Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 19, 2020

Unde duce Pasajul Ciurel din nordul Capitalei?

30 comments
Deocamdata, "se varsă" prin comunele Roșu și Chiajna în Centura de Nord a Capitalei. Urmează a fi executat un drum expres de cca 9 km, care va intra în autostrada București -Pitești -Sibiu, la km 13,
 preluând o parte din circulația de pe Bulevardul Militari... Maniu. 
In semn de protest, pentru că Firea nu l-a invitat la inaugurarea Podului Ciurel, Iohannis va pleca de la Cotroceni la Sibiu tot pe Bulevardul Maniu.


30 de comentarii:

monteoru spunea...

Zau daca te inteleg.Pai nu zici mataluta ca blogul nu are conotatie politica?Ma doare in pix de Pasajul Ciurel.Nimeni nu trebuie sa se laude cu autostrazi,drumuri de mare viteza,autostrazi,centuri atata timp cat sunt facute din bugetul tarii.Sa se laude cand sunt facute din fonduri europene nu din buzunarul meu al tau,al nostru al vostru.Trebuie sa fii tembel sa faci palate prin infometarea familiei.Uite asa a facut impuscatul si a primit drept recompensa un incarcator de pm.
Cum fostele si actualul guvern nu au fost in stare sa recupereze nici contributiile anuale la bugetul UE CIOCUL MIC.

anonim spunea...

I-a iesit sarma din...lu' Fi-rea??

Huhu Rezea spunea...

!Iosif
Nu vrei să muți acest comentariu pe un topic despre pensii?
E păcat de el să se piardă pe acest topic politic.

Huhu Rezea spunea...

Ai fi ultimul la care m-aș gândi când scriu un topic.
Esti caraghios dacă te crezi buricul pământului și că... dacă nu te interesează pe tine nu interesează pe nimeni.
Împușcatul a construit ceva durabil. Ii va purta numele sute și mii de ani.

Huhu Rezea spunea...

Ei, na, dacă nu duce la Hurziceni nu duce nicăieri?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Firea a facut si va mai face foarte multe lucruri bune, si o felicit ca este curajoasa cu multe initiative moderne, utile! Pacat ca este mereu obstructionata, ba chiar sabotata de dreapta inutila, care a dat cei mai idioti primari din istorie, ca un Crin Halaicu Șpagă, Basescu Turnatorul, Viorel Lis Cioclu Păcănele, si alti idioti iremediabil! Mai toti au fost ,,colorati,'' liberali, din viță nobila de căldarari si lingurari, vorba lui Mitraliera, si doar au ciordit, iata Firea nu ciordeste si construieste! PNL, v-a fugit puiul cu ața si șatra!!!

Viorel spunea...

Păi domnule monteoru, apartamentul în care stați sau ați stat cândva a fost construit și din banii bunicilor, părinților și poate chiar și din banii mei. Zic și eu ca și coana Lența. Când nea Nicu v-a dat și butelie ca să nu faceți mâncare la lampa cu petrol a fost bun sau nu ? Acum e împușcatul. Unul ca dumneavoastră l-a judecat pe tov. N.C. după care s-a sinucis. Până și avocatul apărării îl acuza. Asta judecată și dreptate coane monteoru ? Iar enervez pe câte unul. Avea dreptate fostul președinte Băsescu al cărui mesaj mulți nu l-au înțeles nici atunci nici acum când afirma ceva de genul: „România nu are nevoie de autostrăzi”. Toți au sărit în sus fără a asculta și finalul. Când am mii de km de drumuri de pământ, mii de km de străzi pietruite și alea ca vai de capul lor, câteva șosele asfaltate pline de gropi și o autostradă București – Pitești (96 de km construiți în 5 ani în condițiile și cu tehnica de atunci, nu ca acum în 10-20 cu costuri enorme datorate șpăgii) voi (adică poporul) vreți autostrăzi. Nu, drumurile de pământ le facem șosele pietruite, șoselele pietruite le transformăm în șosele asfaltate după care Pas cu pas trecem și la autostrăzi, deocamdată facem ce putem pentru a se circula în condiții mai bune. Așa cred că a gândit. Decât 2-3 autostrăzi și restul gropi mai bine tactica adoptată. Domnule monteoru, este o etnie în românia care deși are palate „autostrăzi”, doarme în cortul din curte iar nevoile și le face la WC amplasat un pic mai departe de cort. Cam așa ar fi vrut și unii români (critici) atunci.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Este clar că ești votant al bețivanului Băse , care a dat tara inapoi cu deceniile și a reintrodus poliția politică ca mijloc de eliminare a oponenților.
Daca se apuca din 99, când a rostit prostia ca nu avem nevoie de autostrazi, de construirea Coridorului IV european, aveam de cel putin 10 ani autostrada Mangalia- Bucuresti- Pitesti- Arad și varianta Brasov Turda- Oradea.
Nu ii ceruse nimeni atunci să construiasca numai autostrazi. Putea să rebiliteze si Drumurile Naționale.
Când vezi acum ca mai sunt 10-15% bucureșteni care îl vor din nou primar îți vine să vomiți.
Bețivani din toate cartierele bucureștene uniți-vă!

Mihai spunea...

La Oradea Bolojan a rascolit toata Oradea cu pasaje subterane ,supraterane, linii noi de tramvai , 4 poduri peste Crisul Repede ,sosea de centura pe 4 benzi cu giratorii la sol de legatura cu cartierele ,Baile felix etc,indiguire cu terase de promenada pe malurile Crisului Repede aducand orasul in cativa ani la statutul de Capitala Turistica a Romaniei.
Si totul pe bani europeni.
Si inca are foarte multe proiecte in derulare ,toate pe fonduri europene ,la care se lucreaza intens.
Pâna acum pe Bolojan nu la acuzat nimeni de fraude cu fonduri europene si publice ,rezultatul folosirii banilor in scopurile dorite de cetateni se vad la tot pasul.Sper sa-i bata pe pesedeii care au facut judetul cocină in calitate de candidat la CJ de sa le sara micii de sub nas si sa modernizeze si judetul precuM a facut cu municipiul Oradea

priviti aici inca unul din proiectele in derulare prin care se va fluidiza circulatia intre centrul orasului (pe Fosta Armatei Rosii -cine cunoaste) si noul cartier Grigorescu din Nojorid). Tot pe acesta stuctura se va prelungi cu 14 Km centura oradea de la intersectia cu soseau spre Bors pana la legatura cu A3 la Biharia.
Rusine ca ungurii au ajuns cu doua autostrazi la granita Ro (Nadlac si Bors_M$ iar sub CUC sa nu se faca de ras au inceput lucrarile pe bani publici la 5km de autostrada in vama Bors si le-au abandonat din lipsa de fonduri.
Mergeti acum sa vedeti cum arata vama Bors si cei cinci Km de autostrada dupa repornirea santierelor pe fonduri europeni.Sunt 7 benzi pe sensin vamă ,nu mai exista coada la Bors.
Pasajul ”Ciurdel” catre nicaeri ,vorba colegului de arma si pe bani publici grei ,gata in urmatoarele 5 mandate de primar ale cuiva probabil......
Gargara ieftina pe bani publici.
Vedeti aici interes si un mic proiect din cele multe aflate in derulare.Un nou pasaj supra cu sens girotoriu la sol pe centura Oradea.
@ Leon
Pe aici erau candva unitatile militare de care ai pomenit candva ca facand practica pe aici.

https://youtu.be/fyw5I2X-SZ8

In dreapta este cimitirul de care ai facut vorbire .
Poligoanele si o parte din unitati au fost rase dupa desfintarea unitatilor de graniță si transformate in parcuri industriale de amploare cu toate utilitatile asigurate de primarul Bolojan inclusiv mijloace de transport ,crese si gradinite in incinta parcurilor.
Deci se poate si altfel decat .......”Ciurdel” din bani publici .........

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, cu regret vă spun având în vedere că vă respect și apreciez pentru tot ceea ce faceți pentru noi. Unchiul soției mele este membru P.S.D. din anul 2000. A fost deputat P.S.D., prefect din partea P.S.D. și în ultimii 4 ani Președintele al C.J. din municipiul pe care îl cunoașteți, acum se pensionează. Chiar credeți că sunt trădător de neam și țară ? C.M., doar atât, pentru că ani de zile ca activ mi sau scos ochii că am pile și relații. Nu am apelat niciodată pentru nimic, în primul rând am muncit pentru că mi-a plăcut și m-a dus capul în al doilea, nu am vrut să creez probleme. Dacă m-ați înțeles, vă rog să oprim acest subiect aici, pentru mine este sensibil.

Calinmihaib12 spunea...

D-le VASILE IOSIF: de fapt:
=nu se știe CONCRET: CUM SE calculează=STABILEȘTE = o pensie - cu legea 223..după 2016 și..în prezent..!
=nu am văzut publicate..in M.O.
NORMELE DE APLICARE a legii 223/201..(nu:..M.25/..//2016..!)
=încă nu mi-e "clar" la ce "SOLDA DE FUNCȚIE"..de la lit."a" sau cea din SOLDA DE FUNCȚIE..COMPUSĂ din elemente salariale recombinate (..din cel puțin literele: a+ e +f..) se face referire și care..să fie peste cele 1.450 de lei..!,
sumă: care în prima situație: cu..lit."a" = mai mare de 1.450 de lei=ar fi o variantă FAVORABILĂ pensionarului , dar în a doua situație:NU AR FAVORIZA..decât pe CEI cu solda de funcție plătită (în cele 6 luni alese): recalculată și actualizată MAI MICĂ decât cei 1.450 de lei..!
DECI : link-urile pe care le
dați..NU SPUN NKMIC CONCRET, ..LĂMURITOR..!=în sensul celor discutate despre pensii stabili-te, recalculate, actualizate, ..ș.a.!

Huhu Rezea spunea...

Acum nu te întrece cu măsura că Oradea nu-i nici cât jumătate de sector din București.
Un astfel de pasaj ar trece peste aproape 1/4 din lățimea Oradei.
Pasajul CiurelValea este o mare lucrare de decongestionare a traficului dinspre centrul și estul Capitalei spre actuala Autostrada Bucuresti- Pitesti și spre viitoarea Autostrada Pitești- Sibiu - Timisoara-Nadlac.
Valea Prahovei își va reduce rolul de principală legătură rutieră dintre Capitală și Provincia Transilvania.

Mihai spunea...

Domnule Huhurez ,cu respect ,din câte stiu Bucurestiul are 6 primari plus unul general pentru facut excursii cu pensionarii ,dat banii pe se stie destul de bine pe unde ,lipsa caldură si apă caldă iarna ,etc,etc
capitole care nu se pot compara cu orasul cat un sector ,cel putin .....

Viorel spunea...

O logică greu de înțeles. Deci doi lupi se iau la bătaie, unul este mai slab și pierde lupta, se predă și-și pune gâtul pe trunchi. Celălalt, emoționat de gestul adversarului îi dau lacrimile și paralizează. Se uită unul la altul și dau la pace gândind cum afirmați că specia contează și că nu trebuie să dispară. Lipsește piesa de bază, lupoaica (,) care să procreeze și să le ducă neamul lupilor spre nemurire. Ce va ieși oare (dacă exista și lupoaica) dintre o lupoaică și un lup slab sau dintre o lupoaică și un lup paralizat (dacă este paralizat de la jumătate în jos, adio procreare, deci urmași). Probabil un pui de lup handicapat de care statul trebuie să aibă grijă. Totuși cel paralizat cum se îndepărtează sau și-a revenit. Iar înfrângerea nu și-o recunoaște decât unul care are curaj, când ești înfrânt din umilință nu faci altceva decât să aplici tactica pițigoiului prins în laț sau în cușcă (de ciudă), âți bagi ghiara în gât.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Admir perseverenta sangvina a camaradului, Calin Mihai! Trebuie sa-l sfatuiesc ca, a dezvolta discutii pe tema soldei de functie, o sa trebuiasca reprezentanti din magistraturi, Casa de Pensii, experti contabili, avocati de renume european si matematicieni de talia Gheba, si tot nu s-ar ajunge la o concluzie finala, corecta! E atat de ambiguu mestesugita de clocarimea gulerata incat doar Dumnezeu si Sf Petru o mai pot descurca, in orice caz o minte umana, NU! Viclenia si șiretenia primatelor clocare este atat de perversa, incat mintea lor a fost in stare sa fete o varianta oscilanta si derutanta pana si pentru genii!

Leon spunea...

@Avia, sa întelegem ca cele 11 poduri peste Crisul Repede, sunt utile Oradenilor, dar inca un Mega Pod peste Dambovita este inutil Bucurestenilor..??

vasile iosif spunea...

Stimate coleg,
Este clar ca echivalenta se refera la solda de functie inscrisa la pct.a.
Acesta a fost si obiectul procesului.
Verificati.
Succes.

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Te-am rugat să muți discuția pe alt topic.
Care pct. a)? Sentința Tribunalului Cluj s-a referit la drepturile salariale ale politistului, nu la drepturile de pensiee.

Leon spunea...

@Avia, nici Nea Nicu nu facea 3 inaugurari intro saptamana:
https://m.ziare.com/klaus-johannis/presedintele-klaus-iohannis-merge-luni-cu-sageata-albastra-pe-traseul-gara-de-nord-aeroportul-otopeni-1632297

Calinmihaib12 spunea...

D-le VIOREL: ce a spus..Băsescu ..atunci:legat de..AUTOSTRĂZI,.a spus o prostie ..,ca "să repari" ..?toate drumurile "defecte"..și abia "apoi"..să te apuci de construit AUTOSTRĂZI..ai nevoie-în primul rând..de TIMP..cam cel puțin-în cazul ROMÂNIEI:.de o "generație",adică..încă vreo.. cel puțin.. 30 de ani..!
Așa că..nu-l mai apăra,..și numai..cel puțin din simplul motiv că EL.. "nu are nevoie să fie apărat"..!,
IL apără.."sistemul"...!!

Viorel spunea...

Domnule calinmihaib, de sfaturi sunt sătul. De politicienii din România dar în special din Moldova sunt sătul. Marea majoritate (din întreaga țară) ca să nu zic toți sunt niște mincinoși și hoți. Cum ajung la putere primul lucru este cum să șterpelească ceva sau să-și pună pe toată p.l.m.a din familie în funcții bine plătite. În 30 de ani politicienii din Moldova (mă repet, 30 de ani Moldova a fost roșie / PSD / au luat-o în mână votând PNL-ul, dar o să vedeți că la locale și parlamentare își vor reveni) nu au fost în stare să dea un prim ministru. De ce ? Pentru că sunt fraieri și nu s-au grupat și ei în CLANURI, adică grupuri (grupul de la Cluj, Craiova, Teleorman, etc.) de interese, ale lor nu ale poporului. Președinte-NU, Prim ministru-NU, miniștri doar 4 în 30 de ani, AUTOSTRĂZI în Moldova-NU, șosele acceptabile-NU și atunci mă întreb, în țara aceasta numai Ardealul, Țara Românească sau alte regiuni istorice există ? Pentru ce să mă mai duc la vot dacă votul (promisiunea lor / dorința mea) meu nu contează. Moldova este asimilată sau considerată ca fiind Moldova de peste Prut ? Pe mine nu mă interesează nici Băsescu, nici, Iliescu, Ioahanis, Orban, Ciolacu sau cine d.a.u o mai fi ci mă interesează politicianul care are cuvânt „gen Ciucă”, când promite ceva face un lucru benefic pentru toată lumea, nu scuze și acuze.

Mihai spunea...

Uite că ma tin de cuvant.
Azi ,venind dinspre Oradea am trecut in premiera pe tronsonul de autostrada A3 ,Chetani –Iernut ,recent dat in functiune .
Sper sa fie o mare placere pentru patronul Huhurez faptul ca îi satisfac dorinta si in calitate de angajat al blogului ca reporter de teren pe zona Ardeal sa-i ofer sansa de publicare in premiera a filmarilor realizate pe tronsonul recent inaugurat. Si daca inaugurarea a fost facuta de Iohanis cu ai lui ,satisfactia pentru domnul Huhurez sunt sigur ca este fara limite.
Lotul din A3, Chetani –Iernut ,intrare din E60 la Chetani.

https://youtu.be/319AVY2ukLE

https://youtu.be/aT1qMM8Nyg4

Calinmihaib12 spunea...

DOMNULE.Vasile IOSIF:..m-am "dumirit"..:la lit. a)..în Decizia de STABILIRE a PENSIEI (în 2017),s-a "pus" suma de 957 lei (col.=4,85×VRS=197,3387)lei în loc de 1450 de lei..!
Dacă s-ar fi calculat S.F.(=a) cu 1450 lei..,ar fi rezultat o S.L.B.-Bz.-C = 5.956 lei(fără "alte".. sporuri..la lit. "g"..,decât 10 % = spor de rad.),o pensie de.."vreo"..5900 de lei..!

Calinmihaib12 spunea...

D-le VIOREL: eu nu dau sfaturi ne-cerute..!ce am scris:..sunt "constatări"..!

Viorel spunea...

Făcând comparație între cele două comentarii ale dumneavoastră referitoare la două categorii de pensionari militari, un ministru și generalii avari după stele pe care nu le-au putut obține ca activi și funcții în anumite structuri acum ca civili și cealaltă categorie de pensionari (prostimea în concepția dv.), de curiozitate vă întreb, dumneavoastră unde vă regăsiți ? La început, la sfârșit, la mijloc sau în afara subiectului și a concepției de pensionar militar, de om, de fost comandant (dacă ați fost indiferent de nivelul structurii), de coleg ? Părerea mea este că semănați perfect în gândire, comportament, realizări exact cu domnul Ciucă după ce a ieșit la pensie. Gargară și randament zero. Sigur sunteți invidios pe stelele și funcția domnului Ciucă și a celorlalți generali iar pe noi sunteți invidios pentru „valoarea pensiei pe care o avem” și dumneavoastră nu.
„ Soarta noastra a ajuns sa fie "scrisa in stele" de general si am ajuns la mana cate unui trepanat mintal care pentru o biata tinichea cu valoare simbolica umbreste batranetea a sute de mii de oameni, fosti camarazi de arme de-ai tzacanitului!”.
„Ei cam asa fac si unii cezari ,viorei si alti serbani ot Bartolomei de pe aici,numai ca ei nu o fac pentru a uita ci pentru ca atata pot, mai mult ,nici sa-i pici cu ceara fierbinte, nu sunt in stare.Aici se incheie geografia intelectului lor”.
„ mersul /lucratura din spatele pensiilor militare”. Mersul și lucrătura sunt făcute de unul sau unii ca dumneavostră, avari după grade și funcții, lacomi și răi la suflet cum au fost / sunteți / veți fi toată viața.

Leon spunea...

Apropo de INAUGURĂRI:
https://m.facebook.com/aorromania/?__tn__=C-R

Viorel spunea...

Și eu tot constatări am scris domnule calinmihaib și la perimul comentariu (modul de gândire și exprimare al fostului președinte băsescu / era vorba despre autostrăzi, șosele, drumuri conform topicului nu ce potlogării a mai făcut în ce 10 ani de domnie) și la cel de-al doilea (situația grupurilor / clanurilor politice, favorizarea unor regiuni și situația dezastruoasă din Moldova în care trăiesc).

Viorel spunea...

Degeaba ați trăit pe lumea aceasta, poate într-o altă lume veți fi un alt om (ceea ce nu nu cred pentru că răutatea, ranchiuna, dușmănia și toate părțile negative ale firii umane se regăsesc în dumneavoastră). Când o să vă întâlniți cu părinții, bunicii, străbunicii, etc., pe lumea cealaltă, să-i muștruluiți pentru copilul, nepotul și strănepotul idiot pe care l-au născut, crescut și „educat”. Se spune că (,) copiii nu trebuie să sufere din cauza părinților. Dumneavoastră sunteți unul ditre cei ce fac excepție de la regulă. Suferiți. Ăsta este și motivul comportamentului verbal al dumneavoastră, oare cum o fi cel fizic. Consultați un psiholog și un psihiatru. Nu trebuie să vă fie rușine de nici o boală indiferent cum s-ar numi ea. Nu știu pentru grandomanie ce tratament o să vă prescrie, dar să sperăm că o să vă faceți bine.
Poezii pot să vă scriu și eu, poezii adevărate nu glume de doi lei cu versuri de copii de grădiniță. Parcă v-am mai spus cândva, ați ajuns la vârsta când faceți primii pași și rostiți primele cuvinte (o fi mama, o fi tata, toți stau cu gura căscată și așteaptă să audă ce veți spune).

Viorel spunea...

Pentru domnul poet, rebusist și integramist al blogului.
28.Decembrie.1989 / U.M. 02666 Str. Petre Ispirescu București
Plecat din Galați octombrie 1988 - mai 1990 ca C.D.C.-ist la construire Casei Poporului domnule poet.
De n-am fi noi, de nu ar fi poporul
Acest pământ brăzdat de munți și ape
De n-ar fi-n frunte un imn și tricolorul
N-ar exista aceste bogății nenumărate.

Noi ne-am născut în leagănele sfinte
În care dacii și-au crescut copiii
Am învățat de la atâtea generații
Ce-nsemnă pace, rărboi și tiranie.

Înălțăm acum o nouă omenire
Cu brațele și pieptu-în care bate
O inimă, ce-nseamnă Românie
O țară a păcii, clădită-n libertate.

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, nu am știut că numele dumneavoastră adevărat este Comandor (Rz.) Viorel KIS, dacă știam, treceam cu vederea peste micile înțepături din partea dumneavoastră și vă acordam respectul cuvenit, și știți pentru ce ? Nu pentru că ați fost aviator ci pentru că v-ați numărat printre cei 10 ofițeri și sciitorul Stănchescu Laurian în Comitetul Național de Inițiativă privind crearea unui partid, Partidul Național „Pentru Patrie”. Chiar dacă nu a avut succes, important este că ați încercat în disperarea dumneavoastră și a noastră să găsiți o modalitate de reprezentare a pensionarilor militari în politica românească / Parlamentul României.
Poezia este frumoasă, numai că eu nu aș fi intitulat-o Fericirea ci Regrete, Dezamăgire, poate chiar Vise dar nu prea, pentru că (,) conținutul ei asta exprimă.
Legat de Viorel al Vulpiței cu toată sinceritatea habar nu aveam despre ce vorbiți atât dumneavoastră cât și alți colegi de pe blog pentru că nu urmăresc Antenele domnului Voiculescu pentru că îmi este antipatic atât dânsul cât și unii prezentatori. Doar teletextul de pe Antena 3.
De Viorel al Vulpiței am auzit zilele trecute când urmărind știrile de pe România TV. era prezentat scandalul dintre Viorel, taicăsu și un reporter al acestei televiziuni, așa că, să fiți sănătoși și trageții tare cu Viorel al Vulpiței că nu mă mai deranjează.
După ce v-am citit poezia, am scris textul de mai sus, când să-l public citesc un alt comentariu jignitor de-al dumneavoastră. Ce să mai înțeleg domnule Comandor (Rz.) Viorel KIS ? A-ți folosit cuvântul năzuințele unui pilot, deci am avut dreptate că titlul poeziei este greșit comparativ cu textul.
Domnule Comandor (Rz.) Viorel KIS, eu sunt acel cățeluș dresat ce se joacă cu mingea prin păpușoi (deci sunt vesel, fericit, nu-mi pasă de nimic), dumneavoastră sunteți pilotul cu năzuințe (dorințe), dar poezia dumneavoastră demonstrează că deși aveți năzuințe, practic nu ați realizat nimic.
Poate și domnul Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU cât și ceilalți președinți de asociații au avut și au năzuințe / dorințe de peste 5 ani de zile să ne resolve problema pensiilor militare dar ce să le facem dacă sunt neputincioși în fața politicului. În consecință, eu cățelușul rămân cu veselia și fericirea, dumneavoastră cu năzuințele neândeplinite.