Un produs Blogger.

luni, august 14, 2017

Inghețarea pensiilor militare de către civili a scos din adormire asociațiile militarilor în retragere și în rezervă .

14 comments
De ce nu au sesizat și Avocatul Poporului, pentru ca acesta să ridice excepțiile de neconstituționalitate ale prevederilor din OUG 59/2017, contrare Deciziilor nr.20/2000 și nr. 873/2010 ale Curții Constituționale. 
Oricum, excepțiile vor fi ridicate, individual sau în asociere, prin zeci de mii de acțiuni introduse în instanțe de către pensionarii militari afectați în drepturile lor.
Documentul poate fi citit pe site-urile ANCMRR din MApN și ANCMRR din MAI. Site-ul ACMRR din SRI este neactualizat de aproape 2 ani








14 comentarii:

mosmartin16 spunea...

Bine ca s-au trezit !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haii, mai, ma lasati?! Cand noi urlam ca lupii pe aici, voi manereati pe furis spuzele voastre, iar acum, cand v-au potcovit in frunte si pe domniile voastre, ati iesit de sub paturi, corturi si de dupa perdele! Nici macar nu bagati in seama blogul Huhu Rezea, vad acum sunt nume noi de nu mai pot eu posta! Nu voi erati aia care ne dadeati comunicvate ca sunteti alaturi de cei care dramaluiau si plamadeau pensiile militare, astfel incat doar cativa favoriti sa fie cu mot in frunte? Iaca, na, ce sa dzic eu acum ca v-ati desteptat si v-au crescut ciocuri si dinti la clante! Dati-i tare si succesuri, tovarasi, si ce ma bucur ca acum treceti si voi prin ce trec eu! Inmultiti-va ca furnicile postand si pe aici, ca aveti de unde, la cat v-ati inmultit!

Laleaua neagră spunea...

Suntem intr-un razboi continu si asa va ramane...dreptate va invinge in final nu aveti grije....o vor da si pe asta inapoi ca pe OG 13...dar sa nu depunem armele ...numai luptand pe toate fronturile putem castiga...ma intreb retoric...de ce oare tac parlamentari rezervist...care nu sunt deloc putini la numar...

Sorin spunea...

Acest mesaj e semnat de generali si un singur colonel. Stau si ma gandesc de ce trebuie sa fie militarizate o serie de structuri, in care abunda functiile de general. Nu mai vorbesc de numarul generalilor cu trei si patru stele, per total mai multi decat cei din MApN, cu care nu poti ocupa functii in teatrul de razboi pt simplul motiv ca nu au studii militare de specialitate, experienta si expertiza. Si mai vad ca DIPI are structura aparte.
Adevarul este ca L223 a fost creata pt a realiza un sistem de pensii bazat pe ierarhia gradelor si a functiilor. Nu cred ca se va renunta la ea in favoarea contributivitatii. Dar cred ca cel mai corect sistem ar fi unul bazat pe contributivitate, mai corect spus prin aplicarea principiului contributivitatii, la care sa se adauge o suma fixa, aliniata functie de importanta sociala. In plus as elimina o serie de beneficiari, ma refer la celelalte grupuri ocupationale daca le pot spune asa. Pt ca daca citesti cu atentie fiecare lege asa zis speciala, vei vedea ca sunt mai multi beneficiari decat spune titlul legii.
Eu zic ca L 223 a generat pensii mari si varste mici de pensionare pentru ca politistii au fortat limitele plecand din start de la ideea pensionârii la 45-50 ani cu pensie buna urmand sa se reincadreze ulterior in alte zone, la stat sau privat.

Ein Stein spunea...

Culmea, eu iar sunt Gigi Contra si probabil singurul indignat printre cititorii blogului. Cum poti sa fii atat de naiv sa inaintezi aceasta fituica tocmai catre cei care timp de trei saptamani fara niciun fel de scrupule au sters cu armata pe jos. Cum poti sa te astepti ca cei care timp de trei saptamani au urmat o o tesatura de minciuni sa zica, "da ba, am gresit, retractam totul"? Mie mai dgraba imi suna ca un strigat de disperare, "ajutooor violati-ne in continuare dar mai cu mila daca se poate".
Cum poti sa minti cu atata seninatate ca legislatia in cauza e aliniata la celelalte tari NATO si UE atat timp cat legea pensiilor militare pur si simplu nu are ca obiect militarii, aceasta categorie socio-profesionala neexistand? Cum poti sa amesteci functionarul public cu militarul, pana si un copil de clasa I-a ti-ar spune ca ceva nu se leaga? Nici nu e de mirare ca suntem numiti "speciali" atat timp cat militarul este asociat cu tot felul de ocupatii care pur si simplu nu au legatura cu mediul militar?
Singurul din lista aia, caruia merita sa i se trimita o atentionare este Tudose caruia trebuia sa i se atraga atentia ca a fost mintit cu nerusinare de consilieri iar aceste minciuni spuse prin vocea Prim Ministrului la un post de televiziune si la ora de maxima audienta au cu totul alta greutate fata de minciunile colportate de tot felul de trepadusi ai politicii prin media.
De ce nu au inaintat o plangere la Parlamentul European impotriva guvernului pentru refuzul constant de recunoastere a ocupatiei de militar?
De ce nu cer guvernantilor un pachet de legi similar cu al celorlalte tari NATO si UE, in adevaratul sens al cuvantului si nu impresiile cuiva ca totusi legislatia e ca in alte tari UE si NATO? Nu e!
Oamenii astia trebuie sa inteleaga ca suntem intr-un razboi pe care chiar daca il jucam foarte inteligent avem mari sanse sa-l pierdem, aici nu se iau prizonieri si nu vor exista doi invingatori. Mai bine sa-si vada de treaba lor in loc sa incerce sa o dea la pace.
Singurul lucru notabil e multitudinea de stampile, probabil visul de aur din tinerete al multora.
Militari nu sunt functionari cu statut special, nici politisti, nici pompieri, nici SPP-isti, nici magistrati, etc. Militarii sunt doar cei definiti in COR Grupa Majora 0 Fortele Armate.
Toti ceilalti care se cred militari merita o salarizare si conditii de pensionare mult mai bune ca la armata si merita o legislatie pe masura, pe noi sa ne lase-n pace.

Ein Stein spunea...

Nu Legea 223 este vinovata pentru situatia creata ci tocmai conglomeratul cu apucaturi de cartel, SNAP, unde pentru fiecare categorie de personal non-militar sau militar, sunt o multitudine de acte normative conexe care le acorda acestora tot felul de beneficii in parte functie de cat de "descurcareti" au fost, care se adauga la prevederile L 223. Incepand cu faptul ca poti sa iesi la 39 de ani la pensie, de la MAI, pana la discrepanta de cuantumuri pentru persoane aflate in aceasi situatie juridica. Daca se doreste indreptarea acestor discrepante, asupra acelor acte normative trebuie sa se actioneze nu asupra L 223. Si L 223 produce discriminari insa asta e alta discutie.
Daca sunt de buna credinta, asta trebuie sa inteleaga politicienii nu minciunile turnate in ureche de tot felul de neispraviti.

CEZAR spunea...

luni, august 14, 2017
Ein Stein spunea...
------------------------
Nu nu esti singurul Gica-Contra ..!!
Probabil ca esti mai ..NOU pe blog ..asta DA ...!

Leon spunea...

Cine sa va mai inteleaga..! Zilele trecute blamati ANCMRR ca nu se implica deloc in apararea drepturilor pensionarilor militari, alti colegi indemnau la unirea asociatiilor militari la nivel national...iar acum cand in sfarsit apare un Comunicat comun al asociatiilor cadrelor militare in rezerva si retragere din toate structurile din SNAp..facem pe Gica-Contra..!
P.S. Cati dintre dvstra ati trimis propuneri de modificare a Oug.59/2017..? Zilele trecute eu am trimis la 6 senatori din Comisia pentru Aparare+ Comisia pentru buget( L 209/2017 )!

luminita spunea...

DL LEON aveti grijs sa trimiteti propuneri bine gandite si nu cumva sa faa mai mult rau decat bine

CEZAR spunea...

@Leon ..
Pune.ma si pe mine cu o propunere :
Sa taie de la m-Al si sa puna la mine si la Corneliunsson ..
Multumesc ,

Gigi spunea...

E bine și așa!
Știți ce spune proverbul românesc....mai bine mai târziu decât,......
Asta,să nu fiu si eu Gică-contra!
Felicitări,domnilor,bine că v-ați trezit!
Noi suntem trezi demult,pe aici!
Stăpânirea,are nevoie de noi doar la comemorări să-și facă fală!În rest,avem pensii nesimțite

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
gheo spunea...

CUM poti caracteriza ”un stat care se afla in conflict permanent cu proprii militari pe care ii ponegreste fara scrupule, un popor care se isi detesta proprii conducatori ... ” dar pe care-i voteaza in continuare, cumparat cu ”iluzii, minciuni si prin coruptie !!!”. Aflat in urma cu 3 ani in Cluj, i-am auzit pe cativa ardeleni dezamagiti de ”ROMANIA”, i-am intrebat DE CE ?, reaspunsul a fost simplu si fara replica, EU nu as semna NICIODATA o separare de ROMANIA, le-am raspuns dar, as ”semna 20 de milioane de liste pentru debarasarea noastra de politica DAMBOVITEANA !!!, aici am cazut de comun acord , concluzia ... este simpla, de ce credeti ca Basarabenii nu au curajul de a se declara in masa ... ”ROMANIA cu inima deschisa ?, NU vor uita NICIODATA comportamentul administratiei regale Dambovitene din perioada interbelica cat au facut parte din Romania.

Iulian Mareș spunea...

Gheorghe,
Un electorat care legiferează prin vot impostori, trădători, analfabeți politic, hoți, antinaționali nu este un electorat inocent ci COMPLICE, fapt ce îngreunează ecuațiile sociale, ducandu-le spre soluții imposibile!
Un stat care își diluează, deliberat sau nu, forța calificată destinată tocmai apărării lui, precum și rezerva mai are un singur pas până la grozăviile lui Nero!
Acum eu ce să zic la toată grozăvia asta? Sentimentul meu, dat prin receptorii personali, este că ne îndreptăm, pas cu pas, spre destructurarea statului, la nivel de principii și acțiuni!
Este de noaptea minții!