Un produs Blogger.

marți, noiembrie 28, 2017

CPS a MAI nu a fost în stare să recalculeze, în doi ani, 80 000 de pensii militare. Propune prelungirea termenului până în luna iunie 2018

25 comments
Declarație de presă a purtătorului de cuvânt al M.A.I.
28 11 2017

Comisar şef de poliţie Monica Dajbog - Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne

Pensii recalculate pentru 16.000 de pensionari din M.A.I.(un titlu care nu corespunde mesajului transmis ....n.m)

„O altă măsură luată la nivelul MAI, se referă la faptul că din decembrie se vor plăti diferențele de bani rezultate în urma recalculării pensiilor pentru angajații MAI care au ieșit la pensie înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat.

La acest moment procesul de recalculare a pensiilor din MAI este finalizat în proporție de 80%, în luna decembrie urmând să primească diferențele rezultate în urma recalculării aproape 16.000 de pensionari.

Plățile vor fi acordate începând cu pensiile cele mai mici, procesul urmând să continue în ordinea crescătoare a acestora. Cei aproximativ 16.000 de pensionari care vor primi aceste diferențe rezultate în urma recalculării au pensii cuprinse între 540 de lei și aproximativ 7.000 de lei.

Persoanele care au pensii mai mari de 7.000 lei/lună vor primi diferențele rezultate în urma recalculării în prima jumătate a anului viitor, pentru acest lucru urmând a fi înaintată o propunere de prorogare a termenului de recalculare și de punere în plată până în luna iunie 2018.

O parte dintre pensionarii cărora nu li s-a putut recalcula pensia până în prezent au lucrat înainte de 1990 în structuri care s-au desființat, cum ar fi Departamentul Securității Statului, motiv pentru care au fost întâmpinate dificultăți în a face dovada drepturilor avute.
Precizez, de asemenea, că persoanele care au ieșit la pensie în perioada august-septembrie 2017 își vor primi primele pensii în luna decembrie.”

************************************************************
Bursa .ro
 Ca răspuns la solicitările Ziarului BURSA privind situaţia pensiilor de serviciu, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ne-a transmis: "La nivelul MAI, vă informăm că numărul total de titulari ai pensiilor de serviciu aflaţi în plată, la nivelul Casei de Pensii sectoriale a MAI, este de 62.744 (pensionari titulari din MAI şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor - ANP) la care se adaugă 14.831 pensii de urmaşi.

     Bugetul pe primele şase luni pentru calculul pensiei este de circa 1.590.000.000 lei şi reprezintă 14,6% din bugetul MAI pe 2017.

     Plăţile efectuate de Casa de Pensii a MAI pentru contribuţii, drepturi de pensie şi indemnizaţii sunt finanţate din bugetul de stat.

     Casa de pensii a MAI plăteşte pensii titularilor, urmaşilor şi pensionarilor din sistemul de penitenciare (ANP), astfel:

     - titulari din MAI - 56.946;

     - titulari din ANP - 5.798;

     - pensii de urmaşi - 14.831;

     - Total pensii - 77.575.







25 de comentarii:

dac55 spunea...

Calculele aritmetice destul de corecte,dar oare CSP a MAI nu a recalculat si nu a achitat nici-o pensie pana in luna februarie 2017 cand s-a sistat achitarea dreturilor in urma recalcularii pana in trim IV/2017.Problemele sunt mai grave aici si dovedesc o lipsa de responsabilitate a factorilor de conducere care nici la prima rectificare si nici la a doua nu au reusit sa estimeze sumele necesare pentru achitarea acestor drepturi.Este discriminatorie si masura neachitarii drepturilor celor cu pensii de peste 7000 lei si in general in comparatie cu celelalte structuri ale sistemului de aparare nationala si ordine publica,care au definitivat acest lucru.

Pop Iuliu spunea...

Afirmațiile purtătorului de cuvânt al MAI denota crasa incompetenta a conducerii CPS MAI. Cum pot spune ca nu au reușit sa identifice situația veniturilor unor pensionari, ex. DSS, când acele persoane au beneficiat/benefiaza de pensii calculate in sistemul contributiv, deci au avut ca baza de calcul toate veniturile celor in cauza. Motivația invocata este stupida. Sper ca nu au invocat aceste impedimente pentru a proroga si actualizarea conform majorării soldelor de funcție din Iulie 2017. Dacă situația expusă de purtătorul de cuvânt este cea reala, sunt sigur ca ministrul Afacerilor Interne va demite conducerea CPS.

Alioanei Dan spunea...

Cei 16.000 fac parte din cei 80% . Ei sint dintre cei recalculati dupa 20.02.17 , carora le-au crescut pensiile fata de ceea ce aveau in plata . "Ecuatia" este total gresita !
http://romanialibera.ro/politica/institutii/platim-sase-miliarde-de-lei-pe-an-pentru-pensiile-speciale-430668

Leo spunea...

Prin 2013 , aceasta purtatoare de cuvant era subcomisar. Deci , nici in 5 ani a primit 2 grade ( in echivalente de la mr. la col.)
Ce vremuri bune... Pe timpurile mele ca sa ajungi de la mr. la col. iti trebuiau minim 10 ani de parcurs normal de cariera.
Cresc unii in 3 ani cat altii in 10. Oare cum or face ?
PS
Cred ca a invatat-o Gabita...:)

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Dar, misogin mai ești, ceva de speriat!
Pentru că este frumoasă; și eu aș fi făcut-o!

raul spunea...

La avansarile astea va dau eu o explicatie ,in MAI sa stiti ca se tinea si inca se mai tine la oameni ,se cautau tot felul de subterfugii sa le dea bani in plus nu ca fricosii din MApN care nu stiau decat sa taie !Si asta din cauza unor juristi nepregatiti!Mai e col Rosu la pensii ??V-as spune eu cat de pregatit era ca habar n-a avut de L263!!Si cate si mai cate...

Huhu Rezea spunea...

@Alioaiei
Ai dreptate! Am Refăcut calculul.

Unknown spunea...

Nu era mai simplu de preluat cifrele comunicate de insasi CPS a MAI? La nivel de 01.01.2016 CPS a MAI avea in plata 64.988 de pensii (sursa http://www.ziare.com/pensii/pensionari/criza-de-personal-la-mai-pensionari-in-masa-datorita-banilor-primiti-1411092 ), iar la nivel de luna iulie 2017 ( sursa http://www.bursa.ro/anul-acesta-buget-de-7-2-miliarde-de-lei-pentru-pensiile-speciale-328726&s=print&sr=articol&id_articol=328726.html ) plătea pensii titularilor, urmaşilor şi pensionarilor din sistemul de penitenciare (ANP), astfel:
- titulari din MAI - 56.946;
- titulari din ANP - 5.798;
- pensii de urmaşi - 14.831;
Total pensii - 77.575.

tehnocrat spunea...

Nu-i o mare diferenta intre nr de pensii de recalculat la MApN fata de MAI.
Este oarecum explicabil dpv aritmetic ca MAI a ramas in urma fata de MApN pt ca la MAI au fost mai multe operatii aritmetice din cauza ca drepturile de pensie s-au calculat pe zile lucratoare, pe cand la MApN drepturile de pensie s-su calculat pe zile calendaristice.

Leo spunea...

raul
Am vazut ca nici Rosu si nicialtcineva din directorimea din 2016 de la 2505 nu mai sunt pe sinecura. Dr. luK , a ajuns sef pe la directia de audit si astfel si-a realizat tinta de imbinare dintre job si hobby ambele sub corola SINECURII.
Pai ce nevoie avea de L 263 când ei operau cu L 223 ? Este ca si cum un matematician stie numai inmultiri.
Oricum se pare ca dr.luK & Co erau o "binecuvantare" fata de ce este acum.
De asemenea,am citit ca la comisia de contestatii a fost inlocuit mos ene cu o avocata specializata pe accidente rutiere.
Materia de dreptul Asig. soc si conflicte de munca este deosebit de complexa. Nu degeaba completele pt. fond in aceasta materie sunt formate din 3 perechi de ochi.Asa ar trebui sa fie si la casele de pensii , persoane specializate in materie si nu doctorite in dezastre , in audituri , in contabilitate , etc...
Tare le-as face un audit de sistem celor de la casa de dezastre...

Leo spunea...

Iosife , Iosife ,
Femeile sunt ca si ciupercile
Cu cat sunt mai frumoase , cu atat sunt mai TOXICE....
PS
" Femeia frumoasă
Este arţăgoasă
Şi se tot dă mare...
Să-i cazi... la picioare..."

luminita spunea...

O aiureala , pensia mea fae parte dintre cei proveniti din pensionarii de dinainte de 1989 , am primit-o SANT mincinosi . vor sa amane alora care au de primit pe 2018 sau aiurea .DECI nu respecta legea

luminita spunea...

SA spuna acum in decembrie 2017 cati mai sant in viata dintre cei nerecalclati , rusine

luminita spunea...

ZICE ca sant 80000. deoarece i-a bagat si pe cei pensionati anul acesta pe legea 223 ,eu cunosc asemenea cazuri . ,dar vor sa nu arate dezastru din recalculari

Trofin spunea...

S-a publicat raportul Comisiei pentru munca din C.D. cu privire la adoptarea Legii de aprobare a OUG 59/2017 ( PLx 310/2017) . Nicio speranta in bine !

Mihai spunea...

NOAPTEA MINȚII în era circulatiei electronice a datelor inclusiv in cazul conturilor bancare ,etc. Ca la noi la nimeni.
Cititi si vă cruciți !!!!!!(((((((
Ieri un ministru spunea cu nonsalanta intr-o discutie contradictorie că pe site-ul casei Nationale de Pensii poti sa -ti vezi contributiile depuse incepând cu 2001 completand doar CNP-ul intr-o casută de pe site.
De curiozitate ,am incercat figura si uite de ce m-am lovit;

Pentru a obţine un cont online trebuie urmată procedura descrisă mai jos.

” Data ultimei modificari :L, 16 Sep 2013 14:45:45 +0300

Procedura de obținere a unui cont online

Pentru crearea unui cont online vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.

Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă daca acestea nu sunt completate. Datele introduse trebuie să fie conforme cu realitatea.

Structura formularului este următoarea :

Date de identificare:

Numele şi prenumele
CNP
Adresa de e-mail
Act de identitate
Adresa de domiciliu.
Se introduce text (Cod CAPTCHA)

Se apasă butonul de finalizare formular.

După finalizarea completării formularului se apasă butonul Print pentru a putea fi semnat olograf în original, pe hârtie.

Pentru obţinerea datelor de acces, după ce s-a tipărit cererea trebuie parcurse urmatoarele etape:

Se semnează cererea;
Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la oricare casa teritorială de pensii, împreună cu actul de identitate în original şi copie sau, după caz, cu documentele justificative în original şi copie pentru fiecare persoană terţă căreia îi va administra contul;
Cererea va fi procesată şi aprobată la nivelul casei teritoriale de pensii. După aprobare vor fi transmise datele de acces (nume utilizator şi parolă) solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.”

Ati înteles dragi tovarăsi.
În era transmiterii electronice a datelor ,daca esti cu domiciliul si efectiv in CANADA ,SUA, NORVEGIA , SPANIA ,ITALIA, etc dupa procedura Casei nationale de pensii trebuie sa te deplasezi personal la CNP cu cererea semnata olograf ca sa-ti poti deschide un cont online si in felul acesta sa vezi daca ai cotizatiile ca angajat sau fost angajat platite le zi.

Oare din grija deosebita fata de pensionari sau viitorii pensionari ? sau ........

luminita spunea...

Si inca ceva . sa o intrebe pe carmen asta cum face ea cu pensiile de 540 ,deoarece ajutoarele sociale cresc anul viitor cu 140 lei .iar astora cu oug 59 le-a inghetat pensia pe viata la fel si cei dela MAPN trebuie intrebati . rusine

Ela spunea...

Hotii striga hotii! Se tot plang de "statul paralel" dar si ei PSD istii sunt paraleli in respectarea constitutiei si a unor prevederi legale de care ii doare in cot.Art 16 din constitutie :(1)" Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege." SERIOS???? Pe bune?
Sa dai o lege in care sa scrii: "toti pensionarii vor avea pensii majorate, mai putin pensionarii militari"!

Iulian Mareș spunea...

Ela,
Este evident ceea ce ai scris!
Unde dracu e Av. Poporului, Franchistein, ăla?
Va ataca cineva legea la CCR?
Și apoi, vor veni cu prorogarea...
Niciodată nu trebuie să întinzi mâna la stăpâni, ci să i-o frângi și să o arunci în focul purificator!

Leo spunea...

"Statul paralel" loveste din Washington DC.
Bine le face.
Ce s-a intamplat pe 11.12.2016 greu sau imposibil de indreptat.
Luati aminte : ( parafrazând un mare "prieten" al H-lui )
Sa-i votati BINE !

ionel bardas spunea...

pentru ela si iulian mares cu privire la avocatul poporului in cadrul acestei institutii de pensionari raspunde adjunctul ionel oprea numai ca atunci cind sint numiti pe aceste scaune ori se indobitocesc ori li se iau angajamente ca vor tine cu "ursu" spun asta intrucit oprea este fost politist la braila plecat la piatra neamt trecut in rezerva din varii motive ,reangajat,iar trecut in rezerva ,sef ONG si taman nesam competent pentru adjunct al avocatului poporului. concluzia tregeti-o dvs.cu privire la ce spune aceasta fatuca care a obtinut gradele la apelul bnocancilor intrucit nu am vazut vreun comunicat pren care sa fi prins insa vreo banda de hoti sa-si merite avansarile la exceptional se pare ca pensionari se impart in mai multe categorii la mai dupa mintea lor si ca discriminarile sint permise la fara numar numai ca prorogarea primei date a platilor a fost facuta prin legea bugetului,oare cum modifica madam legea bugetului.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ela Pop spunea...

Asta nu e blestem crunt! Oncolog nu era in anii' 80? Ha ha

Leo spunea...

Ela ,Ela,
se vede ca esti tinerica si fara experienta acelor ani frumosi.
Prin acei ani , tocmai se descoperise ceva , la care PATRASCU iti spunea la o adica in versuri :
SIDA ca ramuri bat in geam,
Si se cutremur plopii,
E ca in minte sa te am
Si-n cet ..etc...
Deci nu e blestem crunt , nu ?
Nici nu vrei sa-l auzi pe al doilea blestem la moda in acele vremuri....

Ela Pop spunea...

Si😕Da si Nu!