Un produs Blogger.

marți, ianuarie 16, 2018

Transilvania a trecut Prutul!

2 comments
Ceremonia de la Bursa de Valori a Moldovei

Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank

16 Ianuarie 2018 - 
Banca Transilvania anunță, într-un comunicat, că a devenit actionar al Victoriabank, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova, avand o participatie de peste 66% impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. BT si BERD sunt actionari majoritari ai Victoriabank si parteneri strategici pentru  sustinerea antreprenorilor si economiei Republicii Moldova.
Este pentru prima oara in ultimii 10 ani cand o banca din afara Republicii Moldova investeste pe aceasta piata, BT deschizand astfel drumul investitiilor in tara vecina.
Banca Transilvania a anuntat in noiembrie 2017 planul de a investi in Republica Moldova, iar intre timp a primit aprobarea pentru achizitie din partea autoritatilor de supraveghere din Romania si Republica Moldova – Banca Nationala a Romaniei, Banca Nationala a Moldovei si Consiliul Concurentei din Republica Moldova.
Prioritatile Bancii Transilvania pentru Victoriabank, ca actionar impreuna cu BERD, sunt urmatoarele:
  • Sustinerea mediului de afaceri privat din Republica Moldova, in special sectorul IMM si micro;
  • Dezvoltarea unei palete cat mai variate de produse si servicii pentru persoanele fizice;
  • Alinierea culturii organizationale si guvernantei corporatiste Victoriabank la cele ale Grupului Financiar Banca Transilvania;
  • Implicare in dezvoltarea personala si profesionala a persoanelor cu spirit intreprinzator din Republica Moldova prin intalniri si cursuri organizate de BT Club, prin care sunt oferite ocazii si oportunitati de invatare si de networking;

2 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Ei, uite ca fosta Carpatica, actuala Patria, deci Hermanstade, a pierdut startul, o data-n viata!
Motiv de mare suparare pt finantistul si economistul de renume mondial; lasa ca se va scoate cu intocmirea politelor de asigurare! :))

Dan B. spunea...


Este o veste senzationala, care ma intereseaza de la „puțin” catre „deloc”!
Si presupun ca nu exista printre noi actionari la Transilvania Bank.