Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 24, 2018

Doamna Andrițoiu nu a cuvântat la întrunirea LADPM?

33 comments
Încă un blog al asociațiilor de rezervisti care nu interacționează cu cititorii.

„In ziua de 23 martie, la sala Schiller din str. Batistei nr.15 a avut loc adunarea generala a Ligii pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari.
Inca de la inceput trebuie remarcat faptul ca, impotriva vremii deosebit de nefavorabile foarte multi pensionari militari din Bucuresti nu au pregetat sa fie prezenti. 

Demn de apreciat este efortul unor colegi ai nostri de la Cluj, Ramnicu Sarat, Galaţi si alte localitati din tara care au dorit sa fie la aceasta importanta actiune a ligii.
Trebuie subliniat si faptul ca la lucrari au participat, răspunzând invitaţiilor 
-D-na col.dr. ec. Mihaela ANDRITOIU - director al CSP a MApN- reprezentanta a Ministrului Apararii Nationale si a Secretarului de Stat si sef al DRPCV, 
-dl Gl. Lungulescu – reprezentantul sefului SMAp, 
-dl. Col. Dragos LUNCAN – director DFC a MApN, , 
-dl col. Florin BABAN – loctiitor al sefului Directiei pentru relatia cu Parlamentul si 
-d-na Mr.SERBAN din aceeasi directie.
Au fost alaturi de noi si reprezentantii unor structuri asociative precum: 
-Gl.lt.(r) Neculai BAHNAREANU- presedinte ANCMRR, 
-Gl. (rtr) Iosif RUS - pressedinte ARPIA, 
-Gl.lt.(r) Virgil BALACEANU - presedinte AORR, 
-Col.(r) Marian TUDOR -presedinte ROMIL, 
-Col.(r) Iulian SIMION- presedinte ASPMD
Este demn de remarcat ca toti reprezentantii pensionarilor militari, membrii ai Ligii sau din celelalte structuri asoiative au fost de acord cu concluziile presedintelui Ligii in cadrul raportului prezentat si anume ca pensionarii militari sunt DISCRIMINATI si ca este strict necesara unirea eforturilor pentru a influenta decidentii politici pentru a inlatura acest flagel.
De o atentie aparte si de unanima apreciere s-a bucurat Rezolutia Adunarii Generale prezentata de dl.col.(r) Viorel GLIGOR, rezolutie ce o vom prezenta separat.
Dl. Col.(r) Aurel GHITA a prezentat Proiectu Planului de management al Ligii pentru perioada martie 2018-martie 2019, iar dl. Mr. (r) Petre UCIU a prezentat Proiectul Planului de venituri si cheltuieli.
Trebuie precizat foarte clar, ca desi din punct de vedere al prezentei adunarea a fost statutara la propunerea dl. Gl.Bg.(rtr) Nicolae GROPAN- adunarea a aprobat ca atat documentele prezentate cat si alegerea noilor organe conducatoare sa se faca intr-o noua adunare la care sa poata participa fizic, nu prin delegare, marea majoritate a membrilor Ligii, urmand ca pana atunci organele de conducere in functiune , impreuna cu comitetul de initiativa sa-si continue activitatile si actiunile incepute, una din prioritati fiind o actiune ferma impotriva declaratiilor
IRESPONSABILE ale fostului presedinte si ,, comandant al Armatei ” Traian Basescu, la adresa pensionarilor militari."

Col (r) Gligor VIOREL

REZOLUTIA ADUNARII GENERALE

33 de comentarii:

luminita spunea...

DA atitudine ferma impotriva afirmatiilor denigratoare ale idiotului de basescu la adresa militarilor , care ,inainte de 1989 au facut mari sacrificii,acestui scarbos ,trebuie sa i sa puna catuse si dus la beci sa se racoreasca ,\.

Iulian Mareș spunea...

Kiorului este unul din cei doi glumeți care au scăpat ieri, pentru câteva ore, de la Sopoca-Resort!
Tocmai el are pensie specială, pt cei 10 ani blestemați ai romanilor, cu el la timona! 🤔

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am mai multe invitatii sa ma inscriu in aceasta Liga shugubeata, mi s-a trimis si cererea cu sigla, doar s-o semnez mai trebuie, si mi s-a spus ca sunt cunoscut ca vocal in mediul on line pentru drepturile rezervistilor, ca as fi util Ligii si blogului lor de pe fb, dar eu, deocamdata, sunt in expectativa rezonabila si nu voi semna absolut nimic pana ce vad si simt prin toti porii si faptic ca LIGA LUPTA PENTRU TOTI REZERVISTII, SI NU DOAR PENTRU REZERVISTII DE LA COLONEL IN SUS, ca si celelalte sindicate, care se lauda cu numarul de membrii, dar lupta DOAR SI NUMAI pentru dreptataea doar a ofiterilor superiori, de la Colonel cu trei stele in sus, pana la ultimul General! Cine nu crede si cine ma contrazice este intr-o grava eroare absoluta, caci asa este, si asta de cand lumea si pamantul! Doar lor, si nu la toti! Poate sa-mi fie martosri si sa ma sustina toti, de la Lt.Col. in jos, pana la ultimul subofiter ca-i asa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreti sa fiti umani cu animalele? Faceti ca mine: Ca imagine de desktop am ales lozinca postata de amin Huhu Rezea cu alegerea caprei, in loc de miei de Pasti! Oricum, miel si oaie n-am macat in viata mea, dar friptura zemoasa de capra, da!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Toata admiratia si respectul pentru Dl. General Gropan, pentru Dl. Col. Gligor, pe care-i stiu de foarte multi ani, si ca sunt deosebit de seriosi si verticali, cat si alti onorabili ofiteri, dar ii asigur ca nu ma inscriu pana ce nu ma conving de Liga ca nu exista discriminari si abuzuri, la fel ca in toate sindicatele, in care, mai ales categoriile ofiterilor inferiori, maistrilor si subofiterilor sunt discriminate in mod nepermis si sunt admisi in sindicate doar ca sa ingroase randurile si fondurile din cotizatii, in rest niciodata nu s-a facut nimic ca si acestia sa beneficieze de niste drepturi!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Te rog să interzici postările unor useri atrași de prizat, tras pe nări de liniuțe și fumat țigări cu etnobotanice!
De la ierburile pt ceaiuri la cele etnobotanice, halucinogene, nu-i decât un pas mic, pentru unii useri! 😂🤣🤔🤔🤔

CEZAR spunea...

m-Ale si alti gonflati
Fiti pe faza ...diseara se prezinta noul mod de impozitare al pensiilor!!

CEZAR spunea...

@Corneliunsson
...si cand ziceai ca ai tras tare ..cu ,,carnea zemoasa de capra"..inainte sau dupa..ce ti-a picat turba in cap ..??
Intreb si eu asa ..sa-mi satisfac ...o mare nedumerire ..
Daca a fost inainte ...a fost scurta perioada ..si cum la asa varsta..totul se facea ..iepureste...nu prea cred ca ai performat !!!??
Daca a fost dupa ...e si mai improbabil...tinand cont de nomenclatorul cu..diagnostice cu care zici ca te-ai pricopsit ...
Deci ...???

CEZAR spunea...

Maria, servitoare într-o casă de boieri, îi cere doamnei o mărire de salariu.

- Spune-mi, Măria, de ce să-ți măresc salariul?

- Am trei motive. Primul este că eu calc cămășile mai bine decât dumneavoastră.
- Cine ți-a spus chestia asta?
- Păi, domnu'!
- Al doilea motiv este că eu gătesc mult mai bine decât dumneavoastră!
- Cine ți-a spus prostia asta?
- Păi, tot domnu'...
- Al treilea motiv este că fac dragoste mai bine decât dumneavoastră!
- Și asta, tot domnul ți-a spus-o???
- Nu, doamnă! Asta mi-a spus-o grădinarul!...
Și uite așa, Mariei i s-a mărit salariul...

CEZAR spunea...

@?Luminita
Stai blanda ....de securisti nu a zis nimic..!!!

CEZAR spunea...

Aveti grija ,
In noaptea asta limbile ....se dau cu o ora inainte !!!...

Mihai spunea...

@ Huhurez
Salutari.
Stiam de mult timp ca-i blog de afaceri mai mult decât ”de informare” nu trebuia să-mi confirmi azi.
Vad ca tot ce se publica este in litera temei.
La multi ani cu sănatate !

Leo spunea...

Invitatii care au participat in frunte cu doctorita si cu individul de la DFC arata limpede ca noua secta este o trompeta a guleratilor. Mai lipsea madam scarbu de pe lista. Sau a fost ?
Acum parca au ajuns in numar de 27 sau 28 de secte , anume create ca sa confuzioneze si sa destructureze unitatea unor "mosulica" care-si cauta un hobby.

Iulian Mareș spunea...

T Avia
Suntem în wek!
Suntem la skiat cu Mister Prezident!
Doar nu la muncă!
Revenim la munca joi seara că să plecăm vineri în vacanță!
Tu ești în drumeție? Tot la Rebrișoara?

Iulian Mareș spunea...

Leonard...
Ce kitra ești? Regreți că nu ai fost și tu să vezi medicinista?
Ei, kiar ai ce regreta!
Viața, bate poza!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stai pe burtica ca-i apa mica, Cezarica, ca eu nu te-am intrebat cum naiba de ai penzia de 3.500 lei la 20 ani vechime pe arma puturosului, si nici pe cumnata-tu cu glume nereusite in program, care la 8000 lei, tot pe bogea si vechime tot 20 ani, alearga ca iepuroiul prin tarlaua cu lucerna sa apuce fro 15.000 lei, nestiind ca impozitul progresiv ii va lua si gratarul din frigider! O sa-i dau sa traga si lui pe o nara cenusa de sunatoare, sa nu i se mai constipe penzia de la impozitul progresiv!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, se pare ca CSP isi intareste garda cu o noua secta! Am observat o chestie tare: Toate gastile, pardon, sindicatele astea, sunt axate in jurul celor cu pensii de la 'jde miishoare de leisori la penzii, in sus, si nu potarnichii ca de-al de noi!Sa-i lasam pe ei intre ei, si noi pe acilica, la gura sobei calde cu gogosi pe plita, pe langa onorabilul sa ne indarjim cu guvernantii, ca sectele sunt doar pentru pastrarea privilegiilor barosane castigate si interzicerea doar a impozitarii progresive sa le strice porcoaiele cu bunaciuni foshnitoare! Doar atat, si nimic mai mult de capul lor!

Dan B. spunea...


In primul rând, este necesar sa fac o precizare vs invitati: a participat din partea sefului SMAp, consilierul acestuia, gl proc (rtr) LUPULESCU NICOLAE, fost si pilot de elicopter la RA Romavia SA. Gl LUNGULESCU MARLEN-LIVIU este seful DGMRU, dar nu a fost prezent la evenimentul in cauza.
Pe de alta parte, col dr ANDRITOIU MIHAELA, sefa CPS/MApN, a cuvântat scurt, mentionând ca structura pe care o conduce doar aplica legile si normativele in vigoare, nu are un rol activ in initiere legislativa sau in amendarea legislatiei specifice.
Ceea ce am inteles eu din speech-ul col LUCAN DRAGOS, adjunctul sefului DGFC/MApN, este ca la elaborarea Legii 153/2017 si la amendarea in comisia de munca din CD a cap VII/OUG 59/2017, LOV si Solomon au „sters pe jos” cu militarii, acesti fiind amenintati ca vor fi expulzati de la dezbateri. Conduita lui LOV a fost identica si la discutiile acesteia cu membri Consiliului Persoanelor Vârstnice (structura a Ministerului Muncii), gl. Bahnareanu (vicepresedinte) confirmând tupeul oltencei.
Mie-mi pare rău ca toti acesti subiecti nu au crâcnit si s-au conformat ordinelor politicienilor, in loc sa „iasă pe sticla” si sa releve public obrăznicia politicienilor.
Am abordat-o si eu pe sefa CPS, incercând să aflu dacă s-a identificat vreo metodologie de actualizare a elementelor mele salariale la nivelul ian. 2016, insa am constatat că, desi mai sunt doar 3 luni de zile până la finalizarea recalcularii pensiei in baza Legii 223/2015, vidul normativ din M-25/2016 inca exista, iar propunerea mea privind metodologia in cauza nu a fost luata in considerare, inca de la 01.08.2017 (probabil, doar instanta judiciara a TMB ii va „sensibiliza” in punerea la lucru a neuronilor).

Dan B. spunea...

@CFI:

Cum de n-ai priceput ca oricare dintre structurile asociative ale rezervistilor apara drepturile militarilor pensionati, indiferent de grade si specialitati militare avute? Orice norma, aparuta ca o consecinta a eforturilor comune ale conducerilor acestor structuri, este aplicata tuturor pensionarilor, indiferent de pozitia lor in fosta ierarhie militara din care au facut parte. Mai nou, apar tot mai multi cretini, care MM sau SOF fiind, vor pensii mai mari decat ofiterii care le-au fost sefi pe vremuri. Dar nici in ruptul capului nu vor să recunoasca faptul ca, pe vremuri, au „băut cerneala”, nesocotind menirea ei.
Afla ca in conducerea LADPM exista si membri cu grade mici, finantistul fiind doar maior, dar „stăpân” pe domeniu.
Apropo, in LADPM nu exista retributii, indemnizatii sau premieri, masini de serviciu, telefoane mobile sau oricare alte beneficii care ti-ar trece prin cap.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan, cu tot respectul, dar ar trebui, o data si pentru totdeauna, sa se publice naibii o situatie cu pensiile in plata, cum s-a mai facut o data pe timpul Basinosului, de-am stiut ce si cum situatiunea, sa stim si noi pentru cine si pentru ce lupata aceste ,,sindicate!'' Eu nu vreau sa ma dau exemplu, decat cu un lucru: Cum mama naibii din 2010 nu mi-a crescut pensia asta nenorocita decat prin putinele indexari, dar in total cu nici 200 de lei, iar celor de la Colonel in sus, asa cum zicea si scumpetea de LOV, unele au fost majorate si de 6 (sase ori) pe an, dar tot acelora s-au dublat, s-au triplat, impatrit cuantumurile, ceva de speriat ca s-au ingrozit si aia de la Ministerul Muncii de au bagat OUG-uri de bocaje, si s-a ajuns la sume care depasesc de cateva ori soldele in plata, iar la mine se recalculeaza, al dracului, numai pe minus, ca de altfel si altora, tot cu pensiile jegoase, fie ca-i Sergent Major, fie ca-i Maior, dar sunt cuprinsi la grupa mica a ,,negrilor! Sa se publice o situatie de la recalulari, baremi, pe categorii de militari ce si cum s-au marit unora si scazut altora, si atunci voi fi indretatit sa cred eu ca ma pot duce intr-un sindicat sa ma ajute, ca la cate stiu eu bataia pestelui tot de la Colonei in sus a fost si la aceste recalculari si va fi asa pana la sfarsitul lumii! As fi crezut bunele intentii ale acestor sindicate, daca se reflecta si in pensia mea, crede-ma! N-au facut-o nici pana acum, dar nici nu voi crede ca se vor cobori atat de jos ca s-o faca pentru un prapadit ca mine sau ca altii ca mine! Ce, ei nu stie ca sunt pensii de 500, 700, 1000 sau 1500 lei? Hai, ca eu mai mult de 1300-1500 n-as vrea si nici n-am dreptul, dar aia cu sutele si miile cu pensiile cu cuantumurile peste 7000-8000 lei, vorba unora dintre noi pe aici, dar mai ales peste 10.000l-50.000ei merita atata? Si pe purul adevar, ca n-are nici Seful de Stat Major in plata solda atata! Ca asa ne-am nascut noi, unii sa ne credem zei, altii slugi, desi drepturile sunt si pentru unii, si pentru altii, si toate au o masura, o regula a bunul simtului si a faptului ca si ala care s-a schilodit muncind are nevoi! Sa fim seriosi: Cati maistrii si subofiteri au pensiile mai mari decat soldele in plata, si cati din restul altor categorii, daca le-am compara? Un fleac! Doar hartogarii subofiteri din Ministerul Apararii, slugi de cotiere pe la CSP, care ne-au tradat pe toti, dar pentru ei s-au gasit ,,solutii'' cu incalcarea Lg.182/2002 Art. 3, asa cum s-a facut si pentru toti cei cu pensiile super nesimtite! Inchei cu faptul ca discriminarea le-au luat liderilor de sindicate mintile, empatia, mila si solidaritatea, si de aia boala ,,orbul gainilor'' i-a facut sa nu se mai uite si in jos, la cei prapaditi, cu pensiile sub 2.000-1.500 si carora nu li se mai aud vocile pana la acea inaltime a soclului unde stau liderii de sindicate, plin de fumuri si de interese, doar pentru unele cercuri din intimitatea imediata, si numai cu pensiile camiloaie cu doaua cocoase! Restul, lasa-i dracului sa crape de foame!

luminita spunea...

DLE CORNEL . va inteleg supararea dar parca e prea mult , zau asa . Am si eu in familie pe cineva cu pensie mica , adica de 1200 dupa 2 indexari , dar asta este , vechime mica in grupa speciala , dar asta este . Acesta are si vechime in civilie inainte de a intra in armata , pe acea vreme se zicea IN INTERESUL SERVICIULUI , cartea de munca fiindu-i luata in evidenta pe atunci la serviciul personal.Acesta isi va valorifica acei ani .poate la 65 de ani . vedeti ca fiecare are o problema . de aceea si eu zic ca ar trebui adusa pensia cel putin la nivelul salariului minim pe economie .Acesta a plecat din armata in 1994 prin demisie , i se facuse lehamite de ce se intampla atunci,deci va dati seama ca baza de calcul numai dumnezeu stie cum a fost calculata pentru anii inainte de 2001 , asa cum s-a intamplat si la recalcularea pensiilor militare celor pensionati inainte de 89, asa ca multe sant nelamurite si ne facem sange rau degeaba ,poate poate cineva va auzi.

Dan B. spunea...

@CFI:

Unul dintre colegii mei, mi-a replicat ca nu mai vrea o alta lege, caci in ultima perioada, de câte ori a aparut vreo noua lege pentru pensionarii militari, cuantumul inscris in noua decizie mereu i-a scazut.
Este incorect a sustine ca efortul liderilor structurilor asociative este directionat exclusiv in majorarea pensiilor lor, mai ales ca legislatia ulterior obtinuta este aplicabila tuturor rezervistilor pensionari, indiferent de gradele si functiile avute cândva. Din pacate pentru dta, nu numai ca acel cuantum al recalcularilor este influentat de locul ocupat in ierarhia militara, dar si majorarile ulterioare prin actualizare cu inflatia este procentuala (una-i 10% din 2.500 lei si alta-i 10% din 5.000 lei). Cand se va opta pentru aplicarea procentuala progresiva in respectiva actualizare, .....
Daca analizezi pensiile celor trecuti in rezerva dupa 2011, vei realiza ca sunt mai mari pentru ca G. Oprea, la reducerea din 2010 cu 25%, a compensat-o cu diverse sporuri, iar ulterior pierderea initiala s-a anulat; sporurile in cauza au fost incluse in baza de calcul si nu au fost putine, caci s-au mai adaugat ulterior altele.
Cei pe care-i „arăți cu degetul”, ca ar avea pensii nesimtite, nu sunt, in marea lor majoritate, militari de cariera, ci magistrati militari. Cele câteva exceptii sunt fostii sefi din regiile autonome ale MApN, care au fost retribuiti in sistem civil, doar solda de grad avand conotatie militara. Asadar, având cândva salariu de incadrare, nu solda de functie, actualizarea s-a facut la nivelul actual al functiei in cauza si de abia de aici rezulta o asa-zisa pensie „nesimțită”, desi recalcularea ei s-a bazat pe principiile din legea pensiei civile.
La sedinta de vineri a LADPM, s-a pus problema si maririi soldei de grad, caci are azi un cuatum rusinos, mai ales ca gradul trebuie interpretat ca proprietate a militarului..

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Surioara, durerea este mare cand vezi ca alora de la 10.000 in sus se dubleaza anual, si cum dracului nu-i duc mintile sa adauge macar 1 lei la cele mici? Aia e!Macar un leu, hai 10 lei, dar ani si ani, si ani de zile, chiar o iota sa nu se dea?, nu sa le dubleze ca si lor! La astea ii duc mintea, fi-ar mama ei de viata sa fie! De aia n-are ursul n-are coada si sindicatele au orbul gainilor la alde astea, bag seama, si la ei pun batista pe tambal sa nu se observe diferentele si discriminarile, prea cocosate intre categorii! Si cica: ,,Dar noi ne zbatem pentru toate pensiile, frate!'' Aha: Se vede! De 29 de ani se toooooot intampla si sindicatele sunt chioare cu pensiile mici! Dar pretind si vor sa fie platiti si de la prapaditii astia cu cotizatii!

Huhu Rezea spunea...

Când se vor reglementa cote procentuale diferențiate la încasarea CAS sau CIBS atunci vor fi constituționale și cote diferențiate la calculul sau majorarea pensiilor și cote progresive de impozitare.Nu prea e în regula nici actuala impozitare a pensiilor,mai ales după aplicarea pct.3 al art.VII din OUG nr.59 când cuantumul pensiei se calculează din venitul net

Negritoiu spunea...

Catre Luminita,
Doua intrebari: 1-Credeti ca LOV,Solomon si ceilalti de teapa lor traiesc din salariul primit ?
2-Credeti ca nu vor aparea in Parlament si dupa alegerile viitoare? Stiti bine ca nu conteaza cine voteaza.Conteaza cine Numara voturile.

Un singur lucru uita toti: dupa ce au fost folositi de system, sunt inlaturati fara nici un fel de retinere de catre cei care I-au folosit.Avem nenumarate exemple,incepand cu Nastase si terminand cu ......vom vedea.

fiducius55 spunea...

VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA CONFORM ORD.M-29/2018 INDEPLINESC CONDITIA DE AVASARE DE LA GRADUL DE LT.COL.DR IN RETRAGERE SA GRADUL URMATOR. AVASAT LT.COL 19.07.1997 SI TRECUT IN REZERVA 30.06.2001 VECHIME IN GRAD 5 ANI in activitate CALIFICATIVE FB,SALARII DE MERIT.GRAD PROFESIONAL MEDIC PRIMAR VA multumesc.

fiducius55 spunea...

PUIU GHEORGHE BUDAU spunea...

VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA CONFORM ORD.M-29/2018 INDEPLINESC CONDITIA DE AVASARE DE LA GRADUL DE LT.COL.DR IN RETRAGERE LA GRADUL URMATOR. AVASAT LT.COL 19.07.1997 SI TRECUT IN REZERVA 30.06.2001 VECHIME IN GRAD 5 ANI in activitate CALIFICATIVE FB,SALARII DE MERIT.GRAD PROFESIONAL MEDIC PRIMAR VA multumesc.

luni, martie 26, 2018

Leon spunea...

PUIU, Ordinul M 29/2018 avanseaza onorific numai Veteranii celui de-al 2 lea Razboi mondial, care mai traiesc, un numar destul de mic, de altfel..!
Cadrele militare in rezerva pot fi avansate in gradul urmator si daca sunt membri unor asociatii militare si au o activitate in folosul colegilor, vezi si M 137/2017..!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

@ PUIU,,. Chiar te mai intereseaza chestia asta,,??
Daca ..Da..insemneaza ca ai fost doctor de ..vaci ...!!!

CEZAR spunea...

@ Lumy..se zice ca au ajuns...
..si Solomon ..le-a pus in ..pozitia Coarna ...!!

Leon spunea...

In sedinta de astazi, Plenul Senatului a respins proiectul de lege privind Abrogarea pensiilor speciale..! Va merge pentru dezbatere la comisiile din Camera Deputatilor, camera decizitionala !