Un produs Blogger.

vineri, octombrie 20, 2017

Ziua Pensiilor Militare - 20 octombrie 1862

172 comments
Istoricul pensiilor militare, publicat pe pagina Casei de pensii Sectoriale a MApN, este un document care ar trebui să-i determine pe cei care au te-fe-lizat rezerviștii să mai lase clonțul.
Păcat că nici Casa Sectorială nu-și cunoaște istoria cea mai recentă.
Din document lipsește enumerarea HG nr. 144/martie 2016, emisă în baza art. 86 din Legea 223/2015, documentul care reglementează actuala organizare și actuala funcționare ale Caselor de Pensii Sectoriale din MApN, MAI și SRI.





172 de comentarii:

tehnocrat spunea...

CPS MApN nu-si respecta istoria, nici macar n-o cunoaste, pt ca nu citeste prevederile legale.
HG 233/2011 art.1 (1) Casele de pensii sectoriale (CPS) sunt structuri de specialitate, cu personalitate juridica , infiintate prin lege, in subordinea MApN, MAdI si SRI.
Legea prin care s-au infiintat CPS este legea 263/2010 art.132 (1): CPS se infiinteaza in subordinea MApN, MAdI si SRI
(3) Activitatea CPS este coordonata netodologic de CNPP
Dupa aparitia noii legi de pensionare a militarilor: 223/2015 si schimbarea unor prevederi legale a aparut HG 144/2016 privind atributiile, organizarea si functionarea CPS, care a abrogat HG 233/2011.
Asa ca oricum ai lua-o si ai suci-o, nici o CPS din nici o structura nu s-a infiintat prin HG 233/2011.

Iulian Mareș spunea...

Foarte interesant!
Ce înaintași măreți și ce impostori de calibru, actualii!
Mai nopțile trecute conducerea unui partid și-a udat kiloții și nu a fost în măsură să se mictioneze pe 2 dulapi și un binom, alegând sub presiune coabitarea!
Oare cum vor reacționa sub presiune, într-o situație gen 1940 vor leșina ca Manoilescu?
- Să-și fi dat demisia Descoperitul Terente și dacă KWI juca murdar îl suspendam și pe el; dar așa...prin acțiuni de oligofreni au pierdut susținerea populară și au ajuns la o majoritate parlamentară subțire!
Țutea.. -aproxinativ- "pentru un popor nenorocit am fost în stare să fac 13 ani de pușcărie?"

Leo spunea...

"Sarbatoare" mai mare ca asta poate ca este numai Ziua SRI-ului.
" AM FACUT 13 ANI DE PUSCARIE PENTRU UN POPOR DE IDIOTI" (Petre Tutea)

Leon spunea...

Cine are rabdare poate citi si Ordinul nr.M 134/16.11.2016, privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Casei de pensii sectoriala a MApN, publicat in M.O.nr.945/24.11.2016..! ( LEO, are numai 15 pagini..!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O ZI DE MARE DOLIU NATIONAL PENTRU REZERVISTII MILITARI! DUMNEZEU SA NE IERTE DEFUNCTELE NOASTRE PENSII, CAZUTE LA DATORIE PE REDUTELE SI IN LUPTELE CU BANDELE DE RAUFACATORI POLITICI, CARE LE-AU UCIS MISELESTE PENTRU ASIGURAREA BUNASTARII LOR! AMIN.

was spunea...

oare pt acesti lasi am jurat credinta tarii mele?

Iulian Mareș spunea...

Was,
Noi, militarii MApN nu am jurat partidelir, președintelui sau guvernului, ci unei singure persoane, Maria Sa, Poporul Român!
Aștept, trag speranța, trăiesc și aștept ca cei mai tineri colegi, formați de noi, să înțeleagă și să aplice, precum strămoșii voievozi pământeni, Îndeplinirea Atribuțiilor Constituționale!
Să le luăm impozit pe prostie și hoție in retezătura dinaintea țevii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Terente este in mare conflict cu LOV, care a amenintat cu demisia! Doamne, fa-mi, te rog, acest mare cadou, chiar de ziua mea, caci nimic altecva nu-mi doresc mai mult, si ia-ne otrava asta de pe suflete! Muierea asta, cu par din radacini de praz, duuuca-se si sa se tooot duuuca unde si-a ingropat dracul comoara, ca mult rau ne-a mai facut faptura asta cameleonica si mincinoasa! O frumusete diabolica, sireata, perversa si plina de venin, ca o vipera! Insumeaza in ea toate rautatile partidului la un loc...

Leo spunea...

Fecioarei Flavius,
Cu drag si simpatie "LA MULTI ANI !" , cu prilejul implinirii a n+1 primaveri.

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
Cand s-au taiat soldele/salariile cu 25% urmand si pensiile cu 15%, (salvate de CCR) ulterior micsorate prin legi, asumate prin furt la vot (Roberta), nu a fost atata zevzera si vaiet!
Aia kiar le-au ras, fara cuantum avantajos in plata, astia le-au inghetat, dar pastreaza omului cuantumul avantajos!!!
Oare de ce?

Leonard,
Daca exista si folisesti expresia "Fur si mint", atunci foloseste si pe asta "Campioni la fur si mint"!
Asta, pentru pastrarea adevarului istoric!

Leon spunea...

Cornele, Ura si Invidia dauneaza grav Sanatatii..! Fiind totusi un om cu experienta ai fi putut sa-ti dai seama ca OuG.59/2017 este Ordonanta TERENTE ( iar OuG.57/2015, Ordonanta CIOLOS),fiind SEMNATA de Mihai Tudose ca Prim Ministru si Contrasemnata de: Lia Olguta Vasilescu, Carmen Daniela Dan, Adrian Tutuianu, Teodor Viorel Melescanu, Alexandru Razvan Cuc si Ionut Misa, ca ministri pe domeniul lor de activitate. Faptul ca LOV a avut curajul nebun (zic eu) sa accepte rolul de kamikaze, impinsa cu buna stiinta de LASII din spatele ei: Dragnea, Tariceanu, Tudose, Tutuianu.., asta nu ne da noua dreptul sa-i dorim raul si s-o blestemam in fel si chip; cred ca are si ea parinti, sot (primul sot nu era militar, era civil si lucra la ProTv..) sigur are si un baiat. Nu este deloc crestineste sa dorim raul altuia..! Chiar imi face placere sa-ti doresc tot binele din lume si incearca sa traiesti demn si cu fruntea sus, asa cum de altfel ne-ai demonstrat de atatea ori. LA MULTI ANI SANATOSI !

mega2005 spunea...

Pe cand si ..Ziua sporului de dispozitiv si /sau a Normei de hrana???...nu ne mai facem bine. Din orice chesie facem o zi de sarbatoare ...o fudulie, ca sa nu-i zic altfel.Ce fost activist pcr s-a gandit mult pana a dat intelepciunea peste el?? Ca dupa "evenimentele"din 89 s-au convertit si au ramas la ciolan schimband lozincile albe de pe fond rosu cu te miri ce idiotenii de genul asta.
Alt exemplu...cica, Ziua Rezervistului...o mare mizerie,... in timp ce Filip Teodorescu zice raspicat ca secu' a bagat armele in rastele si ca Armata e SINGURA care atras in oameni ..noi sarbatorim Ziua pensiilor militare....sa ne fie de bine, toar'si.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc pentru urari, Leonard si Leon!
Leon, de la Ponta a plecat oug57, au preluat-o tehnocratii, iar astia ne batjocoresc cu ea punand sigiliul cu oug 59, dar si altele. Concluzia: PSD este satrapul!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Am reținut că ai acces la draftul comunicatelor de presă ale MApN.
Incă nu a apărut comunicatul despre noua sefă a Casei Sectoriale și noul loc de munca al actualului șef.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Hopa! S-au schimbat calaii vechi din interiorul sistemului cu altii noi? Sau poate ca a plecat Lucifer cu pleiada neagra si a venit Mantuitorul cu ingerii albi?

tehnocrat spunea...

Am facut o analiza numerologica, a activitatii CPS MApN, dupa data de 20/10/2017 si influenta acesteia asupra pensionarilir militari din evidenta.
A rezultat cifra caracteristica tri=suprizele placute se vor tine lant, mari sanse ca pensionarii sa scape de datorii.

Leo spunea...

Flavius , Flavius,
Cred ca nu ai fost atent despre vestile foarte bune care au venit peste tine.
Nu ai citit ce a spus amabilul ?
Deci , solda ta te functie din DECIZIA de recalculare va fi 1450 lei care majorata cu 15% va fi 1667,5 lei . ( numai solda de functie , iar tu nu ai pensia cat ti s-a facut solda de functie).
Amabilul chiar ti-a spus ca "ti-o da" ( cu sensul ca -ti da vestea buna) de ziua ta.
Asa ca "SUS SA AVEM INIMA" cum spune la Sf. Liturghie. Te pup

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu aprob dragoste final!
Acum nu am cerut bani, dar nici nu dețin exclusivitatea!
Deocamdată sunt împuterniciți...
Posibil că pt Luca sa fie nevoie de avizul CSAT, numirea aducând și avansarea!

Leo spunea...

Deci la CPS , va fi sefa "o fetita" ?

Iulian Mareș spunea...

1-"Steluța Cătăniciu mai arată că Iohannis, „în calitate de învinuit”, a avut trei mandate de primar, a acceptat propunerea de a fi nominalizat pentru funcţia de prim-ministru şi a candidat şi la funcţia de preşedinte."

2-Legile justiției vor intra în Parlament că inițiativă a aleșilor și nu ca inițiativă a guvernului; aceasta a fost una din cauzele pt care s-a descoperit Terente! Categoric, a avut ordin de zi pe unitstea K14!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Îl bagi in boală....iar fotoni, iar mioni...plus UFO!

luminita spunea...

si daca solda de functie a domnului CORNEL va fi asa . pensia lui cat va fi , sa stie omul .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie la ora 19, pe Romania TV, ca vine Vasilescu si alti politicieni in problema pensiilor!
Eu cred ca s-a dat inghetare la toate pensiile ca sa nu aiba de-a face in justitie cu cei aproape 80% recalculati pe minus, pentru motive de discriminare, asa ca i-au potcovit pe toti sa fie una si buna!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, eu cred ca e un vis foarte frumos, care mie nu mi se poate intampla niciodata in viata asta! Cred ca soarta mea e pecetluita si nu voi mai apuca sa vad pensia marita vreodata! Nu ma pricep prea mult la ce s-a emis, nici n-are cine sa-mi explice, dar daca o fi asa, intr-adevar Dumnezeu, sau extraterestrii, undeva acolo sus exista! Multumesc pentru incurajari, dar cuponul este Dumnezeul meu in care cred doar ce vad!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu scuze tuturor! Abia acum am citit ce mi s-a scris pe pagina anterioara! Va mutumesc tuturor pentru urarile de ziua mea, lui Huhu Rezea, Gigi, Iulian, Leonard, Leon si sa fiu iertat daca nu v-am mentionat pe toti! Se pare ca vestile sunt foarte buna, si daca se confirma voi fi salvat de la dezastru! Vorba lui Lumiita, oare sa se faca peste 1650 lei? Si de cand minunea asta?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
În LUP aud că se ia în calcul, la stabilirea pensiei și premiul anual (al 13-lea salariu)!
Iarăși discriminare pe L223! Poate pt că era al 13-lea, cu ghinion?... pt noi!
Cezar iar o sa fie supărat...el avea și al 14-lea și în anii bisecți kiar și al 15-lea salariu! Funcție de șeptel...

Iulian Mareș spunea...

Luminița,
Nu am date despre Corneliunsson! Să ți-o arate el...

Leo spunea...

Flavius,
Este o SPERANTA care are un fundament legal , pe care ti l-a explicat amabilul.
Intr-un fel ai si tu dreptate când esti sceptic , deoarece ne-a mai "vandut" vise si iluzii . Iti amintesti de TABELELE de acum 6 luni cu evolutiile soldelor de functie intre 2017 pana in 2022 ? Dar amabilul a lucrat cu materialul clientului adica cu cadrul normativ de atunci.
Dar in momentul vorbirii ( prezent) tu trebuie sa fi plin de SPERANTA , deoarece cadrul normativ din acest moment ti l-a descriptat de ziua ta . Dar atentie, eu am inteles ca tot ce se va modifica si majora este la PENSIA RECALCULATA nu la PENSIA IN PLATA. Deci solda ta de functie va fi 1450 lei + 0,15 x 1450 lei = 1667,5 lei. Apoi aduni solda de grad , apoi aduni Gradatiile ( aici nu stiu nici eu daca se actualizeaza pt. solda de functie de 1667,5 lei) , dar tu mergi pe varianta dezavantajoasa adica cu GRADATIILE din decizia de recalculare. Suma toturor celor descrise mai sus iti da BAZA DE CALCUL actualizata cu noua solda de functie de 1667,5 lei. La aceasta BAZA de CALCUL aplici procentul si gata cuantumul pensiei actualizate. Apoi compari ce ti-a dat cu ce ai in plata si ce este mai avantajos ti se va aplica. E greu ? Vezi ca are cine sa-ti explice ? Acum purcede la calcul si sa ne spui rezultatul. Te pup

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Leonard, am aplicat la 1.667,5+257,00 grad +125,00 gradatii=2.049,5. Aici m-am poticnit...
Scot difenta de la 1.064solda in plata scazand 605 lei pensie recalcuata si rezulta 459. Deci 1.064in plata minus605 recalculare=459.
2.049 minus diferenta de 459 dintre 1.066 si 605 va fi egal cu 1598. Asa am calculat eu, tinand cont ca pornim de la:
-suma data de tine, 1.667,5+
-solda grad...........257,00+
-gradatii..............125,0+
Total................2.049,5
Scad,dif plata&recalc. 459 (1064minus605 egal cu 459)
Total pensie..........1598,5
Asta e?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca am gresit solda de grad, care e 257!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca ma contraziceam singur! Sunt foarte obosit, pentru ca ziua intreaga am mult de lucru cu pacienta mea, cu mine, cu incarcatura emotionala permanenta, stres, am raspuns la sutele de felicitatri de pe fb si pagina intima, poate si bucurii de moment, ca azi si nu ma pot concentra, dar atata am inteles si, printre picaturi, am calculat cum m-a dus capul ca e bine. Oricum, fratilor, daca iese in plus macar 100 de lei, tot sunt oarecum salvat de la esec! Conteaza 100 de lei, cum e o picatura de apa la o sete cumplita! Multumesc tuturor celor care-mi vor binele si m-au ajutat moral cat si informational, matematica fiind atat de slaninoasa nu e grea cu muraturi, dar selectarea coeficientilor si aplicarea in practica este derutanta pentru mine, neavand si linistea si tihna necesara sa ma cocentrez foarte bine, si am zis si de ce! Dar, ceva, ceva cred ca ma va salva in situatia data, si daca politicul ar fi o secunda cu seriozitatea pe a aplica aceasta ordonanta! Am inteles ca de la 01 Octombrie se aplica in regim de urgenta, atunci cred ca luna viitoare putem beneficia de aceste promisiuni! Doamne, ajuta!
PS: Huhu Rezea, Leonard si tuturor: Este ca acel dracusor de cuponas e cea mai vie realitate, la o adica?! Doar hartiuta aia si bancomatul sunt cele mai reale calcule!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu a zis nimeni că actualizarea se va face la 01 10 2017. Directorul CPS a spus că actualizarea se va face după terminarea recalculărilor.
Indiferent când se va face actualizarea, ea se aplică începând cu 30 iunie.
Nu am înțeles de ce scazi pensia recalculată din pensia actualizată.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Scade pt că este sceptic!
Putea să le și adune! Ce, nu se poate?...să nu zici iar cu paranteze rotunde, pătrate sau acolade! (), [], {}.

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS,
Acum la 2049,5 = 2050 ( rotunjit in avantajul tau ) inmultesti cu procentul dat de VECHIMEA CUMULATA tot din decizia recalculata. Sa zicem ca procentul este de 60%
Deci 2050 x 0,60 = 1230 lei
Apoi , 1230 lei compari cu ce ai in plata acum si care cuantum este mai mare , aceea este pensia care va fi începând cum a zis H-ul de la 01.07.2017. Apoi diferente;e le vei primi începând cu 01.07.2017 . Important este ca procentul dat de VECHIMEA CUMULATA sa fie cat mai mare ca , cuantumul actualizat sa fie mai mare decat cuantumul recalculat sau aflat in plata.
Acum dupa acest calcul poti sa fi ministru la orice minister vrei ca sa nu mai vorbesc ca poti fi SAVANT la CPS.
" Da-i Ciurtine ca te facministru "...
Sa ne spui rezultatele .

Leo spunea...

PS
Am uitat sa-zi spun sa aduni si celelalte elemente pe langa GRADATII daca exista in DECIZIA recalculata. De exemplu vre-o decoratie , merit etc. Acele elemente pe langa GRADATII sunt in DECIZIA RECALCULATA si le aduni si pe ele , dupa care aplici procentul dat de VECHIMEA CUMULATA. Faptul ca H-ul nu ne+a contrayis pe fond ci pe procedura spune ca , modul de calcul e bun. Numai sa nu mai castreze SAVANTII..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am vechime cumulata 18 ani, 3 luni si 21 zile
Brut-rotunjit, 18 ani.
Procent calcul 61%
2050 inmultit cu 0,61 egal cu 1250,5 Asta sa fie pensia viitoare, daca o compar cu 1060 si iau cuantul cel mai mare, fata de cel in plata?

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
I-ai dat cu patina-n cap! ....., sau cu boltul?!
L-ai ametit rau.....calculeaza-i si gata, nu vezi ca-i emotionat? Are 18 ani vekime cumulata si grad de plt! Ce drak, îi puteai fi sef, ca-i de Au, il lasi asa agatat?!
Astept....rezolvarea!
La final trag eu concluzia! Se muta la hotel, ca boierii!
Uite ca roata se si invarte, kiar daca-i zimtata! :))

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ai ce ai cu saracul Ciurtin!
Spune oamenilor cine era acest Ciurtin!...in afara de Raul Ciurtin, proprietarul AlbaLact!

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Pe ce ai calcat zilele astea?
Era de caine sau de pisica?

Leo spunea...

*** DA Flavius,
1251 lei este cuantumul pensiei in situatia defavorabila , adica in situatia in care Gradatiile nu au fost calculate la noua Solda de functie de 1667,5 lei.
deci este posibil sa fie mai mare decat 1251 , in nici un caz mai mic cuantumul.
Deci vei avea o crestere de MINIM 191 lei începând cu 01.07.2017. Apoi vei primi diferentele începând cu 01.07.2017. Totul este ca , cadrul normativ sa fie ca acum , pt. care H-ul ne-a iluminat. SA multumesti DOMNULUI.
*** Iulian, dragul meu prieten fi intelegator si milos cu noi astia mai incetii.
Ciurtin , prin anii '80 , era soferul lui Lica Barbulescu prim secretarul de la olt.
Lica Barbulescu , era sotul lui Leana Barbulescu care era sora lui Nicolae Ceausescu. Ciurtin , avea o idila cu Leana si era vorba pe atunci , ca Leana la orgasm ii spunea lui Ciurtin : " Da-i Ciurtine ca te fac ministru" . Asta este povestioara din acei ani frumosi ai tineretilor noastre.
PS
Acum se fac roti dintate pe toate drumurile , de la Corabia si Caracal pana la Bârlad. Pe vremurile noastre , se faceau numai in Bucuresti.

luminita spunea...

DAR cei care nu au treaba cu recalcularea . adica ce pensionati din 2016 ar trebui sa li se faca actualiarea imediat, dece sa astepte terminarea recalularilor . asa este sau cum?

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Calm....pana vezi pe card....tine aproape ca poate Terente iti ia Smart-TVA! Sau Spart? :))
Hai, okeste varza si de muraturi! In decembrie vine si a 13-a pensie.... sau 12Bis!

PS: - Daca iti creste pensia sa nu mai timiti petitii din acelea...multe si dese! Intri si tu in serverele lor, in PC, in mail si le stergi, ca asa-i frumos!
Vezi sa nu te recuperam de la Guantanamo sau Lebada aia, cum i-ai zis! Finutz, tataie!

tigri2 spunea...

Ce *ula noastra de lege a pensiilor se profileaza , de ce atatea secrete si de ce populatia asta naiva si mare pupatoare de cadavre nu iese cu bata-n drum? Chiar asa isi bat joc de noi de parca am fi niste copii retradati?
Aseara se spunea ca marele secret al noii legi ar fi egalarea pensiilor intre femei si barbati, ca prea am fost trasi pe sfoara de femei.Pentru asta s-au scremut cateva luni? Sa scoata dintr-un filon de ...prostie, un tziuiac?

Huhu Rezea spunea...

@Tigri
Nu-i mai da sfaturi de calcul lui @Cornel...dacă n-ai reținut că pensia calculată/recalculată și actualizată se compară cu cuantumul indexat aflat în plată... pentru a afla care rămâne în plată.
Conform fostelor articole 59 și 60 din L 223 indexările se regularizează cu actualizările.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atentie mare ca la h. 14 se discuta in Parlament scandalul cu blocarea pensiilor!
@Leonard, multumesc frumos pentru sprijin, deasemenea D.lu Huhu Rezea, cel care prin postare a initiat aceasta surpriza foate buna! Astept cu calm si ziua cea mare!
@ Iulian, cred ca era de om bun rahatul ala in care am calcat, ca prea mare a fost notocul la care nu ma asteptam!
Dar va zic ceva: Lupta mea nu se va opri, ci se va inteti pana ce nu iese in fata Armatei de rezervisti noua sefa a Casei sa promita dreptate la toti rezervistii, si pana ce promite solemn ca va veghea la respectarea legalitatii si Constitutiei in ce privesc pensiile militare! Absolut toti rezervistii militari au dreptul la pensiile pe care le au, mai putin cativa politici care au dat peste cap intregul sistem de s-a ajuns aici! Am sa-i bat la cap pe Terente si Presedintele galactic pana scoate afara din Minister si Casa toate putregaiurile si gunoaile care ne-au facut sa suferim ani si an de zile! Afara cu tradatorii rezervistilor si activilor si manipulatorii de pensii si solde! Vrem dreptate si egalitate de sanse, nu doar pentru mafiotii politici si slugile partinice! Vrem respectarea Constitutiei si a legilor! Vrem deblocarea tuturor pensiilor, revenirea la 80% baza de calcul, la fel ca la Justitie, ca noi nu suntem ciume si pentru altii sa le fie dreptatea muma, neplafonarea maxima, separarea OMM de pensii, grupele de munca platite, indeminizatia de dispozitiv si toate drepturile legale mutilate! Jos mafiotii care au schilodit si batjocorit pensiile militare, cat si soldele activilor! Sa triumfe dreptatea si legalitatea!

ifrim spunea...

vulvuta de vrea neaparat sa degreveze bugetul de corvoada pensiilor militare sa alimenteze cardurile acestora o luna cu 10 000 ,o luna cu sold zero.Incepe cu 0.In juma' de an datorita socurilor emotionale bugetul e racorit iar noi la verdeata multa,multa!

Leo spunea...

Dar numai pt. anul in care se face actualizarea (si nu de la Pleistocen încoace...)

Leo spunea...

Flavius, Flavius , Razboinicule,
In locul tau eu as continua lupta nu cu morile de vânt , ci cu simplul fapt ca , cadrul normativ care ti-a aduz zambetul pe buze sa nu se schimbe pt. ca tu sa te bucuri de majorarea despre care am vorbit. Apoi cred ca pana incepi "lupta" la GIGI Duru , acesta sa nu fi fost deja o legenda politica...
*** alpacin , prietenul nostru constitutionalist autodidact nu mai este de gasit nici la casuta lui postala de e.mail. Ce s-o fi intamplat cu el , ca doara avem meciuri la CCR ?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Iar o iei de la început?
Se vede că esti proaspăt pensionar și nu ai apucat vremurile pensiilor militare care doar se actualizau, fără a se mai și indexa.
Prin Legea 223 au vrut să prindă doi iepuri,indexat și actualizat, dar în forma finală s-a reglementat că rămâi numai cu iepurele mai mare.
********
Solda de funcție într-un cuantum egal sau mai mare decât salariul minim ajută funcțiile mai mici din sistemul de apărare A fost negociată de sindicate în acest an, un rol important avându-l Coarnă.
OUG 56 este de la începutul luni august, ca o completare a L 152/2017. Nu știu de ce abia acum ați observat efectele ei. Legea de adoptare a corectat doar o eroare de exprimare.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bejan Ghiorghe spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bejan Ghiorghe spunea...

Revin cu scuze, OUG a intrat in vigoare la 07 aug.2017, deci e bun calculul vostru, scuze

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, mie imi zicea Tigrisor ca s-a dus vremea vorbelor frumoase si a diplomatiei, si ca un par, un ciomag sau altceva tare in cap ar fi mult mai nimerit nu stiu derbedeii care ne tot cotrobaie si dramaluiesc pensiile militare cu degetul in cloaca de oua!

tigri2 spunea...

@Corneliu , uite unde sunt pensiile noastre:

https://aktualnews.ro/2017/10/16/suntem-prosti-sau-doar-ne-facem-ca-fi-pensie-de-240-de-milioane-la-51-de-ani/

Huhu Rezea spunea...

@bejan
Of,of,of!
Majorarea soldelor de funcție pentru personalul militar din toate ministerele și pentru civilii din MApN operează de la 30 iunie, data intrării în vigoare a L 152/2017.
OUG 56 a majorat cu 10% salariul de funcție pentru polițiști și cu 15% salariile de bază ale personalului civil din celelate unități sin sistemul de apărare, altele decât MApN.
Actualizarea pensiilor militare operează diferit, pentru militari și polițiști, de la aceleași date.

Leo spunea...

Oleaca de istorie contemporana de la Mircea...
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson & Leonard,
Va propun un atac curat, căci dacă a mers în Havana/Cuba, de ce nu ar fi valabil și pe alte meleaguri.....

http://m.digi24.ro/stiri/externe/sua/sunetul-auzit-de-diplomatii-americani-din-cuba-in-timpul-atacului-sonic-810223

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, cata dreptate avea Petre Tutea! Ala mare ganditor realist! Mai aveam azi ganditori? Nu! Avem doar MINT, FUR si INSEL!

Pop Iuliu spunea...

Dezbaterile pe LPM nu s-a sfârșit, doamna ministru Carmen Dan spune ca se va "corecta" vârsta minima la care polițiștii pot beneficia de dreptul la pensie. Extrapolând, eu opinez ca prin noua Lege a pensiilor din sistemul public se va materializa si dorința legislativului de a majora la 50 ani vârsta minima la care se poate beneficia de pensie militară de serviciu.
Mai jos va prezint link-ul in care este prezentată declarația doamnei ministru:

http://alba24.ro/precizari-de-la-ministrul-de-interne-carmen-dan-despre-modificari-la-legea-pensiilor-militare-603529.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, Eu cred in marele maestru care te reprezinta la bara, insa nu cred ca justitia actuala poate fi invinsa de onorabilul avocat! Este un sistem rigid, opac si cu tasul balantei inclinat catre stat si politic! Succes, si sa fie puschea pe limba mea, daca gresesc!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Iulica, ai mare grija daca mai esti in Malta ! Acolo deja Coruptia ucide: o cunoscuta ziarista a fost ucisa de o bomba plasata in masina personala,dupa unele dezvaluiri de coruptie la nivelul guvernului Maltez..!

Iulian Mareș spunea...

Eu am o barca cu motor, ceva mai arătoasă...un fel de șalupă și o bicicleta!
Kiar ieri mi-a explodat cauciucul de pe spate, la bicicleta prea încărcată pe portbagaj!
O fi fost atentat și nu am știut...?🤔
Sa o ia dracu de bicicletă periculoasă! De acum inkiriez un hamal...! O exploda și asta? Îi dau orez să-l constip!
Ieri am pescuit in 5 ore pește de 370€; sâmbătă mai nimic, că tot a trecut un submarin US și 2 nave de căutare și vânătoare de submarine! Nu stau nici în wek! Fac petiție la NATO!
Daca fac pe plus 5000€ o repar bine, dau la schimb motorul pt unul mai puternic și de viteză, aparate de navigație, statie Rd mai puternică și transport și eu musafiri pentru D-na Merkel, căci este lățoasă și mieroasă!

Iulian Mareș spunea...

Daca și Israelul....

https://m.activenews.ro/externe/Mesaj-fara-precedent-Europenii-trebuie-sa-se-ridice-impotriva-Retelei-Soros-si-sa-si-apere-traditiile-si-valorile-nationale-de-planurile-subversive-ale-megalomaniacului-137855#at_pco=smlrebv-1.0&at_si=59e57fa55b1141e2&at_ab=per-2&at_pos=3&at_tot=4

Bejan Ghiorghe spunea...

Asa este Huhule, le-am incurcat putin, Legea 152/2017 a intrat in vigoare la 30.06.2017, scuze.O zi cit mai buna

Anonim spunea...

In armata pentru 1 zi lucrata primesti solda de baza pe toata luna. Daca marirea s-a facut pe 30.06.2017, trebuie sa primim pensia intreaga ( mai putin sporurile) si pentru luna iunie 2017

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

DACA oug 56 este de la inceputul lunii august , atunci cum sa se aplice din 30 iunie a.c.?

Leo spunea...

Ministreasa MAI-ului , vorbea de legea pensiilor de parca ar fi fost numai a MAI-ului. Este dovada clara a lipsei de orizont si a incompetentei in rezolvarea unui cadru normativ coerent in materia pensii militare. Daca ar fi vorbit despre "STATUTUL POLITISTULUI " , unde s-a introdus reglemetarea ca poti iesi la pensie la 40 de ani in anumite conditii , mai intelegeam ca era un act normativ specific si dedicat MAI_ului. Dar sa apreciezi tu singura , fara sa se fi facut analize cu tot sistemul impactat este proba neputintei , a dilentatismului care guverneaza azi romania.
Ciurtin ar fi fost de 1000 de ori mai bun ca ministru decat ce este acum.
BRAVO Ciurtine !

Iulian Mareș spunea...

Am citit într-o postare, la titlul anterior, că cerebrala Comisie a drepturilor omului/CD a dat aviz favorabil proiectului de lege privind aprobarea OUG-59!
Oare membrii comisiei au auzit despre Declarația universală a drepturilor? Despre discriminare, kiar mă îndoiesc!

Poate citesc și art.7!

http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/legea/declaratia-universala-a-drepturilor-omului.php

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
medicmilitar12 spunea...

Sunt col.medic,pensionat din 2004, in prezent,cu pensia recent "revizuita". In tabelul 1.cu, citez: "Baza de calcul conform art. 28 din L.223/2015" scrie la primele 7 litere- de la "a" la "g":structura soldei -conform legii 138/1999-a salarizarii militarilor...dupa cum urmeaza(in cazul meu):a).Solda functie: coef.4,4, suma 869 (la VRS/dec./2009=197,3387 lei); b).S. Grad, coef.1,70, suma: 336 lei; c).Gradatii:42%,suma: 707 lei ; d).S. Comanda:35% ,suma: 304 lei(in dec.2009/chiar si din 2007-8, solda de comanda/indemnizatia de comanda =45 % din S.F.a medicului militar=392 de lei, la cifrele eronate aplicate...!); e).S. Merit:20%, suma: 174 lei; Ind. Dispozitiv: 25%, suma: 598 lei; g).Alte elemente: 10%, suma: 299(din total de 2988 de lei-al sumelor literelor a+....+f).in fisa de pensie, (model tipizt anii 2004) datele erau:coeficientii: G: 1,8, F: 2,9 si apoi procentele: spor de responsabilitate medicala "procente"=din solda de functie( LEGAL 10 % din S.de Functie ,adica 0.1=10%, dar practic- ERONAT, O,1 s-a inmultit cu VRS, rezultand 10% din VRS ..! si apoi s-a adunat la solda de functie,rezultand o suma- cu 3/4 mai mica decat cea legal cuvenita-a sporului respectiv, si, in cascada- o diminuare a soldei lunare brute ,baza de calcul a pensiei initiale cu aprox. 8 sute si ceva de mii de lei, din totalul cuvenit de vreo 19,2 milioane de lei vechi.Prin cele aratate mai sus, coeficientul de 4,4 al functiei -eu afirm ca e ...ERONAT!. CSP a M.Ap.N -a plecat de la coef.de 3,1 (=??, eu aveam 2,9+=ERONAT -"COEFICIENT" 0,1= COEFICIENT S.F.+SP. RESP. MED.="3",desi in fisa de pensie scrie clar "PROCENT" 0.1=10%=0.29 si -prin urmare +S.F= 2,9+0,29=3,19 adica un coeficient LEGAL CUVENIT...!).3,19 -din 2004 TRANSPUS in dec.2009 DEVINE- INCEL MAI RAU CAZ: 4,2x0.1=0,42+=4,62(LA MINIM)...!si/sau IN CAZUL LEGAL CUVENIT=LA MAXIMUL FUNCTIEI adica 4.60 x0,1=0,46+=5,6-conform procedurii de actualizare- din legea pensiilor nr. 164/2001...!+ IN VIGOARE in dec.2009..!.In restul tabelului:CCA-SF: cuantumul compus actualizat al soldei de functie=1641 lei, el este suma literelor : a+e+f:869+174+598, (SF+SMerit+Ind.Dispoz.),apoi urmeaza CCA-SFB(cuantum compus actualizat al soldei functiei de baza)=2988, adica 1641 + b + c +d, practic =o regrupare a celor 6 litere, din care primele 4 -in ordine a...d = SFB, iar e si f intra in componenta S.F.. Urmeaza CCA-SF-Majorat(cuantum compus actualizat al S.F., majorat):adica 1641 x 25% + =2051.UrmeazaCCA-SFB,M(cuantum compus actualizat al soldei functiei de baza= notat cu "i")=3398,rezultat din suma 2051 + b(336) + c(707) + d(304) apoi urmeaza CA elem. "g"(cuantum actualizat al elementelor de la lit. g- notat cu "j") =adica 374 : care rezulta din sporuri "acceptate"ca de ex. -cel de radiatii : 299 x 25 %+=374; mai urmeaza CTA-Majorat al lit. a +.....+g(cuantum total actualizat majorat al elem. de la a la g- notat cu K) (sau K=i+j =3772,la care se mai aduna 100 lei(probabil o suma din O.U.G. nr.70/2014=care prevedea o majorare a cuantumului brut al SFB=F,G,Gd. si S.Cd.,deci total la K= 3872 de lei).Urmeaza o Compensatie C.I.B.(contr. individ. la buget)-notata cu "L"- de 288 de lei si -n final T-S.L.B.-la F.B.,A(total solda lunara bruta realizata la functia de baza,actualizata)=4160 de lei in fiecare din cele 6 luni alese(rezultata din suma 3872 + 288= adica K + L),deci si media celor 6 luni= 4160 de lei. In concluziie:"actualizarea" asta se compune din: utilizarea -la recalculare a pensiilor -a indexarii VRS la nivelul anului 2009/decembrie=197,3387 lei, apoi majorarea S.F.("a") si a sp.de rad.+/..alte sporuri de la lit. "g" cu 25 % si,in final- inca o majorare "a la Ceausescu" de 100 (una suta) de lei, presarate cu "regrupari" ale elementelor struturale ale soldei lunare brute...!

iceparu spunea...

Va supuneti in zadar mintile la efort.Astia cat mai raman la putere nu ne mai dau nici macar un sfant.Cu ce avem acum cu asta ramanem pana iesim din sistem.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Printr-o smekerie financiară, furt în fapt, vlacum câțiva ani buni, s-a trecut la plate soldei pe luna trecuta....la fel și sporurile, mai puțin C/V normei de hrană...
Poate greșesc eu...?

Știu că așa s-a furat o solda pe an...

Ela Pop spunea...

Se aude ca si pensionarii civili o sa astepte mult si bine pana intra in vigoare mult asteptata lege a pensiilor .Nu mai sunt bani la buget ,e clar ca in 2018 nu se mai majoreaza pensiile, poate nici punctul de pensie....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Medic Militar: Domnule Doctor, cu toate respectele mele, Doamne, dar ce stufaris de calcule aveti de mi-am prins urechile in el! Asta da, calcul, si exemplificare pe ultimul detaliu, pe un stil magnific! Felicitari! Fratilor, e o chestie didactica si nu e rau sa bagam asta la memorie!

Iulian Mareș spunea...

Nemulțumiri intre militari privind pensia....

https://psnews.ro/cresc-nemultumirile-in-randul-militarilor-ce-se-intampla-cu-pensiile-acestora-192833/

Leo spunea...

Iulian ,
Stiu de la tine ca majorarea de 15% cof. L152/2017 se aplica NUMAI la Solda de funct. la activi deci prin simetrie si la actualizarea pensiilor va fi tot numai la sold. de functie. Eu am inteles din blog , ca este o aplicare nelegala si neantemeiata , deoarece nu se transfera si la GRADATII ( + alte el.) , care sunt "O FUNCTIE" de solda de functie.
Deci , nu stiu raspunsul la urmatoarele :
1. Ce Lege nu respecta o astfel de semiactualizare , prin care se majoreaza cu 15% conf. L152/2017 , NUMAI solda de functie, nu si GRADATIILE + (alt. el.)
2. Exista la activi , "institutia" soldei de baza ? Daca da , ce este si ce presupune ea.
Te-ai lamurit cum este cu Ciurtin de la OT ? Bun ministru ar mai fi in locul a ceea ce este acum....

Anonim spunea...

Leonard
Pe legea 138/1999, solda de baza cuprindea : SF +SG+ SM+ IC+ GR+ SD
SF- solda functie
SG- solda grad
SM- solda merit
IC- indemnizatie de comanda
GR- gradatii vechime
SD- spor dispozitiv
Pe legea 284/2010 la solda de baza ii spune solda functiei de baza
In plus in calculul pensiei mai intra sporurile, adica elementele de la litera g, din baza de calcul din legea 223/2015

ifrim spunea...

@ Ice.Eu nu as fi sigur de asta,exista loc si de mai rau.Daca mai piseaza mult pe sticla morsa idioata atentie la cuantumul avantajos pe care-l pot considera exces de marinimie si gata problema rezolvata!

Huhu Rezea spunea...

@leonard
Dacă numai solda de funcție se majorează se încalcă toate legile salarizări personalului militar în care toate elementele salariale sunt cote procentuale din solda de funcție curentă.
Se încalcă și procedura de recalculare și actualizare a pensiilor militare din Ordinul M25/2016.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

medicmilitar12
Se zice ca 1000 de vorbe nu fac cat o imagine.
De aceea sugerez , un scan sau o foto cu telefonul a deciziei de pensionare pt care doresti comentarii , acoperit datele de identificare de pe decizie ( asta o face H-ul) si trimis pe adresa de e.mail a AMABILULUI H.

mosmartin16 spunea...

Va irositi in nimicuri !!!!! Luati de aici : doi pensionari - unul civil si unul militar - ambii cu pensii de 2000 de lei in prezent !!!! La 1 ianuarie 2018, rezervistul militar - de ce mama masii o fi jurat sa-si dea chiar si viata daca e nevoie - are o pensie de ...2000 de lei, deci ca acum !!!! Vezi OUG 59/2017 data de ...tampiti... In schimb, pensionarul civil - care n-a jurat in viata lui pentru asa ceva si nici nu a avut "n' restrictii - are o pensie de 2180 de lei !!!! Punctul de pensie e de 1100 lei in 2018, nu asa aveti in fituica voastra de guvernare ??? What ?????!!!! Care e logica "domnilor" de la putere... Dragnea, Tudose, Tariceanu si ai ciracilor pe care-i aveti, gen madam Vasilescu ?!!!! Ganditi...dar pacat ca nu aveti cu ce !!! Va bateti joc de armata Romaniei si asta o sa va usture rau de tot, nu electoral ci ...personal !!! TIMPUL LE EXPLICA SI LE PLATESTE PE TOATE...REPETENTILOR !!!!!

Leon spunea...

Noutati: 1.Legea pensiilor(civile) nu mai este o prioritate, oricum va intra in vigoare in 2019..! 2.Punctul de pensie va ajunge in IULIE 2818 la 1100 lei, o crestere de 10%. 3.Totusi, din Ianuarie 2018, prin Legea bugetului asigurarilor sociale va avea loc o majorare a punctului de pensie in functie de inflatie(-0,5%) plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie( aprox.5%, cred eu). 4. Indemnizatia sociala minima va creste de la 520 lei la 640 lei, crestere de 23%. Informatii oferite la A3 de LOV la emisiunea lui Radu Tudor..! Nu garantez ca luna viitoare aceste informatii vor mai fi la fel...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ei, v-ati convins cu Legea pensiilor? Se lucreaza la ea cu pickammerele, utilajele de dezapezire, dezanamolire si forcepsurile pentru ca nasterea e foarte grea! Moasa Fiola e grea la mana! Abia in 2019 e de fataciune, cica! In 2019 vor invoca alte motive, si tot asa pana la calendele grecesti, pana legile gemene se vor naste moarte! Hmmm, doua legi ale pensiilor pe vechime: Una pana in zece ani vechime contributiva, alta de la 10 ani in suuuuuuus, pana la sfantul asteapta...Nu mai comentez nimic, trageti concluziile, va rog!

Pop Iuliu spunea...

Am studiat cu destula atenție Ordinul comun M25/2016 si in cazul actualizării pensiilor se aplica același algoritm de calcul ca in cazul recalculării. Comentariile privind aplicarea majorării de 15% doar la anumite componente au fost determinate de afirmațiile Col Luca in contextul întâlnirii cu unii rezerviști, context in care s-a exprimat ca majorarea se va aplica doar la "solda de funcție compusă", termen nedefinit de nicio norma administrativă sau juridică. Probabil acesta se referea la o aberatie de adresa primită de la Min Muncii in Martie 2017 in contextul aplicării HG1/2017 , una cu conținut similar adresată MAI fiind publica pe net.
Oricum, actualizarea pensiilor militare nu se va realiza pana la finalul anului in curs, cel mai probabil doar in luna Ianuarie 2018 vom constata cum gândesc CPS sa aplice OUG de majorare a soldelor de funcție.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Postare din Birżebbuġa/Malta:
Printr-o viziune neofinanțistă pe ordonanța de guvern așa s-a aplicat majorarea de 15% la activi, numai la SF! ...nu am înțeles bine de ce! Fraze încâlcite, sau special neclare..
Acum, înțeleg că, prin CD, textul legii va fi clar, benefic activilor și pensionarilor!
Azi am vândut lui Ciurtin al lui Dragnea 5 știuci și 7 Kg legal, prinse de mine in M. Mediterană și am luat 500€! Am și eu poze...
Mai ai cumva un ceas de la T55, din acela cilindric,care se intorcea prin rasucire si era plin de Ph?...trimit o știucă pt el!
Aici nu plătesc TVA și nici impozit pe proprietate! Sunt curios cine plătește impozit pe clădirea Parlamentului României și P. Victoria?
Ieri mi-au sosit panourile solare pt încălzit apa și fotovoltaice cu baterii, tot ce le trebuie!

Leo spunea...

mosmartin,
Ii doare in cot. Nu vezi ca au 40% in sondaje ?
Numai de voturi stiu cei de la FUR si MINT . Sa nu-i voteze lumea , in rest ii doare-n cot.
"Da-i Ciurtine , .... "

Iulian Mareș spunea...

Marin 16 Moș
Discriminarea este mai mult decât evidenta și legea de aprobare va cădea la CCR! Altfel nu se poate...
Oricum, jocul prost făcut de Dragnea,referitor la beneficiarii L223 îl va costa enorm cât și pe săgeata lui, proasta satului franco-englez, căreia i se pregătește un nou biblioraft! Și ce bine că nu va mai purta sutien o perioada ..., este mai natural și mai lejer!

tigri2 spunea...

@Mosule , in capul Olgutei situatia sta cam asa , doar spunea si ea si morsa de pe RTV ca tzivilii are de trei ori mai mici ca meletarii , adica 1000 la 3000 si a mai spus ca rezolvarea va fi urmatoarea :'le blocam pe cele mari si le marim pe cele mici.
Pe cale de consecinta un tzivil cu pensia de 1000, are acuma 1100 iar meletariul 3000, in 2020 tzivilul va avea 1953 si iata apropierea. Unde mai pui ca adevarul este altul,numai ca la media tzivilului s-au adaugat nepensionarii si uite asa a scazut enorm, alte surse sustin ca la pensii (cele doua milioane si ceva nu cinci milioane )media este de 2000 la care daca se va aplica marirea valorii punctului de pensie se va ajunge asa (9% acuma +77,5% pana in 2020=86,5%>>2000x1,865 =3730)
La final ei vor avea media 3730 iar noi tot 3000.Asta-i pohta ce-o pohtesc aceste spurcaciuni, Mosule!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa ce imi vor mari pensia, va voi scrie de pe Luna! Va voi trimite extraterestrii la gratarel, caci stiucile s-au expirat din trendul lunar!

Gigi spunea...

Corneliu@
D-ta,nu pricepi că nouă meletarilor OUG 59/ne îngheață pensiile pe viață,în timp ce civililor,5 meleoane(masă de votanți,cam 30%),le cresc pensiile,odată cu creșterea pnct.de pensie(5-6%),creșterea 100% cu inflația și 50% SMBE?
Prin 2020,vom fi,fiii ploii!
Prețurile la alimente,utilitățile, impozitele și alte taxe,vor fi atât de ridicate,încât nu știu dacă ne vom descurca cu actualele cuantumuri ale pensiilor.
Alte calcule,vorbe și datul cu părerea
sunt de prisos.
Cei care își frecă mâna acum când le-au mai dat o ciorvârstă la recalculare,sunt mulțumiți,și nu fac nimica pentru a-și apăra drepturile legale,o să-mi de-a dreptate peste câțiva ani.






tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Leonard, Iulian
legea 153/2017
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2017:
a) se mentin in plata la nivelul acordat pentru luna iunie 2017, pana la 31 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie si indemnizatiilor de incadrare, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizatia bruta de incadrare, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii;

Daca functia era marita in 30.06.2017 ea ramane marita pana la 31.12.2017. Sporurile raman cele din iunie 2017 care nu au avut timp sa fie marite deoarece ele corespund lunii mai. Acest paragraf din lege nu se aplica si pensionarilor ci numai activilor

Leo spunea...

Flavius , Flavius,
Au expirat , nu "s-au expirat". Vezi daca ai lipsit din clasa amabilului atunci când nu stiam unde esti ?

luminita spunea...

ASA dle T2 . aveti dreptate , indiferent de carcoteli , COARNA pentru ai lui si DOGARU si PRICINA au facut tot ce puteau face, poate zboara si cucuveaua de OLGUTA care a inghetat pensiile cu acea hoarare , sa vedem .

Huhu Rezea spunea...

@universal
După modul de abordare pari a fi din tagma celor cu cotiere de prin ministere. Este bine pentru coerența discuțiilor pe acest blog.
Oricât de rigid ai interpreta aplicarea L 153/2017, ea nu afectează pentru luna iunie 2017 nici creșterea soldei de funcție prevăzute în L 152/2017 și nici creșterea sporurilor și indemnizațiilor calculate procentual din solda de funcție.
Chiar și după această abordare contabilicească de temporizarea a plății creșterilor sporurilor cu o lună întârziere, pentru personalul militar în activitate ar trebui ca în luna iunie să plătească doar creșterea soldei de funcție iar începând cu luna iulie să plătească și creșterile de sporuri, deja crescute pentru luna iunie, înainte de intrarea în vigoare a LSU.
Niciodată, însă, actualizarea pensiilor militare nu s-a aplicat în trepte.

Leo spunea...

*** Gigi,
Flavius are toate motivele sa fie plin de speranta, deoarece solda lui de functie este mai mica decat 1450 lei. In plus , Conf. L.152/2017 acest 1450 lei i se va majora cu 15% si va avea o Solda de functie de 1667,5 lei. Asta in cel mai rau caz ,in care SAVANTII vicleni de la 2505, prin norme OCULTE si PITITE , in DISPRETUL LEGII SALARIZARII MILITARILOR , nu-i vor majora si Gradatiile conexate la aceasta Solda de functie de 1667,5 lei. deci cuantumul pensiei lui Flavius , se va calcula pt. solda de functie de 1667,5 lei si nu dupa solda de functie de 600 lei cat are el acum la pensia recalculata. Iar acest cuantum actualizat( al pensiei recalculate ), actualizat la solda de functie de 1667,5 lei va fi mai mare decat cuantumul in plata a lui Flavius cam cu 200 lei.
U 11
*** Eu am invatat din acest blog , ca orice lege nu "retroactiveaza". S-a schimbat ceva in acest sens ?
PS
SAVANTII de la 2505 , 2580 , DFC , trebuie sa stie ca nu suntem prosti si ca ne ascutim pixurile pt. a-i da in judecata daca nu aplica LEGEA.

Iulian Mareș spunea...

U11,
SF a fost marita in 30.06 si cf L223 trebuie actualizata pensia!
Eu nu am treaba cu solda; stiu ca celor activi li s-a marit doar SF, nedreptatea pare a fi reparata de CD. Sa vedem finalul, dar oricum nu are treaba cu actualizarea pensiei! Ca se va face ac sau inceputul lui 2018, asta este o alta poveste de succes!
La punctul a) este un non sens...SF se mareste cu 15% pe 30.06, dar ramane la nivelul anterior! ?
Intreb ce s-a marit?

Iulian Mareș spunea...

U11 si mai ce?
Tu ai fracturi evidente si de logica!
1- Ce are actualizarea pensiei cf L223 cu aberatiile tale?
Poate doar temporizarea....ca va fi final de 2017 sau inceput de 2018, asta-i o alta poveste de succes!
CD va indrepta prevederea, dar mai ales gandirea unora tipic golaneasca! Si este putin si retinut, epitetul!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@luminița
Nu te mai chinui cu calculele.
La pensia de urmaș contează solda de funcție a colonelului răposat, soldă care este, oricum, mai mare decât salariul minim.Cred că și după actualizare rămâi tot cu actuala pensie în plată.

luminita spunea...

NU ESTE PENSIA MEA .este pensia nepotului , mie mi s-a recalcullat si adio actualizare , eu zic cel putin sa ramana aia in plata , daca putei va rog spunet cum este se aplica de la 1450 apoi rezultatul la solda aia nenorocita,va rog

Huhu Rezea spunea...

@Lmunița
Da, adaugi 15% la 1450 lei. Adaugi, deocamdată, și celelalte sume corespunzătoare elementelor salariale din nota de calcul a recalculării. La totalul obținut aplici procentul de pensie din decizia de recalculare.

luminita spunea...

asta are pensie din 2016 nu are nicio recalculare este pensuonat pe art 19 din 223 , deci va multumesc deci 1450+ 15% = apoi rezultatul il aplic la ce?

Leon spunea...

Greu mai merge Recalcularea asta..!
Saptamana trecuta s-au mai recalculat inca 144 pensii militare la MApN.
Mai sunt de recalculat 3000 de pensionari, dar imi este teama ca multi nu mai sunt in viata si posibil si fara urmasi..!

Iulian Mareș spunea...

Luminițo,
Refuz sa cred că ești mai fusions decât un fost cpt STS!
Dacă ai nelămuriri îi dau eu cel puțin 3 nume care să-l ajute, cu toate că nu cred că este neajutorat in partea cea mai de sus!

Huhu Rezea spunea...

@Luminița
La 1450 + 15%.1450 adaugi solda de grad, indemnizația de dispozitiv, gradațiile și ce mai are pe nota de calcul, mai puțin indexările din 2016 și 2017. La suma obținută aplici procentul de pensie din decizia de pensie.
Adaugi și sporul OMM și apoi compari suma obținută cu cuantumul în plată indexat. Vezi care este mai mare.

luminita spunea...

multumesc.nu are niciunOM atat soda de grad este in pensie si indexarile asta e va multumesc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, asa e cu chestia gramaticala: au expirat ( cu de la sine, nu ca s-ar fi expirat ele insele prin proprie actiune!)

luminita spunea...

este ceva care va contrazice aceia dela ACMMR CAMPIA TURZII, care zic altceva .ca nu se face calculul asa , eu zic sa vedeti , care este pana la urma adevarul .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vad ca se vorbeste aici de indemnizatia de dispozitiv: Eu de ce nu o am in pensie si altii o au? Stie cineva raspunsul? Eu, cand am contestat pensia, am reclamat ca nu aceasta indemnizatie de dispozitiv, in fapt si la urma urmelor am contestat toti coeficientii ca sa nu mai dau de belea si sa mi se reproseze, la o adica, ceva din pensie, dar sa mi se explice si mie cu chestia asta, daca cineva vrea sa fie amabil. Multumesc anticipat!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@luminita
Bine, calculează cum vrei, dar nu mai întreba.

luminita spunea...

hai nu va suparati dle H , va rog

Leon spunea...

Domnilor si Dna Luminita, mai aveti putintica rabdare..!
OuG.56/2017 astazi 18.nov. a ajuns la Presedentie pentru Promulgare !
In max.20 zile se va lua o decizie.

ionel bardas spunea...

scria cineva mai daunazi ca la mai urmeaza sa se plateasca diferentele de recalculare dupa 15 dar desi sintem in 18 si nici-un semn.stie cineva ceva concret ?

luminita spunea...

se asteapta o rectificare de buget ca sa se faca aplicarea asta

Gigi spunea...

Da,așa este,la 1450 se actualizează cu 15%,care de fapt este 1-2%.Să nu uităm indecxările din 2016 și 2017 se scad.

Gigi spunea...

@Bardaș
Am un bun prieten,fost polițist,comisar,acum colonel,care spune că șeful CSP a MAI,ar cam trebui schimbat și el datorită faptului că îi tratează cam cu indiferența pe pensionarii Mi,în sensul că cei desemnați să se ocupe cu comunicarea între CSP și pensionari îi cam doare la cozorocul șepcii, de pensionari!
Site-ul este mort,la telefonul unic relații,răspund când au chef etc.
Adresati-vă smpaticei d.ne minstrese!









Constantin spunea...

Si cei de la CSP a MAI nu pot sa iasa cu un comunicat de presa cum fac cei de la MAPN si sa spuna clar cand au de gand sa plateasca diferentele la pensii in urma recalcularilor?

Gigi spunea...

@luminita
Se pare că,la MaI,mașină de rectificat nu mai au.Au reușit s-o vândă la fier vechi!

Leo spunea...

Mai actual ar fi fost titlul de : "Parastasul pensiilor militare 20 octombrie 2017"
Le nuveau Madame directrice chez CPS , ar trebui sa inteleaga ce este ACTUALIZAREA.
ACTUALIZAREA , este aducera la zi a ceva. Deci ACTUALIZAREA , nu inseamna a TRANSFERA din trecut in prezent prin ordine OCULTIZATE , un cuantum ci insemana al egala cu ceea ce este in prezent , la momentul vorbirii sau la momentul desfasurarii actiunii de calcul.
Nu am mari sperante. A inceput nu prost ci FOARTE prost , reproducând lozinca fostului SAVANT sef si anume : " Noi nu facem de cat sa aplicam LEGEA"
Dar ei nu aplica LEGEA , ei o schilodesc prin ordine OCULTIZATE , ca sa le iasa lor bine si politrucilor incompetenti ale caror slugi sunt.
TOT INAINTE CU FRUNTEA SUS SI CAPUL INTRE GENUNCHI !

tehnocrat spunea...

De ziua sa, ii urez PENSIEI MILITARE sa se faca femeie de casa si sa nu se mai lase agresata de toti politrucii din executiv si legislativ. Asa sa-i ajute Dumnezeu.
LA MULTI ANI !

Anonim spunea...

leon
eu cred ca recalcularea este terminata de mult si la MAPN si la MAI, dar ca sa amane actualizarea cu 15 %, o sa ne duca pana in ianuarie, pentru simplu motiv ca nu mai sunt bani.

ionel bardas spunea...

gigi ai perfecta dreptae si aceasta intrucit toata schema de personal care vizeaza functii de conducere este ocupata numai de neamuri care in mod inevitabil sint si incompetenti.pe decizia mea de pensie consilierul juridic a aplicat parafa pentru legalitate desi din buletinul de calcul lipseau efectiv doua elemente salariale.dupa ce le-am adus la cunostinta prin contestatie acest lucru in raspunsul la contestatie de timpiti ce sint au schimbat obiectul contestatiei in sensul ca desi eu am aratat ca lipsesc efectiv doua elemente salariale ei spun ca am contestat valoare elementelor salariale desi acestea cele doua erau lipsa.urmeaza binenteles instanta dar crezi ca regreta cineva nemernicia facuta pe bani foarte multi avind in vedere ca au in majoritate functii de chstori fara sa fi prins in viata lor un hot.

Gigi spunea...

@Leonard
Deoarece,eram curios cine era acel "Ciurtin",am sunat pe cineva din zonă,care mi-a confirmat că pe respect
-tivul "Ciurtin"îl chema altfel!
De fapt,din literele ce formează acest nume,dacă le rearanjezi,fără un"i"dă cuvântul real al persoanei în cauză.

Da,ziua pensiilor militare,ciuntite, înghețate și reinventate de politrucii
noștrii!
Să le fie de cap,cum ar zice o simpatică postatoare de aici!





luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Gigi,
Da asa este , era "un rebus" . Dar principala era povestioara
" DA-I CIURTINE CA TE FAC MINISTRU " cu talcul ei.
Multumesc ca ai confirmat. Asta ca un amanunt ca eu ce povestesc , nu inventez.
Inclusiv sau mai ales despre asa zisele poreclite "ACTUALIZARI" OCULTIZATE de mafia savantilor.
PS
Pana la urma Ciurtin nu a devenit ministru , desi Leana ii promitea la fiecare orgasm . Cert este ca ambii se simteau bine.
Daca Ciurtin mai traieste , ar fi f.f. bun la MFA ca ministru.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

LA MULTI ANI, ONORABILI SI STIMATI CAMARAZI, PENSIONARI MILITARI, CU OCAZIA ZILEI NOASTRE! DUMNEZEU SA VA AJUTE CU SANATATE, PROSPERITATE SI FERICIRE! ADEVARUL SI DREPTATEA SA TRIUMFE VICTORIOS IN LUPTA PENTRU DREPTURILE NOASTRE, LASATE CA MOSTENIRE DE CATRE MARELE DOMNITOR, ALEXANDRU IOAN CUZA!

VICTOR spunea...

”După ce aţi trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveţi foarte mulţi ani în față și pentru că nu puteţi lua cu voi nimic atunci cînd vă duceţi, n-are rost să mai fiţi preocupaţi să economisiți.

Aşadar, cheltuiți banii pe care i-ați pus deoparte, faceți excursii, cumpărați ce vă face plăcere și dăruiți ce vă puteți permite.

Nu vă gîndiţi să lăsaţi chiar tot ce-ați agonisit copiilor și nepoților, pentru că, nu-i așa? nu vreţi să-i transformați în nişte paraziţi care aşteaptă cu nerăbdare ziua în care veţi muri.

Nu vă faceți griji despre ce-o să se întîmple cu ei sau cum veţi fi pomeniți, pentru că atunci cînd ne întoarcem în țărână nu mai auzim nici laudele și nici criticile.

Timpul în care v-ați bucurat de viaţa pe pămînt și de bunurile pe care le-ați agonisit cu atîta trudă se va sfîrşi.

Nu vă frămantați prea mult în legătură cu copiii, pentru că și ei au destinul lor și or să-și găsească, cu siguranţa, drumul în viaţă.

Nu fiți sclavul copiilor voștri! Țineți legătura cu ei, iubiți-i, ajutați-i când au nevoie, dar în același timp, bucurați-vă cât mai puteți de banii pe care i-ați strâns.
Viața înseamnă mai mult decît munca. Pensionați-vă cât de devreme puteți și bucurați-vă de viaţă.

Nu așteptați prea multe de la copiii voștri. Majoritatea își iubesc părinții, dar vor fi prea ocupați cu serviciul și alte angajamente ca să le fie de prea mare ajutor.

După vîrsta de 50-60 de ani, nu vă mai risipiți energia și nu vă mai periclitați sănătatea în schimbul unei averi și mai mari muncind până intraţi în mormant . S-ar putea ca banii voștri să n-aibă nicio valoare în fața doamnei cu coasa.

Cînd să ne oprim să mai facem bani? Cât înseamnă destul? O sută de mii? Un milion? Zece milioane?

Mâncaţi câteva legume și o jumătate de pâine pe zi; din cele trei case pe care le-ați construit, n-aveţi practic nevoie decît de câțiva metri pătraţi: un dormitor, o cameră de zi, o baie și o bucătărie. Atîta vreme cât aveţi o locuinţă și suficienți bani pentru hrană, îmbrăcăminte și utilități, staţi foarte bine. Ar trebui să fiți fericiţi.

Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social. Nu vă mai comparați cu alţii în ceea ce priveşte potența financiară.

Renunțați la competiția cine are mai multe posesiuni sau ai cui copii sunt mai bogatibși se plimbă mai mult prin baruri sau prin străinătate. Mai degrabă puneţi în balanță cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sănătos și mai longeviv.

Nu vă frământați în legătură cu lucrurile pe care nu le puteți schimba. Nu ajută la nimic, iar o stare psihică proastă vă poate îmbolnăvi. Creaţi-vă o stare permanentă de bine și identificați ce vă face fericiţi.

Atâta timp cât sunteţi sănătoşi și bine dispuşi, vă veţi face planuri și veţi aștepta cu nerăbdare ziua următoare.

O zi din viaţă fără un moment de bucurie este o zi pierdută.

O zi care aduce un moment de bucurie este o zi câștigată. Un suflet optimist vindecă boala mai repede. Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru că nu cunoaște boala…

Păstrați-vă o stare de spirit pozitivă, faceți mișcare în fiecare zi, întotdeauna afară, la soare, mâncați multe alimente care conțin vitamine și minerale, și veți avea toate șansele să mai trăiți 20-30 de ani în deplină sănătate și vigoare.

Bucurați-vă de ceea ce aveți și de tot ce vă înconjoară.

Și nu uitați de prieteni. Ei sunt una din bogățiile vieții .

Faceți-vă prieteni trainici, respectând câteva reguli simple: Ascultați-i fără să-i întrerupeți; vorbiți-le fără să le reproșați ceva; faceți-le daruri fără să le pretindeți ceva în schimb; răspundeți-le fără să-i contraziceți; iertați-i fără să-i pedepsiți; promiteți-le fără să uitați.

Așa nu veți fi niciodată singuri.

Vă doresc o viață lungă și împlinită!”

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
În afară faptului că ți-am lăsat pe celălalt titlu un avertisment, azi am fost sunat de la CSP, să mă felicite cu ocazia....la, la, la și să mă anunțe că sunt fericitul câștigător, în urma tragerii la sorți, a unei prime în valoare de 12000 lei!
Verificând cardul am constatat că ăștia nu glumesc: când iau-iau, dar și când dau, te fericesc!
De acum voi scrie numai la superlativ și nu glumesc! M-au făcut, la buzunar, cu plin!

Huhu Rezea spunea...

@Dimitriu
De ce nu spui că respectivele cugetări de bun simț aparțin Janei Fonda?

Iulian Mareș spunea...

Victor,
Am crezut că ești un predicator de la NasuTv! :))

Lui J. Fonda îi convine să scoată confeti pe gură, căci nu e o săracă!
Sa vezi tu câte maxime valoroase scoate un flămând!

Leo spunea...

Mare majoritate a cugetarilor din toamna tarzie a vietii vin din lumea cea mare a SECULARIZARII.
In antiteza , reproduc si eu din memorie , cateva cuvinte din "alta lume " pt. alta lume...
" Nebunule , la ce-ti foloseste ca ai toata bucuria lumii când in aceasta zi iti vei pierde sufletul "

tehnocrat spunea...

Dl Iulian Mares, din prea multa modestie, a evitat sa ne informeze ca cei 12000 lei i-a donat in totalitate Dl Cornelius Flavius Ifrim.
Asta-i camaraderia adevarata.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Băgași rima sub apă la strofa 1, versul 2.

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Așa este!
Am omis sa spun că-i donez cate 1 leu/luna!
Astfel este obligat să trăiască 1000 de ani că nemuritorul din tribul scoțian! :)) 😂😂

tigri2 spunea...

Virgil Carianopol - Când

Când vrei să vezi prin timpul ce desparte
Şi nu mai poţi străbate de desiş,
Închide ochii şi-ai să vezi departe
Ce nu mai poţi vedea cu ei deschişi.

Când vrei să fii de depărtări aproape
Şi nu mai poţi, oricât ţi-ar fi de greu,
Te depărtează şi mai mult de toate,
Că depărtarea-apropie mereu.

Imi pare rau dar "nuca" nu se "lipeste" de perete si este o vorba romaneasca, cica ,daca dai cu palma la un *cat ti se lipeste de mana.

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Raspund cu 3 variante...
1-Coldea & Lulutza
2-Dragnea & Lulutza
3-Basescu & Asociatii.
Nu, nu pot sa cred ca Cezar!....poate copia! :))

Leo spunea...

DA , asa este , sub apa . De , memoria e de genul feminin si te mai inseala uneori...
Cand
Când vrei să vezi prin timpul ce desparte
Şi nu mai poţi străbate de desiş,
Închide ochii şi-ai să vezi departe
Ce nu mai poţi vedea cu ei deschişi.

Când vrei să fii de depărtări aproape
Şi nu mai poţi, oricât ţi-ar fi de greu,
Te depărtează şi mai mult de toate,
Că depărtarea-apropie mereu.
Virgil Carianopol

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a deschis Cenaclul Flacara pentru poezie? Felicitari, si dati-i bataie, onorabililor! Eu am potaile mele politice, carora le scriu cu obida, asa ca scutesc blogul de un balastru rimat si contondent!

dora spunea...

@dimitriu victor,
Felicitări d-nule Victor!
Am salvat materialul, l-am printat și chiar am să țin cont.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, ce gand generos! Nu-ti dai seama insa ca e o nimica toata, pe langa cele 200 lei aplicati la cuantumul in plata, incepand de la 1 Sfantul asteapta? Cu o bagatela de 12.000 lei, as face cinste camarazilor postatori la prima actiune grevista din Parcul Tineretului, pe un ger napraznic, sa va incalzesc, ca onorabilul Col. Dogaru ne-a invatat sa venim la manifestatii doar in zone ocrotite de privirile curiosilor si ale ,,admiratorilor'' din politichie, dar si sa ne caleasca ciolanele rablagite si rebegite pe geruri cumplite, canicula si intemperii!

Leon spunea...

Dna Dorina,
Noi investim in Copii si Nepoti..
nu in case..!
Este cam greu sa tinem cont de sfaturile J.Fonda..dar sa fim optimisti.

Leo spunea...

Fitia atenti, va spun o epigrama :
" Il vad pe om si il ascult,
Cu ciudatenia lui mare
Cu cat imbatranesc mai mult,
El ma iubeste tot mai tare. "
Despre ce este vorba in epigrama de mai sus si a cui este ?

Iulian Mareș spunea...

Dorina,
Dar nu ești Jane Fonda!
Și recent a declarat că a fost și abuzată!....sau a visat acum, la bătrânețe?

tigri2 spunea...

@Leonard,am si eu un cocos care canta pe stinga in frunza de ghebe.Termina cu prostiile astea de tip Pornohaci ca nu se vajesc la SEXagenari.

tigri2 spunea...

Fiecare om cu inclinatia sa , care difera de inclinatia axei Pamantului, unii sun bi alti mono si altii homo, dar, de obicei aceste "apucaturi" se reflecta si in lecturile, poeziile si epigramele 'adorate" si raspandite...
Acum ce sa intelegem noi din "...pe om ...el ma iubeste tot mai tare", are tenta religioasa si atunci este ok sau are tenta gen Pornohaci si atunci ...nu are ce cauta in discutiile noastre!

Leo spunea...

Va dau un indiciu..
" Prieteni, asta e scânteia
Ce-n veci în minte-o să-mi rămână:
De-i tânără, iubesc femeia,
Iar ţuica, dacă e bătrână."
Te pup T2. Fi mai relaxat...

dora spunea...

@Iulian Mareș & Leon,
Doar atât ați înțeles din materialul d-nului Victor? Despre ce abuz este vorba în materialul domniei sale? Face vreo referire la Jane Fonda și problemele cu care s-a confruntat în tinerețea ei? Comentariile dvs. sunt departe de material iar despre seriozitatea domniilor voastre.......... și, apropo d-nule Leon, investiți în cine vreți dvs. (nepoți, strănepoți, rude...), nu uitați totuși să investiți și în dvs.
Domnule Mareș, am afirmat în comentariul meu, că mă cred Jane Fonda? Nu vreau să vă jignesc dar vă întreb (pe amândoi), v-ați băut cafeaua, ceaiul, v-ați luat medicamentele, ați servit ceva, azi?

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Eu doresc poezii despre tanc, turelă, șenilă, Bolt, motorină, SCF, levier, dragor de mine, pod de asalt, asigurare tehnică, ax de evacuare, ARTM, raioane de aprovizionare, vagoane cu două osii, trailere, blindaj multistrat, FMGS...etc!

luminita spunea...

ATI luat-o pe aratura .......asta este

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@V-ati dat la versuri, bag de seama, dupa un must acru si-o pastrama, ce v-au starnit melancolii in sufletele de copii! Dar dati-va si la femei, dragii mei!

Leon spunea...

Dna Dorina, unde ati vazut in comentariul meu ceva jignitor ?
Filozofia actritei Jane Fonda (considerata mult timp cea mai frumoasa femeie din lume) este pertinenta si de bun gust..!
Eu sugeram ca in saracia din Romania este greu sa punem in practica aceste sfaturi.
Dul Victor a facut bine ca a postat acele cugetari..era si mai bine daca indica si sursa..!

Iulian Mareș spunea...

Dorina,
Să-ți și explic...
Victor a postat elemente ale gândirii unei actrițe f bogate..
Tu le-ai îmbrățișat...
Dar tu nu ești bogata încă din naștere, precum Jane ...
Deci, nici nu poți gândi că ea, decât falsand...
Acum tu ce ai băut de poți gândi ca o încă vedetă de la Hollywood?
Poate, doar apa câinelui...
Hai sa fim noi înșine..., Săraci și amărâți, din naștere până la moarte...

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

Dumitriu@depinde unde ai casa.Daca ai casa intr-o statiune nu strica sa ai cat mai multe incaperi.Cand le ai inchiriate poti sa stai fara grija cu protapul in pozitie de atac.

avianyc spunea...

@tigri 2
Felicitări de ziua pensionarului militar român.
Cum îți merge?
Încă nu te-au băgat ăștia în cușcă.
Permite -mi să ți apreciez poezia deși recunosc în unele versuri transpirația Vanesei de Hurziceni.
De Cezar ce mai știi?
Se zvonește că a băgat caprele peste iarnă la amanet.




Leo spunea...

"Pe surse" , am aflat ca proxima TEMA , va fi "20.X ziua REGELUI si a armatei."
Se barfeste prin cartier , ca H-ul ii colonel...
"Când s-au dus, la un bordel,
Un sergent şi-un colonel,
A aflat tot regimentul:
La comand-a fost sergentul."
SUS STEAGUL!

Iulian Mareș spunea...

T3
"C" a băgat caprele in TAB și pe el in remiză! A terminat exploatarea de sezon și acum se ocupă de țapi!

Iulian Mareș spunea...

Pastrand proporțiile,când vom avea politicieni de calibru și atașați poporului nu afacerilor din bani publici..., atunci se keama că am făcut pași înainte!

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/istoria-conflictului-perpetuu-din-fasia-gaza-actori-si-momente-esentiale

reddog spunea...

@Iulian Mares
Cand se va coaliza un grup capabil sa ridice valul...
Israeul este un stat tanar, construit de evrei idealisti si vizionari, are atat vana tineretii dar si istoria unei natiuni deopotriva blamata si binecuvantata.
Oricum, istoria este ciclica, evreii vor trece de la agonie la extaz, vor disparea si vor renaste din propria cenusa, este soarta acestei natiuni multimilenare.
PS: Imi place ca aveti nostalgii de genul castii de otel si a mirosului prafului de pusca, asta defineste un militar adevarat. :)
PPS: Daca evreii erau doar niste plangaciosi dupa pensii si salarii nu-si mai realizau visul si nu mai aveau o tara!

Iulian Mareș spunea...

Red,
De prin anii 70 evreii de la noi nu au mai fost obligati sa faca armata, iar multi dintre ofiteri au emigrat, inrolandu-se imediat in Hagana (armata regulata) unii ajungand generali si participand la operatii impotriva Egiptului, Libanului si Siriei!
Totodata noi suntem primii din Tratatul Varsovia care am deskis ambasada cu ei!
Ei asta nu vor uita, dar interesul este financiar; pe timpurile alea, incarcate de praf de pusca, negocierile palestiniano-israeliene se purtau de catre Bucuresti si numai la Bucuresti!
Trei tari poarta inca respect Romaniei: Polonia, Israelul, China si asta la nivelul politicii mari!

PS-nu cred ca mai trebuie sa si explicitez! :))
Sa nu uitam ca sunt 2 ramuri de evrei in Europa....unii proveniti din Pen. Iberica si ceilalti din Rusia estica, inruditi cu ungurii, zic istoricii!

Iulian Mareș spunea...

Red,
De prin anii 70 evreii de la noi nu au mai fost obligati sa faca armata, iar multi dintre ofiteri au emigrat, inrolandu-se imediat in Hagana (armata regulata) unii ajungand generali si participand la operatii impotriva Egiptului, Libanului si Siriei!
Totodata noi suntem primii din Tratatul Varsovia care am deskis ambasada cu ei!
Ei asta nu vor uita, dar interesul este financiar; pe timpurile alea, incarcate de praf de pusca, negocierile palestiniano-israeliene se purtau de catre Bucuresti si numai la Bucuresti!
Trei tari poarta inca respect Romaniei: Polonia, Israelul, China si asta la nivelul politicii mari!

PS-nu cred ca mai trebuie sa si explicitez! :))
Sa nu uitam ca sunt 2 ramuri de evrei in Europa....unii proveniti din Pen. Iberica si ceilalti din Rusia estica, inruditi cu ungurii, zic istoricii!

CEZAR spunea...

Tovarase functionar public..Caine -Rosu ...
Nu te lua dupa aparente..
m-Alul..se joaca cu ..jucarii necunoscute..!!
T-3..de caprite ..numai de bine ..!!
Pentru tapi..caut ..persoane capabile ..a la m-Alul si Domnul T-2MaKiss...pui un cuvant bun ..plata si-o iau singuri din ce recolteaza !!
PS..
Sincer imi cam pica greu la ranza sa ma mai hlizesc cu ..indivizi din cauza carora ..pierd lunar ..minim 700 lei noi..suntem pe nicaieri si ..ma injura vecinii de scara ca avem pensii speciale si nesimtite ..!!
Ma gandesc cu nostalgie ce arogant eram ..cand ..eram contributor ..!!
Ave
Vai de cei invinsi...

reddog spunea...

@Iulian Mares
Asa este!
Pe langa cele doua ramuri europene mai sunt si cateva mladite.
Evreii cu origini arabe, proveniti din Maroc, Tunisia, Oman etc, nu le stiu pe toate, citez din memorie si altii din Etiopia.
Oricum, e o intreaga nebunie si pe acolo dar cumva stiu sa se adune pentru interesele statului Israel.
Da, romanii sunt priviti foarte bine in Israel.

Acum, pentru cei ce nu au vazut videoclipul cu operatiunea Mossad-ului din Dubai cand l-au asasinat pe un important lider Hamas.
Merita vazut
Este de departe favoritul meu. :)

https://m.youtube.com/watch?v=7d9KDysPbZ0

A fost prezentat intr-o conferinta de presa de catre seful politiei din Dubai, a fost momentul sau de glorie.
Un tip nostim si controversat in lumea araba mai ales dupa ce a declarat ca daca i-ar parveni informatii care ar pune in pericol securitatea Israelului i-ar anunta imediat pe evrei. :)
Si-a pus in cap o buna parte a lumii arabe. :)
Plus ca initial nu se stia ca cel asasinat ar fi un lider Hamas si cand nostimul sef al politiei a aflat, fiind contactat de catre membrii Hamas, a facut o criza de nervi si le-a zis sa dispara si sa nu mai vina prin Dubai cu banii si tranzactiile lor de arme... :) Fabulos personajul! :)))

Iulian Mareș spunea...

Red,
Există un film cu răzbunarea Mosadului (10 ani a durat) pe planificatorii și executanții măcelului de la olimpiada din 72 din RFG! Super film...aproape documentar!

Cezar,
Îmi pare bine că pierzi bani...în fapt minți că suida, ți-a rămas în plată cuantumul favorabil...
Tu nu ai înțeles că, cu imperfecțiuni, 223 este mai contributivă decât orice altă lege...
Spune userilor câți ani efectivi ai, că ofițer! Restul este can-can, cum kiar tu ești!