Un produs Blogger.

luni, august 21, 2017

Speriată de eventuala dezghețare a pensiilor speciale, LOV încearcă eliminarea lor

1 comments
Lia Olguța Vasilescu a avut luni o întâlnire de lucru cu reprezentanții Confederației Sindicale Meridian. Ministrul Muncii a anunțat că pensiile speciale vor fi eliminate printr-o lege ce nu va putea fi atacată la Curtea Constituțională. 
„Varianta care va fi aprobată de coaliție va fi tranformată în lege. Absolut toți participanții au cerut să se renunțe la pensiile speciale. Cum va arăta varianta finală este clar că vom putea să comunicăm abia când se va întâmpla” a declarat Olguța Vasilescu la România TV.
În discuție a intervenit și Bogdan Chirieac, care a încercat să afle de la Ministrul Muncii care va fi metoda de eliminare a pensiilor speciale.
Bogdan Chirieac: Asta ar putea fi o decizie politică care ar schimba fundamental orânduirea în România. Pensiile speciale sunt esența statului, după cum spunea doamna Crețulescu. Eu în mintea mea credeam că poporul român este esența statului. Practic, ați aduce poporul român înapoi în interiorul statului dacă s-ar întâmpla acest lucru. Dar ce se întâmpla cu pensiile speciale aflate în plată în acest moment?

Olguța Vasilescu: Sunt diverse decizii ale Curții Constituționale de care trebuie să ținem cont. Nu vrem o lege care să pice la Curtea Constituțională. Vrem să creăm o lege care să poată fi aplicabilă cât mai rapid, să nu avem probleme.
Bogdan Chirieac: Impozitarea specială a pensiilor peste un anumit nivel cred nu poate fi atacată la Curtea Constituțională. Guvernul și Parlamentul încă mai au dreptul să pună taxe și impozite. 
Olguța Vasilescu: Eu vă apreciez foarte mult pentru că încercați să scoateți de la mine mai mult decât am spus, dar varianta finală o veți vedea ulterior. 
Evz

Un comentariu:

Huhu Rezea spunea...

Dacă vor fi eliminate pensiile speciale, măsură cu impact electoral puternic și apreciată de electoratul de stânga, nu ne rămâne decât să le plângem de milă celor care s-au pensionat anticipat în ultimii 2 ani,cu numai 20-22 ani vechime efectivă.
Există și varianta reîncadrării cu rennțarea la pensie.