Un produs Blogger.

joi, martie 29, 2018

Comisia de Contestaţii obliga CPS a MAI să actualizeze baza de calcul potrivit art. 28 din Legea 223/2015, urmare a majorării soldei de funcţie potrivit L 152/32017

7 comments
Cei de la MApN, în situaţii similare, îi trimit pe cei pensionaţi după 30 07 2017 să se adreseze unităţilor care au întocmit greşit fisele de pensii.
Contestatorul Iulian, căruia îi mulţumim că ne-a trimis spre documentarea cititorilor această Hotărâre, trebuie să urmărească dacă soldele de funcţie din  toate cele sase luni alese sunt actualizate la nivelul ultimei luni corespunzătoare deschiderii dreptului de pensie.
Pentru perioada lipsă, contestatorul poate obţine o decizie de revizuire a deciziei de pensie după prezentarea  la CPS a adeverinţei obţinute de la unitatea din Ploieşti. Nu este cazul să urmeze pentru asta calea instanţelor.


7 comentarii:

karadeniz spunea...

Din răspunsul dat de CPS a MApN, pe 26.03.2018, la solicitarea col (r ) Neacșu Marin, rezultă că din 25.000 de pensii actualizate reprezentând 32% din total pensiilor doar 100 au înregistrat creșteri de cuantum.
Detalii pe http://www.in-cuiul-catarii.info/2018/03/27/cps-a-mapn-despre-situatia-actualizarii-pensiilor-si-recalculare-13841

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Se vede treaba că nu ai citit nici măcar titlul articolului anterior, care se refera tocmai la raspunsul primit de Neacșu.
Deh...se mai întâmplă! Sau... poate nu s-a actualizat site-ul la Montreal.;);)

iullian68 spunea...

@Huhurez. Din punctul meu de vedere vina o are CPS MAI pentru ca:
Am trecut in rezerva pe data de 31.07.2017, deci beneficiar al legii 152/2017 ca si activ.
Formularul cu situatia veniturilor realizate lunar emis de UM0251 cuprindea majorarea de 15% cf. L.152/2017, doar pe luna iulie 2017, baza de calcul nefiind actualizata la data deschiderii drepturilor de pensie cf.art.28/legea 223.
Si aici intervine vina CPS MAI. In loc sa-i lumineze pe novicii UM0251 Buc. si sa le arate calea cea dreapta, ei ce au facut ?
Au intors dosarul pe motiv ca nu contine toate documentele cum sunt prevazute la art.17 litera f. din Ordinul 24/30/8147 partea I, nr.130/19.02.2016 care, culmea, spune ca: ,, f) la pct.7 se specifica situatia soldelor lunare brute realizate la functia de baza coresunzatoare celor 6 luni consecutive alese [...] ACTUALIZATE
din care se constituie baza de calcul folosita pt. stabilirea pensiei militare prevazute de art.28 / l.223/2015.
Rubricile din tabel se completeaza prin inscrierea in casetele I-IV a elementelor componente ale soldei/salariului lunar realizat la functia de baza, ACTUALIZATE aferente fiecarei din cele 6 luni.
Ce a zis CPS MAI? Pai dupa ce a fost eliminata majorarea de 15% pe iulie, iata ca dosarul a fost OK si a emis decizia de pensie ciuntita cu majorarea de 15%,atentie, la data deschiderii drepturilor de pensie.
De ce nu s-a sesizat CPS MAI ca am nevoie si de adeverinta pt. perioada 91-93 si s-a implicat in majorarea de 15% de care trebuia sa beneficiez perfect legal?
Va transmit pe e-mail si comunicarea cu restituirea dosarului de pensie.

iullian68 spunea...

O rectificare:
De ce s-a implicat CSP MAI in taierea majorarii cu 15% pe luna iulie retrimitand dosarul la angajator cand putea foarte simplu sa-i spuna angajatorului sa respecte legea si sa actualizeze baza de calcul.
In alta ordine de idei, cine ma poate ajuta pentru a afla depozitarul arhivei UM 01959 Ploiesti? Multumesc anticipat.

iullian68 spunea...

Revin cu o concluzie.
Ceea ce au facut cei de la CSP MAI prin intoarcerea dosarului si fortarea UM0251 sa anuleze cresterea de 15% pe luna iulie de care am beneficiat ca si activ, mie imi cam miroase a abuz in serviciu. Din raspunsul la contestatie reiese ca era atributul angajatorului sa intocmeasca formularul cu veniturile .

Huhu Rezea spunea...

@Zamfir
Comisia de contestații are dreptate. Numai că funcționarii de la Jandarmerie nu știu să citească nici art. 28 din L 223/2015 și nici Instrucțiunile MAI de aplicare a legii. Este o boală cam des răspândită. Pe blog au fost nenumărate semnale de aplicare greșită a actualizării soldei de funcție din toate cele 6 luni la nivelul de la data deschiderii dreptului de pensie, cu deosebire la MApN.
Având același CIF in lunile februarie-iulie 2017, solda de funcție din toate cele 6 luni se actualizează la nivelul lunii iulie 2017 și astfel se rectifică intreaga bază de calcul.
Pensionându-vă după intrarea în vigoare a Legii 152/2017 obligația actualizării bazei de calcul conform art. 28 din L 223 revenea unității care a intocmit dosarul.
Eu nu văd că cineva a dat îndrumări unității de jandarmi să taie majorarea de 15% din luna iulie a soldei de funcție.
CPS actualizează pensiile aflate în plată la data majorării soldelor de funcție, dar are baza legala art. 60, forma veche, din L 223, nu art. 28.
Este adevărat că, având coeficienții de ierarhizare, CPS poate să facă și ea actualizarea bazei de calcul, așa cum a hotărât Comisia de contestații, deși nu are bază legală, dar ...dacă o face anapoda, cum au făcut la toate actualizările de pensii, majorând numai solda de funcție, nu și celelalte elemente salariale stabilite proporțional din valoarea soldei de funcție?

Când primiți decizia finală de pensie ne trimiteți și nouă Nota de calcul/

iullian68 spunea...

@Huhu Rezea. Daca ati primit pe e-mail si comunicarea CPS MAI cu intoarcerea dosarului catre unitatea de jandarmi, o sa vedeti ca am dreptate. Intradevar nu au spus in clar in comunicare sa taie majorarea de 15% pe luna iulie, dar asta s-a intamplat pentru ca am semnat al doilea formular cu venituri fara majorarea pe iulie, iar CPS MAI a emis decizia de pensie fara sa mai intervina spunand ca ar fi ceva in neregula. Problema mea cu CPS MAI este urmatoarea: De ce a intors dosarul la angajator daca nu era treaba ei cu completarea formularului cu veniturile realizate si de ce a fost in regula dupa ce a fost eliminata majorarea de 15% pe luna iulie?