Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 23, 2017

Operație aritmetică elementară

72 comments
Nu este suficent să spuneți răspunsul. Desfășurați ordinea operațiilor.

72 de comentarii:

 1. Din 30 de cititori niciun răspuns bun.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ordinea operatiilor se invata in clasa a III-a, inmultirea si impartirea sunt prioritare adunarii si scaderii>>50.

  RăspundețiȘtergere
 3. *****×10=50.
  După,ce ne-ați testat la gramatică,ne testați și la mate?
  Ce urmează?

  RăspundețiȘtergere
 4. Prima dată,facem operațiile de × și ÷.
  După aceea,adunăm și scadem .

  RăspundețiȘtergere
 5. 7+7:7+7x7-7= 50
  7:7=1
  7x7=49
  7+1=8
  49-7=42
  8+42=50

  RăspundețiȘtergere
 6. Operatiile de impartire si inmultire se pun intre paranteze....se rezolva parantezele si apoi ce este in afara acestora....50 rezultat final. Zic eu.....

  RăspundețiȘtergere
 7. Imi pare cu regret sa spun, dar .... doar Cezar stie ca operatiile de grad I (inmultiri, impartiri) se executa mai intai, apoi celelalte operatii simple (+,-)!
  El nu se lasa incurcat nici de lipsa parantezelor, de orice fel!
  Eu tot mai sper sa ne lase si noua secretul...., altfel ramane bezna pe pamant!
  Oricum, asa va afla si NASA si staful de la Baikanur, pana si primarul Robu!
  Stie si atributele/proprietatile inmultirii....2TABX2-1TAB pierdut=?

  RăspundețiȘtergere
 8. Dupa ora de gramatica in care s-a "dezbatut" virgula , acum la aritmetica avem ordinea de calcul al operatiilor de gr.I si gr. II.
  Cineva spunea sa nu mai pierdem vremea cu virgula , dar el neantelegand faptul ca o virgula este foarte importanta unde este pusa intr-un text de lege deoarece ii poate schimba cu totul sensul.
  7+7:7+7x7-7 = 7+(7/7)+(7x7)-7 ( pt. vizibilitatea ordinii operatiilor le-am pus in paranteza, cu regula parantezei
  7+1+49-7=50
  PS
  La ora de istorie mi-ar place sa stiu in ce ani a fost Romania "intre Nistru si Tisa

  RăspundețiȘtergere
 9. revin cu explicatiile solicitate:ordinea operatiilor:(inmultire;împărtire apoi adunare;scădere), rezultatul este 50

  RăspundețiȘtergere
 10. aplicam o formula? il puneM in caLcuatoR , raspunsul il dam dnei OLGUTA PENTRU A MAI DA OORDONANTA LA PENSII MILITARE?

  RăspundețiȘtergere
 11. @Leonard
  Mi-ar plăcea să înțelegi ca nu este corect să scrii neanțelegând.

  RăspundețiȘtergere
 12. Tot despre rezultatul unor socoteli...

  Sau despre patrioți și patriotism cu maestrul Cristoiu, uneori genial!

  http://evz.ro/autodenunt-cristoiu-influenta-ruseasca.html

  RăspundețiȘtergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 14. 7:7=1;7x7=49;7+1=8;8+49=57;57-7=50,Rezultat final.Zi buna !

  RăspundețiȘtergere
 15. Domnule H ati castiga un ban cinstit dand meditatii la "gramatica"! Consider ca nu trebuia schimbat nimic, era f bine cum era inainte ,asa cum am invatat noi la scoala ,mai ales ca "i" se aude la fel si la inceputul cuvintelor si in interiorul acestora.

  RăspundețiȘtergere
 16. Mereu va agatati pe aparante, nu de realitati, ca la gramatica, si matematica fiind slaninoasa! (am pun bine silaba ,,si'' de legatura, nu?)Huhu Rezea v-o trage la meserie, stiind ca sunteti repeziti si prea increzatori pe ce nu stapaniti corect, pe langa ingamfare, ca baza de calcul care poate imprumuta aproximatii poate sa dea un rezultat invariabil, fata de ceea ce ati invatat in clasa a patr-a! Nu uitati ce reprezinta cifra 1 in matematica, care nu este niciodata boul din poarta noua! Zero si unu sunt punti cu dedicatie pentru proscrisi, nu pentru naivi si novici! Cand veti gandi ca 8 culcat pe orizontala, ceea ce da cifra infinitului, veti realiza ca realitatea de fapt consta in circumstantele cifrelor aduse la un nomitor abstract! Hai, aviatie trigonometrica la inaintare!

  RăspundețiȘtergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. Un dreptunghi are diagonala de 25m si aria de 300mp. Care este perimetrul dreptunghiului ? Este rugat dom' profesor "STIE TOT" sa ne rezolve problema.

  RăspundețiȘtergere
 19. Cum este corect,a trage,sau a trăgea(mâța de coadă)?

  D-le H,dacă puteți într-un final să ne spunți,cine a răspuns la acest subiect,până la apariția primelor răspunsuri vizibile pe site!
  Dacă se poate.Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 20. Tigrisor2, Mi-ai da barbi creionului drmatograf, asezonat cu tzacalii de capre, frate, zice-ce-ar dracul de mine bors, ei, ce dzici? Nu ma analiza, constata! Las-o dracu' de gramatica! Fii simpatic, fara sa mai constati, pe mlaci, caci constatarea de neconstitutionatate, bai frate, care habar nu are ca se scarpinam pe spate, de a ta coabitare dehabarnare pe contabuilitate in limba noastra, nematura, pe nescarpinate, ca suntem ca romanii, un neam de muratura, in coabitare de deromantizare cu plante aromatizate pe pielea bucii caramelizate...! Bai, fles, tu parpafles, cand porummbul e de cules si jegul de cumnat te crede parades?
  @ Leonard, ce dzici, frate drag, sunt de acord, nu am alte masuri, sa nu zic ca nu de la mine, ci de la altii o mangafuri!
  * Daca vrea Huhu Rezea sa fie de acord...Pe Huhu il iubesc, dar si pe tine, ce rau as face eu sa-mi exprim principiile care-mi convine? Nu ma mai luati la misto ca nu ma gomflez, si nu sunt tocmai haraso, si chiar nervoooooos! Cu carma mea visez si jongleez...

  RăspundețiȘtergere
 21. Bai, chiar nu intelegeti? Ia mai calcuculati o data! Nu trebuie Matematique Univesrite des Paris, trebuie o clarificare! Of, trigo-nometria oftalmologia ma-sii! Bine faceti, onorabile, HUHU REZEA ca-i luati kam la misto! Asta-i calcul k la cercetasii izmanari 9 in unu scafandrii in drepturi, si va IUBESC, HUHU REZEA!
  ma-'n adancime per pu'ime, sau artileristii inopinant agasati de inamic? Un Ghenera, cu toata iubirea mea, va putea sa de adancime in penzia mea?

  Ma numesc Corneliu Ifrim Flavius, rezervist militar, multilat la drepturi,
  Nu sunt ambalat pe muia ma-tii. Lumina Soarelui ma face sa va fut in gura, politicienilor! O sa dau inapoi dupa ce va dau muie grasa! Da, sunteti cu totii porci!

  RăspundețiȘtergere
 22. Gigi ,corect este " TRAGE LA MASEA "

  RăspundețiȘtergere
 23. E corect si "TRAGE LA MASEA" si "TRAGEA LA MASEA"!Prima varianta la timpul prezent ,a doua la timpul trecut.

  RăspundețiȘtergere
 24. Da, offf, off, trag, si o trag bine, dar mor frumos! Sunt un barbat chiar frums si semet, spaima femeilor si a a lui Iulian, care fac crize de isterie in randul ideior frumoaselor melele iubite, dulci ca zaharerlul , din Braila, Valea Jiului, jud Braila, Bacau, Galati, Pitesti& Arges, Craiova & toata Romania la infinit, dar recunosc din adancul sufletului ca v-am ravasit sexual, fiind un barbat frumos, ideal si care v-a imbatat in fata frumusetii mele...Iuliane, ai poza sa ma contrazici? Mai colega Iulian Mares, iata ce zic amanatele: ,,mor nebuna dupa tine, dupa tine, Flaviuis!'' Iuliane, mori si tu! Ti=am dat 1% din vaicareli!

  RăspundețiȘtergere
 25. Caracterizre: Preotul ,,X'' Florian, redactorul meu sef de la ziarul Ora 25, Onesti, Bacau, suprem spre aminintire adminumului sef de blog, admirabilul Huhu REZEA, remember al sefului meu de la ziarele la care am scris: ,,Corneluis, ce baiat bun esti, crede-ma ca esti cel mai bun si guraliv redactor clontzos, Tu esti cel care regulezi politica zilei onestene, chiar esti un drac nestaparat, caruia sunt obligati sa-i puna unii putin capastru, mai ales pentru invecticve si un vocabular indecent, dar esti mai mult decat penal in exprimari, si daca n-ai fi fost pamfletar original, chiar golan, cu siguranta ca, alaturi de penalii de noi, te-ai fi asigurat de un dosar penal!'' Prima mea muie este ca eu la matematica sunt surmenat...
  Mereu mi-a fost foame de adevar. Cifrele exacte ti le bag in cur...peni, dupa aceea ti le fac... Nu va e frica ca veti fi dat in judecata?, m-a intrebat cineva...Da, Doamna, i-am zis doamnei de la DC NEWS, mi-e teama sa nu mananc marmelada pe franzela alba cu unt, dar daca muia este ultima judecata de Apoi, inseamna ca America este ultima natiune care n-a luat-o sus ca o Judecata de Apoi!

  RăspundețiȘtergere
 26. A trage la ma-sa, pardon, masea! Ce ar fi inparonabil, la modul gramatical?

  RăspundețiȘtergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 29. Elaborarea,
  Corect este i-o trage!....la măsea!

  RăspundețiȘtergere
 30. Pt Dl Leonard
  L2=lungimea la patrat, L=lungime dreptunghi
  l2=latimea la patrat, l=latime dreptunghi
  D2=diagonala la patrat=L2+l2
  Rezulta
  L2+l2=25*25=625
  A=aria=L*l
  L*l=300 si
  2L*l=2*300=600
  Adunam cele doua relatii.
  L2+l2+2L*l=625+600=1225=35*35
  (L+l)la patrat=35 la patrat
  L+l=35
  P=perimetrul=2(L+l)=2*35=70

  RăspundețiȘtergere
 31. E prima data cand rad de naivi la o problma data!
  ]

  RăspundețiȘtergere
 32. = T2 si tehnocrat aveti nota 10 iar prin raspunsul vostru corect demonstrati ca va placut matematica , nu numai gramatica .
  Acum am o intrebare ( de istorie ) , al carei raspuns nu-l stiu , dar mi-ar placea sa-l aflu. Era un vers al unei poezii care spunea : " De la Nistru pan' la Tisa "...
  Întrebarea este : In ce ani a fost Romania de la Nistru pan' la Tisa ?

  RăspundețiȘtergere
 33. Leonard,
  Nu a încetat nici măcar o secundă să fie de la Nistru până la Tisa!

  RăspundețiȘtergere
 34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 35. @Leonard
  Doina lui Eminescu a fost citită în public în anul 1883, la numai doi ani după declararea Regatului România, care includea numai Tara Românească şi Moldova, aceasta din urmă, fără Basarabia şi fără Bucovina.
  Eminescu se referă la arealul locuit de români.
  România Mare constituită după Primul Război Mondial se apropie de hotarele eminesciene. Ba... în perioada august 1919-februarie 1920 România a avut în stâpânire militară şi teritoriile de până la Dunărea budapestană, deci dincolo de Tisa, în timpul războiului de îndepărtare a comuniştilor unguri de la conducerea noului stat maghiar.
  In februarie 2020, Armata româna s-a retras din Ungaria, la cererea puterilor Antantei.

  RăspundețiȘtergere
 36. 1. Va multumesc frumos pt. lamuririle documentate si concise din materia istorie pe care le-am primit.
  2. T2 , memoria este de genul feminin si ma mai insala uneori , mai ales la gramatica si istorie.
  3. Am auzit la TV ca , Comisia de la Venetia a afirmat ca "interpretarea existentei unui prag financiar pt. abuzul in serviciu , nu este corecta si legala ". Dar mai stiu ca CCR-ul in urma cu 2 luni , a impus legiferarea unui prag . Se referea CCR-ul la alt gen de prag , sau se referea tot la un prag financiar in acest context al abuzului in serviciu. Apoi , ce se intampla cu Decizia CCR-ului daca este contradictorie cu afirmatia f. recenta a Comisiei de la Venetia .
  4. Am un bec de 6,3 Volti si 0,3 Amperi. Vreau sa-l "pun" la priza de 220V ca sa lumineze. Deoarece nu am transformator , oare ce Rezistenta si la ce Putere sa fie Rezistenta care inseriata cu becul meu , sa duca la functionarea normala a becului de 6,3V/0,3A la priza de 220V ?

  RăspundețiȘtergere
 37. Daca te dai atotcunoscator poate ne spui si vii si cu dovezi scrise cine a locuit pe teritoriul Romaniei de azi in perioada intre retragerea aureliana si primele cnezate si voievodate?

  RăspundețiȘtergere
 38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 39. Huhurez
  Trecând în ultima ta postare anul 2020, ai cumva o premoniție cu bază logică, sau susții că nu ar trebui să ne retragem?
  Mai știi? :))

  RăspundețiȘtergere
 40. Daca te dai atotcunoscator poate ne spui si vii si cu dovezi scrise cine a locuit pe teritoriul Romaniei de azi in perioada intre retragerea aureliana si primele cnezate si voievodate?

  RăspundețiȘtergere
 41. dar ce fel de operatie este sa aplice indexarea la pensii militare aplicand legea 263 .asa au preciat azi la votul din parlament ,parca aveam si noi un articol in 223 , asa ca sa se ceara precizari ,in sensul ca in acea lege spune cum se indexeaza , cu ce drept ei o fac altfel decat e in lege ,sau sant nebuni?

  RăspundețiȘtergere
 42. Hai,
  că am dat-o in sesiune de comunicări științifice; urmează să predăm in gimnaziu, nu că ar fi rău, dar mi se pare că nu-i nici locul și nici momentul!

  RăspundețiȘtergere
 43. https://www.dcnews.ro/mobile/oug-lege-pensii-serviciu-adoptata_559513.html

  RăspundețiȘtergere
 44. Jalnic !!! Credeam ca e un blog pentru a "lupta" pentru ceva, ceva...o idee...un principiu... nu pentru ...a da in mintea copiilor !!! Cica... e vorba de "artimetica " !!! Doamne feri"
  ... suntem dusi ?!!!

  RăspundețiȘtergere
 45. MAREA MUTA INCEPE SA VORBEASCA, MAFIOTILOR , SA VA CUPRINDA FRICA !
  https://www.youtube.com/watch?v=rlpspU-Ugmw&feature=youtu.be&t=137

  RăspundețiȘtergere
 46. https://www.youtube.com/watch?v=YWOL_lA8yx0

  RăspundețiȘtergere
 47. mosmartine , mosmartine esti carcotas si faci pe interesantu'.
  Vezi ca ai destule TEME , puse in destule etichete dedicate pt. a lupta .
  Aici este TEMA "Operatie aritmetica elementara" , o tema de deconectare intre 2 "lupte" dar si un filtru de testare al cunostintelor. Ai auzit de programul "Scoala altfel" ?. Cam in sensul acesta este TEMA in care comentezi ca esti nemultumit. Despre "lupta" scrie in paginile de lupte , ca sunt destule.

  RăspundețiȘtergere
 48. @Adrian
  Din motivele pe care le invoci, nu am acceptat publicarea acelui comentariu și pe acest blog.
  Vezi #Rezist, în articolul următor.

  RăspundețiȘtergere
 49. @Huhule te rog ca pe langa matematica distractiva sau chimie organica , sa-i pui si niste desene animate, acestui pusti, adrian copilu' minune!

  RăspundețiȘtergere
 50. Un acumulator incarcat , este mai greu decat un acumulator descarcat ?
  Obs.(Desigur , sa nu va ganditi la difernte de miligrame sau micrograme ci la diferente de masa de ordinul multiplilor de mase atomice)..
  Cine stie raspunsul corect si intemeiat , ii va fi actualizata pensia cu prioritate...( Am sa vorbesc eu cu savantul dr. luK pt. aceasta..)

  RăspundețiȘtergere
 51. Cei/cele dornici/e de Corneliu pot să-l citească în toată splendoarea sa aici. Ultimele comentarii datează din 24 09.

  RăspundețiȘtergere
 52. - De ce "ultimele comentarii " si nu cele din urma comentarii din luna sept. ? Eu voiesc sa nu fie "ultimile" , ci cel mult ultimile scrise in luna sept. Sa nu-mi spui ca iarasi l-ai interzis , ca fac scandal.
  - Prin negarea negatiei se anuleaza efectul afirmatiei negate. Prin urmare ,
  "OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT are acelasi inteles cu "omul nepotrivit la locul nepotrivit" ? Ei cum este ca nu mai inteleg nimic.

  RăspundețiȘtergere
 53. O fi rămas omul fără internet.
  Nu scrie nu scrie, @Leonard! Citește-i pagina de facebook! S-a adunat acolo o cloacă de portocalii.

  RăspundețiȘtergere
 54. http://sector5-cnsc.blogspot.ro/2015/03/apelul-comitetului-de-initiativa-pentru.html

  RăspundețiȘtergere
 55. Spuneti soferului de tractor cu sfarleaza sa nu se mai prezinte ca si Comandor ..

  3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS VIOREL
  Mail : tigri_kaki@yahoo.com,

  RăspundețiȘtergere
 56. @ Leonard
  Ce grijuliu ești cu Cornelius von Münchausen ! Eu zic să-l înfiezi, ai văzut că e frumos, are trecere la minerițe și este un nator nativ chiar dacă nu le are cu gramatica ori sensul multor cuvinte. Cât despre acel imperativ ”voiesc” îmi place când te dai cocoș in ograda altuia. Dar cum spune Huhu oMUL ar cont de facebook și vă puteți conversa acolo.

  RăspundețiȘtergere
 57. k....z
  Asa este frumos , sa fim grijulii unii cu altii si sa ne toleram cu atat mai mult cu cat si tu alergi tot prin gradina altuia. Iar acea gradina ar fi foarte trista fara unul ca tine sau ca Flavius sau ca ceilalti . Gradina prin noi traieste. Iar "voiesc" ma bucur ca l-am invatat (ca multe altele), haladuind prin gradina gradinarului. Bine ca Flavius e bine si cauza "disparitiei" lui este ca nu "voieste" sa evolueze.

  RăspundețiȘtergere