Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 02, 2018

TT îi demonstrează judecătorului propagandist din CSM, vâlceanul Bogdan Mateescu, că nu știe drept

6 comments
Bogdan Mateescu, din Băile Govora
G4Media a pus sub semnul întrebării legalitatatea deciziei CCR privind revocarea şefei DNA, în contextul în care, din luna martie, un judecător CCR funcţionează ilegal, punându-se în discuţie însăşi legalitatea constituirii Curţii.    Lăzăroiu a fost numit în funcţie în 2008 pe un rest de mandat şi reinvestit în 2010, dar CCR a decis în martie că judecătorii nu pot adăuga un mandat întreg la un rest de mandat şi că limita maximă este de 9 ani.  
 În urma acestor acuzaţii, Tudorel Toader a explicat sâmbătă, pe Facebook, că legea din martie nu a fost promulgată şi se află sub reexaminare, fiind trimisă la Senat. 
În plus, ministrul Justiţiei precizează că „decizia Curţii produce efecte numai pentru viitor, de la data publicării acesteia în Monitorul Oficial, fără să afecteze mandatele în curs“.   
 Redăm integral mesajului ministrului:  
 „Decizia nr.136 din din 20 martie 2018, prin care Curtea a stabilit că «dispoziţiile legale criticate, care reglementează posibilitatea înnoirii în funcţie, cu un mandat de 9 ani, a judecătorului care a deţinut deja un mandat corespunzător restului de mandat al unui alt judecător, constituie o încălcare a dispoziţiilor constituţionale cuprinse în art.142 alin. (2) referitoare la interdicţia înnoirii mandatului şi în art.1 alin.(5) din Constituţie. (...). Nu este admis ca, pe calea unei norme infraconstituţionale, legiuitorul să eludeze o interdicţie de natură constituţională. Mai mult, acesta are obligaţia de a elimina din dreptul pozitiv soluţia legislativă constatată ca fiind neconstituţională, precum cea care se regăseşte în actualul art.68 alin.(3) din Legea nr.47/1992, republicată» a fost pronunţată în controlul de constituţionalitate a priori, preventiv, înainte de promulgare.  
 Efectele deciziei 
– legea nu a fost promulgată, nu a fost publicată în Monitorul Oficial al României, nu a intrat în vigoare, iar Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale.   Astfel, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale se află în procedura de reexaminare pentru punerea în acord cu decizia Curţii Constituţionale, fiind trimisă în data de 23 mai 2018 la Senat.
 Astfel cum se poate constata studiind fişa actului, la adresa http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…, în forma proiectului adoptată de Camera Deputaţilor apare :”2. La articolul 68, alineatul (3) se abrogă”.   
Prin urmare, Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale nu a făcut obiectul controlului de constituţionalitate, aceasta putând fi contestată numai în temeiul şi în condiţiile prevăzute de art.146 lit.d) din Constituţie.  Legea nr.47/1992, în integralitatea ei, se bucură în continuare de prezumţia de constituţionalitate, care se ataşează oricărui act de reglementare ce face parte din dreptul pozitiv.   
Altfel spus, procedura constituţională şi legală este în curs, iar până la adoptarea şi intrarea în vigoare a normelor de modificare a Legii nr.47/1992, aceasta continuă să se aplice în redactarea în vigoare.

Citeste mai mult: adev.ro/p9p7ef

6 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand or pieri naibii sustinatorii absurdului medieval?

Huhu Rezea spunea...

Comentariu mutat

CEZAR spunea...

Analiză devastatoare în presa britanică: Kovesi a 'subminat în mod fatal statul de drept'. Rusia, principalul beneficiar
Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 26/05/2018
Sursa foto: flux24.ro
kovesi klemm
Damien Phillips, un analist privind relațiile internaționale, scrie într-un material pentru cotidianul The Telegraph că tentativele americane de a planifica eforturile anticorupție din Europa de Est au eșuat răsunător în România, iar Rusia lui Vladimir Putin este principala beneficiară a eșecului. Analistul mai afirmă că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a "subminat în mod fatal statul de drept", informează Mediafax.

Vezi şi: Metodele cele mai sigure prin care poți evita mușcăturile de căpușe

"Copilul de pe poster ales de (SUA, n.red.) pentru a gestiona problema corupției în această țară, Laura Kovesi, este acum implicată aproape zilnic în scandaluri, iar alianța ei necurată cu serviciile secrete corupte din România, care recunosc că privesc justiția ca pe un «câmp tactic de intervenție», a subminat în mod fatal statul de drept", susține analistul.

"Ori de câte ori se încearcă înlăturarea din funcție a lui Kovesi, SUA intervine în susținerea procurorului stalinist aflat sub asediu", afirmă Damien Phillips în materialul intitulat "Marea Britanie după Brexit trebuie să îndrăznească să fie diferită și să-și găsească din nou vocea".

Analistul mai afirmă că SUA și UE "au implementat politici de securitate în Europa Centrala și de Est care pot cu ușurință să cadă pradă unor consecințe nedorite, să creeze un «efect de recul», și pe termen lung servesc intereselor Rusiei lui Putin. Tentativele SUA de a plănui în mod central eforturile anticorupție din Europa de Est, pentru ajuta la întărirea obiectivelor sale de apărare și securitate, se întorc acum împotriva lor într-un mod spectaculos în România".

"Fără să dea dovadă de gândire critică, UE și-a pus toată greutatea în sprijinul planului american, în pofida relatărilor din mass-media care relevă înrăutățirea crizei pe prima pagină în România, zilnic, în ultimii patru ani. Între timp, România a coborât la nivelul unui «Stat Mafiot», cu procurori anticorupție corupți, ce închid disidenții și un serviciu de informații scăpat de sub control, acum mai puternic decât Parlamentul ales al țării", mai spune analistul.

"Cererile de extrădare sunt frecvent lansate de țări corupte, cu judecători maleabili și folosite ca o unealtă de represiune, precum Rusia care-și vizează inamicii din Europa cu Interpol Red Notices, prin interpuși ca Bulgaria și România, care-și urmărește disidenții prin Mandatul European de Arestare", mai susține Damien Phillips pentru The Telegraph.

Leo spunea...

Acesta este lucrul cu " 2 masuri".
Când e vorba de ei , nu promulga si publica in MO si tergiverseaza ca mai apoi sa abandoneze ceva ce-i afecteaza. când e vorba de altii , sunt foarte vehementi si "celeri".
Oricum , in urmatoarele cateva luni , romanii vor fi pusi in situatia sa transeze ce vor. Eu vreau "cum a fost maine."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O citi si Mutu' Casoaie acest articol? Ca buna lectie de adevar stiintific poate fi pentru el si toata suflarea opozitie de carton asfaltat! Si, Doamne, mai ales ala cu sufletul otravit de ura, Mandolaba cu volan patrat, care poate fi exponentul suprem al parerilor oligofrene cum ca Prezidentul nu-i obligat sa respecte deciziile CCR! Pur si simplu este cea mai uluitoare si cretina afirmatie pe care am auzit-o eu de cand m-am nascut, si cea mai usturatoare palma de pe obrazul opozitiei liberalist-userist pemepiste, in care s-au asociat sa intareasca aceasta afirmatie debila, dealtfel de o gravitate fara precedent in istoria politicii romanesti! Doamne, fereste Romania de iresponsabilii in sevraj etilic, care debiteaza in faze de delir bahic!

Huhu Rezea spunea...

Pentru paznicul de securisti din Buzău.
Ipocritule, stii câte mii de cele peste 11 milioane de accesări ale blogului îți aparțin? Eu nu aș avea nevoie de ele, dar tu ești dependent de informațiile de pe acest blog.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dar cine-i paznicul din Buzau? ....numele lui incepe cu I?
Waw, asa ceva? Cred ca este din cauza arcului Muntilor Carpati! Bine ca nu a celor Urali!....sau, mai stii, "conservele" se deskid acum!?