Un produs Blogger.

miercuri, martie 24, 2021

Cine complotează prin Curtea de Apel împotriva revizuirii pensiilor militare conform Deciziei nr.4/2020 a Curții de Conturi?

134 comments

 


J

Prin Decizia nr. 4/13 07 2020, Curtea de Conturi a obligat CPS a MApN să adauge la cuantumul pensiilor militare actualizate la data  de 30 06 2017 valoarea numerică a indexării din anul 2016, pierdută pe drum de domnii din Casele Secoriale ale MApN si SRI.

Curtea de Conturi, fără a avea un temei legal, a adăugat un clenci în decizia sa, conform căruia indexarea se adaugă, dar numai în limita plafonului  de 85% din baza de calcul. Nu stiu cui a ținut să facă o concesie Curtea de Conturi, dar ar fi pentru prima dată în istoria pensiilor militare când indexarea nu s-ar aplica peste un plafon al pensiilor stabilite/recalculate/actualizate. Si... slavă Domnului, mereu au fost  plafoane, cel mai frecvent fiind cel de 100% din baza de calcul.  

A mai auzit cineva că indexarea, măsură de protecție socială, nu s-a aplicat vreodată pensiilor militare care aveau pocentul maxim posibil din baza de calcul, fie el de 85% sau 100/%? 

NU!!!

Dacă CPS a MApN nu ar fi contestat deczia Curții de Conturi în contencios administrativ, până acum ar fi trebuit să aplice măsurile dispuse de auditorii Curții de Conturi. Concret, ar fi trebuit să emită decizii de revizuire a pensiilor actualizate, operațiune prevăzută și în art. 65 al L nr. 223/2015. 

Contestarea suspendă aplicarea deciziilor.

Contestația a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucuresti pe 13 august 2020 și a zăcut acolo, fără a i se da un termen de judecată, până în luna ianuarie 2021, când s-a stabilit primul termen pe 18 02 2021. 

Surpriza la primul termen; judecătorul stabilit aleatoriu s-a abținut. Abținerea a fost aprobată de alt complet la termenul din 05 03 2021 și a fost comunicată pe 08 martie, cu completarea că dosarul va fi din nou repartizat aleatoriu.

A mai trecut o jumătate de lună și tot nu s-a stabilit alt termen de judecată.

Si... uite așa, Casa Sectoriala mai câștigă timp, cu complicitatea Curții de Apel București, pentru a nu emite deciziile de revizuire  de îndreptare a erorii din anul 2017. 

Intre timp, aceeasi Curte de apel a rezolvat acelasi contencios, dar cu CPS a MAI, desi această cauza, in care statul trebuia sa recupereze niste bani, a fost inregistrată mai târziu. 

Să înțelegem că structurile informative ale MApN sunt mai bine infipte in sistemul judiciar din România? 


 

134 de comentarii:

Alkan spunea...

Asa o fi Domnule Huhurez?

CUANTUMUL PENSIEI OCUPAȚIONALE ESTE UN DREPT PATRIMONIAL.

Așa cum a stabilit Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în anumite circumstanțe, plata contribuțiilor obligatorii, spre exemplu la un fond de pensii sau la un sistem de asigurări sociale, poate crea un drept de proprietate protejat de art.1 din Primul Protocol adițional CEDO chiar înainte ca asiguratul să îndeplinească condițiile pentru a primi efectiv pensia sau alt beneficiu.
Acesta este cazul atunci când există o legătură directă între nivelul contribuțiilor( plătit de angajator, de ex. M.Ap.N., M.A.I, etc ) și beneficiul acordat, altfel spus în cazul pensiilor ocupaționale ( pensia militară de stat).

Pensiile ocupaționale AU LA BAZĂ PRINCIPIUL CONTRIBUTIVITĂȚII, ÎN SENSUL CĂ FIECARE BENEFICIAR PRIMEȘTE REZULTATUL INVESTIȚIILOR REALIZATE EXCLUSIV ÎN CONTUL RESPECTIVULUI BENEFICIAR, de către angajator (de ex. M.Ap.N., M.A.I, etc ), mai mult, militarii și polițiștii au contribuit lunar la bugetul de stat, veniturile pe care militarii le obțin din solde, fiind impozitate absolut identic, și se rețin la sursă contribuțiile legale ca în cazul oricărui salariat din sistemul public.
Orice schimbare a sistemului de pensie trebuie motivată inclusiv prin raportare la principiul securității juridice (CtEDO - Marea Camera, 13 decembrie 2016, Béláné Nagy c. Ungariei, paragrafele 83 și 88).
Totodată, Curtea a abandonat distincția dintre beneficiile de natură contributivă și cele necontributive sub aspectul incidenței art.1 din Protocolul adițional la Convenție. Curtea menționează că o atare abordare a avut Curtea europeană și în Hotărârea din 30 septembrie 2003, pronunțată în Cauza Koua Poirrez împotriva Franței, și în Hotărârea din 18 februarie 2009, pronunțată în Cauza Andrejeva împotriva Letoniei, constatând aplicabilitatea art.1 din Protocolul nr.1 în cazul plății pensiilor și a ajutoarelor de invaliditate. În această din urmă hotărâre, paragraful 77, Curtea menționează că deși statele au libertatea deciziei de a instaura sau nu un sistem de protecție socială sau de a alege tipul sau nivelul prestațiilor ce trebuie acordate, din momentul în care un stat contractant instituie o legislație prin care se prevede plata unei prestații sociale – fie că acordarea acestei prestații depinde sau nu de plata prealabilă a unor contribuții, această legislație trebuie considerată ca generând un interes patrimonial în temeiul câmpului de aplicare a art.1 din Protocolul nr.1.
În concluzie, indiferent de deciziile CCR, adevărul din perspectiva prevalenței legislației incidente a UE este acela că CUANTUMUL PENSIEI, INCLUSIV CEL AL PENSIEI OCUPAȚIONALE, ESTE UN DREPT PATRIMONIAL, iar dreptul constituțional la pensie nu poate fi afectat de proasta gestionare a bugetului respectiv de către stat.

Upgrade:
Sistemul pensiilor militare de stat din România este reglementat de Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, fiind un sistem ocupațional care se încadrează în pilonul al II - lea privind schemele ocupaționale (profesionale) guvernate de Directiva 86/378/EEC, modificată prin Directiva 97/96/EC.

Unknown spunea...

da....situația e neclară ....totuși nu înțeleg ce a vrut să spună Raluca Țurcan aseară la B1 că are 5 variante in lucru pentru pensiile speciale referindu se la cele 9600 ....da înțelegem că lasă puțin în așteptare pensiile militare ? mulțumesc !

Boby spunea...

Interese,interese si nedreptati la tot pasul.SI CAND SE VA SPARGE BUBA ATUNCI SA TE TI

Calinmihaib12 spunea...

..răspunsul la intrebarea de final este:..DA..!
.tot ce se "întâmplă"..e.."la mica intelegere"..,o tragere de timp,un "joc la 2capete..,pt.că:
1.CPS/ M.A.N...nu poate trece la recalcularea pensiilor indexate ..cu scopul tăierii acelor indexări..peste limita de 85 %= în baza deciziei 4..a C.C.=care: cred eu: NU ARE PUTERE LEGALĂ = să impuna vreo tăiere = a indexărilor efectuate LEGAL de cps (..în cazurile în care le-a aplicat..!) = pt.că ar genera NOI PROCESE,ÎNTEMEIATE..!
2...cps trebuie să adauge și indexarea de 5 % din 2016 la pensiile actualizate in 2017 și astfel:rezultand un cuantum mai mare decât cel rămas în plată din 2016 (indexat de 2 ori cu 5 % și respectiv cu 5,25 % ), ar TREBUI plătite și DIFERENȚELE tututror pensionarilor aflați în această situatie( de neindexare a PENSIEI ACTUALIZATE în vara lui 2017 = neindexate din 2016,2017 și 2018..!)= ceea ce ar fi o mare problemă pt..M.Ap.N ...!= așa că.."sistemul"..face
"TOTUL"..pt.a nu plăti..DATORII IMENSE..ACUMULATE în anii de.. tragere de timp..și LEGE..!

Anonim spunea...

Atatea si atatea interpretari ale celor doua decizii ale Curtii de conturi. Vad ca se deschid topicuri unul dupa altul pe acest subiect, dar nimeni nu a putut lamuri rezervistii din MAN si MAI cu ceea ce ii asteapta. Adevarat ca sunt pe blog pareri pertinente ale unor oameni care se vede ca incearca sa lamureasca speta, dar sunt si multe contraziceri si zvonuri aruncate pentru a deruta atentia celor indreptatiti sa stie ce se intampla cu pensiile lor. Deci, domnilor, care este adevarata stare de fapt? Poate cineva sa explice ca sa inteleaga toata lumea interesata? Sau ne dam in continuare cu parerea si facem mișto unii de altii? Va multumesc anticipat pentru orice raspuns si va doresc sanatate si spor in toate.

Cezar spunea...

Stati linistiti
Ne salveaza..Daogaru...

Gigi spunea...

Cine are interesul? Pãi nu se stie? În primul rând statul,la conducerea caruia sunt de prin 2000...şi,
numai..., nu vreau sã jignesc,îi stim cu toţii.Tonul a fost dat de cuplul tragic-comic B&B,acel Don QUIXOTE & Sluga lui.Am mai spus ce se va întâmpla cu noi nu are rost sã mai repet.Noi,nu trebuie sã facem absolut nimic,guleraţii,ci nu numai,lucreazã pt.noi.
Acum,vãd cã un Site,condus de un....,iarã nu vreau sã jignesc,sustine cã OMM trebuie sã disparã,cã acele medalii sunt nişte tinichele fãrã valoare.Daca acel angajat civil,nu are aşa ceva,dupã el potopul.Halal camaraderie militaro-civilie!

Calinmihaib12 spunea...

"Anonim": citește ,domnule/ doamnă (?)..legile salarizării și pensiilor care se referă la militari + reglementările "sublegale"..conexe (oug-uri,.. etc.) din ultimii ani și poți trage singur concluziile.. despre "ce și cum" se întâmplă ..cu pensiile militare..!=..nu e mare "filo-s_ofie"..!(="s",nu "z"..!),pentru cine citește și înțelege..!
Bibliografie:
Legi:=138/1999 + O.G. 56/2006
=119/2010 + 19/2000
=284/2010
=263/2010
=165/2011 + OUG. 1/2011
+ OUG. 59/2011

=214/2013
=223/2015 + OUG.57/2015
+ OUG.59/2017
=..etc.

Ionel spunea...

Textul acesta circula de ceva timp in mediul on-line. Pensiile militare NU SUNT PENSII OCUPATIONALE. Legea care prevede organizarea şi funcţionarea fondurilor pentru pensiile ocupaţionale precum şi stabilirea schemei de pensii ocupaţionale A FOST PROMULGATA IN IANUARIE 2020.La un astfel de fond de pensii pot participa angajaţii unuia sau ai mai multor angajatori, iar toate informaţiile privind schema de pensii ocupaţionale trebuie furnizate de către angajator. Componenta de pensii ocupaționale este facultativă.

y spunea...

Este doar o idee, dar cred că:
- sporul OMM ar trebui adăugat separat pe talonul de pensie și raportat la pensia avută la data deschiderii dreptului la pensie;
- neapărat, trebuie demonstrat capetelor pătrate că Inflația reprezintă scăderea puterii de cumpărare, iar Indexarea cu rata inflației înseamnă păstrarea acelei puteri de cumpărare și nu o creștere efectivă a pensiei. Nu știu cum să exprim mai pe înțeles. și nu știu cum se poate explica pe înțelesul celor care judecă astfel de spețe.
Ca exemplu, practic, 100 de lei din anul 2020 are aceeași valoare ca PUTERE de CUMPĂRARE în anul 2021, cu 105 lei (dacă adăugăm și inflația din 2020). Sau d.p.d.v. economic, 105 = 100.

Linia directoare a fost trasată aici
https://www.weforum.org/agenda/archive/fourth-industrial-revolution
https://intelligence.weforum.org/topics/a1Gb0000001RIhBEAW?tab=publications

Huhu Rezea spunea...

Consecințele deciziilor 4 si 5 ale Curții de Conturi sau ale instanțelor de contencios administrativ le poate deduce oricare dintre noi.
Este îngrijorător neprofesionalismul din departamentele financiare si juridice din principalele instituții ale sistemului de apărare. Nu s-au putut pune de acord să elaboreze o metodologie de actualizare comună.

Huhu Rezea spunea...

Alkan
Pensiile militare nu sunt pensii ocupaționale. Este undeva constituit vreun fond privat pentru pensiile militarilor și ai aflat numai d-ta de el?
Au specificul pensiilor speciale, a decis CCR în Decizia nr. 900

vasile spunea...

Ne meritam soarta pentru ca nu reușim sa ne unim, sau cel puțin, sa vorbim...aceeasi limba!

GO spunea...

Hai, lasati maruntisurile si treziti-va! Doar cu mână pe bâtă mai ține!

Europol confirma ca coaliția va tăia pensiile militare!

https://www.facebook.com/976273399136531/posts/3732138373550006/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intrebarea fiind retorică, stim realitatea categorică a faptului ca toti sunt partasi la sabotaj sa fie procestul bagat in garaj, sau portbagaj, chiar si advocatzii racolati la picaj, astfel incat sa se termine această poveste in coadă de peste, pentru ca exista directive secretizate ca nici un rezervist nu poate sa castige vreun drept, intrucat nimeni nu-i mai dăștept dăcât Maria Sa, Statul, care este Satan-Imparatul, si nu o chiele de cimpoi, cum ne considera ei pă noi si in soțietate niște codoi de moroi! Noi, traista slugii, n-am invatat din rasunatoarele esecuri in litigii ca suntem sortiti sa ramanem ca ultima oaie, ca bearca, singura-n ploaie, cand toata turma e adapostita sub șura de paie? S-au chitit pă noi, vere, sa ne ia a snăgii putere, cum se ia jăgul dă pă... chiele, in contextul in care nici nu mai exista macar notiunea de penzii meletare, ci doar handicapat-maltratate si ale lor, super baban cocoșate, sa le ajunga, cu lumânare, cand s-or duce tapăni si reci dupa tata mare! As striga, ,,hai liberare,'' sau ,,ai in pielea mea răbdare,'' dar rana din portofel e prea mare si rau ma mai doare, ca si preturile, grase ca porcii de Bazna, care au luatără in sus, razna, si geaba ma tot scorciolesc prin poznare ca tot nu mai gasesc o solutie de salvare din aceasta mare că(c)rare, tulbure tare!

Leo spunea...

Păi cum să fie "profesionişti" , când e plin de ei cu așa zise "facultăți" terminate pe la Corabia ,Caracal, Dunările de toate pct. cardinale, la cursuri la distanţă cu examene date prin telefon când cine nu vroia nu-şi cumpăra o diplomă de la aceste fabrici de diplome din anii 1995-2010.
Vai de mama Românie dacă apar omuleții verzi cu așa pădure de savanți colonei și generali de spiru haret la distanță....

Gigi spunea...

Nu am zis eu,ci marele "Zeus":"Scoala româneasca scoate numai tîmpiţi"!(citat aproximativ)😀😂

Burebista spunea...

Nu confirma nimic.. Doar au postat o captura de ecran TV, de la antena 3...
A-ți citit ceva concret despre tăierea pensiilor militare??

M spunea...

Dacă zice EuroPol atunci SIGUR e adevărat!! 🤪

GO spunea...

@ Burebista. Nici nu ma agit sa mai citesc.E foame de bani provocata de pandemie. Exista un precedent in 2011. Si atunci nu era nici pe departe, situatia de acum.

Dacs nici amaratele de indexari nu le-au dat, pe tine te-ar surprinde si niste taieri in carne?

Pe mine, nu! Sunt curios doar cine vor fi victimele. Toti sau doar cei cu statut de. functionar public civil. De taiat,taie precis. Iese fum de prea multa vreme!

Huhu Rezea spunea...

Europol face propagandă pentru mitingul de Ziua Poliției.
In capitala se pot organiza 100 de mitinguri a 100 de oameni pandemici,din care câteva numai în piața Victoriei.
Cât despre desființarea pensiilor militare, nimeni nu la poate elimina înainte de abrogarea sau modificarea art. 9 indice 1 din Statutul cadrelor militare în care se stipulează că la trecerea ân rezerva cadrele militare primesc pensii militare, nu pensii în sistemul public.
Art. 9 indice 1
Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere au dreptul la pensie militară de stat, potrivit legii.

Burebista spunea...

Cât despre sindicate, mai bine s ar duce pe capul ministrului muncii pentru ca tot a spus ca va modifica grilele din Legea 153 pentru ca sunt unele categorii care au fost puse pe trepte mici, în speță militarii și polițiștii.. Acolo e cheia nu revenirea la legea 153 gândită de LOV.
Chiar și ministresa muncii a spus ca și în sistemul de pensii civil sunt zeci de mii poate chiar sute de mii de pensii foarte mari, mult mai mar ca cele militare și care după schema PSD ar fi crescut și mai mult... Dacă sunt un baza contribuțiilor cum naiba în 6 ani s au dublat...din pix...

Leon spunea...

Politicul poate abroga acest articol !
A mai facut-o in 2011 cand Art.11( care prevedea acelasi lucru) a fost ABROGAT de Legea 263/2010.
Prin aparitia Legii 223/2015, s-a revenit la acest drept in Art.9 prim:
"Articolul 9^1
Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere au dreptul la pensie militară de stat, potrivit legii.
(la 16-05-2019, Sectiunea a 2-a din Capitolul 2 a fost completată de Punctul 8, Articolul I din LEGEA nr. 101 din 8 mai 2019, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 371 din 13 mai 2019 )"

Calinmihaib12 spunea...

Y:..lasă OMM-ul..așa cum e..!
( nici în glumă..nu le da idei.. ălora..care.."le pot lua..din zbor"..!

Dan B. spunea...

Încă de acum câțiva ani, am tot susținut că Hăpău, în calitate de sef al DGIA, pe tipicul SRI, a încheiat același gen de protocoale cu instanțele judiciare (ICCJ, Curți de Apel).Nu m-ar mira ca și tribunalele să nu fie circumscrise acelorași prevederi ale protocoalele.

GO spunea...

@ Huhu Rezea! Hai ca au zis-o! Pai articolul ala a mai fost eliminat o dată cand au fost desfiintate pensiile militare, prin L. 119/2010. Doar ca atunci era Art. 11. Apoi au bagat in 2016 pensiile militare inapoi si asa a reaparut Art. 11, doar ca este nunerotat cu 9.

Asa ca ce mare smecherie sa il mai abroge inca o data?! Tot la pachet cu o lege de desfiintare a pensiilor militare ...

Huhu Rezea spunea...

Da, au fost desființate expres pensiile militare, dar a rămas sporul pentru cei decorați cu OMM.
Asta pune în evidență natura juridica diferită a acestui drept recompensatoriu și poate ințeleg și gulerații nostri că el nu este parte integrantă a pensiei militare si nu intra niciodata in vreun plafon stabilit de alta lege, nu de Statutul cadrelor militare. Sporul OMM doar se determină din pensia stabilită prin lege pentru militari, fie ea pensie militară sau pensie contributvă.
Sunt si niste pensionari militari, lingăi ai guleraților, care au uitat că au primit sporul OMM și în perioada 2011-2015. Nimeni nu a spus atunci că acest spor intră în cuantumul contributiv al pensiei pentru militari

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 99,99(9)!

Iulian Mareș spunea...

M,
Viata este pustie fara poezie! ....

CSU Simeria (stim noi cine face parte si conduce din MAI) i-au pus in mare dilema pe colegii politisti, intrucat autoritățile locale au menționat inclusiv coordonatele geografice ale zonei care urmează să fie plasată în carantină.
Eu cred ca au dorit sa se asigure de un gratar versus consiliere topo-geodezica, mai ales ca nu le-au indicat editia hartii, scara si locul de unde pot face rost de planse!
Sunt unii pe aici (studiosi in mate si kimie) care, sigur vor transforma coordonatele geografice in rectangulare, caci sunt tari in cap, conform propriilor declaratii!
Iata si minunea....

https://www.b1.ro/stiri/eveniment/orasul-simeria-ar-putea-intra-in-carantina-iar-autoritatile-locale-au-tinut-sa-precizeze-in-documentul-oficial-inclusiv-coordonatele-geografice-ale-zonei-vizate-de-restrictii-363184.html

*Felicitari armei care mai tine inca legatura cu Armata Romaniei!

Iulian Mareș spunea...

Dan B.,
Iata ”Ziua în care ministrul Apărării ne-a făcut hackeri pe toți”.
Bine, nu sut parole pt comunicatii audio-video NATO, ok, insa de ce sa expui tu parole si useri unor agarici? Tot din servilism?

https://ro.sputnik.md/politics/20210324/34098665/Gafa-strategica-Ciuc-a-ajuns-de-rasul-Romaniei-i-intr-n-legendele-NATO.html

*Cineva, cu cap mare si minte ieftina, uita ca judecata prostiei nu se face azi ci maine, cand acel maine va apartine unora mai obiectivi si mai normali...

Iulian Mareș spunea...

”RUGĂCIUNE

Tata Ceresc, ne prezentăm azi în fața Ta sa-ti imploram iertarea și să Te rugam sa ne dai Înțelepciunea și calauzirea Ta.
Stim ca în Cuvîntul Tău este scris: ” Vai de cel care numește răul, bine ” , dar noi aceasta am facut !
* Ne-am pierdut echilibrul spiritual și valorile.
* Am neglijat Adevărul Cuvîntului Tău și l-am numit Pluralism.
* Ne-am închinat la idoli și l-am numit Multiculturalism.
* Am acceptat perversiunea si am numit-o alternativă.
* Am neglijat săracii și am numit-o loterie.
* Am promovat lenea și am numit-o binefacere.
* Ne-am avortat pruncii și am numit-o dreptul de a alege.
* Am susținut avortul și l-am numit ajutorare.
* Am eșuat în a ne disciplina copiii si am denumit-o ” construirea sentimentului de independență „.
* Ne-am folosit de putere și am numit-o politică.
* Am delapidat finanțele publice sub pretextul cheltuielilor importante.
* Am instituționalizat mita si am numit-o ” cireasa de pe tort „.
* Am poftit bunul aproapelui și am numit-o ambiție.
* Am poluat aerul cu obscenitatea și pornografia și am numit-o ” dreptul la opinie „.
* Am încălcat valorile înaintașilor noștri și am numit-o iluminare.
Cercetează-ne Doamne și cunoaște-ne inimile. Curateste-ne de orice pacat si eliberează-ne. Amin!”
*Rugăciunea a fost făcută în Kansas/US, la deschiderea ședinței de senat cînd reverendul Joe Wright, a fost rugat să țină un discurs.
**”Cu ajutorul Domnului fie ca această Rugă să străbată și țara noastră și ne dorim din toată inima să devenim o națiune cu frică de Dumnezeu!!!”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian: AMIN.

Burebista spunea...

Coordonatele sunt pentru google maps.. 🤣

M spunea...

@Iulian Mares

2000 de ani Europa s-a dezvoltat sub morala crestina (nu spun ca perfecta!)

Deraierea Europei a inceput prin crearea abominatiei numita Kosovo, o "tara" cu peste 90% musulmani, in centrul Europei, care si-a castigat "independenta" prin terorism.
A continuat cu sprijinul lui Merkel care a incurajat valul de migranti musulmani spre centrul Europei.

Am calatorit in tari musulmane. Admir civilizatia musulmana dar... nu vreau sa imi fie impusa. Acum 3 ani daca mergeati prin zona Tei (facultatea de constructii) pe strada rar auzeati vorbindu-se limba romana. Cazarea refugiatilor in acel cartier a dus rapid nu la adoptarea de catre cei "napastuiti" a valorilor culturii noastre ci impunerea agresiva a culturii de care tocmai fugisera!
Intre timp o parte din imigranti au parasit zona.

Stiu ca urmatorul discurs atribuit lui Putin este fals dar imi place ca idei (poate nu neaparat legat de musulmani)

“În Rusia se trăieşte ca ruşii ! Oricare minoritate, de oriunde, care vrea să trăiască în Rusia, să lucreze şi să mănânce în Rusia, trebuie să vorbească rusa şi trebuie să respecte legile ruseşti. Dacă ei preferă Legea Sharia şi să trăiască viaţa musulmanilor, îi sfătuim să plece în acele locuri unde aceasta să fie Legea Statului…
Rusia nu are nevoie de minorităţile musulmane, aceste minorităţi au nevoie de Rusia şi nu le garantăm privilegii speciale, nici nu încercăm să schimbăm legile noastre adaptându-le cerinţelor lor.
Nu contează cât de tare strigă “discriminare”, nu tolerăm lipsa de respect faţă de cultura noastră rusă. Trebuie să învăţăm mult din sinuciderea Americii, Angliei, Olandei, Franţei, etc. dacă vrem să supravieţuim ca naţiune.Musulmanii au învins în aceste ţări şi nu vor reuşi şi în Rusia. Tradiţiile şi obiceiurile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi formele primitive ale Legii Sharia şi ale musulmanilor. Când acest onorabil corp legislativ gândeşte să creeze legi noi, va trebui să aibă în minte în primul rând interesul naţional rus, observând că minorităţile musulmane nu sunt ruse”.



CE A SPUS CU ADEVARAT PUTIN E:
:Trebuie sa cream conditiile pentru ca imigrantii sa se integreze in societatea noastra, sa invete limba rusa si, bineinteles, sa ne respecte cultura si traditiile si sa se supuna legilor rusesti."


Prin extensie aceste principii ar trebui sa se aplice in toate domeniile. Daca acceptam democratia si "dictatura majoritatii" atunci tot majoritatea ar trebui sa decida in toate domeniile (drepturi religioase, sexuale etc.)

M spunea...

@Iulian Mares

Super tare! O sa stea aia cu GPS-ul in mana!!!😂😂😂

Gata, o zi buna! Ma duc la mitingul din Piata Victoriei!!!!

CEZAR spunea...

MaKiSS..parca trebuia sa fii la Bucale sa le dai pielea inapoi
Tu bagi indemnuri de pe vatra tiganeasca din Hurzicati??
m-Alul ..este cu tine..??

Iulian Mareș spunea...

Puțin, redau din memorie:
Dacă teroriștii musulmani vor sa ajungă astfel la Alah, atunci eu am obligația de a-i ajuta sa ajungă xat mai repede!

Iulian Mareș spunea...

Domnul sa aibă grija de tara nostră...si sa ne călăuzească pașii spre a o îndrepta, kiar cu fierul și plumbi se va fi nevoie!

Iulian Mareș spunea...

Nu ajungeau cele 4 puncte ale unui patrulater, au dat la fiecare strada sau poteca de ieșire...
Acum, eu nu prea știu câți cunosc lucru cu coordonatele geografice!
Polițaii vor umbla mult și bine cu busola de la smartphone activată, ca pe timpuri la concursurile de orientare turistică!

Iulian Mareș spunea...

Ce mi-a plăcut scandalul dintre AUR și USR, practic dintre 2 structuri de forță, sub acoperire, una națională și cealaltă cu internațională neomarxista, via Codlea Inteligentul!
"-Îți ordon să dispari!
...cine are okiul format a înțeles tot...!"

M spunea...

Ce înseamnă să fii disciplinat!!

"Deplasarea în grupuri de câte 6, respectând indicațiile Jandarmeriei și Poliției Rutiere!"😁

Gigi spunea...

Iarta-i,Doamne,pe tradatorii Patriei,cã nu stiu ce fac! Amin!

Gigi spunea...

Iatã ce a debitat o timpita de la un partid la tembeleviziune:"Militarii şi poliţiştii trebuie sã li se calculeze pensiile cã şi unui contabi de la privat,cã ei muncesc".

GO spunea...

Normal. Daca nu se gaseste niciun minister, niciun general sa initieze un proiect de lege sa faca jurnalistei si contabilei, serviciu militar obligatoriu in caz de razboi si/sau mobilizare, la fel cum au aceasta obligatie femeile pensionate din armata. Fiecare pe craca sa: femeia-militar ce este incadrata, contabila si jurnalista ca simpli soldati, Atunci sa vezi chiraieli pe jurnalista si contabila. Egalitate, fara privilegii, fara discriminari ...

Mai, nu am nicio treaba, dar prosti suntem! Cand e vorba sa ne aparam drepturile! In Constitutie le avem si nu stim ce sa facem cu ele ...

I. David spunea...

Apreciez gestul domnule tehnocrat, mă obișnuisem pe acest blog că polițiștii sa fie blamați, înjurați, ridiculizați. Cu aceasta ocazie urez și eu tuturor multa sănătate, pensie lungă și bucurii alături de cei dragi.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Pentru împunsături aveți topicul de dat cu cap în cap, ca berbecii.
In alte locuri "împungelile" merg la spam.

M spunea...

Impresii de la miting:

Cred că au fost în jur de 1000 - 1300 de oameni.
Discursuri OK, cam rupte de realitate, dar bune!
Eu am stat până au început să aprindă fumigene (consider că nu e legal și eu nu particip la așa ceva).
Și-au luat politiștii la m#ie de la privitori că nu mai au nevoie multă vreme.
Asocierea cu polițiștii ne face rău din cauza imaginii lor. Cei de pe margine aveau comentarii de genul: Caracal, Onești, corupților, 10 August etc.

Am stat la discuții și cu un grup de "civili" care căscau gura în fața unei cafenele. Nu înțeleg decât că polițiștii vor salarii mai mari și pensii nesimțite. După mintea lor ne pensionăm la "treizeci și ceva de ani cu pensii de 20.000 de lei".

Jandarmii ar trebui să încătușeze pe oricine protestează acum când la putere e un partid care vrea să reformeze România. La întrebarea mea despre protestele rezist au răspuns că evident alea erau îndreptățite pentru că apărau drepturile omului și jandarmii nu aveau voie să intervină. 😁

Concluzia lor: fără pensii speciale, reducerea salariilor polițiștilor și militarilor din țară și/sau plata numai a celor din TO, "singurii care își fac meseria"!

Le-am propus și eu să avem un statut comun, de exemplu al cadrelor didactice. Să avem vacanță o lună. Pompierii își bagă mașinile în garaje, polițiștii predau arma și parchează mașinile, poliția de frontieră pleacă de pe graniță etc. și ne vedem după Paște! 😂

Nuuuuuuu au zis rezistenții!!! Dascălii nu au vacanță! In zilele alea de pregătesc de acasă. Păi, am zis, așa și noi.... Ne pregătim de acasă! 😂

Pe scurt, ideea e simplă: să rămână obligațiile dar să se reducă salariile și să se taie pensiile!
Să fie primit!
😂

Pierdere de vreme! Nu mă mai duc la mitinguri până nu o punem de o grevă să vadă civili cum e fără noi!

Iulian Mareș spunea...

La mulți ani, dl. I. David și respect Politiei Române!


*Aici sunt ridiculizati numai antiromaânii și snobii bătrâni ce se transformă în TFL-iști precum transsexualii de circumstanță!

Iulian Mareș spunea...

Dl. Olescu,
Magistrații au obligații militare la starea de Asediu, Mobilizare sau Război?

M spunea...

@I. David

Greșiți domnule. Da, sunt câțiva care sunt cum spuneți. Eu zic însă că sunt mai mulți cu scaun la cap!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

M@
Te-ai ţinut de cuvânt,felicitãri!
Civilul,este parsiv! De ce? Foarte simplu de constatat. Atunci când are nevoie de tine,este cel mai bun prieten al organului. Când si-a vãzut treaba rezolvata,puţini îşi mai amintesc cã le-ai fãcut bine.
Aşa cã,trebuie lãsaţi sã latre liniştiţi.
Dascalii,nu au vacanta o lunã,ci 4 luni intr-un an.Asta in situaţii Normale. Acum in pandemie,dacã au dat pe la scoala 4 luni intr-un an. Am înţeles cã #R iubesc Jandarii,acum. Nu mai sunt rai. Acum sunt la butoane,au nevoie sã fie aparati de oamenii nemultumiti.
A dracului curvarãşenie

raul spunea...

@M Nimic nou sub soare!De cand au desfiintat cretinii de conducatori armata obligatorie si de cand un alt cretin Basescu ,ne a bagat pe nedrept in gura civililor ,asa a fost si asa va fi!Popor de idioti si habarnisti!Buna propunerea cu greva generala!Pt o m..ue universala ,ca prea sunt batuti in cap civilii astia zombati!

Iulian Mareș spunea...

M,
Nici nu vreau sa descriu ceea ce i-as da Olgutei pt marota lansata și lui Liviu pt prostia enorma făcută, cu atât mai mult cu cât frate-sau a fost polițist, ca și tac-su!
Cat îl apreciez eu pe Dragnia pt suveranismul lui pur și simplu pe aman2 i-aș dejghina!
La vârsta mea și tot le dau somn adânc în maximum 15 minute, kit ca Liviu e cam lung!
Am o lista neimplinita de 5: Boc, Betivul, Olguta, Liviu....
CĂRUȚA GU_WERNER-ULUI MĂU merge ca o droagă și noi ne mințim ca este mașină Alfa Romeo!
Mai nou Guvernele idioate conduc pe Facebook.
Acum înțeleg de ce Cel mai prost din curtea școlii (de pe blig) îmi zicea ca dacă nu am cont eu nu as fi real!
Auzi, totul blogului a ajuns să creadă că emite judecăți de valoare...

*Trebuie sa recunosc ca în 2-3 luni de denigrare în media ne-a afectat f mult...toți am stat pasivi la laturile unei curvistine...care lovea seară de seară în SNAOPSN,... -te-n gură de proastă, cu cine te-a învățat și ti-a dat liber la gură!
**acum ca sunt civili prosti si clevetitori ma interesează puțin spre deloc; sunt și aici destui prosti care gândesc cât viermii...
***din câte constat cele care vor fi lovite de masurile bolșevice luate sunt cultele creștine! Inadmisibil!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am postat azi atat de multe sa felicit Politia romana pe fb, cam 170 de postari din parteA Dlui Gen. G. Oprea si UNPR, incat am uitat s-o fac si aici, luat de val, si imi cer scuze, asa ca o fac acum: Cu deosebit respect si simtindu-ma onorat, va doresc, onorabili prieteni politisti, multa sanatate, fericire si tot ce va doriti, cu ocazia Zilei Politiei romane! Doamne, ajuta!

Skoda 4x4 spunea...

Subscriu la asta cu greva ,chiar daca,,generala" e imposibil de realizat ,macar asa o ,,partiala" si atunci vor rezolva cu celeritate majoritatea problemelor.

Leon spunea...

"Oamenii nu îţi vor aminti cât de mult le-ai dat, ci doar de lucrurile pe care nu ai putut să le dai.
Nu îşi vor aminti de câte ori ai spus adevărul, ci doar de câte ori ai minţit.
Nu îţi vor aminti de câte ori ai fost prezent când au avut nevoie de tine, ci doar de dăţile în care ai lipsit.
Nu îţi vor aminti de câte ori ţi-ai deschis sufletul în faţa lor, ci doar de momentele în care ai îndrăznit să îţi protejezi secretele.
Nu îţi vor aminti că i-ai făcut să râdă de multe ori, ci doar de dăţile în care i-ai făcut să plângă.
Nu îţi vor aminti că i-ai mângâiat când aveau nevoie de alinare, ci doar de lovituri închipuite.
Nu îți vor aminti de renunțările tale în favoarea lor, ci doar de momentele în care ai fost nevoit să-i refuzi.
____________
- Irina Binder -"

CEZAR spunea...

Era vorba de pensionari..!
Tu esti nebun ..??
Vrei sa lasam cutia cu table sa se raceasca in park....??

Leon spunea...

Huhule, cred ca lui Iulica i-a furat cineva ID-ul, nu-l mai recunosc deloc in limbajul de mai sus..!

M spunea...

@All 👍

Au rămas rezistenții cu gura căscată când le-am zis că pensiile militare sunt de pe vremea lui Cuza (căruia îi datorăm și înființarea poliției române moderne).
Percepția lor era că magistrații au avut și noi i-am copiat, nu invers!

Da, PSD ne-a făcut un imens rău prin vocea Olguței. Dar fiți siguri că dacă nu era ea era altcineva.
Am lăsat mereu de la noi, nu am intrat în polemică și rău am făcut.
Dascălii, medicii sunt mai deștepți. Se plâng pe toate vocile, nu ai să vezi că se atacă între ei pe teme de salariu sau drepturi.

La noi dacă sunt doi militari unul obligatoriu să creadă că e mai deștept, că știe mai multe despre specialitatea celuilalt, că celălalt în general nu merită nimic, nu i se cuvine nimic, dacă are ceva în plus, de ce are, dacă are ceva în minus, bine că n-are.

Să nu o mai înjurăm pe Olguța. Au și civili dreptatea lor: nu suntem prea deștepți. Nici nu trebuie să caute argumente. Pot intra aici pe forum și găsesc argumente pentru a tăia orice! Argumente date chiar de noi!

M spunea...

@raul

Păi camarade, după câte am scris aici, când m-or îngropa să vii dumneata să tragi cu praștia în aer că eu nu mai pup onoruri militare! 😂

Militar de la 14 ani spunea...

Țara asta e condusă de niște zombie aflați în spatele unui ecran, cu un mouse și-o tastatură. Năsui, Trulă, de ce nu și Ghinea, Câțu, sunt doar cei care se văd.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..atenție la "viermii..temporo-spațiali"..= conexiuni cu..extra-tereștrii ...?!

Skoda 4x4 spunea...

Multumesc dl.Cornelius Flavius Ifrim pentru urarile la adresa Politiei Romane ,,semper fidelis" .

M spunea...

@Skoda

"Uneori, oamenii nu vor să audă adevărul deoarece nu vor să le fie distruse iluziile”


Friedrich Nietzsche

Simdum spunea...

Pentru Burebista: as vrea sa va vad pe campul de lupta fara echipament, armament, munitie, CL, piese de schimb, hrana, asigurare medicala si alte alea care vi le asigura LOGISTICA. Si apoi mai vorbim... Reusita debarcarii din Normandia a fost un succes pentru ca s a sprijinit pe un val imens de asigurare materiala!!! Nu mai improscati aiurea cu noroi si venin!!!

Calinmihaib12 spunea...

Călugărul:.."ochelariștii"..din FA.."civile"..!??

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Sa știi ca mi s-a cam pus pata pe unii...nu ii mai suport!
Cel puțin pe cei care mint cum respiră nu îi mai pot pasui.
Și acum regret ca l-am scăpat pe Boc... in toată viata mea eu nu văzut un mincinos și caraghios mai mare ca el. Mic dar mincinos uriaș...
Betivul a ajuns o epava...Un zgarci; sa trăiască și să-și suporte toată umilința.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Mă așteptam ca pe acest topic să văd o preocupare din partea cititorilor de a profita de prelungirea începerii judecării cauzei pentru a completa numărul celor care fac intervemnții principale împotriva punctului 1/iii din Decizia nr. 4/2020 a CC, mai ales că speranța care se pusese în contenciosul declarat de CPS a MAI a fost compromisă de însăși Casa Sectorială.
Repet! Dacă exista o singură intervenție principală corect administrată si motivată,procesul ar fi continuat chiar si in condițiile în care CPS a MAI a trișat.
Si când te gândești că intervenția era scutită de taxa judiciară de timbru!

M spunea...

@Burebista

E greu domnule.
1. Am lucrat cea mai mare parte a carierei în operativ dar am terminat-o într-un birou. Ce fac?
2. La un moment dat nu puteam să angajez un ofițer specialist (IT), cu toate eforturile făcute pentru deblocare, încadrare din sursă externă etc. pentru că salariul lui era mai mic decât al unui plutonier din operativ (din cauza sporurilor).
3. Am lucrat excepțional cu cei din structurile de suport dar, recunosc, dacă aveam o urgență duminica sau noaptea, militarul venea când îl chemam, civilul nu (aveam 3 civili, mă rog personal contractual).
4. Dacă numărul face puterea, prefer să îi am lângă mine și pe cei din suport, că pensiile lor doar nu le dau din pensia mea și, în general, nu am nici orgolii de genul "eu fac munca, tu ăla din birou ești un trântor", nici satisfacții mărunte de "fericire că i-am făcut unuia un rău".

Poate greșesc! La FDNY pe fiecare schimb era ales un pompier care să rămână să gătească. 😁 Primea absolut toate drepturile ca unul care mergea la foc. Și asta nu pentru că îi obliga cineva, ci pur și simplu pentru că formau o echipă. Poate învățăm și noi!
Pentru mine toți purtătorii de uniformă din SNAOPSN sunt colegi și camarazi, indiferent unde și ce au lucrat!

raul spunea...

Salutari politistilor!Am prieteni printre ei!La fel ca noi in exterior,au de a face ,aici ,in interior cu fel de fel de cretini!Prin anii '90 un prieten era sa fie executat de un raket moldovean!Apoi alte aventuri ale altora !Respect !Ar trebui ,toti care imbracam o uniforma sa fim uniti,dar...suntem romani ,mama ma -sii...!!

M spunea...

Ori eu nu mai știu matematică ori ăștia bat câmpii!
Titlu
Peste un sfert din bugetul MApN, alocat pentru plata pensiilor militare de stat şi a altor drepturi de asigurări sociale

Conținut
Informațiile din bugetul aferent anului 2020 al MApN arată că aproximativ 17 procente au fost alocate pentru plata pensiilor militare de stat şi a altor drepturi de asigurări sociale.

Întrebare - peste un sfert înseamnă aproape 17%?

https://www.capital.ro/peste-un-sfert-din-bugetul-mapn-alocat-pentru-plata-pensiilor-militare-de-stat-si-a-altor-drepturi-de-asigurari-sociale.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Skoda 4x4: Respect si Onoare! Avem aceșasi tel, simtim la fel, suportam aceleasi suferinte si umilinte!

Burebista spunea...

M, nu cred ca dumneata după ce ai trecut din operativ la un birou, ai trecut la contabilitate, secretariat, dansuri populare și muzicanți, etc,
După 20 ani și peste de operativ se admite sa treci pentru ultimii ani de carieră într-o funcție de birou însă marea lor majoritate din școală sau angajare directă, au ajuns la unele funcții călduțe sau cel mult după perioadele de tutela sau cum le mai spune....
Oricum am șters comentariile...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Va mai trece timp pana cand si adevarul juridic va fi de partea cetateanului in contra statului! deocamdata vedem reflexe de plic galben la skeleti...

CEZAR spunea...

..nu i-a placut cartea sa devina magister !!
A dat cu mopul pe la Valerian Vreme..pentru o friptana si un vin ..neimpozabili

Silviu spunea...

Minciuni sant cateva sute de pensii cu 800 de lei. Pensii pt limita de varsta

CEZAR spunea...

Burebista
26 martie 2021, 00:19
NU TREBUIA SA STERGI NIMIC ! AI PERFECTA DREPTATE !
NB
Inainte de 89 era o lege nescrisa...
Functiile pe la diverse birouri cu incalzire centrala si cafea in dotare ..erau ocupate de oameni care isi mincasera sanatatea prin poligoane ...prin Tancuri ..taburi , sau suferisera diverse accidente nefericite...
Dupa 90..functiile acestea erau full ..ocupate de doamna ..domnisoara ...sau alti pilosi verzi precum bradul.....
Si ce exigenti erau frate...
REMEBER
Saptaminal trebuia sa dai niste situatii tembele inventate de m-Al ca : Starop..siprel..etc..
Cind la birou raspundea un fost hirsit de comandant de batalion ..rablagit de acum...sunam din poligon de pe linia de trager" :
Don comandant ..,iar am uitat..scuzemoi..la fel ca saptaminta trecuta....
OK...spor la treaba ...
Cind raspundea duduita rosie in obraz...:
Ati uitat sa dati situatiile....raportez comandantului ..daca nu veniti urgent sa le faceti...etc...
Alte vremuri ..alte exigente
Problema-i ca ea..ele ..sau el ..isi termina treaba pe ziua respectiva ..AI ca mine abia o incepeau..si o terminau ..daca o terminau peste 48 h...fara pauze lungi si dese...

M spunea...

@Burebista

Va inteleg!! De o mie de ori va spun ca va inteleg! Dar privesc pur tehnic, nu sentimental.
Va propun o solutie folosita in alte tari. Toate intrarile in sistem se fac exclusiv prin scoala de specialitate (militara, politie, pompieri etc.)
La terminartea scolii, obligatoriu, primii 5 ani activitatea se desfasoara in "prima linie" (am zis generic dar intelegeti ca la pompieri de exemplu e la interventie, etc.)
Dupa acesti primi 5 ani te poti transfera in alte departamente. "Te poti" adica nu e obligatoriu si numai daca indeplinesti conditiile!
Exista o platforma online cu toate functiile disponibile inclusiv cu cele preconizate a fi disponibilizate (de exemplu unul care mai are 3 ani pana la pensie) si cu conditiile de ocupare. Dadeati exemplul psihologilor! Am intalnit un ofiter german care facea cursurile de psihologie pentru ca platforma ii spusese ca in 3 ani se elibereaza un post la structura respectiva.

Cu drag va spun: pervertirea principiilor robuste de cariera e vina factorului politic. Credeti ca eu nu am turbat cand mi-au pus comandant un absolvent de istorie, luat direct de la catedra? Sa ne intoarcem la principiile de baza!!!

Eu am terminat Scoala de ofiteri inainte de 89. TOTI absolventii plecam direct "in prima linie" singurul care avea dreptul sa isi aleaga o functie "de birou" era seful de promotie. Prin traditie TOTI sefii de promotie au refuzat si s-au dus in "operativ".

HALA spunea...

Tehnocrat, aieșit vre-un roman sa protesteze împotriva privilegiilor feudale ale magistraților și procurorilor? Înțeleg politicienii sunt corupți și au frica de acești ciocoi dar omul de rand de ce nu protestează? Nu cumva morbul corupției, numita și indiferenta a pătruns demolator pana în ADN-ul romanilor? Se mai agita unii ca vezi Doamne cineva vrea sa extermine pe romani și sa aducă alte populații în locul lor. Dar nici Dumnezeu nu a garantat lui Avram stăpânire necondiționată asupra tarii făgăduinței și drept urmare a lipsei de râvnă a ajuns rob și apoi fără tara o mie și mai bine de ani. Dar romanii cărora nimeni nu le-a promis nimic ce cred ca vor trai la infinit asa la plesneala istoriei?

Leon spunea...

@M, cam exagereaza acesti ziaristi !
Trebuia sa scrie: ,,APROAPE un Sfert din Capitolul CHELTUIELI CURENTE a reprezentat ASISTENTA SOCIALA in MApN in anul 2020,,:
-3,73 miliarde lei/15,99 miliarde lei = 23,33%.
Cheltuielile de capital, nu intra la Cheltuieli Curente, iar procentul de 16,81% este raportat la TOTAL BUGET pentru 2020..!

Gigi spunea...

La ãştia sfertul este de 15%!!! Pãi când va spun eu,cã avem numai tâmpiti,amgajati pe stiu eu ce relatii,care au învaţat pe la ce facultati,
care singurul scop este castigul,poate unii zic cã am ceva cu ei. Uite aşa citesc alţi idioţi,iar dupã incep sã vorbeasca pe la colturi,dupã începe ura!
Asta cu stirea,o fi USR-ist(a)?
Dacã l-as intreba pe o cunostintã ar spune:"E timpul lor,bã,timpul idiotilor"urmate de cele mai neaoase injuraturi,de te prapadesti de râs nu altã😂

Batranul spunea...

Jurnalisti de doi lei care nu fac altceva decat sa duca in derizoriu un ziar cu mari pretentii ! Sa spui ca 17% reprezinta un sfert din bugetul MApN (pentru stiinta lui, pensiile celor de la SPP, STS, SIE, se platesc din fondurile acestor institutii, prin transfer bancar) este o mare dezamagire profesionala! Dar poporul vede titlurile cu litere mari si judeca gresit !

Iulian Mareș spunea...

M,
Am o mare nelămurire...dpv al înțelegerii...
Unde, în ce manual românesc, NATO/UE au găsit colegii mei din MAI expresia Comandant al Acțiunii? Se poate sa fii astfel de comandant fără să fii al Forțelor? Adică tu comanzi doar acțiunea și nu răspunzi de forte? Este ca dracu..., plus ca ma duce cu gândul la Comandanții Gardienilor Revoluției, dintr-o tara musulmana!
Plus ca nu poți fi Comandant fără grad militar decât în America Centrală sau Africa Neagra.

M spunea...

@Iulian Mareș

😁 E o struțo-cămilă care nu ar fi fost posibilă decât într-un sistem militar.
Încerc să iau pe fiecare cu bune și cu rele. Dan B are un articol excepțional pe blogul domniei sale care prezintă foarte corect atmosfera din acest DSU/IGSU.
Avem nevoie de o astfel de structură? Evident că da! Dar nu în halul ăsta în care arma pompieri a fost îngenuncheată și pusă sub conducerea micuței componente medicale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Teohnocrat, e mare pacat, si nu ma mira ca mafiotii clocari, in public pe miră, mint de cum respiră, pentru ca sunt zeci si zeci cu pensii de 480, 650, sau 870 de lei si cine stie cati or mai fi cu pensii in jurul la 1000 de lei, insa cand pisica Andropauza in Caza de Penzii face caca, il haplea-papa cu lopata, sa iasa bine in areal sa poata lua coliva de Jeneral, cum a luat-o Rosu Imparat sa i se puna pe chiept cu ort si colac cand o fi impaiat pentru îngropat!
@Cezararică, daca ai fufla in bășică s-ar inverzi fiola ca frunzele de urzică! Mai bine sa dau cu cu un mop, sa mai trec peste cate-un hop, decat cum ii dai pe gât de sub dop, cu osardie, si pe urma sa scrii aici cotite cu ironie si din prostie in prostie, ca un pacalici, de te-au luat de camarazii de mascarici, aratand, la modul umil, ca inca esti un biet infantil de copil! Daca tot ai dopul scos, nu fi acum pe mine morocanos, fi generos si baga acolo, in plus din spirtieră o litră lunga, cat teava de de mitralieră, sa-i ajunga si la Andropaza la mitră, ca o pomană de recompensă ca stie sa mintă, caci, oricum, am auzit ca-i place tare mult si ei ca sa lingă sticla pe dungă, ca boșchetarii aurolacul din pungă, dar ca si Lola Fiola, cea care in fonctie a catadicsit ca s-o ungă mangafa, pentru a fi mai tare la pungă, de baut sa-i ajungă! Hai, acum pe gârleje bagati-i cu totii tare, din pântecoase pahare, scutite de Postul cel Mare, si sa strigam impreuna, hai-hui catre Iparatia Ceriului si-a Universului, la Tata Cel Mare, HAI LIBERARE!

M spunea...

@Burebista

Oricum am șters comentariile...

Asta dovedește diferența dintre dumneavoastră, un om cu bun simț, cu capacitate de dialog și cu rațiune față de tot felul de încrâncenați!!

Respectele mele! Sunteți un om de onoare!

Iulian Mareș spunea...

Arătat a început sa ma enerveze rău...
1-Nu este Comandant, întrucât este pe o functie politica și nu este Cdt Suprem;
2-Nu conduce nicio
actiune, pt că forțele și mijliacele nu i se subordonează lui. Pe lângă faptul ca acțiunea durează de aproape 1 an și el nu numai ca nu a obținut nici măcar o victorie ci, mai mult este înfrânt zilnic peste tot.
Este o imixtiune majora și paguboasa în detrimentul Șefilor de armă/MAI si ne facem ca nu vedem..., iar Gu_Wener-ul Mău încurajează prostia asta...

HALA spunea...

Tehnocrat,ai dreptate, vise. Însă văzând toată aceasta stare de iresponsabilitate a poporului fata de propria soarta, încep tot mai mult sa cred ca vorbele la adresa lui spuse candva de către Horia Roman Patapievici, sunt vorbe dulci pe lângă cea ce merita cu adevărat sa se spună despre el.

Iulian Mareș spunea...

✌👍✌🤣👮🤣...
Criminalul...Susțin!

Iulian Mareș spunea...

Cred ca ție ti-au plăcut doar cărțile de joc...:
MAGÍSTER s. m. titlu științific între cel de diplomat universitar și cel de doctor. (< lat. magister)

...poate doreai sa scrii PRETOR, însă ai uitat...nu mult, ci doar puțin. 🖕😜🤣

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣😜😜😎😎

M spunea...

@Iulian Mareș

Au mers pe hotărârea 557.
E simplu: toți civilii se văd "comandanți".
Toți ăia de la SMURD și-au inventat grade pe umăr și scriu pe ei "Pompierii".

Cum bă p#țică? Ai făcut tu școală cu mine? Știi tu ceva despre arma asta?
Scrie dracului pe tine "Arafații" sau vii cu mine când ard pădurile și cari apa în spate pe toate coclaurile!

Și-au tras "grade" ia auziți!
Medic comandant regional de gradul 1


Ce plm e asta?????

Mai spuneam eu că civilii ar vrea să fie "un fel de militari". Adică să preia uniformele, dar fără obligații, să aibă salarii de medici dar să pară militari pompieri!

Ein Stein spunea...

@M
Vai saracu militian esti traumatizat ca in pensia ta nu se regasesc si perioadele cand ai fost la operativ, pur si simplu ai fost umilit cu o pensie ticaloasa calculata doar din soldele pe sase luni, cu totul intamplator ultimile, adica alea cele mai grase. O adevarata drama.
Apropos nu mai propune tu solutii cu intrarile in sistem, doar in baza pregatirii, asta exista si se aplica in toate tarile din lume mai putin Romania, Grupa Majora 0: Fortele Armate, unde tu te-ai trezi in afara "sistemului".Spuneai ca ai vrut tu sa "angajezi" un ofiter, din surse externa, adica la apelul bocancilor, si ma intreb cum se impaca cu propunearea de mai sus. Demagogie? Obraznicie? Tupeu? Oare ce o fi?
Poate ne ajuta Al de sus si te scuteste de suferinta pensiei umilitoare, cu vreo noua lege, in care sa nu mai fi dezonorat cu un calcul doar din sase luni alese cu grija si poate se apleca si asupra propunerii tale. Doamne ajuta.

Iulian Mareș spunea...

De ce nu si vorbele tatălui lui Horia Roman Patapievici? Ca sa știm una și bună..

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Mai am un sigur dor
Pe Tigri 2..sa.l iau in colimator
O serie scurtă in ..parbriz
Si una lungă in rotor
😜😜🤣🤣😎😎

Gigi spunea...

Chiar şi vorbele bunicului şi ale stra-stra bunicului.Eminescu,Ţuţeaetc,sunt mici copii pe linga acesta��

Huhu Rezea spunea...

Da!

Florin spunea...

M
Nu trebuie exagerat…Să nu uităm că până în 2005 pompierii aveau misiuni cu precădere pe prevenire și stingere incendii dar s-a vrut la 01.01.2005 crearea Sistemului Situațiilor de Urgență prin reconversia celor două structuri: Grupurile de pompieri și Inspectoratele de protecție civilă… Prin contopire, sfera misiunilor de protecție și intervenție a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență s-a diversificat - de la agenții biologici patogeni și toxinele microbiene generatoare de epidemii și epizotii, până la căderi de obiecte cosmice (intervenția la incendii a rămas cu certitudine, misiunea cu cea mai mare frecvență…). SMURD-ul a fost creat după data menționată… Generic, toți care aparțin sistemului sunt ”salvatori” iar dacă nu și-au făcut haine cu alte însemne, cred că are relevanță mai mică… Mie îmi este teamă că într-un viitor nu prea îndepărtat se vrea demilitarizarea acestor structuri…

Gigi spunea...

https://fb.watch/4romCO2jNQ/

raul spunea...

Si la urma urmei ,ce ?Cat ar vrea pt rezerva armatei?5% ?Adica sa crapam toti?Rusine,popor!

M spunea...

Din nou domnule Huhurez demonstrați părtinire față de camarazii dumneavoastră.

Spuneti-mi vă rog frumos: ce am făcut să merit iar jignirile acestui domn?
Nu, chiar, ce am făcut?
De ce trebuie mereu să coborâm discuția la acest nivel? Credeți că face cinste militarilor adevărați un asemenea comportament?

M spunea...

@Florin

Drenarea resurselor către SMURD și promovarea apendicelui provenit din Protecția Civilă este de neacceptat.
Smurdul putea foarte bine să rămână la sistemul medical iar pompierii doar să acorde primul ajutor la fel ca in multe alte țări.

Propulsarea absolventului de rachete în fruntea IGSU a fost făcută la presiunile lui Arafat nemulțumire că vechea conducere formată din pompieri adevărați proteja structurile de bază, tradiționale!

Nu pompierii au cerut includerea protecției civile!!! Au venit peste noi, cu aere de mari cunoscători și au cerut din start funcții de conducere nemeritate.

Da, eu sunt nemulțumit că voluntarii de la SMURD au fost făcuți militari pompieri printr-o reglementare parșivă a lui Arafat.
Pentru pompierii adevărați, să vadă niște pițifelnici care și-au scris ABUZIV pe uniforme "Pompierii" este o jignire.

Apropo, ia studiați ce e SMURD, ce structură e, care e legătura cu Fundația pentru SMURD!!!!!!

Iulian Mareș spunea...

Probabil ca demilitarizarea este un obiectiv, insa sa prioritizezi dotarea si rolul, misiunile SMURD in detrimentul celor specifice incendiilor si prevenirii acestora....este o greseala, precum si coboratul mâțelor din copaci!

CEZAR spunea...

"M" - se vede militar...!
Pompierii nu sint militari chit ca au functionat intr-un sistem Cvasimilitarizat
Tulumba ..nu-i mitraliera si nici masina de imprastiat apa nu-i Tank....:D

CEZAR spunea...

Si mai am o dorinta arzatoare:
Lu m-Al ,Turcana sa-i treaca pensia prin ..strecuratoare !
S-o curete de Oskaruri si colesteroale !
S-o curete de ce-i furat..si jmenuit....
Sa-i ramina - doar cit in Congo a ..muncit !!

Calinmihaib12 spunea...

..dar dacă.."comandantul":..pe "Ne-Ve"a fost militarizat direct la gradul de..să zicem.."general de brigadă"..,ce ați spune..?
..s-a mai întâmplat..în ultimii 31 de ani..!=cu diverse persoane din toate.."sferele" societății .."civile" românești..!

Iulian Mareș spunea...

Waw...astea sunt din cap sau pe gulerul cămășii?

Iulian Mareș spunea...

Direct gl bg? Hm, nu cred...
Te referi la Sârbu?

Iulian Mareș spunea...

Citind enuntul: "Ministerul Apărării plăteşte 80.000 de pensii militare, mai mult decât soldaţi/angajaţi are Armata Română. MApN: „Cea mai mare pensie de serviciu plătită de instituţia noastră în luna martie 2021 a fost în valoare de 39.158 lei brut (8.000 de euro) unui fost magistrat militar“, contrar refluxului primitiv al câtorva pistaci tribali eu nu doresc scăderea pensiei magistratului ci ma gândesc cum pot face ca și eu sa tind spre suma lui, ca și noi toți!
În sensul asta trebuie sa gândim și sa acționăm, adică "cum sa facem bani" , vorba inteligentului amuzant!
Sa ne propunem măcar si tot am făcut un pas spre înainte...

M spunea...

@Iulian Mareș

Am văzut ce a făcut demilitarizarea din poliție. E prăpăd!

Fiecare are mândria armei sale!
Tatăl meu a fost ofițer MApN, bunicul meu subofițer MApN.
Eu am făcut armata la Pompieri. Așa s-a nimerit!
Erau vremurile triste în care Armata culegea porumb sau săpa la Canal. Pompierii își păstraseră menirea, își făceau meseria!
Așa am ajuns eu la Pompieri. Nu regret. Alături de medicii militari cred că e singura armă complet în slujba și în ajutorul tuturor oamenilor.

PS - mulțumesc pentru reacție. Dumneavoastră și tehnocrat ați avut reacție la mitocănia unora.

Oricum îmi fac o datorie de onoare în a arăta camarazilor de la pompieri care e părerea militarilor despre noi. Huhurez încurajează jignirile. Asta e! Cred că îi place dezbinarea dintre noi.

Calinmihaib12 spunea...

..nu știu despre care Sârbu e vorba,(probabil cel de la PRO-TV=?,bărbosul..); a fost "scandal public" acum câțiva ani cu "militarizarea" unor persoane.."publice" = afirmativ = "civile"("moderatori"radio-tv = manipulatori tv, "ziariști", procurori, dar nu numai..!) de către..grupul.."grăbiță" ..!
..dar mai sunt și..situațiile necunoscute,.."silențioase"..!
Totodată,cam tot ce activează în zona..VIP publică,este "captată" în "brațele"(nenumarate) ale PROPAGANDEI = de o anumită factură"= cu un trecut istoric= lung,..,captare care se realizea ză..și prin conferirea de STATUT și..grade militare..(cu scopuri multiple..!).

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:la comentariul de la 12:14'
:..sau la gradul de..chestor..?

Huhu Rezea spunea...

Se pare niște domni din Onor Casele Sectoriale, în loc să publice asemenea informații pe site-ul CPS, se lasă mituiți, în calitate de colaboratori, de niște site-uri ca financar, bugetul, economica, pentru a le crește audiența.
Nici măcar atâta lucru nu se vede de la conducerea MApN sau de la cei care veghează la protecția cadrelor militare?
Eu nu vreau decât pensie militară actualizată, nu pensie escrocată prin eludarea legii salarizării sau a pensiei miltare.
Dacă pensia neta a magistratului militar este 39 000 lei, refuz să cred că baza de calcul pe 6 luni depășeste 70 000 lei.

CEZAR spunea...

Asta pentru ca esti IRATIONAL...m-ALE
Ce sa-ti fak ?N-am ce sa-ti fak (sic)
Noroc ..ca nu mai contezi ..nimeni nu te mai intreaba...
Oaia Turcana ...nu te lasa !!

Leon spunea...

Huhule, magistratul militar a ales pensia militara stabilita cf.Lg.303/2004, adica 100%(maxim) din Toate veniturile din ultimile 12 luni(sau ultima luna), si Da, pensia Bruta poate fi la nivelul de 39.000 de lei..!

Leon spunea...

"7) Judecătorii și procurorii pot opta între pensia de serviciu și pensia din sistemul public. Judecătorii și procurorii militari pot opta între pensia de serviciu și pensia militară de serviciu.
(8) Pensia prevăzută de prezentul articol are regimul juridic al unei pensii pentru limită de vârstă.
(la 08-10-2007, Art. 82 a fost modificat de pct. 6 al art. I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 100 din 4 octombrie 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 684 din 8 octombrie 2007. )"

un oscar = o pensie spunea...

M,
adica te-ai orientat la timp
ai fugit de mapn(munca) si fuga la pompieri(boierie)

Iulian Mareș spunea...

M,
În UNAP am avut colegi de la Pompieri, Plite, SRI, SPP și STS...admirabili camarazi!
În ianuarie lui 2012 am lucrat aproape 2 luni în MI, în Centrul de Conducere Operativă/D.G.M.O. alături de ministru, Secretarii de stat și șefii de arma din MAI si am lucrat excelent!
O experienta profesionala deosebita!

Iulian Mareș spunea...

Adica, pretorul nu a acționat legal? Eu cred ca da și eu vreau sa fiu ca el, cinstit și bogat!

Iulian Mareș spunea...

Kuar ai făcut parte de lumea medicala, ce naibii? Gl. Sârbu, prof la stomatologie, fostul brancardier...

Calinmihaib12 spunea...

Gen.Dr.SÂRBU: stomatolog provenit(din cate știu: dintr-un tânăr S.of.sanitar angajat în SMC..,ambițios,care a făcut FACULTATEA DE STOMATOLOGIE, devenind MEDIC STOMATOLOG..și apoi..Cdt.al S.M.C. BUCUREȘTI..!
..eu nu am nici o problemă legat de evoluția sa în carieră..!;
Poziția sa..de comandant: e limpede că "nu s-a pus"..ACOLO.. singur, ci a fost numit de "puternicii" zilei..!,așa că.. dacă ar fi fost vreo problemă .. cu activitatea sa de MEDIC STOMATOLOGIE sau de CDT.de spital..",e responsabilitatea celor care l-au numit..!
..până la urmă nu e treaba mea "să evaluez" viața și activita tea unui om pe care nu-l cunosc și nu am avut nici o "tangență" în timpul activității..!(fără supărare..sper..!).
..și:..dacă ar fi adevărat că ar fi fost "brancardier"..devenit prin: ambiție,tenacitate..și munca sa..: MEDIC (=indiferent: ..specialitatea..!),cred că în sine: e un fapt îmbucurător,că un OM și-a depășit=..totuși= prin eforturi proprii: condiția inițială socială..!ceea ce e lăudabil,..și nu..blamabil., ..ironizabil..etc...!
Am aici..în zona mea,un exemplu viu, asemănător..până la un punct: cu situația prezentată:
Un tânăr asistent medical principal=S.of. sanitar,prin eforturi intense și munca sa: de ZI (= la FACULTATEA de MEDICINĂ din TIMIȘOARA..) și NOAPTE: ..asigurarea asistenței medicale contiunue în U.M. în care era angajat.=..a ajuns MEDIC MILITAR ..!;
Deci:..pacienții acestor medici și evident..și angajatorii acestora sunt în măsură să facă "evaluări" căt de cât..mai apro piate de realitatea obiectivă = privind activitatea lor..!

Burebista spunea...

Ia uite domn'e s-a sucit lumea... Nu mai este buna Sosoaca și AUR... 🤣
Oare la metrou de ce nu s a dus la grevă.. 🤣
Acum ați conștientizat ca boala provocata de acest virus este CAM GRAVĂ...

Florin spunea...

M
Nu sunt de acord cu ”judecățile de valoare” ale tale, ce denotă că nu depășesc nivelul stației, secției sau detașamentului de pompieri...Rațiunea înființării Inspectoratelor de Urgență, este complexă...Decizia a fost luată și de cei 3 generali în frunte cu Secară (un general ce merită tot respectul...) care conduceau destinele pompierilor la sfârșitul anului 2004...Au fost multe aspecte benefice, mărirea multor funcții, preluarea de bugete de de la Consiliile județene, dotări suplimentare, deschidere de colaborare internațională...Chiar nu vreau să intru în detalii...Cât privește SMURD (las-o mai moale cu ”studiul” sau documentare, informare - poate ai vrut să spui), toți pompierii aflați la conducerea Inspectoratelor Județene Pentru Situații de Urgență au contribuit la dezvoltare, prin crearea de puncte de lucru în multe din orașele din țară, fără să folosească fonduri în detrimentul intervenției pentru stingerea de incendii, ci mai degrabă prin implicarea consiliilor locale...
Cu Mareș cred că sunt de acord, în ceea ce privește salvarea pisicilor din copaci...Consiliile locale (în principal de la municipii și orașe) au oameni plătiți pentru situații de urgență care pot rezolva multe aspecte menite în a veni în sprijinul cetățeanului...

Huhu Rezea spunea...

AU trecut 25 de zile de la ultimul termen și Registratura Curții de Apel București încă nu s-a sinchisit să repartizeze aleatoriu dosarul 4241/2/2020 privind contenciosul dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi, după emiterea Deciziei nr.4/2020 a CC.
CPS susține că a procedat corect, eliminând indexarea din 2016 din actualizarea din 2017, Curtea de Conturi susține corect că actualizarea din 2017 trebuia menținută, dar a băgat un clenci ilegal, care limiteazâ indexarea reglementată de art. 59, de plafonul instituit prin art. 30.

Leon spunea...

Din Decizia CCR nr.888/2020 publicata astazi in Monitorul Oficial nr.326:
,,16. Referitor la categoria magistraților, la care autorul excepției face referire prin prisma deciziilor Curții Constituționale nr. 88 din 1 iunie 1999, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 325 din 8 iulie 1999, și nr. 89 din 1 iunie 1999, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 322 din 6 iulie 1999, Curtea reține că magistrații reprezintă o categorie profesională distinctă și, în acord cu jurisprudența sa, precizează că militarii, polițiștii sau funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor nu au un statut constituțional și legal similar magistraților, aceștia nebeneficiind de garanțiile de independență specifice magistraților. Prin urmare, existența unui mod diferit de calcul al pensiei, inclusiv sub aspectul actualizării cuantumului acesteia, nu este contrară principiului egalității în drepturi.,,

Huhu Rezea spunea...

Constituția nu stabilește și salariul magistraților. Modificarea prin lege,în rau sau în bine, a sistemului de salarizare nu schimba cu nimic statutul constituțional al magistraților.
Ce li s-a dat prin lege lo se poate lua tot prin lege.
CCR trebuie să primească o replică napraznica din partea Parlamentului,in sensul de a se reveni la situația constituțională anterioara anului 2003, cand deciziile CCR erau infirmate de majoritatea parlamentară.

Leo spunea...

BRAVO Stelică !
şi celorlalţi LUPTĂTORI.
VELA MARE SUS !

M spunea...

@Huhurez

Nu mai are dosar Barna? S-a clasat?
Câtă vreme vor avea ciocănelul nu le taie nimeri nimic!
In plus sunt mai deștepți ca noi adică CCR apără magistrații, magistrații apără CCR.

Dacă facem ORICE organism militar scopul vă fi să ne mâncăm între noi și nu să ne sprijinim.

Era un banc:

Mor 4 români și 4 evrei. Ajung in iad. Dracii îi bagă la cazan adânc pe măsura păcatelor.
A doua zi toți evreii trăiau și toți românii muriseră. Întunecimea Sa întreabă:
- Cum s-a ajuns la situația asta?
- Măria Ta, evreii se lăsau trei la fund și îl ridicau pe al patrulea să ia o gură de aer. Apoi urma altul și tot așa, toată noaptea de trăiesc toți!!!
- Și românii?
- La români cum ieșea unul să ia o gură de aer, cum îl trăgeau ăilalți la fund.
Tot așa și au murit toți.


Trist dar tare adevărat! Cine are minte înțelege, cine nu are minte.... Să se abțină!

Huhu Rezea spunea...

M
Păi, se spune că în iad este vesnică schingiuire, acolo nu se moare.

Calinmihaib12 spunea...

..de acord:..acolo e ascuns dracul..tiranic, BOLȘEVIC: în art.147, al.2..al CONSTITUȚIEI române(?).