Un produs Blogger.

marți, martie 09, 2021

Despre dezavantajul de a fi fost investitor român, până de curând, în Republica Moldova

27 comments
Politicul se amestecă prea mult în afacerile din Republica Moldova spune, într-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar Live,  directorul executiv(CEO) al Victoriabank de la Chisinău, bancă preluată în urmă cu  3 ani de Banca Transilvania, fiind, de altfel, una din cele mai importante investiții ale României în R. Moldova.

 


Industria vinului cea ma bine conservată în Basarabia. 


27 de comentarii:

Andrei spunea...

Curaj din partea Transilvania Bank. Intr-o tara cu economia dominata de firme rusesti. La fel, cel putin jumatate din scena politica. Oameni chinuiti, si in trecut si in prezent, se simt sub ocupatie, in continuare. Limba rusa , limba aristocratilor, romana pentru plebe. Privesc cu speranta catre Bucuresti, dar ... si tot mai spera. Isi urla deznadejdea in tacere. La fel la Cernauti, chiar mai rau.

Iulian Mareș spunea...

In vino veritas!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu prea ma intereseaza vestigiile sovietice, amestecate cu cele diversificat si morocan etnice, care salasuiesc in intestinele, cat vrabia, din corabia numita ilogic Republica Moldavia, ce tot e dusa de un vant troskist si lin mereu pe ape tulburi catre marele Kremlin! Davai znacioc cu kazacioc la sticlele cu vin pelin, ca doar cu el mi-as face burdăhăului un plin, in rest sunt prea satul de moldovencele f(l)ocoase, de ele sa-mi mai pese sa le bag încrăcăcite-n antricoatelor solide plase, sau ce sa-mi pese de mancarea de cosmonauti, ce-i fabricata in cucuieta de la Cernauti si exportatata de ani si ani pe balșoi bani la rusi si americani, cand chierje si alte alea uscate in numar de puhoi avem si noi, precum haleala vidata-n foi ca si pastrama-n in sos de usturoi... De ce-s pornit asa pe ei si am asemenea nastrușnice idei? Pai, iată, că pana ce nu le-o chiere Lenin, Stalin, hleba, harașo si zdratuisti din limba lată, poate peste Prut in vatră sa mai stea acolo si un secol, tată, ca tare ma mai enerveaza accentul ala de limba rusogeografica, netratata si curățată la un logoped sa fie roumaniografică curată!

CEZAR spunea...

Efecte colaterale de la..Zeneca !

Periamu lucica spunea...

AU INTRAT PENSIILE La cekbanc cuiva?

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

De ce dictatorul ROU inkide tara la 22.00?
De frica demonstranților!
De ce reprezentanții coloanei 5 distrug afacerile românești?
Pentru a face loc celor străine.ď
De ce nu avem retribuție și pensii ca în Vest?
Pt că nu am avut colonii! Nu am furat si nu am asuprit alte seminții.
De ce avem ambasadori, primari, ministri cu mai multe cetățenii?
...de proști!
Vreți sa va aducă iar Lumina polițiștii?
Atunci stați în case și rabdati...
Cat puteți răbda?
Până crăpați, ambițioșilor!

M spunea...

@Iulian Mareș

Dacă nu am voie să circul după ora 22.00 nu ar fi fost normal să fie reduse proporțional și unele taxe și impozite legate de acest drept (gen rovinieta sau impozit pe mașină)?

Dacă pe bază de covid nu mai am access la unele servicii medicale nu ar trebui să scadă proporțional și cass?

Totuși, România are cel mai permisiv sistem de restricții din toate țările UE!

un oscar = o pensie spunea...

M ,romania nu este o tara decat pt creduli
aici este o colonie si un laborator de teste
de aceea suntem campioni la vaccinari si ultimii la testari

Huhu Rezea spunea...

@M
D-ta locuiești într-o zonă de carantină?
In zona rosie se circula noaptea, dar cu mască.
Te vaiți de parcă ar fi vorba de noaptea polară de 6 luni😷
@oscar
Debitezi la lozinci sforăitoare... de numai...numai!
SUA, Franța, M. Britanie, Germania, Israel ale cui colonii zici că sunt, că și acolo se moare in draci si se iau măsuri preventive?

CEZAR spunea...

Nu mai intra nimic...cardul prea indoit de mijloc !!

M spunea...

@Huhurez

Stiti ca sunt un sustinator al restrictiilor si al vaccinarii pe principiul simplu: ori ne vaccinam ori stam in casa!

Ce ridicam eu e un principiu: daca imi ceri bani pentru a beneficia de un serviciu si apoi imi reduci drastic orele in care beneficiez de serviciul respectiv, FARA SA DOVEDESTI CA E DIN VINA MEA, atunci, cel putin teoretic, ar trebui sa ma despagubesti! Nu?

GO spunea...

Scuze de off toppic. Raspund aici nedumeririlor unor useri legate de amplasarea centrelor de vaccinare. De cateva zile, guvernul a intrat in transparenta. Util intrucat pe de o parte, prezinta incidenta pe ultimele 14 zile, actualizata la zi, pt. fiecare localitate din Romania - inclusiv pt. comune.

Si mai este util si pt. cei care doresc sa se vaccineze mai devreme, intrucat la fiecare centru exista doze neconsumate la finalul programului. Cunoscand centrele, cei interesati se pot prezenta catre finele programului si sa solicite vaccinarea cu o doza neconsumata. Se stie ca dozele neconsumate dintr-un flacon (5-10 doze in functie de vaccin, se arunca la sfarsitul zilei). Si fiecare centru are astfel de situatii.

Link 1 (general - apare trimitere catre 2 fisiere Excel, selectati pe cel care va intereseaza): https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid?fbclid=IwAR0bFB2E7bMtD44p-olKKKgkRoZwi218zZPGlq9yye0j0Ht1xk2WXF1LRrQ

Link 2 (incidenta localitati in fisier Excel actualizat zilnic): https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid/resource/d0b60b45-fb08-4980-a34c-8cbb4a43cad3

Link 2 (centre vaccinare si nr. vaccinuri efectuate zilnic - fisier Excel): https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid/resource/bc19c354-644d-4a24-a26f-512129dbc70d

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, retoric, Moldavia poate fi blestemul nostru istoric, ca buricii de lotrii cu bucile roșii in doua luntrii, de o parte si alta a punții pentru poftele burții, cu boturile la doua sfarcuri ale țâții, sugand lacom si urât de o parte si de alta de Prut, dar țâța maicii rusnacă săracă fiind cea mai curtată si cautată lactată! Ce bine e sa lingi mierea din doua borcane pe baza de slogane, pro ruse si pro americane, iar din al treilea sa primesti eoroi si pomeni lingusindu-i pe românii fraieresteni! Din toata aceasta tocană, ar fi trebuit ca si focoasele moldovence sa ne dea si noua câte o fleică roz bombon de pomană!

GO spunea...

Adevarul ca este șocantă depoziția asistentului medical de la Sibiu! Acea declaratie este cumva o rezultanta a progresului inregistrate de Romania in ultimii 32 ani, nu doar in gestionarea medicinei, ci in absolut toate domeniile. Nu sunt nostalgic comunist, dar cu sinceritate, așa ceva nu am fi intalnit pe vremea lui Ceausescu, nici macar intr-un spital aruncat intr-o comuna din privincie, daramite intr-o resedinta de judet care se autoconsidera si cu moț. Horror!

https://www.turnulsfatului.ro/2021/03/07/rdquo-si-eu-am-omorat-oameni-rdquo-dezvaluiri-socante-din-sectia-ati-covid-a-spitalului-judetean-180535?fbclid=IwAR0-KhZAFsl7FOWYiXaecBun1E8xfw3iHU75LpUDCroDuED-iY5-Xbvs2RM

Andrei spunea...

Blestemul nostru istoric este ca ne aflam unde ne aflam. Un blestem si mai crud este acela ca nu-i credem, ba chiar ii dispretuim pe cei de langa noi. Asa sarmani si chinuiti cum sunt, abandonati si trecand prin ororile sovietelor timp de 50 de ani, si inca 30 de ani ale urmasilor acestora, sunt mai cu bun simt, mai mandri si mai patrioti. Nu sug de nicaieri, cu atat mai putin de la Romania, care le-ar "oferi" numai venin si fiere. Nu radeti de cei mai necajiti. In urma cu vreo doi ani Putin i-a aratat lui Dodon harta "istorica" a Moldovei mari. Si nu era pe teritoriul Romaniei. Sa nu dea Domnul sa se implineasca. Cu totul altul ar fi discursul.

Iulian Mareș spunea...

M,
In link vei gasi foto al celui mai mare virusolog pt guvernul actual...are omul o metoda...se numeste rece-scurt-trasor!

https://www.cartidesuflet.ro/controverse-maresalul-ion-victor-antonescu.html?gclid=EAIaIQobChMIpbeS0qum7wIVgoSFCh1iZAZGEAEYASABEgJIvfD_BwE

Iulian Mareș spunea...

MS nu are treaba cu vaccinarea. Sfatul este bun...
Seara, eu trec pe la cateva centre, care nu prea sunt la liber,... si ma vaccinez la fiecare, daca au ramas doze cu vaccin. Asa am facut cam 16-17 intr-o saptamana!..😜🤪

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
Adu-ti aminte de lagarele cu copii!

*Pe surse: asistentul din Sibiu este avianyc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

BCR a bagat azi banii de pensiii militare la orele 13.22. In rest, nici o alta bucurie din partea MApN...

monteoru spunea...

Nu stiam ca spaniolii si italienii daca au primari si consilieri locali romani sunt prosti?

GO spunea...

@Iulian Mares. Imposibil. Te baga in baza de date centrul unde ai facut primul vaccin. Si evidenta fiind centralizata, este inposibil sa te vaccinezi repetat. Le fileaza CNP-ul roșu cand iti baga datele

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Andrei, intelege-ma daca vrei, ca-mi plâng mie si noua de milă ce ne face Câțosul Muilă, sinistrul de la Sanatacus adormitul din cortul uitatus aminus, spanzuratul de la Corcoceni, care nu-i decat o gluga de coceni, de-am ajuns de mila Europei crestine cu toate austeritatile si interdictiile cretine, ceea ce nu se intampla la Chisinău, si nu-i rau, ca asa le-au dictat serios sau in gluma cei de la Moskba din Dumă sa ia masuri usoare, de gumă, pe cand la noi, in colonie, e o mare si netrebnica nebunie ca se executa dibaci doar ordinile lui Soroska Baci, tragandune-o dibaci pe la spate, via Allemagnia, France si illuminati!

M spunea...

@Iulian Mareș

😁 Stimate... După guvernarea asta rămâne Romania fără încă un partid istoric.
Lăsați-i în viața!

HALA spunea...

Olescu, ceea ce se întâmplă azi e tocmai continuarea a ceea ce era practica obișnuită și normala pe vremea impuscatului.

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
Exact. Insa unii aduna date despre personalul vaccinat in centrele speciale

M spunea...

@Iulian Mares

Rezistentii se plang ca col dr Gheorghita nu a organizat controale in centrele de vaccinare sa se vada cine se vaccineaza!

Va dati seama ce vaiete si ce urlete ieseau daca se ducea cate o partrula de Politie Militara sa verifice cine se vaccineaza?😁😁😁