Un produs Blogger.

miercuri, martie 21, 2018

Instrucţiuni de refacere a bazei de calcul pentru drepturile de pensie MAI deschise după 01 10 2017

69 comments
 Am primit pe e mail.
Este vorba de refacerea fiselor de pensie pentru poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pensionaţi după intrarea în vigoare a OUG 56/2017.
Cred că aceleaşi probleme se întâmpină şi pentru militarii pensionaţi după intrarea în vigoare a Legii 152/2017, modificată prin OUG 56/2017.
De câte ori nu am precizat pe acest blog că, pentru calculul pensie deschise după 30 iunie 2017, toate soldele de funcţie din lunile alese pentru baza de calcul trebuie actualizate la nivelul funcţiei de la data pensionării, nu numai cele din lunile posterioare datei de 30 iunie 2017. Iată că, acum, în instrucţiuni se precizează că toate soldele de funcție din lunile alese, indiferent din ce perioadă, se actualizează cu majorările de 10/15% şi 25%.
Totuşi.... şi aceste instrucţiuni sunt incomplete.
Ignoră şi o simplă raportare la OUG 56/2017, prin care s-a reglementat că solda de funcţie/salariul de funcţie la care se adaugă majorarea de 15/10% nu poate fi mai mic/ă decât salariul minim garantat, de 1450 lei, deşi acea ordonanţă a permis majorarea cu 10% a salariilor de funcţie pentru poliţişti şi funcţionarii din penitenciare.  
Este regretabil ca onor CPS-uri apelează la astfel de documente interne, necunoscute beneficiarilor, pentru îndreptarea erorilor în stabilirea bazei de calcul, în loc ca ministerele sa procedeze la modificarea transparentă a Ordinelor M 24 și M 25 din anul 2016.






69 de comentarii:

Rodica spunea...

Dar de ce numai pentru penitenciare? Ceilalti nu au fost si ei nedreptatiti? Ei de ce sa nu beneficieze de aceste sporuri? Nu sunt tot militari? Sau numai ANP a fost in stare sa o infrunte pe olguta?

Iulian Mareș spunea...

T Avia,
Cum comentati urmatoarea stire, plina de emotie, kiar si politica, de nivel 0?
- Miercuri, la TNB a avut loc premiera filmului documentar, de lung metraj, "România neimblânzita", documentarul avaand ca subiect padurile tarii; cuvantul de deskidere fiind al actorului V. Rebengiuc!
La premiera a participat si KWI! Nimic senzational, numai ca, va rog insistent sa comentati pe baza intrebarii urnatoare:
> Daca in 89, V Rebengiuc avea la el un sul de hartie igienica, acum nu a avut banii necesari pentru unul de prosoape de bucatarie din hartie, celuloza 100%, 3 straturi, calitate extra? <

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Rodica, iaca timpul a dovedit ca doar cei care s-au grabit, sunt cu totii fartati, catari incapatanati, vartosi la poloboc si tari in cioc au de castigat cu banat! Iar ioc-deloc sunt cei fara cioc, ca ouale moi si clocite din sindicatele neanfratite si ingrate din fortele armate! Se pare ca doar politistii sunt radacinile amare pentru guvernarile capricioase, mincinoase si furacioase! Numai copchilul care oaca, oaca ii da mami papa! Aferim (cu Ifrim) si amin ca am pacatuit barfind cand postim!

Huhu Rezea spunea...

@Rodica
Ai un fix cu LOV!
Acest document este unul intern, pentru îndreptarea greșelilor care s-au făcut în intocmirea Fiselor de pensie pentru cei care s-au pensionat la CPS a MAI după 01 10 2017. S-a aplicat greșit actualizarea bazei de calcul prevăzută în art. 28 al L 223/2015.
Aceeași greșeală am văzut-o și la MApN, pentru cei care s-au pensionat după 01 07 2017. Le-am recomandat să conteste deciziile.
Nu am semnale că și CPS a MApN a emis instrucțiuni asemănătoare.

Anonim spunea...

din categoria "ironia sortii" si tara tuturor posibilitatilor:
Se pare ca civilii intitulati "functionari publici cu statut special" au devenit deja mai "militari" decat militarii insisi

Leon spunea...

Cornele, in materialul prezentat este vorba de Precizarile necesare completarii Fiselor de pensie pentru cei care au iesit la pensie in ultima perioada de la MAI si Ministerul de Justitie( arondat tot la CPS a MAI)..! Resursele umane si Financiar contabile de la U.M. sunt obligate sa Actualizeze Soldele/Salariile lunare brute realizate la Functia de baza pentru cele 6 luni alese, in urma majorarilor salariale de 15%(30.06.2017),de 10% (01.10.2017) si 25% din Ianuarie 2018, prin raportare la cuantumul brut al Soldelor de Functie/Salariilor de Functie, dupa caz.

Iosif spunea...

Domnule H,

Ce-i brambureala asta?
Cine raspunde pentru greselile astea?
Este posibil atat amatorism si voluntarism?
Cine plateste daunele?

Cu stima,

Mihai spunea...

@ Mareș
Vizionez filmul asta cu placere daca deschizi lincurile de mai jos si purtam o discutie despre drumul comisioanelor din afacerea schweighofer deschise in RO.

http://www.aktual24.ro/document-masacrarea-padurilor-de-catre-holzindustrie-schweighofer-a-fost-pusa-la-cale-de-psd-iliescu-l-a-decorat-pe-gerald-schweighofer/.

http://www.dela0.ro/ziua-care-schweighofer-intrat-romania.

Pâna atunci fac rost de link-ul in care parintele Constitutie avocat deputat A. I. facea interventie la d-nul I. Ili_ _ scu in favoarea taietorilor de lemne din Maramureș prinsi cu mâța-n sac.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, ma intreb si eu, asa ca prostul poate, cum naiba cu atatia juristi, capete luminate, armate de contabili rasati, ca nu oricine poate lucra in merceologia asta complicata a salarizarii si pensiilor, se produc astfel de gafe, care sa afecteze un intrg sistem si oameni, foarte multi chiar necajiti? Ori se fac cu intentie criminala aceste erori-orori, ca sa se prelungeasca o agonie, din lipsa de bani, ori pur si simplu angajatii aceia chiar sunt bota-lemn Tanase in legislatie si stiintele exacte! In schimb, la cules banii de la noi, nu se greseste cu nimc cand sa se ia cu doua maini, ca ma uit la mine, cand mi-a venit ieri energia electrica de platit, ca la o modesta garsoniera mi-a bagat 241 lei, cum in viata mea n-am platit atata pentru curentul electric, de m-a rupt in doua, pe langa alte hangarale, iar daca nu platesc in termen de ,,X'' zile ma vor lasa orbete, pe intuneric si rebransarea e vreo 300 lei, cand vor avea ei chef s-o refaca, dupa ce le platesti suma, asa cum mai vad pe la unii vecini, iar la pensii si salarii daca se greseste trebuie sa te harbuiesti prin tribunale ani de zile sa-ti recuperezi datoriile sau sa indrepti erorile! Statul asasin, prin politicieni, e muma la luat si ciuma la dat, bandit la calculat si criminal la indreptat!

Mihai spunea...

Nu vă mai ambalati fiindca si la MapN functioneaza aceleasi prevederi dar cu majorarea de la 07 2017. Majorarea de 25% s-a aplicat pentru tot personalul cf legii prin transferul contributiilor la angajat marindu-se brutul.

luminita spunea...

Atunci actualizarea celor pensionati in 2016 li se va face actualizarea conf 152/ MA REFER LA ADUCEREA LA 1450 SALARIU MINM LA SOLDA DE FUNCTIE?

Unknown spunea...

Pentru cine se intreaba: - De ce numai pentru cei de la Adm Penitenciarilor?
Raspuns: Se strange latul in jurul gatului acelora ce se afla temporar la guvere si vor sa intre pe sub pielea celor ce-i vor supraveghea .... indeaproape, sper pe o perioada lunga!

Mihai spunea...

@ Mareș
Am vizionat filmul . Nimic spectaculos daca nu are încorporati si actorii principali.
Aici avampremiera filmului;

infopuls.ro/.../cum-se-lauda-in-2013-victor-ponta-cu-o-investitie-holzindustrie-schwei...

Totul sub deviza ”nu ne vindem tara” !

Rodica spunea...

Ok, dle Huhu, atunci asta inseamna ca si politistilor pensionati in acea perioada li se vor recalcula pensiile? Multumesc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, am inteles de prima data cu noile drepturi pentru lucratorii la penitenicare, dar ma mira faptul ca si la pensii nu se vara cu precizari indreptatoare sa nu mai planeze suspiciuni, cu ar fi actualizarile, care sa nu afecteze suma fixa si indreptatita de 1450 lei la SOLDA DE FUNCTIE, cu marirea de 15% care sa intregeasca cei 1667,5 lei, iar aplicate, spre exemplu la mine, pe cei 61% baza de calcul sa dea aprox. 1350 lei cuantum pensie. Pentru ca toate proiectele legislative trec prin mii de maini si creiere, prin comisii, prin calcule contabile specializate, se voteaza in Parlament si se trezesc, in final, cu porcarii gen ca ce a postat pe coperta adminul, sau in controverse mutilatoare, ca la actualizarea pensiilor noastre de ne vin actualizari care mai de care mutilate si ciudate, dar nicidecum pe lege!

Leo spunea...

- Actualizare pe L 152 + OUG 56 + L 207 se face numai pensionarilor ( cadre militare)- AFLATI IN PLATA , la data de 30.06.2017. Cei pensionati de dupa 01.07.2017 sunt "alta liga"...
- Incepeti "incalzirea" si pregatiti-va contestatiile pt. ca actualizarea pe L 152 sa se faca cu primul rand din decizia de actualizare , SOLDA de FUNCTIE = 1667,5 lei.

Huhu Rezea spunea...

@Rodica
Normal! Cred ca aceeași adresă a fost trimită și la Poliție. În schimb, polițiştii deja pensionați la data de 01 10 2017 nu vor benefiica de actualizare, din cauza OUG 59.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, Prea bine, Maria Voastra, iar unii din noi avem pregatite artileria grea si infanteria, conform instructajelor si directivelor tactice de lupta date de Comandantul Suprem de blog, admin Huhu Rezea! Lovituri-ciocan de obuziere si rafale de mitraliere pana la inrosirea tevilor! Vant din pulpa, pardon, din pupa!

Adrian spunea...

PRIMII ÎN CLASAMENT !
Rata anuală a inflaţiei în UE a scăzut, în februarie 2018, până la 1,3%.
Rata anuală a inflaţiei în Romania a crescut, în februarie 2018, la 3,8% - cea mai mare crestere din UE !
Conform sintagmei, din OUG 59/2017, ”indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea”, pensiile militare se vor actualiza cu rata anuala inflatiei din 2018, in anul ... 2020 (!!)
Inca nu sunt valori procentuale ale inflatiei cu doua cifre inainte de virgula, dar suntem primii in clasament, privind rata anuala a inflatiei ...

tehnocrat spunea...

Legea 223/2015 art 62(1)
"In vederea stabilirii pensiei militare de stat, organele prevazute la art. 61 alin (3) sunt obligate sa intocmeasca dosarul de pensionare, acestea purtand intreaga raspundere pentru respectarea termenelor de depunere si exactitatea datelor inscrise"
Nota: la art.61 (3) legea prevede um, inspectoratul judetean, structura dupa caz, din care a facut parte persoana la data trecerii in rezerva, odata cu indeplinirea conditiilor de acordare a unei pensii.
Deci CPS nu are nici o implicare.
Aici este vorba de o infractiune , usor de dovedit de instantele de urmarire penala, infractiune foarte grava: abuz in serviciu in forma calificata si continuata, a contabiliilor sefi si comandantilor unor structuri care si-au dat mana la sfatul unor es superioare, sa n-aplice legea 223/2015. Prin aceasta infractiune, au fost vaduviti de drepturile legale, peste 5000 de beneficiari ai legii 223/2015.
DNA in loc sa se autosesizeze sau sa fie sesizata, se ocupa de jocurile politice, vezi cazul ludovic orban, fara sa consume bugetul alocat, cf destinatiei legale.
Nu exista nici in Constitutia Romaniei, nici in alta lege, ca o norma legala se apluca numai dupa realizarea unor softuri aplicative.

Iulian Mareș spunea...

T Avia,
Toate linkurile indicate nu ekivalente cu scrisoarea gen stăpân-sluga a CEO Schweighofer, scrisoare-porunca, ce nu mai păstrează nici macar aparențele.
Nici nu vreau să-mi inkipui cum arată cele de la bankeri și companiile de telefonie mobilă!
Sper să nu înceapă cu "ascultă bă" și în final "altfel să nu faci!"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, cu toata stima, cativa intreprinzatori dintre noi am facut plangeri la cele 3 procuraturi, dar cu o floare nu se face primavara! Noi avem una tipizata, si daca cineva este interesat sa apeleze cu incredere la mine, caci am dezlegare de la cel care ne-a initiat in tainele acestea juridice sa-i ajute pe cei care vor sa apeleze la procuraturi. Adesele fiind: Parchetul General: sesizare@mpublic.ro apoi la DIICOT: diicot@mpublic.ro iar pentru DNA se cauta pe Google pna care inseamna de fapt DNA si se scrie direct pe nisa, daca se vrea anchete pe incalcarea Lg. 182/2002 Art.33 privind interzicerea secretizarilor pe calculele la pensii, caci de acolo e buba! Adresa mea fiind ifrimcorneliu@yahoo,ro am sa va trimit si ciorna model unique, care poate fi la randul ei reglata si cu pareri personale! Vorba lui Laurentiu: ,,Vant din pupa,'' caci mii de plangeri inseamna mii de reusite sigure, dar si rapide, pe un fond de dulce, ca agurida, zanganit de catuse!

Romel spunea...

Huhu, parca era vorba ca la MANp sa se mareasca pensia cu 15% din fctie dela 30 iunie2017 sila Politie si ANP cu 10% din 1 ocombrie 2017.Se mai aplica ?

Huhu Rezea spunea...

@Romel
Păi... se actualizează din iunie toate pensiile personalului militar din toate structurile militare, dar asta nu înseamnă că se și majorează pensia în plată.
La polițiști și ANP se majorează cu 10% , de la 01 10 2017, salariile de funcție ale celor în activitate, dar nu se actualizează pensiile în plată la acea dată.
Documentul de față repară doar parțial greșelile celor care au întocmit dosarele de pensie ale polițiștilor si ANP-iștilor care s-au pensiona după 01 10 2017.
Aceleași greșeli am văzut că le-au comis și cei de la MApN, dar CPS i-a îndrumat pe păgubiți să obțină singuri de la unitățile de la care s-au pensionat Fișa de pensie corectată.
Realitatea este că principalele instituții ale sistemului de apărare nu se mai pot pune de acord pentru a emite instrucțiuni unitare de aplicare a Legii 223/2015 că modificările și completările ulterioare.
Iată de ce este nevoie de separarea apelor în reglementarea pensiilor pentru militari, polițisti și alți funcționari speciali.

Unknown spunea...

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, s-a pronunțat marți împotriva oricărei pensii speciale, precizând că nu crede că va fi susținută inițiativa legislativă depusă la Camera Deputaților prin care se propune acordarea unei indemnizații aleșilor locali pentru limită de vârstă.

„Personal, nu cred că va fi susținut. Nu știu proiectul, sincer. Dacă ați observat, noi am dat foarte multă libertate parlamentarilor noștri în acțiune, dar nu știu ca parlamentarii noștri să fi semnat”, a declarat Băsescu, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că pensiile speciale nu sunt rezultate din contribuția la sistemul de asigurări sociale.

„În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuție. Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pușca în pat și de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale", a susținut Traian Băsescu.

Mai mulți parlamentari de la PSD, PNL, PMP și UDMR au depus o inițiativă legislativă la Camera Deputaților prin care propun acordarea unei indemnizații pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii județene.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am recitit cu mare atentie partea de articol subliniata cu rosu in coperta paginii de pornire, referitor la instructiunile acelea secrete, secretizate contrar Lg 182/2002 Art.33, necunoscute publicului larg, pe naravul ala prost si ordinar care-i caracterizeaza pe mafiotii cu gulerase albe de la Casele Sectoriale ale institutiilor de forta ale statului, ca de acolo pornesc metastazele la toate drepturile rezervistilor, si asta ar trebui sa subliniem si sa infieram si noi in comentariile noastre, ca sa vada mafiotii ca le descoperim, le comentam si le varam pe garleje la masa de pranz sa se sature naibii de ele, Doamne, iarta-ma ca suntem in post! Unde, Doamne, in ce stat cel mai prapadit din lumea asta se lucreaza mafiot la pensiile aparatorilor Patriei si ai neamului stramosec? Cretinismul mafioto-birocratic a intrecut orice inchipuire si orice masura in statul acesta mafiot si fara de stapani! Injuram procuraturile pentru abuzuri, dar daca ar intra la acestia si ar face sfanta Dreptate, MANTUIRE s-ar numi! Mantuirea noastra de canalii si mafioti cu gulere si manecute albe! Aici, chiar si abuzurile procuraturilor n-ar fi deloc de condamnat, ca prea si din plin le-ar merita, la cat ne-au abuzat ei pe noi!

Leo spunea...

Amabilul , ne spune cum ca s-au facut "greseli"
Eu stiu ca, greseala este un incident involuntar , nepremeditat , o intamplare accidentala nefasta.
Vi se pare ca "lucrarile" OUG 57 si OUG 59 plus ca-i doare-n fes de OUG 56 la calcularea actualizarii pe L 152 , sunt "greseli" ?
Nu sunt greseli , ci sunt acte premeditate in mod organizat. Adica sunt HOTII.
Auzi , am mai trait s-o aud si pe asta ca HOTIE = GRESEALA.

Huhu Rezea spunea...

@Unknown
Cine mai ia în seamă spusele acelui samsar politic.
Si-a refulat încă o dată lipsa de respect pentru haina militară.
Doamne.... și câți așa ziși ofițeri și subofițeri, care... fals se declară apolitici, l-au votat pe băsău de 2 ori la prezidențiale, plus la două referendumuri!

Nu am văzut alt lider al asociațiilor de militari, în afară domnului Gropan de la Federația Militarilor, care să le dea peste nas comentatorilor și politrucilor de factura lui Băse, care mestecă zilnic un neadevăr potrivit căruia numai civilii au plătit contribuții pentru pensii.
Niciun civil nu a plătit CAS până în luna aprilie 2001. De atunci și civilii și militarii au plătit contribuții pentru pensii, civilii la fondul de pensii militarii la bugetul de stat.
Nicio pensie militară nu este plătită din Fondul de pensii.

Mihai spunea...

@ Mares
Te invit la Ciugud -o saptamâna gratis

https://cronicipebune.ro/premiera-mondiala-oltenii-inventara-trecerea-de-pietoni-in-lungul-strazii/

Mihai spunea...

@ Huhurez
Ati auzit de ”ieși afară ,javră ordinara”.
Acum colegul @ dan vrea sa-i treaca si el la L 263.
He he ,he ,hu,hu,rez ,de-ai sti cu câtă determinare am votat atunci ”un prostanac” !

Iulian Mareș spunea...

T Avia,
Accept invitația numai însoțit de Codruța, Portocală, Onea, Giuliola & Co.... 🤔😂🤣😎

Iulian Mareș spunea...

Țuțea despre Ceaușescu.
DACA NICI PE ȚUȚEA NU-L CREDEM ATUNCI NOI NU MAI AVEM PERSONALITĂȚI
ȘI NE MERITĂM SOARTA DE SLUGI! NOI,CA POPOR,AVEM O MARE PROBLEMĂ:
ÎNTOTDEAUNA NE BATEM JOC DE CEI MAI BUNI DINTRE NOI!
Petre Ţuţea: In sfarsit "Să dăm Cesarului ce este al Cesarului" ! A fost si bou pe deasupra prin cultul personalitatii dar pe langa ce a facut ar trebui sa i se ierte...
Petre Ţuţea: „Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”
Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui şi el P Tuțea după ce a murit a spus:
”Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”
"Ceausescu a condus Romania timp de 24. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu!
Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt :TATAL NATIUNII!
Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi,la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…
Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie – poate Ramses cel Mare. Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si... autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana ..
De fapt este incredibil.
Daca stiti despre ce vorbesc veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor de... tampiti!"

Mihai spunea...

@ Mareș
S-a debarasat cumva ”Casa Regală” de serviciile domniei tale ?
Destul de regretabil pentru un militar de cariera ,crescut cu gratuitati inchis intr-un LM că află doar de la ”P Tutea” ce si cum de la Moromete la ce spune Petrică ,adica la ce s-a construit si realizat în afara cazarmii.

Iulian Mareș spunea...

T Avia,
Asta este......, daca nu am putut si eu sa repet clasa a 12-a, ca altii!
Nu pot invita persoanele indezirabile pt tine! Eu am rezon!
Pana-n 89 eu am participat 4 ani in economia nationala (2 in constructii-P.Parlamentului, 2 in FMGS si Uzina 23 August).
Deci, kiar am un aport cat de cat la realizarile epocii!

Iulian Mareș spunea...

Leonar,
Privind manariile la automobilele WW, nemtii ce au spus?
Parca asa....hotia=greseala! Nu? Si....platesc, pt ca au fost obligati, nu pt ca sunt nemti cinstiti!

Iulian Mareș spunea...

T Avia

https://www.dcnews.ro/mobile/arestare-pre-edinte-coreea-de-sud-procurorii-cer-mandat_584576.html

https://www.dcnews.ro/mobile/polonia-vs-germania-sute-de-miliarde-despagubiri_585162.html

Ai vazut ce consecventi si curajosi sunt polonezii?
Cred ca da!

Dar coreenii din Sud?
Ca tot ma gandeam la " A 2a zi, duoa instalarea ca Presedinte renunt la Mega-Imunitatea", inventata de Morar si consfintita de CCR-ul, condus sublim de Zegrean!


luminita spunea...

Avivi..nu stiu cum ., ce ,nu este asa ? atunci daca nu , spune , Perfect dl MARES , BRAVO

Dan B. spunea...

@Avianyc:

Vad ca nu te lași, „musti” ca un caine turbat!
Află de la mine ca, desi au fost destui militari care l-au pupat in cur pe Basescu, pe mine, derbedeul ăsta nu m-a pacalit nicicând, nici ca ministru, nici la sectia de vot, cu ocazia selectiei de primar si ca presedinte al țării, incl. la referendumurile de demitere.
Cum am realizat ce caracter are? Ii stiu biografia si activitatea de ofiter acoperit.

CEZAR spunea...

@ /Dan ,
Felicitari ,,,,
Pe mine nu m-a pacalit NICIODATA ..dar NICIODATA ..fara sa-i cunosc biografia ..de ..acoperit !
Eu i.am mirosit caracterul ..din prima !!
Felicitari ..mie..
Doar asa am putut vedea cati retardati ..pot exista si prin fortele MFA..vorba cuiava !!

petre spunea...

SOLDA FUNCTIE DE BAZA 01.01.2016 M.M.Pr, adj.sef Studii medii 2,7 deci + 197,33 lei la functie, daca mai are si facultate il mai prosteste cu 10%

ATENTIE:
UN sublocotenent, care nici macar nu stie nimic despre activitatea si misiunile ce le are de indeplinit si care nu cred in nici un caz ca poate indeplini sarcini si misiuni mai bine ca un (M.M.Pr. sau Plt. adj sef si cu studii superioare vechime in system peste 20 ani) porneste de la un coificient de peste 2,9. SI TREBUIE SA AVEM IN VEDERE CA TOTI ACESTI TINERI SE RIDICA PINA LA GRADUL DE CEL PUTIN COLONEL coief. 7,5 X 197,33
SA NU FIU INTELES GRSIT SPUNIND CA SUBLOCOTENENTUL PORNESTE DE LA UN COEFICIENT DE 2,9 TIMPIT A FOST ACEL CARE A STOPAT LA MAISTRI SI SUBOFITERI COEFICIENTUL LA 2,7
BATAIE DE JOC……….SA VA FIE RUSINE! MAI VRETI SA FITI ASCULTATI SI RESPECTATI.
ASTA SE NUMESTE BATAIE DE JOC LA ADRESA SUBOFITERILOR SI M.M. CARE DUC GREUL IN ARMATA CIT SI IN CELALALTE STUCTURI DIN SISTEMUL DE APARARE.
BASESCU A AVUT DREPTATE............CITI OFITERI II VEZI CONDUCIND UN TANC?
CE FACETI CU SPECIALISTII CARE VA INTRETIN TEHNICA DIN INZESTRAREA ARMATEI???
SA VA FIE RUSINE CELOR CARE ATI FORMULAT ACEASTA LEGE 223 IN AVANTAJUL VOSTRU.
A FOST MAI CORECT Boc si Basescu cu legea pensiei in functie de contributie si vechime. ATI VENIT VOI MAFIA DIN ARMATA CU STIINTA VOASTRA SI CU MANIPULRILE VOASTRE SA PROSTITI SI GUVRNUL SI PARLAMENTUL SA MODIFICE O LEGE CATE SA VA INBUIBEZE IN DEZAVANTAJUL CELOR DE LA BAZA ARMATEI.
ATI ADUS ACEASTA CATEGORIE DE MILITARI SUB NIVELUL FEMEILOR DE SERVICIU DIN PRIMARII
SA VA FIE RUSI NE... ASA NU FACETI ALTCEVA DECIT SA VA DESTABILIZATI SI DESTRUCTURATI!

ACUM MAI INTERVINE SI L.O.V. CARE BLOCHEAZA art. 59 s1 60 din legea 223. nu a fost suficienta taierea procentului de 80% la 65% a lui CIOLOS.
'"" bataie de joc""""
AS VREA SA mai AMINTIM IN CADRUL MITINGULUI, si DEVOTAMENTUL ARMATEI, DUPA CE Tov. DICTATOR CEAUSESCU A TAIAT ORDINUL 50 LA MILTARI; (a cam fost abandonat)!!.

Huhu Rezea spunea...

@petre
E prima dată când cineva spune aici prostia cu tăierea Ordinului 50.
Complexul subofițerilor, care se cred mai importanți ca ofițerii, îl mai găsim și la asistenți, pedagogi, paracliseri, subingineri.... care se cred mai importanți decât medicii, profesorii, preoții sau inginerii.

luminita spunea...

ordinul 50 a fost inclus la vremea sa in solda

petre spunea...

importanta desteptaciunii, capacitatea si capabilitatea, logica si ineligenta sunt in cap, "NU" in diploma!!

petre spunea...

PARECLISER;
PEDAGOG;
ESTE ADEVARAT AVEM SI PAZNICI si INSOTITORI!!
DAR CITI OFITERI INGINERI MARI INVEMTATORI??
MAI DEGRABA MAISTRI INOVATORI? (vedeti ca "INTELECTUSLI" sunt doar aceia care creaza, scriu carti,.... sculpteaz si inventeaza, gindeste, mai si picteaza etc. poate chiar instructor care danseaza. (scrie undeva ca a absolvit stdii superioare?)))).

apui spunea...

Dl.Huhu Rezea,
In situatia mea incadrandu-ma la art.19, daca imi deschid dreptul la pensie in acest an cu o baza de calcul din 1994,care ar fi procentele de.majorare a acesteia?Dvs.mi-ati spus sa astept.pana in 2022 ,ptr. atunci as primi o pensie mai bunicica dar,dupa cum se schimba legile ...cine stie ce va fi..
Cu respect!

Gerge C. spunea...

Domnule Huhu Rezea, dl. Petre a scris că, pentru funcția corespunzătoare gradului de colonel, este prevăzut coeficientul 7,5. Așa este? Mulțumesc!

Huhu Rezea spunea...

@apui
Solda de funcție corespunzătoare gradului pe care ai avut-o la trecerea în rezervă se actualizează în 2022 la valoarea din grila Legii 153/2017, anexa VI,capit. 1, valorile pentru anii 2018-2021, mai mici, fiind calculate conform art. 38 din L 153/2017.
De aceea am spus că este cel mai avantajos să aștepți până în 2022.
@petre
Inteligența este nativă, dar stiința de carte și competența le dobândești învățând. Autoevaluarea scârțâie când nu ai multă carte.

Leon spunea...

Conform Ordonantei nr.56/30.06.2006, Functia pentru gradul de Colonel: 4,70(min.)- 5,50(max.).
In aceasta luna, nu s-au mai primit Decizii de Actualizare a pensiilor militare..?

Leo spunea...

Ba da Leon,
s-au emis niste decizii , dar de catre Ordinul Calugarilor Augustini (pt. "lepadarea" de satana)

Iulian Mareș spunea...

Petre
Este aiurea ce scrii!
Pt invenții sau inovații primești un premiu?
Scria în fișa postului că ai obligatia sa inovezi ceva?
Sper că nu ai inventat dresul in locul unei curele la un motor!
Nu te angrena in discuții fara argumente!

Erau coeficienți de funcție de 7,5 pt col la maximum, pe timpul legii lui Boc cel mic, erau trecuti în stat, dar nu s-au plătit nici macar o secundă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Cred ca sunt, deocamdata, decizii de intocmire a dosarelor penale pentru gulerasele albe din CSP! Tare imi mai miroase mie a stoparea actualizarilor cu pedala de frana la podea, aud clinchete dulci de catuse, si mai aud trosnituri, ca de nuci sparte cu ciocanul, de la batandu-se cap in cap guleratii cum sa calculeze cinstit actualizarile pe niste valsuri cantate de corul augustinilor! Vai, mama lor!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chiar asa, vorba lui Leon: A mai auzit cineva sa se mai calculeze actualizari si sa le mai primeasca cineva? Cinstit v-as spune, ca m-as mira sa primeasca luna asta cineva actualizari, la cate stiu eu acum ca niste morcovoi sunt intrati la intuneric cu tot cu foshtoloace!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Esti tare haios cu iluziile pe ce ți le hrănești din inutilele plângeri penale.
Eu cred că altul este motivul pentru care s-au dat astfel de instrucțiuni. Au început să redacteze răspunsurile la Contestații și au constatat că nu au argumente pentru a le respinge.

iceparu spunea...

-Petre@tu cam asa ai vrea.Inginerul cand termina facultatea sa aiba salariul mai mic decat muncitorul.Fii fara grija.Cand sublocotenentul va avea vechimea ta iti va da clasa.In alta ordine de idei cine naiba te-a impiedicat sa urmezi studii superioare la o varsta adecvata si nu la batranete?
-Chiorul,javra ordinara este fiu de ofiter de tipul a intrat pe o usa cu 3 clase si a iesit pe alta usa ofiter.Chiorul a fost pe rand turnator la CI,securitate si mai apoi stie el.Un om fara caracter.Adevarul este ca a prostit si inca prosteste pe multi.

Leo spunea...

Sa trag concluzia ca, contestatiile lui Flavius date la prieteni , au ajuns deja la gulerati ?
Razboinicii adevarati , lupta pe mai multe fronturi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Huhu Rezea, fie si asa, ca domnia voastra, dar stiati ca acele contestatii sunt cu informatii culese din valoroasele teze ce le-ati postat pe aici, iar noi le-am cules cu harnicie si in amanuntime, la indemnul bravului Leonard, care v-a sustinut permanent in aceste doctorate, ,,provocandu-va'' permanent si insistent, pana v-a ,,stors'' de cele mai bune calcule aplicatii legale care sa-i sfasie pe gulerati?! Iaca sunt foarte multi datori, printre noi, macar cu o multumire respectuoasa, pe care eu ma grabesc sa vi le trimit de mii si mii de ori! Dumnezeu sa va ajute!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, sa stii ca ce am dat eu s-au inmultit in sute de exemplare, poate mii, caci doritorii fiind multi mi-au promis ca le vor imprastia cu duiumul, iar ce i-am dat Maiorasului meu s-a dus ca trazanetul la Casa si cred ca a provocat o panica precum la cutremurul din '77, caci a fost printre primii contestatari cu o contestatie taioasa ca briciul, deci si tie sa-ti dea Dumnezeu tot binele din lume, brav camaradd, caci in acest caz, hai sa recunoastem, ai fost...,,tartorul'' lor de pe comoara, si cred ca te-ar spinteca cu iataganul de te-ar prinde! Fiti raspandaci, iubiti camarazi, si distribuiti bunaciuni marca HuhuRezea, daca vreti sa doboram copacul uscat si plin de omizi! Haideti, ca avem treaba sa starpim elegant mafia: Doar din buchii!

luminita spunea...

SANTETI GROZAV DLE H , sa asteptam pana in 2022 , asta asteapta ei sa nu mai aiba cine astepta

petre spunea...

UN SCURT COMENTARIU PENTRU SUSTINATORII LEGII 223;

-IN VIATA, IN RELATIILE CU OAMENII, CA SA-TI DAI SEAMA CIT DE PROST ESTI!~

""TREBUIE SA TE DUCA MINTEA""
EU MA RETRAG PENTRU CA NU AM CU CINE COMENTA!
LEGEA ESTE FOARTE BUNA!!!!(((. dar avind in vedere ca avantajeaza doar 30% eu ma supun *MINORITATII*
aveam un sef ff destept in armata; "mai voi trebuie sa executati nu sa ginditi" foarte desteppt, ce sa spun? i-a crapat capul saracu, s-a dus!!((.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita, soro, pai daca ei asa au programatara situatiunea, pe care a postat-o candva, si @ Huhu Rezea pe aici, in negru-albastru-rosu, daca nu ma insel, si se poate intra spre aducere aminte, daca v-om cauta in arhiva de aici. Sunt chestiile alea optimiste si cu coeficienti care-ti inmoaie genunchii, asa cum am patit-o eu cand am citit-o-n vara-toamna anului trecut, din Programul de guvernare, care Program nu se mai vorbeste de el nimic, chit ca s-a promis de fiecare data ca saptamanal si lunar va fi urmarit de guvernare sa fie dus la indeplinire si raportat public ce si cum... Masuri heirup-iste, dar la sfarsit sa vedem cum se va fi implinit!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Pe acest blog s-au dat informații și argumente pentru contestațiile în civil, nu pentru extravaganțe juridice în penal, pe care le-am dezavuat și... v-am și îndemnat să le stopați. Activitatea de legiferare primară și secundară în domeniul pensiilor nu poate constitui obiect de cercetare penală. Pentru aplicarea greșită a acestei legislații, cei afectați în drepturi au multiple instrumente administrative sau procesual civile.
@luminița
Iar esti neatentă.
Indemnul era pentru @apui, care în prezent nu este pensionar.

petre spunea...

ICEPARU;

ori nu ai citit cu atentie ce am scris eu, ori vrei sa ma subestimezi!

Huhu Rezea spunea...

@petre
De ce nu te ții de cuvânt, dacă ai promis că te retragi?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
apui spunea...

Dl.Huhu Rezea,
Multumesc ptr.raspuns.Este cam mult de asteptat.In 4 ani se pot intampla multe.In sfarsit! Daca as iesi in acest an , ,este posibil ca in 2022 sa se faca corecturile necesare ,sau voi ramane cu ...mizeria stabilita in 2018 indexata doar cu rata inflatiei ?

Huhu Rezea spunea...

@apui
Cât timp există OUG 59/2017 vei rămâne cu pensia din anul deschiderii dreptului, majorată anual cu rata inflației, dacă rata este pozitivă.
Nu vei beneficia de creșterile ulterioare ale soldei de funcție din art. 38 al L 153/2017.
Ințeleg că în prezent trăiești din salariu și mai poți să amâni pensionarea. Ai de ales.

Niky spunea...

Dl.Huhu,cum ramine totusi cu modificarea OUG 59/2017,asteptam simularile de actualizare dupa vechiul art.60,lg223/2015,si efortul bugetar care l-ar creea.sau poate se va reveni macar la vechiul art.59 din aceeasi lege.

luminita spunea...

DA .dvs. dl H spuneati domnului in activitate , dar nici noi nu santem departe .

Dan B. spunea...

Ieri, la adunarea generala a LADPM, in legatura cu respectivele „simulari de calcule” privind consecintele anularii pct VII din OUG 59/2017, solicitate de catre seful comisiei de munca din CD (Solomon), cineva a zis ca „simularea este ceva ireal, careia unii ii dau crezare”.
Ca atare, i-au fost propuse sefei CPS si ajunctului DGFC/MApN realizarea unor scenarii cu valorile respectivelor calcule la pensii, in genul celor jucate pe TAM, caci prezinta, oricum, mai multa credibilitate.