Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 02, 2019

Ruinele blocului Continental după cutremurul din 1977

4 comments
Ruinele blocului Continental, după cutremurul din martie 1977, în care şi-au pierdut viaţa, printre alţii, actorul Toma Caragiu și  regizorul Alexandru Bocăneț. Cu ei mai erau cãpitanul de securitate Nicolae  Susan și logodnica sa Daniela Cauca, tineri pe care familia Caragiu urma sã-i cunune religios.

Toți patru  ar fi rãmas în viațã dacã respectau o minimã regulã de siguranțã în timpul unui cutremur: sã nu ieși imediat pe scãri, acestea fiind cele mai expuse pericolului de prãbușire.
Pe masa din sufrageria lui Caragiu nici coniacul din  paharele din care beau cei patru nu se vãrsase în timpul cutremurului.

Fotografie colorizată digital
Fotografie originala alb-negru // via bucurestiulmeudrag.ro Blocul Continental situat la intersecţia străzilor Ion Ghica şi Colonadelor de Muzeul Bucurestiului. Licentiat sub CC BY-NC-SA 4.0.

4 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Amintiri dramatice si dureroase...Pacat! Atunci aveam cca 22 ani, pe 15, luna trecuta, abia implinind 64: Ce mai zboara timpul! Pot sa afirm foarte corect ca, acea zi fatidica, a fost pentru toti romanii cumpana vetii lor, pe care unii, din pacate, n-au reusit s-o evite! Dumnezeu sa-i ierte si sa-i binecuvanteze pe cei disparuti atunci, iar generatiile urmatoare sa nu-i uite!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
pe ce adresa de email sa-ti trimit ceva super...

*vezi ca de pe etiketa Contact din tablou nu se pot trimite email-uri!

Huhu Rezea spunea...

Adresa email a blogului este huhurez2013@gmail.com. O ai memorată ca ai mai trimis.

Iulian Mareș spunea...

Da, asa este....acum trimit!