Un produs Blogger.

marți, mai 07, 2019

E greu pentru instanţă să constate, fără raport de expertiză, că reclamantul a fost păgubit lunar cu suma de 234 lei

17 comments
Ce spuneam? 

Ora estimata: 09:00
Complet: CivFondCM2-N
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată acţiunea formulată de reclamantul Chioaru Gheorghe în contradictoriu cu pârâţii Casa de pensii Sectorială a M.A.N. şi Ministerul Apărăii Naţionale. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată la 7.05.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. 
Document: Hotarâre  367/2019  07.05.2019

Decizia de actualizare care face obiectul dosarului aflat pe rolul Tribunalului Botoşani am corectat-o aici.
Consilierul Pădureanu prezintă sec calculele efectuate de CPS, fără a intra în justificări  penibile, cum au făcut alţi colegi de-ai săi, de ce lipseşte indexarea de 5%, reglementată pentru anul 2016, din cuantumul  final al actualizării din 30 06 2017.
17 comentarii:

vasile iosif spunea...

Dle H,

Din pacate textul nu este lizibil.
Ati putea face ceva ?

Cu stima,

Leon spunea...

@Huhu Rezea, cam greu de citit cele 13 pagini scrise de consilierul juridic de la MApN, col.Paduraru, (care mai si greseste uneori,de exemplu, Decizia nr.108703/2 din 28.07.2016 este de Recalculare, nu de Actualizare..) nu se refera la majorarea/indexarea de 5%, deoarece colegul nostru de la STS nu a contestat lipsa sumei de 359 lei in decizia de actualizare.
PS. Consilierul juridic nu este ,,prietenul,, lui Cornelius..?

Huhu Rezea spunea...

"Iosif
Poţi să măreşti fiecare pagină cît vrei.
Cu un format mai mare îşi rup oamenii cursorul până ajung la comentarii.

Antonim spunea...

Mare dezgust provoacă asemenea porcării. Bine faceţi că le publicaţi şi continuaţi să încurajaţi oamenii să pună la dispoziţia tuturor întîmpinări şi alte documente din procese. Acest lucru va duce la îngreunarea sarcinii unor nesimţiţi ce din păcate au şi grad militar şi mai mult, ajută petenţii să nu fie surprinşi în procese cu aceleaşi probleme.
Grobianismul numitului consilier juridic e evident din modul în care a radactat documentul şi nu are scuza obligaţiei profesionale, care este justificată doar atunci când sunt prezentate argumente legale nu şi abjecţii cu tentă cel puţin jignitoare. Oricum, pentru simetria comparativă cu referire la câştigarea doar la Tribunalul Botoşani a proceselor pe ajutoare, judecătorul este absolut îndreptăţit să-i aplice o amendă judiciară pentru abuzul de drept constând în exercitarea cu rea-credinţă a drepturilor procesuale. Sper să o fi făcut deja, se cuvine chiar maximul amenzii pentru insinuări ce aduc atingere independenţei magistraţilor.
Trecând peste vechile obiceiuri , de a rupe crâmpeie (şi doar bucăîţele care convin) din contextul unor considerente CCR cu referire uneori la alte legi sau situaţii juridice diferite, vreau să atrag atenţia la un aspect ce poate este doar o idee trăznită a unuia care zice orice numai să câştige. În ultimul paragraf de la pag.7 juristul lui peşte face o afirmaţie surprinzătoare:”trebuie remarcat că din pensia de care beneficiază un militar doar 9% reprezintă contribuţia acestuia , iar 91% reprezintă o sumă pe care o suportă Statul Român.” Dacă această afirmaţie are girul superiorilor săi, avem de-a face cu o abordare instituţională extrem de malefică (a se vedea intenţia impozitării diferentţei de la contributivă la serviciu). În continuarea afirmaţiilor aiuritoare, neica nimeni ăsta declară că şi pensia militară are o componentă contributivă şi una suportată de la buget !!!!
Măi Pădurici, P...rici, consilier juridic, după logica ta, soacră-mea pensionară public din 1998, pe vremea când contribuţia ei era 0 lei la fondul de pensii, înseamnă că acum are o pensie contributivă din care 0% e contribuţia ei şi 100% bugetul de stat ???!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, nu-i al meu.

Huhu Rezea spunea...

Stelian Palagheanu ne povestea despre acest consilier juridic, pe nume Pădureanu, ca a criticat acest blog în concluziile scrise depuse in instantă.

Iulian Mareș spunea...

Antonim,
Corecte concluziile d-voastră!
Obligat cineva i le-a avizat, kiar dacă nu există unul în clar! Asta spune multe...

Leo spunea...

Maestre , îl cheamă Păduraru pe individ, dar noi le spunem generic PĂDURENI.
Haita PĂDURENILOR are un nou mascul alfa. Nu stiu dacă mai este și aceeași femelă alfa care voia oleacă de conversație cu tălică în urmă cu ceva timp. (madam scârbu)

Militar de la 14 ani spunea...

E foarte bine că ne luptăm pentru drepturile noastre, chiar și pentru două sute și ceva de lei. Respect principiul.
Sunt curios ce se va face dacă se va modifica legea pensiilor și la recalculare o să ia mai puțin? Acum ia aproape 7500 lei net, dar când o să ia 5000-6000 lei net, conform simulărilor, ce o să se întâmple?
Deci, la unii o să scadă la alții o să crească dar nu cum ne-am aștepta. Să vedeți atunci discriminări. De ce unuia i-a crescut iar altuia i-a scăzut? E o poveste pe care nu știu dacă o putem gestiona noi. Până la urmă tot la gulerele albe ajungem. Vă vine sau nu să credeți, asta e. Toate avizele/semnăturile sunt date de aceștia. E și normal. Dacă ai fi ministru, premier etc. cui i-ați cere acest lucru? Doar nu unor asociații de pensionari. Pe ei îi păcălești ușor, le dai 50% brut si le iei impozite de 45%. Misiune îndeplinita, au crescut pensiile la militari. Săriți civili pe ei! Și apoi referendum pe pensii speciale. Vreți sau nu să treacă? Atenție ce ne dorim. Să nu ne entuziasmam pentru nimic.

Alexcta spunea...

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000827182&id_inst=2

Alexcta spunea...

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000827182&id_inst=3

Pop Iuliu spunea...

Consilierul juridic judiciar MAPN este lipsit de experiența, întrucât face câteva afirmații care îl descalifica, de genul ca pensiile militare “ au o componenta rezultata din contributivității de 9%, restul de 91% fiind suportat din bugetul de stat”!:)))
De asemenea se exprima jignitor la adresa Pensiinarilor militari!
Rușinos pentru un cadru militar in activitate sa facă astfel de afirmații!!!

LUPUL spunea...

buna ziua
Sărmanul PADURARU poate l-o ierta careva dar nu cred că finalul v-a fi în favoarea lui .El habar nu are ce este scris acolo .
Acest material si multe altele care sunt nomiminalizate prin Acte procedurale sunt concepute dupa un TIPAR bine pus la punct de MAFIA MILITARĂ , de către Sectia juridică a CPS a MApN și Direcția Generala juridica a MApN care apoi este dată acestor marionete teritoriale care le înaintează instanțelor prin diverse mijloace .Acestia nici nu se prezintă in fata instanțelor întrucat habar nu au ce reprezinta fiecare înscris .
În dovedire vin cu un act Procedural ÎNTAMPINARE înaintata Tribunalului Iași care nu a fost semnată de numitul Paduraru și trimisa prin posta militara de la UM 01189 Botoșani.
Cine a întocmit Actul Procedural daca numitul PADURARU nu l-a semnat .Aici l-am prins cu mâța in sac.
Trebuie chemat în fața instanței si sa jure cine întocmeste toate actele procedurale și sa dea explicații privind fiecare înscris apoi dat pe mana Parchetului militar .
Aceasta mafie trebuie stârpita imediat întrucăt instanțele cred că acestia își asumă riscul pe când acestia le duc în eroare.
la procesul cu actualizarea mi-a trimis un plic de postasul l-a adus cu geamantanul.CPS și DGJ le da consilierilor juridici teritoariali ordine să ducă cu orice preț instațele de judecata în eroare ca să iasă din rahatul lor mizerabil.

LUPUL spunea...

O porcarie de nedescris
Vine mișeleste cu o zi inainte de data de judecata și baga NOTE și CONCLUZII SCRISE cu o doaie de articolo și legi de se uita judecatorii la ele dar habar nu au ce spun acestea .Dupa care judecatorii întreaba pe parati respectiv MApN care este punctul lor de vedere .
Dar de cand tu judecatorule întrebi paratul ce vrea să spuna acel articol de lege .Tu ce rol mai ai în complet.
Auzi cretinatate ."Anexam delegatiile în cauză "
De ce nu a scris ca mă duc oaia la stână.
Ia și citește juristule copie de aici și dute cu ele repede la Registratură la instanța din IAȘI poate îl ia pe PALAGHEAN la bâză.
PĂDURARU -EU NU APLEC CAPUL DECÂT SĂ-MI ADMIR PANTOFII SĂ NU UIȚI ASTA .
In conformitate cu dispozițiile legale mai jos prezentate, NU DELEGAȚIA autorizează pe Consilierul juridic Paduraru Fanica de la Unitatea Militara 01189 Botosani să întocmească acte procedurale ci ÎMPUTERNICIREA emisă de Șeful Directiei Generale juridice a MApN
Împuternicirea, se referă la actul de acordare a puterii decizionale angajaților care îi fac responsabili și răspunzători.
Pe când Delegarea este aceea de a aloca sarcini angajaților spunându-le ce să facă și în ce mod.
Or, Casa de Pensii Sectoriala a MApN nu are puterea de a da ordine și a trasa sarcini unui cadru militar angajat sau numit într-o structura centrală a MApN conform legii iar în conformitate cu dispozițiile HG 144/2016 privind atribuțiile, organizarea si functionarea Caselor de pensii sectoriale din Ministerul Apararii Nationale "Art. 1,alin (1) Casele de pensii sectoriale sunt structuri cu personalitate juridică, infiintate prin lege, în subordinea Ministerului Apararii Nationale." .

LUPUL spunea...

Legislatia militară precizează foarte clar cum trebuie să funcționeze actele procedurale, documentele anexate și cum sunt înregistrate și transmise/ înaintate către instanțele de judecată de către partea militară . În caz contrar acestea sunt lovite de nulitate conform legii și sancționate de legea penală.
În conformitate cu dispozitiile Ordinului nr. M 125/2017 pentru modificarea și completarea Instrucțiunilor privind activitatea legislativă și de asistență juridică în Ministerul Apărării Naționale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.75/2009 ,
1.) La articolul 1, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
"Art. 1. alin.(1) La data de 14 octombrie 2017, Direcția pentru relația cu Parlamentul și asistență juridică se reorganizează și devine Direcția generală juridică.
(2) Organizarea activității procesuale în Ministerul Apărării Naționale se realizează prin dispoziții ale șefului Direcției."
În subordinea Direcției generale juridice funcționează Centrul asigurare procesuală teritorială, care reprezintă și apără interesele Ministerului Apărării Naționale în fața instanțelor judecătorești din teritoriu.
1.)-"Ordinul nr. 97/2012 pentru modificarea și completarea Instrucțiunilor privind activitatea legislativă și de asistență juridică în Ministerul Apărării Naționale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.75/2009
7. La articolul 64, alineatele (2)-(4) se modifică și vor avea următorul cuprins:
(2) Structurile Ministerului Apărării Naționale care au personalitate juridică, potrivit legii, pot fi reprezentate în justiție de către Direcție, la cererea conducătorilor acestora și cu aprobarea șefului Direcției, pe baza împuternicirii semnate de conducătorul persoanei juridice reprezentate. Cererile de chemare în judecată, cele pentru exercitarea căilor de atac,
14. La articolul 70, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:"
(2) Întâmpinările, cererile reconvenționale, cele pentru exercitarea căilor de atac, ordinare și extraordinare, altele decât recursul în interesul legii, precum și orice alte acte procesuale prevăzute de lege vor fi înaintate instanțelor de judecată, sub semnătura șefului Direcției sau a consilierilor juridici cu atribuții pe linie procesuală împuterniciți."
Art. 71. -
(2) Neexercitarea căilor de atac se aprobă de către șeful Direcției, la propunerea consilierului juridic cu atribuții pe linie procesuală împuternicit în cauză, înaintată ierarhic."
17. La articolul 72, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
(6) Activitățile de analize și sinteze de jurisprudență incidentă Ministerului Apărării Naționale, evidența consilierilor juridici, registratură și arhivarea dosarelor, asigurare tehnico-materială a activității procesuale în teritoriu, protecția informațiilor clasificate și altele asemenea, se realizează de către o microstructură constituită în acest sens în subordinea Direcției."

LUPUL spunea...

Ordinul nr. 125/2017 pentru modificarea și completarea Instrucțiunilor privind activitatea legislativă și de asistență juridică în Ministerul Apărării Naționale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.75/2009
Art. 63. -(1) În Ministerul Apărării Naționale activitatea procesuală se realizează de către Direcție și Centrul asigurare procesuală teritorială, de regulă, prin consilierii juridici cu atribuții pe linie procesuală."
5. La articolul 63, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:"(11) Organigrama Centrului asigurare procesuală teritorială, precum și cerințele pentru constituirea entităților organizaționale ale acestuia sunt prevăzute în anexa nr. 2 și se aplică începând cu luna octombrie 2017."
7. După articolul 81 se introduc două anexe, anexele nr. 1 și 2, al căror conținut este prevăzut în anexele nr. 1 și 2*), care fac parte integrantă din prezentul ordin.*) Anexele nr. 1 și 2 nu se publică, deoarece conțin informații clasificate.
......
ORDIN nr. M.9 din 6 februarie 2013pentru aprobarea Normelor privind protecţia informaţiilor clasificate în Ministerul Apărării Naţionale
Articolul 169
Personalul CDC, inclusiv cel desemnat potrivit art. 166 alin. (3), are următoarele atribuţii principale:
b) înregistrează, împachetează, sigilează, completează documentele de expediţie şi predă documentele destinate expedierii;
Articolul 219
Documentele clasificate se transmit către destinatarii din afara unităţii militare cu aprobarea comandantului.
În conformitate cu dispozițiile Art. 64, alin (2) din Ordinul nr. 97/2012 Structurile Ministerului Apărării Naționale care au personalitate juridică, potrivit legii, pot fi reprezentate în justiție de către Direcție, la cererea conducătorilor acestora și cu aprobarea șefului Direcției, pe baza împuternicirii semnate de conducătorul persoanei juridice reprezentate.
În acest sens activitatea procesuală se face prin Centrul asigurare procesuală teritorială iar evidența consilierilor juridici, registratură și arhivarea dosarelor, asigurare tehnico-materială a activității procesuale în teritoriu, protecția informațiilor clasificate și altele asemenea, se realizează de către o microstructură constituită în acest sens în subordinea Direcției."
2.) Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Apararii Nationale în conformitate cu dispozițiile HG 144/2016 privind atribuțiile, organizarea si functionarea Caselor de pensii sectoriale din Ministerul Apararii Nationale "Art. 1,alin (1) Casele de pensii sectoriale sunt structuri cu personalitate juridică, infiintate prin lege, în subordinea Ministerului Apararii Nationale." unde prin al patrulea Director adjunct -consilier juridic şef își desfașoara activitatea și Sectia juridica a CPS a MApN.
Sunt folosite la dosarul cauzei cât și în atacarea Cereri introductive Delegații ,dar Legislatia mai sus menționată prevede faptul că dacă Casa de pensii Sectoriala vrea să fie reprezentată în instanță de Directia Generală Juridică a MApN conducătorul acesteia înaintează o cerere catre Șeful DGJ a MApN care în baza ÎMPUTERNICIRII emise de acesta cosilierul juridic din teritoriu poate reprezenta cele doua instituții, dat fiind faptul că aceste delegații sunt făcute doar pentru a duce instanța în eroare .

LUPUL spunea...

Primiți mafia sistemului militar și a lui Păduraru pe care eu nu-l consider nici militar și nici consilier juridic =nimic.
Adresa are Nr.1005 are data de 01.04 2019 iar TERMENUL de judecată este pe data de 02.04.2019
Unde dracu a învătat acesta că data se redactează și unde este înregistrarea în evidenta CDC a UM 01189 Botosani, unde lucrează acesta .Antetul este a Direcției Generale juridice.
Cum dracu a mers acest act procedural la Tribunalul Botoșani.
De ce nu are adresa de înaintarea a comandantului UM 01189 Botoșani .
Cum dracu atașează Delegatiile în cauza dacă face actul cu o zi înainte .
JUR pe viata mea că reclamantul nu a primit cu actele procedurale în proces nici o Împuternicire
Acesta le are semnate în alb.Numai schimbă numele indivizilor.Are propria justiție .
Dar va fi judecat VĂ JUR PE VIAȚA MEA.
Cu aceasta manevra a dus în eroare Curtea de control judiciar Iasi .Iar pentru niște grade mizerabile calcă pe onoarea și demnitatea militarilor.