Un produs Blogger.

vineri, octombrie 06, 2017

Doar 27,52% din pensiile militare recalculate pe Legea 223/2015 au crescut

47 comments
Procentul poate fi dedus cu ușurință din Comunicatul de ieri al CPS a MApN privind plata diferențelor cuvenite după emiterea deciziilor de recalculare, plată sistată la mijlocul lunii februarie 2017 conform art. 67 din Legea nr. 6/2017 -Legea bugetului de stat.

Comunicatul ne informează că din totalul pensiilor militare recalculate în perioada 16 februarie-05 oct. 2017 a fost cazul să se plătească diferențe doar pentru 11 802 pensii militare recalculate.


Din comunicatele saptămânale ale CSP privind numărul pensiilor recalculate -AICI - vedem că la mijlocul lunii februarie fuseseră recalculate cca 30 000 de pensii militare. Până la 02 10 2017 au fost recalculate 72 684 pensii militare.
-Pensii militare recalculate în perioada de referință a Comunicatului --->42 684
-11 802 pensii pentru care s-au plătit diferenţe la data de 05 10 2017 reprezintă  27,52% din 42 684 pensii militare recalculate.



47 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Dar, au ramas cu cuantumul anterior in plata!
Asta este partea plina a paharului, pe cand partea goala a lui, basescu-boc, o cunoastem!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leonardo
De ce amesteci pensiile recalculate cu cele calculate? Doar de dragul de a duce procentul la 40%.
Pe noi ne interesează aici doar pensiile aflate în plată la 01 012016 pentru ca doar acelea se recalculează.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

si dupa recalculare se face actualizarea?

tigri2 spunea...

ROMANIA, TARA CU CEI MAI AMARATI EUROPENI

Am calatorit si cunoscut multe locuri din Europa, nicaieri nu am intalnit batrani mai amarati ca si in Romania. In Austria, Italia, Anglia, Germania, chiar si in Ungaria vezi batranei fericiti si sprinteni, respectati de concetateni, numai la noi sunt tratati cu indiferenta, neajutorati si considerati o povara. Cauza? Avem niste politihoti cu nivel de pregatire submediocru, impinsi in fata pe criterii politice, tot felul de dubiosi cu gand de inavutire ,oameni care nu au reusit sa se realizeze in alte medii si care s-au inscris in partide politice stiind ca "dand din coate" vor ajunge pana sus pe scara puterii si vor reusi sa se imbogateasca necinstit. Vina este a legilor care permit alegerile doar pe liste de partide dar si a poporului care accepta asa ceva >>>Ne meritam soarta.

tigri2 spunea...

@lUMINITA, ai rabdare pan' la actualizare si indreptare , legile firii si ale naturii nu admit ca la infinit sa se prelungeasca o stare nefireasca...
Asa precum apa, oprita de-un zavoi sau un stavilar ,temporar, razbate in suvoi tumultos si impetuos, rupand zagazuri de netrecut de ieri si de demult, asa si noi sub jugul de nevoi, artificial creat de un regim destrabalat si nedrept controlat de un oltean zvapaiat si o fufa de rahat, care nu ne au la inima pe noi cei ce in Armata am lucrat.
Ii vom zdrobi,ori noi, ori altii si toate nedreptatile tesute de acesti nenorociti, impotriva noastra se vor indrepta, vor veni in fagasul normal si ura pe care au imprastiat-o la adresa noastra se va risipi. tara va avea nevoie de noi si-si va da seama ca fara Armata este la cheremul jefuitorilor.Norocul ne va surade nu datorita trezirii boborului"drogat" de minciun9ile acestor perversi ci honvezilor care au ganduri de acaparare...

avianyc spunea...

05.10.2017, orele 19.10- La Antena 1, soră de tată cu A 3, se anunță că cele mai mari salarii din țară sunt ale militarilor, adică un ofițer câștigă 27.000 lei, iar un subofițer, 23.000. Asta după ce s-au trecut în revistă salariile parlamentarilor și ale miniștrilor.
Bă, sunteți nebuni?
S-au ați rămas setați pe dezinformare la ordin?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am avut dreptate ca aproape 80% din pensii sunt pe minus? Daca se da publicitatii si categoriile cele mai defavorizate, aflati ca subofiterii si ofiterii, inclusiv pana la Lt. Col, au fost cei mai afectati. Cu cat gradele sunt mai mici, cu atat sunt mai afectati. De la General in sus au fost protejati.
In concluzie: A fost o manareala ordinara! S-a dorit scaderea pensiilor mici si medii ca acele pensii foarte mari sa nu fie afectate! Pot afirma, fara sa gresesc, ca s-a actionat cu intentie si in stil mafiot ca sa fie distrus grosul pensiilor si pentru mentinerea, si chiar cresterea, pensiilor nesimtite! Dragnea si Vasilescu fiind papusarii care au sustinut aceste actiuni mafiote sa aiba sprijinul politic al acestor gusteri cu grade si pensii foarte mari! Doi mincinosi ordinari care s-au folosit de un Program fals si ingogosat pentru a obtine voturi cat mai multe, acum folosindu-se de tertipuri mafiote sa nu sa tina de ,,cuvant!''
In consecinta: Isi merita acele catuse zanganitoare pe care opozitia le-au vanturat cu prisosinta pe la bornaurile lor!

Leo spunea...

"Doar 27,52% din pensiile militare recalculate pe Legea 223/2015 au crescut"
Eu din tema am inteles ca doar 27,52% din pensiile militarea recalculate conf. L223 au crscut fata de CUANTUMURILE IN PLATA. Dar este posibil interpretând strict textul formularii temei sa interpretez ca in procentul de 27,52% sunt si pensiile care au crescut dar care NU au depasit cuantumul in plata.
alpacin si Leon , voi cum ati inteles ?

Iulian Mareș spunea...

Sporul de până la 30% se referă la îndeplinirea atribuțiilor constituționale! Și se plătește activilor!
Cu atât mai mult ar trebui îndeplinite unele prevederi din articolele Constituției!

Iulian Mareș spunea...

Luminița
Afirmativ!

gheo spunea...

Cifrele ar trebui sa multumeasca macar dintrun motiv, astfel, am aflat din ”gura oficiala” ca, DOAR foarte putin peste 25 % din pensii au CRESCUT ”OFICIAL”, pastrarea in plata nu este o noutate, acelasi principiu a fost aplicat si prin ”Legea 18 /1999” cand guvernarea Boc- Basescu a introdus OFICIAL in Romania mult blamata contributivitate la pensii.

kostas spunea...

Nu inteleg matematica ta. 11802 pensii marite din 118302 cum da la tine 27,52%? Nu cumva da 10%?

tehnocrat spunea...

Recalcularea pensiilor pe legea 223/2015 a restabilit principiul contributivitatii, nu minciuna promovata de legea 119/2010+oug 1/2011, in domeniul militar, unde exista grupa de munca AC. Principil contributivitatii nu inseamna impozit, principiul contributivitatii inseamna o contributie suplimentara, indiferent la care buget. Da, cei care au contribuit suplimentar, dupa data de 01/04/2001 cu 5% si dupa data de 01/01/2011 cu 10,5% in marea lor majoritate, au castigat la recalculare.
Domnilor camarazi, minciuna are picioare scurte, mai devreme sau mai tarziu, adevarul iese la iveala.

luminita spunea...

mitingul militarilor il dau astia asa in trecere , nenorocitii astia de la tv . si mai si mint

Leon spunea...

Leonard, Admin.a explicat destul de clar ca procentul de 27,5% se refera numai la pensiile RECALCULATE dupa data de 17 febr.2017 si care au crescut fata de cuantumul aflat in plata la data de 01.01.2016; aceste diferente se platesc in aceste zile.Exemplu: o pensie recalculata in August 2017 si care a crescut cu 1000 lei, pensionarul va primi 20 000 lei( 20 luni x1000).
Dupa calculul meu, procentul este putin mai mare, 28,5%, deoarece Legea bugetului de stat pe 2017 a intrat in vigoare pe 20 febr.2017, la 3 zile de la publicarea in MO nr.127/17.02.2017..!

Leon spunea...

Si astazi, Ministrul Apararii a declarat ca pe 15 octombrie, militarii activi vor primi in plus pana in 30% prin acordarea unor SPORURI..! Si cum sporurile NU actualizeaza pensiile..!!!

CEZAR spunea...

@/m-Al..& ALL...!!
Ce spui tu ii valabil pe CONTRIBUTEALAAAAA!!!
Ori acum noi datorita VOUA santem pe NONCONTRIBUTEALA..!!
De aici rezuta- daca ai putina logica 2 chesti V,V.I.!!
1.Pensia MApN..o poate calcula (si ma mir ca nu o face ) ..SIMPLU,pe corpuri de cadre ! Singura VARIABILA..ar ramane vechimea ..P.S si MM..care s-ar adauga..clar ??
2.Aceasta INDEMNIZATIE ..nu mai este UN DREPT CASTIGAT PE CARE CCR..il ocroteste ! Vine criza ..MApN..primeste 0,3 din PIB..si atunci zice ..indemnizatiile rezervistilor se reduc cu 61.235% !!!
Acum ati inteles ce ati facut ?? !!! Dasteptilor care ..nu sunteti !!

Iulian Mareș spunea...

Criza vine doar în capul tău!
De ce?
Pt că are loc destul!
Ai 17 ani munciți...cu 4 mai mult decât.... știi tu cine!
Poate pierzi și pensia.... :))

vio57 spunea...

Vorbiti mult si mai nimic concret.

radu spunea...

Leon,
Asa este, Ministrul Apararii a declarat ca de pe 15 octombrie 2017, militarii activi vor primi sporuri de pana la 30%,in functie de grad si vechime.

CEZAR spunea...

Pentru UUUUUUULTIMA OARA m-Ale :
Am 23 ani si cateva luni ..efectiv ca ofiter !
Am plus 3 ani scoala de ofiteri !
Deci 23+3= 26 (douazecisi sase )ani EFECTIVI ..nu virtuali ..!!

CEZAR spunea...

Huhu..Propun o pagina ...la distractie..!!
Din ciclul..sa ne mai educam ..profesorii!!

Maria Pârva
20 ore ·

Fain! Am salariul vag mai mare ca al liftierului. :(
Fotografia postată de Maria Pârva.
Îmi place
Vezi mai multe reacţii
Comentează
11 11
2 distribuiri
12 comentarii
Comentarii
Ioan Costeanu Ioan
Ioan Costeanu Ioan Da salariu, dar restul indemnizație la cât se ridică, aș rămâne ca la dentist să spună unul că el se descurcă cu salariul minim pe economie???
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde ·
1
· 20 ore
Şterge
Padina Petre
Padina Petre Pentru 4..ore..este chiar bine....
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde ·
1
· 20 ore
Administrează
Padina Petre
Padina Petre
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 20 ore
Administrează
Maria Pârva
Maria Pârva Specialistule! De ce nu te-ai facut profesor?
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde ·
1
· 19 ore
Şterge
Padina Petre
Padina Petre Prea mare concediul...ma plictiseam
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 18 ore
Administrează
Padina Petre
Padina Petre
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 18 ore
Administrează
Maria Pârva
Maria Pârva Hahaha! Am murit de ras.
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde ·
1
· 18 ore
Şterge
Padina Petre
Padina Petre 4 luni pe an. ..da.o drakului de treaba..
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 1 oră
Administrează
Maria Pârva
Maria Pârva In viata viitoare sa inveti mai multa carte, Petrica :)))
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 1 oră
Şterge

Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 1 oră
Administrează
Padina Petre
Padina Petre Gluma ii buna!!
Un ofiter la 22 de ani-locotenent preda la plutonul - clasa lui cam 12 materii ..minim
Pana si pregatirea fizica.complexa tot el o face
Plus servicii de 24 ore..plus aplicatii si trageri cu oamenii lui in poligoane xiua si noaptea..plus INTRA IN LUPRA DACA.I NEVOIE ALATURI DE OAMENII PE CARE I.A PREGATIT..!!
DECI...???
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 2 minute · Editat
Administrează
Maria Pârva
Maria Pârva Nimeni nu e ca tine.
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 10 minute
Şterge
Padina Petre
Padina Petre E vorba de ..OFITERI ..nu de mine ! Basca ..plimbari prin Afganistan ..de sanatate ii adevarat ..cu bai de ..nisip si talibani ..plus cursuri de specializare ..in tara si peste hotare plus salturi cu parasuta la Buzau plus ..alpinism la Predeal ..etc ..
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 5 minute
Administrează
Padina Petre
Padina Petre Cand locotenentul avanseaza ..capitan si promoveaza ..(trebuie sa aibe musai cursurile de la Scoala de Aplicatii nivel companie )..raspunderile ..se inmultesc mini cu 5..si au cu totul o alta caracteristica .
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 3 minute
Administrează
Padina Petre
Padina Petre Deci nu INTRA cu ..Pupaza din tei si iese la pensie tot cu..Pupaza din tei ..Parol madame...:D..:D..
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · 1 min
Administrează
Padina Petre
Padina Petre
Îmi placeVezi mai multe reacţii
· Răspunde · Chiar acum

Leo spunea...

Leon
Multumesc. Stiu eu de ce te intreb...
Referitor ca sunt SPORURI la activi care maj. SOLDA LUNARA cu de 30% din 15.10 pe mine ma linisteste informatia, deoarece daca erau majorari de grad , sau functie atunci nu se reflectau si la noi datorita OUG59.

Leo spunea...

Da ai dreptate Iulian ca nu vine criza ,( ea singura).
O aduce cu spor FUR si MINT...

Leo spunea...

Pe langa mitingurile # REZIST din 7 oct. si 4 nov. , ar trebui "oleca de scandal" si pe la alveola Favorit ( Orizont) pe unde sinecureaza filozoful , padurarul si veterinarul ...cu acolitii lor cu gulere albe de la 2580. Poate ar mai trebui coborat putin si spre 2505 , pe alee ca sa afle savantul sef de acolo ca stim unde-l gasim când vrem sa-i aflam veniturile pitite din declaratia de avere a lui si a neveste-si si sa ne spuna savantul genunchist de ce a lasat-o foarte moale cu recalcularea ? De ce voieste sa intarzie astfel (semi)actualizarea conf. L.152?

Dan B. spunea...


Ati lecturat draftul noii legi a pensiilor militare?
Fata de Legea 164/2001, nu este inclus articolul cu actualizarea functie de majorarea soldei de functie si a celei de grad.
Pentru ofiteri, m.m.si sof, nu se mai poate iesi la pensie mai devreme de 45 ani - vârsta implinita.
La art 110, se prevede ca se repun in plata pensiile din dec 2010 (?), daca ele au fost afectate de Legea 119/2010 si OUG 1/2011.
Eu sunt oarecum in deruta cu definitia „solda functiei de baza”, in care se include si solda de grad. Aceeasi notiune a avut, de-a lungul anilor, diferite interpretari.
Deci, se reajunge la procentajele vechi ale bazei de calcul, respectiv 60/62/64 %, include „alte conditii” (spor 100 % la vechime), nu este limitata baza de calcul, permite cumul pensie + retributie bugetara, etc.

iceparu spunea...

Cum pot astia din televiziuni sa minta in asa hal?Veniturile lunare ale ofiterilor cu functii importante pot fi determinate simplu.Sa ia declaratiile de avere unde sunt trecute veniturile anuale obtinute din solde.
Cezarica@26 ani de militarie..Inseamna ca pe la 45 de ani ai spus PA armata.Capitan avansat la gradul de maior cu ocazia trecerii in rezerva.Acum nu ma mai mira ideile tale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a inaintat la Senat o initiativa legislativa care propune desfiintarea pensiilor speciale, in care nu sunt incluse, decat statistic, si pensiile militare sau ale celor din Justitie, ele nefiind incluse in propunerea de desfiintare. Sunt cam peste 170.000 de pensii speciale, din care cele militare sunt cam 70.000, spune raportul, iar beneficiarii sunt cei din aviatia civila, Curtea de Conturi, diplomati, parlamentari, birocrati din Justitie si Parlament si altii.
Stiti bine ca portarii, closetarii, instalatorii, soferii, liftierii si femeile de servici din Parlament au pensii speciale, dand grosul la astfel de pensii.
De la un timp, urmaresc un spectacol cu papusari periculosi pusi sa infaptuiasca acte samavolnice care sa intreaca in abuzuri si ilegalitati regimul Basescu-Boc. Pe mine ma deranjeaza cel mai mult din toate acestea minciunile lor sfruntate, promisiunile acelea ordinare si ingogosate pe un Program jegos de mincinos, si ca acum sa fie josnic calcate in picioare pe considerentul golanesc al faptului ca am fost luati de fraieresteni si prostiti pe fatza cu inselaciuni pentru niste voturi.
Dar-ar Justitia, catusele si puscariile peste ei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan Buzescu: E vremea toamnei si a verzei de pus la butoaie: Asta vor sa faca si ei din pensii: VARZA! Apoi s-o punem cu saramura la butoaie, s-o mancam acra la iarna! Usurel, usurel ca asta e abia inceputul: Pana cand li se consuma guvernarea o sa ne reguleze pensiile in fiecare sezon si ori de cate ori li se scoala cate o idee trasnita de la fiecare cotigar din staff-ul pesedist!

Dan B. spunea...

@Iceparu:

Azi, vorbind cu cei de la Antena 1, prezenti la UNAP, au precizat ca DFC au emis un comunicat, la cererea lor, cu cea mai mare solda la ofiteri de cariera (27.000 lei/luna) si cu una similara la m.m si subof (23.000 lei/luna).

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Dacă nu îl dădea în pensie, era bun in grad și rămânea maior, așa l-au avansat prin efectul legii de atunci, căci avea f.multi ani in stagiu de capitan!
Acum ce mi-e 17, ce mi-e 23? :))
Și așa ultimii 7 au fost la alte condiții, biogaz, zootehnie... etc! 😂
Asta este...

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Filozofia hermeneuticii și silvicultura sunt acum pe lângă Marriott Grand Hotel!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Iată....
http://www.stiripesurse.ro/ministrul-apararii--mesaj-transant-in-scandalul-salariilor-din-mapn--ce-se-intampla-cu-sporurile-militarilor_1223562.html

CEZAR spunea...

I"teparu..
Tulburelul sau ..scarba aia in placi ..datorita varstei ?? Sau si una si alta ..!!
Aproape 10 ani pe gradul de Maior..dupa ce mi-au sters functia de Lt .col..pe care activasem aproape 5 ani ...
Trage cu tulburelul ..
Ti-ai calculat cat pierzi lunar .....sic

tigri2 spunea...

@Iceparu, care <<42, pai boul a fost dat la oi in ultimii ani de capitan, acolo la turma a fost avansat.

calin spunea...

@iceparu - da asta cat o fi de adevarata?
https://www.bugetul.ro/fabulos-care-este-cel-mai-mare-salariu-incasat-de-un-militar-luna-august-si-cu-cat-l-intrecut-pe-iohannis/
...din tabel rezulta ca si subofiterul are un salariu mai mare decat presedintele tarii...

Leo spunea...

Draga CEZAR , camaradul meu de aplicatie din Padurile Podari - Bucovat spre aliniamentul "Filiasi"
- din ce te tot "inteapa" prietenii tai de carcota , am inteles ca ai lucrat la "batalionul NATO" ? Când a fost asta , in ultima etapa , deoarece atunci cu aplicatiile respective noi aveam statii radio USSR si ne "luptam" cu NATO.
Iulian , de la ACADEMIA Branesti a ajuns la Marriot ?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Am înțeles...26 de ani!
O întrebare, mai am:
- când rămâneai repetent nu ți se adunau și anii ăia?
Nenorociții!

Iulian Mareș spunea...

Cezareea,
Ce să zic? Ai avut-o pe Măraya Pârva, rău tare!
Mai ai copy/paste să încarci blogul cu balast?
Luati-va cameră la o pensiune și povestiți acolo...ce vreți voi! ... Cum săreai tu cu parașuta de pe Crucea Caraiman! De altfel, se și văd urmările!

Leo spunea...

Maestre Mos Martin,
Am invarat eu la Filozofie de un mare ganditor utopic ....
Foiletonul dureaza cam mult si deja am inceput sa uit primele episoade. De aceea te rog , nu ne mai tine asa mult in stare de erectie ca e periculos la varsta noastra....

CEZAR spunea...

Stiti ca m-Alul ..NU ARE PAGINA DE FB..?
NU STIE SA O DESCHIDA..dar el a lucrat cu NATO -COSMIC...umeras zicea cineva !!

CEZAR spunea...

Cred ca sunteti DEAKORD..sa-l felicitam pe ,,"reddog"--cainele rosu ..functionar public emerit ..cu ocazia intrarii in randurile militarilor militari..prin "pensia militara "!!! Sa ne traiesti ..potaie ..o sa ne gandim si ce grad iti acordam pentru a fi bun sa ..prestezi la stana de caprite ..a marelui fermier Cezar !!...Sic!!
PS.
Si acum ceva TopSecret(cum ar zice m-Alul!)..sa nu ne auda si altii ca se oftica ..inclusiv ..eu !!
Noi cei peste 85% de militari militari de toate gradele , gratie Legii Militare de Pensionare ..am pierdut baban si pierdem LUNAR ..!!
Tu Dulau afurisit ..ai castigat cat nici nu visai ..
dar cum zicea..,,Stefan cel Mare .... ASA_I IN TENIS..in ROMANIA..!!

Huhu Rezea spunea...

72% din pensionarii militari ar fi interesați de opțiunea pentru modul de calcul din sistemul public de pensii.
Aici a fost un Comunicat al CPS din MaPN care a transmis mai mult decât s-a dorit.

Leo spunea...

Astept ca vorbele sa fie aplicate in fapte. Astept , ca H-ul sa "formuleze" CEREREA de stabilire a apensiei pe L 263/2010 si s-o depuna la cps. Apoi , astept sa ne tina la curent cu evolutia acestei CERERI si conduita "terapeutica" in situatia mai mult ca certa , prin care doctorita de dezastre , de la dezastrul de cps nu "cupleaza" cu textul art. 122 al Legii.
Oare am asteptari cam mari ?

Leo spunea...

Savantii de la 2505 au dat un comunicat pe 07.11.2017
http://cps.mapn.ro/