Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 10, 2018

Inginerul agronom Ioan Munteanu a trimis pensiile militare spre dezghețare

42 comments
Stenograma ședinței  din 20 decembrie 2017, când Proiectul de adoptare a OUG nr. 59/2017 a fost retrimis la Comisia de muncă.
Şedinţa Camerei Deputaţilor din 20 decembrie 2017
8.Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (PL-x 310/2017). (retrimis comisiei)
 
consultă fişa PL nr. 310/2017
 
După pauză
Video in format Real Media
Reluăm.
Vă rog.
Poziţia 31. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu; PL-x 310/2017.
Procedură.
Video in format Real Media
Domnule preşedinte,
Raportul nu este foarte clar; se confundă diferite arme şi vă propun să se întoarcă la comisie două săptămâni. Vom afecta pensiile unor oameni care nu ar trebui să ajungă în această situaţie.
Video in format Real Media
Vot.
Video in format Real Media
101 voturi pentru, un vot împotrivă, o abţinere, un coleg care nu optează.
Aprobat.

42 de comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Rodica spunea...

Sa.i dea Dumnezeu sanatate si reusita cu acest proiect. Poate va ajunge su in dezbatere vreodata si se va face dreptate si cu aceste drepturi ale unor oameni care chiar au muncit si carora Olguta Vasilescu le.a confiscat.

Iulian Mareș spunea...

Dl.ing.agronom, actualmente parlamentar știe cu cine a strâns sfecla și porumbul!
Toată stima!

Aurel spunea...

Le baga în azot lichid până în 2021.

Iulian Mareș spunea...

Aurel,
Pensiile și pe noi!...criogenare!

Liviu PO spunea...

Sa nu aveti imopresia ca a facut-o de capul lui...I-a venit randul sa propuna acest lucru de la conducerea partidului...

Iulian Mareș spunea...

Liviu,
Insinuezi o luare de poziție comandata politic, ierarhic, de la cel mai înalt nivel?
Să fie germenii unei skimbari deja a paradigmei recente și fals vehiculate?

Mihai spunea...

Bravo Tudose.
Metoda de abordare pertinent.
Puneți lui Gândea, Chiriac și Ciuvica masca de oxigen.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, cineva v-a tras o plasa urata de tot cu Decizia aceea ,,actualizata!'' Pe calculator pot sa-l puna pe Trump la masa cu Dumnezeu in rai si sa zicem ca e aievea... Ati mai vazut, de atunci, alta Decizie actualizata? Nu aud macar un coleg pe aici sa fi primit, ceea ce mi se confirma ca sistemul a reusit doar sa ne agite sa ne vada reactiile cu acea Decizie capturata de Dv. Oameni buni, ati primit ceva?

Huhu Rezea spunea...

N-am prea înţeles ce a vrut să zică domnul Munteanu cu... se încurcă armele...In schimb a fost foarte concret când a spus că ordonanţa afectează pensiile unor oameni.
Eu cred că s-a aflat că Iohannis trimite legea la CCR dacă ajunge la el. S-a decis ca şi ordonanţa 59 să urmeze calea ordonanţei 57.

"flavius
Dar... esti destul de matur ca sa percepi autenticitatea unui document, comparând decizia de recalculare cu cea de actualizare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dragostea mea eterna, Romania:
Youtube, dati click pe: ,,Istanbul street music'':
Un crampei reprezentativ al romanismului neaos de strada, pierdut prin mahalalele lumii...Romania, totusi traieste prin acesti oameni, si ei pierduti si saraci, dar intr-o fericire naiva si bonoma, spre mila trecatorilor, surprinsi parca de atata naturalete folclorica exportata pentru cativa banuti dintr-o palarie sau caseta a filotismului de monent...Strada, da strada, poate sa atraga si frumuseti naturale sa-si etaleze dansul nejenat de privirile trecatorilor surprinsi si curiosi de ceea ce se intampla icognito si neregizat....Fantastic de frumos, splendid si chiar minunat! Chiar si un picior de lemn poate fascina, atunci cand este pus in valoare sarmul personal al interpretului, indiferent la tumultul strazii si la dansul trecatoarei care farmeca intregul peisaj stadal...
Ce frumoasa esti, Romania mea, cand esti exportata pe cativa banuti in mahalalele lumii! Te iubesc si te ador, fantastica si surprinzatoare Romanie a mea, cu tot ce ai mai minunat in interiorul plaiurilor tale, dar si in calatoriile tale de pasare ratacite prin lume!...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cred că dl. Munteanu a făcut o aluzie la anumite arme, care au fost ciuntite și mai tare...piloții și marinarii ambarcați!
Bine, ... la pensionarii din aceste arme și situații!

Unknown spunea...

Deci iarasi suspiiuni si amagiri , bine , sa vedem ce face guvernul asta ,daca mai ramane , da ste posibil sa faca cu oug 59 ce a facut si cu oug 57 , dar nu inteleg dee o echipa de rezervisti nu se aseaza in fata CD asa cum fac aia de la rezist , asa aasteptand nu o sa se rezolve numic .

Leon spunea...

Cornele, CPS a MApN proceseaza deja Deciziile de Actualizare in ordinea deschiderii dreptului de pensie..! Cred ca in aceasta luna colegii nostri mai in varsta vor primi aceste decizii..!
Si incearca sa fii OPTIMIST: Asteapta-te la ce este mai bine dar Pregateste-te la ce este mai rau..!

Marian spunea...

Am primit si eu decizia de actualizare. Marire de 20 lei pt col 5,35 cu vechime 42 ani. Respecta algoritmul deciziei prezentate

Iulian Mareș spunea...

Mihaela, mon amoure!
Mă îndoiesc să nu știi că lucrurile cele mai bune se fac prin spate și nu prin față; la vedere poate toată lumea!

Huhu Rezea spunea...

@Marian P
A crescut pensia recalculată cu 20 lei sau pensia în plată?

Pop Iuliu spunea...

@ Marian Popescu
Mulțumim pentru informare!
Ne puteți ajuta sa deslusim “mecanismul” de actualizare? Va rog sa aveti amabilitatea sa ne precizați care este anul pensionarii si care este procentul actual al compensație pentru contribuția individuală la bugetul de stat comparativ cu cea din decizia anterioară.
Cu deosebita considerație!

Marian spunea...

Dle Huhu, a crescut pensia recalculate bruta. Am trimis deja contestatia argumentand cu incalacarea art 60 din L223 si a Legii 207/2017

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, multumesc pentru incurajari! Sunt foarte mahnit si dezamagit. Mai ales ca n-am avut parte de o actualizare din 2010, pe cand altii au luat in permanenta de s-a ajuns la sume exorbitante la unii! Mari discriminari pentru unii saraci ca mine! Eu sunt considerat ca fiind iesit in 1989, cand am fost scos in boala, dar poate ca ma considera, la drepturile financiare, daca considera ca le am si vor muschii lor, ca sa fiu amanat la modul razbunator pentru protestele mele zilnice MAIL catre ei, in data iesirii in 2014 in limita de varsta...Dumnezeu mai stie...Ei au painea si cutitul, precum acel infricosator deget miscator, al lui Mengele, la Aushvitz!
Toate cele bune cu sanatate!

Leon spunea...

Reducerea Compensatiei CIBS in deciziile de Actualizare, mananca jumatate din cresterea cuantumului pensiei recalculate/calculate...! O mare MAGARIE din partea CPS a MApN !

Huhu Rezea spunea...

Interpretare pentru toți cei care nu înțeleg că stagiile efectuate în alte sisteme de pensie, anterior angajarii în armată, nu numai cele ulterioare pensionării, nu mai intră în calculul pensiilor militare, potrivit art. 25, corelat cu art. 3 lit. f) din legea 223, decât dacă au fost validate ca atare în decizii de pensie anterioare.


Articolul 25
(1) Constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat în condițiile art. 16-18 și 32 și perioadele recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în condițiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Atenţie la conjucţia şi din textul boldit.

Reciproca formulării din art. 25
Perioadele care nu sunt recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în condițiile legii, până la data intrării în în vigoare a prezentei legi, nu constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat în condițiile art. 16-18 și 32.

Iulian Mareș spunea...

Statul de drept forțează, Terente romanțează, Liviu (cu PSD, ALDE și UDMR) îl trimite în Balta Brăilei!
Brăzdatul fuge în Groapa lui Oatu, însă potera-l prinde pe vândut!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, astia se bosolesc gratuit intre ei ca pe lavete, si vor sa-l trimita pe cabotinul Terente in Balta Brailei, la fermele cu fomele la prins peste-n hodorogul din nuiele. Pana la Pasti, ni se da de gandit ca Dragan Supercinstit corsar, ca Fecioara Maria Tereza Armasar, cat si Terente, cu mooian de om botit de sete, vor fi, ori super consolidati, dar mai degraba ratati si un rest de vagi amintiri de oameni uitati, poate ca *j.u.d.e.c.a.c.a.t.i* si arestati...

mosmartin16 spunea...

Pentru pop iuliu si nu numai ! Cititi reglementarile ! Veti vedea ca actualizarea presupune acelasi mecanism ca si recalcularea, numai ca , cu alta solda de functie ! Simplu ! Toate bune !

mosmartin16 spunea...

Doriti iar un exemplu de actualizare ? Cred ca multi nu au rabdare ori nu inteleg !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, m-am uitat chioras peste gard si am citit si eu din Sfanta Scriptura, ,,Lauda-te sfanta gura,'' de pe CPS: Au luat-o shmechereste in coada de peste si curveste pe inainte repede sa ne demonstreze ca au procedee sa ne fenteze si sa ne fezandeze cu degetul fara unghie si piele a lui Sf. Prooroc Mengele!

Huhu Rezea spunea...

Acum înțeleg de ce a avut atâta greutate intervenția domnului deputat Ioan Munteanu, care a cerut retrimiterea Proiectului de lege privind aprobarea ordonanței de înghețare a pensiilor militare la Comisia de muncă din CD.
Păi....domnilor, domnia sa nu este un deputat pălmaș. Este chiar liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, desemnat de anul trecut, după ce fostul lider Ciolacu a ajuns vecepremier.
Dacă a zis șeful, cum să nu voteze tot grupul PSD pentru retrimitere?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Terente Haiducul catre honvezi: ,,Am declarat ca daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa el!'' Bravos, Maria Ta! Asa, mai DA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mos Martine, te rog sa ne mormai frumos si bine daca figura asta tine, tot ca la recalculare: Cu, sau fara shuntare dilie la cuantumul care-i adus in linie cu salariul minim pe economie, plus indexarea inmultita cu 1,5 sa ne punem pe creiere nojitele de la opinci! In orice caz, nu poate fi cu necaz de micsorare la actualizare, fata de cuantumul minim la salarizare! Dar, dezvolta ideea, te rog, pe mai departe ca mi-ai starnit o curiozitate aparte cum ca ai sti ceva mai separat si ai vrea sa o tii intim in cap la secretizat!

Iulian Mareș spunea...

Asta e democrația pe care o vor înțelege?
La cumpărături!

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/un-rus-insetat-de-votca-a-intrat-cu-un-transportor-blindat-intr-un-magazin--179493.html

Dan B. spunea...


Azi, 11.01, dupa o scurta incursiune intr-unul din birourile conducerii CPS a MApN, am plecat „pe scut” catre casa, concluziile fiind:
1.CPS nu s-a implicat, desi ar fi trebuit, in schitarea Ord M-25/2016, pentru acoperirea vidului normativ ref la actualizarea salariilor de incadrare din structurile MApN desfiintate inainte de ian.2016. Intrebati fiind ce demersuri au initiat intru solutionare, cei doi adjuncti ar raspuns ca „nimic, asteptam date actualizate de la centrele militare (?), eventual echivalarile efectuate de catre DMRU”.
2.Singura modalitate viabila de actualizare, fct. de salariul minim brut pe economie, criteriu inclus in contractele colective de munca ale celor trei regii autonome, nu se afla in atentia lor, asteptând „pară malaiața ....” de la DFC; si nici nu vor face demersuri pentru completarea Ord M-25/2016 in legatura cu acest subiect.
Pentru cei care se afla in situatia mea, va avertizez ca echivalarea functiei, detinute la un moment dat, cu una din actualele state de organizare, este inoportuna, caci sporurile functiei echivalate nu se transpun in decizia de pensie pt ca nu ati fost subiectul lor; sporurile dvs ne se aliniaza functiei echivalate, ca fiind incompatibile acesteia.
Pe de alta parte, nu m-ar mira faptul ca pensia mea sa fie recalculata doar in baza datelor cunoscute (actualizare la nivel nul pt salariul de incadrare), respectiv includerea doar a soldei de grad si a gradatiilor in baza de calcul.
Recomand colegilor aflati in situatii similare ca, pâna la finalul prorogarii termenului de actualizare si recalculare a pensiilor noastre, sa se pregateasca pentru initierea actiunilor judiciare, dupa contestarea deciziilor, in sensul ca judecatorul sa impuna intimatelor MApN (detinatoare de arhive), ca probatoriu in beneficiul reclamantului, sa prezinte in sedinte documente, care sa ateste elementele dvs salariale, coeficientii de ierarhizare detinuti si extrase din contractele colective de munca privind raportarea acestora la diferite criterii (salariul mediu sau minim brut pe economie).
Inchei prin aceea ca un asemenea dezinteres intru solutionarea acestor speze dificile, manifestat la doi ani si jumatate de la promulgarea legii, este strigator la cer pentru cei 1400 pensionari supravietuitori (inca!).

Iulian Mareș spunea...

A crescut alocarea pt cele lumești!
Așa guvern mai rar!

https://www.libertatea.ro/stiri/ajutorul-de-inmormantare-a-crescut-cu-1-000-de-lei-in-2018-2103969

Iulian Mareș spunea...

Malaci Tudose, gagiu de Viziru produce declarații defăimătoare, fals și uz de fals în mediu public!
Comportament de țigan, școlit puțin și târziu! Comportament de bețivan ghidonat de alții!
Rușinos ... căci Malacu prost că un bivol a luat-o în rât de la o femeie!
Cine le-a răzgândit pe Ioniță?
Eu cred că ploaia și vântul! 🤔

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, ai dreptate! Mai ales ca tizul sau, vestitul Terente al Baltii Brailei, a fost prins si datorita intentiilor de misogin la femele, pe laga acele calitati de ,,buhai'' al Baltii, dar dandu-se la coana preoteasa cu de-a sila, adicatelea pe viol, a sfarsit-o cu cocoselul balshoi in formol! Nu sunt fan madam Dan, dar misoginismul e o actiune infecta pentru un mascul! Actul nu-i un fals si o poate proteja in orice actiune in instanta! Imi place cinstea, chiar si fata de antipaticii din politica!

mosmartin16 spunea...

Cornelius, de ce nu studiezi reglementarile ? Unde nu iti este clar, intrebi ! Ok ?

karadeniz spunea...

Astăzi a avut loc o nouă întâlnire între liderii asociaţiilor pensionarilor militar și conducerea MApN . Despre ce s-a discutat prezinta unul dintre participanți col (retr. ) Viorel Gligor care deși nu face parte din conducerea vreunei structuri asociative a fost invitat ca administrator al grupului închis de pe facebook ” Pensionarii militari uniţi într-o singură formă asociativă.”

Unknown spunea...

DA s-au intalnit si cu FIFOR , vor face un memorandum si se solicita particioarea la intocmirea lui , a celor care au ceva de spus , poate dl H va avea in vedere acest lucru , dansul sant sogura ca are multe de semnalat / sa se profite de acesasta noua miscare ,.

petre spunea...

Mihai Fifor in calitatea sa de Premier interimar poate face o reglementare privind dezastru in domeniul Pensiilor Militare care au fost diminuate la un nivel dezastruos la cadrele militare iesite in rezerva inainte de 2001.
- formula de calcul dupa salariul minim pe economie 1450 lei nu 1,97 / 1999
- cresterea pensiilor in functie de maririle la cadrele din activitate.
- cresterea pensiilor in functie de anii lucrati nu in functie de sporuri care au fost masluite la nivelul ofiterilor mai ales sporuri de comanda inaintea iesirii din activitate.
legea 223/2015 este facuta pentru a avantaja pe unii respectiv 20% si dezavantaja pe majoritatea 80 %.
eu cred ca exista o sansa de reglementare a nemultumirilor din armata!

Huhu Rezea spunea...

@petre
Spuneam eu pe acest site, acum vreo 2 ani, că abia când vor veni deciziile de recalculare pe legea pensiilor militare se vor trezi și rezerviștii să mormăie câte ceva, după ce 7-8 ani de zile au fost pasivi la lucrătura perversă ca s-a rostogolit de la vreo 8-9 mii de nemulțumiți la gulerele albe din ministere, care au păcălit lumea că au reînființat pensiile militare cu Legea 223/2015, dar au castrat-o mintenaș ce a căzut guvernul Pontosului și Johannis și-a tras guvernul său.

Unknown spunea...

HAI sa il vedem pe dl inginer,ce va face la prima sedinta in CD .daca va fi pus acest oug 59pe ordiea de zi asa cum au spus ca se va trimite pentru DOUA SAPTAMANI ,nu au spus daca in 2018 sau 2019 ...ha

petre spunea...

ACUM VA ROG INSISTENT SPUNETI DUMNEAVOASTRA CARE ATI FACUT SI SUSTINETI ACEASTA LEGE 223 / 2015; UNDE-I DREPTATEA ??
NU ESTE ACEASTA LEGE MASLUITA ??
Faceti ceva!! Indreptati-va macar magaria facuta!
“INTELIGENTILOR”

CONFORM Legea 119/ 2010 AVEAM PENSIA DE 2486 lei, cind punctual de pensie era 817 LEI ( acum punctual de pensie de la 01.08.2018 = 1100 lei)
CONFORM; LEGEA 223/ 2015. (noul calcul)
DUPA 39 ANI VECHIME CUMULATI;
54 PUNCTE : 20 ANI = 2,7 pct. X 15% meritul m. = 2130 lei
2130 LEI - 15 % MERITUL M. = 1852 lei
1862 lei : 2,7 pct. = 693 lei
DECI PUNCTUL MEU DE PENSIE ESTE ACUM SI ASA V-A RAMINE CONFORM o,u,g, OLGUTA V. la 693 lei.
“ DE CE NU A-TI LASAT LEGEA ASA CUM A FOST” ??
Va spun EU! Interesul unora care nu prea au facut ARMATA, au trecut asa ca gisca prin apa limpede,…….