Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 05, 2018

Firea își pregătește candidatura la PRESEDINȚIE, delimitându-se de PSD

44 comments

Mulți se întreabă ce a apucat-o pe Firea, primărița PSD a Capitalei, ca tocmai acum, în plin asalt al statului paralel asupra guvernării PSD, să se dea lovită de Raportul MAI privind evenimentele din 10 august, când ministra de la Interne a introdus Prefectul Capitalei, nu pe Firea, în cronologia măsurilor intreprinse de  Jandarmerie pentru eliberarea Pieței Victoriei de huliganii care atacau cu borduri și pentru curățarea străzilor adiacente de aceiași huligani care incendiau totul în cale? Să nu știe Firea că, potrivit legii, forțele de menținerea ordinii în Piața Victoriei nu aveau nevoie de un ordin al Prefectului pentru îndepărtarea mitingiștilor, în condițiile în care aceștia  atacau cu borduri, pietre, sticle și excremente trupele de jandarmi sau simpatizau cu huliganii.
 Firea a văzut alt film al evenimentelor?
 NUUUU!
Strategia sa, și nu numai,  este de a valorifica precedentul Sorin Oprescu, care a câștigat Primăria Capitalei, delimitându-se de PSD, pentru a candida ca independent. Așa s-a ajuns ca Oprescu să fie votat și de nesimpatizanți ai PSD din București.  
Candidatul oficial al Alianței PSD-ALDE va fi Tăriceanu, în timp ce Gabriela Firea va fi candidatul disimulat în opozant al PSD.
Ce se va întâmpla dacă electoratul PSD-ALDE își va împărți  fifty-fifty voturile în primul tur pentru cei doi candidați?
 Cu 30% unul și cu 25% celălalt vor elimina pentru turul 2 toți candidații dreptei, inclusiv pe Iohannis.
Cine nu are strategi care cred în Steaua lui David să-și cumpere!

44 de comentarii:

Stelian P. spunea...

SF.
Sobolanii parasesc corabia, altii cer cu voce tare schimbarea cirmaciului, partidul rosu "creste" in sondaje si a ajuns sa sustina la alegerile prezidentiale un familist traditional rominesc cu origini grecesti si cu numai 5 neveste, premierul e atit de obosit incit nu mai stie sa vorbeasca romaneste, Romania e criticata ca lupta impotriva UE din interior (gresit, nu Romania vrea asta ci guvernantii), unii specialisti sar in apararea statului mafiot (atunci cind sunt platiti !), Comisia de la Venetia vine sa ne felicite, Prestigiul Romaniei e la apogeu, zeci de sefi de state si guverne stau la coada sa ne viziteze, Schengen e la doi pasi si noi aflam aici ca PSD + ALDE au 55% !!!!!!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Electoratul liberal tradițional și cu scaun la cap votează cu Tariceanu și mulți nehotărâți antipesedisti vor vota cu Firea.
Cu Iohannis vor vota foștii PDl-isti și noii #rezist, anarhiștii.

Iulian Mareș spunea...

Așa e domn Stelian!
Accesul în spațiul Schengen a fost punctul forte al candidatului sas la prezidențiale, că el va rezolva și prin apropierea de fermecătoarea Merkel!
Va dau dreptate! Ce mult a crescut în intenția de vot a românilor KWI!
Vrea nu vrea, sondajului îl duce la Cotroceni, obligat! Nu degeaba zicea odată o blondă, acum gravidă, că ne trebuie un despot luminat! Însă a uitat să spună și cu ce: cu lanterna!
Dar, oricum, cultivatorul nr.1 de ceapa este în cărți și turul 2 îl prinde, spre tragedia tuturor! Guru va fi Premierul?... măcar să știm și noi, plebeii!
Da, este adevărat, este la a 5 a nevastă, cu acte! Președintele FRA este open mind! Jos Puțin, ai divorțat și întreții amante! ...și Miterand, a avut o amanta, au făcut și copil, o ziaristă! Huo!

totoiany48@gmail.com spunea...

Mai se vehiculeaza o ...varianta.
De analizat axa : firea - prefectul capitalei - sotul doamnei prefect - legea gazelor si lovitura data de dl Dragnea la legea respectiva .

Cristian spunea...

Subscriu, SF...
Auzi 55%, de unde scoti frate procentele astea? Le visezi noaptea? Daca ne-am apuca toti sa povestim ce visam noaptea...

Stelian P. spunea...

@Iulian
Sa le fie de bine tuturor celor care au amante. Micuta diferenta este ca ei nu au propus si nu propun un referendum pe tema familiei traditionale. Sa inteleg ca familia traditionala este cea cu 5 neveste sau cea in care mama soacra e mai tinara decit nora ?

Iulian Mareș spunea...

Nu Stelian!
Familiile. tradițională este cu nevasta din FRA (fără cetățenie ROU), tu, posibil, la fel (FRA), socrul și unkiul adânc trăiți în servicii și aman2 în spirala!
Nici nu știm ce ne dorim!
Eu deja fac vocalize pe scenă, adică behăi că EA și lumea crede că o să și cânt, desculț, pui!
Au revoire!

Negritoiu spunea...

Cata dreptate a avut C.Boureanu cand a caracterizt-o !

avianyc spunea...

@ Leon
Când văd ce scriu ”huhurezienii” pe aici imi fuge gândul la cinzeaca aia de caisă 40* promisa stinsa cu un zăibarel din anul centenar după o fripturica de miel servita la ”Stâna lui Ion ” de dincolo de Rânca.
Apropo, Leon stiai ca de fapt Novaci-ul a fost intemeiat de transfugi sibieni ? Practic ”novăcenii” sunt ”olteni” altoiti pe radacina sibiana. Vezi sa te porti frumos cu ei ca-s oameni de treaba.
În replica ,sa stii ca nu dezmint si nu renunt la cursurile” Scolii de vara -toamna” de la Sibiu. Ca atare te invit pe postul de ”invitat special”.
Primul invitat sa conferentieze m-am gândit sa fie Huhurez cu tema ”Tâlhari cinstiti si tâlhari necistiti” !
Să vezi ce ropote de aplauze si pantofi plecati cu viteza supersonica catre pupitru d-nului conferentiar ,leat in simtiri se pare cu TT -sluga ............
@ Huhurez
Ce de laude mai trâmbitai cândva la adresa d-nei iar eu ziceam că-i prea mare pălaria pentru madam !
Dar ce-l putin are avantajul că nu-i anafabeta nici de facto si nici functional. Știe multe si ”nevrute” de/despre altii fata asta ”cu tupeu” de ziarista/jurnalistă ..............
@ Huhurez
Ce zici ,o fi si asta # ,fascistoidă renegată sau ce bâzdâganii mai dai pe trompeta când nu-ti ”sufla” comentatorii in fluierul pzd.
@ Leon
Pe Transalpina doar daca facem ”una lată” sub deviza ”DNA lupa pe ei ca sa nu fure si sa fie bani de pensii si salarii plus niscvai investitii”.
Ce zici ? Sau amânăm până în 20 20 ?
Oricum romanii de buna credinta cred ca o vor regreta cât de curând pe LCK .............mai ales ca TT a primit misiunea in clear Low-E 24 cu argon 3 straturi!!ruta ”fieful Constanta”..........

CEZAR spunea...

Se joaca sah
Ghambitul Damei ..nu intelegeti...

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Tu citeşti acest topic în registrul denigrator la adresa Gabrielei Firea? Mai cujetă, om măritat in Mărginime! Aşa zic oltenii de sub munte despre cei care se mută după nevastă.

avianyc spunea...

@ Huhurez
Cu ”protejatii astia ai matale cred ca o să mergi pe autostrada Vâlcea - Bucale sau Sibiu la ...........cailor!
Iar Leon o sa ajunga (nu stiu sigur după zaibarel) pe ”Campia Libertatii ” de la Blaj sau mai nou pe cea de la Alba Iulia pe ”drumul expres ” Banie - Pitesti tot la ........cailor.
Ce sa mai zica ”Știrea” când conjudeteanul si aproape consateanul meu pnl-ist ,primare de Oradea, facu in doi ani centura Oradea cu iesire la Borș la standarde europene plus trei poduri noi peste Crisul Repede plus moderniza in doua mandate orasul la standarde europene (intre care cel mai mare si frumos Aqua Parc din Europa (fostul strand termal) cu dragare/curatare si indiguire cu balustrade pentru promenada si piste de biciclete ,cabanute cu banci de popas si stat la taifas)la nivelul apei a ambelor maluri ale Crisului Repede.
Si totul pe model administrativ furat de le Sibiu.
Parerea mea ca ar fi cel mai nimerit prim ministru al momentului. Numai sa vrea si el si oradenii.
Și atunci cum sa mai macine ”rânza ” in madam ”Știrea” câd stie kkăă centura lui Bucale va fi gata cu ”ajutorul” celor pe care-i lauzi si le aduci osanale tot la .......cailor.
Traiasca bine bugetarii ,”poporul meu” ...... care va scoate pzd victorios in alegeri ani lumina de acum încolo !
O ”amnistie ” vine Huhurez ? Ce zici ?

Iulian Mareș spunea...

Atacurile programate, sistematice și țintite, bine orkestrau de 2 generali, au un scop.... și o cauză!
Vom afla în perioada imediat următoare!
Azi e cu centura..., mai ieri se dorea nașa de cununie a lui Liviu!
Hai sa din serioși....nu centura este buna, ci mai degrabă centura cu diagonală!
Posibil sa fie ceva probleme de Voluntari?

Gigi spunea...

Ca un necunoscător în ale politicii,dar un cunoscător,zic eu,în ale trădărilor,întreb și eu nu dau cu parul:
***Cum dracu,Doamne iartă-mă,s-a găsit tocmai acum când un partid aflat la guvernare este atacat din toate părțile, un membru marcant al acestui partid intră în conflict deschis chiar cu șeful partidului?
Nu cumva este altceva la mijloc?Nu cumva fătuca asta,altcineva din familie,sunt șantajați cu știu eu ce dosarele?
Orice ar fi..dar"afacerea"
asta PUTE al DRACULUI de TARE!
Sincer,nu mă așteptam la așa ceva!Adică,mă așteptam,dar nu la persoana în cauză!
Dată draku politica asta!Este...RAIUL TRADĂTORILOR.






Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Kiar sunt sub impulsuri emotionale, nestiind daca la unii este prostie sau rea intentie?
Ale cui sunt majoritar investitiile din Transilvania?
Dar retrocedarile uriase?...ex.: Cluj, Sibiu?
Si mai ales cui s-au retrocedat?
Spre stiinta analfabetilor functionali, dupa Unirea Mare, pamantul dat veteranilor din WW1 s-a facut cu akitarea C/V grofilor, cu siguranta romani neaosi!
Acum li se retrocedeaza iarasi, pe acte false si/sau dubioase tot lor...
Sistemul acesta este copiat ....marca inregistrata, Sibiu!

Ein Stein spunea...

Oare de ce or fi "colonizat" transfugii sibieni Novaciul? Fugisera din sclavie de biciul stapanilor lor unguri precum negrii din sudul SUA in nord? Oare avem si noi negrii nostrii? Mmmm, se pare ca da. Unio Trium Nationum, romanii natiunea tolerata, ehe ce vremuri, se pare ca unii duc dorul biciului unguresc.

Ein Stein spunea...

avianyc cand ii aveati stapani pe unguri, Transilvania era cea mai saraca zona din Europa, oare de ce dracu nu s-a fi gasit si atunci un primare ca ala din Oradea sa ridice zona economic. Eu cred ca se gasea cel putin unul numai ca daca deschidea ciocu ii punea stapanul ungur pielea in par. De ce tocmai acum s-a dezvoltat Oradea? Eeee, intrebari.

Daca Firea e fatuca atunci Turcanu sau Gorghiu ce dracu mai sunt?

Ein Stein spunea...

Mares stai linistit ca le vine lor mintea la cap, ii momeste ca pe triburile alea de salbatici cu oglinjoare si margele, cred ca mai mult de juma de Transilvanie e deja cumparata de fostii stapani, culmea e ca pe nimic, cu banii din furtisagurile de paduri, gaze petrol si alte hotii. Ia sa vezi ca iar ne trezim cu transfugi catre Novaci.

Banc:

Trecand prin Transilvania un grup de turisti bucuresteni vad la o margine de sat un taran stand pe un pietroi si privind in zare ganditor. Unul dintre turisti impresionat de imaginea idilica il intreaba pe taran
- Ce faci bade stai si cugeti?
- Nu. Numa stau.

La asa inteligenta si iuteala a mintii nici nu trebuie sa te minunezi ce pot scoate pe gatul camasii "ardelenii".

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein,
Prostu-i prost și-n zi de post!
"Ce mândru sunt ca-s slugă la unul bogat!"...scria un derbedeu, bata-l norocu!...cu rangă fericii!
Oare îți mai amintești cum se numește afecțiunea aia, provenita din gulag, când victima își iubește torționarul?
De stabilit cine-i tratează: psihologul, psihiatrul sau palma țării?...sau, ceva cât 1/2 dintr-o țigară, cu vârf mai ascuțit/rotunjit, aceeași grosime...etc!

Gigi spunea...

@EnSt.
Ele sunt fătuci,că sunt două.

O constatare făcută de oamenii vremii la momentul respectiv când Transilvania a trecut de la ocupația OTOMANĂ,la ocupația Austro-Ungară:
"Am scăpat de jugul de lemn și am dat de jugul de fier"
Ce-o fi vrut să spună?
Sincer,nu știu cine a zis și nici nu mă obosesc să caut pentru a afla.Important este că această constatare era una reală.
Aviz amatorilor!





Iulian Mareș spunea...

Voi știți care este singura regiune din țara noastră care a scuipat pe austro-ungari, dandu-le flit în așa fel, încât au abandonat-o fara să sugă nicio lețcaie, doar frâna?

avianyc spunea...

Pentru luatii în vizor.
- Vlad Țepeș va tras în țeapă de ".oți "
-Cuza a vrut să facă oameni în rand cu lumea civilizata dându-vă reforme europene fără a face plecăciuni la Înalta Poartă de la Stambul și l-ați expulzat.
Pe nea Nicu care va scos din bordeie și va trecut de la mămăliga la pâine albă l-ați împușcat deși va umflat cu industrie și agricultura performanta cât nu a băgat în tot Ardealul plus Banatul.
Acum când urcați pe Olt și ajungeți la Sibiu spuneți că ați ajuns în Occident.
După ce se va da în folosință Sebeș Turda plus Câmpia Turzii -Târgu Mureș
veți spune când ajunge la Sibiu ca ați intrat în Shenghen.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Cam multe greșeli gramaticale într-o singură postare.Confuzi viitorul cu perfectul compus.
Ambuteiaj că la Veștem, lângă Sibiu, nu am mai luat în ultimii 10 ani in tot Regatul.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ei, și tu! Lasă gramatica la o parte, căci noi citim și profund!
Așa pățesc doar cei care citesc prea târziu "Camarazi de front", și din Țuțea! Este bine, dar nu se potrivește!
-Patronul meu se numește Gheorghe și-l știu din tata-n fiu! ...zicea Ion.
-pe al meu îl keama Von și nu l-am văzut niciodată, căci noi îl știm pe Miclos, omul lui!...zicea un ardelean iute la gândire, mai ceva că rama!
Sa nu mai vorbim ce condiții impuneau nemții, în preaderare la UE, premierului Năstase!
Pt unii regiunea este privită ca o "aproape zonă de conflict înghețat" acționând economic, dar din slana și brișcă, faci doar colesterol!
Acum poate înțelege și de ce se opuneau unii la autostradă peste munți!
Că să nu existe legătură directă cu porturile de la M. Neagră, care ar scoate din uz, aproape și treptat, pe cele din Nordul EU!
Dar, noi suntem fericiți și facem sluj la firimituri....o fabricuta, cu 4-500 angajați, ce șlefuiesc găurile din nasturi!
*Sunt prost și mă și mândresc!... asta-i deviza ce doare, la nivel național!
Aici am ajuns? Daaaaa...și se numește prostocratie!

avianyc spunea...

@Huhurez
Recunosc greșelile și mi le asum.
Mereu fac confuzie intre viitorul sumbru și totul compus ca în anexă la L 223.
Ce ambuteiaje vrei în Regat, probabil de la transportatorii de lubenita și gogoșari!!
Uiți că la Vestem descărca trei regiuni pentru a se înscrie sau coborî de pe autostrada Sibiu -Nădlac în drumul spre lumea civilizata.
@Pentru unul care tot schelalaie pe aici și nu spune nimic.
Pe vremea când prin Ardeal Austro ungarii construiau catedrale,universități, drumuri,poduri, cai ferate, etc cadastru la milimetru iar sașii și germanii dezvoltau industrii care au rămas ca baza de pornire pentru industria comunistă după confiscare /naționalizare pe la voi abia se trecuse la opinca cu șireturi din piele.
Din câte știu Universitatea din Banie s-a înființat abia sub domnia regelui Mihai care a semnat decretul de înființare. Altfel, cine știe!!!
@Gigi
Să respectam adevărul istoric.
Transilvanenii nu au fost niciodată "turcizati "precum s-a întâmplat în Valahia (Tara Românească)deși au fost sub stăpânire turcă intre 1541 -1688 plătind tribut din poziția de autonomi.
Sub imperiul turc Transilvania avea statut cvasiautonom și participa la negocieri de pe poziții egale cu beligerantii inclusiv în războiul de 30 de ani.
În Ardeal, regimul austro-ungar a adus cu totul alte reguli și standarde sociale decât cele promovate de turci mai ales în cealaltă zonă românească.
Standarde mult mai înaintate și evolutive spre progres și civilizație moderna benefice ardelenilor.
Este știut faptul că turcii au fost consevatoristi, nonevolutivi, cauze din care au pierdut războiul și imperiul.
Păcat ca Valahii și azi se țin de acele metehne turcești neacceptand infuzia regulilor occidentului dezvoltat și cu alte standarde sociale. Pe scurt, competiție, progres, civilizație prin politicieni patrioti și fără cozi penale în funcții de conducere în stat.


Ein Stein spunea...

avianyc ce legatura este intre Banat si Transilvania ca nu e prima oara cand faci astfel de alaturari nefericite? Dupa stiinta mea Banatul nu a fost in stapanirea fostilor vostrii stapani ci doar in administratia lor o perioada de timp, e o mare diferenta, pe deasupra Banatul se numeste Banat asa cum Transilvania se numeste Transilvania, doua provincii distincte. Romanii banateni nu au apucaturi antiromanesti, ei sunt oameni rationali si nu au tarani care stau ganditori pe pietroi. Prin fiecare cuvant pe care-l scrii tasneste ura impotriva romanilor. Cred ca bunicul tau care a luptat in primul razboi s-ar rasuci in mormant daca ar auzi ce debiteaza odrasla lui.

Ein Stein spunea...

Mares autostrada peste munti este un parametru dintr-o urzeala mult mai complexa a haustriecilor si a slugior lor. Eu am mai atras atentia in cateva randuri, urmatoarea miscare majora a banditilor va fi luarea in stapanire a traficului pe Dunare cu infrastructura cu tot la care se adauga Portul Constanta, indiferent care e motivul sa-l dezvolte sau sa-l omoare. Asta e marele premiu. Sa speram ca sunt oameni care inteleg aspectul si vor lua masuri din timp altfel iar ne vom trezi cu incercari de lovituri de stat. De ce Romania se zbate intr-o saracie lucie e lesne de inteles, e ajutata din greu in special prin cozile de topor infiltrate la cele mai inalte niveluri ale statului, practica folosita din greu de banditi de-a lungul istoriei. Din pacate cei care stau si cugeta dar de fapt numa stau nu au cum sa priceapa lucrurile astea sau poate pricep si fac parte din algoritm. Ei se bucura de margelute de sticla si oglinjoare.
Am mai scris, cel mai bun spion e ala care nu stie ca e spion.
Dar intai sa urmarim cum decurg lucrurile cu exploatatiile de gaze din Marea Neagra, vor fi impresionati sau nu factorii de decizie de medalia lui Putin.
Sa speram ca licuriciul cel mare va fi alaturi de noi almintrelea nu ne vad bine.

avianyc spunea...

Când la unii "logica "merge mâna -n mână cu prostia.
Zice unul care tot schelalaie pe aici și nu spune nimic că prin trecători nu se construiesc autostrăzi pe motiv de........ tra la la.... etc.
După aceasi logică
Gilau- Borș nu se termină nu cumva să puteți ieși voi din "gulag"spre Occident cu lubenitele și gogosarii infestați cu chimicale din greu și să concurați piața vestică sau să furați tehnici și strategii măcar de la polonezi.
Băte-v-ar norocul de....... hahalere.

Ein Stein spunea...

Pai avianyc omule tu chiar nu pricepi nimic, voi suferiti de o boala care s-ar traduce cel mai bine cam asa: Stapanul meu e cel mai tare, el face si drege si ma altoieste cu simt de raspundere cand gresesc.

"Pe vremea când prin Ardeal Austro ungarii construiau catedrale,universități, drumuri,poduri...".
Asta au facut ungurii.

"sașii și germanii dezvoltau industrii care au rămas....".
Asta faceau sasii si germanii.
"În Ardeal, regimul austro-ungar a adus cu totul alte reguli și standarde sociale.."

Dar voi romanii cu ce dracu va laudati?

Nu mai alatura in comentariile tale Banatul cu Transilvania, sunt doua chestiuni diferite.

Ai grija la asta:
"Pe scurt, competiție, progres, civilizație prin politicieni patrioti și fără cozi penale în funcții de conducere în stat."
S-ar putea sa nu convina stapanilor si apoi ce te faci.

Daniel Craciun spunea...

cumva, atacul lui firea impotriva lui dragnea, are legatura cu recenta rectificare bugetara, prin care au fost reduse semnificativ bugetele Serviciilor si ale adtiei prezidentiale ? eu inclin sa cred ca DA !!!

Stelian P. spunea...

@Iulian
A crescut mindria in mine cind am citit ca „....porturile de la M. Neagră, care ar scoate din uz, aproape și treptat, pe cele din Nordul EU!.....” Deci noi le-am face dar.....nu suntem lasati.
Cine ne-a oprit sa facem autostrazi in Romania ? Scrie undeva in Tratatul de aderare ca autostrazile se fac doar cu aprobare de la Bruxelles ?
Pina o sa punem noi pe butuci porturile din Nordul UE sa comparam doar 3 cifre statistice.

Portul Constanta (LOCUL 9 IN EUROPA)
Are o capacitate de operare anuala de aproximativ 120 milioane tone
Numar de angajati: 6000

Portul Rotterdam (LOCUL 1 IN EUROPA)
In fiecare an aici sunt descărcate şi încărcate 420 de milioane de tone de marfuri,
Autoritatea Portuară are 1200 de angajaţi

Nu mai aruncati vina pe Miclos, Hans sau alti neromani. Mai bine uitati-va in oglinda iar slana si brisca sunt vitale pentru cei care muncesc din greu nu mistocareli pentru propagandisti.

Iulian Mareș spunea...

Cine a zis că nu se pot face autostrăzi prin munți și/sau trecători? Treci mai, logicianului TFL la Bumbesti-Livezeni!...Fi brigadier!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
În afara faptului că cineva dorește porturile pt a le micșora capacitățile, realitatea cea mai dură este că noi am intrat în UE și economia de piață, că mielul la abator!
Cunoști un Premier amenințat cu pușcăria daca face o autostradă? Oare s-ar scurta drumul mărfurilor din și spre Orientul Îndepărtat?
Un port ca să treacă de la capacitate națională la cea internațională nu se face așa, pac-tac! Inconvenientul ar fi doar Bosforul, pt limitare și pilotare, dar câștiga și turcaleții!
Om vedea noi....mai nașpa că haustriecii și hungarii nu au port, ci poarta, nici măcar nouă, ca să se uite la ea!

Huhu Rezea spunea...

Autostrada de pe Valea Prahovei va fi cu taxa de trecere.
Partenerul privat care va construi și exploata tronsonul Brasov-Ploiesti trebuie asigurat că întreg traficul dinspre Transilvania spre Sud va fi dirijat că într-o pâlnie spre Brașov.
Altfel, trebuie sa fii dus cu pluta că sa nu intri pe varianta Sibiu-Pitești-Bucurezti și să mergi pe o varianta ocolitoare prin Brașov, ca sa mai plătești și taxa de trecere.
Iată motivul adevarat pentru care nu se construiește mai întâi autostrada Sibiu -Pitești.
Coldea l-au amenințat pe Ponta nu pentru că voia să faca o autostradă pe Valea Prahovei ci pentru că împreună cu Ghiță torpilau finantarea autostrăzii Sibiu -Pitești.

avianyc spunea...

@ Huhurez
Când nu o sa mai aveti pe cine da vina probabil veti spune că ”extraterestii” ne baga bete-n roate.
De la Ponta pâna acum am mancat multe pâini si o sa mai mancam in continuare productia pe 10 ani de la ”Boromir” până ajungi la Sibiu pe autostrada.
Retine Huhurez & gasca , nu presedintele face autostrazi ci onor guvernul mult apreciat de domnia voastra.Cred ca Tudose ,asa mai dintr-o bucata o pornea cel putin in mod sigur. Dar ca la voi ,după Cza si nea Nicu cu el.
Oricum pe la Valcea daca o tai in linie dreapta de la Cozia catre Govora mananci doua pâîni pâna scapi de semaforizarea din metru in metru. Rezolvati voi cel putin treaba asta că sunteti in calea drumetilor de toate soiurile care vă si pun eticheta.

Iulian Mareș spunea...

Președintele și aparatul său fac parte din executiv!
Dar ce te faci cu unul care citește greu și înțelege și mai greu?

avianyc spunea...

Da, într-adevăr Basescu făcea parte din executiv (de la execuție, executanți).
Bate-v-ar norocu de.....îngrămădiți!
Dar mai nou dacă Vio se ocupă de politica externă dece nu!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Că sa realizezi cine este îngrămădit, ia de citește din Constituție:

ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.

Iulian Mareș spunea...

#!
Ai auzit de executiv bicefal?
Ai auzit de domenii cu subordonare dubla?
După mințile crețe, de ce miniștrii MAI, MAE, MApN nu sunt consilieri de stat, cu rang de ministru?
Vezi? Prostia cu republica semi-prezidentiala trebuie să înceteze cat mai repede!
Cu cine face Președintele politica externă? Vezi cum se ratifică, sau nu, ceea ce el semnează! La București nu merge a la grofi! Sigur nu!

Iulian Mareș spunea...

Huhu, asta-i rezultatul școlilor la FF, sau prostocratie, pe care tot el o înfiera, mai sus!
Este și masokist! :))

avianyc spunea...

@ Huhurez
Intre atribuțiunile președintelui și rolul ministrului de externe puțină diferenta. Că unele chestiuni sunt complementare este cu totul altceva.
Constituția îl prinde pe președinte la executiv fiindcă mai există doar doua puteri în stat, legislativa și judecătorească.
Președintele are atribuțiuni clare stabilite prin cap ii din Constitutie.
Vio nu face parte din cap II.

Iulian Mareș spunea...

Ia uite ce dur este Egiptul!

https://m.stirileprotv.ro/lbin/amp/index.php?article_id=3794172

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Mai bine legiferam și făcea parte din puterea clericală!
Și așa te crucești la ce scoate pe gură!