Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 06, 2018

Nu ne ucide corupţia.Nu va apuca. Vom fi striviți de ipocrizie, suficiență și aroganță. Iar pe unii îi va ucide prostia

20 comments
Din cugetările judecătoarei Adriana Stoicescu, preşedinte al Tribunalului Timis, după protestul public al unor #magistraţi.

”România este țara oamenilor care consumă, în medie, un tub de pastă de dinți pe an.
Și două săpunuri.
România nu este doar București sau Timișoara.
Este, mai degrabă, țara oamenilor din Cuca Măcăii.
Fără drum asfaltat și fără canalizare și fără dispensar, dar cu o biserica aurită și școală cu toaletă în curte.
Fără medic și cu o învățătoare care face naveta cu trenul, la clasa a II-a, pentru că Primăria nu are bani să îi deconteze transportul.
Este țara oamenilor care sunt în birt la ora 10 dimineața.
Și care își îmbată copiii ca să stea liniștiți.
Este țara oamenilor care nu au o problemă cu lenea și cu hoția.
De 20 de ani aleg același primar. Băiat bun, de-al lor, isteț, care a reușit în viață fără prea multă școală, că oricum nu ai ce face cu ea.
Băiat ”dăștept”. Dacă e și hoț pe deasupra, admirația concetățenilor este nemăsurată
Le place viața lor. Nu sunt nevoiți să se ridice din pat în fiecare zi, la 6 dimineața. Ajutorul social vine, de bine de rău. Internet au, la fel și telefoane inteligente.
Pentru ei educația e un moft. Și nu au nevoie de ea.
La fel stau lucrurile și cu legea.
Din anii 90 s-au obișnuit să râdă de omul în uniformă. Garcea i-a învățat. Apoi, alți băieți le-au spus că e mult mai haios să îl scuipe pe polițist. Azi îl taie cu sabia pentru că, nu–i așa, suntem în democrație.

Disprețul lor față de uniformă este disprețul față de lege.
Noi disprețuim legea. Doar ipocrizia ne oprește să recunoaștem că nu ne plac regulile.
Desigur, suntem apărători înfocați ai legii, când e vorba de fețe care nu ne plac. Atunci devenim justițiari și vrem sânge, dăm sentințe definitive și apoi plecăm la culcare cu conștiința împăcată.
Dar, cum ne oprește polițistul de la rutieră în trafic, primul gest e să sunăm un prieten sau să facem bășcălie de polițist, doar, doar îl înduplecăm.
Suntem plini de avânt justițiar când e vorba să îi pedepsim pe alții, dar devenim brusc înțelegători când e vorba de propria persoană.
Vrem justiție, dar de ce atâta grabă când suntem noi cu musca pe căciulă?

Condițiile din instanțe sunt, în mare parte, aceleași de 10 ani. Și e normal să fie așa când bugetul instanțelor este limitat; nu avem bani să zugrăvim și nici să dotăm sălile de judecată cu aparate de aer condiționat.
Sunt grefieri care stau câte 6 într-un birou de 2. Sau judecători care stau în birouri fără lumină naturală.
Cei care ar fi trebuit să se ocupe de asta, au stabilit, cu profesionalism și preocupare pentru starea justiției, înălțimea podiumului judecătorului și, mai ales, al procurorului.
Apoi au plecat.
Dar….nu am văzut pe nimeni să solicite renunțarea la privilegii. Nu am văzut pe nimeni dintre noi indignat că un magistrat cu salariul de 10.000 lei își decontează cu sârg algocalminul și picăturile de nas.
Doar îi permite legea, nu-i așa?
Nu ne deranjează pensiile mai mari decât salariile celor care lucrează, intrând cu 100 de dosare pe termen.
Nu am văzut pe nimeni să ceară modificarea legii astfel încât să nu ne mai decontăm transportul de la instanța spre casă, când locuim la 2 km de oraș.
Dar, nu-i așa, e altă localitate și legea ne permite….
Nu putem fi drepți decât cu plombe decontate de Stat?
Asta în timp ce învățătoarea nu își poate permite un laptop, iar medicul rezident are de ales între a-și cumpăra o carte de specialitate sau o pereche de blugi mai de Doamne-ajută.
Pe noi nu ne va ucide corupția.
Nu va apuca.
Vom fi striviți de ipocrizie, suficiență și aroganță.
Iar pe unii îi va ucide prostia” scris magistratul pe Facebook.

20 de comentarii:

tehnocrat spunea...

Stimate Dl Huhurezu
Aceasta dna din poza are comportament, educatie si limbaj de fatuca.
Daca am ajuns unde am ajuns ca tara, se datoreaza celui mai bine platit si ineficient segment a bugetarilor: procurorii si judecatorii.
Hoti si borfasi au fost si vor fii de cand ii lumea, dar acest job nu s-a platit de la bugetul de stat, in schimb cei care trebuie sa-i combata sunt platiti din bani publici, deci si din banii nostri.

Iulian Mareș spunea...

Jupâneasa asta, din vecinătatea menopauzei precoce, se referă la țiganii analfabeți din Timișoara, pe care primăria, CJ, Prefectura, SRU, DNA, DIICOT, Parketul și institutiile magistraților (tribunal, CA) i-au păstorit și ajutat sa fure și să pună mana pe sute de clădiri din centru?
Nu de alta, dar poate ea a jurat credinta in Stabor si noi nu stim!
Ne scuzati doamna, tot cu legile Macovei, adanc dezbatute si tot cu codul Bica lucrati? Bat-o norocul s-o bata, de impartiala si cinstita...
Mai bine lupta ca MP sa-i inkirieze, pe 99 ani, un apartament la Paris și venea cu avionul, busniss class, la termenele din instanță!

Leo spunea...

Coruptia ucide de mult in Romania lui Fur si Mint care a guvernat-o 2/3 dint timpul trecut de la "Aglomeratia din dec. '89". Cel mai bine se vede cum coruptia ucide in spitalele de stat ale tarii.
Doctorii se vaita ca nu au salarii , ca nu au materiale , etc...
Uitati-va de curiozitate in parcarile dedicate personalului din spitalului militar central, sau in parcarea oricarui spital judetean sa vedeti de "show roonmuri" de limuzine de lux parcheaza acolo. Dar ei nu au bani...si nu se uita la tine pana când nu-i bagi in buzunar. In acel moment, apar si materialele si medicamentele si tot ceea ce nu aveau pana când sa-i bagi in buzunar. Poate sa le faca si 10000 de euro pe luna salariile celor din sistemul medical , ca ei tota aceeasi atitudine or s-o aibă. Este o deprindere inscrisa pe codul lor genetic. Ei nu-ti cer , dar nu se uita la tine pana când nu le dai.
La fel este in tot sistemul functionarilor de stat , dar din cauza lor nu se moare direct cum se moare datorita coruptiei din zona medicala.
@ tehnocrat
te rog nu uita ca atunci can mai ajungi pe la doamna de la casa judeteana de pensii publice , s-o rogi sa-ti detalieze putin de ce a spus ca nu ami ai ce face cu stagiile de cotizare civile. Sa ne spui si noua ce ti-a zis .

Huhu Rezea spunea...

@Mares și @tehnocrat
Sunteți siguri că ați înțeles mesajul transmis de judecătoare?
Multor rezerviști nu le-ar plăcea să se vadă în oglinda pusă în fața lor de această judecătoare.
Legile sunt bune, chiar dacă sunt proaste, dar să fie aplicate celor pe care noi îi urâm.

Trofin spunea...

Cei care nu au inteles mesajul transmis de autoarea articolului se pot incadra cu usurinta in matricea acelora care scuipa pe pensionarii din sistemul public de pensii pe un alt blog , putin mai exaltat decat normalul.Lipsa de educatie sau o educatie alterata de evolutia contorsionata a societatii determina si alterarea actului de justitie pe care trebuie sa-l exercite cei formati si platiti sa-l faca. Dar ..., cu pretentii mai mici decat posibilitatile pe care le poate oferi societatea noastra contorsionata. Toata consideratia fata de admin pentru initiativa de a posta un asemenea material !.

iceparu spunea...

Nu cunosc detalii din situatia judecatorilor si grefierilor asa incat nu comentez.Privind insa respectul fata de omul in uniforma sunt obligat sa fiu de acord.Poate ilustrul tehnocrat vine si cu argument cand afirma ca" doamna din poza are comportament ,educatie si limbaj de fatuca"

iceparu spunea...

Huhu Rezea @nu inteleg dece nu-mi permiti sa ripostez maiorului Olescu care pe blogul lui admite numai si numai comentarii si comentatori care ii canta in struna.Nu intentionez sa ma cobor la nivelul lui dar nici nu pot sa accept comportamentul lui nedemn.Omul acesta minte cum respira.

Mihai spunea...

Felicitari doamnei judecator . Adevarul pe fața chiar daca mai sunt in oarecare procent si oameni educati si adaptati la standarde ridicate de civilivatie.
Eu mai adaugam la capitolul civilizatie;
-țara promovatilor cu diplome analfabeti sa ne conduca și sa ne hotareasca destinele din toate institutiile statului.
La capitolul justitie;
- țara furata pâna la temelie cu condamnati ”nevinovati” sau promovati in fruntea institutiilor statului
M-am intors saptamana asta din Germania cu masina proprie. Am fost in vizita la niste prieteni sași (nemti acum) si in trecere si pe la un medic chirug plecat de aici ,sef de sectie acum la o clinica de stat de acolo.
Ascultati aci. Cănd esti dus la operatie acolo ,esti dus cu patul din salon . Esti introdus in blocul operator printr-un orificiu adaptat cu un dispozitiv pe care esti preluat de pe patul de salon.
Patul din salon cu saltea ,perna debarasate de cearceafuri si fata perna se intoarce in salon prin camera de dezinfectie unde este tinut 12 ore si apoi readus in salon si reîmpachetat cu cercefuri si fata de perna dezinfectate,etc.
La noi nici după 28 de ani nu exista asa ceva si nici nu cred ca este in atentia cuiva.
Sa incerce în Germania si Austria romanasii sa parcheze ca la noi pe locurile de handicapati sau pe locuri de actiune rezervate autospecialelor de pompieri si vad ce patesc în 15 minute. A doua oara precis nu mai parcheaza pe acele locuri. Ce fac la noi romanașii necioplici si lipsiti de educatie?
Ce educatie poate avea românașul care intra in supermarket atat la noi cât si dincolo si baga mana in cutiile de depozitare a produselor vrac( alune ,fistic ,bomboane,biscuti,etc) si manânca ca nesimtitii in magazin sau isi hranesc copii asezati cu piciorele si fundul in carucioarele de cumparaturi.
Sau cei care la raioanele de patiserie folosesc mana in loc sa-si puna manusă pusa la dispozitie sau dispozitivele metalice speciale din dotarea rafturilor.
De cum intri în tara prin frontiera te lovesti mai mult sau mai putin de de tot ce spune acolo doamna judecator , mizerie ,mitocanie ,nereptarea legilor peste tot,etc.
Ce poti sa le ceri celor care unde campeaza acolo lasa si mizeria,sau arunca din mers gunoiul pe unde apuca. Ce sa mai vorbim de civilizatia fumatului pe strada si arncatul chistocului.
Și se pare ca la foarte multi le place si doresc perpetuata sitatia asta .
Felicitari d-nule Huhurez indiferent daca ai postat materialul cu intentii bune sau denigratoare la adresa d-nei judecator.

Iulian Mareș spunea...

Trifon și Huhurez!

In afara faptului că madama se situează în ex spațiul românesc și ne ceartă, ce ar mai fi de spus?
Că ei nu i s-au tăiat 25% din salariu, că nu plătește contribuții la sănătate, că magistrații au accesat O7, că ridică ajutoare la ieșirea la pensie...etc!
Sau poate...
"Noi disprețuim legea. Doar ipocrizia ne oprește să recunoaștem că nu ne plac regulile.
Desigur, suntem apărători înfocați ai legii, când e vorba de fețe care nu ne plac. Atunci devenim justițiari și vrem sânge, dăm sentințe definitive și apoi plecăm la culcare cu conștiința împăcată."
Pai nu ești ipocrita femeie când ați dat ciorilor spitale și bolnavii au fost evacuați iarna, că pe front!
Sa o ia dracu de justiție, când ROU este sancționată la CEDO pt multe decizii injuste, nu pt că le pute gura!
Sunteți duși cu capu? Idioata asta cu iz superior a scris aidoma lui Liiceanu, când scuipa venin că amărâții pensionari au gurile scârboase, fără dinți!
Voi sunteți "deontologi"! Eu nu!
Mai are puțin și ne spune că Lăncrănjan că, în familia ei avea câte un tub de pasta și săpun la 3 zile și tampax zilnic, kiar dacă nu avea nevoie!
Eu așa lecție de la o nesimțită, cu iz de prințesă, nu suport!
Scuzați-mă că exist!

Aurel spunea...

Felicitări d-na judecător.
Poate mai trebuia să adaugați;
- doar pe la noi poți să concepi formule de calcul prin care actualizarea pensiilor să iasă pe minus după ce elementul principal din compunerea soldei brute se mărește substanțial.
- etc
- etc
- legat de sistemul de danata

Aurel spunea...

Felicitări d-na judecător.
Poate mai trebuia să adaugați;
- doar pe la noi poți să concepi formule de calcul prin care actualizarea pensiilor să iasă pe minus după ce elementul principal din compunerea soldei brute se mărește substanțial.
- etc
- etc
- legat de sistemul de sănătate de la noi ați văzut cumva vreun ministru care sa fie preocupat să introducă reguli în așa fel că medicul de familie sa fie obligat să te urmărească in evoluția unei boli și să te cheme prin SMS,telefonic sau prin scrisoare poștală la controale periodice sau anuale precum de întâmplă în Germania sau alte state civilizate.
Asta nu vad retardații ăștia unii ajunși miniștri- medici din șoferi sau targagii.
S-a dat anul trecut o lege prin care se evita dubla impozitare pentru cei care muncesc cu contracte în străinătate.
Stiți cumva că în Germania ,celor care muncesc cu contracte, anaful german le-a trimis deja prin poștă angajaților actele necesare a fi depuse în România la ANAF pentru evitarea dublei impozitări.
Asta înseamnă civilizație și respectul legii și a cetățeanului.
Ați văzut cumva ca anaful românesc să miște ceva in privința asta.
Nici vorbă. Sigur dacă vii din Germania sa clarifici problema bijbaie o săptămână până îți eliberează actele care trebuie să le depui la fiscul german.
-ati văzut aici vreo lege dată și nemodificată după cel puțin două luni ?
Asta-i ignoranța și mizeria care ne sufocă.
Bravo d-na judecător cu rezerva că totuși în condițiile date corupția nu numai că ucide dar devine o problemă de siguranță națională.
În rest total de acord.

Iulian Mareș spunea...

Aurica,
Așa o fi, că prea zici cu foc!
De ce nu este la fel și la noi? Pt că nu avem banii lor, pt că de la noi se scurg banii spre ei și nu invers!
Cat despre educație, așa este sunt sigur că cei câțiva medici îi îmbiau cu vorbe frumoase pe evrei la dușul final și apoi cu mare grijă le smulgeai dinții de aur că să nu se piardă în cuptoare!
Tu reține, române...cine s-a făcut strigoi întâi din familie mănâncă! ... adică din familia europeană! Pe cei mai slabi! Iar corupția mare tot din UE a venit! Cazul EADS nu reprezintă decât 1 Mld € lipsă la apel!

Trofin spunea...

Pentru acela care ma vede dus cu capul , eu constat ca el este dus cu totul. Sa fie sanatos in regnul lui .

Aurel spunea...

@ Mareș
Poate ne spuneți d-voastră cine de face vinovat de dărâmarea economiei românești cu efecte păguboase pentru visteria statului.
Poate ne spuneți d-voastră cine a băgat românia în datorii de peste 100 miliarde fără a realiza nimic vizibil din ei.
Poate va faceți timp și mai vizionati din când în când emisiunile realizate pe Antena Stare de către Simona Gherghe cu Mara Bănică,în care este adusa in fata publicului Romania reală, identică cu ce spune doamna judecător.
Nu cred că judecătorii statului de drept trebuiau să facă troc cu Ciordache pentru o plomba gratis pentru toată familia in schimbul acceptării a tot ce le-a propus singur de la Caracal.
În mod sigur din cât sunt plătiți își puteau pune plombe contracost.
De asemenea,nu sunt sigur că cel puțin beneficiarii ajutorului social îl folosesc pentru săpun și pasta de dinți în detrimentul slibovitei și țigaretei.
Dinții se pot spăla și cu slibovita precum pe mâini te poți spăla odată pe zi cel mult.
Și după asta se pot uita și făcând glume pe seama pompierilor și jandarilor care le desfundă podurile și curată șanțurile.
Mai am, dar mă opresc aci.
Nu știu zău ce ar fi pe aici dacă hulitul Occident nu ar da de lucru la 4 milioane de români care intorc banii in tara.

socrates spunea...

Un mesaj si o realitate pe care le stiu toti doar ca, cu ce ne ajuta, chiar daca il stiu si politicienii si il si vad daca nu au geamurile la masinii prea fumurii, cu ce neajuta, "atunci cand cineva capata osanza, nu-l mai intereseaza de cel slab", ca sa traiasca ei in lux, noi ceilalti trebuie sa slabim, iar dupa ce se ingrasa, nu ne mai vad din cauza "cercurile de grasime" si a arogantei.

socrates spunea...

Un mesaj si o realitate pe care le stiu toti doar ca, cu ce ne ajuta, chiar daca il stiu si politicienii si il si vad daca nu au geamurile la masinii prea fumurii, cu ce ne ajuta, "atunci cand cineva capata osanza, nu-l mai intereseaza de cel slab", ca sa traiasca ei in lux, noi ceilalti trebuie sa slabim, iar dupa ce se ingrasa, nu ne mai vad din cauza "cercurile de grasime" si a arogantei.

Iulian Mareș spunea...

Trifon,
Ai predilecție spre o subspecie anume, aparținător? Mă încântă formulele matematice și atât...!

Aurica,
Emisiunea divei și curvet nu mă pasionează!
Va veni momentul când vei înțelege de ce Vestul a acceptat muncitori din est, la negru!
Dar așa-i romanul, accepta firimituri!
Om fi noi săraci, dar nu și proști!
Accepta tu, șerbule, jugul! Eu nu pot!

tupak amaru spunea...

faptura aceasta "gandeste" in lozinci .
grav este faptul ca este judecator . ganditi-va cum judeca un om pe care ea , un mic semizeu , il considera asistat social , betiv , etc.
asta imi aduce aminte de liiceanu , caruia ii creau sila batranii fara dinti .
vad ca unii o aproba .
ultimii oameni care ar trebui sa vorbeasca , in tara acesta , sunt judecatorii , procurorii , politistii - cei pe care-i apara .
judecatori ca aceasta entitate avem cat cuprinde . din nefericire .

Ela Pop spunea...

In mod sigur coruptia nu ucide judecatorii si procurorii obedienti dar sentintele si deciziile eronate si abuzive date de magistrati corupti si/sau incompetenti au facut destule victime ,justitiabili care au murit cu dreptatea in mana,altii care au ramas in viata schiloditi ,nenorociti de acesti dumnezei care nu sunt controlati de nimeni pot sfida legile si procedurile batandu_si joc de actul de justitie! Mi_am pierdut si respectul si increderea in aceste institutii .

Iulian Mareș spunea...

Auricaaaaa,
Ești și inocent și credul!
Sergenții majori malefici!
Nu fii tare de cap, că nu este cazul!
Vrei să-ți spun eu cine primește medalii de la un stat străin fara merite științifice?
Mergi și întreabă un Huhurez bătrân!
Nu te da-n stambă daca nu ai stofa!
Clar?