Un produs Blogger.

duminică, august 20, 2017

Olguţa anunţă revizuirea din oficiu a pensiilor

0 comments
Buda işi supraveghează adepţii.
Procedura va fi anunţată în aceasta seară la rtv .
Aşa ar fi trebuit sa înceapă şi cu pensiile militare cu un cuantum care depăşesc exagerat media pensiilor; revizuirea pensiilor exagerate în loc să dispună prin OUG 59/2017 îngheţarea pensiilor cu un cuantum mediu sau submediu.
Revizuirea din pensiilor se produce atunci când se constată diferenţe între cuantumul stabilit/plătit şi cuantumul legal cuvenit.
In legea pensiilor militare poate fi aplicat art. 65 fără ca cineva să poată invoca drepturile deja câştigate.
Articolul 65(1) În situația în care, ulterior stabilirii și/sau plății drepturilor de pensie, se constată diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu ori la cererea persoanelor îndreptățite, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se acordă sau se recuperează, după caz, în cadrul termenului general de prescripție, calculat de la data constatării diferențelor.
Din ce s-a transmis pe post la rtv, am reţinut numai atât:"Trebuie sa facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni in octombrie, nu e normal sa iesi in 2010 cu o pensie mai mare decat unul care iese in 2011, e o nebunie, un haos in sistem... dupa aceasta lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna in jos...asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii si foarte multe modificari în administrarea caselor de pensii.http://www.romaniatv.net/legea-pensiilor-ar-trebui-finalizata-in-mai-putin-de-doua-saptamani-pensionarii-ar-putea-beneficia-de-a-13-a-pensie_372235.html#ixzz4qN8b6IuR

Niciun comentariu: