Un produs Blogger.

duminică, septembrie 09, 2018

Pentru juriștii/finanţiştii de la MAI, Legea 115/2017 şi OUG nr. 56/2017, privind solda minimă de funcţie, nici nu există. HG nr. 1/2017 are rang inferior OUG nr. 99/2016

35 comments
De ce ignoră gulerele albe Legea Nr. 115/2017 de aprobare a OUG Nr. 9/2017 și OUG Nr. 56/2017?
Tocmai pentru că le strică această compunere în care se ascund șmecherește în spatele unui principiu de tehnica legislativă privind rangul HG nr.1/2017 fata de OUG 99/2016 și 9/2017. Va faceți de râs domnilor! Prevederea din HG nr.1/2017 privind salariul de bază minim, fără alte sporuri, este întărită de acte normative cu rang de lege, cum sunt L 115/2017 și OUG Nr. 56/2017, aprobată prin L Nr. 207/2017.
Documentul în format PDF aici














35 de comentarii:

vasile iosif spunea...

Dle H,
Recunosc, m-au invins, nu mai inteleg nimic.
Cred ca asta si-au dorit : sa nu se mai descurce nimeni in acest hatis legislativ construit pt. birocrati si nu pt. cetateni.
Raspunsul urmareste descurajarea militarilooor in a se adresa Justitiei sugerandu-se ca este incapabila sa aplice Legea sau este corupta si obedienta.
Si MA practica aceeasi descurajare.
Cred ca o prezentare a principalelor idei ce trebuie introduse in cererea de chemare in judecata ar fi de mare ajutor.
Cu multumiri anticipate,



iceparu spunea...

Și totuși dacă PSD este "usturoi nu am mâncat, gura nu-mi miroase"cu naiba se face ca la situație juridica identica diferă pensiile?Cum naiba se face ca același PSD refuza cu obstinație sa aducă modificări la legea pensiilor în sensul corelarîi cu sondele activilor?Mai mult decât atât a băgat pensiile militare la congelat.La o pensie de 8000 lei precUM Mares bineînțeles ca unii au motive sa devină peste noapte din monarhisti pesedistî.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Suma trecută de tine este doar 3/4!
Altfel, ți-am mai zis că ești rătutit rău: și în monarhie poate exista PSD, kiar la guvernare!
Rău este sa fii tzuicar!

Leon spunea...

Hai Leonard, te rog sa iei notite si sa ne povestesti si noua ce ai inteles..!!.

Leo spunea...

MAESTRE ,
Nu se poate deschide documentul PDF , când se acceseaya "aici".

CEZAR spunea...

I"Teparu
Tine-l in corzi pe m-Al..nu-l lasa !!!
Auzi ..capitan la ..15 ani..??
Asta face mistho de inteligenta noastra ..ce dreak....!!!!

Leo spunea...

Legea 115/2017 are in vedere 2 aspecte prin care se raporteaya la HG 1/2017 si anume :
- reglementeaza referinta la care se calculeaza veniturile ocazionale si anume ca acea referinta este tocmai salariul minim brut garantat in plata pe ec. precizat de HG 1/2017 ca fiind 1450 lei
- stabileste pt. prima data ca referinta soldei de functie este de 1450 lei fara alte sporuri sau adaosuri.
Apoi , actele normative subsecvente cum este OUG 56/2017 si Legea 207/2017 de modificare si cu dispozitii de interpretare (care le confera rangul de legi speciale pt. OUG 56 si L 207), - a L 152/2015 clarifica si intaresc referinta precizata de HG1/2017 de 1450 lei la care se aplica majorarile de 15% , referinta stabilita inca de Legea 115/2017.
Dar va spun , ca sa aveti sanse de succes trebuie sa va luati avocat pe care sa-l "UPDATATI" cu explicatiile precizate de MAESTRU la kursurile lui.
Guleratii speculeaza aceasta vulnerabilitate a lipsei de KNOWHOW in acest domeniu superimbarligat anume de ei , astfel incat chiar si avocatii sa intampine probleme.
Apoi , dupa ce ca insasi cadrul normativ este complicat , mai vin si ei si emit ordine clasificate prin care deturneaza sensul din acel cadru legal pe care ar trbui sa-l aplice si nu sa-l perverteasca.

Vasile spunea...

Stie cineva ce prevede sau poate da un link catre HG 610 din 2017?

iceparu spunea...

Niște "destepti"m-au acuzat cu ceva timp în urma De basism.Țin sa le precizez ca în perioada 2010-2013 ,atunci când ei stăteau cu proțapul în sus și își mângâiau tovarășele la blana subsemnatul striga cât îl țineau borjociî atât în fata parlamentului cât și în fata guvernului.Ești și la Cotroceni"ieși afară javra ordinara" La fel voi trata și PSD de dovedește ca e javra

Liviu PO spunea...

De la 120,000 de politisti,pentru ca numarul asta a tot fost vehiculat pe toate canalele mass-media, cum de au ajuns 69,000?
S-au pensionat inainte de intrarea in vigoare a oug59/2017,51,000?

CEZAR spunea...

I"Teparu
A zis m-Alul sa zici merci ca mai primesti ceva
Cica esti gloaba ..comunista nu ca el ..NATO-ist !

iceparu spunea...

Mares hoțul strigă hoții.Spre stiinta. Nu am fost și nici nu sunt dependent etilic.În concluzie nu e cazul sa-mi porti de grija.Și totuși ce promoție de LM,Sc.of.,UNAp ești? Trage și tu o minciuna concreta.

Leon spunea...

Si uite ca M.Fifor se tine de cuvant..!
Prin Ordinul M 141/2018 a aprobat Normele pentru acordarea medaliei SOSP cf.L 149/2018 , inclusiv pentru cei aflati in rezerva.

Iulian Mareș spunea...

Ice
Ce ai vrea, să scriu date personale cu necunoscuți?
Ai mail sau telefon, te clarific!
Aștept...cu maximală nerabdare; poți comunica prin Admin!
Remarca cu COOH, era pt copilăria monarhie/PSD!

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Omul este serios, un răsculat serios!
Nu sufla în jar decât dacă ai pupat triunghi de țigancă! 😂🤣

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ce înțelegeți din conținut?

https://www.replicaonline.ro/noutati-privind-acordarea-semnului-onorific-in-serviciul-patriei-365829/

Pop Iuliu spunea...

https://drive.google.com/file/d/1RZAfYhRAHSDec1Jf0jTU23Bap7VguiQ2/view

avianyc spunea...

Așa ministru, asa reguli.
Cănd imi aduc aminte ca au cercetat un diasporez in prezenta unui minor pentru un numar de inmatriculare fara sa cunoasca prevedrile Conventiei de le Viena pe care trebuiau sa o introduca in legislatie de cu mult timp in urmă ce să mai zici .........

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Ai văzut undeva stipulate acele rapoarte matematice, sau este rodul gândirii proprii! ...mă refer la un act normativ.
Daca proporția nu pușcă cu cifrele inițiale, omori pensionarii?

Unui skiop de cap!
Ai descoperit tu, inima umanismului justiției greșeală capitala! Geneza păcatului primordial!
Dar, mamele cretine cu bebe în cărucior, la miting neatorizat, predispus violențelor, pe post de scut găștilor de derbedei, ai văzut, sau ai orbul găinilor cretine, cu # în plisc?

radu spunea...

Domnule Draghici, si proporția alocării bugetare pentru drepturile pensionarilor civili ține de siguranța națională, trebuie comentat obiectiv si acest subiect, conditia este ca subiectul sa se refere si la cota din bugetul care se alocă pentru bunastarea unei (unor) categorii de pensionari civili privilegiati în detrimentul altora, este trist ca nu va afecteaza acest subiect aflat in ograda pensiilor civile, aspect sesizat de atatea ori de mass media.

Sa auzim numai de bine!

Iulian Mareș spunea...

Bontaș,
Ești pornit numai cu prostii in și din caputz! Ai rezolvat toate pensiile publice și îți stă în gât ceva?
În definitiv, sporul de 20% ți-a intrat în pensie, nu?
Ei, afla că acum și PCc primește C/V normei de hrană! Oricum, cred că ești flămând rău de ceri atâta carne! Părerea mea!

Iulian Mareș spunea...

1. Deci - :)) - ...ești Bontaș!
2. Ți-a crescut pensia cu 36%, noua nu și nu sunt semne....
3. Dar sporul de MApN, de 20% te-a mulțumit?....dar sporul de izolare, pt Balotești?
4. 2% este din PIB și nu este dintr-o suma fixă
5. Interesul pt proiectul legii pensiilor din sistemul public și nu privi la caprele râioase, ale altora
6. Mai cercetează cine și pt ce primește pensie de stat, apoi revino cu un eseu
7. Nu am afirmat că nu-mi ajunge pensia ci doar că se încalcă legea
8. Aceleași principii din preambulul legii tale sunt și la mine și în mod deosebit...situații juridice identice, pensii aproape egale
9. Ai citit proiectul noii tale legi? Daca da, atunci vino cu noutățile, pt dezbatere
10. Nu mai încerca să ții lecții, pt a nu deveni total antipatic și nefrecventabil.
10 Bis. Ok?

Iulian Mareș spunea...

Bontaș,
Expresia despre flămând și carne este într-o altă keie! :))

CEZAR spunea...

Prezent, astăzi, la Constanța, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat că este foarte preocupat de pensiile militarilor. El a precizat că, în acest moment, se lucrează la proiectul de mărire a pensiilor acestora, pentru a vedea cum va fi „recalibrată” și pensia de serviciu.

„Ați văzut că suntem, acum, în faza de dezbatere, de transparență pentru legea pensiilor. Vom avea, sper până la sfârșitul sesiunii parlamentare, noua lege a pensiilor, care aduce foarte multe lucruri bune pentru pensionarii din România. Ca ministru, mă preocupă și sistemul de salarizare pentru militarii români, dar și cel pentru cei care sunt în rezervă sau sunt în retragere. În acelaşi timp, mă interesează și modificările aduse la Ordonanța nr. 80, respectiv a tot ceea ce normează viața militarilor români. De ce? Am mai spus-o și întăresc aceste spuse și acum. Nu poți avea o armată performantă, dacă nu ai militari bine plătiți sau bine echipați sau bine motivați pentru a face această meserie”, a precizat ministrul Fifor.

Ce va spuneam euu ...
Petre Aldea ..m-Al..etc..

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Fifor a fost prezent astazi la Constanța pentru deschiderea noului an școlar la Colegiul Militar Național unde a transmis un mesaj în care nu se regăsește textul publicat de o ziaristă de la Cuget Liber.
Din text se deduce mai mult că Fifor se refera la legea pensiilor civile, nu la o nouă lege a pensiilor militare.
O alta inadvertența consemnată de ziaristă este cea cu modificarea ordonanței 80. Statutul cadrelor militare este reglementat de Legea 80/1995.

iceparu spunea...

Domnule Draghici cu toate ca IULICA îmi e antipatic mă văd obligat sa recunosc ca nu are creier de bibilica.Intuiesc ca la gradul și funcția lui-dacă nu se da ceeace nu e-enormal sa aibă o pensie mai mare decât a unui angajat civil.Cu ceva timp în urma o funcție s-a transformat deci angajatul civil pana atunci putea sa devină la cerere cu acte în regula militar sadea .A refuzat pe motiv ca vrea libertate.Noi astia apiaviști pe viață ne-am lipsit de libertate și pe cale de consecință trebuie sa fim recompensați prin solde (venituri) și pensii mai mari.Recunosc ca angajații civili din armata aveau o viață mai dificila dar aveau libertatea de a alege.Apivistul avea libertatea de a alege Poarta Alba,Rahova,Jilava etc.În concluzie:nu -l ataca pe Iulian la drepturi.Lasa-ma pe mine ca sunt mai în drept.

Gigi spunea...

A propos de noua lege a pensiilor militare
Când stați și cugetați,sau numai stați?
O nouă lege a PM,este de așteptat cam prin 2022.
Deocamdată,să fim cu ochii
pe CD să voteze OuG 59 cum au promis si,cel puțin,cum este prevăzut în Draftul arătat pe acest Blog.Nu mai visați cai verzi pe...

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Nu mai înghiți declarații politice!
Fapte concrete....

Iulian Mareș spunea...

Bontaș,
De aceleași deduceri m-am bucurat și eu! Dar eu nu am avut reduceri de impozit ca IT-istii și programatorii!
Celelalte puncte le eviți, dar nu-i nimic!
Sunt și lucruri mult mai tari care diferențiază civilii de militari; ți le-a explicat Olescu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ROG SA NU SE MAI VISEZE LA CAI VERZI LA CE A MINTIT FIFOR! Deja a luat foc FB si fac calcule, se aduc omagii si laude conducatorilor iubiti, etc! Pe data de 3 Sept a mai venit Dragnea la intanlirea cu rezervistii? Asa cum a venit la intanlire Dragnea, asa se vor rezolva si problemele pensiilor in guvernarea PSD: NICIODATA IN MANDATUL LOR!

Iulian Mareș spunea...

Bontaș,
Kiar sa te cred că nu știi cine are pensie de stat?
Mai sa fie?..,un om cu licență, pardon, ex de stat/de diploma!
Ex de licență este post zevzeră; eu kiar l-am prins în forma cea mai dură: 3 ex scrise, din care 2 a câte 6 ore, plus susținerea lucrării de diplomă! Arogantele nu sunt potrivite!
Ar fi mai nimerit să găsești un blog pt pensionarii din sistemul public; aveți ce împărtăși unii altora!

Negritoiu spunea...

Cezar,
Pana in prezent eu am avut dreptate cu privire la promisiunile facute de catre Dragnea si Fifor. Ai ascultat cuvantarea lui Fifor sau ai citit comentarii pe marginea acesteia ? Au trecut doua saptamani din septembrie si nu au aparut noutati privind promisiunile facute de catre cei doi. Mai asteptam-avem timp pana in 20-20.
In rest,toate bune ! Vad ca ai postat mai rar.

Leonard,
Ai dreptate cu privire la Gabi Oprea.Si-a urmarit rezolvarea intereselor personale dar a rezolvat si problemele cadrelor militare in rezerva si in activitate (mai ales).Nu sunt un fan al acestuia dar ii recunosc meritele.

Draghici,
De ce nu te compari cu cei care s-au pensionat din institutiile civile? Ti-a convenit sa beneficiezi la calculul pensiei de avantajele pe care ti le-a oferit statutul de angajat civil in cadrul M.Ap.N ? Nu te mai compara cu cadrele militare.
Te lauzi cu licenta pe care ai obtinut-o.Cand anume? Cand erai angajat sau inainte? Daca esti licentiat de ce nu ai fost cadru activ?
Ca tot te framanta destinatia celor 2% din PIB alocati armatei: nu crezi ca ar fi corect(ca fost lucrator in aceasta institutie) sa contribui si tu la fondurile de inzestrare ? Ar fi normal sa ti se indexeze pensia cum se indexeaza si la rezervisti.
Nu am nevoie de raspunsul tau. Citeste,analizeaza si trage concluziile(daca ai capacitatea)
P.s. Nu te considera egalul meu.

Negritoiu spunea...

Draghici
Ti-au trebuit patru zile pentru a incropi un raspuns pe care nu ti l-am solicitat.Eu iti propun sa-ti recitesti dumneata postarile si sa tragi concluziile.
Recitesste si comentariul meu din 10.09 ,cauta sa intelegi ce am vrut sa spun si da-ti singur raspunsurile. Ai rastalmacit spusele mele cu rea vointa si ai raspuns numai la cele care ti-au convenit. Sigur ca mi-as dori o pensie de 10000 asa cum as dori si pt.dvs.un cuantum asemanator sau mai mare.
Problema cu indexarea a fost pusa pur teoretic(ca tot va place sa folositi termenul acesta): daca la calculul pensiei ati beneficiat de anumite avantaje oferite de statutul pe care l-ati avut ca angajat in MApN,ar trebui sa beneficiate,TEORETIC,de aceleasi indexari ca si rezervistii-repet,numai TEORETIC.
Si totusi: 1-de ce nu te compari cu cei pensionati din institutiile civile?
2-de ce faci aprecieri sau comentarii asupra problematicii pensiilor militare daca nu ai fost cadru militar? Chiar asa:ce te-a impiedicat sa fi cadru activ? 3-putin imi pasa cati bani dai pe comentariile mele dar,as vrea sa spui cati bani primesti pentru postarie tale,si de la cine.
4- n-am inteles ce inseamna NEDREPTATITULE
P.S. NU SUNTEM EGALI. Poate avem aceleasi drepturi(legale sau inchipuite)dar nu suntem egali sub nicio forma.

Negritoiu spunea...

Draghici
Esti rau intentionat. Rastalmacesti comentariile cum iti convine tie si eviti raspunsurile la intrebarile la care nu poti sa raspunzi din anumite motive.Uite o intrebare simpla la care daca raspunzi iti dau contravaloarea indexarii pensiei mele : numai 41 de ani ai muncit? Cam putin pentru varsta ta.

Negritoiu spunea...

Draghici
Varsta isi spune cuvantul! Numara postarile mele si ale tale si vezi cine sta mai mult pe blog.
O sa procedez si eu ca ceilaltii:nu te mai bag in seama.