Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 23, 2017

Discursuri înflăcărate la Federația Militarilor din România pe tema înghețării pensiilor militare

47 comments
Se cere aplicarea Art. 118 din Constituție privind  garantarea democrației constituționale.

 Art. 118 din Constituția României: 

(1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.




Publicat pe 21 sept. 2017
Ne bucurăm că și domnul general Nicolae Gropan, președintele Federației Militarilor, citește acest blog și a prezentat într-o întrunire din luna sept. a.c. documentele din care rezultă că nimeni în România nu a plătit CAS până în aprilie 2001. Vezi articolul de pe blog AICI

47 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aduc multumiri deosebite acestor onorabili purtatori de cuvant ai rezervistilor militari! Respectele mele, domnilor Generali! Doamne, ajuta sa se poata face ceva!

Ein Stein spunea...

Ca intotdeauna domnul Gropan o voce coerenta si plina de bun simt, din punctul meu de vedere cam singura de la aceasta adunare.
As dori sa fac un mic comentariu pe marginea subiectului cu atat mai mult cu cat huhurez spune ca d.nul general viziteaza blogul, nu vreau sa fie inteles ca un repros ci pur si simplu ca o opinie.
La inceputul filmului d.nul general a atins un subiect, dureros pentru unii, acela despre recunoasterea ocupatiei de militar si grupa 0. Am urmarit cu sufletul la gura pana la final in speranta ca va dezvolta subiectul, din pacate nu s-a intamplat. Eu inteleg dorinta unora de a crea o asazisa asociate a militarilor compusa din cei de la SRI, MApN, MAI, etc. Problema e ca acest mariaj e nefiresc daca nu e unul orientat pe activitati culturale, patriotice, mestesugaresti sau altele in afara celor sindicale fie ele si ale pensionarilor. Nu merge!
Militari sunt doar cei de la armata, conform normelor europene si internationale. S-a ajuns in situatia ca SGP-eii de la armata sa fie tratati ca un fel de angajati speciali pe cand functionarii publici, securistii, gardienii, liftierele si ceilalti sa fie militari pana in maduva oaselor. Nu prea e normal. Eu inteleg o presiune din partea unora insa continuand in aceasi directie lucrurile nu se vor rezolva niciodata, dimpotriva.
Parerea mea e ca o actiune in sensul de a sesiza institutiile europene in privinta refuzului constant al guvernului de a aplica legislatia europeana cu titlu obligatoriu, cel putin in ce ne priveste, acela de recunoastere a acupatie de militar ar fi un bun pas inainte.
Solicitarea catre conducatorii neamului de a implementa un pachet de legi ca in orice tara NATO, inclusiv in domeniul salarizarii si a pensiilor.
De asemenea am convingerea 100% ca "politicienii" invitati la sedinta au uitat tot imediat ce au iesit pe usa sau daca nu au facut-o deja vor avea o amnezie profunda in momentul in care Dragnea le va porunci cum sa voteze. Deci pierdere de timp.
Cred ca totusi trebuia subliniat faptul ca legea asta 223, proasta, buna, cum e ea nu avea cum sa genereze aberatiile care pe buna dreptate exista, de vina sunt normele conexe care stabilesc functionarea institutiilor in parte. E foarte greu sa inghesoi intro lege cu anumite principii o multitudine de alte principii si reglementari generate de alte acte normative si sa te astepti sa nu genereze probleme. Unii si-au bagat la secret statutele sau cel putin o parte din articole. Exemplu graitor stau iesirile la pensie a unora care nici pe departe nu indeplineau conditiile prevazute in L 223 si totusi au facut-o.
Deocamdata cam atat.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Este și Gl Kelaru, sau mi se pare mie?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Generalul Oprea, descorsetat momentan de dosarele in Justitie, face eforturi pentru reanvierea UNPR si scoaterea acestuia din alianta inoportuna cu PMP. In acest sens, a inceput sa bata tara in lung si in lat sa resuscite ramasitele partidului. Nu ies din contextul acestui subiect de pagina, pentru ca Generalul reactivat politic ar putea conta in ecuatia luptelor noastre sindicale, bun sau rau cum este considerat domnia sa. Daca va fi agresiv cu puterea in sensul rezolvarilor noastre, va ramane de vazut, dar eu zic ca orice forta de sprijin este bine venita si asteptata de catre noi. Acum, nu mai e timp pentru rafuieli si socoteli politice sau resentimente, acum trebuie sa fim cu totii hotarati sa ne jucam ultima carte, alaturi de oricine este dispus sa ne dea o mana de ajutor! Nota bene!

Ein Stein spunea...

Si as vrea sa mai adaug ceva, ca observatie, din partea MApN a fost prezent seful DFC in conditiile in care nu era o sedinta pe teme contabile sau macar cursuri de initiere in operatii de adunari si scaderi. Am mai scris ca MApN-ul rezolva problemele contabiliceste, nu are nicio apasare fata de incalcarea principiilor, respect, totul se rezuma la adunari si scaderi, nu avem, taiem de aici si dam dincolo. Consider ca prezenta respectivului spune multe cam care ar fi parcursul, nu va puneti mari sperante.

Iulian Mareș spunea...

Eu tot mai sper ca prin aceste tipuri de intalniri, skimburi de opinii, informari....etc, se pun bazele unui sindicat "de ramura", mare, nou, de tipul avangarde, ulterior o mare confederatie a SNAOPSN, activi si pensionari!

CEZAR spunea...

@ /m-Alul..
SPERMA.ta..dijeaba.!!
Minciuna,nu mai poate sa fie acoperita..!!
Nici mincinosi ca T-2MaKiss&m-Al...nu pot sa mai aiba credit ...si nici credibilitate ..!!
PS
Eeei daca-i si Chelarul ii ..clara treaba ..mai are ..barba
dar prin ..instanta si-a rezolvat cu ..casa ???

CEZAR spunea...

Se anunta..{pe (B)ELITA lu Potecaru}...asa se pun parantezele HUHU...ca urmeaza manifestatii puturoase ..sulfuroase si asimetrice...!!
Sa nu uitati !!
Sa puneti in fata mumia lu T-2Makiss...sa-l vada lumea fara dinti si fara ..p(cenzurat)
Musai sa aiba cuponul cu 4000 lei pe piept ..sa vada lumea si sa planga ..!!!!
m-Alul sa duca Plancarda si sa poarte si el asa pe mana dreapta ..cuponul ..cu peste 12..000 lei ! Ce lacrimi vor fi ..si ce jale..ce risipa de oua clocite ...
Vai de cei invinsi !!

Ein Stein spunea...

Mares despre un sindicat nu poate fi vorba, notiunea e valabila doar pentru salariati, cu toate ca am convingerea ca sunt destui pensionari angajati cu juma' de norma ca turnatori sau dezinformatori.
Aceasta constructie la care speri tu e nefireasca, nu mai exista nicaieri in tarile civilizate. Uite, cei de la AORR pretind ca au aderat la CIOR - Confederatiei Interaliate a Ofiterilor in Rezerva, daca ai timp te rog sa faci si pentru noi o mica statistica, cati functionari publici, gardieni, liftiere, politisti, soferi de parlamentari, procurori, etc se regasesc in cadrul acestei asociatii, evident fara ai nostri. Ar fi un lucru minunat daca ai putea sa faci asta.
Pe de alta parte aceasta politica de a ascunde ceva in gramada nu e un lucru normal, sa fim multi poate nu ma vede tocmai pe mine.
Eu as dori sa aduc in discutie o problema care poate aduce un pic de lumina in chestiunea pensiilr-nesimtite. Poate domnul Gropan si-o insuseste si chiar o va pune in discutie cu toate ca ma indoiesc.
E greu de crezut ca poti sa o convingi pe Olguta sau chiar pe un om rational ca acele pensii in cuantum considerat nesimtit nu exista, n-ai cum. Ele exista si chiar domnul Gropan la sedinta a afisat o lista cu 100 de astfel de pensii.
Cred ca trebuie pusa problema cum s-a ajuns la acele cuantumuri atat timp cat prin l 223 este imposibil, care sunt acele mecanisme si acte normative care au permis astfel de cuantumuri si nu faptul ca acele pensii exista si ale cui sunt.
Ar trebui mutata paradigma de "nesimtit" de la "pensii-nesimtite" la "mod-de-obtinere-nesimtit-al-pensiei".
Dar sunt convins ca nu se intampla acest lucru, tocmai asta se incearca sa se ascunda prin astfel de constructii dubioase, CUM S-A AJUNS AICI.
Extragerea armatei din acest cartel i-ar lasa descoperiti.
Asta e tot si nimic mai mult.

Ein Stein spunea...

Atentie la ce va doriti ca nu se stie, se poate adeveri.

Ein Stein spunea...

Pentru distinsii colegi de comentarii am o interbare, poate cineva sa raspunda sau macar sa speculeze care e cauza pentru care se refuza cu incapatanare recunoasterea ocupatiei de militar, chiar daca aceasta recunoastere e obligatorie prin legislatia comunitara.

Huhu Rezea spunea...

@Ein
Nu legea pensiilor militare a generat acele pensii exagerat de mari față de media pensiilor militare.
De vină este legislația salarizarii personalului militar din ultimii 10 ani care a permis celor cu cotiere să facă asemenea „inovații contabile” în detrimentul soldei de funcție.

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Exact acelasi lucru il spun si eu de luni de zile, nu l 223 e de vina si nu doar legea salarizarii cu acele inventii contabile, aici intra multe alte elemente unele dintre ele bagate la secret. Nu se poate explica cum un individ poate iesi la pensie la varsta de 40-45 de ani atat timp cat l 223 nu permite, de asemenea tot felul de sporuri la "secret" bagate la calculul pensiei viciaza algoritmul de calcul si cuantumul generat de l 223. Pur si smimplu nu ma intereseaza aceste lucruri, are cine sa-si faca griji de astfel de chestiuni, pe mine in schimb ma deanjeaza faptul ca mi se arunca si mie in carca astfel de dubiosenii ba chiar sunt catalogat nesimtit. De ce?
Faptul ca sunt "nesimtit" nu ar fi o problema atat de grava, am taria sa ma impac cu ideea dar exista posibilitatea sa intru iar in vreo recalculare pe alta lege si cine dracu stie ce mai contine. Eu nu vreau decat liniste si predictibilitate, o merit cu varf si-ndesat, mi-am facut datoria fata de tara, am iesit din sistem pe anumite reguli. De ce sa se tot schimbe regulile in timpul jocului? Doar pentru a-i acoperi pe adevaratii nesimtiti? Nu am de gand sa accept asta.

Iulian Mareș spunea...

Stein & Huhu,
Pensiile cadrelor militare din MApN nu sunt exagerate..., puține sunt din 5 cifre, pt funcțiile cele mai mari!
Un sindicat al militarilor activi, pe minister/ekivalenti este posibil și mai au și alții! Când guvernul îți încalcă legile acționezi cum poți!
Voi nu vedeți că sindicatul pensionarilor nu are bani sa organizeze deplasarea membrilor la București?
Kelaru este corupt că a luat avantajos un apartament? Ce-i bolșevismul asta? Se compara cu cei care fură de 28 de ani?
Hai, să fie lider Ion, prostul satului...care nici nu a furat, dar nici nu a muncit și a trăit din pomeni!
Sa nu fim noi mai catolicii decât Papa! Toți am trăit aici și am fost nu numai martori ci și complici!
Oricum, era și Gl.*** Florian Pinta!
Peste tot în lume sindicatele se unesc sau fac parte din confederații!
Trebuie făcut ceva, dar repede!
Pasivitatea doar distruge și este vinovată!
Nu mă interesează capra vecinului decât când mănâncă lăstarii din curtea mea!

tigri2 spunea...

https://www.facebook.com/mihai.tudose.1481/videos/479213295593480/
Eu: min.1.25 si 8.55

Leon spunea...

Legea 223,privind pensiile militare de stat a fost publicata in M.O.556 din 27.07.2015; in 9 dec.acelasi an a fost aprobata OUG.57,iar in M.O.nr.130 din 19.02.2016 a fost publicat Ordinul nr.M 24 al MApN de aprobare a Metodologiei de intocmire a dosarului de pensionare.
"Baietii destepti" au avut timp ca in ultimile 6 luni de activitate sa-si introduca in Solda lunara suficiente sporuri care sa le mareasca veniturile: de la Solda de merit la ...Oscar..!
Acordarea acestor sporuri fara numar a dus la pensii de 10 000 lei si peste...!

CEZAR spunea...

Ha..ha..ha...!
Pe vremea lu Boc atunci cand INTRAU SI MILITARII in asa zisul SISTEM CONTRIBUTIV..toti astia in frunte cu DAOGARU..urlau sus si tare ..
MILITARII NU AU PLATIT CONTRIBURII PRECUM CIVILII...CUM SA AVEM PENSIE CONTRIBUTIVA..??
ETC...
DE TOT RASUL
S_AU TREZIT..
UNA PESTE ALTA ESTE EVIDENT CINE NE_A BAGAT ..IN RAHAT...si nu numai din acest punct de vedere.
SA VINA CAPITANII LA CONDUCERE .....

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Căpitan ai fost, capitan au rămas!
Reține, in cazul tău, căpitan nu vine de la cap! Clar!

Iulian Mareș spunea...

Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Cezar sau Adrian (Bontas), intrucat au probleme grave la mansarda!

Linkuri de

CEZAR spunea...

Rugam a nu lua in seama comentariile unor useri precum Iulian Mares recte m-Alul..sau alti gusati care se fac ...ca LUCREAZA..!!
Avand pensii barosane cu 5 cifre (ex. m-Alul peste 14.000 el a zis )..NU DORESC ALTCEVA DECAT SA SE CONSERVE ACEASTA VALOARE ..
Putin ii intereseaza de exemplu , ca au fost inghetate ..toate pensiile pana si a lui Ifrim de 700.00..sau ca nu mai beneficiem de cresterea punctului ..
Sper ca intelegeti ..joaca la rupere ..doar CA SA NU SE INTAMPLE NIMIC..!!

Leo spunea...

CEZAR , esti invidios. Ce vina are omul ca a prins "oferta"? Cred ca iti este necaz.
In viata , "oferta" este ca trenul : daca nu o prinzi , nu mai vine curând...
Apropos , TORCH ca de la tine , nu am mai gasit de atunci ( "la oferta"..)
Te rog , nu uita ;
" CELE BUNE SI CELE RELE ,
VIATA SI MOARTEA
SARACIA SI AVUTIA ,
DE LA DOMNUL SUNT . "

karadeniz spunea...

@Ein Stein
In legislația Română este recunoscută ocupația de militar, prin HG 1352/2010 privind aprobarea structurii Clasificării ocupațiilor din Romania - nivel grupa de bază, conform Clasificării internaționale standard a ocupațiilor - ISCO 08.
0 FORȚELE ARMATE
01 Ofiteri ai fortelor armate
011 Ofiteri ai fortelor armate
0110 Ofiteri ai fortelor armate
02 Subofiteri ai fortelor armate
021 Subofiteri ai fortelor armate
0210 Subofiteri ai fortelor armate
03 Personal al fortelor armate, alte grade
031 Personal al fortelor armate, alte grade
0310 Personal al forțelor armate, alte grade
Dar prin Ordinul ministrului muncii, familiei și protecției sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică nr. 1.832/856/2011, privind aprobarea Clasificării ocupațiilor din România - nivel de ocupaţie (șase caractere), grupa 0 nu este detaliată această sarcina revenind ministerelor de care aparțin cei considerați, acum, militari deși, conform ”art. 2 (1) Clasificarea ocupaţiilor din România se aplică în toate domeniile de activitate economică şi socială şi este obligatorie pentru toate organele administraţiei publice centrale şi locale, unităţi bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizaţii patronale, sindicale, profesionale şi politice, fundaţii, asociaţii şi alte persoane fizice şi juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, la completarea documentelor oficiale ori de câte ori se cere precizarea ocupaţiei.”, este OBLIGATORIE.
Aceasta nedetaliere a grupei 0-Forțele armate există și in documentul anterior, Ordinul ministrului de stat, ministrul muncii şi protecției sociale, şi al președintelui Comisiei Naționale pentru Statistică nr. 138/1.949/1995, privind aprobarea Clasificării ocupațiilor din România și probabil ca așa era și ân legislația de dinainte de 1990, pe principiul secretomaniei.
Se pare celelalte structuri din apărare, care prin aplicarea acestor prevederi și-ar pierde acest fals statut de militar, polițiștii, gardienii din penitenciare, pompierii, SRI, SPP, STS etc, au fost categoric de acord cu acest aceasta nedetaliere care iar fi exclus automat și nici MApN nu a fost prea interesat, pentru că o buna parte din personalul actual al acestor structuri, mai ales la nivele de comandă/conducere, provine incă din MApN.
La MApN aceasta aplicare a COR presupune automat schimbarea statutului militarilor iar din combinarea statutului cadrelor cu al militarilor profesioniști s-ar produce anumite schimbări in proporția celor trei corpuri, probabil și în ierarhia salarială, plus că anumite funcții ar trebui transformate in funcții civile, iar angajarea pe filiera indirectă ar fi cam greu de realizat pentru tot felul de PCR ( pile-cunoștinte-relații).
Cert este că până nu se realizează acest lucru toate celelalte elemente, statut, salarizare, pensii nu vor fi definitive ci vor tot suferi modificari si ajustari, iar detalierea ocupatiei de militar nu se poate realiza cu amalgamul de acum și cei care sunt defavorizati de acest lucru sunt tocmai cei din MApN.
Dar cum pentru siguranta si protecția clasei politice, a celor din vârful structurilor statului și oligarhiei financiare, forțele de siguranță și ordine internă sunt mai importante decât armata, probabil că doar iminența unui conflict armat care sa angreneze și armata română ori presiuni din partea NATO va produce această separare.

Iulian Mareș spunea...

A. Bontas,
Nu trebuie sa te superi asa rau....si sa postezi iar in numele meu, din cauza lipsei "-", eu am postat un citat!
Esti un fel de victima colaterala, intrucat ai dreptate si nu prea: este adevarat ca tu nu ai probleme la mansarda, iar afirmatia corecta ar fi fost >lipsa mansarda<, pt ca nu toate cladirile sunt mansardate!
In ceea ce-l priveste pe Cezar, aliatul tau in contributivitate, ei, la el se impune o rectificare, micuta ce-i drept, dar edificatoare!
El nu numai ca nu are mansarda, dar nu are nici "tziglele pe casa", nici la propriu si nici la figurat, ultimile 4 bucati tzigla, marca Jimbolia, au zburat din cauza ciclonului din Timisoara!....putea fi si datorita, aceasta constituind un lucru cat se poate de pozitiv, mai ales ca eu avand o pensie maaareee, as fi putut fi magistratul care i-ar fi spus "Stiu ce-ai facut in iarna aia!" ....

PS-Dat fiin faptul ca, doar din 2001 ai contribuit la fondul de pensii, in forma personificata, poti afirma cati ani de contributie reala ai?...asta asa, ca sa punem punct ipocriziei!

CEZAR spunea...

m-Alul continua sa fie ..dastept ..
Am contributivitate atat cat are orice cetatean al Romaniei care a fost angajat intr-o institutie a statului..!!
Ce nu-ti este clar ..manipulatorule ..??!!

Leo spunea...

Iulian,
Pana in apr. 2001 NU A CONTRIBUIT NIMENI INDIVIDUAL (nici civili nici mulitari).
Din 2001 au contribuit toti , civili si militari.
Prin urmare , prietenul Adita are contributivitate pana in apr. 2001 daca a avut contract de munca inregistrat si Carnet de Munca.
PS
Cum interpretam corect si gramatical si literar sensul formularii : "NU A CONTRIBUIT NIMENI " . Formularea este impamantenita in limba romana dar , daca analizam strict pe text , sensul este "pe invers". Adica NU A CONTRIBUIT NIMENI inseamna ca au contribuit toti ( negarea lui nimeni = toti ) . Ei cum este , ca nu mai inteleg nimic ? ( adica inteleg totul ? ....) Sau cum este ?....

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nimeni este un pronume, nu este verb.
Doua negaţii într-o propoziție dau o afirmație.
Negațiile se referă la acțiuni....deci la verbe.
Nimeni nu a contribuit... rămâne o negație.
Poți să spui nimeni a contribuit?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nimeni este un pronume care cere un verb la forma negativă, dar nu este verb.
Doua negaţii într-o propoziție dau o afirmație.
Negațiile se referă la acțiuni....deci la verbe.
Nimeni nu a contribuit... rămâne o negație.
Poți să spui nimeni a contribuit?
Două negaţii:
Nimeni nu a vrut să nu mănânce se traduce prin toţi au mâncat.

Leo spunea...

Multumesc dom' profesor.
Nu am inteles aproape nimic , deci am inteles ceva...
PS
A vorbit cineva din Bucuresti cu Palada pt. mitingurile din octombrie si noiembrie ?
Daca nu , trebuie sa o faca neaparat pt. ca sa ne securizam puterea de convingere.
Iulian, cred ca-l gasesti prin Salajan seara , pe langa blocurile gri...

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ție nu îți este clar o problemă!
Când am spus nimeni știu ce am scris....la grămadă înseamnă nimic, că și în comunism....toți eram proprietari, dar nu aveam nimic!
Subiectul logic și p implica q nu se predau la ATh! ...

Cezar,
Ai pe dracu!....spune clar că ești pensionat din 2000 și contribuția ta este fix oIo!....așa că, proști cu contributiva în gură eu am văzut mii, nu numai pe tine! Pe scurt...taci și sapa! Ți-aș explica cum este la alții cu contribuțiile la pensie, dar sunt convins că nu poți ține minte...
Pt creierii tai sunt țări unde nu exista drept la pensie, dar nici contribuții...dar, asta tine doar de țiglele tale lipsă!...Și eu nu regret! Fraieri au fost mereu in lume...tu ești doar exemplu cert!

tigri2 spunea...

CODRIN STEFANESCU CERE REVOCAREA MINISTRULUI JUSTITIEI, TUDOREL TOADER

Oare de ce? Fiindca nu le apara interesele .
Revocati-l ba deoarece nu va apara penalii impotriva justitiei. Vedeti ca v-ati inselat cand le-ati dat drepturi 'deasupra legii" tuturor magistratilor. Toata tara se ghideaza dupa o lege numai magistratii fac exceptie , doar ei au dreptul la un trai mai mult decat decent, pensii si salarii mai mult decat uriase, in tara asta bantuita si condusa de mafioti !

CEZAR spunea...

,,Stimate domnule administrator, va rog sa-i atrageti atentia lui Mares ca jignirile nu sunt permise in acest blog!
Cele adresate mie sunt gratuite.'"..multumesc Adrian..
PS.
m-Alul ,
- fie cladirea ta nu are mansarda...
- fie esti troll.
Io cred ca le ai pe amandoua ....

Iulian Mareș spunea...

Aditza -
Ți-am spus că ești doar colateral...ce să-ți fac daca lupți sub steag greșit?...până acum te-ai aliniat cu 2 inși vai steaua lor!
Pensia ta este mica, adevărat, pt că tu ai dorit să fie mica! Și pt că plecai fix după 8 ore de stat, în wek nu erai deranjat, nu făceai servicii, puteai avea numeroase firme, activitatea ta era comuna, fara riscuri și unicitate!
Dar, în definitiv, de ce ai acceptat să rămâi cloșcă de UPS și nu ai mers acolo unde pensia nici nu mai interesează! Sper sa nu fii atât de guvidele încât să crezi suma pe care o vehiculează căprarul puturos?
Și te mai întreb ceva...în activitate fiind, cat ai stat tu departe de posibilă familie?
Și mai clar, tot în activitate fiind, ți-ai întrebat șefii de ce aveau solda peste tine?
Logica ar trebui să îți de-a un răspuns...contribuție mare implică și pensie mai mare!





tigri2 spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Leon spunea...

Saptamana trecuta la MApN au mai fost recalculate 144 pensii militare..!
"De interes pentru militari" ultimul articol din 25.09.2017 pe siteul In Cuiul Catarii..!

Ein Stein spunea...

Karadeniz ai spus lucrurilor pe nume, cu cateva corectii. In COR Grupa 0 NU EXISTA nici detaliata nici nedetaliata, nu exista si gata. Singura versiune valabila de COR e aia de pe site-ul Min. Muncii. HG-ul de care faci pomenire a aparut in urma unor demersuri la Parlamentul European, ba chiar pentru doua saptamani am avut Grupa 0, cat a tinut controlul comisiei de la PE dupa care s-a revenit la forma romaneasca. Daca ai sa faci o petitie la Min. Muncii privitor la chestiunea in cauza ai sa primesti raspunsul ca problema a fost inainta spre rezolvare MAI-ului.
Aseara la RTV o femeie mai artagoasa a prezentat o situatie luata de pe site-ul MM in care prezenta o pensie speciala a unui electrician sau liftiera de la Parlament, nu am retinut precis, in cunatum de 3500 lei. A obtinut aceasta pensie perfect legal, da' perfect rau de tot pentru ca legea ii da voie. Eu am scris de nenumarate ori, nu ma intereseaza acest aspect, eu vreau doar sa fim scosi din acest cartel ca militari-militari si sa solicitam un tratament similar cu militarii din celelalte tari NATO. Eu cred ca e o cerere de bun simt ba mai mult face parte din angajamentul luat de Romania la aderare.
Problema e ca armata e tinuta captiva tocmai din rationamentul pe care l-ai expus si e greu de crezut ca va fi lasata sa scape din acest cartel doar pentru simplul motiv ca noi militarii vrem normalitate.
Daca tot ne batem cu caramida-n piept ca vrem ca-n NATO pai hai sa facem ca ei nu cum vor securistii, liftierele, gardienii si intreaga fauna care populeaza SNAP.
Acum ca tot vorbim de parlita aia de liftiera cu 3500 lei pensie, sa nu fim naivi ca e o simpla liftierea, cu certitudine e mama, amanta, nevasta "cuiva" si mai sunt in asteptare.
Acum nu ca-i tin palma la cur Olgutei dar cam are dreptate in unele privinte, pensiile alea nesimtite chiar exista fie ca e vorma de liftiere, electricieni, politisti, "magistrati militari", securisti, etc.
Sa-i lasam pe ei in legea lor sa faca ce vor iar noi sa ne vedem de drumul nostru, eu zic ca e simplu si corect, ba chiar obligatoriu zic eu.
Nu te mai plictisesc cu importanta COR-ului, am mai explicat, fiecare sa traga concluziile.

karadeniz spunea...

S-au adaptat din mers. Cu circa 200 de recalculări pe săptpămână se termina recalcularea taman înaite de prima de Craciun, astfel ca din ianuarie se pot apuca, cu forte proaspete, de actualizare. Dacă s-ar fi menținut ritmul anterior recalcularea trebuia deja terminată dar dacă-i ordin sa mai dureze mai durează. Se vede ca și noul ministru se pricepe la astfel de ordine și oricum îl are și pe Dușa in subordine, așa că mai poate afla și alte subterfugii de acest fel.

Leon spunea...

Oug.59/2017 a fost adoptata in Senat.
Maine, probabil ajunge in Camera Deputatilor si va fi trimisa la Comisii.

Leo spunea...

Care-i ratiunea ca, CPS sa temporizeze recalcularea ? Ce pierd indivizii daca se apuca mai devreme de actualizare ? Scade natural numarul celor carora ar trebui actualizata pensia ? Nu-mi dau seama ce-i "mana" ca sa intarzie recalcularea pt. a se apuca mai repede de actualizare.

tigri2 spunea...

@All, mai oameni buni si ai lui D-zeu, mai frati/dusmani. Retineti urmatorul aspect.
Obedienta conducatorilor /sefilor structurilor militare fata de dominatia PSD, practic politizarea Armatei si a MAI, face ca sistemul de salarizare si de pensii sa nu fie facut de catre aceste institutii decat in teorie, in practica se va face dupa cum degetul lui kapo di Tuti kapi este opozabil sau nu.
Prin manifestatia din 7 octombrie, dorim sa sensibilizam si sa atentionam pe toti reprezentantii NATO ca guvernarea actuala nu-si respecta obligatiunile fata de salariatii si pensionarii structurilor militare , obligatii prevazute in Anexele respective. Mai mult , PSD cu guvernatii pe care-i dirijeaza , forteaza nota si ne discrimineaza fata de alte categorii sociale, respectiv :
---baza de calcul nu contine veniturile din perioadele stabilite (prin art.40 din OUG-57/2015);
---se calculeaa doar 65-85% din baza de calcul(OUG-57);
---se limiteaza unele sporuri si indemnizatii prin art.18 al M-25;
---actualizarile pensiilor dupa solda activilor se blocheaza pe cand la civili se face dupa evolutia punctului de pensie;
---egalizarea pensiilor in functie de situatiile juridice echivalente la nivelul 01.01.2016 conform Legii 223/2015 nu se executa , asa cum se va face la pensionarii civili in noua lege a pensiilor;
Toate aceste operatiuni revin MApN iar acestia nu vor(probabil asa au indicatii de la mafia rosie)
>>>>>>>
DISCRIMINARE CRASA
Inadmisibila intr-un stat de drept , stat al UE si membru NATO
Speram ca prin actiunile noastre ,NATO sa ia pozitie , deja au fost trimise , toate aceaste probleme, participantilor la Adunarea presidentiei NATO si unor ambasade.

Leo spunea...

La "Guita" TV , s-a dezbatut cate ceva din Legea Pensiilor "pe surse".
Se pare ca nu va mai fi nevoie sa fie date in judecata Casele de Pensii publice , pt. ca sa calculeze pensiile in functie de veniturile realizate si pt. care s-au platit contributii . Pensiile militare sunt intr-o fundatura fara speranta de iesire din ea in viitorul apropiat.

Gigi spunea...

Văd,în comentariile unui user,nu am să-i dau"indicativul",sau mai bine zis
pseudonimul folosit pt.postări,nu doresc să intru în dialog cu un pseudonim,indicativ!
Doar atât doresc să-i transmit,dacă nu știe,se face că nu știe!
-Toți,indiferent în ce domeniu au activat,anterior,până la ieșirea la pensie(militar,polițist,penitenciare etc.)trec în subordinea MApN și primesc un Livret Militar,trecând în rândurile rezervei militare.
Ce ai fost înainte,ai fost,din momentul trecerii în rezervă,i ndiferent din ce stuctuctură SNAOP ai făcut parte,îngrosi rândurile MApN și devii rezervist în evidența MAN.
Oricum,ați văzut că suntem fiii ploii,din punctul de vedere al politicienilor!
Așa, că terminați cu ,"eu am fost",tu n-ai fost",samd.
Ordinea de zi este:Să ne avem ca frații,că altfel ne.....alții!

Rababoc Raducu spunea...

Gigi amoroso , nimeni din cei pe care-i enumeri tu , nu trece in subordinea MApN niciodata .
Nimeni , in afara de militarii din MApN , nu trece "in rindurile rezervei militare" . Toti vor fi , la razboi , in subordinea celor care i-au avut in subordine si la pace .
Toti vor desfasura , si la razboi , tot activitatile pe care le desfasoara la pace .

(3) Politistii luati in evidenta ca rezervisti pot fi concentrati sau mobilizati pentru completarea efectivelor unitatilor Ministerului de Interne, in conditiile prevazute de lege.

(3) Funcționarii publici cu statut special luați în evidență ca rezerviști pot fi concentrați sau mobilizați pentru completarea efectivelor unităților Administrației Naționale a Penitenciarelor, în condițiile prevăzute de lege.

Jandarmii , la mobilizare , executa activitatile specifice ... legea 550/2004

Corpul Pompierilor Militari are în înzestrare armament, muniție, tehnică, echipament, substanțe și aparatură specifică, necesare îndeplinirii atribuțiilor prevăzute de lege, precum și pentru autoapărarea și protecția obiectivelor în care își desfășoară activitatea.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Nu te-ai prins ca, in cazul unui conflict armat, vom avea zeci, sute...mii de lagare de prizonieri....:)) , ce vor trebui gestionate de MAI?....plus mii de tabere de refugiati din calea razboiului....ca-n Africa Neagra!...sa te tii cate forte vor trebui MAI sa isi indeplineasca misiunea!
Hai, mai, ne umfla rasul! ....

Gigi spunea...

@ Răducu
Toți avem un rol într-un conflict armat, în vederea apărării țari. Facem parte dintr-un angrenaj.Fiecare are rolul si importanța sa.Dar,pt.unii,văd că este greu de înțeles cum stau treburile cu acest SNAOPSN.
Ideea principală a postării mele a fost alta,dacă nu ai înțeles,nu o să mă apuc acum să detaliez și/sau desenez.Numai citind ultimul alin.îți dai seama ce am vrut să transmit!
Cu respect!

Leo spunea...

Pana la urma , de ce clanul de la CPS MApN , a lasat-o foarte moale cu recalcularea ? De ce vor sa intarzie astfel (semi)actualizarea conf. L 152/2017 ?
Leon , alpacin , ...etc .. ?

Rababoc Raducu spunea...

Gigi , amoroso , SNAOPSN nu este definit in nicio lege !
Este ceva care se foloseste numai pentru trebuinte didactic-propagandistice !
Ceva cu acest continut este CASAOPSNAJ ... dar autoritatea judecatoreasca (din acronimul prezentat) nu doreste pensii militare de stat ... asa cum doriti voi !
Las-o moarta cu "Toți avem un rol într-un conflict armat..." , ca altfel or sa vrea si maturatorii (operatorii ecologici) lui Prigoana pensii militare de stat pentru "rolul si importanta lor intr-un conflict armat" !...
Cind ai spus "Ordinea de zi este:Să ne avem ca frații,că altfel ne.....alții!" te-ai referit si la unirea promovata de voi atunci cind v-ati "retras" din legea 164/2001 , fabricindu-va legea 179/2004 ; sau la unirea promovata de voi atunci cind v-ati "retras" din legea 138/1999 , fabricindu-va ordonanta 38/2003 care va asigura salarii , din start , cu 20% mai mari decit ale militarilor ?

Gigi spunea...

Răducu,iubitule,SNAOPSN este o abreviere,fiecare entitate care se regăsesc aici,functionează după Legi,Statute,Regulamente proprii.
Toate aceste entități au rolul lor într-un eventual atac, a unui conflict
armat,mai mult sau mai puțin.
Dacă nu stiai, asta spune multe!
Pentru conformitate,studiati,Legile,
Statutele,Regulamentele militare și nu numai!Nu trebuie căutate mult,le găsiți aici,pe acest blog.Blogul,HUHU REZ,este o BIBLIOTECĂ electronică de aur pentru fiecare,care vor să fie bine informat.
Hai,că am vorbit prea mult și plictisim audiența!
Să ne-auzim cu bine!