Un produs Blogger.

miercuri, martie 17, 2021

CPS a MAI a pierdut procedural contenciosul administrativ cu Curtea de Conturi la Curtea de Apel București.

185 comments

 De regulă, admiterea unei astfel de excepții se întâmplă când reclamantul nu respectă procedura prealabilă obligatorie în contenciosul administrativ. Fie CPS a depășit termenele de contestare a deciziei nr. 5 la Curtea de Conturi sau in instanța, după prmirea Incheierii nr. 39 a comisiei de soluționare a contestațiilor, fie cererea de modificare a acțiunii în instanță diferă esențial de cererea de contestare adresată inițial Curții de Conturi.

Acum avem explicația motivului pentru care care la termenul anterior s-au cerut înscrisuri-dovezi privind data primirii incheierii nr. 39, data de la care curgea un termen procedural.

Constatăm că CPS a MAI a compromis procedural contestarea punctului 1/iii din Deciziile   nr. 4 și 5 ale Curții de Conturi, iar CPS a MApN este posibil să nu fi contestat pct. 1/iii.

Speranțe mai sunt în cererile de intervenție din Contenciosul dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi, Dosar nr. 4241/2/2020.

UPDATE

Recursul va analiza tot problemele de procedură, nu și fondul.

Oricum, pensionarii MAI care vor primi decizii de restituire a sumelor considerate necuvenite de Decizia nr. 5 a Curții de Conturi vor putea să cheme în judecată, alături de CPS a MAI, și Curtea de Conturi,  ocazie cu care instanța va putea judeca și fondul legat de pct. 1/iii al Deciziei Curții dde Conturi.

In cazul în care în proces ar fi existat o singură cerere de intervenție principală aprobată, judecarea cauzei ar fi continuat între intervenient și Curtea de Conturi, potrivit art. 66 alin.(4) din cpc.

4) Intervenţia principală va fi judecată chiar dacă judecarea cererii principale s-a stins prin unul dintre modurile prevăzute de lege.


Cei din conducerea CPS a MAI trebuie să plătească cu funcțiile bâlbele juridice care au compromis drepturile pensionarilor militari în contenciosul cu Curtea de Conturi.



Dosar nr. 7095/2/2020

16.03.2021
Ora estimata: 09:00
Complet: 8-Completul 10 fond
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia inadmisibilităţii. Respinge cererea astfel cum a fost modificată, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia dată cu privire la acţiunea în anulare şi în 5 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia dată cu privire la cererea de suspendare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronun?ată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei azi, 16.03.2021.
Document: Hotarâre    389/2021  16.03.2021

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A ACTIVITAȚII SPECIFICE A CURȚII DE CONTURI.

204. Împotriva măsurilor dispuse prin decizie, precum și a termenului stabilit pentru ducerea la îndeplinire a unora dintre aceste măsuri, în termen de 15 zile calendaristice de la data primirii acesteia, conducătorul entității verificate poate depune/transmite contestație la structura Curții de Conturi care a emis decizia.Reviste (2)

Contestația la decizia emisă de structura de specialitate a Curții de Conturi reprezintă procedură administrativă prealabilă obligatorie pentru exercitarea dreptului la acțiune în contencios administrativ.

205. În cazul în care contestația este depusă la altă structură a Curții de Conturi decât cea care a emis decizia, contestația se consideră valabilă dacă a fost introdusă în termen. În această situație, contestația este redirecționată de către structura care a primit contestația către structura emitentă a deciziei.

206. Termenul de 15 zile calendaristice pentru contestarea deciziei nu cuprinde ziua primirii deciziei și nici ziua depunerii/expedierii contestației, iar când acest termen se sfârșește într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârșitul primei zile de lucru următoare. Prin "data primirii deciziei" se înțelege data confirmării de primire a acesteia, menționată pe documentul de transmitere a deciziei.208. Nedepunerea contestației în termen atrage decăderea, cu excepția cazului în care conducătorul entității verificate dovedește că a fost împiedicat printr-o împrejurare mai presus de voința sa. În acest caz, contestația se va depune în termen de 15 zile calendaristice de la încetarea "împiedicării", cu prezentarea motivelor care au determinat această situație. Decăderea se constată de comisia de soluționare a contestațiilor, constituită conform prevederilor pct. 213.

219. Comisia de soluționare a contestațiilor examinează contestația împreună cu celelalte documente și emite o încheiere, prin care se poate dispune:

a) admiterea totală sau parțială a contestației;

b) respingerea contestației.

223. Încheierile pronunțate de comisiile de soluționare a contestațiilor, redactate de către secretarul de ședință, se motivează în mod obligatoriu, iar motivarea trebuie să conțină următoarele:

d) termenul de exercitare a căii de atac, respectiv 15 zile calendaristice de la data confirmării de primire a încheierii transmise prin poștă;


                                                        *                        *

                                                                     *

Am prezentat extrase din Regulamentul Curții de Conturi pentru a vedea și cititorii unde au greșit juriștii Casei Sectoriale a MAI.

Decizia nr. 5/22 10 2020 trebuia atacată în contencios administrativ în termrn de 15 zile de la comunicare. Mai adăugăm 3 zile de la emitere, pentru poștă, și obținem termenul cel mai târziu de sesizare a instanței... pe 10 noiembrie 2020. 

Or, așa cum rezultă din caseta tehnică a Dosarului 7095/2/2020 al CA București, data de inregistrare a cauzei este abia pe 07 12 2020.

Au incercat artificiul cu modificarea acțiunii în acțiune în anulare, dar nu a ținut.

185 de comentarii:

Burebista spunea...

Sa vedem motivarea curții de apel...

Calugarul spunea...

Banii primiți (ce depășește 85%) în ultimii trei ani se vor da înapoi în trei tranșe începând din aprilie!

Viorel spunea...

Cu ce ne mai încălzește domnule Burebista. Nu m-am așteptat ca tocmai juriștii CPS a MAI (minister mult mai atașat de problemele personalului activ și pensionari decât MApN), cu știință sau din neglijență să-și saboteze proprii foști colegi.

Gigi spunea...

Când un proces se pierde pe proceduri,înseamnã cã tu,ca reclamant nu ai fàcut ce trebuia in acţiunea pe care tocmai ai initiat-o.
Sã fie necunoastere a CPCiv? Sã fie prostie din partea juristilor CPS? Sau este altceva la mijloc?
Sunt curios dacã cei îndrituiti sã o facã va mai depune Apel! Sau este o tactica a celor din CPS,aflând cã acţiunea va fi respinsa şi au mers pe aceastã varianta.Zic şi eu,nu prea le am pe civil.
Nu mã gândeam la ceva bun din partea instantei,dar nici la acest deznodamant.

Periamu lucica spunea...

Dobitoci

Huhu Rezea spunea...

Te referi și la pensionarii MAI, militari, care nu au catadicsit să depună și ei o simplă cerere de intervenție principală împotriva CC, pentru pct.3/iii din deciziea nr. 5/2020?

Burebista spunea...

Inadmisibila a fost și cererea curții de apel Bacău în procesul pentru Omm de la iccj... Asta nu însemna că aia de la Bacău sunt niște afoni.. Ca sa nu spun un cuvânt mai urat..
Așteptăm motivarea sa vedem de ce a decis curtea de apel așa...

sky-zone spunea...

MAPN cand???

CEZAR spunea...

Lu m-Al ...o sa-i iia pe toti ODATA!!!!

Burebista spunea...

Intervenția principiala nu mai are obiect dacă curtea de apel nu admite cauza...
Logic.... Puteau sa intervină și 1000 de Pensionari....

Burebista spunea...

Pensionarii pot ataca în instanta decizia de impunere a sumelor primite necuvenit dacă decizia curții de conturi va rămâne definitiva și după proces...

Calugarul spunea...

Cezar ce te
faci iar îți rămân caprele fără mâncare! O să faci cu ele iar sex non stop ca să uite de foame? Poți depune o cerere de intervenție (atașată cu poze cu capra favorită) la apel! Tu poți întoarce procesul! Cacofonie intenționată!

Viorel spunea...

Domnule Călugărul, care este baza legală și cum adică în 3 tranșe. Fiți mai explicit. În plus îi va reține CPS sau ANAF-ul direct din pensie. Vă prezint mai jos o Decizie a ÎCCJ postată pe blog la o întrebare de a mea de către domnul akord-75:
Decizia ICCJ nr. 15/2018. Casa de pensii poate recupera sumele plătite cu titlu de prestaţii de asigurări sociale, în temeiul hotărârilor judecătoreşti desfiinţate în calea de atac, în mod direct, emițând o decizie de debit, ce constituie titlu executoriu.
„Art. 179. — (1) Sumele încasate necuvenit cu titlu de prestaţii de asigurări sociale se recuperează de la beneficiari în termenul general de prescripţie de 3 ani.
(2) În cazul prestaţiilor de asigurări sociale, altele decât pensiile, recuperarea sumelor prevăzute la alin. (1) se efectuează de către angajator sau, după caz, de instituţia care efectuează plata drepturilor de asigurări sociale.
(3) CNPP, prin casele teritoriale de pensii, precum şi casele de pensii sectoriale recuperează sumele plătite necuvenit de la plătitorii prevăzuţi la alin. (2).
(4) Sumele plătite necuvenit prin intermediul caselor teritoriale de pensii şi al caselor de pensii sectoriale se recuperează de la beneficiari în baza deciziei casei respective, care constituie titlu executoriu. (...)”.
https://legeaz.net/monitorul-oficial-302-2018/decizie-iccj-15-2018-recuperare-sume-asigurari-sociale-hotarari-desfiintate-decizie-debit

Huhu Rezea spunea...

BUREBISTA
Te contrazice flagrant art. 66 cpc, privind judecarea intervențiilor principale.

Huhu Rezea spunea...

@Călugăre
Lasă bărbile la schit și nu deruta mirenii!
Recuperarea sumelor se face potrivit art. 114 din L 223/2015

Articolul 114
(1) Sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie militară se recuperează de la beneficiari în termenul general de prescripție de 3 ani.
(2) Sumele plătite necuvenit cu titlu de pensie militară prin intermediul caselor de pensii sectoriale se recuperează de la beneficiari în baza deciziei casei de pensii sectoriale respective, care constituie titlu executoriu.
(3) Debitele reprezentând pensii și alte drepturi de asigurări sociale mai mici de 10 lei nu se urmăresc.
(4) Sumele rămase nerecuperate de pe urma beneficiarilor decedați nu se mai urmăresc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, asa e, si va sustin parerea foarte buna ca acesti rezervisti, parcă fiind cazuti din lună, n-au catadicsit sa depuna macar cereri de interventii, crezandu-se niste moftangii cu pretentii, ca daca erau interesati cu adevarat acum nu erau in situatia asta de rahat, asa cum eu si o mana de rezervisti luptam in stil de fiară sa accedem la Curtea Constitutionala sa reglam acele disfunctii cu soldele de functii, ceilalti ranjind fasolea de dupa perdele chititi, asteptand pe munca noastra sa fie si ei fericiti, daca o rezolvam in instante sa le-o tragem mafiotilor de clocari in clanțe! Asa si la diferite manifestari in strada, cand răman in propria ograda, tragand cu ochiul si urechea bleaga ca ceilalti problemele sa le dreaga, ei doar sa fie oportunistii care sa traga foloase de pe a lor spinare! La cat de sarac si amarastean sunt, m-am tarat ca sarpele pe pamant prin cinci actiuni complexe de judecata, necedand vreodata, si merg in continuare pana la ultima suflare pentru aceste nenorocite de pensii militare, asa ca nici nu ma intristez de acest contencios pierdut, nici nu ma bucur ca nimic n-au facut, ci doar imi doresc fierbinte sa le fie la toti o invatatura de minte ca, pe altadata sa stie, ca un proces nu este o simpla jucarie si banalitate, ci o activitate la care trebuie sa participe activ si cu responsabilitate! Bineînteles, ca fiind sume ce depasesc cei 85%, nu ma indoiesc ca le vor retine lunar mai mult de 25%, cum zice legea, si nu le vor lua de pe ei si pielea... Era mai rau la o pensie ca a mea, handicapata, ca ori iti ia un sfert, ori ti-o ia toata, e tot aia, tată, ca te lasa total lefter si in durigla dezbracata!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dacă dumneata crezi ca menirea cadrelor în rezerva este de a se judeca intr-una cu ministerele aparținătoare nu ai decât sa crezi asta. Eu nu am timp de exerciții de drept căci nu așa se comporta SNAOPSN în România Normală!
Dpv al meu CSP a MAI a facut-o intenționat și sa fie sănătoși ca tot în pământ se duc, iar evidentele contemporane ne demonstrează ca proștii răi mor foarte repede!
Na, cu ce i-a ajutat sindicatul?
Nu este normal sa o ții numai prin tribunale...sa se ducă dracu toți, cu mărunțișul lor cu tot!

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Sunt bărbi, așa cum le mai tragi și dta!😲

Cezar spunea...

Capritele mele ..produc...paduchiosule
🤣🤣😜😜😜😎🤣😎

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, o întrebare din partea unui neștiutor în interpretarea legii în momentul de fața. Ex. Un pensionar are de restituit suma de 3.600 lei. CPS a MApN îi va opri lunar câte 100 lei până recuperează întreaga sumă încadrându-se în cei 3 ani (36 luni) de prescripție sau îi va opri 1/3 din pensie și în 3-4 luni recuperează suma totală.

Viorel spunea...

Unde scrie MAXX ?

Huhu Rezea spunea...

Primești de la CPS o decizie de retinere eșalonată din pensie, decizie titlu executoriu, în care ratele nu pot fi mai mari de 1/3 din pensia neta.

Iulian Mareș spunea...

Vedeti si voi cine este marele specialist al CC! Un fost majur de politie, cu singura scoala serioasa de 1 an (un an la Campina). Voi intelegeti? UN AN! NU MAI MULT!... restul este Can-Can!

http://www.curteadeconturi.ro/Conducere/Mihai_Busuioc_CV_2020.pdf

GO spunea...

Va zic eu cum se fac retinerile, pt. ca am trecut prin asa ceva. Am castigat pe fond, mi-au dat tot fiind pe asigurari sociale - chiar daca nu era definitiva.

Deci, somatie pt. restituirea intregii sume intr-o singura transa. Cine nu se executa urmeaza instiintarea de executare silita. Si baietii sa apuca sa faca retineri la CPS, astfel incat retinerile lunare sa nu depaseasca 1/3 din valoarea cuantumului pensiei.

Deci, termenul de restituie este dat de ... rata de 1/3 retineri din pensie.

Si ca amanunt! Cele 2 comunicari, de restituire integrala o singura data sau de executare silita in transe, vin incredibil de repede de la data comunicarii HJD si ambele vin in acelasi plic.

micutzul spunea...

Guvernerul conduce tarlaua financiară! Ordinul se intelege foarte clar. Luați banii politistilor pensionari, nu le dati celor din armată iar noi, guvernul suntem câștigători! Alea... fură aruncate!

Huhu Rezea spunea...

@Stelica
Nu mai complica lucrurile. Se aplică art 114 din L 223/2015. Asculta ce spune Olescu. Doar limita maximă a retinerii lunare este luată din procedura de executare silită.

Burebista spunea...

Micutzule, pensionarii polițiști nu au primit actualizări ale pensiilor în iulie 2017 pentru ca salariile de funcție ale polițiștilor nu au fost mărite atunci cu 15%... Numai militarii din Mai au primit solde mărite și automat și pensionarii din mai militari ( jandarmi, pompieri și cred ca mai sunt câțiva de prin fosta securitate, transmisiuni speciale care au rămas cu pensiile la CPS MAI...

un oscar = o pensie spunea...

deci mares,cel cu cariocile,va da transe de 5.000 lei
sunt partial satisfacut

Leo spunea...

E prăpăd dacă ajungi pe mâna justiției de la BC.
Nu ai nici o șanasă de corectitudine

sky-zone spunea...

Stimabililor, ati vazut comunicatul departamentului in relatia cu prostimea si calitatea vietii personalului? ca s-au intalnit hotii cu prostii si iar au discutat de PLx199? am vazut si un comunicat al UNPR-ului in care se facea apel la modificarea amendamentelor privind vechimea efectiva.Sa fie oare pe teava Plx 199 dupa incheierea proceselor cu CC?

y spunea...

Lăsați domnilor, eu am mare încredere în gubernul mău, că, așa cum a iertat băncile de restituirea muuuultor milioane de euroi și dolărei, așa va ierta și pe bieții de polițiști de restituirea sumelor respective. Să nu ne facem inimă rea! Toată speranța în cîțu, că tare mulți se uită în gura lui!

Viorel spunea...

Domnule G. Olescu, vă întreb și pe dumneavoastră, reținerile se fac obligatoriu 1/3 sau până la cel mult 1/3 din suma ce trebuie restituită, și dacă este de până la 1/3 poate pleca de la cât. Concret CPS îți ia fix 1/3 din pensie sau îți poate lua mai puțin eșalonat spre exemplu în loc de 6 luni pe 1 an, adică îți oprește lunar jumătate din 1/3 ?

Anton spunea...

Cine face obiectul acestor retineri? Cei pensionați după 15.09.2017 pe OUG 59,poate sa stea liniștiți s-au și ei trebuie sa cotizeze? Ca ceva nu prea se leagă, dacă au fost plafonat la net. Plafonul de 85 % este doar pe hârtie, far sa fie pus în plată.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, am 4 foști colegi, toți Mr., 1 fostul meu șef de Personal pensionat în 2002, ceilalți 3 Mr. foști Cdț. B.I. ieșiți la pensie în 2007 (prin eliminarea stagiului militari obligatoriu B.I. au rămas fără efective, a venit stat de organizare prin care li s-au desființat și funcțiile și structurile). În anul 2016 au trecut de pe Legea nr. 263/2010 pe Legea nr. 223/2015. La toți 4 le-au crescut pensile. Fostului meu șef cu 900 lei, la ceilalți 3 cu sume cuprinse între 1.500-1.700 lei. Toți 4 susțin sus și tare că ei nu au nici o treabă cu indexarea de 5%/2016, cu actualizarea din 2017, cu celelalte indexări și că lor nu au cum și motiv să le ia din pensie, deși au plafonul de 85%. Am încercat să-I conving că toți cei peste 85% suntem în aceeași oală, dar cu regret nu am cu cine vorbi. Vor o părere de la un specialist. Ce să le transmit.

Huhu Rezea spunea...

In interpretarea extensivă a pct. 1/iii din deciziile Curții de Conturi, fac obiectul măsurilor de restituire toți pensionarii militari care au primit sume cu titlul de indexare peste plafonul de 85% din baza de calcul a pensiilor stabilite/recalculate sau actualizate după 01 01 2016, mai puțin pensiile stabilite în baza modificărilor aduse de ordonanțele 59/2017 si 114/2018.

Ein Stein spunea...

E hai lasa si tu, nu pentru ca a fost politist cu un an scoala a ajuns sef la CC, mai mult nu cred ca el e autorul deciziilor controlalelor CC. Mai degraba am putea sa ne uitam la faptul ca si angajatii de la CC beneficiaza de pensii speciale, poate acolo sa fie o oportunitate de santaj, pentru solutiile imbecile.

GO spunea...

@ Viorel. Lunar 1/3 din pensie, pana la stingerea restituirii.

GO spunea...

@ LEGIONARUL MAXX. Da. Dar ca sa iti retina mai putin de 1/3 din pensie, pe motiv ca ai rate la alte 50 banci, trebuie o decizie a justitiei. Care sa confirme ce si cum.

Iar pana la acea decizie a justitiei, CPS oricum te executa silit 1/3. Si cum o astfel decizie poate dura ani de zile, cand ti-a dat castig de cauza, tu ai inspoiat deja sumele de restituit.

In acest caz, eu vad inutil apelul si la justitie. Pierzi mai multi bani decat cei de restituit.

Viorel spunea...

MAXX și dacă ipotetic, nu ai casă, mașină, terenuri, nimic altceva decât pensia și mai stai și cu chirie. De unde își recuperează ANAF-ul banii în totalitate dacă reținerea de 33,3% nu acoperă integral suma datorată în cei 3 ani până se prescrie. Ce mai face ANAF-ul atunci.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Nu te mai lua după giumbușlucurile lui @Stelică.
Decizia CPS de reținerea este titlu executoriu prin efectul legii, art 114 al L 223/2015, și privește numai sume plâtite necuvenit de câtre CSP. Aceste titluri executorii și nu merg niciodată la ANAF.
Impotriva deciziei CPS ai la indemână actiunea de constatare la executare.

anonim spunea...

Viorel
Exact 1/3 sau ca sa zambim(!!??)=33.333(3)%

Sebi spunea...

Asta cu restituirea e tare de tot, dar iti trebe oleaca de viziune tactica pentru a vedea toata tabla de sah. Totul e deja scris in istorie, doar ca na! cine-si mai pierde timpul cu memoria, cand asteapta sa-i intre pe card mai multe mii de lei decat nota la purtare din liceu.
Totul e ciclic. Maine va fi mai rau decat azi, dar mai bine decat ieri. Sau alaltaieri, prea putin conteaza. Nu crapati de foame. Investiti in nepoti, nu atat bani cat timp si dragoste, lumea nu poate fi dintr-o data mai buna decat aceea, urata si stramba, la care am pus prompt umarul stralucind de table.
Dintre toti muritorii, in urma noastra ar trebui sa ramana cele mai barbatesti certitudini, nu vaicareli si basini.

anonim spunea...

@Viorel
Durata de prescriere a celor trei ani se refera la momentul inceperii exec silite.Daca nu incepe in 3 ani atunci este constatat dezinteresul creditorului de a recupera sumele.Daca incepe executarea in termenul legal de 3 ani(chiar si doar somatie (el/ei)-creditorul) porneste recuperarea sumelor pana la stingerea datoriei indiferent cat dureaza.Deci numaiinceperea actiuni i se refera la cei trei ani.Recuperarea sumelor poate dura oricat.
Caz haios al unui vecin.S-a dus el acolo bucuros nevoie mare, in Moldova sa mosteneasca un apartament,o rabla de masina "second" si niste ha. de teren arabil(o valoare minora la m. patrat) Noroc cu notarul care i-a aratat si "pasivul" si contractul decedatului cu banca si pe reprezentantul bancii...ca era si ala pe acolo.
I-a iesit un ditamai minus asa ca omul a refuzat mostenirea ca se trezea si mostenitor si dator ...hi,hi
Deh ce sa zic.Nu intotdeauna mostenirea e motiv de bucurie(material/financiar vorbind,nu din alt pdv)
Asa ca omul s-a intors mostenitor la fel cum plecase.Tot e bine ca se putea intoarce si dator:)

Iulian Mareș spunea...

Oskărel,
nu te uita dupa avioane caci vei cade in canal! Si o sa-ti scrie pe + ”Decedat in accident de aviatie!!!”
Tu nu intelegi ca astea sunt lucruri grele nu este paza unui perimetru!

Iulian Mareș spunea...

Sebi,
Sa stii ca iti dau dreptate!
Si mai constat ceva: cei care suporta cel mai greu sunt cei din MApN si nu MAI!
Nici nu stiu cum sa concluzionez! Poate au avut prea multa incredere in institutie!?

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein,
Categoric ca nu pt anul ala de singura scoala la zi si serioasa a ajuns Presedinte CC!
Tehnocratia afisata de tine era simbolica, moft sau realitate? Ce dracu faci cu un astfel de presedinte?

jupderval spunea...

Sa inteleg ca se retituie indexarea din 2016 numai a celora care au depasit 85 % din baza de calcul a pensiei, nu la toti pensionarii MAI.?

Leo spunea...

PLX-ul199 a fost un iepure lansat de merceolog , ca să abată atenția (cît se putea) de la oug art. 84 din 114 deoarece veneau alegerile.Acest PLX a fost din start un cadavru normativ pe care și sinecuristul politrucizat îl lasă să creeze speranțe deșarte. Pe țeavă sunt 3 ipoteze noi în analiză la MMPS despre pensiile militare. Deci pe țeavă este o nouă lege de pensii militare. Făceți-vă griji , deoarece influenzerul acestui act normativ este măcelarul măciulică , predecesorul lui red

Iulian Mareș spunea...

Cand un UNUL loveste sistemul trebuie sa intelegi de ce o face, cine il tine de lant si pe ce suma!

Din ciclul ”Fara penali in functii publice” sau mai corect ”Fara penalii vostri in functii publice”, iata dusmanul lui Doru Viorel Ursu!

https://www.activenews.ro/stiri/Inca-un-USR-ist-cu-trecut-securist.-Tatal-lui-Claudiu-Nasui-si-a-facut-milioanele-in-SUA-ca-acoperit-si-paravan-al-DIE-163906

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Singura solutie, Doamne, Gabriel Oprea la butoane!

Gigi spunea...

Burebista@
Vezi cã ai intrat în atentia MoSului Alecu.😂

Huhu Rezea spunea...

LA MAI mai pot fi recuperate doar indexările plâtite de CPS în ultimii 3 ani, termenul general de prescripție, peste cuantumul plafonat la 85% din baza de calcul.
CPS trebuie să pună de îndată în executare Decizia nr. 5 a Curții de Conturi.
Curtea de Apel București a respins si cererea de suspendare a Deciziei.

Periamu lucica spunea...

Din pensia in plata.? Sau din pensia recalcata pe 223
?

Comosiu Iancu spunea...

Buna ziua!
Urmaresc cu interes acest sait si sfaturile primite aici ma-u ajutat de fiecare data.
A-m gasit pe alt sait informatia urmatoare:

"Burebista17 martie 2021, 20:43
...
Și încă ceva... Militarii care s au pensionat după data de 1 iulie 2017 și pana la data 4 august 2017 când a fost dată oug 59 au primit pensii calculate dintr-o baza de calcul mărită cu creșterea SF cu 15% + indexarea de 5,25 % pentru ca asa prevedea legea ca se acorda indexarea și în cazul deschiderii dreptului de pensie în cursul anului Cfm art 59 alineatul 5.... ".

La pensia mea nu sa facut asa.
Unde trebuie sa m-a adresez ca sa se corecteze greseala facut-a la pensia mea?

Leon spunea...

Ce o fi dorit sa spuna Robert Cazanciuc in 15.12.2020..??
https://www.bursa.ro/robert-cazanciuc-executarea-silita-a-pensionarilor-cu-pensii-calculate-gresit-nu-mai-este-posibila-66345143

Cezar spunea...

Ave
Au...BELIT.O
LA FEL CA SI m.Alul

Anonim spunea...

Deci, care sunt pensionarii MAI care trebuie sa restituie bani, ca nu mai inteleg nimic... cei pensionati in 2016 si care au primit numai indexarea cu inflatia trebuie sa restituie ceva?

Huhu Rezea spunea...

Sunt afectați toți pensionarii MAI care prin recalcularea din anul 2016 au dobândit un cuantum mai mare al pensiei militare si toți cei care și-au deschis drepturile de pensie între 01 01 2016 si 04 08 2017. La aceștia indexările trebuiau acordate doar in limita plafonului de 85% din baza de calcul, potrivit deciziei ilegale a Curiții de Conturi, care se pune în executare după respingerea acțiunii CPS a MAI. Instanta nu a mai judecat și fondul cauzei.
Nu sunt afectati pensionarii care au in plată cuantumul mai avantajos stabilit pe L 263/2010.

Huhu Rezea spunea...

Stai liniștită că d-ta ai in plată cuantumul mai avantajos rămas din L 263/2010.

Leon spunea...

Daca Robert Cazanciuc are dreptate, trebuie urmarit parcursul Pl x nr.122/2015, trimis la CCR de Presedinte, Decizia CCR nr.78/10.02.2021 publicata in MO nr.186/24.02.2021 si aflat la Comisia Juridica din Senat cu nr.L 592/2014/2021 pentru Raport..!

Huhu Rezea spunea...

Dacă ați fost pensionat in perioada 01 01 2017-04 08 2017 majorarea de 15% trebuia să apară in nota de calcul la pozitia solda de funcție in cuantum compus, iar indexarea de 5,25%, aferenta anului 2017, trebuia consemnată chiar pe prima pagină a Deciziei de pensie.
Probabil că unitatea dvs. a cules datele pentru întocmirea Fișei de Pensie înainte de majorarea soldei de funcție la 30 06 2017, potrivit L 152/2017.
Vă adresați cu o intrebare Casei Sectoriale dacă nu vă lămuriți din citirea Decizie si a Notei de calcul.

Burebista spunea...

Nu toți pensionarii din MAI.. Doar cei care au fost militari sau la care baza de calcul folosita la recalcularea din ianuarie 2016 a fost a unor funcții militare....
Poilitistii și polițiștii de penitenciar la 1 iulie 2017 nu au primit salarii mărite cu 15 % deci nicio pensie de polițist nu a fost actualizată. Acestea au rămas în plată cu indexarea din 2017 și bineînțeles și cu cea din 2016.
Doar jandarmilor, pompierilor li s au mărit SF deci li s au actualizat și pensiile...

Huhu Rezea spunea...

Ati si uitat ca s-a dat lege, la initiativa ministresei Alexandru, conform căreia numai pentru pensiile satabilite potrivit L 263/2010 debitele stabilite din calculul greșit ai pensiei nu se mai urmăresc? Modificarea a și fost introdusă în L 263/2010.
Nu se refera si la pensiile militare, pentru că destepții nostri asociativi au strigat ca legea pensiilor militare să nu mai fie modificată prin legi valabile pentru civili.

M spunea...

Potrivit Oug 99/2016

Anonim spunea...

Adica, un politist pensionat la jumatatea anului 2016, cu 85% din baza de calcul, pierde toate indexarile si revine la pensia de atunci, din care trebuie sa restituie sumele acordate gresit? Ca astia ne fac cu capul... va rog sa imi scuzati insistenta, fiecare avem greutatile si problemele noastre... si cand te loveste asa ceva nu stii incotro sa o apuci. O zi buna.

Leon spunea...

@Huhu Rezea n-am uitat de Lg.188/2020, care mod. art.105/L.263:
"Articolul 105
(1) Prin derogare de la prevederile Codului civil referitoare la termenul de prescripție, drepturile de pensii stabilite/recalculate în condițiile prezentei legi se plătesc de la data acordării înscrisă în decizia emisă de casa teritorială de pensii, cu excepția pensiei anticipate și a pensiei anticipate parțiale, care se plătesc de la data încetării calității de asigurat."
DAR Robert Cazanciuc se refera la ALTCEVA, daca citesti Decizia CCR.78 din 10.02.2021, poate intelegi si ne spui si noua ce a vrut sa spuna Cazanciuc( in probleme juridice eu imi prind urechile..!).

Burebista spunea...

Depinde de data încetării raporturilor de serviciu cu drept de pensie. Dacă incetarea rapurtului de serviciu s a făcut după 1 iulie 2017 (deci după ce a crescut SF cu 15%) și pana la 4 august când oug 59 a modificat articolele 59 și 60 dil legea 223, ar fi trebuit ca baza de calcul actualizata la data deschiderii dreptului de pensie sa aibă în cuprins și majorarea SF iar după stabilirea pensiei militare brute conform art 59 alin 5 valabil pana pe 4 august 2017 trebuia acordată și indexarea din anul respectiv de 5,25%...
Pentru cei pensionați înainte de 1 iulie 2017 la actualizare a fost eliminata indexarea de 5,25% din 2017 pentru ca asa prevedea alin 3 al art 60 de la acea vreme...
Aici greșesc cei de la CPS MApN și Curtea de Conturi pentru ca din omisiune legiuitorul nu a scris în lege ca la actualizare se elimina și indexarile din anii anteriori ci doar cea din anul respectiv al creșterii salariului de grad sau funcție.
Speculând vidul legislativ cps Mai a acordat și indexarea din 2016 peste actualizarea din 2017.
Curtea de Conturi nu poate modifica legi sau norme de aplicare ci diar sa stabilească dacă prin interpretarea eronata a legii s au produs prejudicii.. Ori legea era clar în favoarea pensionarului și trebuia interpretata cum au făcut cei de la CPS MAI

Huhu Rezea spunea...

@Burebista
Invocarea greșită a art. 30 pentru a corecta actualizarea efectuată de CPS a MAI are ca efect extinderea corecturii si in cazurile in care pensiile stabilite sau actualizate au fost indexate.
Aici este capcana în care au căzut contabilii Curții de Conturi. Am repetat de mi s-a urât că articolul 30 plafonează toate pensiile, fie că sunt stabilite. recalculate sau actualizate.
Potrivit legii, art. 59, indexările nu sunt plafonate, ele se aplică la cuantumul stabilit/recalculat/ actualizat, deja plafonat la 85% din baza de calcul.

Burebista spunea...

Nu pierde niciun polițist nimic la pensie chiar dacă a ieșit în 2016, 2017 sau înainte pentru ca lor nu li s au actualizat pensiile în iulie 2017. Polițiștii au rămas cu indexarile.
Curtea de Conturi spune în decizie ca în cazul actualizării ducresterea soldei de funcție a activului automat se reface baza de calcul cu solda crescuta plus creșterea procentuala a unor elemente din solda brută care erau calculate ca procent din solda de funcție. Apoi se recalculează pensia în procente din aceasta baza de calcul noua în funcție de cât a avut fiecare în decizie...
Apoi CC spune ca în cazul în care procentul de pensie este mai mic decât 85% din baza de calcul se poate acorda și o parte din indexarea din 2016 (din sumă) dar fără sa depășească 85% din noua baza de calcul actualizată. Ori aici domnul Huhu, eu și mulți alții am spus ca greșește CC în se sul ca indexarea nu creștea procentul de pensie datorita vechimii ci doar sumele rezultate din calculul pensiei

Burebista spunea...

Nu este așa..
Nu au nicio treaba pensiile care nu au fost actualizate în 2017.. Și nici cele de la mapn SRI care au rămas în plată cu actualizările din 2016 și 2017 pentru ca la actualizare nu au primit nimic în plus...
Va dau și un exemplu pentru
Pensie stabilită în 2016 cu procent maxim de 85% din baza de calcul +. Omm, sa zicem 5000 brut... Aceasta a primit indexare 5% și a ajuns 5250 brut... De la 1 ianuarie 2017 a primit încă 5, 25% și a ajuns 5526...
La 1 iulie 2017 creșterea de 15 % a SF a dus la o creștere a bazei de calcul și a pensiei stabilite în 2016 de doar aproximativ 7,8%... 5000+7.8%= 5390
La Mapn pensia în plată după 1 iulie 2017 a rămas cea indexata în cei 2 ani 5526 pentru ca era mai mare decât cea actualizata 5390...
La MAI la cei 5390 pensie actualizata au acordat în plus 250 lei indexarea 2016 și a ajuns 5640 lei...
Diferența care spune CC ca ar fi de recuperat este la MAI de 5640 - 5526 = 114 lei...

Huhu Rezea spunea...

D-ta nu vrei să intelegi că dacă se aplică plafonarea indexării in cazul actualizării, asa cum au stabilit contabilii Curtii de Conturi, ea se aplică si in cazul stabilirii si recalculării pensiilor militare, pentru că asa prevede art. 30.
Ca atare, ori se aplică plafonarea indexării și în cazul pensiilor stabilite/recalculate, ori nu se aplică deloc, nici în cazul actualizarilor.
Din punct de vedere juridic nu există a treia cale.

Militar de la 14 ani spunea...

Cei pensionați după 4 august 2017 nu au primit indexarea se 5,25%.

Burebista spunea...

Iar ne contrazicem aiurea....
Aveți exemplul pensionarului SRI care v a trimis răspunsul primit de la CPS în cazul lui în care i s a scris ca nu poate primi indexarea 2016 la actualizarea din 2017 pentru ca el avea deja 85 % procent din pensie.
În răspuns nu i a spus ca o sa i se ia înapoi indexarile primite în 2016 si 2017 peste plafon...
A ramas și rămâne în continuare cu pensia în plată indexata...

,, Extras din răspunsul primit de la CPS a SRI de userul Horia:

Ca urmare a solicitărilor dumneavoastră transmise pe adresa pensii@sri.ro, vă facem cunoscut următoarele;
"
- Echipa de audit din cadrul Curții de Conturi a României a stabilit că includerea cuantumului indexării din anul 2016 în cuantumul pensiei militare actualizate trebuie să se facă cu încadrarea în procentul de 85% prevăzut la art. 30 din Legea nr. 223/2015, astfel echivalentul valoric al indexării din anul 2016, poate fi acordat doar în cazul pensionarilor care nu atinseseră plafonul de 85% la data de 30.06.2017 din baza de calcul prevăzută la art. 28 din Legea nr. 223/2015.
- În cazul dumneavoastră nu se poate aplica constatarea Curții de Conturi a României întrucât la data de 30.06.2017 procentul de calcul al pensiei era de 85%."

Anonim spunea...

Vad ca parerile, de altfel pertinente juridic si de bun simt, sunt diferite. De aceea cred ca nu ar strica un punct de vedere al reprezentantilor CPS. Precis urmaresc aceste discutii si vad cum se zbat unii sa faca lumina. Dar poate nu le pasa ca cei care au iesit din sistem si au pensia plafonata la 85% si pierd toate indexarile sunt acei oameni trecuti de 55 de ani, cu vechime completa, ca numai asa poate fi acel procent maxim. Si le spui acum ca lor li se taie indexarile si trebuie sa dea banii inapoi, pentru ca toti juristii care trebuiau sa lupte pentru ei, care sunt platiti pentru asta, nu au gasit calea cea mai buna de atac. Sper sa se faca dreptate si mai sper sa apuc vremurile in care o lege sa nu mai poata fi modificata si interpretata cum vor unii si altii. Vom vedea ce va urma, juristii Casei de pensii MAI probabil ca vor face apel in termenul de 15 zile si apoi isi vor sustine profesionist si cu gandul la rezervisti, punctul de vedere care sa fie in favoarea celor care asteapta asa ceva de la ei.
Multumesc tuturor care isi expun punctul de vedere, imi cer scuze ca postez anonim si astept in continuare parerile celor mai bine informati. Cred in buna intentie a celor care frecventeaza acest blog si de aceea sper sa aflam cu totiinoitati in ceea ce priveste aceasta problema. Toate cele bune.

Huhu Rezea spunea...

Pentru că a fost respinsă si cererea de suspendare a punerii în executare a Deciziei nr. 5/2020 a Curții de Conturi, CSP a MAI trebuie să iasă zilele următoare cu un Comunicat de punere în executare a Deciziei.
Excepția inadmisibilității nu mai poate fi acoperită nici in recurs.
Asa cum am mai spus, speranțe au mai rămas... nu in CPS a MApN, ci în intervenienții principali din contenciosul CPS a MApN-Curtea de Conturi.

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Vorbești ca și când soluția aleasă de CPS a SRI, de a aplica orbește decizia Curții de Conturi, ar fi cea corectă.
Cu pensiile pe care le au, îi doare în fofează pe cei de la SRI că nu le-a acordat încă 200 lei la pensie. Nu am văzut să conteste vreunul trocul dintre CPS și Curtea de Conturi.

Burebista spunea...

Nu spune cps SRI asta ci chiar curtea de conturi... Ca cei de la SRI au remediat după control deficientele pentru cei 468 pensionari, probabil neterminati, acordându-le indexarea pana la plafon..
Dacă ar fi fost cum spuneți dvs ar fi trebuit sa spună CC ca pentru restul pensionarilor SRI care deja aveau plafonul în 2016 trebuie să li se retina indexarile din 2016 și 2017 ori nu s a întâmplat asa ceva cum nu se va întâmpla nici la MAI sau MApN...
Chiar și lui Horia i s a răspuns ca în cazul pensiei lui nu i se aplica decizia curții de conturi, mai pe românește rămâne cu ce are...
Dacă decizia CC va rămâne definitiva atunci la MAI vor fi recuperate doar acele diferențe ca în exemplul dat de mine.

Leon spunea...

Si de aceasta data, pensionarii militari sunt ocoliti de modificari favorabile pensionarilor din legislatia pensiilor stabilite cf.Lg.263/2010..!
Cititi mai jos Raportul Comisiei de Munca la Pl x nr.609/2020 in care se prevede ca recuperarea sumelor calculate gresit de Casele de pensii nu este limitata la 3 ani:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?idc=7&leg=2020&cam=2&pag=comp20210317.

Burebista spunea...

Sa va mai dau un exemplu...
Pensionar militar pensionat în decembrie 2016 cu o pensie brută de 5000... A primit Cfm legii de la acea vreme și indexarea 2016 de 5% și a avut 5250 brut...
La 1 ianuarie a primit și indexarea 2017 de 5,25 % și a ajuns la 5526...
Pensionarul 2.. Ieșit la pensie în ianuarie 2017...
Pensie brută tot 5000 pentru ca din decembrie 2016 pana în ianuarie 2017 nu au crescut salariile, însă pensionarul 2 primește la cei 5000 doar indexarea de 5,25 % din 2017 și are o pensie brută de 5263 , mai mica decât dacă ar fi ieșit în decembrie 2016... 😳
Apoi la 1 iulie 2017 pensionarul din 2016 rămâne tot cu pensia 5526 indexata în ambii ani pentru ca actualizarea SF precum și eliminarea indexarilor i ar fi adus o pensie mai mica de 5000+7.8%= 5390 lei...
Cel pensionat în ianuarie 2017 câștiga prin actualizare de la 5263 la 5390...
Pensionarul 3, iese la pensie în 15 iulie 2017...
Primește deja o pensie brută de 5390 pentru ca i a crescut solda de funcție și în plus primește și indexarea 2017 de 5,25 %
5390 +5.25%= și ajunge la 5673 lei brut... Cel mai câștigat...

Asta a fost valabil la toate pensiile militare...
La polițiști au câștigat decât cei din 2016 care au primit 2 indexarii la pensii avand aceeași baza de calcul ca și a celor din 2017 care însă au primit doar o indexare...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-s hâd daca-mi place sa rad: Propus pentru aprobat, Secretariatul pentru relatii cu Șparlamentul a chicat, fratilor, in Camera Defutaților! Oricum, era deja ințesat cu Rosiori, Jigani si alti clocari mafioti si mârlani! V-au luat placinta de la gură si ati ramas cu bărzoiu-n mână, de-am sa rad o saptamana ca a voastra stapana, Andropauză, o sa faca spume la pupăză!

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:..ti se reține 1/3 din pensie pe lună: de ex.:
= la o pensie de 3.000 lei NET, ți se reține 1.000 lei/ lună, atâtea luni =...până ajungi la suma "datorată"= DEBITUL= datorat..!( cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu..prin anii 2006-2007,când: din EROAREA..CPS/M.Ap.N. am returnat vreo 6.000 lei în vreo 10 luni ..!, "datorie"= din nou: stabilită ERONAT adică am fost FURAT.,din nou..!(REAL și LEGAL: datoria mea a fost mai mică cu vreo 1.500 de lei..!
(..adică: mare atenție..,că ACOLO..e o "cloacă" a perversității..de îți "stă mintea în loc"..!

Calinmihaib12 spunea...

..calea "justiției"..în ROMÂNIA e astfel "croită" încât "justițiabilul" să aibă cât mai multe.."obstacole"..în calea DREPTĂȚII..!
..un procedeu e..de ex.: modul de comunicare a diferitelor proceduri judiciare către unele "părți":"vine"plicul cu ștampila datelor de expediție și recepție a "comunicărilor"..în cutia poștală:la câteva zile DUPĂ data ștampilei de receptie, fără ca primitorul să aibă vreo DOVADĂ a datei înmânării "comunicării"..,
dovada necesară atunci când "în
joc" sunt "TERMENE"..imperative ..!= SCURTE..!

Calinmihaib12 spunea...

..culmea "banditismului"..e să prevezi într-o lege,cod.., regle mentare a "autorităților",..etc.
"termene de prescripție" a unei DATORII A STATULUI= ATOTPUTERNIC ..către oricine (persoane fizice sau juridice, mai ales atunci când el,statul a comis ERORI..și sesizat că a comis erori,..trage de timp cu răspunsul în termenul legal și repararea prejudiciului = astfel încât..TIMPUL DE PRES CRIPȚIE se SCURGE în DEFAVOAREA PĂGUBIȚILOR =..PREMEDITAT..!

Leon spunea...

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=18755

Leon spunea...

Eu zic sa faci o pauza la ras !
La Senat se afla al 2 lea proiect, L 588/2020, adoptat de CD(Pl x nr.376/2020) privind infiintarea unui Consiliu National pentru Rezervistii militari..!
Avand un Raport de RESPINGERE din partea Comisiei de Aparare, cu siguranta proiectul va fi Respins definitiv, asa ca mai asteapta putin !

Gigi spunea...

Aşa este! Numai cine nu a avut treabã cu justitia nu si-a dat seama ce probleme intampini.
Acum,nu era de ajuns cã,cei care au imbârligat legea pensiei militare de-a lungul mai multor ani,acum vine şiii cuuurtea de conturi si o mai imbarlga odata,aşa cä sã fie sau sã puna şi ei umarul spre satisfactia guleratilor.Tot înainte tovarasi,datii bãtaie!

Gigi spunea...

Ce repede se misca statul când este sa-ti ia,dar când este sa-ti dea,poate sã treacã zei de ani!!!!
P-astia nu-i mai vindeca decât un singur medicament.Stiu care,dar nu pot sã spun.Secret😂

Leon spunea...

Actualizarea din 2017 facuta de MApN pentru TOTI cei pensionati pana in 2016 inclusiv, NU le-a dat voie Aritmetica sa creasca, deoarece max.8%, crestere conform Actualizarii este MAI MIC decat 10,51%, indexarile din 2016 si 2017..!

Burebista spunea...

Corect, asta am scris și eu numai ca aproximat creșterea de 7,8% în urma actualizării.

Burebista spunea...

Vedeți ca legea asta a fost data în favoarea pensionarilor civili, CA SĂ LI SE DEA BANII DACĂ S AU FĂCUT GREȘELI DE CALCULE ÎN DEFAVOAREA LOR LA STABILIREA PENSIILOR CHIAR DACĂ AU TRECUT MAI MULT DE 3 ANI.. .știți cazurile de pe la Alba... Nu ca să li se ia în cazul unor greșeli în care au primit bani în PLUS iar sumele trebuie recuperate care a rămas tot 3 ani...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hammm... Sinistrul, Labătristă Măciucaca se lauda ca inzestreaza poothernic Harmata, pe sistemul ,,fuck you numai ce stiu ca sa vă belesc de fofei si de trei randuri de piei!''... Se luptă orice lingurar gâgan sa dispara ,,feru' vechiu'' din Romanistan, de la locomotive la ultimul șpan, iar putoarea adormita din cort, care a fost amendat ca circulă mort, il reîmprospătează importând orice căcărează, ca la el nu conteaza ca le achizitioneaza din gunoaiele hamerecano-ieoropene, tocmai bune să te caci tulbur pă ele, sau sa le transformi in ceaoane, cratitoaie sau lighene de spalat sutiene, budigăi sau rahatul din izmene! Doar cu asta isi mai face reînvierea din morti, laudandu-se sa-l creada tot felul de idioti, dar nu ti-ar clămpăni el de fro penzie meletara, necrozată sau de ocară, nici daca l-ai pica cu ceara, sau sa-l pui repetitiv sa moara, baricadat intr-un fort, medaliat cu un ort pe catafalcul din cort! Care ati votat aceasta oafă, savarsind o catastrofă si-o gafă, nu va simtiti constiinta incarcata pentru decizia idioata?!

Huhu Rezea spunea...

Legea, respectiv art. 60 alin.(3), nu-i lâsa pe niște contabili serioși și cu carte să compare actualizare din 2017 decât cu indexarea de 5,25%, nu și cu indexarea anterioară.
Cum zice si Curtea de Conturi ... de la 30 06 2017 se aplică... ori indexarea de 5,25, ori actualizare soldei de funcție cu 15%. care este mai mare. Indexarea din urmă, cea din 2016, rămânea de la sine în cuantumul la care s-a aplicat actualizarea. Numai că repetenții nostri nu au stiut să calculeze care este mai mare, actualizarea sau indexarea din 2017. Au sfidat aritmetica si au decis că actualizarea cu 15% a soldei de funcție ar fi fost mai mică, valoric în lei, decât indexarea de 5,25% și, drept urmare, au lăsat în plată cuantumul existent până la 30 06 2017.
Prin această megaexcrocherie juridico-contabilă, Casele Sectoriale ale MApN și SRI au reusit performanța ca, după o ditai actualizare cu 15% a soldei de pensie, să nu plătescă nici măcar un bănuț în plus zecilor de mii de pensionari militari aflați sub jurisdicția lor.
Ba există o categorie care a primit diferenta dintre actualizare si indexare! Sunt militarii care s-au pensionat intre 01 01 2017 și 30 06 2017 pentru că numai ei nu aveau dreptul și la indexarea de 5% din 2016.
Fie si numai acest aspect ar trebui să le dea de gândit celor care au tămâiat gulerații din MAPN si SRI în privința actualizarii din 2017.

Burebista spunea...

Domnule Huhu, mai exista încă o categorie de militari pensionați între 1 iulie 2017 și 4 august 2017 care au beneficiat și de creșterea soldei, deci o baza de calcul mărită plus indexarea de 5,25 % 2017, conform art 59 alin 5 valabil pana la oug 59...

y spunea...

Doar câteva întrebări:
1. Indiferent dacă vor fi sau nu recuperate sumele, CPS a MAI va emite decizii noi de pensionare cu limita de 85%?
2. Deși nu cred, este posibil ca CPS a MAI să recupereze indexarea și de la cei care au pensia mai mică sau egală cu 85%?
3. Poate este prea devreme să întreb, dar cum va proceda CPS a MAP, ei vor acorda indexarea la cei cu pensia mai mică de 85%?
În concluzie, totul este o varză. În final, cred că tot la propunerea mea pentru o LEGE UNICĂ a pensiilor o să ajungeți :))))

Huhu Rezea spunea...

@Bureb
Cei pensionați în perioada 01 07 2017-04 08 2017 nu au trecut prin actualizarea pensiilor din 30 06 2017 prevăzută de art. 60 al Legii nr. 223/2015. Soldele lor de funcție au fost majorate ca activi in baza Legii 152/2017.
Ei au primit decizii de stabilire a pensiei militare în care este prevăzută si indexarea de 5,25%, potrivit art. 59.Nu au primit decizii de actualizare.
Potrivit traăznăii din pct.1/iii ale Deciziilor Curții de Conturi, nici acesti pensionari nu trebuiau să primească întreaga indexarea de 5,25% ci numai în limita plafonului de 85% din baza de calcul.

Iulian Mareș spunea...

Calinmihaib,
poti solicita contul IBAN si trimite toata suma datorata intr-o singura transa!

Iulian Mareș spunea...

Y,
corecte intrebarile si transparente raspunsurile, zic eu!
PAI, ACUM, NU ESTE O LEGE UNICA A PENSIILOR PT SNAOPSN? .... SAU, VREI PE TARA, PENTRU TOTI PENSIONARII?
AICI, M-AI PIERDUT, PT CA NU AM FOST EGALI IN DREPTURI, MUNCA SI OBLIGATII!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
revin cu o aceeasi replica mai veke!
<>
M-ai inteles.....?

CEZAR spunea...

Esti RIDICOL m-ALE
Pentru "PT CA NU AM FOST EGALI IN DREPTURI, MUNCA SI OBLIGATII!"....am primit solde diferentiate ! Desi tot nu am inteles..CONTRIBUTIA TA CU OSKARUL ce- ti-a dublat pensia ..la intarirea capacitatii de lupta a ARMATEI..!!!???
PENSIA ESTE CU TOTUL ALTCEVA....are legatura cu vechimea in Armata( la tine ca profitabil al filierii indirecte ..este cam mica !! De aici si zbaterea ta sa NU SE SCHIMBE NIMIC ! Ghinion Don CIUCA STIEEE BA )

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..eu îi explicam lui Viorel cum am "pățit"= plătit eu "datoria eronată" = a "incompetenței"..jmecherești a unora..din C.P.S./M.Ap.N...!
..Nu mă complic..cu coduri IBAN..,mai ales ACUM..când banca,pt.a "intra" în sediul ei,mă pune..: să-i dau telefon. să..mă programez..ca să... plătesc..?!!= o adevărată "NEBUNIE"..CREATĂ = pe banii noștri..!??..în.."PLANDEMIA" (=termen: văzut într-un documentar despre..Covid-19,de acum 2 zile de pe "Nașul-TV")..asta..!

Burebista spunea...

V am mai scris ca faceți confuzie...
Curtea de Conturi a stabilit ca numai în cazul actualizării nu se poate depăși plafonul de 85 % cu tot cu indexare și în cazul de fata pentru ca indexarile succesive au fost mari au depășit creșterea soldei. Dacă v a rămâne definitiva hotărârea atunci și la militarii din Mai se va reveni la pensia indexata avută înainte de actualizare pentru cei pensionați în 2016 si înainte de 2016. Pentru cei pensionați în 2017 înainte de 1 iulie vor rămâne cu ce au acum, iar cei pensionați între 1 iulie 2017 și 4 august 2017 vor avea pensii mai mari decât toți pentru ca au primit creșterea soldei ca activi și apoi și indexarea cu 5,25 %... Cei pensionați între 4 august și 15.09.2017 au pensii stabilite la fel ca și cei pensionați în 2017 pana la 1 iulie.. Cei pensionați după 15.09.2017 au pensiile cele mai mici. Abia cei pensionați în 2020 s au apropiat de pensiile stabilite în 2016 si 2017.

CEZAR spunea...

Erata ..profitabil se va citi ..profitor

Huhu Rezea spunea...

@pompiliu
Am mai avut dispute privind modul de adresare. Eu apreciez că ai cunoștințe juridece peste media comentatorilor acestui blog, dar nu privi așa de relativ dispozițiile legale. Cred că esti peste nivelul contabililor care au inclus indexarea din 2016 în plafonul de 85% al actualizării din 2017.
Păi... dacă intră indexarea în plafonul de 85% din baza de actualizare, prin extindere, in baza art. 30, indexarea ar trebui să intre și in plafonul de 85% din baza de stabilire sau din baza de recalculare a pensiilor militare.
Potrivit art. 30, indexarea ar trebui să intre în plafonul de 85% in toate situațiile de stabilire/recalculare/actualizare8, ori să nu intre deloc. Nu poate să intre numai in cazul actualizării... pentru că așa au zis contabilii Curții de Conturi.
Soluția care va ieși din instanțe, în spiritul art. 30, va fi că indexările nu intră în categoria operațiunilor care limitează cuantumul pensiei militare la plafonul de 85% din baza de calcul.
Este descalificantă maniera de lucru a Curții de Conturi! Face control la MAI, întocmește Raport că totul este în regulă cu actualizarea din 2017, dar revine, după ce a fost "convinsă" de controalele efectuate la MApN și SRI, ca să inventeze năstrușnicia că indexarea se acordă numai in limita plafonului de 85%.
Pentru a nu limita indexările de celălalt plafon, cel al cuantumului net, introdus de OUG nr. 59/2017, initiatorii OUG nr. 114/2018 s-au pus la adăpost, stipulând că indexarea se aplica la baza de calcul a pensiilor stabilite după decembrie 2018.
Observațiile din acest topic pot fi folosite de intervenienții în contenciosul cu CPS a MApN.

Leon spunea...

Huhule, pe unde or mai umbla @Nea Nicu si @cjipa de nu mai comenreaza deloc pe acest blog..??

Iulian Mareș spunea...

Numai nebunii și prostii pot gândi ca tine... După mintea ta Oskarul dublează pensia, iar între pensie și salariu/venit nu este nici măcar o legătură...
Creștinii ori nu inteleg ori nu țin minte..., însă nu este cazul tău, pt că tu știi și de LM și de Școală Militară și inclusiv de ce ai rămas un mirositor de obiecte
În definitiv nici de Oskar nu am spus nici da, nici nu, însă tu ești doar ros de propriul tău venin ...
Dacă te musca o cobra moare cobra...
Spun pt ultima data, neterminatule: 36 ani cu școala, 56 ani vekime cumulata.
Noteaza-ti xa te bântuie neamțul ala mic Alzheimer.

Iulian Mareș spunea...

Dacă ai codul IBAN poți plăti de pe telefonul mobil, prin transfer, prin facilitatea oferita de aplicația băncii unde primești pensia.

y spunea...

Mulțumesc
Eu mă refer la o lege unică pe țară, pentru toți pensionarii, indiferent din ce sistem provin. Dacă lăsați un pic deoparte prejudecățile, se pot vedea niște avantaje clare, care pot fi discutate mai pe larg întrun alt cadru. Ca și dezavantajele.
În plus, vine în întâmpinarea acelui „Venit minim garantat universal” despre care se discută prin unele părți ale ue și nu numai.
Știu că o să-mi iau destule „castane”, dar cred că, ușor, ușor, spre asta ne îndreptăm. Și mai cred că pare destul de evident că toată bulversarea asta din românia cu pensiile, are mai mult scopul de a uniformiza și plafona în jos, veniturile din pensii.
Dar, repet, este doar părerea mea.

Burebista spunea...

Pe link-ul de mai jos găsiți o interpretare a deciziei nr 5 a ICCJ din 8 februarie 2021...

https://penitenciarepesurse.com/2021/03/04/decizia-nr-5-2021-a-iccj/

Viorel spunea...

MAXX, te contrazic: „ punctul 1iii Nu intra in discutie intrucat nu a fost contestat de CPS si de intervenienti. (din comentariul tău).
”Redau din Cererea de intervenție principal trimisă de mine:
„În scopul valorificării integrale a indexării de 5% din anul 2016 în cuantumul actualizat la data de 30.07.2017 solicit admiterea principiilor i și ii ale pct. 1 din Decizia nr. 4/2020 a Curții de Conturi și respingerea principiului iii din aceeași decizie” (I. Motivarea cererilor de admitere a principiilor 1/i și 1/ii:……….II. Motivarea cererii de respingere a principiului 1/iii:………. / cele prezentate pe blog de către domnul Huhu R). În plus:
„Mai mult, apreciez (în spiritual actelor normative în vigoare) că o eventuală limitare la cuantumul de maxim 85% se face prin actualizarea bazei de calcul - cea care determină stabilirea drepturilor de pensie, iar nu cum greșit a reținut Curtea de Conturi prin pct. 1/iii.
Așa încât, indexările acordate anual nu pot determina depășirea procentului de 85% dat de o lege - ipoteza contrară ar determina o imposibilitate și anume, determinarea pensiei într-o sumă fixă, care nu va putea crește vreodată.
Ori, sensul legii nu este acela de a stabili o sumă fixă care să reprezinte cuantumul pensiei”.

M spunea...

@y

O lege UNICA pe tara, pentru toti pensionarii, indiferent de sistem ar fi foarte buna.

Evident insa ca inainte ar trebui un statut unic, pentru toti salariatii din tara, cu aceleasi drepturi si obligatii.

Mai apoi o lege unica de salarizare in care un absolvent de facultate din justitie sa fie egal cu unul din sanatate, cu unul din educatie si cu unul din SNAOPSN. Nu un procuror sau un medic sa ridice 8000 de euro pe luna, un profesor 4000 de euro si un ofiter 2000 (am rotunjit ca sa subliniez ce vreau sa spun).

Iar apoi, urmeaza mareata lege unica a pensiei.

CEZAR spunea...

m-Aleeee ....baa m-Aleee......
Am uitat (sic)..unde ai facut liceul ? Poate ai si tu un coleg..care mai traieste sa confirme !Nu MaKiSS..asta-i mortul care inca mai umbla
La fel scoala de ofiteri...o amintire..o intimplare ceva colegi in ..viata....
Baa si nu mai exagera cu ..vechimea...
Or sa creada civilii ca atunci cind te-ai nascut erai deja ..capitan...da-o drakului

Andrei spunea...

Iulian Mares a fost unul dintre primii 10 din 96 sau 98 absolventi MApN ai AISM (1994). Impreuna cu inca doi colegi a obtinut cele mai mari note la examenele pe disciplinele examenului de licenta (Metodica, Stat Major, lucrare de diploma si sustinerea ei). Examenul de licenta a fost organizat in premiera, pana in acel an examenul final constand in sustinerea lucrarii de diploma, cei mai “bine vazuti” avand posibilitatea sa invete papagaliceste continutul lucrarii. In anul II s-a lucrat concomitent cu esaloane din vechea structura (R., D., AAI) si cele noi (B., Bg., CA. AAI), pana in ultima clipa nefiind cunoscute structurile "jucate" la examenele finale. In acea perioada au fost initiate cursurile Colegiului National de Aparare, iar Mares a fost solicitat sa participe cu teme legate de actiuni la nivel operativ si strategic. Daca nu ma insel, a fost si unul dintre cei propusi sa ramana in AISM. Toate astea au insemnat program de studiu de 20h/zi, de luni si pana vineri. In anul II a ajutat colegi din alte arme (Art, Tc, Trs) pentru intocmirea hartilor cu situatiile tactice necesare lucrarilor de diploma.
Ca fapt divers, a avut intotdeauna un dezvoltat simt al umorului si "placerea" de a-i "intepa" pe prosti si pe lenesi.

Calinmihaib12 spunea...

..nu iau pensia prin cont bancar ..!,printre altele:.și pentru că e "ruptura legală" între: banii pensiei și "cuponul mandat de pensie", livrat.."aleatoriu"..de poșta română, și nu-mi fac un cont curent ..,mai ales ACUM, când băncile "stau închise".., atât timp cât mai "circulă.. cash"-ul..!(..cum nici NU mă vaccinez..!= până când cei în drept(EXPERȚII,nu"politicienii"), nu "ies" și spun în CLAR, CONVINGĂTOR: de ce virusul "natural" e atât de"ucigaș".?!).

un oscar = o pensie spunea...

si e justificata pensia de peste 3.000 de euro primita de geniul mioritic mares?
degeaba are cunostinte despre harti si carioci daca nu are 7 ani de acasa si putin bun-simt!!

Leo spunea...

Dezvoltă oleacă "sintagma" LABĂTRISTĂ, de unde își are obârşia ....

CEZAR spunea...

m-Ale ai bagat-o sub ..acoperire...nebunache mic...!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Am mai scris despre ei că au făcut obiectul unor dezvăluiri pe cătarea lui Marin, din partea unuia ...@Mihai, că odinioară s-au aflat printre gulerații care au lucrat la proiectele de acte normative care au ciuntit pensiile militare.
Cred că s-au făcut presiuni asupra lor să nu mai facă dezvăluiri din bucătăria internă a CSP.
Poate @Rămurică are mai multe știri despre ei.
Eu ii mai citesc aici
https://financiari1983.wordpress.com/

Iulian Mareș spunea...

M,
Asta zic și eu...
Poate ii explici și prostului blogului, Cezar. Pe mine ma plictisește deja...

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrei spunea...

pensie:
In ce priveste pensia, de citit ultimul paragraf din postul de mai sus.
In ce priveste cunostintele, au fost foarte utile tuturor celor din locurile pe unde a lucrat.
In ce priveste "7 ani de acasa si bunul simt", are cu prisosinta. Depinde de interlocutor (la fel, ultimul paragraf din postul de mai sus).
Pe de alta parte, din cele citite pana acum, nu am reusit sa constat vreo dovada de bun simt in modul in care va adresati dumnealui. Intr-o situatie reala, si nu virtuala, ca aici, va asigur ca ati fi avut alt limbaj.

Iulian Mareș spunea...

O sa răspund pe rând...

Mulțumesc Andrei! Nu am am dorit a se afla aceasta latură, dar dacă tot ai spus-o voi puncta ca am absolvit cu rezultate meritorii și Colegiul de Război, intocmin primul plan de nivel Operativ, întrunit cu participarea UM și MU/NATO, în concepție NATO.

Cezar, ramai la nivelul de referință liceu, ca și cum asta ar fi zenitul devenirii tale!

Oskărel,
Dacă dau peste nas proștilor și puturosilir nu înseamnă lipsa celor 7 ani...
De fapt, în ultimii 30 de ani de activitate nu prea am băgat în seama plantoanele din Corpul de Pază, nici când îmi dădeau raportul...
3000 de €? Sigur? Oricum ar fi prea puțin pt ceea ce am produs eu cu titlul de noutate! Dacă încerc să-ți explic ți se ard și ultimii 2 neuroni! ... mergi pe drumul tău căci nu avem puncte comune.Tu ar trebui sa înțelegi ca tu si seful tău nici măcar nu puteați să-mi fiți
subordonati. Este uriaș ecartul...nu te obraznici în mediul virtual.

Iulian Mareș spunea...

La faza cu virusul ai dreptate...insa am băgat atâtea vaccinuri în mine încât ce mai contează unul? De exemplu, vaccin antigripal fac anual din 1988...pe banii mei, sa nu înțeleagă cineva că le fac gratis..., plus pt tot felul de boli tropicale, pe care nici nu le mai țin minte.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Andrei, felicitari pentru relatarea cu Mares Iulian, sa citeasca orice plăvan ca nu este un Colonel oarecare, ci unul competent, scolit si cu onoare!

un oscar = o pensie spunea...

Andrei si Marese,luati-va!

un oscar = o pensie spunea...

poti sa faci orice in armata asta inutila
nimic nu justifica sa incasezi o pensie peste 10.000 de lei in colonie
daca era contributiva nu axistau aceste disensiuni
aici nu intelegeti voi astia ,superiori, ca ati sarit calul cu totul,incepand cu grupe munca,sporuri si finalizand (fara picaturi). cu baza calcul pensie
puteti ramane cu onoarea nepatata militand pentru echitate la pensii (apropiate la sit identice)
politicul niciodata nu va mari pe cei mici la cuantum,deci voi luptati sa nu se schimbe nimic,de aici repudierea voastra din randul majoritatii pensionarilor,macar stati in banca voastra(low profile) si rontaiti cuantumul ala nesimtit caci sigur nu avem nevoie de nimic de la voi(astia care va credeti alta specie)
nici eu nu dau 2 bani pe parerile voastre

Andrei spunea...

Multumesc! Era necesar, si este numai o parte. Se pare ca unii considera ca a fi militar inseamna a fi doar "purtator de cascheta" si confunda termenii si statutele.

Andrei spunea...

Stimabile, cand Mares a spus ca nu vrea sa-ti oboseasca cei doi neuroni, am crezut ca exagereaza. Acum inteleg ca te-a supraestimat. Cat de "neinitiat" sa fii sa nu-ti dai seama ca eu si Mares suntem "luati" de mult? De unde sa stiu ce-a facut el prin AISM (asta este o institutie de care dumneata te poti apropia la minim 200 km distanta si peste vreo 200 de ani, tot minim) daca nu am fi fost colegi? Si apropo de pensii, de care esti atat de frustrat. Ai fost pe langa rau de tot de te tot plangi, in situatia in care nu ai fost obligat, intr-un fel sau altul, sa iesi. Este normal sa nu dai doi bani pe parerile noastre, odata ce nu sunt slanina si rachiu. Sper ca nu esti dezamagit de ce-am scris, fii vesel in continuare, cartea militara nu este pentru toata lumea.

M spunea...

@Iulian Mareș

Nu am voie să îi răspund, nu mă lasă Huhurezul. 😁

Și așa, vorbind frumos, fără să atac pe cineva și tot îmi aprobă o postare din trei! Noroc că îmi place să scriu! Dimineața la cafea și seara la TV. 😁
Mai scapă câte o postare!

Viorel spunea...

Pentru Ave Cezar și un oscar = o pensie:
1. Domnule Cezar dacă dumneavoastră considerați că domnul Iulia Mareș a fost făcut Ofițer pe filiera indirectă atunci dumneavoastră ați devenit Ofițer din foștii Sergenți cu diagonal cum erau pe timpul lui Nea Nicu.
2. un oscar = o pensie, îl confunzi pe domnul Iulia Mareș cu tine. Cei 7 ani de acasă nu îi ai nici tu și cu părere de rău nici domnul Cezar pentru că fiind amândoi săraci (și cu duhul) nu aveați casă, v-ați născut și crescut în bucătăria de vară care ținea locul și de casă. În plus vocabularul vostru denotă o pregătire de clasele (cel mult) 5-8 iar la școală cred că ați fost doar lunea și sâmbăta exact ca și parii la gard, un fel de studii la distanță.
Pentru amândoi: Când vreți să fiți informați, puneți mâna pe carte și citiți iar de pe blog citiți toate comentariile postate din respect pentru colegi poate mai învățați câte ceva, la fel cum și voi postați comentarii în ideea de a fi citite și dezbătute. Dacă citeați comentariile mele de acum o lună și jumătate sau chiar două ați fi observant că pe blogul domnului Huhu Rezea a apărut un nou coleg, respectiv domnul Andrei, care m-a întrebat simplu, dacă la Galați am fost la a 5-a (se referea la Cp.). I-am confirmat că da și astfel Cezar și Oscar mi-am descoperit pe blog după 29 de ani fostul meu Cdt.Cp. de la Galați care în anul 1992 a plecat la București la AISM unde a fost coleg cu domnul Iulian Mareș, care astfel și-a regăsit și dânsul fostul coleg. Domnule Cezar în anul 1990 exista posibilitatea ca în armata României să devii ofițer pe filiera indirectă ? Nu. Și chiar dacă ar fi fost, aveai cunoștințele necesare pentru a urma AISM (1992-1994) ? Vorba colegilor ce vă cunosc mai bine. Cu caprele dumneavoastră poate că da. Oscărel, în calitate de planton în Corpul de pază, primeai sporul de noapte și suplimentul la Norma 12 B pe când cei ce executau serviciul de OSU, Aj.OSU, etc, veneau cu gustare de acasă sau mâncau la popota cadre.
În final: Dacă ați ști ce-au fost, sunt și vor fi în continuare domnii Andrei și Iulian Mareș ați pleca (,) capul în jos și v-ați cere iertare (nu scuze) ca în fața părinților atunci când greșiți, jigniți și vorbiți numai prostii. Cred că voi amândoi ar trebui să vă luați (la bătaie) iar caprele lui Cezar să vă despartă (amiabil la notar sau la tribunal).

anonim spunea...

a cam crescut nivelul de aroganta pe blog,mai ceva ca "nivelul apelor dunarii"
...se lauda unul pe altul, se bat pe spate reciproc cu maxima amicitie.."Ai vazut baaa ce tare sunt eu? I-am spart pe ciumetii aia din armata tocmai de aici din "turnul nostru de fildes"
Concluzie: "Cui prodest" infoierea asta a penelor pe spate?? Inutil si degradant pentru niste "fosti", actuali pensionari de care orice boschetar sau gasca de pustani poate face misto la orice ora...inclusiv ultimul/primul instalator din cartier.
Mai bine v-ati intelege bine cu vecinii din zona, ca nu va vad bine cat de curand cu atatea "greturi" cate aveti.Poate mai primiti si un sut in cur de la vre-un betivan(ceea ce nu va doresc),doar asa ca sa coborati si voi in lumea reala.Va mai vad si vecinii si gata va fac aia de kko instant cu grade cu tot.Nici din casa n-o sa mai iesiti de rusine!
"Io" v-am zis voi faceti cum vreti!

Huhu Rezea spunea...

Io zic că nu-ți stă bine să scrii vre-un...

anonim spunea...

PS si mai ales nu suparati f-un politai mai ales de ala fara armata facuta, laudati-va ce mari colonei ati fost si va usureaza ala la portofel instant la clasele de amenda maxima.Eu INTOTDEAUNA cand m-a oprit politia ma prezentam cu nume si prenume si prezentam actele,ca stiam ca vine intrebarea pusa politicos:Si dvs unde lucrati?? Acum la varsta mea intrebarea asta nu mai vine.Oare de ce ...hi,hi
Credeti-ma: Pe nimeni dintre civili NU INTERESEAZA cine ati fost.Eventual s-ar putea sa va urasca Aaaa asta a fost colonel are pensie mare f...tu-l in gurita!! Sigur n-o sa spuna dar la fel de sigur asa va gandi.
Pe aici doar va revarsati frustrarile,visand la vremuri apuse si crezand ca o sa cadem toti pe spate ca a venit col X sau Y.Na uite ca ne doare'n pix...si nici acolo.
Inainte maaars in parc!...si nu uitati tablele si sahul.Atat a mai ramas "fumatilor":)))
Pensionari bibani cu aroganta si ifose pe ei...las' ca va trece repede:)) o sa aiba grija civilii sa va arate valoarea in fata lor
frustratilor!!
P*la!.. salut militar/pozitia drepti/ordonati/am inteles....vise de om complexat,vise taica vise!!
Noroc cu Huhurezea! Va mai "drogati" pe/cu blog si cam atat...realitatea e dincolo de blog
frustratilor!!

anonim spunea...

Huhu
corect boss !! ce e corect e corect!
trebuia sa scriu cumva "korekt"??? ca parca aveam un aer mai germanic asa mai 'telectual un pic mai...boss...hugo boss:))

Andrei spunea...

Acum am inteles, dumneata te ocupi cu facutul banilor. Intamplator, pe langa alta ocupatie de baza de a incerca denigrarea celor care s-au ocupat efectiv si cu succes de probleme militare. Atentie, nu sociale! Inteleg din postul lui Viorel ca te-ai afirmat, in timpul carierei militare, cu serviciul de garda. De la esalon Pluton la cel de Armata este o cale mai mult decat lunga. Afirm in cunostinta de cauza. Si tot in cunostinta de cauza te intreb: Dumneata chiar nu iti vezi lungul nasului, nu iti este rusine obrazului sa ai asemenea exprimari? La cati ani de experienta pretinzi ca ai, inseamna ca ai trecut ca gasca prin apa prin institutia Armata, iar asta s-a intamplat din propria-ti vina. Chiar nu realizezi ca esti printre cele cateva exceptii care dau cu noroi in ceea ce inseamna Armata? De asemenea, nu pricepi ca aruncand cu noroi, te blamezi singur odata ce ai acceptat sa fii parte din ceea ce afirmi ca este "armata asta inutila"? Ce stacheta coborai? Erai vreun academician specializat in neurochirurgie? Sau ai fost, cel mai probabil, un worker acceptat pe baza originii sanatoase si care nu a inteles niciodata rolul si rostul Armatei, rolul si rostul pregatirii si invatamantului militar. Ai frustrari. Toata lumea are. Ai nemultumiri. Toti avem. Dar asta nu inseamna ca institutia in sine este vinovata. Este ca si cum spui, atunci cand afli ca sotia te insala, ca toate femeile sunt curve. Si nu te gandesti ca ai o mama, poate si sora. Chiar in halul asta te-a indobitocit ura? Mai exista si ceva ratiune?

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, banii îi tipărești sau îi faci cu ciocanul cu care îndreptai cuie când trebuia să repari cotețul la porci sau saivanul la caprele domnului Cezar. Vezi poate te saltă mascații. Chestia cu faptul că faci bani și alte învârteli ai mai spus-o de N ori pe blog și devine plictisitor, ca și cum toți sunt fraieri și tu ești marele om de afaceri care produce bani. Las-o moartă că nu ține. Poate din taximetrie cum te lăudai cândva cu bugetul familiei „+ 2.000 taximetrie”. Un fel de fost tractorist, devenit șofer sau mecanic conductor TAB în armată ce executa serviciu de pază într-o U.M. din Iași.

Andrei spunea...

Despre ce aroganta este vorba? A celor care denigreaza? Aici isi spun pareri despre diverse situatii oameni seriosi, normali sau este loc de varsare a frustrarilor prin negarea si reducerea la ridicol a unora care chiar au fost militari adevarati? Ati fost sau sunteti militar. Ati avut sau ati acceptat asemenea comportamente in timpul activitatii? Vi se pare normal ca oricine sa jigneasca si sa denigreze pe oricine? Chiar nu considerati ca este dezonoranta, cel putin din prisma propriei identitati si propriului statut de militar, activ sau in rezerva, aceasta “veselie“ manifestata de unii in a jigni si a lua in deradere militari care si-au sacrificat ani si sanatate pentru aceasta institutie? De multi ani sunt civil, dar educatia militara insusita in liceu, scoala si academie militare, activitatea militara ulterioara, chiar daca intrerupta prea devreme, au fost si sunt determinante, mi-au oferit sansa dobandirii cunostintelor necesare activarii si in alt domeniu. Blogul este public, vizibil oricui. Ca ofiter in rezerva si actual civil va si ma intreb: Ce forma de empatie asteptati din partea societatii civile, cititoare a acestui blog, atata timp cat singuri va desconsiderati ca militari si ca institutie?

Andrei spunea...

Mari si tari se cred numai prostii. Iar indivizi ca tine, ghiocei in fata celor de la ei in sus si zmei in eu-l interior inca mai pot fi gasiti prin ierbare. Nu te panica, nu se consuma nimeni care are mai multa vacanta decat cata scoala ai tu.

Alex spunea...

Revin la ceea ce am mai spus-o cu ceva timp in urma.Indiferent la ce nivel a jucat oricine de pe acest blog,in momentul de fata nu este decat un domn pensionar.
Este un blog al pensionarilor militari.Prea putin conteaza ce ai fost undeva ....candva Perioada aceea de "marete impliniri" a trecut.Nu incalzeste pe nimeni cu nimic faptul ca unii au peretii incarcati cu diplome si pieptul plin de medalii.Acelea au valoare atunci cand esti activ.Suntem toti in acelasi rahat ,indiferent de grade,functii si valoare a pensiei.

Burebista spunea...

Foarte corect ceea ce spune Andrei...

Burebista spunea...

🤣🤣🤣👍👍👍Pentru unii este greu să se trezească.... 🤣 😱 😎 😇

un oscar = o pensie spunea...

Sustin total cele scrise de akord
Cu multa rabdare a reusit sa va arate mai detaliat realitatea de astazi
Eu nu pun pret pe o exprimare mai laborioasa si nici macar nu pun litera mare la inceputul propozitiei deoarece nu merita deranjul.
Au remarcat toti vizitatorii blogului ca singurul blamat de aici este mares-carioca man
Motivul -se declara atotstiutor,aroganta maxima,beneficiar pensie nesimtita,neaga adevarul si se mai crede inca un buric.
As putea continua dar deja observ ca omul e pierdut si doar o camasa de forta ar putea sa il ajute...

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, în cariera ta de mare specialist 1 și șofer (dând timpul înapoi / 2010) ai primit soldă de merit (dacă o să zici că nu înseamnă că ai fost un Sof. mediocru în întreaga ta activitate), dacă o să zici că ai primit înseamnă că ți-ai îndeplinit atribuțiunile exemplar. Putem merge și pe varianta specificată de tine precum că „datorita oskarului (eu spun datorită soldei de merit primită pe NEDREPT) de tine ,subconstientul tau a ramas intepenit in fundul sefului”. În care dintre cele 3 variante am dreptate.
Cât despre „Noapte cuțitelor lungi” cum afirmi tu, eu dacă aș fi procuror aș interpreta partea a 2-a din comentariul tău ca o instigare la crimă gen „Acțiunea Colibri”. Dar noi trăim, muncim, gândim, etc., într-o țară democratică. Gândirea ta patinează și cred că trebuie să treci urgent pe la psiholog și psihiatru. Numai așa te faci bine și vei înțelege că pentru a fi șef trebuie să pui mâna pe carte și să nu ajungi Sof. ci patron la Fabrica de cuie, sârmă și lanțuri din Galați (dacă mai există).

un oscar = o pensie spunea...

Viorele,te provoc sa fii mai prolilic
Stii ca esti doar un castravete de-al Vrancioaiei
Banii se pot produce si fara sa ii muncesti,asta ca sa fii actualizat la 2021 si in mod legal ,ANAF imi da ok -ul si imi multumeste de Craciun .
Nu am zis ca esti fraier ci doar sa iti continui viata anosta pe colinele Iasiului
later edit-Andrei ,nu am avut vreo legatura cu Mapn(nici nu mi-a trecut prin cap) ,dar cunosc nivelul de acolo(praf),era si mai jalnic daca lucram in Mapn .asa ca nu denigrez institutia in care am lucrat o cariera completa.Am vazut unde ati dus ,astia ca tine ,armata !!!!un dezastru

un oscar = o pensie spunea...

Andrei ,iar te hazardezi,mai ex-comandante
am 16 ani de scoala de stat,nu Spiru-Titulescu
nu pretinde ca tu ai avea mai multa scoala decat caprarie
nu uita ca ai fost caprar(castravete) nu vreun prof.univ.

Burebista spunea...

Huhu Rezea, divergentele de multe ori apar din cauza ca, comentariile noastre sunt afișate cu întârziere....
Dați drumul la comentarii, și blocatii pe cei care sar calul....
Câte odată stau sa accesez site-ul asta de multe ori pe zi ca să vad dacă a mai scris cineva ceva..

M spunea...

@Andrei

Vă rog să vă luați o clipă și să vă gândiți la ce a spus poate cel mai mare intelectual român:

„Dacă ataci replica unui prost, rişti să te trezeşti cu tot prostul în discuţie.”


- Nicolae Iorga

Iulian Mareș spunea...

Oskărel,
Pe directe, in cei 36 de ani de activitate, cui i-am pus amprenta de prost, nu si-a depasit conditia!
Acum, expresia ”am facut bani” este atat de tipica unui tigan cocalar incat nu trebuie sa o dezvolt! Daca ”faceai bani” in armata fiind, in timpul programului, seful tau era si mai natang ca tine! Faci parte din cadrele, ce se ocupau cu negotul, la limita legii? Sudai garduri, turnai betoane, ciopleai piatra sau lemn? FB daca aveai asemenea placeri, insa ar fi trebuit sa-ti declini optiunile: sudor vs subofiter, intrucat ambele nu merg, cel putin ca dedicatie! Stii, cei care iubesc 2 femei in acelasi timp au probleme superioare....
Am realizat instant cat esti de pregatit prin faptul ca semantica ”operativ” iti este straina, tu fiind un sof care si-a dorit sa promoveze la un birou al unui depozit de materiale. Concluzionand, subofiterul din tine, de la un depozit vorbeste cu nesat de operativitate? Dupa propria-ti reprezentare este un non-sens!
Ai incercat sa ironizezi ceva despre harti, carioci si americani....
Bun! Iti explic kiar de nu intelegi mare lucru! orice actiune militara se desfasoara in LUMEA ASTA dupa un Plan/Conceptie stabilit, pe variante, si transpus grafic pe suport hartie, electronic sau, cel mai probabil pe o harta militara; de ce harta militara? Nu-ti zic azi, caci te obosesc!
Ei, sa-ti intra macar un singur lucru in creierii de sudor autogen/electric: Harta cu Hotararea Comandantului (baa, a CDT., nu a ta neispravitule) este singurul Document Juridic, IN LUME!
Si ca sa inkei: eu am avut curajul, maior fiind, sa fac carte militara cu colonei si sa spun generalilor ca nu sunt pe subiect ci deraiaza si nu stiu carte! Dar nu le-am spus-o in spate ci direct in fata!
Asa, daca tu esti in stare sa faci Planul de Interventie, pe variante de actiune (skema pe intelesul tau) la un perimetru, sa spunem PC B/Bg dislocat in teren, eu pot uita toate prostiile scrise de tine!
Omule, fiecare avem unele neimpliniri, insa niciodata nu o sa vezi ca eu sunt invidios pe un general; si distanta dintre mine si el nu este cat dintre tine si mine!

Iulian Mareș spunea...

Pentru individul care isi spune Cezar! (la fel de bine putea fi Televizor, Tribunal sau Raj)
Da domnule, nu suntem egali, de la nastere pana la moarte, numai ideologii marxisti, bolsevicii stalinisti si leninisti propovaduiau aceasta ideologie falimentara! Este greu sa-ti depasesti conditia, este adevarat asta, insa cand nici nu poti si nici nu vrei, stai omule in banca ta!
Si eu sunt absolvent de LM, insa nu este asa o fapta deosebita ca am treminat liceul, intrucat consider ca nu am ramas la acest stadiu de vanzator de pantofi, precum Al Bundy!
Oamenii se straduiesc, se scolesc se slefuiesc, urca trepte si de obicei ultima scoala/facultate absolvita reprezinta zenitul carierei si performantei individuale! Intelegi tu, omule?
Vehiculand neadevaruri, vituperand persoana mea, consideri ca vom fi egali? Stiu ca este greu de acceptat, expresiile de scara blocului ”tot pensionari suntem” insa nu este kiar asa...
Ceva ne diferentiaza.....anii de munca, orele de studiu, cerneala, caietele, pixurile, cartile, noptile de nesomn, examenele dure....
As fi onorat daca ai termina cu prostiile, asta insemnand si faptul ca ai inteles neegalitatea dintre oameni, intrucat si societatea este impartita in clase sociale, nu de azi...ci kiar in socialismul trecut erau clase si paturi sociale!
De nu, te voi trata ca atare!
*In contextul pensiilor actuale, din elita sociala, 3000 E mi se pare o pensie modica si meritata pt un ofiter cu rang superior, intrucat eu nu am auzit de nicio tara in care elita o constituie magistratii!
**In final, vad ca cineva face trimiteri privind orientarea sexuala a dl. Andrei si a mea! Omul necioplitul lemn slefuit viseaza! Oskărel, caci tu esti neghinita, de asa atac numai bolsevicii retardati mintal erau in stare!
Regret ca nu pot spune cata scoala are Andrei si in ce domeniu; si mai ales ce realizari uriase are, insa lemurianul primitiv din tine trebuie sa borasca venin mereu, mereu!
***Probabil ca va fi ultimul comentariu pe aceasta tema pe care nu mi l-am dorit, ci am fost fortat sa dau replica! Pentru mine kiar nu mai exitati!

HALA spunea...

Huhurezule dacă nu îl oprești pe acest impostor obraznic și suficient sieși,absolvent magna cum laude al scolii de lipit hărți, vei rămâne într-un final cu un singur cititor, Mareș.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,

Azi pot posta si eu un film XXX cu Titus Steel si Jasmine, nevasta-sa, precum vre-un (waw-gramaticul?) postac betiv?
Nu ca as pune link-ul, insa intreb si eu asa, revenirea este argumentul porcului care isi mananca rahatul, doar ca este cald?
*Cel putin unii dintre noi nu suntem vecini cu sudorii, vitanjorii, ciocli de crematorii sau bosketarii....
Greturi? Nuu, convingeri!

Iulian Mareș spunea...

Eu zic sa nu treci Rubiconul! si acesta este al 2 lea avertisment....

frustrare sf [At: COD. PEN. R. P. R. 617 / Pl: ~rări / E: frustra] 1 Privare a cuiva de un drept care i se cuvenea Si: (rar) frustrație (1), păgubire. 2 Privare a cuiva de o satisfacție (sexuală) Si: frustrație (2). 3 (Pex) Înșelare. 4 (Pex) Dezamăgire. 5 (Psh; ccr) Stare a unui individ care, din cauza unei piedici sau a unei inhibiții, nu-și poate realiza o dorință sau satisface o plăcere (sexuală) Si: (rar) frustrație (5).

*Eu constat ca cineva are frustrari cu gainile moarte si in putrefactie....

Iulian Mareș spunea...

Alex,
nu intelegi ca tocmai ceea ce ai scris face diferenta? ...adica eu sunt egalul comandantului de companie iesit in primul val cu OUG 7?
Ce vorbesti domnule?

CEZAR spunea...

@/Akord
Hai las-o mai moale..nu mai da asa in astia din turnul de sticla ,,ca in sacul de box.....
Hai sa te pun oleaca la treaba comKret....:
Calculeaza urgent la o adica ..cam cite tancuri , transportoare blindate si omuleti verzi OPREAU ASTIA CU OSKARUL LOR si cu hirtiile lor colorate pline de scobitori cu stegulete...Fara rachetele tale...si fara unii ca" Oscar - o pensie furata ...sa d-ai ca mine cu capritele (sic) dupa ei....

CEZAR spunea...

NB
Saracii grandomani
Ei nu sint in stare sa priceapa nici macar acum...ca jalea care trece printre pensionarii militari este fix REZULTATUL ACTIVITATII LOR....
Mai tineti minte cu ce S-A lansat m-Alul pe blog..dupa ce a luat si el cu succes ..a treia cizma in poponet..??
Lupta pentru a obtine AJUTOARELE CU OCAZIA PENSIONARII.....desi legea era clara
Ce mai dadea el ..in moaca alora din rindul carora tocmai fusese EXPULZAT....!! Scirbaaaa....
PS
Pe VIUREL..nu-l baga in seama ...linge si el cit poate crezind ca va mai pica ceva...un numar eventual ..la R.U.

CEZAR spunea...

Huhule ..nu am intervenit NICIODATA !
Acum te rog sa publici TOT ce am zis...raspunderea este a mea...

CEZAR spunea...

NB
Poate ne explica detaliat m-Al ..de ce nu are un cont pe FB..sa-l vedem cum contribuie la educarea noii generati (sic) si mai ales sa le spuna civililor ...Baaa voi stiti cine am fost eu ..??? Baa voi stiti ca am o amarita de pensie de numai 16000 lei si ca nu mi-au dat "excrocii astia "ajutoarele la pensionare inca vreo 50 de salarii??
Am convingerea ca instat cetatenii cu pensie medie de 1200 lei..milioanele de cetateni si mai ales cei care "fak" banul real....vor facer o petitie....bla..bla..bla..sa-l ajute pe mares si pe marele Andrei ...
Apropo Andrei ..de ce nu ai curajul sa-ti dezvaluiesti adevarata identitae....?
Noi cam suntem cunoscuti pe aici si cu numarul de la pantof...

CEZAR spunea...

Si ca sa se inteleaga si mai bine cum stam !!
Acesti TITANI AI ARTEI MILITARE ,STRATEGI DE RENUME MONDIAL..lupa cu putere impotriva MINISTRULUI APARARII...!!
Domnul Ministru CIUCA...a incercat si sper sa NU RENUNTE..sa mai faca oarecare dreptate !
Prin PLX-199...incearca sa reduca diferentele impardonabile si de neconceput in alte armate NATO..intre pensionarii cu acelasi statut juridic...etc ..cunoasteti
Ce fac maretii nostri pitici? Pentru faptul ca NU MAI PRIMESC EI..fac tot ce-i posibil sa zadarniceasca eforturile ministrului !! Socant nu..??
Ei uite ca se intimpla...
Don CIUC A...FORTA SINTEM NOI ..mai mici in grade si functii...oricum ride mapamondul ca avem CEL MAI MARE NUMAR DE GENERALI SI COLONEI ..versus ..luptatori --dar care pina in ultima zi am tinut armaa in mina ! Si putem sa o mai tinem de va fi nevoie..!!
Avem incredere...
Cu unele mici reparatii PLX-119..este SOLUTIA CORECTA
Pentru m-Al si Andrei :
Niciun capitan ,maior locot.Colonel nu va lua drepturile GENERALULUI SAU COLONELULUI..!

Leon spunea...

Din informatiile mele, Coalitia NU doreste adoptarea Pl x nr.199..!

Periamu lucica spunea...

Dle h,dl Ciuca spunea ca de la 1 aprilie se aplica, Ce?..pai plx 199 trebuia sa fie deja ....unde dracu mai este? chiar nu poaye nimeni sa il intrebe ce face el in guvernul asta de mincinoși?OARE NU SE GANDESTE Ca nu va fi toata viata ministru?


.

P

F16 spunea...

Bine punctat!javrele noastre pricepute sa mazgaleasva harti se opun cu mare inversunare. citesc din ce in ce mai rar blogul pt ca am un sentiment de jena amestecata cu scarba cand vad atata rautate cazona.

Periamu lucica spunea...

DlCiuca spu ea a pentru plx 199 sant deja bani si ca are si consitamantul guvernului ..


Periamu lucica spunea...

Dlr Leon
Ce coalitie?pai Acest Ciuca are use deschisa la Iohanis ca doar ei si-a luat genetal .sa deschifs dracului gura la el.si sa ii ceara ce trebuie ca doar Iohanis este comsndantul suprem Dece nu mergeti la usa acestui General de hartie!!!!

Ein Stein spunea...

@Andrei
Tu faci caprarie cu noi? Nu intereseaza pe nimeni ca ai urmat doua scoli postliceale si pe deasupra ca ai luat note mari. Daca tu consideri educatie determinanta gomosenia si frustrarea dobandite in liceu si cele doua scoli postliceale si ce ai mai scris tu acolo, ar fi timpul sa incerci o altfel de educatie, niciodata nu e prea tarziu. Nu ataca cineva institutia militara, tu si cei ca tine nu sunteti institutii, doar daca nu te visezi vreun Napoleon sau vreun Ludovic xiv.
Vezi ca "societatea civila" este o forma de organizare non-guvernamentala, nu ce banuiesti tu, probabil la scolile postliceale nu ati avut timp sa aprofundati cuvinte, dar eu inteleg ce vrei tu sa spui. Antipatia generala a populatiei se trage de la tot felul de smecheri, care apar in presa, cu pensii, salarii, sporuri, beneficii exagerate, toate dobandite impotriva firii si a unei societati normale. E greu de crezut ca se va schimba ceva in optica populatiei daca tinem gunoiul sub pres, cum ne sfatuiesti tu.
Vezi ca blogul are o politica de comentarii.

Iulian Mareș spunea...

Posibil sa fi repetat clasele, alea mai călduroase...cursuile le pui de 2 X, însă nu fac obiectul.
Te asigur eu ca are 2 facultăți la activ, una din ele te adoarme instant ca la K1!
*Ce este aia caprar? Este ceva ce ai fost tu? Plantonul din companie...!
Este clar...Ești egalul d-lui Andrei, este?
Ce sa zic? Nasul lung și șapcă pe ceafa, le ai? Uff, de asta e bine că am întrat în NATO! Nu vom mai avea soldați cu șapcă...

Anonim spunea...

Oameni buni, opriti-va ca ati deviat cursul discutiilor. Incep sa cred ca altul este rolul vostru cand scrieti pe acest blog. Ati uitat care este problema cu care s-a inceput? Aplicarea deciziilor Curtii de conturi in ceea ce priveste acordarea unor drepturi peste limita de 85% a bazei de calcul a pensiilor militare. Eu nici acum nu stiu exact cui se aplica si ce se intampla cu indexarile anuale din 2016-2020. Poate cineva sa imi explice? Pentru ca parerile sunt impartite si chiar cred ca multi asteapta lamuriri. Toate cele bune si hai sa dam dovada de decenta si solidaritate ca altfel chiar ne meritam soarta.

CEZAR spunea...

F16
20 martie 2021, 10:50
Bine punctat!javrele noastre pricepute sa mazgaleasva harti se opun cu mare inversunare. citesc din ce in ce mai rar blogul pt ca am un sentiment de jena amestecata cu scarba cand vad atata rautate cazona.
-------------------------------------
QED!
E bine sa avem si aviatia !
Nu renunta !

Huhu Rezea spunea...

Bine zici!
Au ocpat spațiul pus la dispoziție cu nimicuri.
Pentru că nimeni nu s-a învrednicit să depună la dosar o intervenție principală, în care să ceară, ca și CPS a MAI, anularea pct.1/iii, astfel încât instanta să fie obligată să judece fondul cauzei si in situația in care CPS a decăzut din drepturi, Decizia Curții de Conturi este executorie în integralitatea ei.
CPS a MAI trebuie să dea un comunicat prin care să atenționeze pensionarii săi cum va aplica Decizia nr.5/2017.
In interpretarea mea, pe care cei mai mulți o contestă, CPS trebuie să recupereze toate indexările acordate peste plafonul de 85% al cuantumului actualizat în iunie 2017, in termenul legal de prescripție de trei ani, care curge înapoi, începând cu data de 22 10 2020. Indexările din anii 2019 și 2020 s-au acordat tot la cuantumul actualizat in 2017, deci, potrivit deciziei, si ele trebuiau limitate la plafonul de 85%.
Prin extensie, potrivit art. 30 din L 223/2015, CPS ar trebuie să recupereze, în același termen de prescripție, indexările acordate peste plafonul de 85% al cuantumului recalculat în anul 2016 sau stabilit până la 15 sept. 2017.

M spunea...

@Leon

Nimeni nu mai vrea Pl x 199!!!!

Ia gandiți-vă cum ar suna o actualizare a pensiilor militare cu soldele celor activi, mai ales după ce parte din sporuri ar fi incluse în SF!!!!

E nevoie ori de o modificare importantă a L223 ori de o nouă lege.

Cel mai bine reîntoarcerea la contributivitate. Să terminăm cu discuțiile! 😁

Gigi spunea...

De ziua pacalelilor,ce ne puteam astepta? Personajul amintit ne-a pacalit cu aceşti Curteni,adicã cu o altã armã de distrugere a pensiilor militare.Asta ne-a dat,o maciuca drept in moalele capului.

Viorel spunea...

Domnule Leon, vă rog să fiți mai detaliat în „Coalitia NU doreste adoptarea Pl x nr.199..!” poate vede și înțelege și domnul Cezar că pe domnul ministru Ciucă (membru al coaliției) de 1 an și jumătate îl doare în fund de PLx-199/2020. El nu a reușit să resolve un Plan, dar un Proiect de lege. Sunt surprins că domnul Cezar a început și dânsul cu pupatul părților dorsale. Până mai ieri avea alte opinii despre ministrul Ciucă, DGFC, DGJ, CPS. Cred că astenia de primăvară i-a afectat creierul.

Gigi spunea...

Aici trebuia sa-mi apãra un comentariu.Se pare cã baoetii cu ochii caprui lucreazã? O fi bine" d-le Chesor?

Leon spunea...

"Nu vor să introducă pe ordinea de zi Pl x nr.199/2020 " este raspunsul primit de la un deputat PSD, membru in Comisia de Aparare !
Sa nu uitam de promisiunea Presedintelui CD si al PNL, L.ORBAN( SEFUL SENATORULUI CIUCA), ca TOATE PROIECTELE INITIATE DE PSD VOR FI RESPINSE IN SEDINTELE DE PLEN ale CD, si pana in prezent si-a tinut promisiunea...!!

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:.."nu te înțeleg"= retoric spus..căci din ce scrii ACUM: TE CONTRAZICI..și..GREȘEȘTI.!
..cum să tai "indexările"= proce duri care se aplică..PESTE toate operațiunile din art.30, pt.a menține "puterea de cumpărare" a PENSIEI la nivelul cu care creș
te inflația de-a lungul TIMPULUI .?!;PĂREAI uneori: că ai înțeles MALVERSAȚIUNILE pe care PUTEREA
+"politicienii"de TOATE CULORILE = "într-un glas"(=vorba cântecu lui) le-au "conceput în ultimii ani...pt. a-și lua.. "INAPOI" banii promiși PENSIONARILOR și SALARIAȚILOR de orice fel, pe care i-au "PROSTIT" în scop electoral..PROMULGÂND niște LEGI IMPOSIBILE = CREATE DE NIȘTE INDIVIZI PERVERȘI și concomitent "PROȘTI"(căci nu și-au dat seama că= procedînd astfel=vor produce HAOS..(!).
..Ce "CREZI" că trebuie "făcut": ..de către CPS-uri:..așa cum am tot scris unii și alții AICI..pe blog=ESTE =în.."siajul"..VISULUI ..LOR: pur și simplu: de a TĂIA toate PENSIILE,..și în viitorul apropiat: toate SALARIILE prevă zute în actualele legi:..în vigoare..!
..am scris că sunt "PROȘTI"/și/ sau CINICI=eufemistic spus(pt.că NU LE PASĂ),pt.că au "modificat"
prostește=ILEGAL= prin ordonanțe
LEGEA PENSIILOR.."făcând-o".. "CONTRADICTORIE"..!
..din ce "spui":..cam toate sutele de mii de PENSII și SOLDE MILITARE..ar cam TREBUI să fie tăiate..după părerea ta..!!
(..nu mă întreba de "cifrele" de mai sus: ci intreabă-l PUBLIC pe ex-președintele ROMÂNIEI: tovarășul BĂSESCU..!=el SIGUR știe..de la SURSĂ..!(= a spus-o public în discursul la TV.-uri în 25.05.2010..!).
..ești..ca..mareea..cu fluxuri și refluxuri,..în funcție de.. "fazele"..LUNII:= se apropie.. LUNA PLINĂ..!(acum e cu aspectul de litera "D"= adică e în curs de..CREȘTERE spre "LUNĂ PLINĂ" ..!!).
..să te vedem..!?!

Huhu Rezea spunea...

Vezi că nu înțelegi deloc firul demonstrației mele de-a lungul timpului privind punctul 1/iii din Decizia Curții de Conturi.
Din capul locului am spus mereu că acel punct este ilegal pentru că indexarea nu este inclusă in plafonul de 85% reglementat de art. 30.
Articolul 30 spune că este plafonat cuantumul stabilit/recalculat/actualizat, nu că plafonarea se produce numai la stabilirea/recalcularea/actualizarea pensiei militare.
In atare condiții, dacă se plafonează indexarea la cuantumul actualizat,cum ilegal a stabilit CC, apoi ea se produce si la cuantumul stabilit sau actualizat, indiferent când, păna la 15 sept 2017.

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, înainte de a mă provoca ține cont de faptul că eu nu m-am băgat în conflictul dintre tine și Cezar prezentat de domnul Huhu Rezea în topicul „Loc de dat în cap; ca berbecii!”. Cei ce au intervenit între voi este cățelul și ciobanul care după cum ai văzut ți-a tras o măciucă (la un domn ca Cezar nu și-a permis), ca să te înveți minte să fii politicos cu superiorul. În al doilea rând citește sau mai citește încă odată comentariul în care te-am întrebat dacă în viața ta de artist militar ai primit vreodată soldă de merit. Citește și răspunde, nu răspunde la ce-ți convine iar unde nu ai dreptate o dai de gard. Un sfat. Indiferent unde ai lucrat, în MApN, MAI, SPP, SRI, etc., tot un Sof. ca și mine rămâi. Diferența dintre mine și tine (pe comentariile tale) a fost că tu ai lucrat „în operativ / vorba ta” iar eu cu excepția (șef deposit echipament, merceolog, administrator Cp. = 20%), 80% din cei 35 de ani și… am lucrat la birou (CDC, CDC-OM, Personal). Un military ca și tine în postul de santinelă (în ture de 12/12, 12/24, etc.) trebuie să știe 2 lucruri: Consemnul general și particular. Un Sof. de stat major la Personal trebuie să aibă minte, răbdare, pregătire (nu se formează ușor) și multe alte calități care ție îți lipsesc. În plus, NU MAI MINȚI, opreștete că minți prea mult: „asa ca nu denigrez institutia in care am lucrat o cariera completa”. Care carieră COMPLETĂ. Cariera complete era dacă rămâneai în sistem până la Vârsta standard de pensionare conform Tabelului de la sfârșitul Legii nr. 223/2015. În plus te și contrazici ca și mutul în porumb. Din postările tale: „eu am ieșit la limită de vârstă”, „cum am prins o portiță am tirat-o în prima secundă” . Când spui adevărul și când minți. Căutând Minciunele din postările tale am găsit critici la adresa polițiștilor, acum critici armata. Vrei să dai de înțeles că ai lucrat la SPP sau SRI. Păstreaz-o pentru tine că nu ține. Un MINCINOS și LĂUDĂROS a fost mazilit din system la prima ocazie. Le-au fost milă și te-au suportat până ai avut posibilitatea să obții o pensie. În rest cred că și acum ai dureri de la șutul primit în fund.

Calinmihaib12 spunea...

.. Ți-am înțeles ideea..!
..e posibil să fi..interpretat eu greșit,=în GRABĂ: fraza citată mai jos: cum că..ești..de acord: cu ce ar trebui să facă cps-urile,..urmare a măsurilor dispuse în raportul C.CONTURI..!
.......,........................
CITAT:
.."În interpretarea mea, pe care cei mai mulți o contestă, CPS trebuie să recupereze toate indexările acordate peste plafonul de 85% al cuantumului actualizat în iunie 2017, in termenul legal de.."
................................
Acum: recunosc că m-am grăbit și trag concluzia că: NU EȘTI DE ACORD cu măsurile dispuse de CURTEA DE CONTURI..!,(total sau parțial..!).
..Despre raportul CC..=decizia 4 /august eu mi-am scris părerea: cum că era un "joc la 2 capete", =dar:..în favoarea cps-urilor..!
care,..ALTFEL..ar fi nevoite: dacă ar RESPECTA legea:..chiar așa:=maltratată, să plătească LEGAL: DIFERENȚELE CUVENITE = FURATE..în urma VIOLĂRII legii 223..începând cu decembrie 2015 și până în prezent..!
Disputa asta pe indexări mi se pare prea lungă și fără rezultat ..!,creându-se oarece "confuzii" = FAVORABILE cps-urilor și DEFAVORABILE pensionarilor = FURAȚI..din DREPTURI..LEGAL-CUVENITE..!

Anonim spunea...

Buna ziua. Incepe o noua saptamana si toti asteapta noutati in privinta deciziei Curtii de conturi. Reprezentantii CPS au avut un week-end la dispozitie sa decida ce si cum vor proceda. Oricum, telefonul afisat pe site-ul lor suna mereu ocupat, deci nu poti afla nimic in legatura cu acest subiect. Rog pe cei care au mai multe date sau noutati sa le faca public, sa stie lumea la ce sa se astepte si daca cei care trebuiau sa apere interesele rezervistilor nu au facut asta, macar sa comunice ceea ce va intampla de acum incolo.

Viorel spunea...

Sindicatele ROPOL, SNPPC, EUROPOL, etc., nu au nimic de comentat legat de Hotărârea nr. 389/2021 din 16.03.2021 a C.Ap.B. dintre CPS a MAI și Curtea de Conturi ? Am căutat și nu am găsit nimic. Chiar nu-i interesează ?

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:..DA..!,eu cred că sindicatele din MAI..nu sunt interesate acum,când s-a decis ..ceva..!; ORICUM: nu pot face practic = NIMIC..!
..banii de indexări=plătiți de cps-uri: la un cuantum al pensiei=..chiar și peste 85 % ..nu mai pot fi reținuți din pensie,pt.că ar fi ILEGAL, CEL PUȚIN:..pt.pensionarii STABILIȚI înainte de 15.09.2017..!

Burebista spunea...

Viorel, sindicatele din politie nu au avut niciun interes în aceasta speță, pentru ca polițiștii nu au primit salarii mărite în iulie 2017, deci nici pensiile lor nu au fost actualizate atunci.
Pensiile lor au fost doar indexate cu rata inflației..
Numai jandarmii și pompierii au avut pensii actualizate iar în cazul lor dacă decizia va rămâne definitivă vor reveni probabil și aceștia le pensiile indexate avute înainte de actualizare pentru cri pensionați în 2016 si înainte.

anonim spunea...

@ F16
Asta-i exact motivul ca sa nu abandonati,de fapt
Credeti ca vreodata javrele mazgalitoare s-au intalnit cu civilii plecati la/de la munca(tot romani ca si noi toti) si i-au intrebat cumva:
Sa stiti ca eu am fost col.i.m.(cu minuscule) am pensie de 16.000 lei inclusiv indemnizatia de VTO sunt f tanar ca pensionar n-am parasit niciodata biroul cu aer conditionat si nici cariocile "digitale".Nu credeti ca ar fi cazul SA MA RESPECTATI MAI MULT pe aceasta bucatica de planeta???
Dupa care col(r) i.m. n-are decat sa astepte "raspunsul".Atunci se va convinge si el ce valoare are "in real life"
Daca langa el se afla si col(r)a iar trei pasi in spate dreapta se afla majurul umflat cu pom...pardon oskarul atunci e cu atat mai bine.Se vor convinge toti trei simultan despre realitatile vietii
De abia ne scuteste pe noi de dus "munca de lamurire" de tip secretar utc md.1988

anonim spunea...

Plateste doamna plateste exact cum a zis, doooaaar ca e secret militar,in rest nu va faceti griji.

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:..DA..!,eu cred că sindicatele din MAI..nu sunt interesate acum,când s-a decis ..ceva..!; ORICUM: nu pot face practic = NIMIC..!
..banii de indexări=plătiți de cps-uri: la un cuantum al pensiei=..chiar și peste 85 % ..nu mai pot fi reținuți din pensie,pt.că ar fi ILEGAL, CEL PUȚIN:..pt.pensionarii STABILIȚI înainte de 15.09.2017..!

Anonim spunea...

Problema care face obiectul acestui topic a fost abandonata, ceea ce ma face sa cred ca a fost o alta perdea de fum pentru a distrage atentia pensionarilor militari de la faptul ca au fost lasati de izbeliste de toti factorii de decizie in ceea ce priveste pensiile lor care, ma tem, vor ramane neactualizate si neindexate mult timp de acum incolo. Ciuca al nost' a facut multe promisiuni, niciuna onorata pana in present. Asteptati pensiile domnilor si fiti bucurosi ca nu vi se retin banii din indexarile care depasesc 85% din pensia stabilita. Las' ca-i bine s-asa rau.

Huhu Rezea spunea...

Dacă tot a pierdut contenciosul cu Curtea de Conturi din motive de "gură cască", să vedem dacă domnilor de la CPS a MAI le vine ideea de a formula o cerere de intervenție principală în contenciosul dintre CPS a MApN și Cuertea de Conturi, in care poate" să pretindă pentru sine, în tot sau în parte, dreptul dedus judecății sau un drept strâns legat de acesta." conf art 61 din cpc.