Un produs Blogger.

joi, septembrie 21, 2017

7 octombrie și 4 noiembrie a.c., mitinguri împotriva înghețării cuantumului pensiilor militare de stat în cuantum mic și mediu.

54 comments
In ultimii 10 ani, gulerele albe cu cotiere de prin ministere, responsabile cu salarizarea personalului militar,  au pervertit în fel și chip, în folosul lor și în disprețul generațiilor anterioare de militari,  soldele lunare brute. Au introdus în solda lunară brută indemnizații și sporuri, astfel încât, după anul 2008,  a crescut sau s-a adăugat orice, numai solda de grad  și solda de funcție să nu crească. 
Dacă până în 2008 solda de funcție și solda de grad erau preponderente între elementele componente ale soldei lunare, în prezent acestea abia dacă mai reprezintă 1/3 din solda lunară brută.
De ce? Pentru ca de majorările salariale să nu beneficieze și pensionarii militari, știut fiind că, tradițional, legislația a prevăzut, după anul 2001, actualizarea pensiilor militare numai dacă se majorează soldele de grad și de funcție ale personalului activ.


Zelul discriminatoriu fusese estompat după intrarea în vigoare a Legii 263/2010, potrivit căreia și pensiile militarilor au fost calculate în puncte de pensie iar  creșterea lor era dependentă de valoarea punctului de pensie, egală pentru toți pensionarii.
Odată cu bătălia declanșată de pensionarii disponibilizați, dezavantajați de noul calcul al pensie, pentru revenirea la o lege a pensiilor militare, aceleași gulere albe de prin ministere au impus în legea ce urma să vină o bază de calcul care să dezavantajeze pensionarii în plată, cu supra-măsură pe cei trecuți în rezervă înainte de intrarea în vigoare a Legii 138/1999 privind salarizarea personalului militar, ale căror solde aveau în cuantum doar solda de funcție, solda de grad și sporul de vechime. Alte sporuri sau indemnizații, dacă au existat și atunci, au fost introduse în baza de calcul, prin Ordinul M25/2016, în procentele istorice... nu actualizate la data intrării în vigoare a Legii 223/2015. 
Debalansarea structurii elementelor componente ale soldei lunare în defavoarea  soldelor de grad și de funcție, prin legislația salarială de după anul 2008, punea în evidență  prin noua lege diferențele enorme între pensiile deschise în ultimii 5 ani  și cele anterioare, mai ales în componentă bazei de calcul al pensie, așa cum aceasta era reglementată în articolul 28 din noua lege a pensiilor militare, Legea 223/2015.
Diferența era bătătoare la ochi! Gulerele albe s-au grăbit să modifice noua lege înainte de intrarea ei în vigoare, băgând pe sub nasul incompetenților ciolosiști articolul 40 al OUG 57/2015, prin care toate pensiile militare calculate/recalculate, mici, mari sau enorme, au fost micșorate cu cca. 30%, prin reducerea procentului de pensie de la 80% la 65% și impunerea unui plafon de 85% din baza de calcul. 
Pentru cei cu sporuri și indemnizații supradimensionate... reducerea nu a fost simțită. Cu atât mai mult cu cât noile condiții de pensionare le permitea să evadeze din serviciul militar cu numai 20 de ani vechime, fară să piardă din cuantum.  Dar ce te faci cu vechii pensionari care aveau în componența bazei de calcul doar elementele de bază ale soldei lunare? 
Speranța vechilor pensionari, cea de a putea ajunge la cuantumuri comparabile cu noii pensionari militari, se legase de prevederile noii Legii unitare a salarizării, Legea 153/2017,  în care, pentru militari, era readusă în prim plan solda de funcție, element salarial a cărui creștere până în anul 2022 determina, din oficiu, conform art. 60 din Legea 223/2015,  actualizarea pensiilor militare în plată. 
Cei îngrijorați că pensionarii reduc bugetele instituțiilor militare au încercat să blocheze actualizarea pensiilor militare, introducând un articol în proiectul legii salarizării prin care actualizare era suspendată până prin anul 2022. Articolul nu a trecut de Camera Deputaților, Dragnea și Olguța impunând în ultimul moment scoaterea acelui articol din lege, prin Raportul Comisiei de muncă. Motivarea era că ar contraveni Deciziei 872/2010   si ar crea   o diferenta de tratament nepermisa intre pensiile aflate in plata si cele ce vor fi stabilite sau acordate.
Intrebarea de bun simț este:
Dacă suspendarea actualizării pensiilor militare este neconstituțională, nu este neconstituțională și anularea definitivă a actualizării în funcție de creșterea soldelor de funcție introdusă prin punctul 3 al art. VII din oUG 59/2017? 
Să nu spună nimeni că semi-indexarea introdusă, prin aceeași ordonanță, în noul articol 59 din Legea 223/2015, ține loc de actualizare. 
OUG 59/2017 a reglementat o reală înghețarea a cuantumului pensiilor militare la valorile în plată la 15 septembrie 2017, indiferent că pensiile militare sunt de 1500-3000 lei, așa cum sunt în marea lor majoritate, sau de peste 10 000 lei, un număr nesemnificativ. 
Iată de ce susținem mitingurile organizate de SCMD din zilele de 7 octombrie și 4 noiembrie a.c.
Indiferent de semnificația pe care Sindicatul militarilor o dă acestor mitinguri, vezi AICI, noi, toți rezerviștii, membri sau nu ai sindicatelor sau asociațiilor de rezerviști, trebuie să participăm efectiv în stradă, în fața Parlamentului, pe data de 7 octombrie 2017, pentru a protesta, în primul rând, împotriva INGHEȚĂRII PENSIILOR MILITARE PRIN OUG nr. 59/2017. 

54 de comentarii:

Leo spunea...

Prin textul de suport al TEMEI , ne-a fost prezentata magistral zic eu , o SINTEZA a faptelor si a cadrului normativ asociat pensiilor militare. Este o trecere exhaustiva , clara si riguroasa a "istoriei" pensiilor militare de dupa "aglomeratia din decembrie 1989". Cine citeste si studiaza afirmatiile din suportul temei propuse , are oglinda limpede a tuturor situatiilor dezbatute de-a lungul timpului in gazeta. E bine sa arhivati aceste informatii din suportul temei in scopul intelegerii situatiilor de drept specifice materiei.

Leo spunea...

radu catalin
nu duble cum zici , ci de peste 4 ori mai mari decat pensiile "batranilor" , mai ales celor care au fost calculati (nu recalculati ), cu faimosul VRS = 197,33.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
De când o pensie egală, sau puțin mai mare de 3 X SMB a ajuns o pensie mare?
Eu consider că este o pensie normală...., în condițiile actuale! 🤔

Leo spunea...

"gulerele albe cu cotiere de prin ministere..."
Este o mica contradictie aici pe care am mai semnalat-o si anume :
gulerele albe" eu stiu ca sunt specialistii care pot fi de conducere sau de executie. In momentul in care li s-au pus si "cotierele" atunci autorul ne indica precis ca sunt acei specialisti "de executie" ( fostii ofiteri finantisti de pe vremea mea, cu creionul chimic dupa ureiche ). Contradictia este in faptul ca nu gulerele albe cu cotiere ( specialistii de executie , care muncesc si aplica ordinele si deciziile gulerelor albe fara cotiere = specialistii DE CONDUCERE , sunt cei care au facut haosul si discriminarile aratate de autor , ci aceste nemernicii au fost elaborate de gulerele albe ( fara cotiere), care sunt slugile obediente ale politrucilor sinecuristi , padurari , veterinari , merceologi , folosofi etc...
Sa nu infieram gulerele albe CU COTIERE ( si creionul chimic dupa ureiche) pe nedrept. Ei aplica ceea ce pe filiera gulerelor albe care elaboreaza si ticluiesc vine de la plitrucii vremelnici pusi politic pe sinecura.

tigri2 spunea...

CUM ESTE POSIBIL???

Pai intr-o tara de @ cu politicieni de @ si cu un popor naiv si prea rabdator, este posibil orice.
Intrebarea care se pune:
PANA CAND ?

60 de pensionari români au pensii de câte un miliard de lei, adică de 25.000 de euro pe lună. Cine sunt aceștia și cum e posibil?

Într-o Românie în care mulți pensionari sunt muritori de foame, într-o Românie care și-a alungat din cauza lipsurilor 3,5 milioane de oameni peste graniță, există persoane care au pensii uriașe. Și nu vorbim de 1.000 sau 2.000 de euro, ci de 25.000 de euro / lună. Dacă strigător la cer nu vi se pare o sintagmă potrivită pentru această situație, atunci nu știu ce să mai zic.

Informația a fost confirmată astăzi de Ministerul Justiției, într-un set de răspunsuri dat pentru HotNews.ro, ca urmare a unei postări făcută pe Facebook în urmă cu două săptămâni de Raluca Prună, Ministrul Justiției.

Cine sunt cei care au ajuns să încaseze astfel de pensii nesimțite? – 60 de magistrați care se dedulcesc cu peste un miliard de lei vechi pe lună.
Oare cât va mai tolera românul măgăriile făcute de politicieni și de lipitorile din interiorul sistemului?

iar guvernantii nostri, neavand indrazneala sa se ia de viitorii lor calai, se iau de Armata si de rezervistii lor, deturnand adevarul si aruncand aceste sume, uriase, in carca bietilor pensionari militari, asmutind toata mass media si populatia impotriva noastra , cu minciuni fabricate .

iceparu spunea...

Cu cat mai multi prezenti la miting cu atat mai bine.Sa participe toti ce primesc pensii in baza legii pensiilor militare fie ca sunt din MApN,MAI,SRI,SIE,SPP,Penitenciare.In fond toti suportam aceeasi nedreptate.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Fiind mai proaspat pe aceste situri, n-ai avut timp să constați că în ultimii 10 ani garniturile de politruci s-au schimbat, în schimb s-au perpetuat artificiile contabile prin care au fost subțiate pensiile militare pentru majoritate si umflate cele ale unei elite profitoare.

Leo spunea...

H-ule, nu mecanismul l-am considerat eronat si sunt de acord cu tine, ci titulatura folosita "castingul". Poate ca e nevoie de un lexicon auxiliar si pt. cei mai noi ( proaspeti) cum ii numesti , de exemplu ;
- "cotetari" = gulere albe (de conducere) , slugi ale politrucilor = originea haosului si discriminarilor in materie.
- "genunchisti" = "savantii" , "academicienii" , "doctorii" cu gulere albe (de conducere), care ticluiesc manevrele si genereaza cadrul normativ haotic, discriminatoriu , contradictoriu ,neantemeiat si nelegal ( "artificiile") fie prin incompetenta dar cel mai des prin rea credinta , slugarnicie politica si obedienta.
- politruci (padurari,veterinari , etc...) indivizi incompetenti in domeniu, fara orizont si cu ogorul mintii ingust si sterp in materiea apararii , care dau politicile in domeniu fara a avea habar de domeniu
- etc...
- gulere albe = tocmai ce am explicat in primul comentariu si cu care nu am fost de acord privind atribuirea raului..
- "proaspat" = necesitatea de a exista si opinii noi.. ( sic)...
- etc..

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Constat ca folosesti cam aceleasi expresii cu Dogaru! Sunteti amici? Nu este de rau....
Nimeni nu-i perfect! :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Gulere albe= MAFIOTI! Ei au ...,,b''izdificat penziile militare!

tigri2 spunea...

@Iulian, eu sunt prieten cu Dogaru si de multe ori ne consfatuim si chiar tine cont si de parerile mele(si ale altora), indica-mi altul care se bate cu toata lumea pentru drepturile celor cu pensii sub 7000 de lei.Cei peste , am mai spus, stau cu teama sa nu le fie cam "ajustate" si de aceea nu impartasesc ideile lui Dogaru .(punct) Fara suparare, in spiritul adevarului.

Leo spunea...

- Eu nu inteleg un lucru. Daca l 223 va ramane castrata cum este acum , acest lucru nu-i va afecta si pe cotetarii si genunchistii care ies la pensie in prezent iar peste 4 ani vor avea 1/3 pensia cat un cotetar si un genunchist care va iesi atunci la pensie ? Ceva nu se leaga...
- Iulian , am vazut ca cu mine iti cauti carcota . Sa sti ca am avut aceeasi profesoara de romana , pe dna. Claudia G. Apoi sa sti , ca te inseli. Cineva este perfect , sti cine ? iti dau un indiciu : cel ce nu se plictiseste sa aiba întotdeauna dreptate. Si daca mai cautam mai gasim.....
- Bravo Flavius , ai pus punctuil pe "i" si i-ai numit intr-un singur cuvant , cum nimeni nu ar fi facut-o....

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nu de L 223 fug cei cu soldele lunare doldora de sporuri și indemnizații și cu pensii anticipate parțiale ci de posibilitatea ca ea să fie înlocuită cu una contributivă. Nu sunt neîntemeiate temerile lor.

Iulian Mareș spunea...

T2,
Nu am nimic cu Dogaru și nici cu Leonard!
Doar că unele expresii de aici se potrivesc cu cele din comunicatul SCMDR!
Asta am constatat...și nu este de rău!
Personal nu prea mai vad capătul tunelului decât printr-o altă guvernare și majoritate parlamentară!
Cei de acum au demonstrat în ultimele 9-10 luni numai intenții rele referitor la SNAOPSN!
Să le fie de bine, răcoare la DNA și soarta PNTCD!
Oricum, OUG care decuplează pensia de solda activilor va trăi maximum 1 an; destul cât să producă inekitati colosale! Și asta mă doare rău!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@all
Mi-aș dori ca aici să informați că, la nivel de județe, organizațiile locale de rezerviști, din MApN, MAI, SRI și celelalte instituții din sistemul Forțelor Armate, organizează deplasări la București pe datele de 7 oct. și 4 nov.
In după amiaza zilei de 07 oct se pot organiza mese comune cu rezerviștii din județele vecine la localuri din București sau de pe traseele de întoarcere.
Cereți acest lucru Comitetelor asociațiilor de rezerviști.

Leo spunea...

Onorabile , ca un stagiar ce sunt ("proaspat" in sistem), iarta-mi rogu-te ignoranta , deoarece exista un anacronism. LOV a spus clar ca apropiata lege a pensiilor , nu afecteaza pensiile "speciale" si militare si o citez: " este treba ministerelor respective MApN si MAI sa-si rezolve situatia " ( incheiat citatul).
Deci in viitorul apropiat este exclusa trecerea pe "contributivitate" , iar tu ne spui ca " nu sunt neantemeiate" ( adica sunt intemeiate)temerile lor". Asta nu prea inteleg. Doar daca respectivii indivizi si tu aveti informatii suplimentare. Daca ai asemenea informatie , sa nu le ascunzi ca altfel voi fi TOTAL dezamagit si nu numai eu,sunt sigur.

tigri2 spunea...

@calin, in RRomanika actuala, DREPTUL castigat poate imbraca anumite forme si masti, pai ce drept este ala care cu ajutorul unor mediocri ajunsi la butoane si-au tras "pensii" de sute de ori mai mari decat cea minima?? Nu exista asa ceva, nu se poate , asta-i exploatare nesimtita, la sange iar unda de soc cu reglarea trebuie sa mearga pana jos de tot, nu numai la varf, daca nu , la un moment data se va trezi multimea si va restabili dreptul cu sticla MOLOTOV!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Pentru convingerea activilor să părăsească sistemul au fost suficiente discuțiile purtate până acum despre contributivitate.
Voiam doar să nu repeți o greșeală. Corect se scrie neîntemeiat, cu î nu cu â. Asta e regula în cuvintele compuse.

Ela Pop spunea...

@radu catalin
Pai nu l_ati auzit pa Base cand a dat raspunsul la intrebare? "Stat mafiot"! Si nu a mintit !
Care cum ajunge ministru incepe sa schimbe sau sa modifice legi crezand ca face bine dar in realitate mai mult strica.Codul de pr.civila modificat in 2013 e mult mai prost decat cel vechi de exemplu.A fost gandit asa ca sa aiba judecatorii mai putin de lucru dar au lovit in drepturile justitiabililor.Pe langa asta sunt atatea ambiguitati si lacune ...... Ar fi multe de spus.,.

iceparu spunea...

Stat mafiot realizat de cei de la butoane. Cand a iesit un lot important in rezerva ei au avut grija sa modifice legi si regulamente de aplicare spre interes propriu durundu-i in cur de cei iesiti inaintea lor.Asa si cu legea 223.Expresia "data deschiderii drepturilor de pensie"spune multe.Din aceasta cauza exista diferente in situatii de aceeasi vechime,aceeasi functie,acelasi grad,aceeasi arma.Urmeaza ca avantajatii de azi sa o ia si ei in bot cat de curand.
Guvernare=perioada de sarlatanie=excrocherie=inselatorie.Daca PSD spunea inainte de alegeri ca intentioneaza sa inghete pensiile militare mai era votat de rezervistii?Ma indoiesc.
Trebuie mers la miting si scuturati pana se trezesc la realitate.

tigri2 spunea...

URMARITI B1 TV LA ORA 18.00

TUDOR BARBU & MIRCEA DOGARU
Dezbateri despre drepturile militarilor activi si rezervisti.

CEZAR spunea...

Am dreptul sa ma uit si sa ma minunez..!!
Cat de mare-i fatarnicia si ipocrizia..daca ma refer numai la pozitiile adoptate acum de ..T-2MaKiss..si m-Alul..
Il astept pe Potecaru sa-i scot ..ochii in baza materialului sinteza de aici ..
Ii spuneam acum vreo 3 - trei ani ..fix acest lucru - cum au procedat activii din prea multa iubire fata de ..colegii pensionari si cum vor proceda incontinuare ..
Acum o are pe tava si cupon kaky...
Stiu foarte bine pe ce au mizat ei ..in nesimtirea lor ...uite ca nu s-a potrivit ...!!
Daca cineva dintre cei nominalizati doresc sa detaliez ..cu mare placere ..!!
Tot ce-i facut pe minciuna si pe principiul ..las baaa ca noi suntem jmecheri ..si ne-o rezolvam ..se darama !!

Huhu Rezea spunea...

Pentru cei care se revarsă rânza băsistă în ei, pentru ultimele răbufniri ale statului paralel mafiot, îi anunț că acest blog nu este tribună băsist-pedelisto-cotrocenistă.

tigri2 spunea...

@Hopa, vorbi si terchea- berchea al nostru, cezar, meserias cu inalta
calificare>>>strungar ...la oi !
Ce=ai vorbit mai neterminatule acum doi ani, ca tu nu ai doua vorbe legate cap-coada, tu vorbesti ampulea, in dodii, la plesneala, creierul tau este atrofiat...

Leo spunea...

= iceparu a scris incomplet expresia : "data deschiderii drepturilor de pensie" si de aceea nu a prins esenta in ceea vrut sa scoata in evidenta .
Completa expresia era : "Baza de calcul actualizata la data deschiderii drepturilor de pensie " Este ca e altceva ? Prin avocatul meu asta am contestat eu in procese cu cotetarii si genunchistii de la 2505 si 2580 , plus "pe constitutionalitate" . Sintagma "LA DATA DESCHIDERII DREPTULUI DE PENSIE" este cat se poate de riguroasa in intentia legiuitorului ( spiritul legii ) , adica actualizare pt. toate elemntele de calcul ale BC similara ca la activii cu "corespondenti ai titularului"( acelasi grad , functie, etc)- din data deschiderii drept. de pensie..
= multumesc pt. corectura gramaticala. ( las' ca te prind si eu la "carcoteala" ..)

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai scris f bine!
Sper că s-a auzit până la GAZ Giarmata și pe strada Caceu!
LOV are tupeu de tupeu pt că OUG incriminată, dpv legal apare că inițiativă legislativă a ministerelor din SNAOPSN și nu a Mai Muncii!
Acum este fata mare și în cadrul LUP ea nu are treabă cu prevederile L223!
Dar răul a fost comis...cel puțin pt 1 an!
Când vom rămâne doar cu OUG-57 vom zice că este Foarte Bine?!
Așa să fie?

Iulian Mareș spunea...

Incercati un studiu de caz...
Punct de impact... București, putere 100Mt, direcția vântului S-N, sau orice direcție doriți!
Accesați link-ul!

http://nuclearsecrecy.com/nukemap/

Huhu Rezea spunea...

@Mares
De când, până la OUG 57/2015, indemnizatiile pentru ordine și medalii sau pentru alte merite fac parte din salariu sau din pensie?
De ce să fie limitat la un plafon un drept contributiv, așa cum este pensia suplimentară?
Iata de ce nu e suficienta lupta pentru abrogarea OUG 59/2017. Ea trebuie dusă și pentru corectarea OUG 57/2015.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu nu zic că este ok, am și pus semnul ?
Dar, mi-am adus aminte de bancul cu rabinul, evreul sărac și cămilele băgate in casa!
Când evreul a scos cămilele din casa, după o săptămână, s-a extaziat, căci fără cămile era mult mai bine in casă!

Leo spunea...

Inainte de sa fi auzit de OUG 59/2017 , eram suparati pe OUG 57/2015. Când am aflat de OUG 59 atunci OUG 57 ni s-a parut o "mangaiere" . Amintiti-va perioada când nici nu banuiam de OUG 59 , cum mai dezbateam noi TABELUL onorabilului , cu evolutia sold. de functie in per. 2017-2022 când visam ca inechitatile vor fi estompate atunci in 2022 pt. cei care ar mai fi prins. Iar eu va spuneam "GOGOSI, GOGOSI, GOGOSI" deoarece simteam ca ar fi fost prea frumos sa fie adevarat aplicarea acelui TABEL , iar OUG 57 era in vigoare. In consecinta , ganditiva ca daca nu ar fi existat OUG 59 acum eram aproape multumiti si visam cu ochii dechisi ,la cine stie ce calcule si tabele auxiliare ne mai propunea H-ul. In concluzie ,azi când vorbim suntem intr-o FUNDATURA din care eu nu vad iesirea curând.

Dan B. spunea...

@Iulian Mares:

Vad ca tot repeti cum ca OUG 59/2017 n-ar mai avea mult de „trait”, caci anul trece repede; stii, cumva, cat a trecut de la intrarea in vigoare a art 40 din OUG 57, inca valida si la aceasta data?

@All:
In principal, mi-as fi dorit macar o singura crestere semnificativa a soldelor de functie si de grad de dupa 2009, nu mizilicul de azi, cel cu 15 % la functie.
Pentru a preveni cresterea pensiilor rezervistilor militari, ospatarul de la Cap Aurora, adica G. Oprea, a tot plusat cu sporuri in venitul militarilor activi, care au acoperit pierderea de 25 % din solda lunara; ulterior, solda a fost reintregita, insa sporurile au ramas in cuantumul acesteia.
Am perceput ca, la diferitele mese rotunde ale ANCMRR si FMR, au participat col Luca –seful CSP si col Lucan-loct. sefului DFC a MApN, insa nimeni nu i-a intrebat de ce, in 2016, MAI a prezentat un pomelnic lung cat o autostrada, in care se precizau sporurile incluse in baza de calcul, si de ce MApN, pe un pomelnic asemanator ca dimensiune, s-au mentionat sporurile si indemnizatiile care nu se includ in baza de calcul.
Eu, prin actualizare, inteleg ca solda de functie a militarului din 2000 trebuie adusa la valoarea din ian 2016 a omologului sau din aceste vremuri, cu incl. sporurile acordate de Oprea in 2011.
Daca, dupa 2012, Dusa ar fi dat dispozitia ca in solda de functie reintregita sa fie incluse si sporurile lui Oprea, inclin sa cred ca, la aceasta data, principalul element al bazei de calcul, solda de functie, ar fi condus la cuantumuri decente ale pensiei militare de stat, chiar daca a operat si pct 40 din OUG 57/2015.
Eu imi mentin opinia privind autorii OUG 57/2015 si complicii la OJG 89/2017, cum ca acestia sunt CSP si DFC a MApN!

iceparu spunea...

Mult mai tinerii mei colegi@Cand veti intelege ca armata nu cere ci impune?Daca veneati langa noi cei mai in varsta,in perioada 2011-2013 alta ar fi fost situatia acum.Chiar nu intelegeti ca fostii si actualii guvernanti cred ca daca sunt tratati cu manusi suntem prosti?Nu intelegeti ca a trecut vremea vocabularului decent?Personal,daca am primit o palma nu am oferit si celalalt obraz.Dece faceti acest lucru?Nu mergeti pe principiul"daca cel ce lupta pentru un drept il obtine voi beneficia si eu de el".Venit pe 7 octombrie hotarati sa-i fortam pe guvernanti sa respecte Constitutia,deciziile CCR ,armata tarii.Cei ce nu respecta legea suprema a Romaniei sa plece.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Când OUG 59 va fi declarată neconstituțională, în părțile ce ne privesc, atunci vom fi scos cămilele din casă!..... Este un principiu de guvernare și alternanță la cașcavalul suprem!
Ce viziuni, predictibilitate, continuitate de proiect strategic, ce buna guvernare, ce nivel de ambiție guvernamental și national?
Noi știm, noi facem, noi putem, noi pt noi!
Următorii, reiau hoția și incompetența șlefuită altfel pt că noi vrem o tara nouă, adică pt noi, tupeiștii neamului!
Poți câștiga în instanță, poți și execută silit, dar pt că așa a dorit un maimuțoi, statul îți returnează furaciunea dovediră, doar în 5 ani!
De ce nu în 10? Uite așa, că statul este milos!

tigri2 spunea...

@All, nu va mai mirati precum muta cand vede pula. La marea "Consfatuire " a unor asociatii de "meletari" conduse de "mari" comandanti de osti ,generali cu Calea Lactee pe umeri(AORR, SLP si altele) in prezidiul suprem au fost cativa reprezentanti ,parlamentari ai PSD(3 darabe) si d-l binefacator Luca din partea MApN. Dupa ce s-au laudat unii pe altii de au umplut pampersii de emotia clipei (inaltatoare), toti cei care au avut o(r)noarea sa dea mana cu reprezentantii Satanei , si-au jurat in barba ca nu se vor mai spala pe labe pana la a doua venire a Domnului apoi au incins o hora ca la Capalna si au declarat cu emfaza ca "noi pensionarii militari suntem foarte multumiti de masurile luate si nu avem nicio obiectie impotriva OUG-57 sau OUG -59, intelegem situatia creata si vom milita...spre inalte culmi ale comunismului!
Mama lor de JAVRE!!!(cu cuantumuri formate din cinci cifre)

Unknown spunea...

Si daca din 2008 s-a pervertit totul in salarizarea militarilor - ce va tot punetzi cu poooola pe fata asta , bai meletarilor cu pensii - mari , mici si medii [ si cu pensulele la fel].Pai ea ar fi ca o cireasa , ca miezul din dodoasca , vb. lu' Badea . Luatzi-va dracu' la tranta cu trantorii rapanosi din MAPN , CU GUSHATZII , SCARNAVIILE INSTELATE , NU CU O AMARASTEANCA CE FACE SI EA DUPA CUM I SE SPUNE !!!!.

Iulian Mareș spunea...

Dan Buzescu,
Eu am afirmat ca OUG59 va trai cel mult un an pt ca ea este prin esenta ei, total anacronica, ilogica si nedreapta si nu ca trece testul de constitutionalitate!
Asta daca va fi si contestata la CCR!....nu imi pun sperante in Av. Poporului, caci am vazut cat de ardelean este....cu ocazia vizitei lui KWI, pt OUG13!

luminita spunea...

AVETI un nou partid in care este si un general locotenent dl BALACEANU , poate sa fie acest partid neo libera unul care sa fie de viitor ? adica mai curat?

Stelian P. spunea...

@Huhu
"....anunț că acest blog nu este tribună băsist-pedelisto-cotrocenistă."
Din acest anunt rezulta ca blogul este doar tribuna pesedist-aldista. UDMR in care parte intra ?
Azi e simbata ! Postarea mea poate fi luata ca o gluma.

calin spunea...

@all, tigri2 face referire vineri 22.09, la:
http://asociatiaofiterilor.wixsite.com/acasa
(ultimul comunicat si mesaj din 20.09)
Ar fi bine sa citim, zic eu, cele doua documente si apoi sa ne dam cu parerea.

luminita spunea...

mai sant cateva zile sa vedem ce va fi cu legea aia a pensiilor civile , tinuta la secret , sa vedem ce prostii mai fac cu ea , daca o mai apuca sa o aplice

Huhu Rezea spunea...

@Iulian
Neconstituționalitatea modificării art. 60 din Legea 223/2015 prin OUG nr. 59/2017, ordonanță care în scurt timp va fi aprobată prin lege, mâine se va întâmpla în Senat, va putea fi ridicată de oricare dintre pensionarii militari afectați de neactualizarea pensiei la fiecare dintre majorările de solde pentru activi prevăzute de Lege 153/2017.
Nu trebuie să așteptăm mila niciunei autorități.

Huhu Rezea spunea...

@luminita
Te-ai prostit rău de tot dacă speranțele pentru o pensie militară decentă ți se îndreaptă spre căderea acestui guvern și preluarea puterii de către liberali sau useriști.
Pentru consolare nu ești singura. ;)

luminita spunea...

NU imi doresc eu asta ,dar vad ca ei fac tot ce pot sa se darame singuri. aducand la ministere persoane ca aceasta OLGUTA ,care recunoaste ca nu are treaba cu militarii ,dar in schimb a pus in vigoare aceea ordoanta , in plus dvs nu vedeti cum s-a votat la senat ? ma refer la aceste personaje , in speranta ca tot din acest partid vor face un guvern cu capul pe umeri si sa nu lase ca armata sa fie terfelita . Dece nu au intervenit cand OLGA arunca cu minciuni si dezinformari? dece ? asa ca se pare ca toti sant o apa si un pamant . o sa vedm ce face cu pensiile civile ,ca pe astea militare vad ca le-a aranjat .

CEZAR spunea...

T-2 MaKiSS..a prostit-o !!..si m-Alul..!
Ea era o fata cu facultatile mintale in ..gentuta...!!!

luminita spunea...

DE FAPT nici un patid la acesta ora nu respecta o doctrina , au doar interese de grup si
lupta pentru putere , unde vedeti dvs un singur partid in care sa poti spune ca vede interesele tarii , asa ca astept un partid curat , dar cred ca astepet degeaba .

Ein Stein spunea...

Huhurez in penultimul comment ai scris un lucru pe care fiecare cetatean roman trebuie sa-l aibe in minte "Nu trebuie să așteptăm mila niciunei autorități."
Am scris de nenumarate ori, bandele "conducatoare" nu au nicio treaba cu populatia, drepturi, libertati, democratie si alte cuvinte inaltatoare, ei sunt tot timpul cu ochii dupa furat.
Cu cat tai din drepturile banesti unui om cu atat raman mai multi bani pentru "investitii", "locuri de munca" si alte lozinci obraznice. De 27 de ani banii de "investitii" au fost furati sau risipiti in buzunarele a tot felul de neispraviti Romania fiind cea mai inapoiata tara din UE din toate punctele de vedere. "Locurile de munca" pe care se tot straduiesc conducatorii sa le creeze de fapt sunt sinecuri pentru tot felul de rubedenii, cunostinte, nepoti, toti angajati la "stat", alta cale de a sifona banii de la buget.
Astia care ne conduc pur si simplu trebuiesc fortati sa respecte principiile in jurul carora se construieste o democratie de asemenea bruma de acte normative care nu au fost deja pervertite. Cred ca si acum "politicienii" isi dau palme ca nu au prevazut ca oricand se poate modifica Constitutia prin hotarari de guvern sau ordonante de urgenta.
Am o obiectie fata de ce ai scris despre Fortele Armate, in toate tarile din lume militari sunt doar cei de la armata nu de la servicii, politai, liftiere, procurori, etc. Nu o spun eu ci normele internationale.
Dupa cum spunea Mares in bancul cu camilele, nu cred ca ele vor sa iasa de buna voie, trebuiesc fortate sa iasa.
Am mai scris, cei care vor sa faca ceva in acest sens inaintati petitii catre Parlamentul European impotriva guvernului care nu vrea sa aplice directivele europene cu titlu obligatoriu privind recunoasterea ocupatiei de militar, poate scapam de camile.

Ein Stein spunea...

Dupa cum scrie Buzescu si am mai subliniat si eu acest lucru nu Legea 223 adica legea pensiilor MILITARE a creat situatia acelor "pensii nesimtite" ci statutele si actele normative specifice fiecarei institutii in parte care formeaza cartelul SNAP. Armata ca intotdeauna a avut mult mai multi pupincuristi, numiti si "gulere albe" care au cantat imediat in struna oricarui politruc venit la conducere in dispretul fata de militari. D'aia un sticletii sau securistii ajung sa aibe de pensii si salarii mult mai mari decat cei de la armata adica militarii. Din cauza lor riscam sa ramanem fara o lege a pensiilor militare.
Afara cu camilele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Luminita, Solutia este demiterea Lovei ipocrite si inlocuirea lui Dragan Superpenal cu un bun organizator intelectual si nepenal. Alt partid mai bun sa preia puterea nu mai avem. Partidul e bun, programul mincinos pus in fata ne-a prostit si ne-au smuls voturile, dar lichelele sunt idioate si multe ca s-au aruncat ca berbecii pe promisiuni fara acoperire, dar mai ales ca prima greseala a fost sa-si mareasca ei salariile si indemniztiile pana dincolo de orice nesimtire!

Leo spunea...

Senatul este camera decizionala pt. OUG 59/2017 ?

Huhu Rezea spunea...

@Loonard
Nu! In domeniul pensiilor Camera Deputaților este decizională.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Sper că după răspunsul lui Huhu nu te vei bucura exagerat?
Nu-i cazul, inginere!
Ordinul este același și principiul unității de comandă se respectă întocmai! Nimeni nu mișcă in front!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.