Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 28, 2018

De ce au sărit știriștii pe FORMULARUL ANAF 600? Impozite si pentru lei, nu doar pentru catei!

31 comments
Vă prezentăm integral textul publicat de Remus Borza pe blogul personal:

Impozite si pentru lei, nu doar pentru catei!

„Toți cetățenii sunt egali în fața legii. Nimeni nu este mai presus de lege. Așa scrie la Constituție și tot așa își încheie, apoteotic, fiecare comunicare reprezentantul SUA la București, atunci când ne dă lecții de democrație, justiție și moralitate. Imunitățile de orice fel dăunează grav societății. Și cel mai mult dăunează imunitățile fiscale care generează o evaziune fiscală de vreo 17 miliarde de euro anual și un deficit al fondului național de pensii de 4 miliarde euro, acoperit în fiecare an de la bugetul de stat, adică din banii românilor care înțeleg să-și plătească impozitele.

Povara fiscală trebuie în mod just și echitabil împărțită pe umerii fiecărui contribuabil, fie el chiar și persoană fizică, dezvoltator imobiliar, apărător al legii, purtător de vorbe, mâzgălitor de cuvinte, deontolog, justițiar, apărător al dreptei credințe, etc. Oricum, din totalul veniturilor bugetare colectate, dările persoanelor fizice reprezintă mai puțin de 5%, adică vreo 12 miliarde lei.
România, nivel rezonabil al fiscalității
Azi, România se poate lăuda cu un nivel mai mult decât rezonabil al fiscalității. Doar 10% impozit pe venit (redus de la 16%), doar 19% tva (redus de la 24%), doar 37% contribuții sociale (reduse de la 42%), doar 16% impozit pe profit, față de o medie de 25% în Europa sau 38% în SUA. În ianuarie 2017 s-au eliminat 102 taxe tocmai pentru a scuti cetățeanul de stat la interminabile cozi, de îndurat umilință administrată de niște funcționari blazați și de cele mai multe ori irascibili. Chiar dacă am redus mult nivelul fiscalității, gradul de conformare voluntară a contribuabilului român nu a crescut. Sunt mulți care cred și azi că avem impozite multe și mari. Pentru ei și un singur impozit de 1% ar fi mult. Pentru că ei s-au obișnuit de zeci de ani să plătească 0 impozite. Doar că plătind 0 impozite nu ar trebui să ne mai surprindă că avem 0 km de autostrăzi, 0 spitale noi, 0 școli noi. Din impozitele plătite de toți românii se finanțează marile sisteme publice: învățământ, cercetare, sănătate, cultură, armată, administrație, infrastructura. “Optimizarea fiscală” a devenit un sport național. Îl practică toată lumea, multinaționale, companii cu capital românesc, persoane fizice. De pierdut, pierde bugetul de stat și implicit noi toți.
Formularul 600, isterie națională
Nici nu a început bine anul că ne și dăm de ceasul morții. Vine sfârșitul lumii. Trebuie să completăm Formularul 600. Și repede, adică până la 31 ianuarie și exact, adică cu toate veniturile realizate în 2017. Imposibil. Așa a început o veritabilă isterie națională. De vina, ca de obicei, ANAF. Președinta ANAF a avut proasta inspirație să dea un ordin,respectiv 4140/29 decembrie 2017 menit să le strice sărbătorile unor băieți cu imunitate fiscală. Mai să le rămână caltabosu în gât. Tocmai când își făceau bilanțul, cât au mai scos din cântatul pe la nunți, tăieri de moț, parastase și alte paranghelii, din dezvoltări imobiliare,d in consultanță, din mințit poporu cu televizoru, să vii să le bagi sub nas Declarația 600 .Tupeu pe capul fiscului. Și-a luat-o cu vârf și îndesat de la corul bocitoarelor din presă. În fața unei atare ofensive ,PSD prin vocea întâistătătorului Liviu ,a dat înapoi. A prorogat depunerea formularului într-o prima etapă până la 31 martie, și ulterior până la calendele grecești. Băieții deștepți au învins și de data asta.
Când s-a născut Formularul 600
Să vedem acum ce prevedea odiosul ordin.Obligația completării unei Declarație cu privire la veniturile realizate în 2017 de cei cu profesii liberale(avocați,notari,executori judecătorești,mediatori,practicieni în insolvență,consultanți),dezvoltatori imobiliari pe persoană fizică,persoane ce obțin venituri din contracte de drepturi de autor(artiști,manelisti,ziariști).Niște oropsiți ai sorții cu toții.Scopul completării acestui formular? Stabilirea obligațiilor de plată aferente CÂȘ și CASS pe 2018. Completând acest formular puteai opta pentru plata contribuțiilor sociale raportate la venitul real sau la salariul minim pe economie,care este în 2018 de 1900 lei.Cinci milioane de români sunt angajați cu contract de muncă.Ca atare plătesc contribuții sociale raportat la salariu.De exemplu un inginer cu un salariu de 10 000 lei plătește contribuții sociale de 3500 lei,un medic primar cu un salariu 15 000 plătește contribuții sociale de 5250 lei.Sunt oameni care muncesc în condiții grele,în ture sau noaptea.Dacă tot suntem egali în față legii,normal ar fi că și cei vizați de Ordinul 4140/2017 să plătească contribuții sociale raportat la venitul real.Sper că realizați că toate aceste persoane realizează venituri de peste 1900 lei lunar.Cu toate astea au posibilitatea să plătească contribuții sociale raportat la salariul minim pe economie,adică 665 lei pe luna.Dar nu e bine nici așa.Observ că deontologia merge mână în mână cu ipocrizia,manipularea și minciuna.Formularul 600 nu s-a născut anul trecut între Crăciun și Revelion, cum în mod eronat lasă unii să se înțeleagă. Avocații,executorii judecătorești,notarii,mediatorii,consultanții completează declarația 600 începând cu 1 iulie 2012,data de la care ANAF a preluat colectarea și adminstrarea contribuțiilor sociale.Ordinul 4140/2017 extinde sfera de aplicare la încă două categorii profesionale: cei care obțin venituri din cedarea folosinței unei proprietăți și cei care obțin venituri din drepturi de autor.În total doar vreo 3500 de contribuabili! Dar care sunt după cum s-a văzut extrem de vocali și convingători.
Lege pentru ”mafia imobiliară”
Pentru cei din mafia imobiliară,care construiesc pe persoană fizică zeci și sute de apartamente pe care ulterior le vând plătind un impozit de doar 3% față de 16%, un tva de 5% față de 19%,PNL a promovat în Parlament, pe 21 decembrie 2017, o lege, votată de toate grupurile parlamentare, prin care se acordă amnistie fiscală acestor atât de creativi “antreprenori”. Președintele țării, surprinzător de repede, și fără să uzeze de dreptul de a cere reexaminarea ei de către Parlament, o promulga pe 18 ianuarie 2018. În urmă cu 2 ani de zile, în urmă unui control,Curtea de Conturi a obligat ANAF să recalifice aceste operațiuni comerciale și să recupereze diferențele de sume datorate bugetului că impozit, respectiv de la 3 la 16%. Vorbim de un business de peste 1 miliard de euro anual. Asta ca să înțelegem dimensiunea prejudiciului creat bugetului de stat.
Marea problemă pentru ANAF
Evident și ANAF are o mare problemă legată de proast comunicare a măsurilor fiscale,legată de digitalizare și informatizare.În 2013 a contractat un credit de 91 milioane dolari de la Bancă Mondială pentru informatizare.Evident că nu s-a făcut nimic.S-au cheltuit bani doar pentru consultanță.ANAF rămâne o instituție superbirocratizata și ineficientă.Avem cel mai mic grad de colectare a veniturilor bugetare din Europa.Sub 30% din PIB.În loc să avem o strategie și o politică fiscală predictibilă și coerentă,improvizăm și luăm măsuri deloc fundamentate pe un studiu de impact.Retragem formularul 600 pentru că nu e productiv să te lupți cu presa și mafia imobiliară și-l înlocuim cu impozitul pe gospodării.Dacă ANAF are probleme să proceseze în timp util 210 000 formulare, cum o să se descurce cu 8 milioane de declarații aferente tot atâtor gospodării? O să apelăm la cei 35 000 de consultanți fiscali ai lui Dragnea. Doar că în România sunt autorizați la acest moment doar vreo 5000.Admitem,ipotetic,că avem numărul necesar de consultanți,avem o estimare a costurilor de retribuire a acestor specialiști? Dacă punem un salariu brut de 10000 lei, vorbim de 350 milioane lei pe luna și 4,2 miliarde lei pe an.Mai mare daraua decât ocaua. Nu mai punem la socoteală că într-o gospodărie sunt cel puțin 2 membrii care realizează venituri, că trebuie avute în vedere la determinarea impozitului pe gospodărie și deductibilitățile fiscale legate de școala copiilor, sănătate, utilități, asigurări etc.Deci și această măsură va trece la categoria propuse și uitate.Dar asta nu rezovă și problema bugetului de stat care în mod just are nevoie de venituri pentru a putea finanța la rândul lui nevoile statului și ale cetățenilor”.

31 de comentarii:

Leo spunea...

Bine l-ai mai gasit pe acest "far" , "luminator" , monument de cinste , moralitate , corectitudine , jertfa personala pt. binele public , mare patriot si altruist. Cinste lui ca a devenit o "referinta" pt. toate aceste calitati.
PS
O rusine sa-ti etalonezi stacheta dupa assemenea "personalitati"

Leon spunea...

Draga Leonard, in expunerea de mai sus nu gasesc o afirmatie a Dlui Remus Borza care sa nu fie adevarata. Eu am retinut ca:
1.DECLARATIA 600 este introdus de ANAF in anul 2012 si trebuia depusa de :
-Avocati,
-Executori judecatoresti,
-Notari,
-Mediatori,
-Consultanti, etc.
Discutiile au aparut dupa introducerea in obligatia de completare si pentru veniturile din
-cedarea folosintei unei proprietati,
-drepturile de autor.
Depun Declaratia 600 numai cei care in anul 2017 au obtinut venituri la nivelul salariului minim pe economie din 2018= 1900 lei/luna x12 luni = 22800 lei/an, si dupa caz trebuie platite, CAS 25%, CASS 10% si 10% Impozit.
Discriminare este atunci cand casigi de 2, 3 ori Salariul minim pe economie dar platesti aceste contributii numai la nivelul de 1900 lei/luna..!
Cu regret recunosc ca eu nu am pentru ce depune aceasta Declaratie 600..!

Leo spunea...

@ Leon
Sunt sigur ca ai dreptate.
Cand am vazut poza cu ceasul celui care vrea sa ne lumineze, nici ca am citit un rand. Si nici c-o sa citesc din operele individului "vesnic sindic". Totusi, citindu-te pe "talica" cu mare placere , constat un anacronism si anume :
De ce s-a revoltat lumea de "noutatea" D600 in luna Ian. 2018 , daca ea este din 2012 ceea ce presupune ca lumea( care este vizata) a mai depus-o si in 2013,2014,2015,2016,2017. Ce i-a nemultumit in 2018, fata de la 2012 incoace de când a fost introdusa de ANAF ?
D 600 este inca o dovada in plus a incompetentei guvernelor FUR si MINT.

Leon spunea...

Leonard, posibil doua motive:
1. Foarte proasta comunicare din partea Ministerului Finantelor..! Ai vazut, la polul opus, ce frumos ne minte LOV..?
2. Mass-media este afectata de Declaratia 600 pentru drepturile de autor si ..reactioneaza !

Huhu Rezea spunea...

@Leonardo
Un om deștept ascultă și citește ce spune și cel mai nesuferit om pentru el.
Printre cei mai noi deponenți de formular se numără cei care obțin venituri din cedarea folosinței unei proprietăți și cei care obțin venituri din drepturi de autor(maneliști, artiști, ziariști). În total doar vreo 3500 de contribuabili!
Dacă printre aștia se află un Tudor, Ciutacu, Crețulească, Rareș Bogdan etc. și alți ziariști care nu sunt angajati, ci câștigă pe contracte de drept de autorși nu le convine, nici lor, nici maneliștilor, să-și declare veniturile, vociferările sunt atât de sonore încât par a fi generalizate.
Ipocrizie, ipocrizie, ipocrizie!

Leon spunea...

Leonard, cunosc mai bine Declaratia 230 pe care am depus-o la ANAF in luna Aprilie 2017, prin care am redirectionat 2% dini Impozitul la Pensie pe anul 2016 catre Asociatia Vasiliada Craiova..!
Iar zilele trecute am primit vizita Presedintelui Filialei Dolj a ANCMRR, care m-a convins sa semnez F.230 prin care sunt de acord ca 2% din Impozitul la pensie retinut in 2017 sa ajunga in contul Filialei Asociatiei..!
Recomand celor care doresc sa redirectioneze 2% din Impozitul pe Pensie, catre ONG urile din zona..
Termen de depunere: 25 Mai 2018..!

Leo spunea...

Leon , Leon,
Eu o sa directionez cei 2% catre prietenii mei iubiti de la CPS MFA....

Ela spunea...

Un videoclip in trend.
https://ziarulunirea.ro/cantec-manifest-pentru-romania-lansat-de-doi-tineri-din-alba-astia-te-mint-te-fura-si-te-calca-in-picioare-459375/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pana una, alta, eu bag ,,formulare'' la Procuratura Generala, DNA si DIICOT pentru ,,traducerea'' penziilor pe formule secretizate de catre grupuri organizate din cadrul MFA si CSP, in stil mafiot, incalcandu-se astfel Legea 182/2002 Art 33! Dar va dzic: Cu doi trei inimosi nu sunt sanse, cum ar fi cateva mii de plangeri! Eu mi-am facut datoria, si din cand in cand le voi mai retrimite...Multumesc infinit si respectuos, pentru sprijin, unui mare inimos si luptator, dintre noi, de pe aici, care ii are in vedere pe praduitori, la modul cel mai ofensiv, ca si mine! Honor et Patria, camarade!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Ti-am mai spus, ți-au spus și alți comentatori, problematica discriminatorie din legislația pensiilor militare nu se rezolvă prin plângeri penale.
Nu are ce căuta procuratura în procesul de elaborare a legilor. Ei pot cerceta doar acolo unde nu se aplică corect legea, dar numai dacă faptele au toate elementele constitutive ale unei infracțiuni.
Nu faci altceva decât un abuz din dreptul de a sesiza.
Avem la îndemână acțiunile civile în contestare sau de contencios administrativ de a solicita aplicarea corectă a legislației pensiilor militare sau de îndreptare a acestei legislații.
Riști să fii un #rezist reclamagiu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, m-am racorit, deci #Exist! Nu creada ei ca stam pasivi, lemn Tanase! Acum astept... De procese pe teme constitutionale n-am bani, deci cei cu bani s-o faca, timp au ca-s pensionari!

petre spunea...

stiti de ce nu-i intereseaza despre Pensiile Militare pe Ministri da la M.Ap.N,
M.A.I. si S.R.I/, penyru ca sunt CIVILI si nu au nici o treaba cu pensiile militare.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=525025957863179&set=gm.1709340675791342&type=3

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Și eu am ceas....are și GPS și comunicații satelitare și INMARSAT!
Un ceas obișnuit, din ceramică, parcă de Marginea!
Cercetează ce ceas poartă Luluța și de unde-l are!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ce i s-a promis azi UDMR pt susținerea guvernului?
Waw!

Leo spunea...

Maestre ,
Cu putin timp in urma , ne-ai pus in dezbatere doua Decizii de Actualizare.
Am cazut de acord, ca acele 2 decizii prezentate NU RESPECTA CADRUL NORMATIV in ceea ce priveste algoritmul si calculul de actualizare al pensiilor , adica nu se aplica L 207/2017 de aprobare a OUG 56/2017.
Deci daca pt. calculul celor 2 decizii de actualizare prezentate , nu este aplicata metodologia prevazuta de L 207 , atunci spune-ne "talica" care este metodologia ( procedura) de actualizare utilizata pt. actualizarea celor 2 decizii in discutie.
Daca nu poti preciza acest lucru , atunci inseamana ca CPS MFA a utilizat o procedura ( metodologie) de actualizare pe care nu a transparentizat-o , adica mai pe scurt a CLASIFICAT-O.
Prin urmare , cele 2 decizii de actualizare prezentate au fost stabilite pe baza unui ACT NORMATIV CLASIFICAT.
Te intreb.
Este LEGAL ca sa procedeze astfel CPS MFA , adica sa clasifice informatii de interes personal si general , in speta , metodologia de actualizare ?
Se pare ca te prefaci ca nu sti , sau ca nu intelegi cum incalca LEGEA ART. 33 din 182/2002 , CPS-ul procedând astfel.
Uite de aceea , i-am reclamat la PROCURATURA pe respectivii , pt. ca incalca Legea 182/2002 Art. 33. PROCURATURA trebuie sa investigheze de ce incalca SISTEMATIC acei indivizi LEGEA.
Asa ca nu le mai lua apararea unei astfel de practici.
BRAVO FLAVIUS !

Leo spunea...

stelian palagheanu
Nici in fosta capitala a Tarii Romanesti nu au aparut cupoanele. Cel putin , la mine in cartier...

Leon spunea...

Cupoanele de Pensii ptr.luna Ianuarie au plecat la timp de la CPS a MApN catre Posta Romana..!
Se pare ca P.R. are contract cu o Firma privata pentru distributie la domiciliu a C.P.si aici au aparut problemele..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onesti Citty raporteaza disparitia cupoanelor de penzii cazone, care au fost folosite la Revelion pentru invelit sarmalele si umplut caltabosii ghiftuitilor de la popota CPS-ului! Luna aceasta ne legitimam cu ultima decizie de recalculare, la greu pe shuntare, daca nu va e jena cu ea in buzunare!

Leo spunea...

Ati vazut cum se maimutareau la "pozele de grup" , de parca erau in vacanta pe partie. Era veselie mare intre ei se vedea ca "guvernarea" nu este nici o apasare pt. ei. Sunt acolo ca sa-si satisfaca un hobby , fara nici o raspundere , in timp ce in spitale mor pe capete cei care sunt omorati nu de boala ci de hobby-ul lor.
Aoleu , Aoleu , Aoleu , Romanie.
PS
"calda", de la tribunul Mircica
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

IAR99Army spunea...

Bravo LEON
Da-le bani lui COCOCEANU SI DOLEA care nu sa apere rezervistii de abuzurile politrucilor FUR SI MINT si ale GULERELOR ALBE din MApN se plimba prin Europa pe banii ANNCMR(adica si ai tai) si nu au alta preocupare decit sa isi mai dea cite un grad de ofiter in rezerva(ei care conduc aceasta organizatie se propun tot pe ei). SI TU TE VAIETI PE AICI CA TE-AU FURAT ASTIA LA PENSIE.

Leon spunea...

Soimule, banii nu sunt ai mei..!
Din impozitul de 16% retinuti din pensia mea in anul 2017, ANAFul o sa vireze spre sfarsitul anului 2% din acest impozit catre Filiala ANCMRR DJ, unde sunt membru cotizant din anul 2000 !
Poate la fel ajuti si dta ROMILul!

tehnocrat spunea...

Pt Dl Leonard
Domn injiner, incercati sa folositi legatura elastica si sa abordati altfel problema.
In MApN
Axiome:
1. Unele prevederi legale: hotarari de guvern, ordine ale ministrului sau ale comandantilor / sefilor de UM de la diverse esaloane, priviind stabilirea drepturilor de pensie pt militari sunt clasificate secret de serviciu (SSv).
2. In cf cu legea 182/2002, HG 781/2002 si ordinul ministrului MApN nr M9/2013 accesul unei persoane la documentele clasificate secret de serviciu gestionate de o UM, se face pe baza principiului " necesitatii de a cunoaste" si autorizatiei eliberate de comandantul/seful UM
3. Pensionarii militari trebuie sa cunoasca toate prevederile legale care se aplica in stabilirea drepturilor de pensie , indiferent ca-s neclasificate sau clasificate secret de serviciu.
Ex. Art.11 /legea 223/2015 stabileste grupe de munca pt pensionari, M132/2015 prevede ca grupele de munca se acorda la cerere, dar tabelul cu grupele de munca este SSv. Ca sa-ti ceri un drept, in primul rand trebuie sa stii ca-l ai.
4. Peste 90% din legislatia clasificata, ce priveste drepturile de pensie militara de stat este gestionata de centrele militare .
5. La cmj sunt si memoriile (dosarele de personal) ale pensionarilor militari, asa ca-i usor sa se emita autorizatia de acces la documentele SSv ce reglementeaza drepturile de pensie militara de stat, de catre cdt cmj . Tot la cmj pot sa se gaseasca in evidenta si restul documentelor SSv ce reglementeaza drepturile militare de stat.
6. La cmj trebui sa se realizeze autorizarea pensionarilor militari privind accesul la toate prevederile legale SSv ce reglementeaza drepturile de pensie militara de stat si tot acolo, pensionarii militari dupa ce-s autorizati, sa poata sa consulte aceste prevederi legale. Acest lucru nu necesita fonduri suplimentare de la bugetul MApN, nu perturba cu nimic activitatea centrelor militare.
Concluzie:
Dl injiner de arm si mtii promotie 1986, va propun spre analiza si decizie personala, sa va adresati ministrului MApN printr-o cerere in care sa-i solicitati sa se implice personal, in rezolvarea accesului pensionarilor militari, la toate prevederile legale clasificate SSv ce le reglementeaza stabilirea si plata drepturilor de pensie, cu respectarea tuturor prevederilor legale.
Puteti sa-i propuneti ca acesul la prevederile legale clasificate SSv sa se faca la centrele militare.
Pt motivarea demersului dumneavoastra puteti sa folositi axiomele de mai sus.
PS sa nu uitati sa-i multumiti anticipat, iar deasupra semnaturii dumneavoastra sau puteti sa faceti cererea mai multi pensionari militari si s-o semnati toti , ii musai sa scrieti "Cu stima si consideratie,"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, o spui de parca am trai in Tara lui Papura Voda! Unde-i democratia? Unde-i transparenta? Ce reprezinta acasta secretizare, doar pentru unii? Nu cumva e un act mafiot care imopieteaza totalitatea legilor din Romania? Nimeni nu-i mai presus de lege, sa fie clar! Toti sunt egali in fata legilor, iar secretizarea unor drepturi de fapt sunt actiuni pur mafiote si ilegale, degeaba ne spui aici o poveste legala, cand de fapt este un cretinism mafiot sa ti se secretizeze niste drepturi! Unde traim? In Pampas? Ne gasesti pe noi vinovati de actiunile mafiote ale altora? Legea 182/2002 Art.33 zice clar ca nu secretizezi drepturi de interes public, ca doar nu sunt tratate internationale NATO cu armamente si tactici defensive, scutul Deveselu sau Laserul de la Magurele! De aia cresc pensiile unora de trei, patru ori si depasesc 15.000-20.000 lei, pana peste 100.000 lei, pe cand cei care se tarasc de foame nu beneficiaza de nimic? Nu ti se pare ca secretizarile sunt abuz de putere si de serviciu cu represiune nedreapta, in acest caz, lovind in unii si inaltand ghiftuit pe altii? O zici la modul in care suntem niste sclavi care trebuie sa ne taram ca serpii pentru o bruma de drepturi, pentru ca de fapt in esenta sunt destinate doar unei maini de gusteri ce profita din secretizari fortat abuzive si ilegale! Da, bine face onorabilul Leonard, eu si altii sa le dam in cap cu maciuca Procuraturii Generale, DNA si DIICOT, pentru ca toate aceste actiuni sunt ilegale, mafiote si discriminatorii, cu abuz de putere, abuz in serviciu si represiune nedreapta cu mari daune materiale, financiare si psiho-emotionale! Noi nu ne ploconim, noi nu ne injosim sa cersim ceea ce ni se cuvine, noi cerem ca Armata sa-si8 faca datoria la pensii fara secretizari mafiote si contrare legilor si Constitutiei! Daca nu, atunci sa intervina organele de ceretare penala! Lg.182/2002 darama toata sandramaua asta mafiot-selectiv-discretionara si discriminatorie a abuzurilor prin secretizari! Punct.










Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

@ tehnocrat
Multumesc pt. informatiile din comentariul tau, totusi :
1. Flavius a punctat perfect aspectele principale.
2. Nu am inteles cum trebuie procedat cu avocatul ,cu expertul contabil pt. experiza contabila , cu completul de judecata , cu sedintele de judecata in contextul descris de tine. Dupa cum ne spui , eu inteleg ca la CMJ-uri ar trebui sa se deschida sectii ale tribunalelor si curtilor de apel pt. judecarea Asig. Soc. militare ? Nu ar fi mai simplu ca LICHELELE sa respecte Art. 33 din L 182/2002 ?
3. Te rog , nu uita de rugamintea adresata tie , de a ne spune ce "detalii ti-a povestit" doamna de la Casa de pensii publice CJ , in legatura cu afirmatia ei de la începutul lui ianuarie 2018 când ai fost dupa adeverinta de stagii de cotizare si ti-a spus ; " Oricum nu mai aveti ce face cu ele"...

Leo spunea...

IAR99
Daca i-ai spus lui Leon despre Mitica de (la 1183 si de la 1083), cum si ce... sa sti ca ori s-a muiat ca fularul de matase , ori ti-ai capatat un adversar redutabil in el....

Leo spunea...

Am vazut la TV , ca ministrul de la finante are datorii la banci si la ANAF de aproape un milion de EURO.
Pai cum va administra acest individ finantele roamniei , când el nu a fost in stare sa-si administreze propriile finante de a ajuns un indatorat pe 3 generatii ?
Oare va bloca ANAFU-ul conturile acestui individ care are astfel de datorii la ANAF ?
Ia sa aveti voi 200 de lei restante la ANAF sa vedeti cum va blocheaza contul.
Vai de mama ei de Romanie cu FUR si MINT pe "felie".....
PS
Iar ministresa de la sanatate a zis ca a facut inventarul "problemelor din sanatate"
Pai asta fac ministrii sanatatii de 28 de ani , ce mare inventar a facut ea. Ma miram sa fi declarat ca a rezolvat o problema din acel inventar , nu ca a facut "inventarul". In timp ce ea facea "inventarul" , au murit la fiecare ora un om cu sanse de viata datorita problemelor din inventarul ei.
Vai de mama ei de Romanie cu FUR si MINT pe "felie".....

IAR99Army spunea...

Leonard esti ruda cu LEON ? iar LEON ESTE AMIC CU MITICA? pai referitor la ANNCMR Dolj in special si la ANNCMR CENTRAL in general am spus ceva neadevarat ? Singura lor preocupare(a conducerii filialei evident) este sa-si mai ceara niste grade de la MApN, sa isi mai ia pentru ei niste bilete de odihna si tratament prin statiunile ce apartin de MApN, sa se plimbe pe banii primiti de la MApN si din cotizatiile/donatiilor membrilor(fraierilor) prin niste tarisoare de prin Europa Unita si sa mai depuna si ei cite o coroana pe la festivitatile locale din cind in cind. Eu m-am retras de la ANNCMR de citiva ani buni intrucit nu m-a reprezentat si nu ma reprezinta nici in acest moment in nici un fel in fata urgiilor venite dinspre factorul politic fie de dreapta fie de stinga. Nu merita nici macar 2% din partea mea, iar in acest moment nu merita nici o asociatie a militarilor in rezerva acest privilegiu din partea mea. De cind am iesit la pensie(2001) si pina in prezent singura asociatie care m-a reprezentat cindva a fost SCMD cu plusurile si cu minusurile sale, si regret ca in acest moment nu mai exista nici o organizatie, asociatie, sindicat, ong,etc, care sa ne reprezinte interesele noastre legitime in contradictoriu cu guvernantii. Singura noastra cale de a ne apara este cea de CUC(solitara) si din pacate numai prin actionarea in justitie. Acest lucru arata cit suntem de dezbinati si ca unii mai sunt grupati doar pe mici interese. Interesul general nu mai exista, unitatea este la pamint, dezinformarea si manipularea sunt la loc de cinste, s-a instalat scirba, dezinteresul, invidia, indiferenta si mai grav pasivitatea si toate acestea convin de minune GULERATILOR din ministere si POLITRUCILOR VREMELNICI ce guverneaza tara in acest moment.

Leo spunea...

Da , sunt ruda cu Leon , cu Flavius , cu tehnocrat , cu Iulian , cu T3,cu Iuliu p. , cu medicmilitar12, cu petre , cu stelica , cu mos martin , cu red dog car , cu...IAR ...etc
Toti suntem un fel de rude pe aici prin gradinita "Florile Soarelui"...

Unknown spunea...

Nici de la MAI nu au venit cupoanele de pensie , au iarasi probleme cu posta

Leo spunea...

Am vazut la ROTv azi , la orele 17: 25 fix , cum un parlamentar Sebastian Oprescu spunea ca la Suceava un politist local are un salariu de 4700 lei. Intr-un fel era suparat deoarece el ca profesor la o Universitate din Suceava ne souneqa ca are cam 3000 lei. Eu am inteles din spech-ul lui, ca tara e bulversata si intoarsa pe dos.
Eu mai adaug ca IMPOSTURA nu a fost niciodata ridicata la rang de valoare nationala ca acum. Auzi , un politist local (oare cu liceul?) , are un salariu de 4700 lei. Iar un maior 2700 lei.
Toate pânzele SUS !