Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 09, 2018

Din învățăturile Alecului pentru cadrele militare în activitate

41 comments
Mos alecu
Și "mari" mitinguri de protest (cu cite 20-30 de mosnegi) , si scrisori adresate potentatilor vremii , si intilniri cu reprezentanti ai diverselor esaloane ale puterii , si ... , si ... , toate isi au utilitatea !
Numai ca , sa nu uitam , de prin 2009 , "puterea" s-a'nvățat cu protestele ca țiganu' cu scînteia ! Cauză pentru care cîinii latră ursu' trece !
Deoarece "marile" (dar , mai ales , mult prea multele) asociatii/comitete si comiții ale pensionarilor militari spre (numai) acele cai se/ne indreapta ... slabe sperante de oarece efecte !
Calea justitiei este o "fundatura" in care foarte multi s-au trezit
dupa ce sperasera "cite'n luna si in stele" !
Se uita un aspect important : trebuie convinsi cei in activitate ca cele ce ni se intimpla noua urmeaza sa li se intimple si lor !
- că , datorita neactualizarii pensiilor cu evolutia soldelor , pensiile celor "iesiti" in 2018 vor fi pururea (si din ce in ce) mai mici decit pensiile celor "iesiti" in 2019 , 2020 , 2021 , 2022
- că speranta "prinderii" unor sporuri (discretionare de altfel) nu le va crea pensii mai mari decit ale celor care vor "prinde" sporuri si mai mari ... pensii care , iarasi , vor "stagna" in veacul vecilor
- că cresterile de solde din anii 2019-2022 vor produce pensii mai mari , dar ca acele pensii vor "ingheta" la nivelul de la data stabilirii , chiar daca , si in anii urmatori , vor mai avea loc mariri de solde (soldate cu pensii mai mari pentru conditii de pensionare identice)
- că aminarea datei iesirii la pensie nu poate fi facuta "la nesfirsit" ... ca odata si odata tot vor fi nevoiti sa iasa la pensie ; iar pensia stabilita atunci va fi pentru totdeauna ...
- că "actualizarea" (de fapt o indexare/majorare) cu rata medie anuala a inflatiei va produce asupra pensiilor militare acelasi efect cu al unei frectii la un picior de lemn (pentru cei care nu au inteles : rata medie anuala a inflatiei nu este rata cresterii preturilor) ...
Toti mai avem cunostinte printre cei in activitate , sau printre pensionarii care mai au astfel de cunostinte ... Sa facem astfel ca "necazurile" noastre , si "previziunile" asupra viitorului lor
sa ajunga la cei in activitate

41 de comentarii:

Aurel spunea...

Acest articol publicat este ceva asemănător cu bancul asta cu olteni;
"De ce se înghesuie oltenii să cumpere cărți din anticariat?
Fiindcă sunt gata citite!"
Mă bucur că cei "aduși"la miting din zona de nord-vest printre care și câteva cunoștințe m-au sunat din apropiere de București spunandiu-mi că au fost încântați de ce au văzut pe traseu în regiunea de dezvoltare Alba-Sibiu .
Poate îi transmit și lui "El Leader Maximo"și susținătorilor.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, gunoiul ramas in faras se pune tot la ghena, ca borhot, ca daca-l postati acilea o sa creada ca-i marfa buna, hodorogul asta! Trebuie sa-i schimbe cineva acul de patefon harbuit, care zgaraie si schiauna ca toti dracii, si scos la amanatat la ,,Antichita D'Itaia'' din Comarnic, unde o fosta amanta de-a mea, de o frumusete rapitoare, Dana, gestioneaza treburile pe acolo, si-o sa trimita vechitura la Vatican, pentru mumificare si beatificare in satanizare!

iullian68 spunea...

Cel mai corect mod de calcul al pensiei militare ar fi si cel mai simplu:
3% pentru fiecare an de activitae in domeniu din solda corespondentului activ conform grilei din l.153, fara niciun spor sau indemnizatie ( beneficiezi de ele ca activ), sa nu credem,ca si pensionar fiind mai comandam pe cineva , mai inghitim radiatii, mai avem lucrari de exceptii, suntem stresati, merituosi sau confidentiali.
Si asa s-ar regla tot, nu ar mai exista subofiter cu pensie mai mare ca al unui colonel sau acelas grad iesit in ani diferiti cu pensie dubla.
Acum poate veniti cu argumentul ca ati lucrat in nustiu ce conditii de stres si pericol , ok , bine spus ATI LUCRAT , pentru asta ati fost platit ca activ cu acele sporuri in plus fata de altul care nu a fost platit.
In concluzie diferenta intre pensionari ar trebui facuta in functie de grad si vechime, pentru restul ar trebui facuta in activitate.

iullian68 spunea...

Revin cu o completare: jigodia de legiuitor ar trebui, cand este cazul, sa mareasca doar solda de functie, nu sporurile, astfel s-ar mentine un echilibru intre activ si pensionar, binenteles sa se aplice forma initiala a legii 223. Nici nu ar mai fi nevoie de indexare cu rata inflatiei si 50% din cresterea smb, totul s-ar rezuma la mentinerea cresterii pensiei in functie de cresterea soldei activului. Simplu, echitabil si fara diacriminari.

Iulian Mareș spunea...

Dacă eram la 1917-1918 (MRSO) ce-mi mai plăceau principiile enunțate cu "roaba si/sau basculanta" de el. Zamfir!
Dar așa, ...suntem în 2018 și avem electrostivuitor cu Hi-fi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Zamfir, sa-i dam sictir cu suculentul bors de stir, ca astea-s calcule-bezele antice de lichele cu penseta, luneta , pipeta si lanseta! Cu parul, ghioaga, lantul si ciomagul se fac calculele si socotelile sa explodeze bombele, acum, hombre! Gata cu vremea de gingasii si ghdusii, ca au venit timpuri de ghiogarii!

Iulian Mareș spunea...

Cu siguranță, doamnei Kovesi i se va oferi un post călduț, pentru că și dânsa știe foarte multe și ar fi ușor neplăcut și nepotrivit să înceapă să vorbească inclusiv doamna Kovesi, despre ordinele care i s-au dat și a fost obligată să le respecte. Deci, cu siguranță, pe viitorul post al doamnei Kovesi se poartă negocieri, însă decizia Curții Constituționale nu este negociabilă”, a afirmat Laura Vicol.

Aurica spunea...

Sunt sigur ca cineva ca dom IULIAN MARES, a frecat in toata cariera sa fundul de un calorifer caldut si acu ar vrea si el o pensie ca un parasutist,vanator de munte,pilot sau operator forte speciale.... deee......astia sunt guleratii de care uni vorbesc !

Aurica spunea...

Cer scz referirea era pt dom Zamfir IULIAN.

tehnocrat spunea...

Are dreptate Mos Alecu, unii mosi raman tineri probabil datorita nepotilor, altii imbatranesc de tineri.
Ce sa zac astept sa vaz reactia lavetei (sa nu zac hartie igienica) de la CPS MApN, care era obligata de leje sa actualizaze pensiile militare cf cresterii cu 15% a soldei de functie. Pt ca n-o facut-o ii singura vinovata. Nu-i Dragnea.
Pt ia nu cred ca s-o facut o rezervare in Costa Rica.

tehnocrat spunea...

Am si io o dilema, daca in 18 nu ne uneam cu "fanariotii" din regat, acum noi militarii de cariera care am imbracat haina militara la 14 ani, urmasii lui DECEBAL, amu eram batjocoriti de politic, executiv si presedentie, in vicierea drepturilor de pensie militara de stat ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, ca bine ai mai zis si te sustin!

Iulian Mareș spunea...

Posibil orice!
Dar, sigur puteai recita dintr-o suflare viata si opera lui Béla Kun!....asta daca te-ai fi nascut si ai fi avut dreptul la mai mult de 4 clase!

Viss spunea...

@tehnocrat
Armata română a pierdut aproximativ 400.000 de soldați pentru ca ție să-ți fie permisă exprimarea în limba maternă, inclusiv să poți jigni sacrificiul lor.

dora spunea...

@Iulian Zamfir,
Multe inepții ați postat! Pensiile nu pot fi egale cum nici salariile nu sunt egale.
Adică, după filozofia dvs., unui cadru de conducere (de la șeful de birou până la șeful de direcție, șeful statului major) să nu îi iei în calcul indemnizația de comandă, la stabilirea cuantumului pensiei?. Sau, să nu iei în calculul pensiei unui pilot militar sporul pentru misiuni permanente, sporul pentru condiții grele, și altele specifice meseriei?. Ofițerului de cifru să nu îi iei în calculul pensiei indemnizația de cifru?.Și astea sunt câteva exemple. După ideile domnniei voastre, pensionarii să aibă toți același cuantum, indiferent de ce specialitate au avut!. Nu se poate excelență!. Nu suntem egali! Ghinion!

dora spunea...

@tehnocrat,
Actualizările sunt în mare măsură pe minus. Plusul va fi derizoriu.Aștept să-mi spuneți (când vă va sosi plicul cu documentul de actualizare),cât ați primit, sper, pe plus. O zi bună!

Leo spunea...

KWI ,nu s-a orientat si a ratat ocazia atunci in august 2017 cu OUG 57 , sa faca oleaca de "scandal" impotriva OUG 57 in calitatea lui de cdt. al armatei. A ratat sansa sa adune niste voturi de pe la MFA daca lua atitudine impotriva OUG 57 , macar si de ochii lumii (deoarece nu ar fi ajuns la nici un rezultat cu F&M) , dar macar ramanea in amintirea armatei ca a incercat si nu a foet MUT.
Nu se orienteaza deloc KWI.

Aurel spunea...

@tehnocrat
Dacă "nu se făcea" era probabil mult mai bine și elegant pentru această regiune si pentru toți locuitorii.In niciun caz militarii în rezervă și SNApOP nu erau puși la colț de cei pe care nu-i lăsa să fure după bunul plac.
Oricum orientarea celor din zona pentru orice inclusiv sănătate se îndreptă către vest.
Mulți ar prefera ordinea, curățenia, rânduiala din Austria și D decât mizeria balcanică în care am fost atrași.Nici ungurii nu stau rău.
Probabil nu am mai asista la mitinguri cu oi conduse de lupi,oi necivilizate care și-au lăsat kakarazele pe caldarâm în fața guvernului.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat&aurel
Mosi fără minte! Nici nu vă trece prin minte că din motive de discriminare nu aveați cum să accedeți ca ofițeri în armata austro-ungară.

Iulian Mareș spunea...

Aurel,
Bravos națiune, halal prostie!
Citește ce prevede legea privind curățenia după întruniri, mitinguri!
Nu ți se aprobă până nu duci contractul cu o firma specializată!
Te înțeleg că nu știi pt că # nu a avut nici măcar o aprobare!
Geacă roșie a adunat căcăreze?
Este rușinos ceea ce scrii, dacă nu ai fi mai fraier decât înalt!

Aurel spunea...

@ d-le Huhu Rezea
Cred că știți bine care a fost poziția"Dietei Transilvane" în această privință!
Sau și ăștia or fi fost basisti sau de-a lui Coldea și Codruța?
Mai le trebuia puțin și azi eram o regiune prosperă, democratică și cu respect față de lege.
Voi v-ați folosit de personalitatea lui Cuza și când acesta a vrut să vă așeze prin reforme în rând cu lumea l-ați înlăturat și expulzat.
La fel vreți să faceți acum și cu cel ales de 6 milioane care nu va înghite tradițiile pentru care Vlad Țepeș a investit in țepe.
Oricum dneavoastra ați fi beneficiat de pașaport"diplomatic" cu condiția să fie înlăturate buruienile din stația Videle și evident asfaltate străzile orașului plus drumul Bănie-Calafat.
Altfel pa si pe la Giurgiu.
@ Mareș
Dumneata când vorbești oricum nu spui nimic.Asa că tot una dacă taci sau vorbești.
Ca să înțelegi ceva trebuie să fii cel puțin jumătate transilvan sau cel puțin din regiunea de dezvoltare Alba--Sibiu condusa cândva de KWI admirată si luată ca model pentru realizări de toți trecatorii cu autocare spre mitingul autorizat și fără rost.
Păcat că nu s-a desfășurat la Cluj că s-a poată admira realizările din aceste zone și cei care mai au nevoie de modele de dezvoltare ......
Și ține minte, după așa zisii ,# rezist nu a rămas o hârtie în piața.
S-a făcut o paralelă pe temă chiar aseară.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

duminică, iunie 10, 2018
dorina miron spunea...
@Iulian Zamfir,
Multe inepții ați postat! Pensiile nu pot fi egale cum nici salariile nu sunt egale.
Adică, după filozofia dvs., unui cadru de conducere (de la șeful de birou până la șeful de direcție, șeful statului major) să nu îi iei în calcul indemnizația de comandă, la stabilirea cuantumului pensiei?. Sau, să nu iei în calculul pensiei unui pilot militar sporul pentru misiuni permanente, sporul pentru condiții grele, și altele specifice meseriei?. Ofițerului de cifru să nu îi ------
=====================================================
Ce-mi place I"Miron..cand se trezeste si incepe sa debiteze ..fara a se spala mai intai pe dinti...
Din vocabularul ei lipseste ..notiunea de COMANDANT....caracteristic ierarhiei militare ..!
Pentru ea cadrele de conducere "sic!!..sunt numai sefi de biroaie..directii ..etc..
Asa tragem concluzia cu cine avem de a face ...
Faceti-va legea voastra fato si bagati-va tot ..inclusiv ..picioarele ...!!

Iulian Mareș spunea...

Nea' Aurele
Că spui prostii globaliste și cu tentă segregatinista se știe de mult!
Posibil sa ai și tu 6 case, precum monstrul sacru pe care-l susții!
Zi-i pe aia, că sunt "slujirea pură"! KWI și GCK! Bine și tu, la fel!
Eu nu-mi propun sa te conving; doar rad de tine! Ești un fel de Malin Bot, mai fraier!
Tu nici macar nu ai sesizat că noi nu susținem pe Dragnea, dar nu suntem proști sa înghițim hapuri, mai ales de la naivi!
Mergi pe un blog cu #, ce te scremi aici?
Retine în cap... ce-ți vine din afară se numește Troian!
Bagi la cap, bine, nu bagi...tot aia este!

Iulian Mareș spunea...

Dna Miron,
F bine ați punctat.
Nu citiți ceea ce scriu nulii; pt el nivelul este Pl. și Cp.
În spatele oricărui comandant, de la birou în sus există structurile nominalizate de dv, care muncesc pt respectivul comandant!
Pt agresorul dv, nivelul a rămas în amestecul cazon dintre ordine și comenzi..(La stânga, la dreapta, stai, armele la control...etc)
Fiecare se autodefinește prin propriul nivel!
Nu întâmplător este născut în comuna Răcani, sat Căpraru!

Huhu Rezea spunea...

Nu va mai rupeti in figuri cu prostii despre mitinguri, poluând tematica pusă în discuție, dacă eu nu am deschis un asemenea topic.
Nu faceți altceva decât să va devoalati sinucigaș aversiunea față de partidul care v-a majorat pensiile cu 25% în ultimii cinci ani.
PSD este o miscare socială și politică indiferent de cei care temporar îl conduc. Asta nu înteleg rezerviștii căzuți în patima băsismului.

Cezar spunea...

Domnul Zamfir....AVETI DREPTATE
DETALIATI SA PUTEM PRELUA ȘI TRIMITE FACTORULUI POLITIC...!

dora spunea...

@Cezar și Zamfir,
Cum se spune?. Cine se aseamănă se adună!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai kdreptate cu postarile despre miting, mai ales ca despre cel de duminica nu poti scrie mai mult de un cuvant: Fâs!
Despre cel de sambata a scris exhaustiv domnul din articol:

https://m.dcnews.ro/bogdan-duca-romania-reala-a-fost-jignita-de-hipsteretul-urban_595920.html

PS-sunt f mandru de megareusita dezvoltare a regiunii (?) Sibiu-Alba, un veritabil Guangdong al Kinei!

https://dantomozei.ro/2014/04/01/top-10-cele-mai-bogate-provincii-ale-chinei/





Cezar spunea...

I"Miron
Evident........si suntem multi!!
Raporteaza:
Ultimul eșalon comandat

Iulian Mareș spunea...

Dorina Miron,
Să nu te îndoiești că sunt puțini, întrucât mama p....ori este mereu gravidă, pt a bea banii de alocații!

Niky spunea...

Pt. Dl.Huhu,sunt pensionat în data de 01.12.2016, baza de calcul 3293,23 ani si 8 luni vechime militară efectivă ,mai pot sa sper ca în urma majorării soldei de funcție brute cu 15% ,sa mai primesc ceva?Pensie neta actuala 3400 lei.

Huhu Rezea spunea...

@Niky
Toti cei pensionați după 01 01 2016, potrivit L223, precum si cei care după recalcularea potrivit aceleiași legi au obținut un cuantum mai mare decât cel in plata pe vechea lege, vor primi o pensie actualizată mai mare pe L 152/2017.Deci, la dta, cuantumul compus al soldei de funcție din componența bazei de calcul din decizia de calculare crește cu 15%.
Restul, cei mai mulți, nu.

Niky spunea...

Va mulțumesc dl.Huhu,cu deosebit respect pentru tot,si sa-i lăsam pe cei care cred ca alte partide vor face mai mult pentru noi,pensionarii militari.Tare ma tem ca daca va ieși altcineva decit PSD la alegerile viitoare va fi “vai si amar de noi”!

Leon spunea...

Leonard, te rog sa te interesezi de ce CPS a SRI nu a trimis in teritoriu pana in prezent nici o Decizie de Actualizare a pensiilor militare in urma majorarii SF cu 15% din 2017 ?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Au transmis, dar au folosit cerneală verde și sunt semnate "C"!

medicmilitar12 spunea...

Iulian ZAMFIR: ..ce propui ca model de lege a pensiilor -seamana cu legea 164/2001...adica pensia stabilita si recalculata pe baza structurii soldei lunare brute ,fara alte sporuri si compensatii...!

Leo spunea...

@ Leon,
Am explicat mai acum o luna ca SERVICIILE "actualizeaza" la "prezentul continuu".
Dar , nu numai ca actualizeaza , ci actualizeaza si conform ( adica LEGAL , prin aplicarea OUG 56). Ceilalti , ai uncercat sa-i perverteasca si pe cei de la inteligence in sensul sa faca o actaulizare "originala" de tip MFA. Dar serviciile mu au intrat in jocul "criminal" (ca sa reproduc o politiciana din cartierul tau), de a nu aplica legile in proceul de actualizare . Eu ammai spus, daca cândva se va face dreptate , atunci sa pomeniti serviciile. Nu va trece mult timp si se va auzi in piata ca unii au actualizat legal iar altii cum le-a dictat politrucul si a executat guleratul.
PS
Vezi ca trebuie sa ajunga sticla cu mesajul la piciorul podului Bucovatului , la echinoctiu si la luna plina. Am auzit ca ai obrajii rosii (era sa zic de la capsunica)

Leon spunea...

Leonard, ca de obicei esti un om bine informat..! Se pare ca MApN a stopat Actualizarile si asteapta noi precizari.
PS. La echinoctiul din Septembrie voi fi la pescuit la podul din Zaval, unde se varsa Jiul in Dunare..:))

Leo spunea...

Draga Leon,
cu obrajii rosii ca de trandafir :
" PENTRU OAMENI SPIRITUL GOSPODARESC ESTE CEEA CE SUNT CULORILE PRMTRU FLORI "
PS
We'll never see once again what we've seen before.

Leon spunea...

Leonard, adevar zisesi..,,Nu vom mai vedea iarasi ceea ce am vazut inainte,,.(asa-mi traduse..juniorul..!). Te rog sa-mi scrii in graiul oltenesc...il traduc singur..:))