Un produs Blogger.

vineri, octombrie 06, 2017

Doar 27,52% din pensiile militare recalculate pe Legea 223/2015 au crescut

47 comments
Procentul poate fi dedus cu ușurință din Comunicatul de ieri al CPS a MApN privind plata diferențelor cuvenite după emiterea deciziilor de recalculare, plată sistată la mijlocul lunii februarie 2017 conform art. 67 din Legea nr. 6/2017 -Legea bugetului de stat.

Comunicatul ne informează că din totalul pensiilor militare recalculate în perioada 16 februarie-05 oct. 2017 a fost cazul să se plătească diferențe doar pentru 11 802 pensii militare recalculate.


Din comunicatele saptămânale ale CSP privind numărul pensiilor recalculate -AICI - vedem că la mijlocul lunii februarie fuseseră recalculate cca 30 000 de pensii militare. Până la 02 10 2017 au fost recalculate 72 684 pensii militare.
-Pensii militare recalculate în perioada de referință a Comunicatului --->42 684
-11 802 pensii pentru care s-au plătit diferenţe la data de 05 10 2017 reprezintă  27,52% din 42 684 pensii militare recalculate.47 de comentarii:

 1. Dar, au ramas cu cuantumul anterior in plata!
  Asta este partea plina a paharului, pe cand partea goala a lui, basescu-boc, o cunoastem!

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. @Leonardo
  De ce amesteci pensiile recalculate cu cele calculate? Doar de dragul de a duce procentul la 40%.
  Pe noi ne interesează aici doar pensiile aflate în plată la 01 012016 pentru ca doar acelea se recalculează.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 5. si dupa recalculare se face actualizarea?

  RăspundețiȘtergere
 6. ROMANIA, TARA CU CEI MAI AMARATI EUROPENI

  Am calatorit si cunoscut multe locuri din Europa, nicaieri nu am intalnit batrani mai amarati ca si in Romania. In Austria, Italia, Anglia, Germania, chiar si in Ungaria vezi batranei fericiti si sprinteni, respectati de concetateni, numai la noi sunt tratati cu indiferenta, neajutorati si considerati o povara. Cauza? Avem niste politihoti cu nivel de pregatire submediocru, impinsi in fata pe criterii politice, tot felul de dubiosi cu gand de inavutire ,oameni care nu au reusit sa se realizeze in alte medii si care s-au inscris in partide politice stiind ca "dand din coate" vor ajunge pana sus pe scara puterii si vor reusi sa se imbogateasca necinstit. Vina este a legilor care permit alegerile doar pe liste de partide dar si a poporului care accepta asa ceva >>>Ne meritam soarta.

  RăspundețiȘtergere
 7. @lUMINITA, ai rabdare pan' la actualizare si indreptare , legile firii si ale naturii nu admit ca la infinit sa se prelungeasca o stare nefireasca...
  Asa precum apa, oprita de-un zavoi sau un stavilar ,temporar, razbate in suvoi tumultos si impetuos, rupand zagazuri de netrecut de ieri si de demult, asa si noi sub jugul de nevoi, artificial creat de un regim destrabalat si nedrept controlat de un oltean zvapaiat si o fufa de rahat, care nu ne au la inima pe noi cei ce in Armata am lucrat.
  Ii vom zdrobi,ori noi, ori altii si toate nedreptatile tesute de acesti nenorociti, impotriva noastra se vor indrepta, vor veni in fagasul normal si ura pe care au imprastiat-o la adresa noastra se va risipi. tara va avea nevoie de noi si-si va da seama ca fara Armata este la cheremul jefuitorilor.Norocul ne va surade nu datorita trezirii boborului"drogat" de minciun9ile acestor perversi ci honvezilor care au ganduri de acaparare...

  RăspundețiȘtergere
 8. 05.10.2017, orele 19.10- La Antena 1, soră de tată cu A 3, se anunță că cele mai mari salarii din țară sunt ale militarilor, adică un ofițer câștigă 27.000 lei, iar un subofițer, 23.000. Asta după ce s-au trecut în revistă salariile parlamentarilor și ale miniștrilor.
  Bă, sunteți nebuni?
  S-au ați rămas setați pe dezinformare la ordin?

  RăspundețiȘtergere
 9. Am avut dreptate ca aproape 80% din pensii sunt pe minus? Daca se da publicitatii si categoriile cele mai defavorizate, aflati ca subofiterii si ofiterii, inclusiv pana la Lt. Col, au fost cei mai afectati. Cu cat gradele sunt mai mici, cu atat sunt mai afectati. De la General in sus au fost protejati.
  In concluzie: A fost o manareala ordinara! S-a dorit scaderea pensiilor mici si medii ca acele pensii foarte mari sa nu fie afectate! Pot afirma, fara sa gresesc, ca s-a actionat cu intentie si in stil mafiot ca sa fie distrus grosul pensiilor si pentru mentinerea, si chiar cresterea, pensiilor nesimtite! Dragnea si Vasilescu fiind papusarii care au sustinut aceste actiuni mafiote sa aiba sprijinul politic al acestor gusteri cu grade si pensii foarte mari! Doi mincinosi ordinari care s-au folosit de un Program fals si ingogosat pentru a obtine voturi cat mai multe, acum folosindu-se de tertipuri mafiote sa nu sa tina de ,,cuvant!''
  In consecinta: Isi merita acele catuse zanganitoare pe care opozitia le-au vanturat cu prisosinta pe la bornaurile lor!

  RăspundețiȘtergere
 10. "Doar 27,52% din pensiile militare recalculate pe Legea 223/2015 au crescut"
  Eu din tema am inteles ca doar 27,52% din pensiile militarea recalculate conf. L223 au crscut fata de CUANTUMURILE IN PLATA. Dar este posibil interpretând strict textul formularii temei sa interpretez ca in procentul de 27,52% sunt si pensiile care au crescut dar care NU au depasit cuantumul in plata.
  alpacin si Leon , voi cum ati inteles ?

  RăspundețiȘtergere
 11. Sporul de până la 30% se referă la îndeplinirea atribuțiilor constituționale! Și se plătește activilor!
  Cu atât mai mult ar trebui îndeplinite unele prevederi din articolele Constituției!

  RăspundețiȘtergere
 12. Cifrele ar trebui sa multumeasca macar dintrun motiv, astfel, am aflat din ”gura oficiala” ca, DOAR foarte putin peste 25 % din pensii au CRESCUT ”OFICIAL”, pastrarea in plata nu este o noutate, acelasi principiu a fost aplicat si prin ”Legea 18 /1999” cand guvernarea Boc- Basescu a introdus OFICIAL in Romania mult blamata contributivitate la pensii.

  RăspundețiȘtergere
 13. Nu inteleg matematica ta. 11802 pensii marite din 118302 cum da la tine 27,52%? Nu cumva da 10%?

  RăspundețiȘtergere
 14. Recalcularea pensiilor pe legea 223/2015 a restabilit principiul contributivitatii, nu minciuna promovata de legea 119/2010+oug 1/2011, in domeniul militar, unde exista grupa de munca AC. Principil contributivitatii nu inseamna impozit, principiul contributivitatii inseamna o contributie suplimentara, indiferent la care buget. Da, cei care au contribuit suplimentar, dupa data de 01/04/2001 cu 5% si dupa data de 01/01/2011 cu 10,5% in marea lor majoritate, au castigat la recalculare.
  Domnilor camarazi, minciuna are picioare scurte, mai devreme sau mai tarziu, adevarul iese la iveala.

  RăspundețiȘtergere
 15. mitingul militarilor il dau astia asa in trecere , nenorocitii astia de la tv . si mai si mint

  RăspundețiȘtergere
 16. Leonard, Admin.a explicat destul de clar ca procentul de 27,5% se refera numai la pensiile RECALCULATE dupa data de 17 febr.2017 si care au crescut fata de cuantumul aflat in plata la data de 01.01.2016; aceste diferente se platesc in aceste zile.Exemplu: o pensie recalculata in August 2017 si care a crescut cu 1000 lei, pensionarul va primi 20 000 lei( 20 luni x1000).
  Dupa calculul meu, procentul este putin mai mare, 28,5%, deoarece Legea bugetului de stat pe 2017 a intrat in vigoare pe 20 febr.2017, la 3 zile de la publicarea in MO nr.127/17.02.2017..!

  RăspundețiȘtergere
 17. Si astazi, Ministrul Apararii a declarat ca pe 15 octombrie, militarii activi vor primi in plus pana in 30% prin acordarea unor SPORURI..! Si cum sporurile NU actualizeaza pensiile..!!!

  RăspundețiȘtergere
 18. @/m-Al..& ALL...!!
  Ce spui tu ii valabil pe CONTRIBUTEALAAAAA!!!
  Ori acum noi datorita VOUA santem pe NONCONTRIBUTEALA..!!
  De aici rezuta- daca ai putina logica 2 chesti V,V.I.!!
  1.Pensia MApN..o poate calcula (si ma mir ca nu o face ) ..SIMPLU,pe corpuri de cadre ! Singura VARIABILA..ar ramane vechimea ..P.S si MM..care s-ar adauga..clar ??
  2.Aceasta INDEMNIZATIE ..nu mai este UN DREPT CASTIGAT PE CARE CCR..il ocroteste ! Vine criza ..MApN..primeste 0,3 din PIB..si atunci zice ..indemnizatiile rezervistilor se reduc cu 61.235% !!!
  Acum ati inteles ce ati facut ?? !!! Dasteptilor care ..nu sunteti !!

  RăspundețiȘtergere
 19. Criza vine doar în capul tău!
  De ce?
  Pt că are loc destul!
  Ai 17 ani munciți...cu 4 mai mult decât.... știi tu cine!
  Poate pierzi și pensia.... :))

  RăspundețiȘtergere
 20. Vorbiti mult si mai nimic concret.

  RăspundețiȘtergere
 21. Leon,
  Asa este, Ministrul Apararii a declarat ca de pe 15 octombrie 2017, militarii activi vor primi sporuri de pana la 30%,in functie de grad si vechime.

  RăspundețiȘtergere
 22. Pentru UUUUUUULTIMA OARA m-Ale :
  Am 23 ani si cateva luni ..efectiv ca ofiter !
  Am plus 3 ani scoala de ofiteri !
  Deci 23+3= 26 (douazecisi sase )ani EFECTIVI ..nu virtuali ..!!

  RăspundețiȘtergere
 23. Huhu..Propun o pagina ...la distractie..!!
  Din ciclul..sa ne mai educam ..profesorii!!

  Maria Pârva
  20 ore ·

  Fain! Am salariul vag mai mare ca al liftierului. :(
  Fotografia postată de Maria Pârva.
  Îmi place
  Vezi mai multe reacţii
  Comentează
  11 11
  2 distribuiri
  12 comentarii
  Comentarii
  Ioan Costeanu Ioan
  Ioan Costeanu Ioan Da salariu, dar restul indemnizație la cât se ridică, aș rămâne ca la dentist să spună unul că el se descurcă cu salariul minim pe economie???
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde ·
  1
  · 20 ore
  Şterge
  Padina Petre
  Padina Petre Pentru 4..ore..este chiar bine....
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde ·
  1
  · 20 ore
  Administrează
  Padina Petre
  Padina Petre
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 20 ore
  Administrează
  Maria Pârva
  Maria Pârva Specialistule! De ce nu te-ai facut profesor?
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde ·
  1
  · 19 ore
  Şterge
  Padina Petre
  Padina Petre Prea mare concediul...ma plictiseam
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 18 ore
  Administrează
  Padina Petre
  Padina Petre
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 18 ore
  Administrează
  Maria Pârva
  Maria Pârva Hahaha! Am murit de ras.
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde ·
  1
  · 18 ore
  Şterge
  Padina Petre
  Padina Petre 4 luni pe an. ..da.o drakului de treaba..
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 1 oră
  Administrează
  Maria Pârva
  Maria Pârva In viata viitoare sa inveti mai multa carte, Petrica :)))
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 1 oră
  Şterge

  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 1 oră
  Administrează
  Padina Petre
  Padina Petre Gluma ii buna!!
  Un ofiter la 22 de ani-locotenent preda la plutonul - clasa lui cam 12 materii ..minim
  Pana si pregatirea fizica.complexa tot el o face
  Plus servicii de 24 ore..plus aplicatii si trageri cu oamenii lui in poligoane xiua si noaptea..plus INTRA IN LUPRA DACA.I NEVOIE ALATURI DE OAMENII PE CARE I.A PREGATIT..!!
  DECI...???
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 2 minute · Editat
  Administrează
  Maria Pârva
  Maria Pârva Nimeni nu e ca tine.
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 10 minute
  Şterge
  Padina Petre
  Padina Petre E vorba de ..OFITERI ..nu de mine ! Basca ..plimbari prin Afganistan ..de sanatate ii adevarat ..cu bai de ..nisip si talibani ..plus cursuri de specializare ..in tara si peste hotare plus salturi cu parasuta la Buzau plus ..alpinism la Predeal ..etc ..
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 5 minute
  Administrează
  Padina Petre
  Padina Petre Cand locotenentul avanseaza ..capitan si promoveaza ..(trebuie sa aibe musai cursurile de la Scoala de Aplicatii nivel companie )..raspunderile ..se inmultesc mini cu 5..si au cu totul o alta caracteristica .
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 3 minute
  Administrează
  Padina Petre
  Padina Petre Deci nu INTRA cu ..Pupaza din tei si iese la pensie tot cu..Pupaza din tei ..Parol madame...:D..:D..
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · 1 min
  Administrează
  Padina Petre
  Padina Petre
  Îmi placeVezi mai multe reacţii
  · Răspunde · Chiar acum

  RăspundețiȘtergere
 24. Leon
  Multumesc. Stiu eu de ce te intreb...
  Referitor ca sunt SPORURI la activi care maj. SOLDA LUNARA cu de 30% din 15.10 pe mine ma linisteste informatia, deoarece daca erau majorari de grad , sau functie atunci nu se reflectau si la noi datorita OUG59.

  RăspundețiȘtergere
 25. Da ai dreptate Iulian ca nu vine criza ,( ea singura).
  O aduce cu spor FUR si MINT...

  RăspundețiȘtergere
 26. Pe langa mitingurile # REZIST din 7 oct. si 4 nov. , ar trebui "oleca de scandal" si pe la alveola Favorit ( Orizont) pe unde sinecureaza filozoful , padurarul si veterinarul ...cu acolitii lor cu gulere albe de la 2580. Poate ar mai trebui coborat putin si spre 2505 , pe alee ca sa afle savantul sef de acolo ca stim unde-l gasim când vrem sa-i aflam veniturile pitite din declaratia de avere a lui si a neveste-si si sa ne spuna savantul genunchist de ce a lasat-o foarte moale cu recalcularea ? De ce voieste sa intarzie astfel (semi)actualizarea conf. L.152?

  RăspundețiȘtergere

 27. Ati lecturat draftul noii legi a pensiilor militare?
  Fata de Legea 164/2001, nu este inclus articolul cu actualizarea functie de majorarea soldei de functie si a celei de grad.
  Pentru ofiteri, m.m.si sof, nu se mai poate iesi la pensie mai devreme de 45 ani - vârsta implinita.
  La art 110, se prevede ca se repun in plata pensiile din dec 2010 (?), daca ele au fost afectate de Legea 119/2010 si OUG 1/2011.
  Eu sunt oarecum in deruta cu definitia „solda functiei de baza”, in care se include si solda de grad. Aceeasi notiune a avut, de-a lungul anilor, diferite interpretari.
  Deci, se reajunge la procentajele vechi ale bazei de calcul, respectiv 60/62/64 %, include „alte conditii” (spor 100 % la vechime), nu este limitata baza de calcul, permite cumul pensie + retributie bugetara, etc.

  RăspundețiȘtergere
 28. Cum pot astia din televiziuni sa minta in asa hal?Veniturile lunare ale ofiterilor cu functii importante pot fi determinate simplu.Sa ia declaratiile de avere unde sunt trecute veniturile anuale obtinute din solde.
  Cezarica@26 ani de militarie..Inseamna ca pe la 45 de ani ai spus PA armata.Capitan avansat la gradul de maior cu ocazia trecerii in rezerva.Acum nu ma mai mira ideile tale.

  RăspundețiȘtergere
 29. S-a inaintat la Senat o initiativa legislativa care propune desfiintarea pensiilor speciale, in care nu sunt incluse, decat statistic, si pensiile militare sau ale celor din Justitie, ele nefiind incluse in propunerea de desfiintare. Sunt cam peste 170.000 de pensii speciale, din care cele militare sunt cam 70.000, spune raportul, iar beneficiarii sunt cei din aviatia civila, Curtea de Conturi, diplomati, parlamentari, birocrati din Justitie si Parlament si altii.
  Stiti bine ca portarii, closetarii, instalatorii, soferii, liftierii si femeile de servici din Parlament au pensii speciale, dand grosul la astfel de pensii.
  De la un timp, urmaresc un spectacol cu papusari periculosi pusi sa infaptuiasca acte samavolnice care sa intreaca in abuzuri si ilegalitati regimul Basescu-Boc. Pe mine ma deranjeaza cel mai mult din toate acestea minciunile lor sfruntate, promisiunile acelea ordinare si ingogosate pe un Program jegos de mincinos, si ca acum sa fie josnic calcate in picioare pe considerentul golanesc al faptului ca am fost luati de fraieresteni si prostiti pe fatza cu inselaciuni pentru niste voturi.
  Dar-ar Justitia, catusele si puscariile peste ei!

  RăspundețiȘtergere
 30. @ Dan Buzescu: E vremea toamnei si a verzei de pus la butoaie: Asta vor sa faca si ei din pensii: VARZA! Apoi s-o punem cu saramura la butoaie, s-o mancam acra la iarna! Usurel, usurel ca asta e abia inceputul: Pana cand li se consuma guvernarea o sa ne reguleze pensiile in fiecare sezon si ori de cate ori li se scoala cate o idee trasnita de la fiecare cotigar din staff-ul pesedist!

  RăspundețiȘtergere
 31. @Iceparu:

  Azi, vorbind cu cei de la Antena 1, prezenti la UNAP, au precizat ca DFC au emis un comunicat, la cererea lor, cu cea mai mare solda la ofiteri de cariera (27.000 lei/luna) si cu una similara la m.m si subof (23.000 lei/luna).

  RăspundețiȘtergere
 32. Iceparu,
  Dacă nu îl dădea în pensie, era bun in grad și rămânea maior, așa l-au avansat prin efectul legii de atunci, căci avea f.multi ani in stagiu de capitan!
  Acum ce mi-e 17, ce mi-e 23? :))
  Și așa ultimii 7 au fost la alte condiții, biogaz, zootehnie... etc! 😂
  Asta este...

  RăspundețiȘtergere
 33. Leonard,
  Filozofia hermeneuticii și silvicultura sunt acum pe lângă Marriott Grand Hotel!

  RăspundețiȘtergere
 34. Huhu,
  Iată....
  http://www.stiripesurse.ro/ministrul-apararii--mesaj-transant-in-scandalul-salariilor-din-mapn--ce-se-intampla-cu-sporurile-militarilor_1223562.html

  RăspundețiȘtergere
 35. I"teparu..
  Tulburelul sau ..scarba aia in placi ..datorita varstei ?? Sau si una si alta ..!!
  Aproape 10 ani pe gradul de Maior..dupa ce mi-au sters functia de Lt .col..pe care activasem aproape 5 ani ...
  Trage cu tulburelul ..
  Ti-ai calculat cat pierzi lunar .....sic

  RăspundețiȘtergere
 36. @Iceparu, care <<42, pai boul a fost dat la oi in ultimii ani de capitan, acolo la turma a fost avansat.

  RăspundețiȘtergere
 37. @iceparu - da asta cat o fi de adevarata?
  https://www.bugetul.ro/fabulos-care-este-cel-mai-mare-salariu-incasat-de-un-militar-luna-august-si-cu-cat-l-intrecut-pe-iohannis/
  ...din tabel rezulta ca si subofiterul are un salariu mai mare decat presedintele tarii...

  RăspundețiȘtergere
 38. Draga CEZAR , camaradul meu de aplicatie din Padurile Podari - Bucovat spre aliniamentul "Filiasi"
  - din ce te tot "inteapa" prietenii tai de carcota , am inteles ca ai lucrat la "batalionul NATO" ? Când a fost asta , in ultima etapa , deoarece atunci cu aplicatiile respective noi aveam statii radio USSR si ne "luptam" cu NATO.
  Iulian , de la ACADEMIA Branesti a ajuns la Marriot ?

  RăspundețiȘtergere
 39. Cezar,
  Am înțeles...26 de ani!
  O întrebare, mai am:
  - când rămâneai repetent nu ți se adunau și anii ăia?
  Nenorociții!

  RăspundețiȘtergere
 40. Cezareea,
  Ce să zic? Ai avut-o pe Măraya Pârva, rău tare!
  Mai ai copy/paste să încarci blogul cu balast?
  Luati-va cameră la o pensiune și povestiți acolo...ce vreți voi! ... Cum săreai tu cu parașuta de pe Crucea Caraiman! De altfel, se și văd urmările!

  RăspundețiȘtergere
 41. Maestre Mos Martin,
  Am invarat eu la Filozofie de un mare ganditor utopic ....
  Foiletonul dureaza cam mult si deja am inceput sa uit primele episoade. De aceea te rog , nu ne mai tine asa mult in stare de erectie ca e periculos la varsta noastra....

  RăspundețiȘtergere
 42. Stiti ca m-Alul ..NU ARE PAGINA DE FB..?
  NU STIE SA O DESCHIDA..dar el a lucrat cu NATO -COSMIC...umeras zicea cineva !!

  RăspundețiȘtergere
 43. Cred ca sunteti DEAKORD..sa-l felicitam pe ,,"reddog"--cainele rosu ..functionar public emerit ..cu ocazia intrarii in randurile militarilor militari..prin "pensia militara "!!! Sa ne traiesti ..potaie ..o sa ne gandim si ce grad iti acordam pentru a fi bun sa ..prestezi la stana de caprite ..a marelui fermier Cezar !!...Sic!!
  PS.
  Si acum ceva TopSecret(cum ar zice m-Alul!)..sa nu ne auda si altii ca se oftica ..inclusiv ..eu !!
  Noi cei peste 85% de militari militari de toate gradele , gratie Legii Militare de Pensionare ..am pierdut baban si pierdem LUNAR ..!!
  Tu Dulau afurisit ..ai castigat cat nici nu visai ..
  dar cum zicea..,,Stefan cel Mare .... ASA_I IN TENIS..in ROMANIA..!!

  RăspundețiȘtergere
 44. 72% din pensionarii militari ar fi interesați de opțiunea pentru modul de calcul din sistemul public de pensii.
  Aici a fost un Comunicat al CPS din MaPN care a transmis mai mult decât s-a dorit.

  RăspundețiȘtergere
 45. Astept ca vorbele sa fie aplicate in fapte. Astept , ca H-ul sa "formuleze" CEREREA de stabilire a apensiei pe L 263/2010 si s-o depuna la cps. Apoi , astept sa ne tina la curent cu evolutia acestei CERERI si conduita "terapeutica" in situatia mai mult ca certa , prin care doctorita de dezastre , de la dezastrul de cps nu "cupleaza" cu textul art. 122 al Legii.
  Oare am asteptari cam mari ?

  RăspundețiȘtergere
 46. Savantii de la 2505 au dat un comunicat pe 07.11.2017
  http://cps.mapn.ro/

  RăspundețiȘtergere