Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 27, 2017

Marşul Tăcerii....protest organizat de Federaţia Militarilor, prin AOOR şi ROMIL

67 comments
Nu este rău nici cu două acțiuni de protest!
Dacă veți citi comunicatelele AORR veți constata că acest ONG  are importante contacte cu organizații similare din exterior.
Recent, printr-un Comunicat al CNMR(Coalitia Nationala  pentru Modernizarea României) condusă de Alexandru Cumpănașu, aflăm că AORR a aderat la această importantă organizație a societății civile din România.


Important este ca la acțiunile de protest din zilele intrunirii parlamentare NATO de la București să participe cât mai mulți rezerviști.




COMUNICAT AORR

„....Activitatea internațională a AORR este una din preocupările noastre, fără a eluda complexitatea momentului actual și nevoia de exprimare demnă dar militantă a poziției față de continua degradare și discreditare a imaginii Armatei în mediul politic și media. Organizarea și desfășurarea Marșului Tăcerii ocazionat de evenimentul NATO ce se va desfășura în România în prima decadă a lunii octombrie reprezintă o prioritate și o preocupare de prim-ordin!!”
COMUNICAT 7/FMR/26.09.2017
Va facem cunoscut ca in ziua de 6 octombrie 2017, intre orele 08.00-12.00, in Bucuresti, se va desfasura o actiune de protest organizata de Federatia Militarilor din Romania , prin AORR si ROMIL , membre ale FORUMULUI structurilor asociative ale militarilor , actiune desfasurata sub genericul – MARSUL TACERII – si materializata prin depuneri de coroane, mars si adunare publica.
Fiind un mars al tacerii si demnitatii , nu se folosesc mijloace acustice, nu se striga lozinci, nu se tin cuvantari, exceptie facand citirea, in parcul Izvor, a mesajului ce va fi inmanat domnilor Paolo ALLI, Presedintele Adunarii Parlamentare NATO , Vergil CHIȚAC, Seful delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO David HOBBS, Secretarul General al Adunarii Parlamentare NATO.
Se pot folosi panouri sau bannere cu inscrisuri intr-un limbaj civilizat, fara injurii si incitari la ura sau violenta.
Actiunea va incepe prin depuneri de coroane de flori si constituirea dispozitivului de mars , va continua cu un mars si se va incheia printr-o adunare publica si inmanarea unui mesaj catre participantii la Sesiunea Adunarii Parlamentare NATO -Bucuresti,6-9 octombrie 2017.
Depunerile de coroane vor avea loc la : -Monumentul Eroilor Geniului ( Statuia LEUL – Cotroceni ) Monumentul Eroilor Patriei ( UNAp)si Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie ( Parcul Tineretului ).
Marsul se va desfasura , pe spatiile pietonale, de la locul de depunere a coroanelor de flori la locul desfasurarii Adunarii publice ce se va organiza in Parcul Izvor.
Scopul actiunii de protest este manifestarea totalei dezaprobari fata de actiunile desfasurate de actuala conducere a statului impotriva militarilor activi si in rezerva dar si de a informa reprezentantii NATO cu masurile luate de Romania impotriva rezervistilor militari.
Rugam ca toti cei care doresc sa se alature actiunii noastre, sa se prezinte in data de 6 octombrie 2017 , orele 08.15 , la Monumentul Eroilor Geniului – Statuia LEUL sau ( functie de domiciliu ) Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României ( Parcul Tineretului ).
Presedintele Federatiei Militarilor din Romania
Presedinte al FORUMULUI structurilor asociative ale militarilor
Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN

67 de comentarii:

Leo spunea...

Gropan , ce nume predestinat pt. ingroparea unitatii rezervistilor.
In afara de "MUTENIE" , cu ce se mai ocupa cele doua secte (AOOR + ROMIL) ?
Mutenie mai lipsea la un parlament si un guvern surzi.
APEL -ul SCMD in linK
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
PS
Iulian, la care deget ai nodul ?

Leon spunea...

Leonard, dta mergi in tarcul SCMD..eu prefer acest mars al tacerii si daca nu as fi la 300 km.de Bucuresti as veni si eu langa AORR si ROMIL..! ANCMRR-ul de ce oare nu se implica in aceste actiuni ?

Leo spunea...

Intre 2 comentarii am vazut ca s-a inrosit un text prin care ni se povesteste ca : " activitatea internationala este una din preocuparile noastre ..."
Adica un fel de SIE in rezerva ? De ce "procupare" si nu hobby ? Si alta "preocupare" care mai este ?
Pa sa stiti ca si Martorii lui Iehova au "preocupare" internationala. Sa nu-mi spuneti ca sunt din aceeasi "ramura" ... Cume e Iulian cu secta asta AOOR ca acum am auzit prima data de ea ? (te intreb ca am observat ca ma inteleg cel mai bine cu tine pe aspecte de "cifru" ..?
Adica cum TACERE ? Tacerea este cel mai DEPLORABIL raspuns.

Huhu Rezea spunea...

Din păcate exită multă văicăreală despre ciuntirea drepturile pensionarilor militari, dar percepem prea puțină susținere pentru cele două acțiuni de protest din zilele de 06, 07 oct. 2017.
Mă așteptam ca aici să se comunice acțiuni multiple din teritoriu de mobilizare pentru mitingurile din București.

iceparu spunea...

Cu toate ca nu sunt in subiectul temei lansate afirm ca toate legile in ceeace priveste pensiile noastre au creat discriminare.Nu s-a fost in stare s-au nu s-a vrut sa faca o lege care sa asigure pensie egala la aceeasi situatie juridica.Este aiurea ca doua persoane cu aceeasi functie,grad,vechime,arma,specialitate sa aiba valori ale pensiei diferite.

Leo spunea...

"Actiuni multiple din teritoriu .."
Pai cum sa fie asa ceva când de curând eu am aflat ca sunt peste 21 de secte fiecare cu conducerile lor , fiecare cu politicile lor , fiecare cu modul de actiune al lor , etc...Actiunea multipla se organizeaza centralizat si se aplica ierarhic si coordonat de un singur cap si nu de 21 de capete cu "tarcurile" lor.
Apoi mai sunt si nefericitii ca mine , care nu fac parte din nici o grupare. Vezi ce nediu eterogen este ? Cum sa faci "actiuni multiple" in asa diviziune total nespecifica armatei chiar si de rezerva sa fie. Napoleon spunea " Decat 7 generali destepti , mai bine unul prost " . Oare de ce spunea el asa ?
H-ule , certi oitele dar nu spui nimic despre ciobanasi...

dorin19 spunea...

Frecvent vedem indivizi care joacă rolul opoziției. Rolul lor e acela de a da impresia de opoziție, în realitate ei fiind niște amăgitori. Denumirea “Marșul tăcerii” face ca acțiunea să fie, din start, sortită eșecului. Practic prin această denumire imbecilă, organizatorii pun pumnul în gură participanților și fac tot ce pot ca această acțiune să nu fie băgată în seamă de nimeni. În loc să realizeze un front comun cu SCMD și cu orice alt organism similar, îmi face impresia că “Marșul tăcerii” are rolul de a dispersa o posibilă acțiune comună a pensionarilor. Prin tăcere și supunere vor ei să discute cu penalii care au atacat armata în mod mișelesc?

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Că să înghegi un răspuns trebuie sa studiezi viața și opera lui Cumpănasu și a ONG-ului lui și de unde vin banii! Pt că înțeleg că FMR-AOR a raliat ONG lui Cumpănasu, pt Modernizarea României!
În rest...Masa Tăcerii, Zidul Plângerii, Marșul Tăcerii....etc
Site-ul oficial al Federației Militarilor din România este înkis pt neplată...
Gl.Gropan nu-mi spune nimic, nu știu nimic din trecutul lui...:))

PS-si că să știi cum de sunt la curent și cu vorbele la ei, majoritatea politologilor autohtoni, află că există o agenție de știri, f puternică, apropiata de un sv de informații dintr-o țară ce a făcut un zid înalt de 3 m, din dale de beton, pe perimetrul unui oraș, unde îți faci cont și fără bani, primești cele mai noi știri; dacă mai și plătești ai și pdv pe larg! Simplu, nu?...Morsa celebra la!
Uite, kiar sunt curios ce a făcut în activitate Gropan?... Parca pe la un centru de instruire transmisiuni?... nu cred că era funcție de general pt comandant! Mă înșel?
Este bun și marșul, dar CCR este de bază!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Fiind încă în Malta, la data respectivă voi mărșălui singur, o ora pe țărm și o ora cu barca in larg!.. mai că-mi vine sa nu mă mai întorc!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Esti prea enigmatic in legătură cu Federația și aorr.
Nu e greu de ghicit sorgintea lor... fie și numai după locul în care își desfăsoară întrunirile: Casa Poporului și Cercul Militar National.
Dogaru nici nu visează la asemenea servicii și utilități.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
L-am incitat pe Leonard....el are timp sa studieze! I-am dat destule elemente....e inginer, ce naiba?
Azi imi vin naterialele si in 3 saptamani sper sa termin renovarea casei!
Pe Ifrim C.F. il mai astept inca.....pt a gati muncitorilor angajati!....numai peste, intrucat cantine mult Ph! :))

Leo spunea...

Reproduc titlul TEMEI :
"Marşul Tăcerii....protest organizat de Federaţia Militarilor, prin AOOR şi ROMIL"
Eu inteleg din acest titlu, ca este o secta si anume Federatia Militarilor care are doua culte si anume AOOR si ROMIL.
Faptul ca organizeaza un mars "surdo-mut" (adica o forma pasiva de reactie la agresiunea activa supra l223) , mie imi spune ca respectiva secta se preface ( MIMEAZA) o forma de protest "de catifea", asta demonstrând ca secta este o agentura de influenta a sistemului pervertit si ticalosit.
Eu asa interpretez dupa "miros" . Ma insel oare ? Care este realitatea ?
De aceea intreb ca sa fiu lamurit pertinent. Mi-am pierdut oare "mirosul"?

luminita spunea...

DOAMNE FERESTE ,auziti ce face olguta cu noua lege a pensiilor civile , zice ca o va anunta la SUCEAVA ,asa ceva nu am mai auzit ,vai de bietii oameni

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Stai slab la religie.
Sectele nu se compun din culte. Sectele sunt mișcări dizidente din marile religii monoteiste: mozaic, creștin și islamist.
Cât despre Marșul Tăcerii, contează conținutul discursurilor din Parcul Izvor și al mesajului adresat participanților la Adunarea NATO.
Dacă mesajul cuprinde problematica abordată la recentele întruniri ale AORR și FMR... e bine.
Au deja aranjat și căror personalități înmânează mesajul.
Cel mai mult contează participarea rezerviștilor.
Nu cred că este un efort prea mare pentru bucureșteni ca să participe la ambele forme de protest.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Când te-ai afiliat lui Cumpănasu și ONG lui....ce ar mai fi de spus?

Leo spunea...

- Am incercat si eu o "alegorie" , dar m-ai prins.
- Sper sa stau mai bine la credinta decat la religie . Nici nu vrei sa sti de ce.
- Cum adica e MUT si tine discurs ? Nu am stiut.
- I'm so sorry because I'm not from Bucharest.
- Iulian , vezi ca Cumpanasu este "academician" , fost coleg de "gupa" cu padurarul la "academia" lui Gabita.
PS
Ca Gabita, nu va mai avea ARMATA ministru atat de implicat si aplecat spre problemele ei... eu asa am perceput. Vedeti ce este acum . Numai INCOMPETENTA si SINECURISM POLITIC marca psd.

Huhu Rezea spunea...

Cine vrea să afle ce este cu CNMR-ul lui Alexandru Cumpănașu, un abonat la fondurile MAI, să citească enorma lista cu vicepresedinții Coaliției, Coarnă și Vîlnei printre ei...

http://www.stiripesurse.ro/alexandru-cumpanasu-a-fost-ales-presedinte-al-cnmr-alaturi-de-32-de-vicepresedinti_1162355.html

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Da,da,da! Gabitza, mare om, mare caracter... Noi suntem statul! Pe tine, kiorului, noi te-am pus și te suportam! Îți dai seama ce i s-a aruncat bețivului in fata, de a tăcut mâlc 5 ani?

luminita spunea...

NU cred ca se va rezolva ceva cuaest mars, poate doar sa mai zica civilii ca au iesit nesimtiti la plimbare, cesa zic .Dece nu merg in mars la camera deputatilor la paralament in ziua cand se va aborda acest oug ? IMI pare rau ca PSD face ce face si nu rezolva nimic, ba chiar strica si ce era bine facut , se zice ca legea aia a pensiilor despre care totburla oltanca nu va putea fi inca pusa in disutie pana la 1 oct ,asa ca o sa o balbaie si aci , PACAT

Huhu Rezea spunea...

@luminița
Când te citesc pe tine cum dai sfaturi altora, văd puturoşenia civică specifică rezervistului român:
Tare în clonț, comod, neinformat, fudul, temător, exagerat de încrezător în informațiile oficiale şi oficioase. ..şi, dacă e cazul, să se expună alții și pentru interesele lui .

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pe d_na. Lumi, feblețea mea, o voi aduce personal, cu o limuzina matrimonială, roșie, ca focu, să-i aducă norocul!

tigri2 spunea...

@Huhu, bine punctat, mai demult vroiam s-o spun eu dar mi-a fost teama ca n-ai s-o publici. Madam cearta in stanga si-n dreapta dar niciodata nu spune "haideti s-o facem impreuna", sau "aruncati-va camarazilor ca am sa vin si eu cu o fustita de doua degete" sa vezi atunci buluc de babalaci in "carduri ,carduri" ca la...maidanezi.

luminita spunea...

OHOOOOOOOOOOOOO mai ce suparati santeti ,bine dle H , se pare ca nu ai santem pe acceasi lungime de unda, de unde stiti ca nu ma implic , eu am o alta cale de a ma face auzita ,apoi dl T2 era viteaz anul trecut prin camera deputatilor ,la oug 57 , nefinalizat , dei eu ca pensionar de urmasi ,ma bizui pe voi care santeti in viata ,deoarece cel pe care ma bazam ,e dus undeva cam departe. Dar ce sa spun , felul in care o spuneti ma faceti chiar sa ma amuz.DA imi mentin parerea de rau pentru modul in care psd a tratat si trateaza PROBLEMA rezervistilor ,fara sa se gandeasca si la cei care neavand pensii mari au lasat si urmasilor pensii de mizerie . Puteau sa nu inghete macar aceste pensii , fiindc MORTII NU AU CUM SA SE MAI APERE . POATE ca gresesc ca scriu aceste lucruri dar asta este adevarul .si nu pentru mine ca pentru multi ca dvs .Ne vedem la miting

luminita spunea...

T2 Mai da o raita pe LA CD poate rezolvi ceva pa

Huhu Rezea spunea...

@Luminița
Asta era, doamnă, chemarea:
Ne vedem la mitinguri pe 6 și 7 oct!
Sa ne audă şi să ne vadă NATO, că ne-a înghețat LOV cu Terente.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu ai înțeles nimic! Pe Lumi o enervează LOV, dar îl adoră pe Terente! :))

Leo spunea...

- Rezervistul roman nu a dat dovada de puturosenie civica , deoarece "a rupt" usile sectiilor de votare in dec. 2016. La fel ca si ceilalti pensionari au dat dovada de multa implicare si responsabilitate civica.
- Daca as avea ocazia sa-l cunosc pe profesorul STIE TOT , pe Iosif , pe alpacin , pe Leon , mai ca as veni si eu in Bucuresti la mitinguri si apoi la un must pe la Chirigiu...
- Organizatorii sa-i trimita o invitatie de onoare lui "Papara" iar la pichetari sa fie neaparat la Orizont (Favorit), pe uunde intra sinecuristii politruci.

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

Marsul tacerii?Necesar dar nu suficient.Admiratorii lui Brancusi botezau intr-un anume fel "Masa tacerii".In semn de pretuire a operei lui Brancusi pun punct.

Luminita@doamna ,orice miscare e buna dar mergeti si cu Dogaru.Cei ce nu ne respecta nu merita tratati cu respect.Trebuie sa se inteleaga ca noi nu cerem ci impunem.
Mares@lasa mistoul.Protestul este un drept chiar si al semidoctilor.Moromete nu era academician.
Huhule@Cumpanasu,excelent.Pentru asta o dam noi militarii in bara.Nu ne facem frate cu dracul pana trecem puntea.

tigri2 spunea...

@Poanta cu Ponta referitor la Legea 223 in forma initiala este urmatoarea.
Prin vara lui 2015 niste "de-ai nostri" l-au imbrobodit pe baschetbalist spunandu-i ca impactul la pensii pe Legea 223 va fi minim si au promulgat legea. Mai spre toamna ,el si-a pus gealatii sa calculeze, facand aplicatii exacte si si-au dat seama ca pe total cresterea va fi de peste 40% si au pitrocit art.40 care pe la inceputul lui noiembrie era gata(va spun din surse sigure).
A venit decembrie cu blatul lui Ponta cu demisia si articolul 40 ,fiind in mana si pixul MApN a fost dat spre lipeala OUG ului 57, de ce?
Fiindca maharii din conducerea armatei au realizat ca orice marire a pensiilor le va influenta solda cu componentele ei ,sporurile, care se adunau si cresteau in progresie geometrica, iar tortul cu pensiile si salariile era fix , doar feliile variau, asa ca ne-au potcovit. Initial au taiat in "carne vie" apoi ,Parlamentul le-a mai ajustat.
Si totusi, prin februarie 2017 fratii / dusmani din activitate finantistii si juristii au realizat ca prea ne ghituim , chiar si asa cu o lege ologita si au mai venit cu o inventie , o bomboana otravita M-25, care ne-a mai ciuntit si din bruma de crestere, in asa fel ca cei iesiti dinainte de 2011 ca ramanem doar cu ce s-a calculat pe legea 263/OG1/2011.
Toate aceste ilegalitati sau la limita legii si a Constitutiei trebuie sa se rezolve, sa le iasa pe nas, cu cat mai repede cu atat mai bine.Este un abuz de putere pe toate planurile , nu trebuie sa cedam , este dreptul nostru, al urmasilor si vaduvelor noastre deoarece noi nu prea traim mult ,mai ales cei cu stresul excesiv acumulat in activitate. Nu va imbatati cu apa rece, putini vom fi aceia care vom trece de sapte decenii.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Calda de la SCMD
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

PS Flavius ce e cu tine ? Esti trimis in biblioteca ?

Leo spunea...

Locatia aprobata de primarie pt. MITING , in Piata Eroilor , este primul esec major al organizatorilor si al actiunii in sine.
Piata Eroilor , este un loc discret , izolat de "nervul" care trebuie atins prin mitingul din 7 oct. este un loc care convine de minune sistemului impotriva caruia este adresat mitingul.
MITINGUL avea vizibilitatea si efectul maxim daca era facut in Piata Constitutiei sau in Piata Victoriei , sau in ambele. Sunt trist si revoltat de locatia aprobata.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Mă tem că pamflet este bolnav!

mosmartin16 spunea...

Huhu, candva am aratat pe blogul tau - si pentru asta iti multumesc - modul de recalculare a pensiilor militare ! Ceea ce am precizat atunci mi s-a confirmat... la virgula ! Vin acum cu o propunere - pe care doresc sa o detaliez tot in episoade - referitoare la stabilirea unor pensii militare corecte, rezonabile si nediscriminatorii ! Ce zici ?!

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Cum poți să stabilesti pensii nediscriminatorii dacă ordonanțele care au modificat L 223 conțin dispoziții discriminatorii?

Leo spunea...

Omul propune un exercitiu didactic , teoretic fara legatura cu realitatea. Fiecare avem lumea noastra unde credem ca daca speram , aproape ca si traim. Ti-am mai zis sa fi milos , dar nu intelegi...
Iosif , presupui ca Flavius e bolnav sau sti ceva?

Iulian Mareș spunea...

Daca la unele probleme am oaresce nuante, la cele mai multe subscriu:

http://www.in-cuiul-catarii.info/2017/09/28/scrisoare-deschisa-catre-adunarea-parlamentara-a-tarilor-membre-nato-12794#comment-45430

PS-caustic, exhaustiv, profund realist si indignat a fost olteanul Marin!

Iulian Mareș spunea...

Presupun....ar fi bine sa nu se confirme!

Leo spunea...

Iulian ,
Acum fac legatura cu ce ne povestea Flavius acum cam o luna , despre un doctor la care era programat pt. o operatie , dar care doctor nu ami este...Sigur este cum ai presupus... Sa-l ajute DUMNEZEU sa fie sanatos .

mosmartin16 spunea...

Nu, propun ceva chiar in legatura cu realitatea ! Dar daca dialogul inseamna sa nu poti sa-ti exprimi ideea/ideile, atunci...

CEZAR spunea...

@/m-Al ,
Doare in varful ...baionetei ca subscrii tu ...!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Pe ansamblu așa este și nici nu mă îndoiesc că cineva va empetiza la problemele mele, dar nici nu le expun public!
În fapt, nici nu contează dacă doare sau nu pt o persoană ci dacă există destulă durere încât să se transforme in furie!
Mai este de vânzare casa de lângă tine, ne 10 sau 14...? Voiam sa o cumpăr! As vrea sa cumpar și bordeiul de la nr 12, că să dormi la stână sau în cort! Asta dă plăcere! 😂🤗🤗

Leo spunea...

Alta "calda" de la SCMD ...in linK-ul de mai jos.
Regret ca nu este Piata Constitutiei..
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Leo spunea...

"Marsul Tacerii" se desfasoara pe "spatiile pietonale" .
Eu de aici inteleg ca este mai mult "O plmbare" de la "Leul" la Parcul Izvor pe trotuar. Insemana ca este preconizat a nu fi multi participanti din moment ce marsul se desfasoara pe trotuarele cele mai multe ocupate de masini din Bucuresti.
Este foarte bine ca exista actiunea si ca ea precede cu o zi actiunea SCMD-ului care se desfasoara in "pitita" Piata a Eroilor . Acum nu stiu , mitingul SCMD din 07 oct. 2017 din Piata Eroilor , este precedat de mars ? Marsul are vizibilitate si impreuna cu mitingul ar face un " doi in unul" mai eficient.
Iulian , pe la mine prin cartier am auzit ca ti s-a propus sa fi director general cu 5000 Euro salariu , la una din cele 21 de companii ale PMB-ului ? La care din ele ?

iceparu spunea...

Nu vreau sa va dezamagesc.Am experienta mitingurilor si marsurilor de protest.Guvernantii fosti si actuali sau invatat cu ele precum fierarul cu scanteia.Incepand cu 2010 am strigat "iesi afara javra ordinara"pana mi-au cedat corzile vocale.Venalii si coruptii nu pot fi dati jos de la putere democratic decat prin lupta politica.Lupta politica presupune un partid politic cu platforma care sa raspunda nazuintelor dezamagitilor.Lupta ca pensionar numai impresioneaza.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Este adevărat..., În afară unui loc în Consiliul de administrație al Holdingului PGMB voi conduce și Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA! Ieri mi s-a semnat numirea!
Deh,..trebuie să termin casa din La Valetta și să fac și piscina aia, la casa din Miami, căci râd vecinii de mine! Dacă vrei poți veni din iarnă!
Îți fac un rand de kei! Bărcile au nr. 77, ambele! Sunt in portul de agrement, dana 3! Taxele sunt plătite, rezervoarele pline! În congelator găsești carne și pește...sunt convins că vei completa consumurile! Am cameristă tânără, doarme in casă!

tigri2 spunea...

LA LEGEA...CU SPOR CIUNTIT

Poezie modificata sexagenetic

La legea care-a rasarit
E-o cale-atat de lunga,
Ca luni de zile-au trebuit
S-ajunga s-o promulga.

Ea intre timp s-a sters pe drum,
In incaperi sinistre
Efectul ei abia acum
Luci vederii noastre.

Dar baza legii a murit
Cercand sa ne jupoaie
Nu stiu ca noi s-o fi simtit,
Au prefacut-o-n zoaie.

Si iata ca al nostru zbor
Pieri in legea stramba
Acum procentele ne dor
Suntem c-o mana ciunga!
......................................
Cucurigu boieri beI
Vrem 'napoi pe 223
Nu vrem sporuri anulate
Si procente la jumate!

Un fost pilot sexagenar ramas cu ochii pe cer.
C-dor (R) KIS VIOREL

luminita spunea...

CITITI in EVZ.RO ,astazi s-a mai dus un om deosebit , GENERALUL IULIAN VLAD .pacat

Iulian Mareș spunea...

Luminița,
Unkiul meu....
Dumnezeu să-l odihnească și să-i ierte toate păcatele!

tigri2 spunea...

@Iulian...tizul tau, sigur a fost,sa-i fie iertate pacatele!

tigri2 spunea...

EL CEZAR...

Balada ciobanasului care si-a pierdut TAB. ul

La poarta vine -un pui de svab
Calare pe-un asin si nu pe TAB
-Sunt Petre ,neam de craiovean
Doar in opinci si cu suman
Si vreau sa fiu cioban!

Aseara la un birt din crang
M-am imbatat ,fiind natang
Uitat-am TABul in zavoi,
Cand cheful nostru era-n toi.
Plecat-am vaci s-am venit boi !

Tin minte c-a venit un rus
Cu ochii stinsi si capul dus
Si mi-a propus un fel de troc
O sticla de trascau, atunci, pe loc
Si o ciozvarta dintr-un porc.
........................................
Dar comandantul furios
Tranti cu Padina pe jos
-Al meu si pentru TABul meu
Trimite-voi la Dumnezeu,
De-acum la oi in Penteleu!

tigri2 spunea...

VA CER DEMISIA DE ONOARE TOV. IONEL CIUCA

Seful Statului major al Armatei Ionel Ciuca nu si-a depus demisia dupa umilirea si dezonorarea corpului de cadre active si in rezerva, de catre autoritati si mass media, pe cand un primar al unei localitati din Ungaria si-a depus demisia doar pentru ca populatia era nemultumita de propusa dislocare a migrantilor in zona, deci nefiind vina primarului.
La noi cand va ajunge onoarea la un asemenea nivel?

"Revolta din Ocseny a dus la demisia primarului localității, Janos Fulop, care a declarat miercuri seara, anunțându-și plecarea, că nu vrea să „contribuie la escaladarea tensiunilor”. Protestele din așezarea cu 2000 de locuitori aflată la circa 130 km de Budapesta au avut la origine un acord încheiat între un ONG și o pensiune locală care a acceptat să găzduiască două familii de refugiați, pentru un „scurt sejur de vacanță”. Tensiunile au culminat luni, la o reuniune a localnicilor la care s-au „făcut auzite toate prejudecățile împotriva străinilor transmise de guvernul ungar”, a declarat pentru AFP directorul ONG-ului Migration Aid, Andras Siewert."

luminita spunea...

VEZI CE PACATE II FACI TU , SAU VOI . CA DE ATATA SANTETI CAPABILI , RUSINE

CEZAR spunea...

Cu tractorul cu sfarleaza ,
Am plecat eu in zbor,
Sa gazez la ..Colorado
Ce ataca ..pe ogor ..!
Huruie tractorul
Bate tare cu ..helicea lui
Urc in creasta cerului
Si cobor ca un ..haihui..
Ciorile se imprastiara
Si se zvarle catre - nalt ,
Fugiti corbilor nu mai stati
Asta-i ca ..Puma...Socat..!!

Iulian Mareș spunea...

Lumi,
Kiar nu glumesc!

tigri2 spunea...

@Luminito, H'Argentinooo! Cu cin' te certi, pe cine probozesti, ca de aici reiese ca te-ai ciondani cu vantul turbat / ce-ti vajaie prin cap neincetat. Ce vrei sa spui tzatzo ca vad ca arunci cu vorbe de parca ai arunca galeata cu laturi in latrina din fundul curtii.Pe cine rusinezi si in ce calitate, analfabeto?

avianyc spunea...

Pi cai vitejii mei !

Huhurez cu pana sură,
Și la vorbă cu masură,
Ce tot cânți la Kis pe șură,
Oricum nu tace din gură.

El ”armată” iși formează,
Și-n ”partid” îi înrolează,
Doar ca să-și voteze darul,
Pensia peste salariu.

Iceparu prăfuit,
Din beție s-a trezit,
Drept la ghiaog-a nimerit
Și la luptă a pornit.

Cu Kis el s-a înfrătit,
Spre Bucale au pornit ,
Pe Firea au cucerit,
Și loc de strigat le-a gâsit.

Și stigară ,și strigară,
Zidurile-i ascultară,
”Ciorile” se speriară
Și emigrară din țară.

Și așa cu mai puțini ,
La social si cantini,
Banii de pensii o să fie
C-a fost Kis la datorie.

Avi

Leo spunea...

BRAVO TIGRI 3,
Ce-mi place cel mai mult la tine , este aparitia ta ciclica , asemanatoare cu aparitia unei comete.Vezi ca la ultima ta disparitie de pe firmament , eu te-am intrebat niste lucruri tehnice , dar suparat fiind ( eu nu am inteles de ce ) ,nu ai mai vrut sa raspunzi si ai dezertat.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
T3 este supărat că semipatronul Carpatica Asigurări este la bulău și el este puțin șomer!

tigri2 spunea...

@Leonard, a-l compara pe avianyc cu un corp ceresc, cometa Haley, este mai mult decat un epitet gen parabola, este o hiperbola care i-ar uimi si pe poeti.
Esti tare , mai insista, mai sapa ,poate descoperi legatura dintre ciclul menstrual la furnica si paralelismul cailor ferate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Nu, Leonard, n-am nici o restrictie la scris. Pur si simplu mi s-a scarbit de viata si de ce se intampla! Nu stiu in ce masura voi mai deschide calculatorul, de acum incolo. Nici la stiri nu ma mai uit sa nu ma imbolnavesc de tot. Eu va spun sincer ca PSD ne-a pus la toti pielea pe bat cu sare, inca de pe timpul lui Ponta, si bine a zis aici un coleg ca tot PSD a plamadit OUG 57, M 52, apoi OUG 59 SI VOR VA FI SI ALTE CRIME LA NOILE CALCULE DE LA NOUA LEGE A PENSIILOR! Veti vedea ca nu vom avea liniste si dreptate pana si dincolo de moarte, pentru ca vatafii astia au mintit nerusinat in campanie cu pensiile si salariile, pentru ca sunt niste iresponsabili si au facut si vor face mult mai rau la pensii decat au facut toti basanistii la un loc, insa aia daca au stat 10 ani sa faca doar la sfarsit acele tampenii cu infractiuni si mutilari de drepturi, astia au luat-o din prima luna de guvernare, dar mai ales terminand ce a inceput Ponta. Lovitura de stat din toamna asta, pregatita inca din februarie-martie, va aduce adevarata criza economica ce ne va termina pe toti. N-a iesit pasienta schimbarii cu Grindeanu, vor reusi cu strada si procurorii, veti vedea cat de curand. Oricum, Iohannis nu va semna aceasta Lege a Pensiilor...Nici nu ma mai gandesc cum voi iesi din iarna asta, ca sa nu ma trezesc cu mobila si boarfele in strada, caci recesiunea asta economica, ce deja a sosit, ma va scoate din toate circuitele...

Leo spunea...

T2 ,
am mai sapat si am descoperit sexul la ardeiul gras si la vinete.
Ai grija ce vinete si ardei alegi pt. zacusca , deoarece unele sunt toxice , dar nu-ti spun care ...

radu spunea...

In mass-media nu se pomeneste nimic de protestele care vor fii organizate de organizatiile militarilor in rezerva!?
AOOR,ROMIL si SCMD, este necesar sa mediatizeze prin conferinte de presa, mitingurile pe care intentioneaza sa le organizeze, urmand exemplul de succes al sindicalistilor civili!

CEZAR spunea...

@Corneliunsson
Apeleaza cu incredere la ..Valerian Vreme..!!
PS.
Eu ti-am mai explicat ca tu te pozitionezi incorect !
La vechimea ta ...nu ai greturi cu pensia ..oricare ar fi..!!
Sapa pe alta tarla ..ajutoare ..sprijin ..acordat de MApN....!!

Leo spunea...

Pe langa mitingurile # REZIST din 7 oct. si 4 nov. , ar trebui "oleca de scandal" si pe la alveola Favorit ( sau Orizont) pe unde sinecureaza filozoful , padurarul si veterinarul ...cu acolitii lor cu gulere albe de la 2580. Poate ar mai trebui coborat putin si spre 2505 , pe alee ca sa afle savantul sef de acolo ca stim unde-l gasim când vrem sa-i aflam veniturile pitite din declaratia de avere a lui si a neveste-si si sa ne spuna savantul genunchist de ce a lasat-o foarte moale cu recalcularea ? De ce voieste sa intarzie astfel (semi)actualizarea conf. L.152?

Leo spunea...

Am vazut la TV ca este "oleaca" de scandal in Piata Victoriei cu niste sindicate nemultumite de transferul contributiilor de la angajator la angajat.
Vedeti cum se intoarce minciuna impotriva autorilor minciunii si dezinformarii ?
Inainte de LSU ( L153/2017), poporul era extaziat de majorarile de 75% ; 50% ale salariilor pe care le ventila purtatoarea de vorbe pe subiect LOV , a partidului FUR si MINT. De ce nu a spus atunci clar si limpede , ca da vom majora cu 25% dar vom face transferul contributiilor astfel incat salariul NET va fi mai mare cu 2-4% si nu cu 75%,50% , mai apoi 25% cum vindea iluzii populatiei excitate la maxim de cat de frumos suna. Cam in aacea perioada , "puneam si noi botu'" ca niste naivi , excitati la maxim de iluziile vandute de LOV si care-l facea pe "gradinarul" nostru sa ne infloreasca mintea si sperantele cu niste TABELE de evolutie pana prin anii 2022, etc..etc.
Bravo oamenilor care au iesit la # REZIST si azi 04.10.2017 in PIATA VICTORIEI , SIMBOLUL LUPTEI impotriva lui FUR si MINT.
Sa nu uitam de 07. OCT. 2017 , din pacate nu in PIATA VICTORIEI ci in 'fundatura discreta a "PIETII ERIOLOR " de mitngul impotriva nelegiuirilor FUR si MINT.