Un produs Blogger.

luni, ianuarie 22, 2018

Evoluţia cuantumului pensiilor militare la MAI în anul 2017

27 comments
In loc să furnizeze informaţii pe site-ul său, Casa de Pensii Sectorială a MAI publică datele de mai jos pe un site economic care nici nu ştie să interpreteze corect datele primite.
Cum o fi crescut media pensiilor la MAI în anul 2017 cu 20%, când singura creştere serioasă a fost indexarea cu 5,25% din ianuarie ? Ce efecte puteau să aibă eventualele actualizări potrivit L 152/2017 cu modificările şi completările ulterioare, dacă nici nu s-au emis decizii de actualizare?

Anul 2017
Număr beneficiari de pensii speciale din MAI
Sumele totale brute plătite de la bugetul de stat pentru pensiile speciale din MAI
Valoarea medie brută a pensiei speciale din MAI
Ianuarie
57.535 de persoane
peste 204,01 milioane lei
3546 de lei
Februarie
58.122 de persoane
peste 208,57 milioane lei
3588 de lei
Martie
58.961 de persoane
aproape 215 milioane lei
3646 de lei
Aprilie
60.177 de persoane
peste 223,27 milioane lei
3.710,00 lei
Mai
61.289 de pensionari
peste 230,39 milioane lei
3759 de lei
Iunie
62.125 de pensionari
peste 236,5 milioane lei
3.807,00 lei
Iulie
58.942 de pensionari
peste 239,87 milioane lei
4.070,00 lei
August
59.380 de pensionari
peste 244,62 milioane lei
4.119,00 lei
Septembrie
60.237 pensionari
peste 250,03 milioane lei
4.150,00 lei
Octombrie
61.267 pensionari
peste 257,39 milioane lei
4.201,00 lei
Noiembrie
62.722 pensionari
peste 266,05 milioane lei
4.242,00 lei
Decembrie
64.600 pensionari
peste 274,92 milioane lei
4.255,00 lei



Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/toti-romanii-au-platit-2-85-de-miliarde-de-lei-pentru-pensiile-speciale-din-ministerul-de-interne-in-2017_148961.html#ixzz54uwZvPp8

27 de comentarii:

Liviu PO spunea...

Diferenta dintre MAI si MAN este MARE!!!!
Dumnealor au avut un buget de 3,746429 mld.lei pe 2017 pentru asistenta sociala (64,000 de asistati) ,iar armata a avut 3,506429 mld. la 75,000 de asistati.Care-i mai mare si mai tare?
Tancul sau autospeciala de stins incendii?
TAB-ul sau duba de politie?
Este evidenta situatia .CUI I-A FOLOSIT LOVITURA DE STAT DIN 1989?

vasile spunea...

Eu nu cred ca datele sunt transmise de MAI. In tabel se vorbeste de pensii speciale ceea ce nu este corect. Mai mult, numarul de pensionari si valorile medii pe fiecare luna nu este real. Este o diversiune a politicului pentru a induce zazanie intre pensionari si a justifica eventuale modificari legislative.

medicmilitar12 spunea...

...Liviu PO...:desigur- întrebarea- e pur RETORICA...!?

Leon spunea...

Matematic, calculul este corect: 4255:3546= 20%, adica pensia medie bruta din Decembrie raportata la cea din Ianuarie, reprezinta o crestere matematica corecta..!
Dar, mai degraba cresterea medie este data de decesul celor mai in varsta si cu pensii mici si intrarea in sistem a celor mai tineri si cu pensii mari; de exemplu, in luna iulie sunt cu 3000 de beneficiari mai putini fata de luna anterioara, iar in luna decembrie sunt in plus fata de septembrie cu 4000, in urma intrarii in vigoare a OuG.nr.59/2017..!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
raul spunea...

De cand va spun ca trăim noaptea minții!Cu tot respectul daca un agent de poliție ia o pensie mai mare ca un ofițer de armata ,Ceva e putred in societatea respectiva!Se aude la MApN -ul ala al nostru care numai pe noi nu ne apara!Toata lumea numai pe noi ne scoate in fata la critici si noi am ramas de căruță de prosti ce suntem!

Huhu Rezea spunea...

@vasile
E cam bolnavicios scepticismul acesta generalizat.
Nu toți cei care primesc pensie de la CPS a MAI sunt pensionari MAI. Mai sunt și cei de la Servicii arondați în baza unor Protocoale.

dac55 spunea...

Cum or justifica disparitia a 3745 pensionari in luna iulie- au mai murit unii dar daca merg in ritmul asta pana la sfarsitul anului 2018 CSP din MAI dispare ca nu mai are ce gestiona

Huhu Rezea spunea...

Diferența din iulie nu cred că poate fi explicată numai prin plecările definitive! Mai repede cred că au fost și reangajări ca urmare a lipsei de cadre.

Leon spunea...

Sigur sunt cei de la Ministerul Justitiei..!
Serviciile sunt arondate la CPS a MApN si probabil CPS a SRI..!

dac55 spunea...

Ma indoiesc ca atunci in iulie cand se iesea pe capete din sistem datorita facilitatilor care s-au ivit,sa se gaseasca peste 3000 de pensionari care sa solicite reancadrarea.Dinamica cifrelor prezentate este greu de interpretat,daca nu s-a dorit sa fie o diversiune(caracteristica).

dac55 spunea...

@Leon-Casa de pensii a MAI nu are treaba cu Ministerul Justitiei.Tabelul se refera strict la Casa MAI.

Huhu Rezea spunea...

Cei care se pensionaseră anticipat puteau să se reîncadreze pentru a prinde in pensie majorările prevăzute in Legea salarizarii până in 2022.

Pop Iuliu spunea...

@ mihela brenda etc.
Ce bat ai simțit printre gard,? eu doar am postat un link, nu sunt eu autorul articolului, așa ca te rog sa nu ma blestemi pe mine!!!🙄

Unknown spunea...

OK

Leo spunea...

Bravo liviu po,
Exact acelasi lucru l-a spus si LOV , la sfarsit de mai si inceput de iunie ca " Miliatrii de la MApN sa-si verifice fluturasii ca vor avea o surpriza in iulie " ... deoarece este un mare decalaj intre MAI si MFA. Acea surpriza a fost L 152/2017 care a majorat cu 15 % soldele militarilor MFA.
Apoi , s-au revoltat Coarna , Valnei si inca unul (care vorbeste cu gura inchisa) si s-a dat un act normativ de le-a majorat si la MAI cu 10% .
Lovitura de stat a folosit LICHELELOR , de care nu mai scapa Romania 5 generatii de acum incolo...

Ioana spunea...

Sa fim seriosi totusi munca unui agent de politie e mult mai grea si complexa decat munca unui ofiter MApN indiferent de gradul lui .

Huhu Rezea spunea...

@Ioana
Si uni subofiteri MApN se cred mai importanți decât ofițerii: Nimic nou sub soare! Ca tot țiganu..., fiecare își laudă ciocanu....
Ioana, în toate există o măsură.

daniel spunea...

ANP-ul (penitenciarele) face parte din MJ si apartine casei de pemsii MAI.

Iulian Mareș spunea...

Ioano,
Dar prostii mai mici nu poti scrie? Tu stii ce inseamna tehnica si tehnologie militara la nivelul actual? Tu crezi ca armata-i doar parada?
Sau inteligenta a tasnit din clocitoarea de la Campina si noi nu stim?
Nu contest rolul si importanta sociala a muncii agentilor, dar cred ca ai ales un sistem de referinta f jos!

ionel bardas spunea...

tot respectul pentru militari si armata in genere dar padure fara uscatura nu se poate si s-a trezin unul ca Liviu PO sa abereze si sa denigreze.domnule da-ti seama la vorba ca ce spui dumneata cu lovitura de stat din 1989 coroborat cu afirmatiile altora ca tine din decembrie 1989 gen -a venit si rindul nostru - se cel in cauza era sofer la armata incepe sa puna lumea pe ginduri binenteles daca autorii vorbelor sigur au ,, toate tablele pe casa "

Amoniac spunea...

CSP 10 08 2017. Casa de pensii a MAI plăteşte pensii titularilor, urmaşilor şi pensionarilor din sistemul de penitenciare (ANP), astfel:

- titulari din MAI - 56.946;

- titulari din ANP - 5.798;

- pensii de urmaşi - 14.831;

- Total pensii - 77.575.

radu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ela spunea...

/ziarulunirea.ro/pensiile-speciale-din-mai-au-costat-bugetul-de-stat-2
Cititi articolul si va minunati cate prostii (minciuni) pot fi debitate.Am scris un comentariu in care i-am contrazis dar nu mi l-au publicat. Printre alte minciuni cum ca pensiile militare cresteau inainte cu 50% din cresterea veniturilor brute ale activilor, mai zic ca pensiile au crescut cu 20% in decembrie 2017.!! Si pensia medie ar fi 4220 lei la MAI.In decembrie s-au dat diferentele din recalculare , le-au socotit majorare de 20% Cum pot Casele de Pensii sa dea atatea informatii eronate???!!!
Toate astea sunt minciunile Olgutei preluate ca adevar absolut de unii cred eu rau intentionati.

Iulian Mareș spunea...

Suportă comentarii?
DACA NICI PE ȚUȚEA NU-L CREDEM ATUNCI NOI NU MAI AVEM PERSONALITĂȚI
ȘI NE MERITĂM SOARTA, NOI,CA POPOR,AVEM O MARE PROBLEMĂ:
ÎNTOTDEAUNA NE BATEM JOC DE CEI MAI BUNI DINTRE NOI!
Petre Ţuţea: In sfarsit "Să dăm Cesarului ce este al Cesarului" ! A fost si bou pe deasupra prin cultul personalitatii dar pe langa ce a facut ar trebui sa i se ierte...
Petre Ţuţea: „Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”
Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui şi el P Tuțea după ce a murit a spus:
”Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”
"Ceausescu a condus Romania timp de 24. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu!
Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt :TATAL NATIUNII!
Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi,la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…
Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie – poate Ramses cel Mare. Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si... autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana ..
De fapt este incredibil.
Daca stiti despre ce vorbesc veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor de... tampiti!"

Leon spunea...

Mares, daca-mi aduc bine aminte, Ceausescu repartiza peste 30% din PIB, in fiecare an, pentru Investitii, si era in vigoare Legea Ilicitului..! Acum investitiile sunt sub 10% si mai mult din fonduri europene, iar palatele baietilor destepti se vad la tot pasul..!
Nu peste mult timp, Nicolae Ceausescu , in Istoria Neamului Romanesc, va ocupa locul pe care il merita..!

Gelu spunea...

Datele sunt total gresite. Cum va exp
licati ca in luna iulie au fost cu aproape 3.000 de pensionari mai putin decat luna iunie?