Un produs Blogger.

miercuri, martie 28, 2018

De ce a fost eliminată actualizarea pensiilor militare prin OUG nr. 59/2017 dacă actualizarea cu 15%, potrivit L 152/2017, a determinat cresterea cuantumului la doar 100 de pensii din 25 000?

41 comments
Domnul Marin Neacsu de Craiova a pus cătarea pe neinformatul sef al ANCMMR din MApN și pe naivul ministru al Apărarii și a bătut câteva cuie în poarta instituției conduse de doamna Andrițoiu. Iată ce a ieșit:

CPS a MApN despre situația actualizării pensiilor și recalculare



La primul cui, observați diferența dintre răspunsul dat de CPS a MApN și cel din Comunicatul dat de CPS a MAI. 
Cei de la MApN știu despre ce fel de actualizare vorbesc și nu  ne duc cu gândul în bălării, precum cei de la MAI, că de la 30 06 vor face actualizare negativă, că așa este indicele de inflație pe anul 2016, astfel încât unii cititori au înțeles că le vor fi micșorate pensiile în plată.
Doamna Andrițoiu își liniștește beneficiarii rezerviști în sensul că în cursul anului 2018 se păstrează cuantumul în plată după noua actualizare reglementată de OUG nr. 59/2017.
La numărul 2, CPS ferește din cătarea cuiului problema OUG nr. 56/2017 care a glăsuit prin legea care a aprobat-o că majorarea de 15% se adaugă la cuantumul soldei de funcție,  cuantum care nu trebui să fie mai mic înainte de majorare decât salariul minim garantat, adică 1450 lei.  
Eu îi propun lui Neacșu să mai trimită o lovitură în acest cui bătut în poarta CPS. Poate, dacă aplică OUG 56/2017, mai crește procentul pensiilor majorate după actualizarea din 30 06 2017. Este de râsul/plânsul ca la o creștere de 15% a soldei de funcție, aia care din 2008 a mai crescut doar cu 10% în anul 2015, doar 100 de pensii militare din 25 000 să înregistreze creșteri fată de cuantumul în plată. 
Cred că domnii de la CPS aplică greșit actualizarea reglementată de Legea 223/2015, articolul 60, inițial, și în Ordinele M24/2016 și M25/2016, pentru a-i compromite pe miniștri Fifor și LOV, care au motivat OUG nr.59/2016, de desființarea a actualizării pensiilor militare, prin creșterile enorme ale cheltuielilor pe care această operațiune le provoacă bugetelor instituțiilor militare.


Raspunsul CSP la noile cuie bătute 

41 de comentarii:

Leon spunea...

In raspunsul CPS a MApN, se precizeaza ca ,,Actualizarea drepturilor de pensie pentru pensionarii militari aflati in plata la 30 iunie 2016, se face la CUANTUMUL BRUT AL SOLDELOR DE FUNCTIE,, iar in Deciziile de Actualizare prezentate pe acest blog, majorarea cu 15% se face la CUANTUMUL COMPUS ACTUALIZAT AL SOLDEI DE FUNCTIE MAJORAT (cu 10% in decembrie 2015) !
Aceste doua definitii reprezinta acelasi lucru..? Stie cineva cum s-au facut majorarile Soldelor de Functie de 15% pentru cadrele militare aflate in activitate ?

Niky spunea...

http://www.economica.net/mobile/pensia-speciala-medie-bruta-din-sri-depaseste-5-100-de-lei-in-2017-si-e-cu-peste-900-de-lei-mai-mare-decat-in-2016_151797.html

Niky spunea...

Vor sa evite cresterile pensiilor celor iesiti deja,dar cei care vor iesi au cuantumuri din ce in ce mai mari,asta se va traduce la un moment dat in inflatie.Adica vom ajunge din ce in ce mai jos din punct de vedere al puterii de cumparare.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Cele două noțiuni nu au aceeași valoare. Cuantumul compus al soldei de funcție este o parandăreală finanțist-contabilă creată după 2010 pentru a dribla reducerea soldelor brute cu 25% în timpul lui Boc și pentru a nu actualiza pensiile militare.
De ce credeți că evită să aplice OUG 56/2017?
In Parlament, acolo unde gulerele albe nu prea au influență, Legea 152/2017 și L 207/2017 au trecut cu formularea că solda de funcție se majorează cu 15%. In Ordonanța 56/2017 emisă de Guvern, noțiunea solda de funcție a fost înlocuită cu solda de bază.
Ca unul care am primit toate actualizarile pe L 164/2001 știu că în momentul în care creștea solda de funcție a activilor, din oficiu creștea și solda de funcție a pensionarului iar celelalte elemente ale bazei de calcul se raportau în procentele prevăzute în legea salarizarii la noua valoare a soldei de funcție.
Cum pe atunci se majora doar valoarea de referință sectorială concomitent cu solda de funcție se majora și solda de grad pentru că și aceasta era exprimată în firmula cig x vrs.
Contabilii aștia de moda nouă nu mai știu nici cum se majorează o solda lunară brută.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu nu mai inteleg nimic, decat ca soarta ne este pecetluita sa nu mai primim nimic, in special cei cu pensiile recalculate pe minus!

Leo spunea...

@ Leon,
1. "CUANTUMUL BRUT AL SOLDELOR DE FUNCTIE" de care vorbesti , NU EXISTA IN ACEASTA DENUMIRE in deciziile de actualizare prezentate.
2. "CUANTUMUL COMPUS ACTUALIZAT AL SOLDEI DE FUNCTIE MAJORAT" , de care pomenesti mai sus , este trecut in decizia de actualizare ,pe rândul 19 elementul notat "h3".
Din analiza deciziei , h3 = (h1 + 15% h1) + 10% ( h1 + 15% h1)
Mergând mai departe cu analiza deciziei de actualizare , mai pe scurt h3 = 1,265 x h1
3. Daca reprezinta acelasi lucru , raspunsul este de la sine ca NU. Deoarece in primul rand ca "CUANTUMUL BRUT AL SOLDELOR DE FUNCTIE" n NU EXISTA denulit in decizie.
4. Nu stie nimeni pana acum dintre useri, cum s-au facut majorarile Soldelor de Functie de 15% pentru cadrele militare aflate in activitate. exista ceva prezentat de Maestru cu privire la MAI care au aplicat OUG 56 la activi.
5. CLOCARII , sunt disperati ca le-au fost devoalate jongleriile , mai ales explicate si "rasturnate" pe blogiul H. Au sistat pt. a doua oara emiterea de decizii de actualizare , deoarece si-au dat seama ca nu au argumente in instanta cu jmecheriile din deciziile emise in cele 2 "rafale".
VANT din PUPA !

luminita spunea...

Interesant sa vedem cele cateva pensii crescute la actualizare . cu cat au crescut si ce valoare avea pensiile acesora pe fluturas inaintede actualizare .Oare la cei care au pensia ca dl CORNEL sau la fel cum o fi>?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, v-am trimis o informare de la Institutul de statistica, poate ca e folositor noua, trimisa prin bunavointa unui camarad icognito, pentru care tin sa-i multumesc frumos!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Vant din..pulpa, maestre, ca tezele noastre sunt mai tari ca ale lor! Daca-si sug burta, le cad budugaii jos si li se vad goliciunile asa ziselor ,,argumente'' nesustinute si nejustificate pe litera legii! Panica-i mare, si chitaie cu fasss-uri jegoase! Ordinul catre ei cred ca e: ,,Gasiti solutii si mai tari sa-i strivim, ca banii s-au dus dracului si n-avem cu ce le satisfacem drepturle legale, ca ne-am tras teapa promitand si acum n-avem de unde le da din sacul gol, ca ne-am dat noua intai!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita, ah, surioara, unde n-ar da Domnul sa fiu si eu unul din ,,sutar?''

Leon spunea...

Ai mare dreptate Leonard..! Se cauta numai variante ILEGALE pentru a bloca aducerea la zi a pensiilor militare in functie de majorarea Soldelor activilor. Ar trebui sa foloseasca acelasi program de la recalcularea pensiilor, cand practic acestea au fost Actualizate in urma majorarii cu 10% a Soldelor militare din Decembrie 2015, mentanand acelasi cuantum pentru
Solda de grad si Sporurile nepermanente. Mai mult ca sigur ca cei de la SRI nu-si permit sa incalce legislatia pensiilor militare, si ati vazut ca pensia medie bruta in aceasta zona este de 5100 lei..!

Trofin spunea...

Cuantumul pensiei actualizat in baza Legii 152/2017 poate fi mai mare decat cuantumul obtinut la recalcularea din ian. 2017 in conditiile in care pensionarul a beneficiat de o solda de functie mult superioara gradului militar detinut si daca a beneficiat de sporurile care sunt incluse in cuantumul compus al soldei de functie , respectiv sporul de confidentialitate si sporul pentru specialist de clasa iar drepurile de pensie sa fi fost deschise dupa anul 2006.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Trofin, mustiucul de la goarna mea s-a fleoscait auzind aceasta varianta! Dar mai trebuiesc si argumentele legale care s-o sustina, ca ei sa puna genunchiul pe grumazul nostru si noi cu palma pe tatami sa batem ca am fost invinsi, si doar si numai in contextul legilativ al actualizarilor. Tezele a la @Huhu Rezea, cu shpiluri de stilet a la @Leonard, sustin considerente brici, inatacabile in instante! N-am vazut acolo ca solda de functie sa fie ,,superioara'' gradului militar avut, cat si de sporuri, insa nu resping ipoteza ca ei asa gandesc, ca atat ii duc pe ei mintea, ca atata pregatire precara au in meceologia-contabila, sau asa li s-au inoculat pe creierele diabetice, zaharisite, la ordin de ,,sus!''

Cezar spunea...

Cand BATEATI din gura pt.L223 si eu va spuneam ca faceti o mare dobitocie..ziceati ca e prost si nu STIE!
CA VOI VRETI..DOAR ONOARE ȘI DRMNITATE !!
HAI..CA DISTRIBUIE OMUL SLAB DIN CORT..DEMNITATE ȘI ONOARE..SI PT. CA VINE PAȘTELE.. SI CEVA...UE !!

Leo spunea...

Trofin,
MATEMATICA NU MINTE:
Adauga la Baza de calcul din "decizia recalculata" , diferenta dintre 1667,5 si solda de functie din "recalculata".
Ai noua baza de cacul actualizata pe l 152 + OUG 56 + L 207. Aplici procentul asociat vechimii valorificate si gata " actualizata". Apoi compari cu ce ai in plata si care e mai mare asta e pensia.
Asa este o actualizare matematica , fara artificiile CLOCARILOR .
@ Leon , bunul meu prieten virtual . Am auzit ca te-ai intalnit cu Mitica la meci aseara . Tocmai venise din Europa de la verificat "conservele" di zona arondata...:)

Leo spunea...

Flavius,
"Actualizata" ta , pe L 152 + OUG 56 + L 207 , in cel mai rau caz va suna asa :
( spun cel mai rau caz , deoarece majorarea nu este transmisa si gradatiilor)
Tu ai :
* BCU = 944
* Sf = 425
* Procent = 61%
* Cuantum in plata = 1064 ( obs. 1064 era indicativul batalionului disciplinar de la Caracal , de langa Reg. de Tc)
Tu trebuie sa ai cel putin :
* BCU = 2186,5
* Sf = 1667,5
* Procent = 61%
* Cuantum actualizat = 1334
Tot ceea ce este cuantum pensie sub 1334 la "actualizata" , este HOTIA CLOCARILOR.
PS
Ai mai avea cam 40 lei in plus daca s-ar transmite si gradatiilor. Dar aceasta hotie se pare ca am inghhitit-o deoarece HOTIA principala este revoltatoare. adica hotia netransmiterii si la gradatii este o "manghiiere fata de Hotia neaplicarii OUG 56 + L 207.
" Sa vedem zise orbul" !

Leon spunea...

Leonard, iti recomand sa nu-l contrazici pe Trofin, sunt convins ca simularile facute pe propriul program de Actualizare a pensiilor militare il fac sa afirme cele de mai sus..! Am o completare totusi: se pare ca in Cuantumul compus al Soldei de Functie intra si alte sporuri, de Fidelitate, OSKAR, de Cifru, de Control Financiar Preventiv !
P.S. Aseara am fost la meci si am ,,arbitrat,, meciul dintre cele doua galerii: Peluza Sud a lui Mititelu si Peluza Nord a Olgutei..! La comportament civilizat a castigat Nordul iar la trageri cu AG 7 si scandari nepotrivite a castigat Sudul.
Daca maine ai trecere prin Pitesti te poti intalni cu Mitica, iti pot da locatia..:)).

Liviu PO spunea...

M-am uitat pe grila de salarizare din primaria micului oras in care locuiesc.Salariul unui muncitor necalificat prima treapta de salarizare,deci novice este de 1564 de lei,iar solda mea fara vechime este de 1591 de lei.Cum e posibil asa ceva?Am ajuns de rasul curcilor...Ii voi scrie doamnei Olguta sa-mi trimita si mie un raspuns la aceasta problema.Daca nu raspunde o voi da in judecata in contencios si poate o va obliga un judecator sa-mi raspunda personal,repet personal la telefon si scris.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Brici, sefu'! Multumesc frumos pentru inteligenta si irefutabila teza expusa si din cauza careia vor fi cateva inmormantari cu famfara, pe slagarul ,,Marsul lui Lenin,'' la CSP, pe cauze de infarct miocardic pe fond de panica, agitatie si histericale incontrolabile ( boala lui Kalaki!)! Bagam totul la "Sfintele daruri" si arhivam pentru a baga groaza in clocari, dar si pentru posteritate! Onorabilul Trofin are perfecta dreptate, si nici eu nu l-am contrazis, Doamne fereste, mai ales ca este As in calculari de pensii militare, iar eu sunt un punct infinitezimalin fata cunostintelor domniei sale in domeniu, si nu prea poate fi dat la intors de clocari, insa am facut o expunere optimista sa nu cad prada deznadejdii si depresiei, precum lucratorii din CSP cand se vor trezi cu tezele-placintele noastre, stiind ca geniile in matematici si legislatie ale blogului detin superioritatea in lupta cu balaurul, precum Sf. Gheorghe, pentru ca sfarsitul CSP va fi cu lancea inhipta-n maduvioara inimii, celei negre de atata otrava, din mana acelei Justitii care, o data eliberata din spaime si constrangeri securistice, le va aplica pentru fiecare proces in parte lovituri pe legea Talionului! Tragedia veacurilor abia acum incepe pentru Casa Sectoriala de Pensii, pentru ca s-au desteptat ,,prostii'' si nu le vor mai tolera hotiile de pana acum, avand aceasta justitie in spate si pusa serios pe treaba sa faca dreptate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Liviu Po, Succese cu petitia catre LOV, desi a declarat ca "sa nu-mi mai scrie militarii, pentru ca am spus, nu o data, ca nu ma mai intereseaza pensiile militare!" Asta nu inseamna ca nu-i informata despre toate petitiile, si cu cat mai multe si mai reale, cu atata va realiza ca ceva trebuie facut sa ne potolim! Mai ales ca actiunile acestea, care au adus la dezastrul din pensiile militare, au pornit de la domnia sa, si cand a vazut ca e groasa a dat bir cu fugitii si i-a pasat ministrului si Directoarei haosul, pe care, la randu-le, l-au transformat in catastrofa de-a dreptul!

IAR99Army spunea...

@leo&leonard
Mitica Dolea v-a fost coleg? Inscrieti-va in ANNCMR, ca are mare nevoie de cotizanti si va poate acorda inca un grad la ce aveti, in rezerva se intelege si fara sa cistigati ceva material!!! Doar ca acesti reprezentanti ai rezervistilor se plimba astazi pe banii acestora prin Europa si in viitor si prin alte lumi. Ce viata grea pentru conducerile centrale si locale ale ANNCMR, cum se lupta ei pentru rezervisti, prin excursii si multe simpozioane !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

IAR99.Army, Ihai, Doamne, cat banaret au papatara astia de la ANCMRR de pomana, cred ca adunati nu-i putea cara un Dac 665T cu tot cu remorca de mare tonaj agatata la carligul din coada! Pomana porcului! La infiintarea acestui Sindicat, toti grangurii erau ca scrumbiile afumate de slabi si ogarjiti, aproape cocosati de foame si sete, dar sa-i vezi acum ca sunt toti obezi, cu trei randuri de sorici pe cefe si sub gusile incurcanate, diabetici si cardiaui in par, ca daca le distilezi si sangele aduni cateva tone de rachie (wisky) pe putin! 'Jde mii de randuri de piei li s-au dus de pe talpi de atatea plimbari, precum ursarii in peripluu si pribegie cu ursul pe meleagurile de-aiurea pe baza de Passport! Ce belfarie, ce trai pe vatrai, ce festinuri, ce lafaiala pe capul bietilor luptatori-eroi pentru drepturile rezervistilor, si absolut nici un proces la palmares castigat in instante cu clocarii! Oare, sa mai le mai pun si pe acele secretare din dotare, specialiste-n ,,coarne,'' vuvuzele si viori cu goarne?

Trofin spunea...

Pentru cei necredinciosi in beneficiile aritmeticii privind situatiile in care pensiile brute la actualizare depasesc cuantumul brut recalculat in 2016 si indexat cu 5% in 2016 si cu 5,25% in anul 2017 , aplicati algoritmul de la recalculare si de la actualizare pentru un exemplu , bineinteles cazul unui colonel fiindca tot este cel mai hulit grad militar , care nu a avut functie de comanda ( a lucrat in cercetare stiintifica ) dar a beneficiat de sporuri care se includ in cuantumul compus al soldei de functie la actualizare : SF=5,2 ; SG=1,8 ; Gradatii =42% ; SC=0%, SM=20% ; ID=25% ; spor pentru pericol deosebit ( permanent) =20%;spor de confidentialitate=15%;spor radiatii =10%;indemnizatie specialist de clasa=10% . Total sporuri 55%. La actualizare , sporul pentru pericol permanent , sporul de confidentialitate si indemnizatia de specialist de clasa intra in cuantumul compus al SF care se actualizeaza cu 15% . Daca aplicati corect algoritmul de calcul al cuantumului brut al pensiei veti obtine cuantumul recalculat indexat la 30 iunie 2017 in valoare de 5888 lei iar la actualizarea conform Legii 152/2017 cuantumul brut actualizat , fara indexari , de 5892 lei. Este crestere ? Este. Cine dispune de aplicatiile mele la recalculare si la actualizare si introduce corect datele va gasi foarte multe situatii teoretic posibile iar in unele cazuri si practic posibile .

ifrim spunea...

Eu mi-am rezolvat multe probleme pecuniare ale gospodariei prin CARul militar deci nu sunt de aceiasi parere cu colegii antiANCMRR!

karadeniz spunea...

@ Cornelius
1.Referitor la dreptul la opinie
Opinia mea este că pe lângă reducerea cantității mari de așa zise comentarii dar și a lungimii acestora, ar fi cazul să încetezi cu abuzul de cuvinte cărora nu le înțelegi sensul. Poți omorî un filolog dacă ți-ar citi asocierile disonante și diversele nonsensuri ori aberații lingvistice pe care le creezi folosind diverse cuvinte pompoase care probabil îți sună elevat.
2.La fiecare subiect postat ai intre 5-25% din comentarii în care nu spui nimic. Fie te guduri libidinos pe lângă admin ori alți comentatori care te mai bagă în seamă, fie anunți tot felul de vești și știri preluate din media, majoritatea fără nici o legătură cu subiectul în cauză, fie critici otova, in ceea ce crezi că e un stil pamfletar, diverse chestii gen clasa politică e vinovată, că CPS a MAI este restantă cu actualizarea pensiilor pentru militari ori aprecierile generaliste despre ANCMRR. Pe lângă ceva lipsuri la capitolul gândire, logică, rațiune, dai dovadă și de o doză mare de nesimțire.
3. O să crezi probabil că am ceva cu tine, dar nu e așa. Îmi pasă doar de faptul că, voit sau nu, sabotezi și compromiți, prin noncalitatea comentariilor, acest blog pe care-l citesc și apreciez încă de la începuturile sale.

luminita spunea...

DLE TROFIN DACA SE POATE . CINEVA PENSIONAT IN 2016 , CARE ARE DATELE DIN FISA PERiOADELE DE PANA IN 1994 , GRAD CAPITAN la data plecarii in rezerva , cu o vechime cumulata de 18 ani pe baza grupei de munca , are acum pe talonul de pensie 1200 r , asta dupa cele 2 indexari 2016 si 2017 , credeti ca i se va actualiza pensia pe plus? este cineva apropiat si v-asi multumi, precizez ca initial pe decizie avea in 2016 1099 .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

NU DAU CURS PROVOCARILOR Si MISTIFICARILOR! De exemplu; Infinitezimabl, un termen pe care l-am schimonosit voit, iar in alte cazuri pur si simplu trimit, fara sa sa mai corectez greselile de scris, in graba, neavand rabdarea necesara, avand si alte activitati casnice si preocupari personale. Am fost pamfletar, am o scuza deci, dar toata viata mea am schimonosit cuvinte din dorinta personala de a ma distra in acest mod! In alta ordine de idei?

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Primește observațiile lui @karadeniz în sensul de a te rezuma la comentarii scurte și la obiect, astfel încât să nu provoci greutăți celor care caută informații tehnice și de specialitate privind pensiile.
Cred că jumătate din comentariile d-tale merg direct la spam. Uite că și cele care trec de monitorizare creează discuții.

luminita spunea...

L-am rugat pe DL TROFIN , dar si domnii H si Leonad daca vor pot sa imi dea un raspuns , cu mii de multumiri

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Și...se face bine?
Și...la ce-i folosește?
Clopotele bat în dungă cam de 1600 ani! ... sunt mii de babe care nu le aud! 🤔

Leo spunea...

@ luminita , eu spun numai parerea mea (validata de avocatul cu care lucrez.)
1. TREBUIE sa i se actualizeze pe plus pensia cu cam (ordin de marime , nu la mm) cu 58% din diferenta dintre 1667,5- Solda de functie de la recalculata. deci va fi cam : 1200 + 0,58 x( 1667,5 - Sf de la recalculata). Dar dupa cum ai observat , clocarii de la MFA nu aplica legile ci fanteziile lor. Nu stiu daca la MAI sunt mai seriosi. Oricum aceeasi pensie , daca ti-o calculeaza MFA-ul si MAI-ul sunt total diferite , desi legile sunt aceleasi se zice.
@ Domnul IAR, parca erati foarte suparat si pornit pe mine , IAR acum doriti detalii ?
@ Bravo Flavius, SCRIE ca mie imi place si citesc tot. Bine le faci. CLOCARII sa-si piarda linistea cu tine.

Leo spunea...

@ luminita ,
am uitat sa-ti spun ca daca a fost pensionat pe Art. 19 din L 223 , atunci conf OUG 57/2015 , procentul nu este de 58% ci este (18 x 65): 25 = 46,8 + 3% = 49,8%
Deci pe Art 19 , procentul va fi 49,8% si nu 58 %.
Calculezi cu procentul care se potriveste situatiei

luminita spunea...

dle LEONARD asa este cum spuneti ,deci care va fi actualizarea de la 30 iunie 2017 cu acel
procent de15% asta nu a avut recalculare deoarece s-a pensionat in mai 2016cu legea 223 , deci la acesta pensie cu cat ii creste sau daca ramane asa cum este ,multumiri

Cap_limpede spunea...

PENTRU UNII MUMĂ PENTRU ALȚII CIUMĂ!!!!!

In timp ce pentru beneficiarii legii 223/2015 actualizarea pensiilor funcție de creșterea soldelor activilor a fost anulată rămânând doar actualizarea cu rata anuală a inflației Camera Deputaților a fost binevoitoare și a aprobat o modificare a Legii 7/2006 (privind Statutul funcționarului public pensionar) prin care aprobă actualizarea pensiilor acestei categorii de beneficiari funcție de majorarea salariilor de bază ale celor aflați în activitate:

IATĂ CONȚINUTUL din Pl-x nr. 282/2016
Propunere legislativă pentru modificarea art.94 alin.(1) din Legea nr.7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar

"Art. II. – Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art. 73 indice 1 din Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică.
Aceste prevederi nu se aplică persoanelor care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti"

AICI SE POATE VEDEA FIȘA DE LA CAMERA DEPUTAȚILOR:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=15463
Se poate remarca și raportul favorabil al comisiei de muncă din CD condusă de Dl. deputat SOLOMON!!!

AICI SE POATE VEDEA FORMATUL PDF AL FORMEI ADOPTATE LA CD ȘI ÎNAINTATĂ SPRE PROMULGARE:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2016/pr282_16.pdf

Președintele a trimis-o la control constituțional invocând printre altele și discriminarea pozitivă în ceea ce privește actualizarea pensiilor acestei categorii în raport cu alte categorii de pensionari.
AICI ESTE SESIZAREA DE NECONSTITUTIONALITATE A PREȘEDENȚIEI ROMÂNIEI:
http://www.cdep.ro/proiecte/2016/200/80/2/282%20sesiz.pdf
A se vedea pagina 6 punctul b) !!!!!


Propun ca acest subiect să se constitui într-un subiect de sine stătător pe acest blog și să ia la cunoștință și reprezentanții de frunte ai asociațiilor militarilor în rezervă. Poate îi ajută la argumentarea susținerii eliminării din OUG 59/2017 a prevederilor de actualizare a pensiilor emise în baza Legii 223/2015.

Leo spunea...

@luminita
Am inteles.
din calculul meu , reese ca daca acum are pensia in plata 1200 lei , atunci inainte de indexari , avea "pensia curata" = 1074 lei
Avand in vedere procentul de 49,8% (aprox = 50%) , rezulta ca BCU = 2147 lei
Banuiesc cu aproximatie rezonabila ca Solda de functie a fost 700 lei luata in calcul pt. stabilirea acelui BCU = 2147
Deci , cuantumul pensiei actualizate conf. L 152 + oUG 56 + L 207 ar trebui sa fie 1557 lei . Deci mai mare cu 357 lei fata de ce este in plata acum.
ATENTIE : asta numai daca se face o actualizare legala , asa cum ne-a invatat Maestrul la cursuri.
Daca nu , LA TRIBUNAL CU CLOCARII sa ne cautam dreptatea acolo.

Trofin spunea...

Raspund lui @LUMINITA.
Daca domnul respectiv si-a ales cele 6 luni din anul 1994 , atunci , ipotetic afirm ,fiindca nu dispun de toate datele de analiza , ca la actualizarea pensiei va beneficia de majorarea cuntumului brut al pensiei daca a beneficiat de solda de merit ( de acest drept se beneficiaza din iulie 1993 ) si de indemnizatia de dispozitiv , componente care intra in cuantumul compus al soldei de functie si se majoreaza cu 15%. Pentru detalii , adresa de email : trofin_vasile40@yahoo.com

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Teofil Costin: Felicitari pentru postare, Domnule Costin Teofil!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Costin
Legea respectiva este atacată la CCR de Johannis.
Pariez că va fi declarata neconstituțională din motive extrinseci. Incalcă principiul bicameralismului.
Vom discută după decizia CCR.

Leon spunea...

Curtea Constitutionala avea programata discutarea sesizarii Presedintelui la acest proiect de lege, astazi 29 martie 2018..!

Leo spunea...

Se vede de pe LUNA , ca actualizarile P L 152 se fac printr-o procedura netransparenta.
Din cloaca am informatii ca au secretizat-o si pe asta.
https://youtu.be/7QdYvelStn8