Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 11, 2017

Dragnea a stopat suspendarea actualizării pensiilor militare. Sistemul a revenit prin Terente și a impus înghețarea definitivă a pensiilor militare

75 comments
Gulerele albe de prin ministere au uneltit împotriva pensionarilor militari încă din perioada elaborării Legii salarizării unitare.

Majorările substanțiale ale soldei de funcție, element salarial care rămăsese încremenit, încă din anul 2008,  într-un cuantum calculat cu VRS de 197, 33, au creat frisoane conțopiștilor gestionari ai bugetelor de apărare ordine publică și siguranță națională.  Au încercat găsirea unui nou instrument care să continue decuplarea pensiilor militare de soldele militarilor în activitate.  Au montat-o pe olteanca LOV să introducă în textul proiectului legii salarizării un articol (a avut numărul 40 sau 41, funcție de variantele proiectului) prin care actualizarea pensiilor de serviciu era amânată până prin anul 2022.

Urmare a protestelor și a sesizărilor cu privire la neconstituționalitatea textului, Dragnea a intervenit la Comisia de muncă a Senatului, care deja aprobase suspendarea, trimițând-o pe LOV să ceară personal  eliminarea  respectivul text din legea salarizării.
La vremea respectivă, în luna mai a.c. am marcat evenimentul AICI.
Intre timp guvernul Grindeanu a căzut. 
Asaltul împotriva pensiilor militare, ne referim numai la acestea pentru că celelalte pensii speciale sunt nesemnificative numeric, a fost reluat după ce Terente a fost instalat în fruntea Guvernului.  Vărf de lance a fost tot  LOV care a șters pe jos cu blajinul și naivul ministru civil al Apărării, Țuțuianu, și cu teliormăneanca Carmen de la Interne. Ca de obicei, liberalul de la conducerea SRI nu s-a băgat în prim plan.

A urmat o mizeră dezinformare, indusă din interiorul sistemului, prin care niște cazuri răzlețe de pensii militare au fost prezentate ca reprezentative pentru pensiile militare, trecând pe locul doi realitatea că media pensiilor militare abia ajunge la 3000 lei. 

Așa a ajuns Guvernul lui Terente să emită scandaloasa OUG nr. 59/2017, după ce personal a susținut pe posturile de televiziune dezinformările din interiorul sistemului. 

Au impus nu numai amânarea actualizarii pensiilor militare; au abrogat definitiv articolul 60 din Legea 223/2015 care reglementa actualizarea și au botezat drept actualizare o semiindexare a pensiilor militare. 
Să sperăm că în Comisia de muncă a Camerei  Deputaților va prevala din nou rațiunea și  deputații vor propune abrogarea  odioasei ordonanțe, din aceleași motive pentru care au propus și eliminarea art. 40 din Legea 153/2017, motive pe care le reamintim și aici:
Vezi articolul    https://www.huhurez.com/2017/08/din-aceleasi-motive-va-cadea-si-artvii.html
Extras din Raportul aprobat în Camera Deputaților prin care s-a propus eliminarea art. 40 din LSU.

(în curs de redactare)

75 de comentarii:

gheo spunea...

OARE, mister Dogaru, care anunta cu surle si trambite la vremea respectiva, pentru militari solde NATO de 3 - 4000 euro c-am pentru acest an si pensii la fel pe masura celor ”3 - 4000 euro” stia ... din timp si a fost premeditat ”infipt ca un varf de lance in pensionarii militari ?, asa ca ”acum, ”nici punctul de pensie ajuns la 1000 lei si care probabil va ajunge la 1265 in aprilie 2019, la 1400 in aprilie 2020 si la 1775 in octombrie 2020, nu-i va ajuta cu nimic pe pensionarii militari, ”nici valoarea soldei de ”functie / grad si ... dupa ultimele miscari dubuioase, cum, nici indexarea anuala cu ”rata inflatieri si cresterea salariului mediu pe economie ... ”nu-i suporta pe pensionarii militari !. Acestia urmand sa primeasca DOAR ”rata inflatiei”. CUM au cazut pensionarii militari in plasele lor” ca doar se considera oameni educati !, sa fi fost ”visul ciolanului mai credibil decat ratiunea ?”.

mosmartin16 spunea...

Foarte adevarat si nedrept !

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Numai asa se poate face ordine in sistemul pensiilor militare : 1) acelasi cuantum al pensiei pentru functii, grade si vechime identice, indiferent de anul trecerii in rezerva ! 2) baza de calcul a pensiei constituita numai din urmatoarele elemente salariale : solda de functie, solda de grad, gradatia si dupa caz, solda de comanda ! 3) actualizarea pensiei numai in raport cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata ! 4) pensiile aflate in plata in prezent, al caror cuantum este mai mare decat cel care rezulta din aplicarea principiilor 1 - 3, raman in cuantumul prezent pana cand - prin aplicarea algoritmului de calcul din perspectiva salariului minim brut - rezulta un cuantum mai mare ! O zi buna tuturor !

tigri2 spunea...

Sa dat cumva vre-un decret de eliberari de la balamuc inainte de termen?
Cum de a scapat acest individ care vine cu propuneri idioate, auzi tu ,la pensie sa ase considere doar ce-a avut el mai bun , acuma cand la legea pensiilor civila se spune ca vor fi luate in calcul TOATE elementele de salarizare.
Mosul a ramas setat pe legea 164, vorbeau eu anii trecuti de personajul din "Doua loturi", istoria se repeta , omul a luat-o razna!

mosmartin16 spunea...

Numai asa se poate face ordine in sistemul pensiilor militare : 1) acelasi cuantum al pensiei pentru functii, grade si vechime identice, indiferent de anul trecerii in rezerva ! 2) baza de calcul a pensiei constituita numai din urmatoarele elemente salariale : solda de functie, solda de grad, gradatia si dupa caz, solda de comanda ! 3) actualizarea pensiei numai in raport cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata ! 4) pensiile aflate in plata in prezent, al caror cuantum este mai mare decat cel care rezulta din aplicarea principiilor 1 - 3, raman in cuantumul prezent pana cand - prin aplicarea algoritmului de calcul din perspectiva salariului minim brut - rezulta un cuantum mai mare ! O zi buna tuturor !

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

"Legea 164 vis a vis de legea 223 si viceversa" si dai si rade , dai si plange pe aleile Cismigiului, mosule ai sfeclit-o>>>Baza de calcul va fi alcatuita din MEDIA TUTUROR VENITURILOR BRUTE IMPOZABILE +OMM+PS.

gheo spunea...

Oriunde am da, se pare ca ne lovim de ”cate un Agamita Dandanache”, pentruca, a face si desface aceasta lege a pensiilor militare fara multa noima, parca constient ca rezultatul va produce ”agitatie” este foarte ciudata iar asemenea situatii nu pot duce decat la un ”Agamita Dandanache” multiplicat pe masura si numarul celor care au bagat pensiile militare ”in cofa”.

Leon spunea...

Pentru anul viitor Indexarea tuturor pensiilor civile si militare in functie de Inflatie va fi ZERO, deoarece se ia in calcul inflatia din anul 2016, care este negativa, MINUS 0,5%..!
Pensiile civile vor fi Indexate totusi cu 50% dim cresterea salariului mediu brut pe economie, mai putin cele Speciale care impreuna cu cele militare vor fi inghetate cf.OuG.59/2017..Ordonanta TERENTE..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mos Martin, dar grupe de munca nu ai, indemnizatie de dispozitiv, etc? Sau n-ai fost la Canal, minele de carbuni sau economie cu cel putin 12 ore lucru, ori in conditii grele de munca cu munitie si explozibili?

Dan B. spunea...

De foarte multe ori, am apreciat postarile lui „mm16”, caci au oferit solutii si indrumari in rezolvarea problematicii pensiilor noastre.
Si acum i-as aprecia gandurile, daca el n-ar fi tarat de un odios egalitarism. Principiul enuntat este corect, daca pensionarii militari s-ar afla, prin prisma elementelor de natura salariala, in baze de calcul identice, cu consistenta similara.
Dar, sa nu uitam, ca respectivele solde au fost diferentiate functie de arma, de esalonul la care s-a aflat militarul, de starea de operativitate in cadrul esalonului, de conditiile de munca, etc. Pe acest principiu, nu pot fi de acord cu egalitarismul dintre pilotii cu cariere pe diferite categorii de aviatie (Av V, Av VB, El, Av Tp), intre acestia si personalul aeronautic nenavigant, dar, cu atat mai putin, intre aviatori, marinari si cei de la TU.
Daca „mm16”, in egalitarismul sau promovat azi, a tinut cont si de cele de mai sus, ii cer anticipat scuze!

Gigi spunea...

Propun,ca fiecare partid aflat în parlament să emită câte o Lege a pensiilor.
Dacă se poate pt.fiecare grup,grupuleț
în parte.@Moșmartin,să i se facă o lege specială pt.el după propunerile sale.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

@mosmartin
Chiar daca acel algoritm pe care l-ai propus e cel mai bun de pe planeta, cel mai onest, cel mai cel mai, nu conteaza. Presupunand ca se va aplica ce propui cu certitudine in cateva luni legea se va modifica in asa fel incat "sa fie bine sa nu fie rau", asa e la noi, legile trebuie sa lase portite care sa fie exploatate pentru un interes sau altul.
Daca se va aplica un pachet de acte normative IDENTIC cu al unei tari serioase, pentru armata in prima instanta, nu va exista niciun motiv ca acele acte normative sa fie modificate doar pentru simplul motiv ca i se pare cuiva ca nu e bine, Olgutele vor fi tinute departe si vor trebui sa-si franeze dorintele "de mai bine". Daca ai un pachet de legi IDENTIC cu al americanilor care ar fi motivul sa-l "imbunatatesti"? Motive de genul ca americanii e prosti nu prea tine.
Dar ca se se ajunga la o normalitate trebuie o vointa politica imensa pentru a infrange grupurile de interese care roiesc in jurul legislatiei si ma tem ca in acest moment e cam imposibil. De aceea am insistat pe un aspect practic, acela de a-i forta pe politruci sa aplice macar legile comunitare cu titlu OBLIGATORIU si aici vorbesc de recunoasterea ocupatiei de militar, capul de pod pentru legislatia specifica unei armate NATO a secolului xxi.
Dupa cum vezi si din randul pensionarilor sunt foarte multi care se opun, ei vor altfel. Sa nu mai vorbesc de conducerea armatei, e greu de crezut ca nu au cunostinta de faptul ca ocupatia de militar nu e recunoscuta, ei nu stiu cum sa se opuna mai tare. Oare e normal?
Oare ce-i mana in lupta de se impotrivesc din toate puterile?
O simpla enigma?

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Uiți că pe contributivă aia au fost cele mai suspicioase pensii!
Formulele se elaborează de oameni pt "oameni" și alți oameni!
Așa a fost mereu in lumea asta, doar că tu nu ai sesizat, nefiind implicat la acel moment!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
De ce sunt suspicioase cele aproape 5 milioane de pensii calculate pe legea 263/2010, continuatoarea Legii 19/2000?
Faci aprecieri hazardate.
Decât pensii militare plafonate la 85% din baza de calcul, prin OUG 57/2015, și înghețate prin OUG 59/2017, mai bine pensii pentru militari calculate potrivit Legea 263/2010, indexabile anual potrivit art. 102.

Ioana spunea...

Dupa 15 octombrie se 0latesc restantele de la recalculari pensii si de csp MAI

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Chiar nu te înțeleg de ce te maimuțărești cu alte pseudonime când, ca la Cugir, oricum montezi frazele iese tot avianyk.

Dan B. spunea...


Sorry, cineva m-a luminat, in sensul ca laudativele mele privind stiinta PENSII MILITARE o stapanea Mos Alecu, nu MM16. Deh, m-a ajuns tusica Alzenheimer!
Multumesc pt iluminare, „hol stein”!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Trag concluzia că vrei sa bati in retragere și nu este cazul sa rupi lupta, devenind sceptic!
Romanii pedepseau aspru pe cei care părăseau lupta prin decimare!
Eu incep sa număr: 1,....

calin spunea...

Foarte curios! Nimeni nu comenteaza un aspect evidentiat de Dogaru si anume pericolul sa intram din nou pe lege comuna cu civilii.
"La acuzele noastre ca ministrul Muncii, ca initiator nu avea dreptul sa-i bage pe militari si politisti in noul OUG 59/2017, orice modificare a legislatiei militare fiind de competenta MApN, facandu-se o confuzie intre votarea ca lege a OUG59/2017 si Proiectul Legii sistemului unitar de pensii pe care, inca, nimeni nu l-a vazut, i s-a transmis de la Ministerul Municii si Justitiei Sociale, doamnei moderatoare, ca partea referitoare la militari si politisti a Proiectului a fost elaborata si initiata de ministrul Apararii, ministrul de Interne si de ministrul Justitiei.
Asadar, in plin razboi pentru eliminarea Art. 40 din OUG57/2015, razboi in care am pierdut un ministru (pe domnul Tutuianu), ne-am trezit cu OUG 59/2017. In plin razboi pentru abrogarea OUG 59/2017, ne vom trezi cu includerea noastra, inexplicabila, in Legea pensiilor civile."
...situatie in care toate eforturile noastre se naruie.

mosmartin16 spunea...

Oameni buni, suntem ...dusi ?!! Unii spun ca propunerea mea duce la egalitarism !!!! De unde asa ceva ?!!! Prin aplicarea ei, rezervistii cu functie de colonel - indiferent de anul pensionarii - pot avea... in anul de gratie 2018, pensii nete cuprinse intre 4848 lei si 6892 lei !!! Egalitarism ???!!! Hai, cu argumente nu cu noroi ! Toate bune si studiati postarea mea de acum cateva zile !!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, la Lebada-Peninsula, in 1988, il mai tin minte ca fiind Cdt. UM doar pe Mr. Graur, pentru ca aveam propriul Cdt. de Cp. de la Braila toti brailenii, asa cum ne numeam cei detasati de la UM 01267 Art. Braila detasati doar pe tehnica Auto.
El, Cdt. Cp. avea legatura si comanda permanenta cu noi in teren, dar si la baraci, masa, etc asa ca nu aveam alte probleme cu UM Lebada, nici macar sa mai tinem sedintele de partid, caci se tragea foarte tare pe terminarea Canalului pana la 23 August, insa nici de Revelion, in realitate, nu s-a terminat, desi eram peste 2000 de Rabe pe o portiune scurta la Poarta Alba, de nici 1 Km, si de atata inghesuiala nu reuseam sa facem mai mult de 10-20-25 curse, asa ca lula prime si eram mereu persecutati si haituiti ca nu facem planul, iar excavatoarele picau ca mustele de atata efort la supra solicitare, leareau holenderele de la futunurile de ulei ca rachetele stelare si ne improscau cu ulei ars de aratam ca dracii, iar cozile erau kilometrice!
De fapt, era iadul de pe pamant, si ne rasturnam in flux continuu pe terenul accidentat si plin de hartoape umede, alunecoase pe ramblee sau deblee, cum am patit-o si eu de cateva ori si chiar m-am ranit! Dar, care cadea pe fundul canalului de la inaltimea aia de 50-100 m. nu mai avea scapare! Acea portiune, pana la urma, au inundat-o, Ceausescu ajungand acolo cu salupa l-au mintit ca e malul abrupt si se surpa, l-au dat jos si dincolo de ,,cocoasa de sub apa l-au urcat in alta salupa, fara ca el sa realizeze ca nu-i terminata treaba si sub apa e damb (apoi au dragat-o dupa vizita lui Ceausescu), momentan sa vada Canalul terminat, fiind pacalit doar de o pojghita de apa peste dambul de pamant! Intersectarea cu o alta masina pe panta aia ingusta genera de fapt cele mai cumplite accidente, caci soferii noi nu aveau experienta, soldica bravand cu viteza sa faca [planul si produceau acele accidente cumplite, ca te trezeai cu nenorocitul in botul masinii de te dadea in fundul Canalului de la mare inaltime, nefiind parapete sau alta protectie!
Programul era foarte dur, periculos si obositor, in ture de de la ora 18 pana la ora 06 tura de noapte, si de la ora 06 la ora 18 tura de zi, cu obligatia de a face 32 de curse de la excavator la depozitul de pamant cu bena supra plina, sau cu piatra cap de miel, sau cu fascine, sau cu betoane de turnat, etc. Noaptea era cumplit de bezna, nu te ajutau farurile suficient, pe spate montam noi proiectoare de putere, dar altii veneau buluc cu marsalierul peste tine si puteau sa-ti reteze capatana cu bena cu parbriz cu tot! A fost iadul de pe pamant pentru muine la Canal, fratilor! Si acum tresar, uneori, in vise de la acele spaime si griji , mai ales ca trecusem de un alt accident in mina de carbuni, Lupeni, 2 ani, eram inca semiparalizat si mergeam schiopatat, nu prea aveam putere pe partea vatamata cu mana cu tot, stanga, si m-am chinuit asa un an, de fapt agravandu-mi-se boala si fiind pensionat in regim de urgenta, dupa ce au vazut si ei ca devenisem o adevarata leguma fizica, morala, psihica si neurologica...
Acum, recunostinta este o pensie nenorocita de 1.064 lei si blocata fara limita de niste idioti politici si militari iresponsabili...Cata nedreptate in Romania asta condusa de fascisti! S-a scumpit totul si eu sunt disperat ca ce voi face la iarna cu pensia blocata... L-as vrea pe Dl. General(r), Iliescu, sau altii ca domnia sa, sa traiasca cu pensia mea macar o luna, pe urma sa vorbeasca in numele meu...
Sindicatele celor cu peste 10.000 lei pensie pe luna ma face bocitor-parator la NATO, daca ma duc sa ma plang ca sunt neandreptatit, sau daca protestez zic ca eu, camarazii rezervisti si Col. Dogaru suntem fara demnitate si onoare militara! Cu ce drept o zic ei? In numele cui se exprima ei?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-l mai calariti pe Mos Martin. E doar parerea domniei sale, nu o hotarare de Guvern! Fiecare vedem diferit lucrurile, de ce nu ne-am tolera parerile ca niste frati? Tocmai parerile diferite pot sa aduca, intr-un final, la un numitor comun acceptat de toti!

Huhu Rezea spunea...

@Călin
Pentru vechii militari, plafonați și înghețați pe legea pensiilor militare, nu este niciun pericol recontributivizarea pensiilor.... cu condiția să se aplice în continuare Anexa VI din Legea 263/2010.
Ar fi aduși cu picioarele pe pâmânt și cei care, activi fiind, și cu putere de decizie, au batjocorit oștirea în rezervă cu plafonarea și înghețarea pensiilor militare.

Leon spunea...

Leo, pe Contributate Gabita mi-a luat din pensie 500 de lei..!
Nu a avut curaj sa emita Ordimul M 132/2010 si pentru cei care la data de 01.01.2011 erau pensionari.
Ordinul M.123/2015 mi-a adaugat la vechime inca 7 ani, care pe contributivitate sigur m-ar ajuta.
Dar nu doresc o pensie calculata pe puncte..doresc o Pensie Militara de Stat, deoarece timp de 31 de ani am servit cu Onoare si Demnitate,in uniforma militara aceasta tara.
Si chiar daca grupele de munca acordate mi-au "mancat"Pensia Suplimentara, si dupa Recalculare a rezultat o pensie ceva mai mica eu tot NU renunt la pensia militara de stat..!

totoiany48@gmail.com spunea...

Sunt uimit de cei care îi aduc ....osanale gl. Oprea .
A fost un ....las , a permis ca militarii sa fie deposedați pentru prima data de o lege a pensiilor specifică .
,,Numitorul,, de 20 este ffff ușor făcut 30 sau 35 .
Recunosc sunt ...nostalgic după L164 pentru ca am lucrat la elaborarea ei .

Iulian Mareș spunea...

Pierzand puterea si influenta in razboiul intern, bine ilustrat in "Catavencii" si pentru ca, asemenea unui meci de tenis, Terente fiind mai inalt este mai tare in "servicii", ultima sansa in indreptarea OUG 57, 59 este spulberata de riposta pe rever!
Acum, sa nu va asteptati ca serviciile sa se gandeasca la pensionarii lor....bleah! Ei s-au gandit cand trebuia pt ziua de maine!....pensia este doar pt consumabile de domeniul biroticii!...hai si cafea, dar atat!
Bun-rau Moromete dadea macar o sansa, Terente NU!
Hai sanatate si nu uitati ... "Si ...unde vreau eu, dar numai pi bani", a la Flori din Vaslui! :))

Constantin spunea...

Cand se platesc diferentele la pensii in urma recalcularilor celor de la MAI?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Martin Mos,
Mie-mi place cum gandesti!
Si ce daca unii vor fi aproape de mine....
Este ca la "O data-n viata!"
Daca asta va aduce pacea, atunci sa fie Pace durabila!

Cezar, este bine?

Iulian Mareș spunea...

Toto,
Afirmativ 100%!

Stelian P. spunea...

@calin
Care ar fi pericolul sa fim trecuti in aceeasi lege cu civilii ? Este imposibil sa ni se aplice aceeasi formula de calcul doar pentru motivul (nu e singurul) ca noi iesim la pensie la 55 de ani iar civilii la 65 (inclusiv cu modificarile de rigoare). Ce s-ar intimpla daca legea 223/2015 ar fi trecuta cu amendamentele dorite de noi ca un capitol separat in noua lege a pensiilor ? E atit de important ca nu o sa mai fim SPECIALI ? Eu cred ca important este ce ne intra pe card. Oprea a introdus vestitul 20 tocmai si din motivul invocat de mine. Cifra poate fi modificata oricind dar e greu de crezut ca modificarea s-ar face NUMAI PENTRU MILITARI atit timp cit suntem cot la cot cu civilii in aceeasi lege. Intr-o lege speciala (indiferent cum o numesc altii) modificarea e usor de facut si chiar CEDO a clarificat deja aceasta posibilitate. Pentru asta luptam ?

tigri2 spunea...

@ChRoMaX RarToto
Dra cand ati facut acea porcarie L164 v-ati gandit vreo clipa la cei iesiti la pensie inainte de 01.01.2001? Sau ati fost corecti cu procentajele alea uriase de 30%+13% pentru IC si SM?Adica sa iei cu o jumatate de pensie mai mult chiar daca ai avut aceste "bunaciuni" doar 6 luni?Si cate alte ciuntiri, nu au fost luate in calcul toate elementele salariale.
Da sunt multi nestiutori care spun ,de ce toate veniturile ca doar nu ati platit impozit pe ele ,nu dragilor dar acei bani au fost ,imediat, reintrodusi in circuit prin cheltuirea lor si asta conteaza nu cu cat si cum a fost impozitat caci si asa la noi toti banii se pun in aceiasi punga si se cheltuie la fel.

luminita spunea...

DL CALIN . nu se va intampla asta , ei nu vor putea sa faca o alta lege ,nu vedeti in ce haos au intrat , poate ca de aceea se intampla asa fiindca minciunile lor nu mai pot rezista , am spus de mukta vreme ca se duc de raapa , doamne fereste , daca nici psd nu au putut fi coerenti siseriosi , de aci inainte vine cu adevarat prapadul , isi baat cu totii joc de poporul asta , lor nu le pasa ca au conturi grase in afara tari ne-au facut praf pe noi , restul e mai usor

Leon spunea...

Dle MAX, asa este, Legea nr.164/2001 a fost o lege buna pentru cei care erau in activitate..! Dar cei care la data de 10.04.2001 erau pensionari au fost uitati de la acordarea grupelor de munca; Acestia au beneficiat de grupe de munca dupa 7 ani ,in ianuarie 2008, cand a intrat in vigoare Legea nr.90/2007, prin modificarea Art.9 din Legea 164/2001. Au dreptate cei care sustin ca legile pensiilor militare sunt facute de cei aflati in activitate in avantajul lor, in primul rand..!

CEZAR spunea...

miercuri, octombrie 11, 2017
ChRoMaX RarToto spunea...


,,.......
Recunosc sunt ...nostalgic după L164 pentru ca am lucrat la elaborarea ei .

SA-TI STEA IN GAT! MAI AI SI TUPEU SA_TI DAI CU CARAMIDA IN PIEPT!!
DE AICI AU INCEPUT TOATE PORCARIILE......

tigri2 spunea...

@Ne zbatem cam degeaba cu autoritatuile ,pentru drepturile noastre. Intai trebuie sa invingem hydrele din interior, automultumitii, "escrocii cu manusi albe" cre considera ca totul li se cuvine, cica ei ar fi fost sefi de cand i-a fatat ma-sa si altii trebuie sa culeaga doar firimiturile.Avem si noi niste hamesiti dintr-astia care sub masca bunavointei si a intentiei de a ne arata calea Domnului ne dojenesc la cea mai mica "abatere" ,ceva gen Mos Alambic si Ney de Dunare ,karadeniz, niste bieti retardati, cu pretentii!

MisuS spunea...

Mai Huhu, tu nu vezi ca Dragnea le-a intors cheia la toti , de merg ca roboteii si nu ii intereseaza de legi, de hotarari ale CCR, etc. Care nu a participat la ciuntirea pensiilor a zburat, vezi Tutuianu. Sa-l vedem acum pe Terente !!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe unii ii avantajeaza contributiva, pe altii ii shunteaza. Toate astea din cauza instabilitatii sistemului de calcul, care la fiecare guvernare a fost (v)utut de capetele patrate dupa propriile interese, cat si politic. Pe contributivitate, eu am avut avantaj, cum zicea si onorabilul Huhu mai sus, insa pe altii i-au nenorocit. Guvernarea asta a promis dreptate, in fapt au creat un haos care da clasa de departe guvernarii Boc! Haos in guvernare cu prim ministrii si ministrii schimbati ca pe ciorapi, haos si in pensii! FUR, MINT si INSEL ne anunta acum pe micul ecran ca recalcularile pensiilor puiblice se vor amana pana, si va promit ca asa va fi, la calendele grecesti! Se va termina guvernarea, sau vor fi dati jos cu strada, dar nu vor termina aceasta lege a pensiilor! Noi vom ramane zdrobiti, daca ultima sansa, Presedintele, nu ne va ajuta cu nimic, caci singura sansa a ramas in stampila domniei sale! Nimic din ce-au promis in Programul de guvernare nu se contureaza cu seriozitate, la timp si intocmai, pentru ca sistemul lor ticalosit e doar pe FUR, MINT si INSEL!
-Multumesc, ,,scumpe si iubite tovarase DNA,'' asa cum ii multumeam tovarasului de odinioara ca ne asigura decenta traiului si siguranta locurilor de munca, pentru faptul ca-i inghiti ca pe sardelele din plasa de pescuit pe fascistii comunistoizi pradatori, dar fa in asa fel incat sa ajunga si dupa gratii cu dosarele intocmite la obiect, pe probe si cu finalizari cu confiscarile averilor pana la ultima centima! Pestele cel mare cu mustati de somn...ambul, alaturi de guvida-stiuca de la Munca si pomeni electorale, de la care prezenta in viata publica se afectata si viata politica de acum, daca i-ati prinde definitiv in plasa, ce s-ar mai schimba lucrurile in bine!...
Uite asa ca m-am racorit pe ziua de azi!

Huhu Rezea spunea...

@Surla
Tu ai fost surd la prostiile pe care le spunea Țuțuianu pe posturile de televiziune despre cuantumul pensiilor militare care... cică ar fi mai mare decât solda lunară?
Sistemul nostru militar a dezinformat politicul în legătură cu pensiile militare.
Nici acum nu vă este clar ce a spus LOV despre textul Art. VII din OUG 59/2017 ...că a fost redactat de Armată, Interne și Justiție?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard și @flavius
V-am mai spus că expresia „Dragnea penal” arată frustrarea și suferința celor care au îndurat, în 2012, cu îngrijorare, referendumul de demitere a prostălăului de Băse.
Feriți-vă să vă mai dați în spectacol pe acest blog!

Scorbinschi Savel spunea...

Steli P-ule , Steli P-ule ... "noi iesim la pensie la 55 de ani care este 56 ani si 8 luni ... mergind spre 60" ;
" Oprea a introdus vestitul 20 ... care , deja a devenit 23 ani si 5 luni , mergind spre 30" .
Daca "te baga cot la cot cu civilii" te baga de tot , si se va spune ca tu ai reducere de virsta din cauza de "grupe de munca" ...
Degeaba a trecut timpul , tu tot acel Steli P-ul ai ramas !

Dan B. spunea...


Draftul proiectului noii legi a pensiilor militare este unul independent de cel al penssilor publice.
Se preconizeaza revenirea la fosta Lege 164/2001, cu mici modificari, respectiv se mentine decuplarea de soldele activilor si se incuvinteaza cumulul pensie-retributie (bugetara/privata).
Din cele stiute de mine, au ajuns la urechile initiatorilor faptul ca cei tineri pensionati, in urma desfiintarii MU si U, nu au cuantumurile pensiilor de natura a le asigura un trai de minima decenta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Fericiti de cei care n-au fost la Canal, in acel iad cumplit, insa viata particolera era nasoala la mine acolo, pentru ca fiind mereu la volan trebuia sa dorm sa fiu odihnit, libere nu aveai sub nici o forma, si n-aveam timp de femele si gamele! Pacat, pentru ca am avut intr-un an doar cam o duzina sanatoasa de femei, pe cand la mina Lupeni, in 2 ani de zile, am parcurs toata Valea Jiului cu monta la 3/4 dintre femele, si am schimbat demografia tinutului momarlanilor prin dublare si triplare! La mina, in schimb, a fost trai pe vatrai in timpul liber, pentru ca la comanda trupetilor fiind se gasea si timpul necesar, plus ca la 7 zile aveai o zi de pauza, ceea ce la Canal nu era admis! Am fost cu trupetii si la papusoaie cateva toamne, din august pana in decembrie, iar alte aventuri deosebite, pe langa viata grea cu raie, frig si ploi, qm fost si la alte activitati in constructii sau pentru Primaria Braila, mereu Comandantul UM gasind de cuviinta ca, avand practica de Cdt. Plt la Scoala de Soferi, eram nimerit sa indeplinesc aceste misiuni, chiar dificile, dar cu mai multa libertate de aventuri, stii tu de care, ca doar n-a scapat nimeni de asta!
Da, as scrie o carte, chiar pe stil pamfletar, si chiar s-ar vinde, dar sa mai scap de depresie, suparari si problemele astea grave cu care ma confrunt...V-as pune pe burta de ras, caci necazurile le-as transforma in aventuri incredibile, aidoma bravului soldat, Shveck!
@ Huhu Rezea, am inteles mesajul, onorabile! OK!

tehnocrat spunea...

Nostalgicii gabi oprea
- au minim majorat de cand mananca pensie
- dispretuiesc gradul militar, daca nu si-l majoreaza ei pe umar
- habar n-au de misiunile si conditiile concrete de indeplinire a lor, in armata de tip NATO
- au mari tare de caracter si dispretuiesc activii
- vor pensii pe legea 263/2010 anexa VI pt ca acest lucru dezavantajeaza activii prin cresterea treptata a stagiului complet de cotizare la 30 de ani
- nu mai pot biologic si tehnic sa mai contribuie intr-un fel la APARAREA NATIONALA
- N-AU NICI UN DUMNEZEU si sfideaza camaraderia, urmarind doar interesul personal
- doresc sifonarea bugetului apararii si deturnarea lui .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va recomand cu mare caldura cel mai interesant articol jurnalistic din media, Stiri pe surse: ,,Confruntarea finala in PSD. Practic, ziua de astazi a inceput prost pentru Liviu Dragnea!'' O analiza politica ce o pot asemui cu o mica nucleara de tip Hirosima! Da frisoane, zau, ce scrie acolo, ca previziuni!

Leo spunea...

Amabile,
Eu nu am pomenit niciodata numele respectiv. dar daca s-a inteles asta , atunci nu inteleg supararea la rostirea unui ADEVAR. Nici nu vreau sa cred ca pe tine te supara ADEVARUL. Ca info , sa sti ca nici nu sunt frustrat si nici nu am suferit din cauza a ceea ce afirmi tu. Iar pt. mine , vremuri bune ca acum nu-mi amintesc sa fi trait vreodata. Iti sugerez si tie sa nu mai fi atat de inversunat privitor la Istoria recenta a Romaniei. Inversunarea face rau SUFLETULUI si este incompatibila cu IERTAREA . In spectacol te dai tu , ignorând si criticând sau ironizând adevaruri ale multor comentatori. Daca este vreo problema , te rog blochiaza-mi accesul .

ifrim spunea...

Mai baieti mai terminati cu povestile pescaresti,vanatoresti cu minele de carbuni, cules recolte, canal, transfagarasan, Casa Poporului etc. ca intr,o zi o sa va intrebe unii din TOpEx de ce solicitati pensie militara pt. activitati civile ce nu au treaba cu meseria armelor.O sa balmajiti ca juramant,ordin,grade, uniforma etc. nu tine! Laudati-va doar cu PPL.

Iulian Mareș spunea...

Nu ați înțeles că Terente, în acest joc reprezintă partea rea!
FB! Când veți realiza va fi deja târziu!

Cezar, mai a timp să înveți să mănânci iarba.... Și aia uscată!Deci
.. adună multă și nu mai spune nimănui!
Așa vei trece iarna in căsuța aia cu AZP-urile soacrei la vedere!

karadeniz spunea...

@ SAVEL
Era bine dacă citeai legea și nu comentai din auzite. oprea nu a introdus nimic, acel 20 de ani este și la civili, la mineri, acrobați, balerini, artiști, cei care lucrează în mediu radioactiv. Și la civili se pensionează unii la 40-45 de ani. Ordonanța 7/1998 obliga la acel 20 de ani, care a fost extins de oprea și la cei pensionați la 55 sau chiar 60 de ani. De asta nu voiau nici cei din conducerea ANCMRR și SCMD recalcularea pensiilor ci transformarea cuantumului contributiv în pensie militară.

@ Huhu Rezea
După ce citesc civilii niște comentarii ca cele postate de Ifrim, in care se laudă că-l depășea pe Terente la monta de minerițe încrederea în armată și susținerea pensiilor militare crește ca morcovul, in jos. A fost grea viața de militar mai ales in cazul unor astfel de eroi care s-au luptat cu gonoreea și sifilisul pentru apărarea țării și acum mor de foame cu o pensie mai mare decât pensia medie pe țară pentru nici 10 ani de armată, pensie mai mare decât a peste 90% din pensionarii României.

@ tigri 2
La care noi te referi? Că pe aici dintre mapeniști doar Buzescu și Mareș au pensii mai mari ca a ta, de peste 1500 de euro, iar cei doi au ieșit cam spre vârsta maximă, cu multă vechime efectivă cu gradul de cdor/col și funcții pe măsură nu ca tine lt. cdor la 40 de ani cu nici 20 de ani de carieră ca ofițer.
O sa repet ce ți-am spus și ieri pe ambele bloguri. Te dai mare luptător pe frontul pensiilor dar lupta ta are un singur scop păstrarea pensiei conjucturale de 1500 euro obținută pe legea 119 si OuG 1, doar că în viața asta puțin probabil să se întâmple așa ceva și va trebui să te mulțumești cu cuantumul mai avantajos, cât s-o mai menține și ăla. România încă nu a ajuns la asemenea performanțe financiare încât să poată plăti asemenea pensie unui lt. cdor ieșit la pensie la 40 de ani.
Ai uitat că anul trecut ți-ai postat fotocopia după cuponul de pensie ?

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
De acord cu cele spuse în răspunsul dat lui @Călin.
A sărit ca ars să te pună la punct @moș curbă de nivel, mai sus @SAVEL. Se jurase că nu mai comentează aici. Nici el și nici Paracliserul cu cățeaua de Fălticeni.
Na... că nici @karadeniz nu-l mai recunoaște pe @alecu moș. :):)

tigri2 spunea...

PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA

DECIZIA NR....
privind revizuirea pensiei
in baza OUG nr.1

Data nasterii 30.05.1956
Data trecerii in rezerva;31.08.1998
Stagiu de cotizare 20 ani
................................
Total puncte 151,78260
Punctajul mediu anual 7,58913
Valoarea punctului de pensie la 1 ianuarie 2011 732,80
Total drepturi de pensie 5561
Cuantum aferent OMM/SOSP 834 Ordin/semn onorific pentru 20 ani
Total pensie bruta 6395
Sunt promotie 1978

@karadeniz, ti-am satisfacut curiozitatea , poti verifica. Tu ai curajul sa ne spui,macar, cine esti si din ce servicii ai facut parte? Intrebare retorica.Raspuns :NU AI esti las!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Karadeniz, sau karaliu de bloguri? Ntz, ntz, ntz!...
Daca n-ai avut sex apeal din nastere, doar mama natura a fost de vina! Gelozia asta pe altii poate denatura realitatea si naste codoshlacuri la adresa altora, mai buni in domeniul farmecului si sharmului personal! Ori am fost sihastrii sau popi in Armata? Nu purtam batista in plus, ca tine, mai multe la numar, ca n-aveam ce sa leg in ele, pentru ca-mi foloseam cu pricepere si spre binele tarii aparatul lui Adonis, caci demografia mereu a fost la noi un deficit! Cat despre gonoree sau lues, cum se cheama stiintific, m-a ferit Dumnezeu, pentru ca eu frecventam doamnele inaltei clase, nu spelunci! Datoria era datorie la serviciu, cu FB anual in dosarul personal, si mi-o faceam cu prisosinta, iar viata privata nu mi-a fost o chilie de calugar, precum bag seama ca ti-ai oropsit tu tineretile cele triste si mohorate, ca de domnisoara de pension interbelic! De ce nu te-ai facut sihastru de geamie sau manastire, vericule? Eu am ce povesti nepotilor, sa-i pun pe burta de ras, sa-i scot din incrancenari cu veselie, tu le vei spune cum opreai pe soldica pe platou, sa-l intorci din drum pentru a te saluta in pas de gasca, ori cum verificai dimineata la inspectie batista, unghiile, acul si ata de la boneta, iar daca nu era treaba in regula aplicai trei zile de arest si suspendarea de la permisie, cu morocaneala?! Uita-te la Armata SUA, sau cele din tarile civilizate, ca nu sunt cu atitudini si practici comunistoide de abstinenta calugareasca, si asta de cand e lumea si pamantul! Vezi cum PCR te-a indoctrinat pana la satitate pe moravurile si moralitatea incrancenata a abstinentei? De aia si unele femele romanistane umbla in calduri necontrolate prin vecini, pentru ca avem prea multi moralisti din astia sterili si autoimpusi impotenti!...
Succesuri in viata vegetativa si meditativa de sihastru incrancenat!

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Nu umbla cu fitile. Eu nu prea uit și nici nu mă fac ca nu mai recunosc pe cineva. Oricine poate greși iar rostul acestor bloguri este tocmai de a corecta astfel de greșeli. Vezi pe blog cum cei care acum vre-o doi ani îi lăudau pe cei din stafful PSD azi îi tăvălesc prin fulgi și smoală, inclusiv Brenda.

Iulian Mareș spunea...

Daca unii susțin că Terente este alaturi de sistemul militar se află într-o gravă problema de percepție a realului!

KaraDeniz,
Constat că ai avut destui subordonați șoferi, kiar sof! Cei mai problematici! Generalizând, știau numai de levier și/sau manivela, că și congestii civili!
Corneliunsson, cu bolile lui lumești se apropie de marii scriitori universali! Asta dă coincidență!
Cezareea, va fi invidios,..el nu putea lua decât scabie, și clorofilă pe genunkiul nădragilor!

All,
Există o șansă, în contextul actual că OUG 47, 59 sa pice in CD in prevederile defavorizante pt militari și asta numai în condițiile păstrării status qwo privind conducerea CD la toate palierele!
Cu Terente, în niciun caz!

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Ar putea Dragnea să-i facă o „bucurie” lui Terente în CD, cu șlefuirea OUG 59.
Ca să-l împiedice și pe Klaus să ia caimacul încrederii rezerviștilor cu trimiterea Legii de adoptare a oug 59 la CCR.
Asta este o sugestie...izvorâtă din dorință.
Mă minunez cum de dreptacii și băsiștii s-au transformat fără motive în admiratori de Terente.
Al dracului este microbul ăsta #REZIST.

CEZAR spunea...

@All
m-Alul nu are pagina de Fb....
Nu stie sa o deschida !!
Cine il ajuta ..ca el a lucrat la NATO - Univers ..!!

Iulian Mareș spunea...

Căprare,
Nu am bani pt Facebook și povestiri idioate, cum ai tu!
Categoric, mult prea repede ai învățat să citești reviste XXX numai cu o mână!
Nici cu cerneală nu ai fost prieten, după urmele de la gură...
Doar capul și pretențiile ți-au crescut aiurea...

Huhu,
Ce bine ar face Moromete să fie sufletul opoziției la Terente și să-i ia caimacul lui KWI!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Azi și ieri ai dat numai cu dinții în flex (polizor unghiular)!
Nu tii cont de sfaturile mele și ai okii vineți...
Deja pot trage o concluzie:
- Singurele tale postări valide sunt cele copy/paste!
Nici nu-i de mirare că la Universitatea de Vest plagiatul este o virtute când depășește legalul 4-5%! 😂🤗🤔 :))
Mai încearcă! 😱

Conform cu originalul!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Basiștii și dreptacii trecuți întru susținerea lui Terente sunt clar cei care citesc și acum reviste deokeate ținându-le doar cu stânga!
Hai să-i numărăm!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, degeaba te chinui sa-i descoperi, unii deja s-au calugarit, sau altii, din cauza burdihanurilor, nu pot s-o faca cu propria mana!

karadeniz spunea...

@ tigri 2
Nu aveam nici o curiozitate pentru că ți-am văzut talonul de pensie pe luna aprilie 2016, pe care l-ai publicat anul trecut chiar pe acest blog, dacă nu mă înșel și îl am copiat în calculator.
Pensia ta brută din 2011, in plată în luna octombrie 2017, este de 7.097 lei adică 1545 euro la cursul BNR de azi. Această pensie este acordată pentru 4 ani de școală de ofițeri și 16 ani de activitate ca pilot de elicoptere.
Și cu pensia asta te dai lovit în aripă și te consideri discriminat. Chiar nu ai nici un pic de rușine ?

tigri2 spunea...

@kioaradeniz .Istetule daca sunt promotie 1978, adica atunci am iesit locotenent la 21 august 1978 si pana in 1998 , cum ai calculat 16 ani , sau tu le ai numai cu limbistica nu cu aritmetica?

luminita spunea...

Dupa cate vedeti , la MAI ieri s-a votat in CD crestera cu15 % a salariilor lor , asa ca acek COARNA face ceva , ma intreb ce se va intampla cu pensiile lor , raman inghetate?

CEZAR spunea...

joi, octombrie 12, 2017
karadeniz ...

Nu are atat puricosul ! Cel mult 4000...fara ceva ...!!
Dar tot ..nesimtit ramane .clar ..!

Leon spunea...

Oug.56/2017 a fost aprobata de Comisia pentru Buget, cu Amendamente..! Un amendament important este ca majorarile salariale se fac la Solda de Functie..nu la Solda de baza..!

karadeniz spunea...

@ Cezar
Nu ai fost atent la comentarii. Vezi că-și dă mai sus elemente din decizia de recalculare pe OuG 1/2011 care corespund, cu indexările ulterioare, cu suma de pe cuponul de pensie postat anul trecut pe net și pe care l-am copiat. La acea sumă adaugă indexarea de anul acesta de 5,25 % și îți dă cât am spus eu. La suma asta se merită să faci naveta Urziceni-parlament.

Leon spunea...

Cu amendamentul de mai sus, Proiectul de lege este la Promulgare.

Sebi spunea...

@ Leon
Mai mult decat atat, Camera Deputatilor a adoptat legea cu modificarea respectiva, alaltaieri.
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2017/cd297_17.pdf

CEZAR spunea...

@Leon ..esti confundat usor..cu basistul ..LEONARD..!!
Inmatriculeaza-te ca lumea ..macar ca o Dacie ...