Un produs Blogger.

marți, iunie 12, 2018

Reascultați discursurile de la mitingul PSD pentru a înțelege de ce urmează momente dificile și pentru pensionarii militari

26 comments
-Suntem incluși in conceptul extins "noua securitate"
 -Il veți auzi pe Dragnea spunând ca regimul Băsescu a plecat de 3 ani, dar generalii și procurorii statului paralel au rămas.
 -Statul paralel trăiește pe picior mare.

26 de comentarii:

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Când folosești termenul "pensionari tineri" te referi la pensionarii de tineri sau mai recent ieșiți și cei ce vor ieși în viitor?
Că să ne definim termenii! ... căci unii au ieșit la 40 de ani, cu OUG-7,... și ronțăie cupoane deja de peste 20 de ani! Foarte bine lor și sănătate deplină!.... daaar...nici funcția și gradul de pe care au ieșit nu erau ca ale lui Gabita și, pe cale de consecință, nici solda avută când au rupt foaia de parcurs cu structurile din SNAOSN!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dora spunea...

@Iulian Mareș,
....căci unii au ieșit la pensie la 40 ani, cu OUG7....și ronțăie cupoane de peste
20 de ani....
Care OUG7, din ce an?. Păi dacă ronțăie pensie de 20 de ani, înseamnă că acest act normativ a fost emis în anul 1998. Poate ne spuneți totuși OUG-ul.
Structurile din SNAOSN. Ce e aia?
Poate S.N.A.O.P.S.N. Să vă traduc?

Iulian Mareș spunea...

Acțiuni de ultimă oră!

http://evz.ro/ultima-aroganta-legata-de-pensii-generalii-se-revolta-solicita.html?v=347635&page=1

Iulian Mareș spunea...

Dorina,
Ai dreptate.. SNAOPSN! ...lipsea ceva...deh, se întâmplă, dar văd că ai înțeles totuși!
Ordonanța 7, parcă prin 96-97 a început să se aplice; se referă la măsurile pe timpul reformei în Armata, cu grabă îmbrățișată și de celelalte structuri din SNAOPSN, care nu se reformau reducandu-si funcțiile de aproximativ 4,5X!
Atunci au ieșit din sistem f multe cadre militare, multe UM desființând-se sau reducandu-si rangul și tipul!
În sens general, structură poate fi și un minister întreg!
Ah...mai era ceva...kiar nu-mi poți explica nimic... și să mai știi că SNAOPSN nu este un termen f oficial, el fiind folosit cu predilecție în Strategia națională de apărare și în documentele subsecvente! Marca Gl. Oprisor.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu e rău că se agită aceste asociații greoaie de rezerviști, dar lucrurile trebuie atacate profesionist, nu doar revendicativ.
Era o perioadă când domnul general Gropan se informa pe acest blog. Regret lipsa de acuratețe a unor afirmații din respectivul comunicat.
Nimic in comunicat despre OUG 57/2015 care a modificat art. 30 din L223 si a redus cuantumul pensiilor care urmau sa fie recalculate cu 30%, prin diminuarea sau eliminarea sporului pentru pensia suplimentară si a sporului pentru vechime, venind in contradicție flagrantă chiar cu art. 109 din lege, in care se reglementa ca pensiile vor fi recalculate in functie de vechimea din ultima decizie de pensie contributiva.
Cine a oprit timp de 3 ani asociațiile de rezerviști să atace ordonanța în contencios admnistrativ?
Intr-adevăr OUG 59/2017 ii arde la pensie pe toti activii care se pensioneaza după 15 sept 2017, ca urmare a faptului că si OMM este cuprins in pensia militară netă, desi este calculat conform altei legi.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Exact! Și așa, OUG 57 este uitata in negura timpurilor ...
Principiul se respectă: după un râu acceptat sigur urmează și al doilea și se pregătește terenul pt al treilea!

Leon spunea...

Dna Dorina, Iulica se refera la militarii disponibilizati pentru aderarea Romaniei la NATO beneficiind de unele masuri de protectie sociala, conform Ordonantei Guvernului nr.7/1998 si devenita Legea nr.72/5 martie 2001( MO. nr.123/13.03.2001).

tehnocrat spunea...

Pt Dl Huhu Rezea
Nici n-am ascultat, nici nu voi asculta discursuri de la nici o activitate sau lider psd, ase ca ordinul tau sa reascultam discursuri de la activitati psd si lideri psd, sa-l dai plutonietilor "grabiti" nu celor care au sanje "kaki" si si-au demonstrat acest lucru, in functiile de comanda, de la mai multe esaloane, la care tu nu erai acceptat sa respiri in fata portii.
De ce nu poti mai mult ?
Nu esti lasat ?
De ce te cramponezi de principiul " libertatii de sine inteleasa" ?

Mitica spunea...

Dorina....chiar asa tanara sa fii ..CACI nu ai auzit de OUG7 ????? Iulian are dreptate......Nu te mai infinge ca...........

adiadiadi spunea...

PL-x nr. 310/2017
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu


07.06.2018 primire raport favorabil aprobării ordonanţei de urgenţă (4 amend. admise) de la:
PDF format Comisia pentru muncă şi protecţie socială
face parte din categoria legilor organice

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16499

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat, cel vechi.
Schimbaţi-vă unul dintre voi numele.
Ramâi cum eşti, un limtat fudul, dacă nu doreşti să ştii ce ti se întâmplă şi mai ales de ce.Un dram de minte dacă aveai, ai fi înteles cu cine stai de vorbă de mai bine de trei ani.

AURICA GEAMANTAN spunea...

ATENTIE
Deciziile de recalculare ,actualizare,revizuire care se ataca in instanta si nu a fost atacata si HORATAREA indiferent cand se comunica instanta v-a da castig de cauza mafiei militare.

Huhu Rezea spunea...

@stelian
Legea spune câ în situatia în care Comisia nu comunica Hotărârea in termenul de 45 de zile, la Tribunal se formulează contestație impotriva Deciziei de pensie.
E greseala dtale dacă ai validat ulterior comunicarea intârziată la domiciliu, prin semnătură de primire.
Daca CPS aduce în instanta Hotărârea Comisiei, atașatã la întâmpinare, aceasta are doar valoarea unui inscris, ca mijloc de probă, pe care il combateti ca pe oricare proba invocată de CPS pentru respingerea contestației, daca instanța admite acest mijloc de probă

medicmilitar12 spunea...

DORINA: ..raspuns corect la intrebare: OUG nr.7/1997 -de pe vremea cand prim- ministru era Victor CIORBEA...,azi e "avocatul poporului"...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am o tampita de factorita in zona mea, e si cam balamuta si n-a fost atinsa pana acum in stufaris, deci e fata mare, ca are si cam 1,80 m, cam aproape de 40 de coti si e batuta rau in cap! A uitat Dumneze s-o marite, dar ce prost s-o mai ia si pe asta? Daca-mi aduce si imi lasa plicul in cutia postala, fara sa sa-i zic sa-l bage la retur, ma duc cu plicul la diriginta si o rog sa-l bage pe retur, cu consemnare ca refuz sa primesc documente cu termen legal expirat, sau pur si simplu mucles cu retur, dar dupa perioada de gratie a Contestatiei, ca daca vine la temen o contest prin atasarea unei cereri contestatoare catre instanta. Plicul cu Actualizarea mi-a pus-o un vecin in cutia postala, ca il gasise pe la parter cazuta pe jos, prajina cu fusta o pusese in locasul de furtun pentru incendii, ca atata a dus-o capul, si i-am facut plangere Dirigintei, care mi-a zis ca s-a convins si ea ca-i batuta de soarta!
@Stelica, nu-i asa. Citeste ce a scris onorabilul despre asta acolo unde este postata Actualizarea mea, in foto-copie, ultimile comentarii si vezi ce zice. E nula de drept dupa 55 de zile, dar poate ca te-au luat la ochi judecatorii cu alte ocazii si te-au tinut minte, altfel este ilegal sa se discute de o Hotarare expirata si iesita din termen. Cu toti ma cert, latru la oricine ma calca pe coada, dar in instante stau miel. Acolo nu-i de joaca, si ei doar isi fac datoria. Nu cred ca au directive politice sau secrete sa ne buleasca, aici tine totul de atitudinea personala, de calmul afisat, de intelegere, disciplina de atitudine, respectul fata de instanta si sa vorbesti numai cand ti se aproba, fara acuzatii fara contre cu mistocareli si doar contre pe legalitate. Contre cu legea in mana, cu vocea scazuta, calm si hotarat. E chinuitor s-o faci, dar trebuie muscata limba, cu toate provocarile si insinuariloe lor. Ai uitat ca ei delibereaza in timp prelungit si diseca cu celeritate si discernamant toate argumentele amandurora, reclamant si parat, inainte de a dat un verdict? Cum o vrea Dumnezeu si trebuie sa avem credinta ca totul se poate in viata daca doresti cu ardoare!

AURICA GEAMANTAN spunea...

Dumnule Huhu Rezea acum am primit PATALAMAUA .Eu m-am batut in prima instanta cat si in apel pe aplicabilitatea Art.40 din Legea 223/2015 privind interpretarea acestui articol de lege si drepturile acestuia unde am primit astazi hotararea finala unde in Motivare imi este comunicat ca s-a admis aplelul MApN intrucat trebuia sa atac in instanta Hotararea comisiei .
Am mentionat in actele procedurale ca hotararea am primit-o de la un ofiter din bloc pusa eronat in cutia acestuia .Hotararea comisiei a fost emisa dupa 92 zile de la inregistrarea contestatiei si nu se referea la problemele contestate de subsemnatur ci erau de ordin general.
Stiti cum a motivat instanta de apel iasi acest aspect??????/
Aceste critici concrete trebuiau valorificate potrivit Art.99/legea 223/2015 ,hotararea beneficiind de prezunția de validare și legalitate, atata vreme cat nu a facut obiectul unei proceduri jurisdictionale de verificare ,fiind definitive de astfel.
Faza mortala este faptul ca eu prin cerea introductiva nu am atacat nici deciziie de recalculare si nici hotararea ci am solicitat stabilirea pensiei conf Art.40 din Legea 223/2015 in functie de calificarea evenimentului prin impuscare .
Eu ma asteptam la o motivare pe interpretarea art.40 si primesc o prostie intrucat reprezentantul DGJ a MApN a incurcat dosarele din instanta (intrucat aveam doaua) si a rezultat ca drepturile de pensie mi-au fost deschise in 2016 si nu in 2006 .
AURICA GEAMANTAN spunea...

Domnule Cornelius nu trimiteti hotararea comisiei inapoi ca vine DGJ cu ea . Vedeti ca la dosar aveti toate confirmarile de primire iar daca ati refuzat hotararea considerati ca ați pierdut procesul . Eu am mușcat-o ca in prima instanța am avut avocat si nu m-a ascultat ,mi-a modificat inscrisurule și a scos hotararea din discutii .
Am vazut luni in instanta tribunalului iasi cum un avocat a facut praf judecatoarea care mi-a dat castig de cauza in fond . Cum sa castig procesul daca instanta de fond crie ca art.40 imi ete aplicabil dar dupa 4 alineate consemnaza ca nu am contestat deciziile de recalculare şi hotararea in instanta.
Daca nu lupti vitejeste nu dobandesti.Respectul in instanta este una si apararea dreptului este alta.
Am pierdut procesul din prostia avocatei intrucat instanta de control judiciar verifica legalitatea Hotararii primei instante.
Nu sunt ofticat ca am pierdut intrucat mi-a lasat o portita deschisa si respect asta.
Nu a luat in calcul nimic din afirmatiile DGJ si CPS privind interpretarile legislative si mi-a dat dreptul sa investighez din nou afectiunile printr-o procedura speciala in prezenta decizie a instantei in obtinerea unei Decizii medicale conforme cu realitatea bazate pe reexaminarea situatiei. Daca nu beneficiam de aceasta prevedere se considera lucru judecat si PA nu mai aveam posibilitatea de a deschide vreo actiune in cauza.
In instanta de control judiciar a folosit numai articole ,legi in fapt si in drept fara abureala ca altfel ma facea praf.

Iulian Mareș spunea...

Că să poată pleca în vacanță, la Miami/Florida/US KWI se roagă să-l suspende acum, cât mai repede, pt că sezonul este în toi!

AURICA GEAMANTAN spunea...

Problema mai grava este faptul ca DGJ a MAPN face apel impotriva hotararii primei instante .
Instanta de Apel Iasi comunica Apelul MApN catre CPS unde aceasta semneaza de confirmare de primire pe data de 01.02.2018 iar pe data de 02.02.2018 pune in aplicarea sentinta civila si imi revizieste pensia de invaliditate ,unde in conformitate cu disp. legale o sentinta cand este atacata cu apel ea nu se pune in aplicare.
Marlania este si mai mare cand dupa o tentativa de inducere in eroare a Curtii de apel iasi avertizata prin inscrisuri ca interpretarea legilor de face de catre cei ce o adopta si nu de parati , intimati sau aplelanti Consilierilor juridici din DGJ si consilirului sef din CPS leu crescut imediat bureti la oua si s-au apucat si l-au atacat cu apel pe un Ofiter care era in situatia mea din Ilfov,desi omul era bucuros ca invinsese in tribunal,dand exemplu procesul meu.Daca citeste acest anunt intrucat tot aici pe blog m-a contactat ii comunic ca instanta nu le-a dat castig de cauza pe modul de interpretare a prevederilor Art.40 din Legea 223/2015 inteprinse de acestia.
Acum nemernicii imi vor revizui iar pensia si imi vor lua banii pe care mii ia dat pe doi ani.
Trebuie sa merg sa lucrez in strainatate ca sa pot plati.
Dar asta este vorba = OMUL PROST SI VACA SLABA NICIODATA NU SE-NTREABA

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stelica, in qacest caz de abuz, nu strica sa fac o Cerere de contestare cu anticipatie a Hotaraii, daca-i asa, si sa vedem ce zice onoerabilul Huhu Rezea de intentia mea. Dar ce dracul sa constesti cu anticipatie ceva ce nu exista? Mai e o solutie: Cnd vine prin Posta, o primesc si o contest legal si normal printr-o noua Cerere catre instanta ce o trimit prin Posta la Tribunal cu adresa pe numarul de Dosar inregistrat. Sunt instante si instante, insa tinand cont ca la Iasi e si Socola...

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Gândeste puțin si nu te mai vaicări. Cum să contesti o hotărâre care nu există? Tocmai, pentru admiterea actiunii a trebuit sa demonstrezi cu acte ca ai indeplinit procedura, dar nu ti-au raspuns.
N-ai înteles ca Stelica n-a contestat nici macar decizia de pensie, ci a ntrodus o altă actiune?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Am inteles, onorabile! Eu sunt conformat de cateva zile pe asta. Azi maine am s-o transscriu intreaga Cerere sa vedeti cum am formulat-o, asa cum m-ati invatat, si in partea 1 al capatului de Cerere, la sfarsitul ei, am scris chiar asa cum ziceti si aici, cu formularea cum pot sa contest eu un act care nu exista, sau este expirat de drept, legal si de fapt, daca dupa inregistrarea Cererii la Tribunal ei imi vor trimite Hotararea, peste limita a 55 zile?

AURICA GEAMANTAN spunea...

Domnul Cornelius.
Sa va explic situatia mea .
Eu am contestat la comisia MApN deciziile de recalculare a pensiei de invaliditate privind Art.40 din OUG 57.
In instanta nu am atacat Deciziile de recalculare ci am solicitat incadrarea in Art.40 din legea 223/2015 privind calificarea evenimentului prin impuscare prin revizuire .
DGJ a MAPN s-a invartit in jurul ca proasta in bâlci si a venit in instanta cu hotararea comisiei de contestatie ca fiind neatacata in instanta schimband totodata cursul judecatii.
Ei au incurcat cele doua articole intyrucat au acelasi numar.40.
Instanta de fond a inteles ce am solicitat si mi-a acordat drepturile prevazute in art.40/legea 223/2015 iar capăra de jurist de la DGJ a introdus apel în afara termenului si batând toaca cu contestatiile si hotararea comisiei ca fiind tardive.
La doasar s-au strans 6 volume din care instanta de control judiciar nu a mai inteles nimic,intrucat eu m-am am incercat sa-i explic prin sute de file de inscrisuri ca juristul incurca dosarele .In final Instanta de control judiciar a verificat legalitatea Hotararii primei instante si a constata ca aceasta mi-a acordat dreptul incepand de la ultima decizie medicala intrucat daca vroiam sa beneficiez de la 01.01.2016 trebuia sa contest deciziile de recalculare si hotararea .Aceasta expresie a incurcat curtea de apel si a decis ca nu beneficiez de prevederile art.40 intrucat nu am contestat hotararea .Este o porcarie datorata faptului ca juristul tot a batut-o la cap cu contestarea si hotararea prin toate actele procedurale depuse la dosar.
Eu v-am comunicat cum a pus problema instanta de control judiciar privind neatacarea hotarârii comisiei in instanta .Mi-a bagat si niste decizii ale ICCJ și m-a lecuit. Confundand Legea 268/2010 cu Legea 223/2015.
Toata aceasta porcarie s-a datorat faptului ca am bagat ca hapsânul 6 capete de cereri pe acelasi proces de a iesit un carcalete ,mai degraba bagam 6 procese si aveam de castigat.
Fac o Contestati in anulare intrucat semnaturile sunt contrafacute pe imputernicire si delegatii ,apel tardiv inregistrat la UM 01189 Botosani fara adresa de inaintare,împachetarea plicului s-a facut de jurist si nu de subofiterul din CDC conform legii, eronat s-a inregistat apelul si eronat s-a trecut la pregatirea apelului aceste facându-se la curtea de apel si nu la Tribunal conform legii si eronat s-a decis intrucat nu am contestat deciziile ci am solicitat acordarea unui drept privind calificarea unui eveniment.
la contestatia in anulare nu prea ai nici o sansa intrucat nu se judeca nimic ,nu se interpreteaza,nu se verifica probe ,nu se intra in judecarea fondului. Trebuie sa motivez o greseala de procedura sau materiala altfel fac ture prin Iasi cu hârțoagele legate de CASTANE.
DACA NU AI PRIMIT NICI O HOTARARE LOGIC CA NU AI CE ATACA .DAR DACA AI REFUZAT PRIMIREA EI SE CONSIDERA CA ȚI-A FOST COMUNICATA SI AI REFUZAT PRIMIREA ACESTEIA ȘI NU MAI ARE ROST SA MERGI LA PROCES CA AI PIERDUT .Eu iti dau un sfat caramaderesc ATACĂ IMEDIAT PRIN CERERE SI HOTARÂREA atunci cand o vei vedea prin Intampinare ai dreptul acesta sa midifici cererea de chemare in judecata dar la primul termen.

AURICA GEAMANTAN spunea...

In instanta nu trebuie sa spui CA AI DREPTATE CI TREBUIE S-O DEMONSTREZI.
BAFTA