Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 01, 2018

MApN a emis Ordinul M 141/2018 pentru acordarea SOPS

61 comments

Comunicat de presă - MApN

 •  COMUNICATE 
105 afişări



Noutăți privind acordarea Semnului onorific În Serviciul Patriei
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a aprobat, prin Ordinul nr. M.141/2018, Instrucțiunile privind condițiile în care se conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei ofițerilor, maiștrilor militari, subofițerilor, soldaților și gradaților profesioniști și preoților militari din structurile Ministerului Apărării Naționale.
Actul normativ a fost elaborat pentru punerea în aplicare a Legii nr. 149/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, publicată în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 530 din 27 iunie 2018, după consultări cu reprezentanți ai tuturor instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, în vederea aplicării unitare a prevederilor acestei legi.
Prin aplicarea noilor prevederi, este recunoscută activitatea soldaților și gradaților profesioniști și a preoților militari ca vechime în serviciul militar, similar cu situația aplicabilă până în prezent cadrelor militare.
Astfel, Semnul onorific se conferă pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, prin ordin al ministrului apărării naționale pentru cadrele militare și preoții militari, respectiv prin ordin al șefului Statului Major al Apărării sau al directorului general al Direcției generale de informații a apărării, după caz, pentru soldații și gradații profesioniști.
Pentru personalul militar și asimilat în activitate, durata perioadei serviciului în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale în vederea conferirii Semnului onorific În Serviciul Patriei se calculează în ani împliniți până la data de 31 august a anului în care personalul este propus în acest sens. De asemenea, se iau în calcul și perioadele în care personalul militar și asimilat transferat în structurile Ministerului Apărării Naționale și-a desfășurat activitatea, anterior transferului, în alte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Structurile de resurse umane din fiecare unitate militară vor analiza situația persoanelor îndreptățite pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei și vor înainta documentele necesare în acest sens.
Pentru personalul militar și asimilat, în rezervă sau retragere, durata activității în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale în vederea conferirii Semnului onorific În Serviciul Patriei se calculează în ani împliniți până la data la care acesta a încetat raporturile de serviciu cu Ministerul Apărării Naționale. Cererile pentru eliberarea documentelor necesare în vederea stabilirii perioadei la care se face referire vor fi depuse la centrul militar/județean/de sector pe raza căruia domiciliază solicitantul. Cererile vor fi însoțite de cartea de identitate, livretul militar și de documente care atestă vechimea în serviciul militar (carnet de muncă și/sau adeverință eliberată de unitatea militară la trecerea în rezervă) — în original și copie.
După analizarea dosarelor și parcurgerea procedurilor, centrele militare vor elibera solicitanților documentele care atestă conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei, cu care beneficiarii se vor prezenta la casa de pensii la care au deschise drepturile de pensie militară, în vederea depunerii cererii de recalculare a pensiei. În situația în care personalul nu are încă deschis dosarul de pensie militară, drepturile conferite de Semnul onorific vor fi valorificate la momentul depunerii respectivului dosar.
Biroul de presă

61 de comentarii:

Leon spunea...

Uite ca se pot emite si Instructiuni clare si precise. Deci, daca se vrea, se poate !
Ramane ca si noi sa anuntam cunoscutii aflati in aceasta situatie.
Si totusi as sugera Dnei Director al CPS a MApN ca pe cuponul de pensie din luna Octombrie, pentru cei care nu au la dosarul de pensie copie cu ultimul OMM/SOSP la care ar avea dreptul, sa scrie:
"Pentru a intra in posesia Ordinului SOSP conform Legii 149/2018, prezentati-va la Centrul militar de care apartineti "..!

ionel bardas spunea...

putin probabil ca vor primi pensionari asa ceva intrucit pentru a primi ordinal in afara de vechime mai trebuiesc si alte conditiii cum ar fi sa fii propus de cineva adica seful direct sa indeplinesti calificativele necesare si sa nu fi fost pedepsit.cine cauta in hirtoage pentru aceste categorii de potentiali beneficiary,cine ii propune ?

Iulian Mareș spunea...

Huhu & Leon
Cel puțin din 2015 denumirea OMM se transformase în SOSP, iar în deciziile de pensie este consemnat acordarea și beneficiul de care uzitează pensionarul!
În afară, de preoții militari și soldații profesioniști (sub diferitele denumiri, în timp) eu cred că nu există pensionar militar care sa nu fi avut acest ordin/semn onorific!
Nu știu dacă în deciziile de recalculare/actualizare a pensiei pt cei mai în vârstă, gen Iceparu Burebista, este trecut OMM sau SOSP?
Acum ce vor, dacă pensionarul nu știe despre ordin, sau nu poate face dovada să-i suspende bonificația legală?
Doamne ferește!....pe timpul Daciei, Burebista și/sau Deceneu nu inventaseră arhiva, apoi CMJ/CMZ au memoriile personale pt cei în vârstă de până la 65 de ani!
In memoriu sunt centralizatoare cu aprecierile anuale, funcții, numiri, medalii, pedepse....etc!

Padina,
Sunt convins că pt cei 15 ani reali in postura de șef al hergheliei diviziei, acum îți vor acorda bonificația maximă, pt pansajul de excepție al cârlanilor!

radu spunea...

Draghici sau ionel bardas, ordinul este foarte clar si se aplica, eu nu pot intelege cu ce afecteaza aceste prevederi strict militare, linistea domniilor voastre?
Sa auzim numai de bine!

Iulian Mareș spunea...

In mod deosebit și direct pt doar 2 useri care văd negru până și în lapte!
Conținutul aprecierilor agențiilor internaționale de rating de țară a fost categoric plătit de șefii PSD și ALDE!
Bot a văzut când ei le înmânau șefilor agențiilor banii de șpagă! :))

https://m.capital.ro/veste-neasteptata-pentru-romania-dragnea-in-extaz.html

vasile iosif spunea...

Dle H,
Scuzati greselile, scriu pe telefon.
2 probleme

1.ce se va intampla cu pensiile plafonate net la net in conditiile noului Ordin?

2. Daca acum s au consultat cu celelalte structuri din Sistem pt o aplicare unitara de ce nu au facut o si pentru majorarea de 5%/2016 operata pri DEROGARE de la art.59 si 60 si care opereaza diferit la MAI fata de MAPN?
Cu multumiri,

PS Ce mai zice acum Nea Alecu?

IAR99Army spunea...

MAI HASTAG @ REZIST DRAGHICI
Mai frustatule, mai civilule ranchiunos, mai tu nu esti normal la cap, se vede cit venin ai in tine vizavi de militari, trebuia sa fi tu primul care sa postezi si sa ai un dinte impotriva pensionarilor militari ? pai cine seamana vint va culege furtuna. Mai nebunule de ce te intereseaza ma atit de mult pensiile militarilor daca tu nu ai nimic comun cu acestea? cine te plateste ma pe tine sa ne ataci in acest stil primitiv si barbar, ma ? cite informative ai dat la viata ta si citi arginti ai primit pentru un asemenea serviciu ? piei satana de pe acest blog. dute ma acolo unde a intarcat mutu iapa !

Leon spunea...

@Iulian, si L.149/2018 dar si Ordinul M 141/2018 se refera numai la acordarea SOSP pentru cei care n-au beneficiat de aceste ordine si medalii pentru perioada cand au activat ca militari angajati cu contract, soldat/gradat profesionist,etc. si care pana in prezent nu exista o baza legala pentru acordarea acestora..!
Mie Ordinul mi se pare destul de explicit.

CEZAR spunea...

@ DRAGHICI ii bun !
Este ochiul critic ..al societatii civile pe care majoritatea ..aveti tendinta sa-l ignorati /..!

ionel bardas spunea...

radule ca ordinul se aplica este clar pentru toata lumea mai putin pentru tine care nu stii sa citesti.eu am spus ca pentru acei prevazuti in acest ordin adica cei care nu beneficiaza de vechiul ordin si au fost introdusi la beneficii de acesta va fi foarte greu cu hirtogaria din sistem.pe mine nu ma afecteaza cu nimic si sincer ma bucur ca si acele categorii de militari ce sint prevazute in acest nou ordin sa beneficieze de acest privilegiu dar ma repet va fi foarte greu.in rest sanatate si pensie lunga.

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Sporul pentru OMM/SOSP nu intră nici în cuantumul brut și nici în cuantumul net al pensiei militare calculat conf L 223/2015. Acest spor se adaugă la cuantumul brut calculat potrivit legii pensiilor Cât despre Alecu, lasă-l sa se zbată in anonimatul său, concordant cu poziția oficială a gulerelor albe

avianyc spunea...

Vin alegerile și vor nu vor trebuie să deschidă punga..
E bine că se dă ordinul numai că ar trebui să țină cont ca mulți sgv-ei, parte făcuți sof vor trece de pensiile coloneilor pensionați până prin 2005.
Așa a înțeles pzd sintagma "lucru bine făcut ".
Dar asta-i viața. Dacă unii doar "au cules "porumb iar alții doar au prins "iepurii"pe câmp după care le-au dat drumul și iar i-au prins.....!!!!!
@Iceparu
Din câte vad Huhurez ți-a dat...... verde și te-a trecut la norma întreaga deși vorbești pe dos de cum le ziceai pe vremuri.
Oricum, vor urma și alții....
Aș face o școală de vară cu gașca Huhureziana în cuget și simțiri la Sibiu, litoralul romanesc fiind ocupat cu adunătură analfabeta de actualitate.
Înscriși din oficiu, Huhurez și gașca lui ca recompensa în urma eșecului răsunător cu scrisoarea carageliana a "celui mai mare și tare "penalist amerloc care a semnat dar nu a cercetat.
Probabil din cauza asta era tanti "Știrea "supărată pe cei care au pus botul la tragerea unui anume fel de "auto _UE pzd ".
Bata-vă norocul de.......prostovani.....

Cezar spunea...

@T2+1,
Se vede si din avion...ca fara T2MaKiss..nu faci nici o copeica gaurita...
Societatea civilă...Drăghici.. nu da doi bani pe tine si ce ai facut tu
Eu sincer...si mai putin
Bata.te norocul de prostovani...😂🤣😂🤣😂🤣

CEZAR spunea...

CU ACEASTA MISCARE BASINESCU A MAI CASTIGAT ODATA ALEGERILE !!

Decizie de ultimă oră despre PENSIILE SPECIALE! Se întâmplă luni
Autor: Vlad Petrini
84201 Vizualizari
-a Text mai mic +a Text mai mare
Partidul Mişcarea Populară va depune, luni, la Parlament un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale, a anunţat liderul formaţiunii politice, Eugen Tomac.



"Am lucrat la un proiect de lege, vara aceasta, extrem de important pe care îl vom depune luni în Parlament privind eliminarea tuturor pensiilor speciale. PSD a votat legea prin care parlamentarii devin nişte cetăţeni speciali şi au pensie specială. Vara în şedinţă extraordinară s-a votat Codul administrativ prin care o altă categorie de politicieni devine specială în această ţară şi prin Codul administrativ se acordă pensii speciale pentru primari. Suntem împotriva tuturor pensiilor speciale", a declarat Eugen Tomac, la Parlament.

În opinia PMP, cetăţeni care pot beneficia de pensii speciale sunt veteranii de război, militarii care au luptat în teatrele de operaţiuni şi foşti deţinuţi politici.

"Pe lângă campania de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin vom merge către români şi le vom cere sprijinul pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale", a spus Tomac.

Antonim spunea...

@ Draghici,
Dacă nu aveţi cuoştinţe juridice aţi face mai bine să staţi departe de tastatură. A comenta pe blog presupune ca părerea să fie susţinută cu argumente. Altfel, deveniţi penibil pentru cititori, ca să nu mai spun de eventualii cunoscători ai fenomenului retroactivitate, care probabil se tăvălesc de râs. Vă explic pe scurt: staţi jos, luaţi un pix, o coală de hârtie şi trageţi o linie în cap. Apoi trageţi încă o liniuţă, la mijlocul primei linii, perpendicular pe ea şi dedesupt scrieţi data legală de intrare în vigoare a legii. Acum, uitaţi-vă cu multă atenţie, ce este în stânga intersecţei celor două linii este "retroactivitate" şi nu ochiul drept. Sunt şi excepţii, dar nu are rost să intru în detalii. Un drept nou născut nu se valorifică decât în viitor, adică acestor beneficiari li se va acorda ceva după intrarea în vigoare a legii, nu începând cu anul 2013 să zicem.
Vă mai recomand să citiţi actele legale pe care le comentaţi, că nu e bine să faceţi referire la ceva ce nu există. Aştept să-mi transmiteţi art. unde scrie că şeful direct trebuie să facă propunerea. Alo, tovarăşu' şedinţa BOB s-a terminat demult.

Leon spunea...

T3, adevar grait-ai la finalul comentariului de mai sus, dar ai uitat sa scrii..."prostovani..de Sibiu.."!

iceparu spunea...

Huhule ce tot o învârtim după corcoduș.Nu cer sa mi-o dea pe Irinuca.Daca îmi aduce pensia ca valoare la nivelul celui similar mie dar pensionat după 2010 votez PSD cu ambele mâini. În caz contrar eu și familia mea "muiere PSD".
T3@Nici PNL nu e mai breaz.Guvernul"mau"a facut-o fiarta.Cu Tuica-Mandolina nu rupetigura târgului. Oferiți PNL lui Antonescu dacă vreți cât de cât sa va săltați.

iceparu spunea...

Mares faci ce faci și mai iei o gura de fan.Spre stiinta ta.În ceeace mă privește, congolezule,OMM reprezintă pt.mine frecție la un picior de lemn.În alta ordine de idei.Numai prostul rade de viitorul lui.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Domnul programator Drăghici!
Ar fi corect să semnați comentariile cu numele real "Bontaș" și nu cu numele de scenă, pt a evita confuziile!
Ah, să nu uit!.,
Mâine sunteți programat la un control de specialitate la spitalul din Șoseaua Berceni (luați mașina 232, de la Piața Unirii, numai dus!)

iceparu spunea...

T3@Nici PNL si ceilalți din opoziție nu sunt mai breji.Critic PSD fiindcă el e la putere.Crezi ca Tuica Mandolina e mai cu moț decât Dancila?Și guvernul"mau"a fost o chifla. Huhule@votez PSD eu și familia mea cu ambele mâini dacă pensia mea ca valoare va fi egala cu a similarulului meu pensionat după 2010.Filozofie vulgara.Conștiința trece prin burta. Mares @iar ai luat o gura de fan.Razi de viitorul tău. În alta ordine de idei în ceeace mă privește OMM reprezintă la fel ca ,contribuția la pensia suplimentara frecție la un picior de lemn.HO2 este o băutură superioara.Ti-o recomand.

radu spunea...

ionel bardas,
Cu stima si sa auzim numai de bine!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Mai rău este când alții rad de trecutul tău de Specialist 1 și șofer, în ale GP!
Urmează să invoci și CMLA!
Dacă pt tine nu contează OMM/SOSP ori ești beat, ori prost ori nebun!
Nu de alta, dar mai citesc și alți oki pe aici, ceea ce deraiezi tu!
Ăla, la care faci tu referire, nu se gudură, ca "prostovanul" decât la un trepăduș... Cioloș, nevotatul!

Unknown spunea...

Am colegi, si sper sa citeasca, care desi au facut respectivii ani , necesari acordarii OMMM, primeau medalia ( respectiv diploma) cu 1 an intarziere. In aceasta perioada de 1 an, multi au iesit la pensie, iar acum la recalculare nu li s-a luat in calcul decat cea au avut pana in momentul iesirii la pensie. Acum pot merge sa le se actualizeze OMM-ul.

Iulian Mareș spunea...

Blajinu,
Nu cumva drepturile acelui OMM operau de la data acordarii lui si se inscria pe OZU?

LE: medalia, bareta si tzidula, semnata de ministru, ajungeau la destinatar mult mai tarziu, prin structurile de resurse umane/personal, din esalon in esalon, aveti perfecta dreptate, dar un an, paraca-i prea mult!
Este FB ca s-a dorit si s-a rezolvat! Este urat ca tot pensionarul trebuie sa alerge, cand acest update putea fi facut direct de cei indreptatiti! Dar asta-i o alta poveste, cu iz tipic romanesc!

Leon spunea...

Ordinul M 141/27.08.2018, a fost publicat in MO nr.757 din 3 septembrie 2018 !

Unknown spunea...

Pentru Tigri3.sut un fost mac,sgv,sgp,iesit din sistem cu drept de pensie in ianuarie 2017,stagiu complet 1985-1991 personal civil 1991-2017 sgp,pensie sub 1600.Vi se pare mult?

Gigi spunea...

@@@
Pentru liniștea celor care nu au îmbrăcat o uniformă militară,care nu mai pot de grija acestora,le REAMINTESC faptul că,OMM,SOSP(cum se spune acum),în contextul actual când operează OUG.59 cu acel art.fantomă, OMM(SOSP)în buzunarele beneficiarilor este ZERO lei.
Nu mai reiau,am mai explicat odată.

ionel bardas spunea...

pentru linistea acelor categorii de militari ce fac parte din prezentul ordin si care in prezent sint pensionari DA ordinul se aplica retroactiv,de altfel se mentioneaza expres in ordin ca cei 15.,20,25 ani se calculeaza de la data dobindirii calitati de militar,preot etc pina la data trecerii in rezerva-pensionarii in ani intregi.ceva mai simplu nu cred ca se putea explica.daca nu era retroactiv se aplicau numai celor aflati in activitate nu si celor in rezerva sau retragere.milta bafta tuturor !

Iulian Mareș spunea...

Bontaș,
Ești glumeț, ca toți băieții de și din salon!
Categoric, nu ești glumeț retroactiv, stai liniștit!
Până la c/vizită, mai ai ceva timp! :))

Cezar spunea...

Societatea civilă...aka.. Drăghici.. va invata carte...😂🤣😂🤣😂😃

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi suntem in 3 Septembrie, ziua declarata, chiar a doua zi dupa manifestatiile din data de 10 Aug, deci declaratia fiind facuta pe 11 August de Dragnea ca ,,se vor face unele corectii la pensii militare!'' Azi verificam, inca o data, o promisiune, daca maine va fi declarata de catre rezervistii militari o alta minciuna electorala!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De peste 10 ani, cei sub 2000lei, mai bine zis cam sub 1500 lei, n-au primit 1 leu, ceilalti beneficiaza permanent de cate ceva, si nu este vina nimanui dintre cei cu aceste pensii mici ca s-au cotonogit la munca, la ordin, indeplinind misiuni militare si n-au putut sa-si faca vechime! Asta nu vede Dragnea si cateii lui?

iceparu spunea...

Mares iar ai luat o gura de fan.Mai studiază. Vechime cumulată 55 ani ca urmare a x ani serviciu operativ plus of.Cc.și contribuție la pensia suplimentara.Funcție 5.5.Când ești in hais când în cea. P.S.Vezi ca ești pr..t Coman, Olteanu și Milea etc înainte de ajunge mari la MAPN au trecut pe la GP.La GP daca erai caprar sau congolez Îți rupeai gatul.
Și totuși ce promoție ești de LM.Sc.of..UNAP?




Huhu Rezea spunea...

Sporul pentru OMM/SOSP nu este retroactiv.
Se aplica numai de la data la care pensionarul militar comunica la CPS documentele potrivit cărora a primit acest însemn onorific.

Iulian Mareș spunea...

Nenea Ice,
Ti-am mai scris că ești purtător ilegal de cap!
Tu nu lua numai exemplul tau.... lasă-i și pe alții să mănânce o pâine, nu redu totul numai la tine!
Cred că nu te prefaci și nici nu joci teatru, ci așa ești tu!
Sunt cadre care provin din SGP! Este greu să pricepi?
Ești cabotin repetând aceleași întrebări....
Odată ai primit răspuns; să înțeleg că nu tii minte? sau... ești masokist, si-ti place?
Ai învățat o întrebare și o repeți ca ăia micii! Fi om serios!

CEZAR spunea...

m-Ale.
Și totuși ce promoție ești de LM.Sc.of..UNAP?

IAR99Army spunea...

MAI CIVILUS DRAGHICIUS FUSCUS TIMPANUS OCHIUS FRUSTRATUS, ma ce te intereseaza ma pe tine tot ce este legat de militari. mai tu nu vezi ca majoritatea iti spun ca esti beat, dute ma si culcate. ba da gros sorici ai de nu simti nimica. ba pina si catirul ar intelege ca trebuie sa traga pe drapta, da tu nu si nu esti incapatinat mai ceva ca asta. ma tu nu intelegi ca acest blog nu este pentru unul ca tine, dute ma pe blogurile lu alde iohanis, orban, dragnea, tariceanu ca tu esti de rangul astora. nu inteleg de ce pierzi tu timpul pe aici cu alde de astia ca noi sa dezbati niste ordine ori legi care nu te privesc, cind tu cu capul ala mare... foarte mare...enorm de mare dar plin de invidie, frustrare si foarte multa prostie ai putea dezbate cu mult succes la nr 9. mai infiltratule ce vrei ma pina la urma, ma o sa caut prin pod si o sa-ti dau ceva legat de armata poate asa te potolesti.
Dragi colegi fac un apel camaradesc catre voi sa nu mai intrati in dialog cu acest nefericit Draghicius, ori Bontas, ori ce id o mai avea. sa-l ignoram total poate asa se va duce unde il priveste.

avianyc spunea...

@ Leon
Cu tot respectul, te anunt ca am nevoie de un ”pasaport oltenesc”.
La viitoarele alegeri vreau sa votez si eu ”olteneste” precum cei aproape 35-40% din oltenii lui Huhurez conlocuitori ai Sibiului . Numai cu votul acestora pot/au putut iesi la Sibiu sașii primari. Ei vad la Sibiu ce nu pot vedea prin partile de dincolo ,li se pare spectaculos si foarte in regula si ca atare scot primari numai sasi.
Dupa doua ~cincizeci~ de 50 pe gatlej am solicitat inscrierea in comunitatea ~olteneasca ~ sibiana dar nu se poate fara passport.
Bulibasa nu da decat din alea ~diplomatice~ cu trimitere de la pzd.
Ce zici Leon ,se rezolva ?
Ce conditii minimale si maximale trebuie sa indeplinesc ?
Multumesc anticipat!
Mai dau o cinzeaca de 50 !!!!!! pentru topit untura de pe vase .......si in seara asta.

iceparu spunea...

Cezar@"pretenul"tău, m-Ale a răspuns. Provine din sgp.Eu îl las în plata domnului.Pana la urma a mâncat și el o pâine.

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Lasă oamenii în etate în pace!
Inciți și ei nu se prind, inocenții!
Vezi că are inima slabă și kelia deasă! Dinții îi tine-te batistă pt că sunt prea ascuțiți și se mișcă cu ei de buza de sus!
Nu vezi că și-a oficializat prețul votului? Plus 90% din CV?
Mai bine sa ne mai povestească de Vigu! Cine-i dă ceva, pe ăla îl ștampilează! Hai, cu turma la vot....că ne dă!
Era să uit! Prietenul tău logodit, de pe Facebook, cel cu 2 conturi, ce mai face? 😂🤣🤔

PS:-esti figură, dar el nu se prinde și face spume, din cauza căldurii!

Iulian Mareș spunea...

IAR99.Army,

Bontas, caci el este, cu siguranta, a fost PCc la o unitate din SMFA, ca programator! De aici concluzia ca nu era o structura fara oaresce importanta, ci una bine articulata! Probabil ca a lucrat la implementarea multor programe, dar.....
El nu-i baiat rau, numai ca are o maladie recurenta, la 1 luna se face resimtita, ca la fete!
In 3-5 zile îi trece ....

Iulian Mareș spunea...

IAR,
LE: un fel de........

https://media.stiripesurse.ro/image/201809/w800/media-153591473185225500.jpg

Unknown spunea...

Mares,
A fost o perioada, pana in anii 2000, cand intrai in plata dupa ce primeai diploma . Asa se intampla si cu gradatiile de vechime, implineai varsta in august si intrai in plata cu ianuarie, anul viitor. Am vazut decizii de recalculare , in care desi indeplineau conditiile, nu erau luate in calcul , respectivele drepturi. Poate in alte unitati, era altfel.

Leon spunea...

@tigri 3, cunosc olteni din Sibiu care n-au votat "nemteste"
Ti-am pregatit "pasaportul oltenesc" pe care o sa ti-l inmanez personal pe 16 sept.cand sper sa ajung pe Transalpina, daca poti veni la aceasta intalnire..!
Conditia minimala pentru obtinerea pasaportului este una singura,.. comentarii decente si fara jigniri adresate oltenilor( in primul rand).
PS.Daca vii la intalnire, ce preferi sa-ti aduc, o Tuica de caise la 40° sau un zaiber din anul 2011..?

CEZAR spunea...

I"Teparu.
Da a mancat nimic de zis ..facuta de tine ..de mine si alte mii...
Problema-i ca painea lui nustiu cum drakului s-a tot marit si albit !
A noastra s-a tot micsorat si inegrit(chit ca-i la moda acum)....

Unknown spunea...

Buna ziua.D-le adm va rog sa ma luminati si pe mine acum ca avem emis si acest ordin,cei trecuti in rezerva inaintea intrarii in vigoare a oug 59 vom beneficia de cresterea pensiei,vom lua mai multi banuti?

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Să știi că beneficiind de faptul că te-ai născut mult mai devreme nu implică și respect, atât timp cât porți un cap de zombi!
Adică, constituie un păcat că provii din SGP?
Nu că aș face obiectul, dar tu kiar crezi că acele GP au fost ceva super!
Iar cei ce au trecut pe acolo au făcut asta din 3 motive:
-penitență;
-interese politice conjuncturale;
-cei mai proști din curtea școlii!
De al A la C, inclin sa cred că tu te-ai încadrat cu un real succes la C!
Fi-mi-ar scârbă de proștii cu ceva ștaif!

Leon spunea...

Instituirea Ordinului si a medaliei Meritul Militar, cls.3, 2, 1, a fost legiferata de Decretul 211/01.06.1954 (OMM), fara remuneratie. Prin aparitia Statutului cadrelor militare, Legea nr.80/1995, la Art.11 s-a prevazut si scutirea de impozit(in anumite procente) dar si majorarea cuantumului pensiei cu 10,15,20% pentru posesorii acestor ordine.
Ulterior a aparut si Legea nr.238/1998, care a prevazut acordarea OMM si pentru pensionarii militari, veterani de razboi.
Legea nr.29/31.03.2000, inlocuieste Ordinul Meritul Militar cu Semnul onorific in Serviciul Armatei (SOSA) iar Legea nr 573 si Legea nr.574 din anul 2004, inlocuieste SOSA cu Semnul Onorific in Serviciul Patriei(SOSP).
In final vine Legea nr.149/2018, care permite si preotilor militari cu o vechime de min.15 ani si deasemenea perioadele de activitate ca militar angajat cu contract, soldat si gradat profesionist sa fie luate in calcul pentru acordarea SOSP.

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Acum nu-i vina ta că se platesc serviciile gen SSCp, SSB și pe GAZ!
Ti-a fost si tie greu timp de 15-16 ani, te inteleg! Mai rau decat la GP ce poate fi? ...doar Iadul! 🤔😂🤣😎

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Mă scuzi, dar pt mine ești Bontaș!
Pentru că stilul este al lui...100%!
In definitiv, poți fi cine vrei...
Și Sandu Matei!
Blogul clonă, "R-25600" îl mai ții?
Este ok, nu-i nicio problemă, suntem cetățeni liberi și europeni!
Salutări fierbinți! 877°F!

iceparu spunea...

Huhule în calitate de suporter al PSD când apreciezi ca acest partid aflat la putere va lua măsura ca indivizi aflați în aceeași situație juridica sa aibă pensii egale?

IAR99Army spunea...

mai draghicius ochius si timpanus, pe net nu se scrie neaparat si gramatical, vezi ca pe asta nu o stiai, iar cind scriu doar pentru tine chiar ca nu voi tine cont pentru ca tu nu meriti mai mult dupa atitudinea de intrus si de soriciul gros pe care il ai, de bagacios unde nu-ti fierbe oala.nu ai observat ca doar cu tie iti scriu asa si da o sa intrec masura cu tine pina te vei retrage frumos si usurel de pe acest blog al rezervistilor militari. tu, un civil care nu ai treaba cu institutia armata nu ai ce comenta si observ ca ai inceput sa ne iei si la intrebari si sane dai ordine. pai cu ce drept mai sustinatorule de ochi albastrii, pe citi militari i-ai ciripit cind lucrai ca angajat civil ? chiar nu ti-e rusine , nu ai mustrari de constiinta, ce fel de fiinta omeneasca esti mai bontas ? ce stii tu de legile si regulamentele militare, mai programatorule de constiinte ? ce te priveste pe tine pensia militarilor ? de ce ai baut cerneala cind ai fost mic, ai avut si tu posibilitatea sa alegi meseria armelor, dar tie nu ti-a placut sa fi la ordin, sa pleci de acasa cu lunile, sa fi la domiciliu tot timpul , sa fi la dispozitie 24 de ore din 24 ori probabil nu ai fost barbat si nu ai avut calitatile necesare sa intrii la vreo scoala militara si acum ai pretentia si tupeul sa te compari cu cu noi rezervistii militari? ba observ ca ne mai dai si lectii. chiar nu ai pic de rusine ?

iceparu spunea...

Mares depășește gândirea de sgp.Dacă treceai un an pe la GP sau pe la o catedra militara dintr-un centru universitar ajungeai sa privești mai departe de cozorocul caschetei.

iceparu spunea...

Huhule în calitate de suporter al PSD când apreciezi ca acest partid aflat la putere va lua măsura ca indivizi aflați în aceeași situație juridica sa aibă pensii egale?

Iulian Mareș spunea...

Moș Iceparu....
Nu mă fă să vorbesc despre voi, ăștia de la GP.....
Era f greu, extrem de greu, numai munca și iarăși muncă!
Mai bine mergeați la prășit!
Nu mă fă că dau pe față...

CEZAR spunea...

I"Teparu '
...si zici ca ai informatii sigureee beton..??
Baaa chiar SGV...nu asi fi crezut ...chiar asa...
m-Alul nostru ??
Ptiu dracee...!!

Iulian Mareș spunea...

Maestre,
Nu tot Internetul este spatiu public!
Nu cumva doar site-urile de socializare și cele matrimoniale? :))
Nu cumva domeniile se cumpără?...astfel devenind "apropitar", coane Bontaș?

Leo spunea...

Cine mai crede in "SEMNE" este fie superstitios fie un mare NAIV.

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Ce legatura au comentariile lui Draghici cu tema pusa in discutie? Oare pentru el nu este valabila atentionarea de deasupra chenarului ? Ce informatii despre pensii (militare) a postat pana acum? Ce-l framanta pe el situatia pensiilor militare? Numarul de postari ma face sa cred ca este platit la bucata,indiferent ce scrie.Face o confuzie:trebuie sa posteze informatii-nu sa dea informatii.
P.s. 1-Comentariul va este adresat dvs. Nu ma intereseaza raspunsul lui Draghici
2-este un salut intre militari.Pe semne ca nu cunoaste acest lucru,neavand acces la Regulamentele militare.

Leo spunea...

http://presamil.ro/ultimul_nr/index.html#11/z
PS
Petrica , pana la urma ai gasit avocat si ai inceput razboiul ?