Un produs Blogger.

luni, martie 26, 2018

„Penalul” Vlad Cosma forțează, prin convingerea ICCJ să desființeze sentința de condamnare, mâna lui Werner să semneze revocarea șefei DNA

17 comments
Părțile din dosar: 

  • PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE - DNA - Apelant
  • Alixandrescu Daniel Adrian - Apelant (Inculpat)
  • Alexe Razvan - Apelant (Inculpat)
  • Cosma Vlad Alexandru - Apelant (Inculpat)
  • Cosma Mircea - Apelant (Inculpat)
  • UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDETUL PRAHOVA PRIN CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA - Intimat (Parte civilă)

26.03.20189:00
  • Complet de judecată: Completul Penal 1
  • Numărul documentului de soluționare: 59/2018
  • Data documentului de soluționare: 26.03.2018
  • Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
  • Soluție: Admis recurs - Trimitere cu rejudecare
  • Detalii soluţie: Minuta deciziei penale nr. 59: Cu majoritate: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru şi Cosma Mircea împotriva sentinţei penale nr.978 din data de 01 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.1547/1/2014. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 275 alin.(3) Cod procedură penală cheltuielile ocazionate de soluţionarea apelurilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi a inculpaţilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru şi Cosma Mircea rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi pentru apelanţii intimaţi inculpaţi, în sumă de câte 90 lei, se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 26 martie 2018. Cu opinia separată, în sensul admiterii apelului inculpatului Cosma Vlad Alexandru numai sub aspectul constatării incidenţei art. 19 din OUG nr. 43/2002 şi a respingerii apelurile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi a inculpaţilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan şi Cosma Mircea.

17 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inca o lovitura dura pentru DNA! Se inchide cercul prin strangerea latzului pentru sas, asa ca vrea, nu vrea va fi obligat s-o demita pe fofoaie! La randul lui, sasul are dosare pe numele lui, puse la frigider pentru vremuri mai de restriste pentru magistratii pedigree! Baietii astia din famelionul ,,penal'' nu-s chiar usi de catedrale, dar au fost destepti rau de tot de s-au acoperit cu inregistrari magistrale, ca daca nu faceau chiar nimic penal, macar subtirel, nu iesea foc fara fum, insa au stiut sa-i traduca la modul cel mai spectaculos pe fraierstenii setosi de faima pe moca, ,,procuratorii!'' Sincer ca le admir actiunile, care o sa-i dea jos pe abuzivii din magistratura! Voi urmari cu interes traseul noului dosar, acum pe bune, si care se va rejudeca, dar ce bine e, ce corect si ce usurare pentru orice roman sa fie judecat doar pe probe reale, pe martori reali si in complete de judecatori carora sa nu le atarne sabia lui Damocles deasupra capetelor, la randu-le sa li se distruga carierele pe dosare masluite, daca nu judeca la comanda! Asta trebuie sa inteleaga toata suflarea din tara asta, ca trebuie restaurata justitia si magistratura pe noi si drepte talgere ale dreptatii, fara abuzuri si razbunari politice cu interese obscure!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Huhu Rezea: Am observat astazi o deviza, un indemn, un motto acolo jos, unde scrie ,,Trimteti un comentariu pe: Huhurez com''! O fi fost de mai demult, dar eu abia in seara asta l-am observat. E un indemn pe cinste, l-am copiat si pentru mine, si voi tine cont de el, pentru ca mi se pare corect, asa cum ne indeamna cuvintele pline de intelepciune: ,,E dreptul meu sa am o opinie. E dreptul tau sa ai alta, dar fa-o civilizat!'' Sper sa inteleaga postatorii si sensurile acestor cuvinte pline de sens! Va multumesc pentru acest motto-indemn la un comportament civilizat!

Negritoiu spunea...

ESTE,OARE,INCEPUTUL? Poate citesc si cei din MApN care,la indemnul nu stiu cui,si-au batut joc de Legea pensiilor militare, siluind-o in fel si chip.Sa le fie clar :cand o plesni buboiul nu o sa ii apere nimeni dintre cei care i-au indemnat la comiterea acestor fapte.
Hotararea de ieri ne arata ca judecatorii s-au hotarat sa judece si sa dea sentinte corecte,fara a se mai teme si fara a se mai lasa influentati de cineva.
In atentia celor din MApN , MI si SRI care prin activitate sau inactivitate ati contribuit la batjocorirea rezervistilor:luati masurile ce se impun ca juristii desemnati a se prezenta la procese sa prezinte situatia reala a spetelor judecate. Ati vazut ca orice fals poate fi dovedit in final.
In atentia rezervistilor : sa lasam la o parte animozitatile si etichetarile aparute in ultima vreme-TOTI SUNTEM REZERVISTI SI TREBUIE SA NE BUCURAM DE ACELEASI DREPTURI>subofiteri,maistri militari,ofiteri sau generali am fost fiecare in activitate.

Iulian Mareș spunea...

Asa cum Marele rift african, declansat recent intre Kenia si Somalia, a rupt sosele si a inghitit apa murdara a recentelor inundatii, ieri, ICCJ a declansat operatia de neutralizare a imensului puroi dospit in magistratura romaneasca de binom!
Inspre Tartar isi vor gasi locul toti cei manjiti si care au acceptat comanda externa, mai ceva decat magistratii tribunalelor poporului din cea mai neagra perioada comunista din Romania, in care Rusia dicta adevarate masacre in numele dictaturii proletariatului!
Justitia nu se poate infaptui prin injustitie grosolana!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Petre Aldea, te felicit pentru atitudine! Faci parte din categoria rezervistilor cu o inalta si cinstita educatie si moralitate, nu agreezi abuzurile penale ale manecutelor albe, discriminarea de orice fel si militezi pentru solidaritate intre rezervisti! Ce bine daca toti am fi animati de aceleasi idealuri, fara false arogante si orgolii de prost gust, mai ales ca unii n-au nici macar caracterul pe marimea gradelor! Astea ne-au macinat din interior, ne-au destramat, ne-au faramitat in 'jde sindicate, gasti, sfere de coeziune discriminatorii si ligi, de i-au incurajat pe mafiotii din Ministerul Apararii sa ne batjocoreasca prin lovituri dupa lovituri care ne-au pus in genunchi la drepturi! Ei stiu tot ce postam noi pe aici, cum ne batjororim si mistocarim reciproc pe bloguri, si tare ma tem ca unii posteaza pe aici doar ca scule din interiorul si cu acceptul CSP ca sa ne subrezeasca coeziunea si forta de lupta sindicala! Unii se cred imparati, daca sunt cu gradele foarte mari, si isi permit impardonabil sa faca contra opinii la modul impardonabil la adresa gradele mai mici, considerand aceste grade fara o valoare importanta si ,,demne'' de batjocorit si injosit la modul badaranesc, dar nestiind ca de fapt prin aceste atidudini si lipsa de tact si bun simt isi transforma singuri stelele aurite in simple tinichele sau mucavale, pe care nu le mai respecta nimeni din categoria ofensatilor!

Huhu Rezea spunea...

N-aş vrea să fiu vreodată în situația penibilă a ultimilor mohican de pe blog susținători ai sistemului judiciar abuziv înstaurat de Băsescu Macovei, via Ponta.

Huhu Rezea spunea...

#REZIST o ia în freză în fiecare zi....
Dezinformarea prin facebook prinde... doar pentru scurt timp, în rândul leneșilor la citit.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ultimul #mohican de pe bloguri tocmai ce a jurat că nu mai intra nici macar pt lectură!
Cred că anticipa decizia de ieri a ICCJ!
Cu un președinte, director de serviciu de informații și un ministru al justitiei alcoolisti toți, a început totul și cu ei se va termina, dar cu ei la P. Albă și Târgșor!
Restul se pot încadra la proștii harnici!
Constat, fără uimire că și noi aveam #-igii noștri, dar stau in porumb, acum!
Ce ușor se poate nărui binomul cu picioarele de lut!
Este doar începutul...lupta va fi grea! Dar, ce-i ușor în viață?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi, seful haiducilor, #Rezist, cu geaca purpurie de incitare la rebeliunea de rasturnare a guvernarii legale din statul de drept, in cadrul unor manifestatii neautorizate si ilegale, o reminiscenta de culoare pastrata in amintirea orizonturilor rosii, in care a fost satrap-secretar BOB PCR pe Liceu, unde activa ca dascal de fizica...politica, sasul cu adevarat penal si dovedit in doua instante de judecata, pe hotarari definitive, a primit un premiu jenant pe...anticoruptie, si unde altundeva decat din tara de unde isi are originea stramoseasca, decat Alemania! Premiul are o valoare de 10.000 euroi! Rusine sa primesti o astfel de recompensa nemeritata, cand chiar ieri magistratura mafiota a anticoruptiei a primit un KO tehnic de excelenta in plina figura din partea INCCJ! In paralel, se pare ca incepe sa se scormoneasca si sa se scoata la lumina fapte de coruptie, cu adevarat penale, care l-au adus pe buhaiul opzitiei pe scaunul electric de la Cotrocello, prin masluirea elementelor electorale, despre care bineanteles ca n-a fost deloc strain! Ipocrizia asta la ei, adicatelea cloaca #Rezist, este ca o bombonica otravita, dar care, mai devreme sau mai tarziu, o vor inghiti la propriu si vor ajunge acolo unde sparam cu totii sa ajunga: La puscarie! Hmmm, sa fii penal sadea, cu patalama, si sa-i faci pe altii penali, e ca un cotei alergand cu tinichelele agatate de coada!

medicmilitar12 spunea...

...toata POVESTEA asta cu acesti tovarasi din PRAHOVA-CRED CA E O MARE DIVERSIUNE: deci sa recapitulam: ICCJ desfiinteaza condamnarea-sub pretextul ca procurorii DNA(adica DNA-ul -in intregul sau..!)(IMPREUNA- cu condamnatii- in prima instanta- au "falsificat" documente...!).Intrebare esentiala -când au falsificat/daca- au falsificat/?; daca -chiar au falsificat- in INTERESUL CUI -au facut asta ?; daca ati urmarit "inregistrarile" audio ..!?- puteti constata ca "procurorul portocala"=un "INTRUS"- printre altele -in fapt- isi bate joc de "SEFA" -KOVESI...:citez aprox.:.."...sa o satisfacem"....cu alte cuvinte - toata povestea e menita -de fapt -sa compromita -prin niste procurori... "ASOCIATI"... -INTREGUL DNA...!-in FOLOSUL CONDAMNATILOR & Co....!

medicmilitar12 spunea...

P.S. eu inca mai cred ca Iohannis e al FSN-ului..!=contrar tuturor aparentelor...!

Huhu Rezea spunea...

@medic
Esti puțin/bine atins de virusul DNA.
Se vede că nu urmărești decât televiziunile propagandei #Rezist.

Negritoiu spunea...

Domnule medicmilitar12
Prin cele doua postari ,ati reusit sa ma convingeti ca :
- procurorul Portocala ,precum si celelalte cadre dinDNA Ploiesti au actionat numai si numai in scopul compromiterii DNA , ca institutie, si a stimatei L.C.Kovesi,ca persoana. Au actionat in sransa legatura cu familia Cosma, cu S.Ghita si cu ceilalti trimisi in judecata pe baza unor probe false si a unor marturii mincinoase. Acestia au fost de acord ,din simt civic,cu toate acuzele adresate lor,numai si numai ca DNA si L.C.Kovesi sa dispara. ASTA TREBUIE SA INTELEGEM domnule medicmilitar12 ?
Domnule medicmilitar12,orice om de bun simt este de acord cu existenta DNA ca institutie,cu conditia ca lucratorii acesteia sa-si desfasoare activitatea in
spiritual si in litera legii si , fara a-si depasii atributiile acordate !
Credeti ca e corect sa-i acuzati de blat pe Cosma,Ghita si altii(care riscau sa primeasca ani grei de inchisoare) cu Portocala si ceilalti colaboratori ?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu am o întrebare.....
Cat de legal și constituțional este înființarea și funcționarea DNA?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Insist pt un pdv!
Problema este de interes, intrucat parketelele functioneaza pe langa structuri judecatoresti: judecatorii, tribunale, CA, ICCJ.
Idem DIICOT!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Am văzut și eu discuțiile despre DNA pe un post de televiziune.
Atâți deștepți au fost trimiși în judecată de DNA dar niciunul nu a ridicat această excepție de neconstituționalitate.
DNA și DIICOT sunt entități care fac parte din Parchetul General, diferențiate în funcție de competența materială. Nu am înțeles de ce sunt și ordonatori principali de credite.

Iulian Mareș spunea...

Ok. Încurcate căile!
Doc al meu, pt PG ordonator principal de credite ar trebui să fie MJ, M Public fiind o entitate mai mult sintagma democratică! El nefăcând parte din guvern!
Lucrurile s-au cam încâlcit cu intrarea parketarilor în rândul magistraților.