Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 04, 2017

Prin reglaje, salariile militarilor vor fi majorate cu până la 30 %

45 comments
Ieri, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, cu Radu Tudor, la Antena 3, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a afirmat, contrazicându-l pe liberalul Ardeleanu, că, începând din această lună, salariile tuturor militarilor  din MApN vor crește cu până la 30%. Nu a precizat despre ce reglaje este vorba.

Liberalul l-a informat că sunt grave probleme care trebuie corectate în privința pensiilor militare, fără să le numească. L-a invitat pe noul ministru să facă efortul pentru a identifica singur acele probleme.

Ne bucurăm pentru personalul militar activ care va primi o majorare cu până la 30% începând cu această lună, dar datorită problemei grave de care vorbea liberalul Ardeleanu, OUG nr. 59/2017, care a înghețat și cele mai mizere pensii militare, nu numai pe cele câteva sute nesimțite, niciun pensionar militar în plată nu va beneficia de respectivele creșteri.



Domnule ministru, dacă doriți să fiți apreciat de oștirea militară în rezervă, scoateți Art. VII din OUG nr. 59/2017.  Inițiați un amendament în acest sens în Camera Deputaților, unde ieri a intrat în proceduri Proiectul de lege de adoptare acestei discriminatorii ordonanțe de urgență. O dispozitie asemănatoare din proiectul Legii nr. 153/2017 a fost respinsă, din aceleași motive discriminatorii pe care le introduce între actualii și viitorii pensionari militari, de aceeași Camera a Deputaților, chiar în acest an. 

Cei care sunt abonați pe AntenaPlay îl pot asculta pe M. Fifor  în videoclipul de mai jos, la minutul 34.

45 de comentarii:

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tehnocrat spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Daca Fifor vrea să facă istorie în Armată Românie atunci să scoată din legea de aprobare a OUG59 Art. VII din OUG nr. 59/2017.
Nimic mai mult...nu trebuie să-și oboseasca mintea cu nimic din domeniul hermeneuticii pure; doar selectează și delete!
Simplu și clar!

Leon spunea...

Am trimis un email deja la 10 deputati prin care le-am propus sa sustina ELIMINAREA Art.VII din OuG.nr.59/2017, articolul care ingheata pensiile militare indiferent de cuantumul acestora,unele mici, chiar foarte mici,sub 1000 de lei si avand acelasi regim cu pensiile magistratilor(militari) , unele chiar de 30.000 lei. In ce tara traim..!

Ein Stein spunea...

Pentru a intelege cine bate saua si de ce, trebuie prezentata intreaga declaratie a lui Fifor.
Fifor a zis asa, nu este normal ca un sergent sau sergent major sa aibe solda mai mare decat a unui ofiter superior si ca va avea grija sa se indrepte situatia. De asemena a mai spus ca va avea loc o marire de PANA la 30% a SOLDELOR, adica poate fi o crestere progresiva care va fi intre 0 so 29%. Coroborand indignarea lui Fifor ca un sergent major are solda mai mare decat colonelul cu vestea ca va avea loc o crestere a soldelor cu pana la 30% si neavand niciun temei legal de crestere conform LSU nu ramane decat varianta de ticluire a unui nou spor. Spor care deja e pe teava, trebuia doar un Fifor si un moment oportun, poate va mai aduceti aminte de sporul de importanta, copilul de suflet al contopistilor. E, despre ala e vorba. Eu cred ca va fi asa, se va acorda o marire de 0% pentru cel mai detestat grad din armata, sergentul major si va fi maxim pentru crema armatei adica pentru contabili si contopisti. Sergentul sa fie multumit ca nu i se aplica celebra sintagma de "crestere negativa"
Eu asa vad lucrurile.
Ce diferenta e intre Tutuianu care colporta gogorita cu pensia mai mare decat salariul si Fifor cu sergentul mai instarit decat colonelul?
Oare cine le tot picura "adevar" in urechi?

Leo spunea...

1. Nu are nici o aplecare sa faca istorie dupa cum l-am vazut eu la TV.
2. Si din OUG 57/2015 mai sunt cateceva de scos , asa am inteles eu haladuind prin gradina acum vre-o 6 luni si mai bine
3. Nu are nici o aplecare sa-si oboseasca mintea cu ceva. este deja obosita
4. Ce bine ar fi sa fie atat de simplu , avand in vedre 1;2 si 3.
I-a zi Iulica , ai gustat pastrama si mustul de la Chirigiu anul asta ? Ce bodegi cu stuf erau prin tineretea mea pe acolo. Si cu ce "iubite" (nu c-r-e) ma mai delectam prin acel stuf foarte stufos...ce vremuri frumoase si totusi era dictatura in plin...

Ein Stein spunea...

Militarii in acest moment nu sunt decat elementele unui calcul politicianist si trebuie sa intelem cu totii care e acest joc murdar. Degeaba i se explica Olgutei de fiecare data cand scoate porumbelul pe gura cu cei cinci milioane de pensionari ca de fapt sunt doar doua milioane ceilalti sunt asistati social si nu au treaba cu fondul de pensii, ea nimic, Batman-Batman. Pai de ce?
Pentru ca cinci milioane sunt mai multe decat doua, ea nu face altceva, la comanda binenteles, sa securizeze cinci miloane de voturi care le vor aduce victoria in urmatoarele alegeri. Cum sa-i coagulezi pe cei cinci milioane daca nu le arati dusmanul comun, adica pensionarii nesimtiti. E, astia din urma suntem noi, adica partea din ecuatie.
Dupa cum ati vazut si retorica lui Tutuianu si a lui Fifor, ATENTIE!, din functiile de ministrii ai MApN. Daca Tutuianu urma o directiva mai cu juma de gura eu cred ca Fifor o face din convingere, atat poate el si trebuie scuzat.
Faceti petitii la Parlamentul European pentru a obliga guvernul sa recunosca ocupatia de militar, e singura solutie prin care putem sa iesim de sub atributul de nesimtiti si sa cerem tratament egal cu al oricarei armate NATO.
Stau si ma intreb cam cum ar suna un discurs al lui Trump despre armata americana in retorica Olgutei si a lui Fifor.

Ein Stein spunea...

Mares daca nu va mai fi OG59 va fi altul si altul si altul. Nu ai inteles ca ei fac ce li se pare lor ca e bine? Nu intelegi ca nu poti sa inchegi cu ei un dialog bazat pe argumente?
Ai vazut ce tontoroiu au jucat cu taxa de prima inmatriculare, acum vor sa o bage iar. De ce? Pentru ca asa vor ei si pentru ca pot?
Singura solutie e sa cerem sa fim tratati ca militarii celorlalte armate NATO.
Alta solutie nu exista!

Ein Stein spunea...

Mai vin cu un exemplu, spunea Dragnea acum la TV ca nu intelege de ce protesteaza salariatii impotriva "unor cresteri salariale", ca e o masura buna si se vor bate pentru ea.
Pai el nu intelege pentru ca nu poate dar bunul simt iti spune ca dragostea cu sila se numeste viol.
Degeaba i-au explicat liderii de sindicate ca e o masura proasta, cu argumente beton, el nu si nu, e buna si gata, se va lupta pentru ea. Oare sa fie sindromul prostului harnic sau ceva mai mult?
Intelegeti cu cine avem de-a face? Toti cei pe care i-a promovat Dragnea in functii sunt construiti pe acelasi calapod, puteti sa-i enumerati singuri. Ce dracu poti sa discuti cu astfel de oameni.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Eu am susținut ceva rațional, nu invenții cu sporuri, căci moare Cezar și...cine mai postează în contră?

Leonard,
Nu aveam in fișa postului să și cobor...filmam, fotografiam și salivam... :))
Tu te bucuri de libertăți asumate...😂😂😂

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Nu te mai agita căci poți da în clocot!
Va fi un spor alocat pe corpuri și subdiviziuni:
-SGV
-Sof și Mm
-Ofițeri:
a) inferiori in grad
b) superiori in grad
-Generali
5/10/20-25/30... toate în %!

Leo spunea...

FUR si MINT , ventileaza ideea reesalonarii aplicarii L 153/2017 pana in 2024 nu pana in 2022 cum era stabilit.
Iar pe aleea circului ( unde la intrare pe aceasta alee , era pe vremuri Centrul de Evaluare PSIHO-Somatica al MI-ului), s-au inaugurat niste sculpturi ale unui lobby-ist al circului , culmea IN TARA CIRCULUI ETERN adica la noi.
Iulian,
Mai este acolo "laboratorul" Psiho-Somatic al MI-ului , unde multi eruditi au fost declarati "nebuni" ca sa poata sa fie internati pe Valea Oltului , undeva intre Sibiu si Rm. Valcea...

mosmartin16 spunea...

Pentru Iulian Mares si nu numai !!! Pensii corecte, rezonabile si nediscriminatorii ! Pentru aceasta trebuie stabilite intai principiile ! Rabdare ! Sunt 4 astfel de principii pe care le propun ! Principiul 1 : LA FUNCTII, GRADE SI VECHIME EGALE,INDIFERENT DE ANUL PENSIONARII - PENSII EGALE ! Voi reveni cu principiul nr.2 ! Astept puncte de vedere !

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
De ceva timp, vestitul laborator a fost mutat peste drum de Grădina Botanică!
Noroc!.... căci este opusul lui Ghinion!😂🤔 😱

Iulian Mareș spunea...

Martin Moș
Afirmativ!
.... continuarea?
Baga și mata, mai repede, că vine iarna! 😂🤗🤔

tehnocrat spunea...

A. Am scris un comentariu , l-am trimis si a aparut cu totul altceva.
Evident ca l-am sters.
B. Pt Dl Mos Martin
Primul principiu spus si prima gafa.
In nici o tara membra NATO nu se aplica acest principiu.
Pe langa functii egale, cel mai important lucru este cu totul altul: misiunile indeplinite, si nu vechimea. De ex un militar care 20% din cariera a indeplinit misiuni in teatrele de operatii externe, nu poate avea aceeasi pensie cu cel care o taiat frunze la caini si-o impins aerul prin birouri, indifetent daca cel din urma o prestat mai mult prin armata.

Leon spunea...

Martin, mai trebuie si
SPECIALITATE SI RASPUNDERE EGALA.

Leo spunea...

Iulian
Spui ca va fi un spor alocat pe corpuri si subdiviziuni.
Daca este SPOR , atunci imi amintesc când spunea savanta de la FUR si MINT , ca sporurile sunt de max. 30% si se distribuie ordonatorilor de credit principali ( ministere), care la rândul lor distribuie procentele in functie de pozitiile ocupate. Chiar spunea ca astfel , MAI-ul poate da din aceste sporuri 90% pt. agentii din strada si operativi , si nimic la cei de la birouri.
Principiul este corect , acela ca SPORUL sa fie dedicat locului de munca ( pozitiei , functiei) si nu persoanei. Dupa cum ne spui tu , practic "gulerele albe de decizie si conducere" de prin birouri si pe sinecura vor avea cele mai mari procente. TIPIC ROMANESC , totul se PERVERTESTE , semnalul fiind dat de FUR si MINT.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Pentru toti ..birocratii...

,,Indemnizatia de comanda este o inventie a celor care au facut academiile prin URSS...Ofiterul este prin definitie comandant,indemnizatia de comanda nu te invata sa comanzi mai bine sau mai rau o unitate sau mare unitate.Bineinteles ca pentru a ajunge in anumite functii trebuie sa ai o pregatire militara adecvata gen facultatea de comanda,dar acest lucru nu elimina experienta si trebuie reflectat numai in salariu.PUNCT."

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Ai fost întrebat tu, macar o data, pe persoana fizica, ce și cum?
Tu crezi că toți pot rămâne, până la pensie, la companie?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

Costica vezi ca se zvarcoleste Limba in mormant, ti-a lasat o fata tavalita de tot Rg Av. din Sibiu si tu ai umplut=o de datorii

luminita spunea...

ATENTIE LA COTROCENI ;pensiile militare , cine o fi mers cu jalba?sa vedem daca IOHANIS este adevarat om de stat

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Mai pune frână! Depinde la ce te ekivalenti: Cdt.R, Șef St. Maj./Bg, De, CA....samd! Ai sărit de Bg?

Leo spunea...

T3
E un fel de , "bine ca mi-ai zis ca vi la mine , ca sa plec de acasa "?

Iulian Mareș spunea...

T trii,
Dar tu, tu vei fi in București, la acțiuni? Aceasta-i întrebarea!
....sau vei fi iar lângă Carabulea?
OK, înțeleg, np!
Înțeleg!...banul contează! Mm

iceparu spunea...

Cezar era inteligent.Nu este vorba de cel ce se da drept Cezar. Indemnizatia de comanda apartine celui ce comanda oameni si nu hartii.Indemnizatia de comanda sau cum i se spune la civili indemnizatie de conducere nu este o notiune de import.Spre deosebire de cel ce la terminarea programului inchidea mapa si o preda la BDS comandantul un facea acelasi lucru cu subordonatii.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Tu îți faci complexe?...grăjdarul nu a trecut de companie, și aia GAZ!

avianyc spunea...

De un lucru vă pot asigura/garanta.
Pe 6 și 7 oct 2017 nu o să-l prindeți prin Bucule la demonstratii pe tigri 2.
Ulterior va motiva că a fost ocupat cu ........vopsitul blanei !!!!!

CEZAR spunea...

@/Leonard
Ai beneficiat si Tu ..de una dintre Marile Aberatii..din Armata Ro !
Daca ai mai primit si ..I.C...e si mai grav!Realizezi aberatia ..nu esti COMANDANT..dar primesti I.C.....???!!!
PS.
Nu stiu cum se numeste ..medical ..chestia aia care ti..se pune ca o pata ..gen "Torch" ( sau Golden Deer)..eu stiu ca nu am nici.o vina !
PS1
Presupun ca si tu doresti eliminarea ..ABERATIILOR din RoArmy...???!!

CEZAR spunea...


tigri 3..DE AKORD 100%
Pun la bataie I.C....ca pariu ....

Anonim spunea...

Leonard,
Intr-un fel ai dreptate, Alpacin imi placea si mie, dar din cate am urmarit nu mai vrea sa se implice.Am sa incerc sa-l suplinesc daca imi dai voie

Leo spunea...

- CEZAR :
Te rog IARTA-MA . Se numeste Marmota sau Marota ? ... Te pup, esti simpatic
- Iulian . In acele vremuri decat VM-ul avea structura (parca) de Brigada . restul Divizii...
- universal 11 , Draga "U 11" (nume de submarin), sunt sigur ca vei fi un foarte bun si fecund "corespondent" si plimbaret prin gradina publica "H". Si eu sunt tot ca tine , "in trecere" prin gradinuta , deci dupa cum vezi chiar gradinarul te publica iar acesta este semn ca "ai voie" de la el , sa haladuiesti prin gradinuta.
Totusi , iti va fi foarte greu sa-l inlocuiesti pe prietenul nostru alpacin. Este aproape de neinlocuit in materia "constitutionalitate"...

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Erau Bg...Bg7Tc, BgA/Rz a MStM, BgCF...și prietenul comun avea o brigadă de oi, el fiind în frunte, la transhumanță!

CEZAR spunea...

I"Teparu..
Rezon , da matale chiar ca nu ai inteles nica din ce tot zic eu..!!
Pai comandantii sa mai ia ..dar matale nu cunosti faptul ca toti aia pe care-i durea in basca de obielele soldatului sunt garnisiti cu de toate ...??
Sa fie tulburelul de vina ..sa fie ..scarba aia in ..plagi datorata varstei ..sa fie si una si alta ..greu de precizat ..!!
In alta ordine de idei ..I"teparu ..matale ai auzit de urmatorul fenomen ..care se mai intampla mai ales in lupta ..sau in TO..??
Sa mearga nene la bataie ai de au IC..+SM..caci deobicei ..le cam cumuleaza astia ..????!!!
Se pare ca s-a cam intamplat recent de s-a acordat la toata lumea ...inclusiv militarilor angajati..
Si atunci de ce ..sa nu eliminam aceasta magarie ...???
Esti capabil ..ai studii..MILITARE ..esti comandant (incepand cu grupa )..SE BAGA NENE IN INDICELE DE SALARIZARE SI GATA AI INCHIS GURA TUTUROR !
Esti comandant ..ai salariu baban ..scurt...

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Confirm...!!!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Vanju Mare = R14 MC nu Tc!
RTc era în altă garnizoană, dar nu-ți spun!

Leo spunea...

Iulian ,
Da , RTc la Caracal

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Da!
Că să dormi liniștit, citește doar puțin...

http://m.adevarul.ro/news/politica/ce-salariu-liviu-dragnea-incaseaza-deputatii-lia-olguta-vasilescu-le-a-marit-lefurile-1_59d5ee595ab6550cb8d5d5c7/index.html

Iulian Mareș spunea...

S-au efectuat plățile restante ca urmare a recalculării pe L223!

http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2005.10.2017.pdf