Un produs Blogger.

marți, iunie 12, 2018

Reascultați discursurile de la mitingul PSD pentru a înțelege de ce urmează momente dificile și pentru pensionarii militari

20 comments
-Suntem incluși in conceptul extins "noua securitate"
 -Il veți auzi pe Dragnea spunând ca regimul Băsescu a plecat de 3 ani, dar generalii și procurorii statului paralel au rămas.
 -Statul paralel trăiește pe picior mare.

20 de comentarii:

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Când folosești termenul "pensionari tineri" te referi la pensionarii de tineri sau mai recent ieșiți și cei ce vor ieși în viitor?
Că să ne definim termenii! ... căci unii au ieșit la 40 de ani, cu OUG-7,... și ronțăie cupoane deja de peste 20 de ani! Foarte bine lor și sănătate deplină!.... daaar...nici funcția și gradul de pe care au ieșit nu erau ca ale lui Gabita și, pe cale de consecință, nici solda avută când au rupt foaia de parcurs cu structurile din SNAOSN!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dora spunea...

@Iulian Mareș,
....căci unii au ieșit la pensie la 40 ani, cu OUG7....și ronțăie cupoane de peste
20 de ani....
Care OUG7, din ce an?. Păi dacă ronțăie pensie de 20 de ani, înseamnă că acest act normativ a fost emis în anul 1998. Poate ne spuneți totuși OUG-ul.
Structurile din SNAOSN. Ce e aia?
Poate S.N.A.O.P.S.N. Să vă traduc?

Iulian Mareș spunea...

Acțiuni de ultimă oră!

http://evz.ro/ultima-aroganta-legata-de-pensii-generalii-se-revolta-solicita.html?v=347635&page=1

Iulian Mareș spunea...

Dorina,
Ai dreptate.. SNAOPSN! ...lipsea ceva...deh, se întâmplă, dar văd că ai înțeles totuși!
Ordonanța 7, parcă prin 96-97 a început să se aplice; se referă la măsurile pe timpul reformei în Armata, cu grabă îmbrățișată și de celelalte structuri din SNAOPSN, care nu se reformau reducandu-si funcțiile de aproximativ 4,5X!
Atunci au ieșit din sistem f multe cadre militare, multe UM desființând-se sau reducandu-si rangul și tipul!
În sens general, structură poate fi și un minister întreg!
Ah...mai era ceva...kiar nu-mi poți explica nimic... și să mai știi că SNAOPSN nu este un termen f oficial, el fiind folosit cu predilecție în Strategia națională de apărare și în documentele subsecvente! Marca Gl. Oprisor.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu e rău că se agită aceste asociații greoaie de rezerviști, dar lucrurile trebuie atacate profesionist, nu doar revendicativ.
Era o perioadă când domnul general Gropan se informa pe acest blog. Regret lipsa de acuratețe a unor afirmații din respectivul comunicat.
Nimic in comunicat despre OUG 57/2015 care a modificat art. 30 din L223 si a redus cuantumul pensiilor care urmau sa fie recalculate cu 30%, prin diminuarea sau eliminarea sporului pentru pensia suplimentară si a sporului pentru vechime, venind in contradicție flagrantă chiar cu art. 109 din lege, in care se reglementa ca pensiile vor fi recalculate in functie de vechimea din ultima decizie de pensie contributiva.
Cine a oprit timp de 3 ani asociațiile de rezerviști să atace ordonanța în contencios admnistrativ?
Intr-adevăr OUG 59/2017 ii arde la pensie pe toti activii care se pensioneaza după 15 sept 2017, ca urmare a faptului că si OMM este cuprins in pensia militară netă, desi este calculat conform altei legi.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Exact! Și așa, OUG 57 este uitata in negura timpurilor ...
Principiul se respectă: după un râu acceptat sigur urmează și al doilea și se pregătește terenul pt al treilea!

Leon spunea...

Dna Dorina, Iulica se refera la militarii disponibilizati pentru aderarea Romaniei la NATO beneficiind de unele masuri de protectie sociala, conform Ordonantei Guvernului nr.7/1998 si devenita Legea nr.72/5 martie 2001( MO. nr.123/13.03.2001).

tehnocrat spunea...

Pt Dl Huhu Rezea
Nici n-am ascultat, nici nu voi asculta discursuri de la nici o activitate sau lider psd, ase ca ordinul tau sa reascultam discursuri de la activitati psd si lideri psd, sa-l dai plutonietilor "grabiti" nu celor care au sanje "kaki" si si-au demonstrat acest lucru, in functiile de comanda, de la mai multe esaloane, la care tu nu erai acceptat sa respiri in fata portii.
De ce nu poti mai mult ?
Nu esti lasat ?
De ce te cramponezi de principiul " libertatii de sine inteleasa" ?

Mitica spunea...

Dorina....chiar asa tanara sa fii ..CACI nu ai auzit de OUG7 ????? Iulian are dreptate......Nu te mai infinge ca...........

adiadiadi spunea...

PL-x nr. 310/2017
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu


07.06.2018 primire raport favorabil aprobării ordonanţei de urgenţă (4 amend. admise) de la:
PDF format Comisia pentru muncă şi protecţie socială
face parte din categoria legilor organice

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16499

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat, cel vechi.
Schimbaţi-vă unul dintre voi numele.
Ramâi cum eşti, un limtat fudul, dacă nu doreşti să ştii ce ti se întâmplă şi mai ales de ce.Un dram de minte dacă aveai, ai fi înteles cu cine stai de vorbă de mai bine de trei ani.

Huhu Rezea spunea...

@stelian
Legea spune câ în situatia în care Comisia nu comunica Hotărârea in termenul de 45 de zile, la Tribunal se formulează contestație impotriva Deciziei de pensie.
E greseala dtale dacă ai validat ulterior comunicarea intârziată la domiciliu, prin semnătură de primire.
Daca CPS aduce în instanta Hotărârea Comisiei, atașatã la întâmpinare, aceasta are doar valoarea unui inscris, ca mijloc de probă, pe care il combateti ca pe oricare proba invocată de CPS pentru respingerea contestației, daca instanța admite acest mijloc de probă

medicmilitar12 spunea...

DORINA: ..raspuns corect la intrebare: OUG nr.7/1997 -de pe vremea cand prim- ministru era Victor CIORBEA...,azi e "avocatul poporului"...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am o tampita de factorita in zona mea, e si cam balamuta si n-a fost atinsa pana acum in stufaris, deci e fata mare, ca are si cam 1,80 m, cam aproape de 40 de coti si e batuta rau in cap! A uitat Dumneze s-o marite, dar ce prost s-o mai ia si pe asta? Daca-mi aduce si imi lasa plicul in cutia postala, fara sa sa-i zic sa-l bage la retur, ma duc cu plicul la diriginta si o rog sa-l bage pe retur, cu consemnare ca refuz sa primesc documente cu termen legal expirat, sau pur si simplu mucles cu retur, dar dupa perioada de gratie a Contestatiei, ca daca vine la temen o contest prin atasarea unei cereri contestatoare catre instanta. Plicul cu Actualizarea mi-a pus-o un vecin in cutia postala, ca il gasise pe la parter cazuta pe jos, prajina cu fusta o pusese in locasul de furtun pentru incendii, ca atata a dus-o capul, si i-am facut plangere Dirigintei, care mi-a zis ca s-a convins si ea ca-i batuta de soarta!
@Stelica, nu-i asa. Citeste ce a scris onorabilul despre asta acolo unde este postata Actualizarea mea, in foto-copie, ultimile comentarii si vezi ce zice. E nula de drept dupa 55 de zile, dar poate ca te-au luat la ochi judecatorii cu alte ocazii si te-au tinut minte, altfel este ilegal sa se discute de o Hotarare expirata si iesita din termen. Cu toti ma cert, latru la oricine ma calca pe coada, dar in instante stau miel. Acolo nu-i de joaca, si ei doar isi fac datoria. Nu cred ca au directive politice sau secrete sa ne buleasca, aici tine totul de atitudinea personala, de calmul afisat, de intelegere, disciplina de atitudine, respectul fata de instanta si sa vorbesti numai cand ti se aproba, fara acuzatii fara contre cu mistocareli si doar contre pe legalitate. Contre cu legea in mana, cu vocea scazuta, calm si hotarat. E chinuitor s-o faci, dar trebuie muscata limba, cu toate provocarile si insinuariloe lor. Ai uitat ca ei delibereaza in timp prelungit si diseca cu celeritate si discernamant toate argumentele amandurora, reclamant si parat, inainte de a dat un verdict? Cum o vrea Dumnezeu si trebuie sa avem credinta ca totul se poate in viata daca doresti cu ardoare!

Iulian Mareș spunea...

Că să poată pleca în vacanță, la Miami/Florida/US KWI se roagă să-l suspende acum, cât mai repede, pt că sezonul este în toi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stelica, in qacest caz de abuz, nu strica sa fac o Cerere de contestare cu anticipatie a Hotaraii, daca-i asa, si sa vedem ce zice onoerabilul Huhu Rezea de intentia mea. Dar ce dracul sa constesti cu anticipatie ceva ce nu exista? Mai e o solutie: Cnd vine prin Posta, o primesc si o contest legal si normal printr-o noua Cerere catre instanta ce o trimit prin Posta la Tribunal cu adresa pe numarul de Dosar inregistrat. Sunt instante si instante, insa tinand cont ca la Iasi e si Socola...

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Gândeste puțin si nu te mai vaicări. Cum să contesti o hotărâre care nu există? Tocmai, pentru admiterea actiunii a trebuit sa demonstrezi cu acte ca ai indeplinit procedura, dar nu ti-au raspuns.
N-ai înteles ca Stelica n-a contestat nici macar decizia de pensie, ci a ntrodus o altă actiune?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Am inteles, onorabile! Eu sunt conformat de cateva zile pe asta. Azi maine am s-o transscriu intreaga Cerere sa vedeti cum am formulat-o, asa cum m-ati invatat, si in partea 1 al capatului de Cerere, la sfarsitul ei, am scris chiar asa cum ziceti si aici, cu formularea cum pot sa contest eu un act care nu exista, sau este expirat de drept, legal si de fapt, daca dupa inregistrarea Cererii la Tribunal ei imi vor trimite Hotararea, peste limita a 55 zile?