Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 03, 2018

Primele MRÎeli împotriva lui Iohannis

19 comments
La DiGi-UM,  statul profund a dat semnalul că nu-l mai susține pe Iohannis.
Ciolos, liderul cvasi-necunoscutului MRÎ, a rostit primele critici la adresa celui care a fost obligat, de același stat profund, să-l ungă premier, când Ponta a primit ordin să demisioneze, după tragedia din clubul rokerilor de la Pionierul.

Iata câteva „învățături” pe care Cioloș i le transmite lui Iohannis:

„Eu ştiu că domnul Iohannis ţine foarte mult la a respecta Constituţia. E un om drept, e probabil şi caracterul dânsului şi profilul dânsului, şi apreciez asta, am apreciat asta de multe ori şi pe perioada în care am fost prim-ministru. Cred însă că Preşedintele României, în momentul de faţă, are nevoie să fie, sau românii au nevoie ca Preşedintele României să fie mult mai dătător de încredere că îşi foloseste prerogativele în aşa fel încât să apere cu toate mijloacele pe care le are statul de drept şi să dea acest semnal foarte mult. Poziţia de Preşedinte, aşa cum o simt eu, are nişte prerogative formale şi are nişte prerogative morale, lumea aşteaptă într-adevăr mult mai mult decât permite Constituţia de multe ori de la preşedinte, dar cred că preşedintele trebuie să găsească modalitatea prin care respectând Constituţia să dea în permanenţă acea încredere oamenilor care l-au investit”, a declarat Cioloş, într-un interviu acordat, sâmbătă, Digi 24.
În momentul în care Liviu Dragnea a venit cu propunerea Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, dacă ați fi fost președintele României, ați mai fi dat o șansă PSD-ului? a fost întrebat Dacian Cioloș.
Dacian Cioloș: Nu i-aș fi dat această șansă doamnei Dancila, asta în mod clar. Eu, cel puțin, nu i-aș fi dat o șansă doamnei Dăncilă.

19 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Ciolos-Nealesul, sustinut prin OZU si de catre MISA s-a dat la glume de cartier, cu perdea!
Atentie....Bivolaru mai si filma! Inregistrarile unde sunt? Dar copiile lor?
Se adevereste ca "moroii iau din casa, dintre rude si prieteni!"

Iulian Mareș spunea...

La multi si gloriosi ani fostilor, prezentilor si viitorilor Vanatori de Munte!
Ieri, 03.11, s-a sarbatorit ziua lor, a stapanilor piscurilor, trecatorilor si vailor montane!

PS-La multi ani, cu sanatate unui VM-ist, care si-a suspendat activitatea!
Mesajul pentru el pe UUS, US, UM si UL/LW: .....: "Esti asteptat in mediul online!"

Iulian Mareș spunea...

KWI este depasit si poate nici nu va mai incerca sa candideze, negociind un pact pe propriile-i dosare, el fertilizand terenul pt Ciolos:

https://t.dcnews.ro/gusa-scenariu-negru-despre-iohannis-chirieac-si-eu-suspectez-acest-lucru_621529.html

Iar Ciolos nici macar nu gandeste romaneste, nu-l intereseaza Romania, cu problemele ei .... :

https://t.dcnews.ro/cozmin-gusa-raspuns-fulger-despre-dacian-ciolos-ceva-groaznic-nu-l-intereseaza-romania_621527.html

Leon spunea...

Pentru ca pe 3 Noiembrie 2018 s-au sarbatorit 102 ani de la infiintarea Armei Vanatori de Munte, cu permisiunea Adminului, public in continuare cateva fragmente din amintirile bunicului din partea mamei, Nicolae Carcadia, participant in Primul Razboi Mondial intro unitate de Vanatori de Munte:
,,..In toamna anului 1916, cand nemtii au intrat in tara noastra, a sosit ordinul de incorporare pentru contigentul 1919 si 1920 la Regimentul 42 Dragasani si am mers pe jos in convoi pe directia Slatina, Pitesti, Bucuresti, imbracati cu hainele noastre civile, asa cum am putut fiecare, iar mancare ne-a dat in Dragasani cate doua paini si o cutie de conserva.
Aviatia nemteasca ne-a bombardat deseori, atat convoaiele de pe sosele cat si trenurile iar cand am ajuns la Iasi, nu mai eram nici jumatate, multi militari si civili refugiati murind de foame, de frig, de boli si de bombe. Eu cand am ajuns la Iasi, regimentul meu s-a oprit in comuna Ciurea si in primele trei nopti am dormit in niste sire de paie; iarna era foarte grea, zapada a ajuns la un metru in perioada Craciunului iar noi eram flamanzi, murdari si plini de paduchi, nu aveam de niciunele ; in primele zile de la sosire in localitate am mancat porumb crud, luat din patulul unui chiabur din zona.
Am fost cazati sapte insi in camaruta unei femei in varsta; de la unitate primeam o bucata de mamaliga si o portie de mazare veche ; lemne nu aveam si mergean cate 10-15 insi intr-o padure aflata la 5 kilometri departare facand partie si aducand fiecare cate o bucata de lemn. Ca sa ne potolim foamea luam cate un sac de sfecla din vagoanele garii din apropiere, pe care o coceam sau o fierbeam ca pe ceai. A fost o perioada grea,iar cand a venit primavara au inceput oamenii sa moara de tifos, cam 5-6 pe zi...,,
Si bunicul s-a imbolnavit de tifos, dar s-a vindecat...am povestit acest episod cu ceva timp in urma, tot pe acest blog.

Leon spunea...

Continuare..!
,, In data de 15 octombrie 1917, a venit ordin ca toti refugiatii din Oltenia si Muntenia , contigentele 1919 si 1920 sa se prezinte la unitatile lor pentru recrutare. M-am prezentat imediat la regimentul 42, in comuna Ciurea, m-a recrutat si am fost repartizat la arma VANATORI de MUNTE, si cand a inceput Razboiul in tara noastra, nu era decat un Batalion de Vanatori de munte, si atunci in Moldova s-a infiintat primul Regiment de Vanatori de munte, cu baieti tineri dintre cei refugiati. Eu am fost repartizat la Batalionul nr.4 la Manastirea Neamt, iar celelalte trei batalioane in zonele muntoase ale Moldovei, unde am fost instruiti pana in primavara anului 1918.
Deoarece am avut pierderi grele in aceasta perioada , Romania a incheiat un Armistitiu de pace cu nemtii, iar unitatile militare infiintate in timpul razboiului au fost desfiintate , inclusiv vanatorii de munte, si am fost trimisi la alte institutii. Eu am apucat la un spital de raciti din localitatea Limanu, acolo unde se varsa fluviul Nistru in Marea Neagra, in Basarabia. Aici am facut si eu 7-8 bai de namol si am reusit sa scot reumatismul din picioare ( le aveam umflate de la genunchi in jos ).
In toamna anului 1918 am fost rechemati la Regimente, asta dupa ce pe la gurile Dunarii intrasera Francezii, Englezii si Americanii, am reluat instructia militara si cu unitatea mea am ajuns in UNGARIA, la Budapesta.
Regimentul meu il avea Comandant pe Printul CAROL al II lea, iar in perioada stationarii in Budapesta am avut onoarea sa fiu Planton la Cabinetul Printului in anul 1919. Am ajuns apoi cu cu Regimentul nostru la Bistrita Nasaud, iar Printul Carol mi-a acordat 30 de zile de concediu in primavara anului 1920, desi Maria Sa dorea sa-l insotesc in excursia pe care a facut-o in Franta si Anglia, dar la rugamintile mele de a merge la parinti in Oltenia, pe care nu-i mai vazusem de aproape 4 ani, m-a inteles si mi-a acordat acest concediu.
Apoi am revenit la unitate la Bistrita Nasaud si dupa cateva luni am fost trimis la Bucuresti, la Trenul Blindat, la paza, pana in primavara anului 1921 cand am fost lasat la vatra..,,
Ca un fel de epilog la acest jurnal scris de bunicul meu (jurnalul are 9 pagini ) destul de tarziu, intre anii 1970-1974, dupa cei 5 ani din perioada Razboiului cand a trecut de multe ori pe langa moarte, pe data de 24 mai 1974, la varsta de 77 de ani, a murit cu sapa in mana prasind porumbul( cum altfel putea sa moara taranul roman..) pe locul care probabil l-a primit de la rege pentru participarea la Primul Razboi Mondial..! Si ce de mandru era, stiind ca unul dintre cei 9 nepoti ajunsese Locotenent..!

Huhu Rezea spunea...

@leon
Poti trimite toate însemnările pe adresa de gmail a blocului, pentru a le publica intr-un topic separat. Poate si o poza a bunicului.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, multumesc pentru publicarea acestor insemnari..!
Am extras numai perioada razboiului, in sensul ca peste putin timp Sarbatorim Centenarul Marii Uniri, si poate relatarile bunicului prezentand o parte din ororile razboiului, poate trezesc in inimile si sufletele noastre mai mult respect pentru cei care efectiv au facut posibila aceasta Unire.
Si sa nu uitam niciodata ca fara Armata Romana, Politicienii vremii nu ar fi reusit acest miracol; Armata a fost si la Chisinau, si la Cernauti, si la Timisoara dar si la Budapesta..!
Poate citesc aceste randuri si Politicienii zilelor noastre !
Celelalte pagini se refera la Familie: Casatoria, cei 7 copii, cei 9 nepoti, etc. si nu cred ca prezinta interes pentru colegi.
Oricum multumesc pentru intentie !

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Trenul blindat, de comandament, folosit și în WW2, există și azi și după un RC și modernizare este operativ.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
După nume, bunicul era vâlcean, din zona viticolă.
Nu ar strica 2-3 pagini în facsimil, ca document istoric de Centenar!

Unii dintre noi am avut bucuria să trăim, petrecem, 2 centenare;
Centenarul Micii Uniri, în 1959, și, acum,
Centenarul Marii Uniri.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, caietul original scris de mana bunicului in anii'70, este la unul din cei trei copii care mai sunt in viata si locuieste in Bucuresti! O sa incerc cumva sa intru din nou in posesia acestui caiet..!!

IAR99Army spunea...

@LEON
Sigur esti de linga Dragasani si locuiesti pe linga SIF Oltenia ? Dupa descriere cred ca esti absolvent de ATM , sing artilerie daca nu gresesc. nu te ascunde de camarazi caci prin pozitia si postarile tale, de-a lungul timpului, pe acest blog meriti salutari cordiale si multa sanatate. Cred ca politicienii de doi lei, fara caracter si fara dragoste de tara din ziua de azi nu sunt interesati nici de eroi, nici de veterani de razboi, nici de militari in general si nici de popor. Scopurile lor sunt doar interesele de grup si de clan si imbogatirea cu orice pret in detrimentul celor multi.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ceea ce ai descris in prima parte, face parte dintr-o operatie a MStM pentru salvarea si asigurarea regenerarii fortelor Armatei Romaniei dintr-un teritoriu ce urma sa fie vremelnic ocupat; sub acoperirea armatei, prin actiuni de intarziere si temporizare au fost dirijati, planificat, majoritatea barbatilor tineri, fapt ce a asigurat resursa umana pentru regenerarea si completarea MU si UM!
Ca operatia s-a desfasurat in conditii f grele, mars pe jos, fara hrana si ekipament este o poveste adevarata, dar sa luam in calcul ca erau unitati slab dotate, cu o arma la 3-4 militari, prost hraniti....etc! Au existat situatii cand militarii din UM de instructie se antrenau cu pusti de lemn!....deh, politicienii vremii! Mai mult, s-a analizat posibilitatea "Guvernului din exil" si nu la Iasi! Dar jertfa lor nu a fost zadarnica.....dintr-o tara capitulata, ramasa practic cu nici 1/3 din teritoriu am devenit Romania Mare, aducand la trup mai mult decat speram!
Si asta pt politica de aliante si geniul regelui care a intrat in razboi de partea Fortelor Binelui, contrar neamului sau!
Unirea Mare s-a facut sub acoperirea frontierelor de catre Armata, ba mai mult i-am ajutat si pe vecinii de la Vest sa intarzie cu cateva zeci de ani bolsevismul!
Dupa ce trupele romane au defilat in Budapesta s-au retras in teritoriul national, fara pretentii!
Nu sunt multe situatii ca aceasta in Istoria Mondiala!
Asa sa ne-ajute Dumnezeu! Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe romani!
Dar, sa nu uitam ca "Tara noastra nu-i intreaga si un juramant ne leaga.......si asta doar pana-ntr-o zi!"

Leon spunea...

@Iulian, multumesc pentru explicatii !
Chiar nu intelegeam de ce au luat leatul 19 si 20 si si i-au adus in Moldova fara sa fie incorporati si echipati pentru lupta.
Politicienii de azi din cine mai formeaza Rezerva Armatei Romane ?
Soimule, prefer sa ramanem in anonimat pe online, este mai interesant..!
Poate ne intalnim pe 1 Decembrie si ne spunem mai multe..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ți-aș spune mai multe...cum se analizează azi și se va acționa mâine, dar nu e nici locul și nici momentul!
Și asta la modul real!
Știi, că cetățenii evrei se prezintă singuri pt sarcini militare, indiferent de latitudinea și meridianul unde sunt la un moment dat? Oare de ce?
Oare de ce intelectualii pașoptiști au revenit în matca după absolvirea studiilor în străinătăți?
Simplu....bursa era doar românească cu obligația revenirii... și..., mai departe se subantelege!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ce-i drept am muncit și câțiva ani pe Amaradiei, destul să las urme! Bune, rele, nici nu mai contează!

Gigi spunea...

Poate mulți se întreabă-și aici mă refer la celelalte popoare "preetene"-cum de poporul român de-a lungul istoriei a rezistat tuturor invaziilor barbare,a două războaie mondiale,bașca că am luptat pt.obținerea Independenței față de "Înaltă Poartă",unde ARMATA ROMÂNA a dat tribut de sânge dar ce tribut,pentru a scăpa de jugul otoman.
Acest popor a suferit pierderi uriașe,atât de vieți omenești cât și economice.
Atâta timp cât în viață mai sunt fii,nepoți,ai acelor eroi care au luptat și sau jertfit pentru apărarea țării,acest popor-si asta să bage bine la cap vremelnicii politicieni care acum își bat joc de părinții și nepoții lor-
va dăinui în veci.
Să nu creadă acești conducători cocoțați în fruntea bucatelor țării că "Marea Mută"va rămâne indiferentă la infinit.
Ferească Sfântul sa iasă din amorțeală,FS să fie chemată la datorie să lupte sub DRAPEL!
"Patria se cheamă norodul iar nu tagma jefuitorilor"!
***TUDOR VLADIMIRESCU.***
__________________

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
In credulitatea și spiritul lor de conservare, ca să nu folosesc termeni mai supăratori, românii se lasă ușor cotropiți. Se fac frate și cu dracul, un soi de trădare, în speranța că il vor păcali mai târziu.
Cotropitorii au constatat, apoi, că, prin cultura și obiceiurile lor, aceeiași români sunt foarte greu de stăpânit, mai ales regățenii sudici.

CEZAR spunea...

Special pentru m-Alul ...care din obisnuinta se extaziaza la orice..sau poate ca nu a citit bine:
,,..In toamna anului 1916, cand nemtii au intrat in tara noastra, a sosit ordinul de incorporare pentru contigentul 1919 si 1920 la Regimentul 42 Dragasani si am mers pe jos in convoi pe directia Slatina, Pitesti, Bucuresti, imbracati cu hainele noastre civile, asa cum am putut fiecare, iar mancare ne-a dat in Dragasani cate doua paini si o cutie de conserva.
Aviatia nemteasca ne-a bombardat deseori, atat convoaiele de pe sosele cat si trenurile iar cand am ajuns la Iasi, nu mai eram nici jumatate, multi militari si civili refugiati murind de foame, de frig, de boli si de bombe.
===================================
Halal operatiune organizata si condusa de MStM..ul vremii! Ar trebui judecati si condamnati in contumacie...
Nu ma indoiesc aproape de loc ca si cei de acum ...ar face cam la fel !
Noroc cu SUA..ca mai este pe aici !!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Excelent!

Huhu,
Excelent! ....în plus și că susținere este de studiat pozitia sudiștilor față de Imperiul austriac, care ajunsese pe la 1729 să înrobească Oltenia, Eterna Terra Nova! Timp de aproximativ 4 decenii administrația austriacă nu a reușit să ia niciun sfanț, plecând singurat, cu coada nu între picioare cu în gură!
"A trebuit să moară oameni" ca un individ, dezastru național, să inghita rumegușul pădurilor carpatice, pus în plicul scrisorii unui directoraș austriac al unei firme de defrișat falnicii Carpați!
Păcatul îl va urmări și în mormânt și nu va avea parte nici de lumeștile 4 scânduri, ca să nu pângărești lemnul țării!
Așa sa ne-ajute Cel de Sus!