Un produs Blogger.

duminică, martie 07, 2021

Marius Bălu speră să repare inechitățile din sistemul pensiilor militare în anul 2021

165 comments

 




Comunicat nr. 4
3 februarie 2021

 

     Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului a desfăşurat miercuri, 3 februarie, în prezenţa ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, şedinţa de autoevaluare a activităţii structurii pe anul 2020. La activitate au participat șeful Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, secretarul de stat Simona Cojocaru, secretarul general adjunct al Ministerului Apărării Naţionale, Tiberiu Bărbulețiu, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Vasile Toader, şi şefi ai structurilor centrale din M.Ap.N.

     Analiza a vizat prezentarea stării structurilor din compunerea şi coordonarea departamentului, stadiul îndeplinirii obiectivelor, problemele întâmpinate pe parcursul anului trecut şi modul de soluţionare a acestora, precum şi proiecția activităților pentru anul 2021.
     Fiind efectiv un moment de bilanţ despre tot ceea ce s-a întreprins la nivelul departamentului în decursul anului trecut, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Marius Bălu, a conturat o viziune de ansamblu asupra anului 2020, care a inclus pe lângă implicarea, responsabilitatea şi profesionalismul întregii echipe demonstrate în îndeplinirea obiectivelor asumate, și o analiză a problemelor întâmpinate, a modului de gestionare a acestora, dar și o valorificare a tot ceea ce se poate transforma în lecţii învăţate, pe domenii de competenţă, pentru viitor: „Anul 2020 a fost un an dificil, deoarece a fost marcat, după cum se cunoaște și după cum am trăit cu toții, de pandemia COVID 19, care a influențat activitatea din toate domeniile.             Totuși, o mare parte dintre obiectivele și prioritățile stabilite au fost îndeplinite, însă trebuie să recunoaștem că unul dintre cele mai importante, referitor la adoptarea unor măsuri reparatorii în ceea ce privește înlăturarea inechităților din sistemul de pensii militare de stat a trebuit să fie amânat pentru anul acesta.”
     De asemenea, în cadrul prezentării, s-a pus accent pe continuarea proiectelor demarate în 2020 și a fost punctată necesitatea conjugării şi concentrării eforturilor cu prioritate pentru îndeplinirea obiectivelor cu impact major la nivelul conducerii departamentului, dar şi stabilirea unor direcţii de acţiune pentru optimizarea activității structurii.
     În continuare, ministrul apărării naționale a subliniat importanța și relevanța activității desfășurate de Departament în anul 2020 și a punctat rolul deosebit al dezvoltării capabilităților prin asigurarea elementelor fundamentale legislative. „În ceea ce privește armonizarea relației cu asociațiile și fundațiile care își desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale M.Ap.N., informarea și dialogul deschis cu acestea reprezintă o abordare eficientă în rezolvarea tuturor problemelor semnalate. În acest sens, discuțiile purtate trebuie să se desfășoare într-un cadru constructiv, dedicat aceluiași scop comun.” Totodată, ministrul a evidențiat importanța iniţiativelor determinate de nevoile sistemului militar, caracterizate de dinamică și complexitate, în susținerea cărora este nevoie de o abordare sistemică adecvată, multilaterală şi completă, dar şi de o coordonare a activităţilor tuturor structurilor implicate.
     În încheierea ședinței de autoevaluare, secretarul de stat Marius Bălu a felicitat personalul departamentului pentru profesionalismul şi puterea de muncă probate de-a lungul timpului, conturând astfel premisele obținerii performanțelor necesare îndeplinirii misiunilor specifice şi în anul 2021. De asemenea, a adresat mulţumiri invitaţilor pentru prezenţă şi pentru sprijinul constant acordat. 



165 de comentarii:

GO spunea...

Nicio inechitate NU poate fi inlaturata, decat prin reluarea aplicarii fundamentului existentei pensiilor militare si care este majorarea pensiilor in plata, ori de cate ori se majoreaza soldele militarilor in activitate! Acesta este fudamentul existentei pensiilor militare. Iar noi am intrat in al 4-lea an de neactualizare.

GO spunea...

De duminica. Un comisar-sef face radiografia propriei institutii. Din spusele sale, rezulta clar ca institutia politiei este distrusa totalmente ca si sistem functional. Si ca orice asa-zisa masura de indreptare a situatiei, nu reprezinta decat o simpla "Alifie la cangrena". Solutia desi nu este explicita, se intrevede: necesitatea remilitarizarii politiei. Pe care insa nu o doreste nimeni, intrucat functionarea actuala a MAI reprezinta o supapa pt. diverse smenuri financiare dupa care se ascunde clasa politica.

https://www.qmagazine.ro/un-comisar-indeamna-ajunge-cu-razboiul-dintre-frati/

vasile iosif spunea...

Palavras, palavras.....

Leo spunea...

Cu adică "speră" ???
Păi ei, LICHELELE au OBLIGAŢIA prevăzută de Art. 2 lit. b din Legea 223 , care articol nu a fost violat până acum de bordelul roșcovanei la inițiativa clienţilor deghizaţi în lichele gulerate şi coordonate de ionel zis și "SINECURĂ".
păi dacă a spus că "speră" ,puteţi fi siguri că nu vor face nimic.
Da , dacă spunea la modul indicativ , că "VOM REPARA INRCHITĂȚILE deoarece SUNEM OBLIGAŢI de PREVEDERILE ART 2 lit. b din Legea 223 NEVIOLATĂ ...etc" era altceva .
Cum adică "SPERĂM" ....
NIŞTE LICHELE PREMIUM !
Nu e vina lor...............

Periamu lucica spunea...

Pai in 2021 ? Nimic concret.!!!

Leon spunea...

Cine a urmarit emisiunea Pro Patria de astazi pe TvR1, ora 9.30, l-a vazut pe d-ul G-ral Bg.Rosu, cum lauda Legea 168/2020, care a facut dreptate pentru Pensionarii militari avand calitatea de VTO, reusind sa le acorde o Indemnizatie lunara de 1000 de lei ( cam dupa minutul 15..!)..!!

Viorel-Mihai spunea...

Vorba Lunga, sărăcia omului.

Colonelul xxl spunea...

Tanti Renate Weber este de altă părere și ne atacă la baionetă în loc să fie invers!Avocata Poporului a devenit avocatul magistraților speciali și dușmanul pensionarilor militari!N-a mâncat,N-a băut, să i se dea prosop!

Huhu Rezea spunea...

Colonele,vorbești ca și când Weber a făcut Constituția...,

Huhu Rezea spunea...

Mai precis... a spus că obiectivul a fost amânat pentru acest an. Tot ar fi ceva... dacă ar aplica măsura tranzitorie a cuantumului minim.

Casandra spunea...

„CITEZ” DIN
Ședinţa de autoevaluare a activităţii DRPCVP pe anul 2024, desfăşurată joi, 30 februarie 2024, condusă de secretarul de stat Marius Bălu.
„TOTUȘI, aproape toate obiectivele stabilite au fost îndeplinite, cu excepția măsurilor reparatorii privind înlăturarea inechităților din sistemul de pensii militare de stat, acest obiectiv neputând fi realizat din cauza imposibilității aplicării Legii 153 privind salarizarea, abrogată înainte de a fi aplicată în integralitate. Noi am vrut dar nu s-a putut.
TOTUȘI, în acest an 2025, vom continua să facem toate eforturile pentru PL-XXX 666999/2025, aflat în dezbatere.
TOTUȘI, cele mai decisive eforturi vor fi depuse pentru a descoperi pe unde mama lui proces-verbal se dezbate acest PL-x... cu ce-o mai fi rămas în plisc, după ce-a căzut din pisc, direct în pix.”

Alex spunea...

O sa faca exact ce au facut si anul trecut.Adica nimic.Pentru acesti idioti nu mai exista pensionari militari ,in prezent sunt doar V.T.O.Noi suntem simplii bibani, pana a a ajunge veterani mai avem taica ....Bine ca si Maciuca si-a mai tras 1000 de lei.De acum ca regula de baza ramane tot comunicarea cu asociatiile....e.t.c.,dialogul constructiv si alte tampenii .Barbologie!Dupa luptele indelungate purtate in T.O.Maciuca trebuie sa-si revina putin.Este de inteles.Un adevarat erou.Cum dracu' de le-a facut indemnizatia numai 1000 de lei?Trebuia mai mult.Cred ca trebuiau scutiti si de plata tuturor impozitelor;nu strica si cate 5.000 de metri patrati intravilan ,iar ptr a-i preamari si a le aduce omagii si multumiri ,numele lor sa fie scrise cu litere de aur pe monumente ridicate in cinstea lor ,chiar daca sunt in viata.Ptr.acesti cretini mizerabili armata a inceput sa existe doar dupa 1990.Lui Maciuca ar trebui sa-i fie rusine .Ministru' de paie!

Petrut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Sub cine credeți voi ca se va produce asta?

"Respectul față de justiție al domnului Președinte al României, Excelența Sa Serenisimă Klaus Werner Iohannis, se oprește acolo unde deciziile justiției nu îi sunt convenabile. Numai cei ce au uitat că l-a „numulțumit” decizia Curții de Apel Pitești de restituire a celei de-a șasea casă, obținută cinstit și fără ghinion din meditații, și a sumei de 360 de mii de euro (chirie nedatorată, încasată de onesta și anti-corupta Raiffeisen Bank), motiv pentru care a ignorat-o senin, pot să se mire că i-a fixat public Ministrului Justiției sarcina de a „explica” de ce magistrații și-au permis să achite toți acuzații din dosarul protestelor din 10 august 2018. Ca să nu mai vorbim de zecile de cazuri în care CCR a fost acuzată de bolșevism și pesedism pentru promunțarea unor decizii neconforme cu așteptările Excelenței Sale Serenisime. Evident, principalul îmbrobodit (sau în mod prefăcut mirat) este Ciolacu. Că, de altfel, un lider serios, ne-mermelitor, al opoziției, ar fi declanșat de urgență procedurile de suspendare din funcție în vederea demiterii prin referendum. Dar, cine se așteaptă la curaj și acțiune din partea lui Ciolacu? Eu nu.
PS La protestul din 10 august 2018 a participat și mai-puțin-excelența sa Vasilică Cîțu, care se poza selfie cu un tricou pe care scria „nu luăm prizonieri”. Și accidentalul premier se oftică pe justiție că a dat achitare. Numai că este vorba de o serie de persoane care, practic, reprezintă Jandarmeria - procesul însuși a fost făcut contra acestei instituții, și nu contra unor persoane anume. Mă întreb cum se simt acum jandarmii, care au fost puși să lupte contra pandemiei (iar majoritatea au făcut-o cu un îngrijorător exces de zel) în locul poliției și al medicilor. Nu mă pot opri să nu reamintesc că, atunci când polițiștii au protestat pentru că _ Cîțu i-a păcălit cu sporurile de salarii, era cât p-aci să iasă cu bătaie între polițiști și jandarmi, adică între „luptătorii” contra pandemiei, care au scos din această luptă peste 550 de mii de amezi, permițându-i lui Cîțu să pună amenzile la categoria venituri bugetare pe 2021 - 2024"
Gh. Pipera

Unknown spunea...

pai nu e prea clara situația...se merge tot pe corectarea legii 223 cu diferite proiecte...sau pe impozitare sau anulare sau reevaluare sau ce mama masii? mulțumesc

Calugarul spunea...

Meduzele blase și visătoare kaki sunt de două categorii: ,Meduze mercenar și meduze de birou! În timp ce meduzele mercenare primesc un pește mic , meduzele de birou primesc tot remix!

Trofin spunea...

Referitor la acea mie de lei atribuită prin lege veteranilor de după 1990 este o predicție a ceea ce se va întâmpla în viitorul apropiat , respectiv că toți pensionarii militari vor avea pensiile calculate pe principii de contributivitate ( atenție , calculate !) iar veteranii vor avea un bonus stabilit prin Legea 168/2000 , 1000 de lei sau cât o fi în viitor. Ceilalți pensionari care nu au calitate de veterani cu acte se vor bucura de mai puțin , ceva asemănător cu ce ar fi fost azi dacă nu ar fi apărut Legea 223/2015 cu modificările ulterioare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, toata stima si pretuirea pentru opinia Dv despre un cuantum minim, care nu este un obiectiv pentru nimeni, caci nu mai exista mila si empatie rational omeneasca in randul nimanui pentru cei defavorizati, cu pensii sub orice standard se supravietuire, altii decat cei care au vrut sa paraseasca sistemul ca asa au vrut ei, sau au fost dati afara pentru diferite potlogarii sau betii, altii s-au bucurat pentru o caciula de bani la modul voit, insa nu si cei care au parasit sistemul fortat-obligati pentru ca s-a desfiintat armata pe sistem bolsevic, trecandu-se la NATO. Sa fiu cinstit cu Dv si camarazii, multi ca Dl Balu s-au aratat ca fiind incisivi, ajutatori, cu intentii bune, insa nici unul nu a dovedit ca se tine si de cuvant si de treaba, ca daca traia acel domn Colonel cu nume sarbesc, si caruia i-am uitat numele, Dumnezeu sa-l odihneasca, fiinmd parlamentar PSD, azi eram departe, caci dupa ce a murit domnia sa toti ne-au dovedit mimă, in fapt ori fiind mituiti de puterile de la guvernare, ori niste papagali cu scheme electorale din buric pentru cateva voturi prapadite. Cu scuzele de rigoare, dar si pe actualii ,,bine intentionati'' nu-i pot vedea bine intentionati real, sub nici o forma, ci doar scule adunate sa mai puna pe ranile suferintelor zahar, in loc de sare, cu multe papagale irosite in aceste sedinte inutile si care se vor finaliza penste 4 ani ca si toate celelalte cu rezultate absolut zero! In consecinta, nu-i cred si nu dau 2 bani gauriti pe ei, nefiind capabili de asa ceva! Daca era la mijloc Generalul, Gabriel Oprea, eu aveam sa-mi bag mana in foc ca se facea ceva, si jur pe viata si pe lumina ochilor mei ca avea sa se faca, dar asa toti sunt angajati sa ne amane pana murim toti, dar dreptate nu se va mai face absolut niciodata in vietile pe care le mai avem de trait!

Iulian Mareș spunea...

O întrebare...
În parcarea unui supermarket erau 3 Au oprite kiar lângă indicatorul Oprirea Interzisă!
Un ekipaj Pol Rutiera, în noile uniforme și cu Glock-ul pe picior, moda Afganistan, primăvara-vara 2021" pt nefătălăi - Delia Budeanu, au fotografiat autoturismele și cum veneau proprietarii treceau la amenzi!
Este drum public parcarea privată a unui agent comercial? Nu este! De ce dai amenzi?
Când niște mașini făceau drepturi noaptea în parcarea unui supermarket politia a spus xa nu poate interveni pt că nu este drum public ci parcare privată?
Poate lamuri cineva situația?

Casandra spunea...

Erată: în loc de desfăşurată „joi, 30 februarie 2024”
se va citi desfăşurată „joi, 30 februarie 2025”

Huhu Rezea spunea...

Dacă este deschis circulației... e drum public. Nu contează că drumul este public sau particular.

Definitia drumului public in Codul utier.

14. drum public - orice cale de comunicație terestra, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulației publice; drumurile care sunt închise circulației publice sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile;

Leon spunea...


Avand Bugetul aprobat de Parlament, pentru acest an, si la Anexa 3/18(MApN), la Cap.ASISTENTA SOCIALA(inclusiv Pensii) este un buget de 4,310 miliarde lei mai mare cu aproape 600 milioane lei fata de 2020, sunt bani suficienti pentru :
1. Pensia minima cf.Pl x nr.199/2020:
30.000 pens x 400 lei(crestere medie) = 12 mil.lei/luna x 8 luni = 100 milioane.
2. Indemnizatia VTO: 10.000 benef x 1.000 lei/luna =10 mil.lei/luna x 11 luni = 110 mil.lei
3. Indexarea de 3,8% ar necesita 140 milioane lei.
Deci bani ar fi suficienti..!!

Iulian Mareș spunea...

Cred ca depolitizarea ar fi suficientă! Nu-mi plac politicienii, însă când văd politicieni prosti si/sau neșcoliți mi se învârtoșește stomacul de greață!
Va reamintesc prima reforma a Buldogului: cpt pe funcția colonelului și invers! Bine, ekivalentii gradelor.
Pompierii pe timpul lui Igaș, 2012: colonel sef de arma, general 2 stele, inginer în domeniu, locțiitorul acestuia!

M, am scris adevărul?

Leo spunea...

În colțul stg. spate , pare a fi și croitoreasa de la pensii , care pare a fi foarte pătrunsă.

Iulian Mareș spunea...

De ce nu pricepeți ca executarea misiunilor externe este obligație deja? Dacă UM pleacă și tu nu vrei, pleci din sistem.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Este o parcare privată...a supermarketului. Se supune codului rutier?
Întreb pt că drumul forestier nu se supune regulilor de circulație, sigur! Și cu Au personal ai voie sa mergi pe drumul forestier...

M Constantinescu spunea...

Se va trece, din nou, la pensiile bazate pe contributivitate(care este o porcarie!)... Asta e directia. Sa vedem daca se va imparti tot la 20. Vedeti declaratiile Av.Poporului, , CCR...

raul spunea...

Ce l-as fi bagat in UE ,pt inechitatile care iar le -a generat aceasta aiureala de lege!

raul spunea...

Nu neg ,Doamne fereste ,trairile din TO ,dar prea e cusuta cu ata perioada asta!Deci nu pui in balanta SLP ,ani de zile ,zboruri DIE cand tremura CAATul ,prezentarea in cizme si centura ,cu risc de out ,cand a plecat Smighelschi la turci,la zeci de rapoarte cand au picat avioane cu ,poate ,o simpla plimbare,da plimbare ,povestita de coleg de LM ,in Macedonia!E adevarat ,nu se pot compara toate ,dar ,vorba aia ,haida bre…sunt unii mai destepti ca altii!Dupa mine, trebuia ceva pus in balanta obiectiv!Ala cu 110 zile in Irak ,nu ia ,fata de ala 120 in Macedonia ,Kosovo sau Bosnia ori altundeva!Si ca sa nu mai spun de discriminarea grava ,cu inainte si dupa ’90!Am vecin cu 1 an de Angola ,pilot !Ce faci cu el??A fost al comunistilor ,nu?Nu a fost al statului roman?Ne intoarcem la metodele lor?Ipocrizie cat cuprinde !Si o stare enorma de lehamite,ca am facut prostia sa -mi sacrific viata de la 14 ani pt o institutie care ma dezamageste profund!Pt ca tara nu -i vinovata ca-i condusa de nenorociti!

raul spunea...

Tin sa aduc in atentia tuturor ca ,in SLP,toate componentele ,de la PC ,in jos ,pans la SRL,baterii,piese aveau ,domnule un registru ,,,JURNALUL ACTIUNILOR DE LUPTA”!Nu de joaca ,nu de antrenament!Acolo se notau la minut ,toate!Intrare in SLP,cuplari dd tehnica,transmiteri date ,interceptari,ordine de trageri etc ,etc!DECI ACTIUNI DE LUPTA!Pt CAAT ,pt apararea AAT nu conteaza ca e pace sau razboi,noi facem aceeasi treaba,MISIUNI DE LUPTA!E greu de crezut pt niste terestri ,dar asa e!Acum depinde de IQ ul fiecaruia!Si de cultura militara!Lucru care nu pot sa il cer marelui general Rosu!
PS In general ,in armata moldovenii fugeau la bucatarie si oltenii dupa grade!Acum vad ca s -au schimbat vremurile ,Rosu pt gradul lui a calcat pe cadavre!🤮

M spunea...

@Iulian Mareș

Opa, sunt de acord cu Huhurez!!! 😁
Curtea de Apel Alba-Iulia a hotărât că atât parcarea unui magazin cât şi incinta unei benzinării, în condiţiile în care aceste spaţii sunt deschise circulaţiei publice auto şi pietonale sunt drumuri publice.

Proprietarul parcării poate închide parcarea prin semnalizare corespunzătoare (cum zice in citatul domnului Huhurez) și atunci poate organiza concursuri de drift, de exemplu. Altfel, sunt sute de intervenții ale poliției care au sancționat acest gen de spectacole!

M spunea...

@G. Olescu

Din interior vă spun că are dreptate. Ani întregi s-au făcut angajări pe principiul: "cine vine la poartă e bun". Nici o minimă verificare!!!! Testările psihologice au coborât constant ștacheta că "lasă bă că e nevoie de ei în stradă".

Autoritatea șefilor este aproape de zero din două cauze:
- ori sunt numiți cei mai incapabili și mai servili dar cu sprijin politic,
- ori sunt subminați de proprii subordonați, grupați în sindicate gălăgioase, care reprezintă mai ales interesele lichelelor. Apropos, că poate se face sindicat și în armată! Să vedeți cum se grupează lichelele și având majoritate își aleg reprezentanți după chipul și asemănarea lor!

Poliția NU POATE FI REMILITARIZATĂ. Cel puțin așa nu se spune nouă de UE. Când dăm exemplul Jandarmeriei franceze, Guarda Nacional Republicana portugheză, Koninklijke Marechaussée olandeza, Guardia Civil spaniolă sau a Carabinierilor italieni se fac că nu aud.

Mult mai posibil e invers, demilitarizarea Jandarmeriei.

Cariera CORECTĂ în poliție nu mai e atractivă. Auzi candidații la Academia de Poliție zicând: trag tare, fac bani în 5-8 ani și m-am cărat!

De aceea eu insist că pensia atractivă trebuie să rămână și pentru polițiști dar acordată doar după o carieră IMPECABILĂ.

Huhu Rezea spunea...

Ca să te convingi, vezi aici
https://drpcvp.mapn.ro/press_releases/view/48

Alex spunea...

Lege pitrocita de niste burtosi care au avut exact 120 de zile in T.O.,calculata secunda la secunda,numai din 1990 incoace.Trebuie intelesi ptr.ca au stat non-stop cu arma-n mana sub focul inamic.Tziuiau gloantzele frate...!
Cand am zis burtosi nu m-am referit la al

nostru maiastru ministru.Orice asemanare cu personajele reale care sunt in viata si au "luptat" acolo ,este pur intamplatoare.

micutzul spunea...

Kkt....
Olescule trebuie creată aripa d...ra! Așteptăm dotare!

Leo spunea...

DA , DA , e ea croitoreasa........
Este și poliglotul șef de la 2490 precum și șeful pădurenilor de la 2580.
Pe vremea mea se numea BILANȚ . Acum este poreclit "auto evalaure" . Mai bune îi spunea auto evacuare. Deci oare să că are legătura cu arma auto ??
Asta este poza de familie a GULERAȚILOR.
Să vă fie rușine LICHELELOR GULERATE !

GO spunea...

Profund! De retinut, aceleasi tehnici de manipulare a societatii civile, sunt folosite atat in lumea comunista, cat si in cea (aparent) democrata.

https://www.libertatea.ro/opinii/unde-este-societatea-civila-in-fata-abuzurilor-presedintelui-iohannis-3439135?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=tolo-page-post&fbclid=IwAR1L1w7vL5DS48P-11JJ005o2F8UbPq6FHCTGH6q10jAH3J9qeWGbzx0soQ

Calinmihaib12 spunea...

C..CIFRIM:
..General Bg.(R.) MIRCOVICI,fost comandant al C.M.Z. TIMIȘ..până în 2004..!,intrat în parlament în 2004..!

Aurica spunea...

Am impresia ca vrei sa amesteci merele cu perele,nu inteleg ce vrei sa insinuiezi......nu poti baga in aceiasi traista SPL cu militarii veterani din T.O!

Iulian Mareș spunea...

Se va împărți la 15

Iulian Mareș spunea...

M,
Câteva din structurile enumerate sunt în compunerea ministerelor apărării. În FRA și ITA sigur...

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
HALA spunea...

M faci niște confuzii impardonabile, guardia civil spaniola și toate celelalte structuri din alte tari înșirate de tine nu sunt structuri polițienești ci sunt similarele jandarmeriei de la noi.

HALA spunea...

Raul dar de serviciul de garda ca singura misiune de lupta pe timp de pace definita caatare atat de către regulamentele militare cât și de către codul penal care numai și numai pentru acest tip de misiuni stabilește și pedepse penale, ai auzit? De ce oare cei care pregătesc și executa astfel de misiuni ani în șir nu sunt luați în calcul nici de legea 168 dar nici de voi "aerienii" comentatori? Ai o minima imagine despre stărea de spirit trăita de un comandant de pluton sau companie care asigura o garda permanenta și asupra carora de sute de ori pe zi se îndreaptă o arma încărcată la clasica somație "stai cine-i"? Și asta nu în spațiul aclimatizat al punctului de comanda ci la dracu în praznic cu temperaturi extreme și șerpi care te musca de cur dacă nu ești atent decât la pușca pusca în pieptul tau. Ai vrea sa spui probabil ca gradele mici și terestre trebuie sa sufere și sa facă aceste misiuni iar indemnizațiile sunt pentru cei alesi.

Cezar spunea...

La zece....garantat

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Se va diviza la 32 , dar cu un spor de 15% aplicat cîtului.

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Ție îți place de braileanca, nu? ... Ei, acum 20-25 de ani unde erai?

Iulian Mareș spunea...

Hala,
aceasta poveste a serviciului de lupta, care, pe timpul Tratatului era putin gresita: ROU nu era o tara de limita ci de adancime. Ce aviatie inamica putea strabate spatiul aerian al Tratatului fara a fi combatuta?
Dpv al meu era o activitate importanta, aproape cu realul, benefica, insa cam exagerata! sa nu uitam ca se executa serviciul de lupta, se treceau fortele si mijlocele in diferite stari, dar nu era razboi!
Azi, sunt mai multe componente in serviciul de lupta, ROU este o tara de granita NATO, POL. AER. este subordonata NATO, spatiul aerian este integrat NATO, insa fortele care executa apararea spatiului aerian sunt mult mai putine: atat AA, radio locatie cat si de Av.

https://www.afas.ro/cronologie-radiolocatie

Totusi, insumand militarii care executa lunar aceste servicii de lupta va rezulta un numar considerabil, raportat la efectivele curente, insa cu foarte mult mai mic decat numarul de dinainte!
Mai multe detalii solicitati talibanului general 3 stele Tabarcia, care toata viata lui a dorit revitalizarea sub comanda lui a CAAT-lui (dupa ce Art si RaAA au fost reduse la o singura Bg-Bg.1RSA) si el sa-si puna neregulamentar, pe manecile vestonului gradele militare, ca aviatorii!

*Cat de corect/oneros este/a fost ultimul mohican in viata, puteti descoperi din presa de investigatie!
**L-168 nu va fi inlaturata pt ca ea delimiteaza, intr-un fel, noul de veki!!! Cel mai corect ar fi fost ca sumele necesare platilor sa fie asigurate prin MF, intrucat acesti veterani ai TOpEx au transpus in practica potica externa a ROU, al carui lider de domeniu este insusi Presedintele!
Nu este corect sa participi la plecarea/sosrea in/din TOpEx si sa nu-ti platesti personalul care, in fapt, va executa/a executat o misiune diplomatica la ordinul tau, in calitate de Cdt. Suprem al FA!

GO spunea...

@ Iulian Mareș. La nivelul de decadere nu doar profesionala, ci mai ales morala la care a ajuns politia, eu nu cred ca doar depolitizarea ar fi suficienta sa revigoreze institutia. Ci doar remilitarizarea.

Institutia politiei s-a degradat gradual. Au tinut eticheta sus cei care in momentul demilitarizarii (2002), fusesera mai inainte in serviciul militarizat politienesc. Numai ca acestia in marea majoritate sunt acum pensionari. Locul lor le-a fost luat de noi generatii care nu au fost nici macar o zi in serviciul militar. Iar acest lucru se cunoaste din plin.

Ziceam de moralitate. Ce aflam de la noile generatii de politisti? Redau din cazurile prezentate de presa! Consumatori si distribuitori de droguri in ... scolile de politie? Exhibitii sexuale cu politisti, filmate si distribuite pe internet. In aceasta arie intra si cei de la penitenciare. O filiera indirecta care a facut si face politisti pe banda rulanta, sa o spunem pe aia dreapta, pe toti fatalaii si fatucile ratate in viata. Provenind din facultati facute pe bani, si care nu au nicio legatura cu activitatea de politie. Caz concret: fatuca sefa de sectie rurala incadrata la 'sto si avansata ultrarapid, avand la baza urmarea unei facultati de ... protectia mediului. Sunt nu mii, ci zeci de mii de cazuri de aceasta speta. Am vazut tot in media, niste actiuni de retinere de te pisai pe tine de tas, cum 2-3 tinerei se chinuiau sa lege o traficanta de ... ghiocei. Noroc cu fata aia ca era cuminte, ca daca se agita un pic, spala pe jos cu fatalaii si cu toapa care se chinuiau sa o imobilezeze. Ca sa nu mai zicem de cazuri complicate cum ar Onesti.

Asa ca eu cred sincer ca doar remilitarizarea mai poate repune politia in ordine.

Am vazut pe cineva ca UE nu ar premite remilitarizarea politiei, dar care in acelasi timp dadea de exemple de state care ignora recomandarile UE. Clar, nu? Deci, UE NU INTERZICE remilitarizarea politiei. Si ajungem unde am afirmat! NEMILITARIZAREA politiei convine de minune clanurilor politice din Romania. MAI necesita cheltuieli ... atentie, aproape cat PIB alocat armatei de 2%. Dar NATO nu obliga decat armata sa aloce 2%, nu si MAI. Stiti ce inseamna asta? Ca prin intermediul MAI, se spala miliarde de euro - in speta pe contractele de inzestrare si intretinere. De asta nu vor sa demilitarizeze politia, pt. ca este tinuta paravan pt. derularea de catre politicieni, via institutii de stat a unor afaceri. Apropo si de denumirea de minister al ... AFACERILOR interne! Dar care o fi cifra de AFACERI?

PS: Apropo! Multi stiu ca NATO ar fi impus Romaniei reducerea fortelor armate. A fost cea mai mare minciuna care sa justifice restructurarea fortelor militare romane, iar minciuna apartine politicului romanesc si a fost intretinuta de capii armatei din acea perioada. NATO nu a impus niciodata reducerea fortelor armate, ci doar ... punerea la dispozitia NATO a unui numar oarecare de forte armate. Adica, fiecare stat NATO avea si are dreptul sa isi tina orice alte forte militare in plus, fata de cele cerute sa fie la dispozitia NATO. Fapt pt. care, sUA, Canada, Germania sau Turcia sau Grecia - de exemplu, cam toate statele NATO, detin "n" forte militare nationale, in plus peste cele la dispozitia NATO.

Leo spunea...

citez finalul :
"În încheierea ședinței de autoevaluare, secretarul de stat Marius Bălu a felicitat personalul departamentului pentru profesionalismul şi puterea de muncă probate de-a lungul timpului,.....etc... a adresat mulţumiri..."
nb
Urmează APLAUZE FURTUNOASE , iar toți participanții la BILANȚ cu entuziasmul oferit de acest moment și pătrunși de spiritul revoluționar și patriotic...etc....mulțumesc cu toții în cor ilustrului conducător ...etc....
este că se potrivește la fix ?
PS
şeful PĂDURENILOR este exact în stînga croitoresei , ea fiind mîna dreaptă a lui. Cine se aseamănă se adună
(individul mai are încă o mînă dreaptă , pe moatmasel scîrbu o adevărată bărbată la fel de pătrunsă (penetrată) de spiritul patriotic .....etc.....)

CEZAR spunea...

Hooolescule !
Cronologic:
1..PLX 199..intra in drepturi
2..ceea ce spui ..tu !
Asta-i singurul ..fundament...corect ..etic ..moral !

CEZAR spunea...

m-Ale ..parerile tale nu ne intereseaza!
De la inaltimea celor 15.000....pe care-i incasezi fara a justifica ..DE CEE -ai dreptul doar sa taci!
NB
Inca nu i-ai raspuns lui Akord...cum ii cu OSKARUL...??

HALA spunea...

Mares ca de fiecare data, eviți răspunsul la întrebare. O reiau:-De ce militarii care pregătesc și executa serviciul de garda, care conform regulamentelor militare și codului penal este definit ca misiune de lupta și care este singura misiune căreia i se și dedica spațiu special în codul penal cu pedepse grele, nu face obiectul Legii 168?
Spui ca aceasta lege delimitează noul de vechi? Din ce subsol al nostalgieiînvățământului politico-ideologic antedecembrist ai scos susținerea acestui slogan Pauker-ist?

Iulian Mareș spunea...

Mereu este loc de mai bine 16.000! Eu nu am ce discuta cu exhibitionistii!
Eu pot da raspunsuri numai celor ce mi-au fost superiori pt ca eu inca le port respect, fata de unii ca voi, ce nu v-ati vazut la fata decat 2-3 sefi si atunci de la distanta sau pe timpul Revistei de front! Asta e genul proxim si diferenta specifica, pe care tu iti permiti sa o incalci. Eu nu!
Nu incerca sa te transformi in plural, caci esti unicul...si nu este de glorie!
Important pt restul zilelor tale este sa gasesti raspunsul la intrebarea: Eu de ce nu?
Si tu esti un fel de scriitor a la Godina? Inteleg...

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Politicul a stricat! daca politicul iese din circuit, conditia minimala, necesara si suficienta se indeplineste....apoi poti recladi!
Asa vad si sustin eu problema!
Mai este ceva, ca sa fim corecti: in aceasta perioada 90-in prezent ROU nu putea tine 310-315 mii de functii in armata!
desigur sunt facute si greseli: la FT-cea mai mare, lipsa unei Bg.Tc! In Nord doar un BVM.
Este timp pt orice reparatie. Nu este decat national ca o Bg.Mc sa aiba 3-4 B si unul de VM! Dar discutiile pot continua si nu intereseaza pe multi!

Iulian Mareș spunea...

Nu am nimic de-a face cu ideologia scrisa de tine...cu atat mai mult cu cat noi am prins PCR f putin timp in cariera!
nefiind initiator sau cu o mica contributie la L168 nu pot da decat cu presupusul:
-paza este o misiune de lupta pe timp de pace, care azi se executa doar cu forte de PM, inainte, prin rotatia subunitatilor sau, paza permanenta!
Motivarea sta in faptul ca aici pazesti, nu ai inamic clar definit si esti aparat de legi!
Dincolo, este razboi/post conflict, mentinerea pacii si ai in loc de consemn ROE (reguli de angajare).
La paza ar fi trebui recompensati toti, mai putin anumite arme si specialitati care nu executau serviciul de paza, aici sunt inclusi si militari din serviciul medical, logistic, mentenanta, Fi...etc!
*Ar mai fi o problema, pe care o stii si tu, insa nu dorim sa o aducem in discutie pt ca nu putem noi rezolva nimic!

Iulian Mareș spunea...

Cand vei vedea transformata in lege si promulgat acest PLX 199, sa ma suni!

Iulian Mareș spunea...

Coform legislatiei UE, MApN nu poate atrage fonduri UE, insa MAI poate, a luat si va mai lua!

Iulian Mareș spunea...

????!!!!

M spunea...

@Iulian Mares

A, da, stiu ca alea sunt la Ministerul Apararii dar.... prestigiul Armatei e tinut tocmai pentru ca misiunile nu vin in contact cu cetateanul roman.

Depolitizarea NU MAI ESTE POSIBILA! In MAI vorbim de doua componente: cea militara (jandarmi si pompieri) si cea civila (politie si civili). Sa va dau "cate ceva din casa":
1. O autospeciala de pompieri este in mod normal incadrata cu 5 persoane (1 sofer + 4 servanti). Din cauza ca SMURD e copilul de suflet al comandantului DSU masinile SMURD sunt mereu incadrate CU TOT PERSONALUL iar cele de interventie la incendii raman cu cate 3 oameni uneori. Ce dracu faci cand ai un sofer pe trei autospeciale??????

2. Programul de lucru la pompieri este 24 cu 48. Sunt calcule facute care arata ca astfel numarul de ore lucrate efectiv este mai mare. Cand a venit Arafat zicea ca se vor compensa orele lucrate in plus prin salarizare. Dar a venit si L153 "unitara" a salarizarii. Ca, de, suntem unitari!

3. In Armata, prin specificul misiunilor, ai timp la dispozitie de pregatire. In MAI timpul de pregatire s-a redus enorm pentru ca misiunile s-au diversificat, s-au inmultit dar personalul a ramas, in mare, acelasi.

Au vorbit astia: de ce nu s-a coborat in rapel la Onesti?
Raspuns: coborarea in rapel cu arma si echipament nu inseamna ca iti legi o funie de tine si iti dai drumul. Pentru asta trebuie instruire care se face, din cate stiu eu, la un centru al jandarmeriei montane si se finalizaeaza cu un examen si un atestat (totul dupa norme franceze). Pai daca tu ai 14 oameni la actiuni speciale care au zilnic 1-2 arestari si perchezitii (fara sa mai zic de alte interventii) iti permiti sa trimiti oameni la instruire 3 saptamani? Si mai apoi anual la reinstruire? In conditiile in care este posibil ca in urmatorii 20 de ani sa nu mai fie nici un caz de luare de ostatici in Bacau?

Au mai intrebat: de ce nu s-a folosit pusca cu luneta?
Raspuns: pentru ca nu e! Sunt vreo 3 la Bucuresti.

4. Sindicatele din politie! Acum cateva zile un sindicat a iesit cu un document tipand:"ia uitati!!!! Ne cer plan de amenzi!!!! Sefii sunt niste nenorociti!!!!"

Despre ce era vorba? Probabil pe barometrul de opinie a iesit ca populatia s-a cam inflamat la amenzile pe coronavirus. Cei din IGPR au cerut ca sa se raporteze cati oameni participa la aceste masuri (sa stie cate efective se aloca pentru asta ca hotii nu au luat pauza) dar, mai ales, cate avertismente se dau raportate la numarul de amenzi. De ce? Pentru ca avertismentul inseamna PREVENTIE. Pana acum se raportau doar amenzile si cei din strada nu mai "pierdeau timpul" sa dea si amenzi.

Concluzia mea:
- reintoarcerea la regulamentele militare (care eventual sa se numeasca "politienesti") dar la rigoarea de dinainte de 2002!
- incurajarea militarilor sa vina catre posturile din politie (la fel ca in majoritatea tarilor civilizate)
- depolitizarea functiilor mai jos de secretar de stat
- eliminarea incadrarilor din sursa externa

ACID spunea...

turnulsfatului.ro ,, si eu am ucis oameni '' INGROZITOARE MARTURISIRE... astia sunt eroii din linia intai...cred ca in multe locuri este identic ,dar se acopera...

CEZAR spunea...

m-Ale ...tot la 898989.......???

Leon spunea...

Si in sedinta din aceasta saptamana, Com.de Aparare a sarit din nou peste Pl x nr.199/2020..!

CEZAR spunea...

"Al DREAKU of Honved"...alias TehnoKariciu lu MaKiSS...ai invatat sa silabisesti in romaneste??
E bine da-i inainte !
Mai ai porumbei calatori...mai trimiti mesaje codificate peste granite...??
Ce erou faceam din tine ..de te intilneam ..prin 90....
Nu a fost sa fie....,

Iulian Mareș spunea...

Sa știi ca îți dau dreptate...Godina este peste el. În definitiv, Godină și Padină sunt de același nivel...

Andrei spunea...

Inechitatile sistemului de salarizare, respectiv pensionare, duc la discutii contradictorii, conflicte, intre militari, cand de fapt problema este in alta parte. La unele intrebari stim cu totii raspunsul, doar ca se mai exagereaza tocmai din cauza acelor inechitati.
Serviciul de garda este misiune de lupta inclusiv pe timp de pace. Legea respectiva se refera la misiuni cu potential ridicat de risc. Despre militarii care executa serviciul de garda, daca sunt bine pregatiti, nu se poate spune acest lucru. Potentialul risc il reprezinta necunoasterea consemnelor, a manuirii armamentului, a reglementarilor referitoare la uzul de arma etc, dar ei nu se confrunta cu un inamic avand acelasi nivel de instruire si dotare si care incearca atacarea dispozitivului. Acelasi potential de risc - ba chiar mult mai mare in cazul tragerilor de lupta cu Pl., Cp. - il au si tragerile de lupta, dar acestea fac parte din procesul de instruire. Aplicatia din 90 din zona Harcov a fost desfasurata, pentru prima data, avand si munitie de razboi, cate 1 UF/mil/piesa. Chiar daca a avut obiectivele cunoscute, si chiar s-a reusit descoperirea unor “cuiburi”, nici pe departe nu se poate compara nivelul de risc cu cel din TO. Am efectuat servicii de cdt G, OSU (raspundere importanta in desfasurarea serviciului de garda), am participat la trageri si aplicatii cu si fara trageri de lupta, nu am fost in TO.
Din comentarii am retinut intrebarea, corecta in opinia mea, a unui aviator: de ce nu intra in prevederile legii echipajele avioanelor de transport cu misiuni in teatre? Cu siguranta ele nu pot acumula 120 de zile, dar se putea face asimilarea/convertirea acestei perioade cu un anumit numar de ore de zbor, culoarele de zbor ale acestora strabatand zone deosebit de periculoase.
In tot cazul, se pare ca se lucreaza pentru completarea legii.

Iulian Mareș spunea...

Și dacă vrei sa faci referire la evreica cominternista scrii ideologie post război nu antedecembrist.

Iulian Mareș spunea...

Te sperie gândul sau realitatea?
Nici nu știi cât de mult poate ierta EL când o faci pt tara ta.

Xpert 86 spunea...

Cred că inechitățile se vor menține în continuare și când se va modifica legea pensiilor militare și se va trece pe contributivitate cine nu va avea baremul minim obligatoriu pentru vechimea în serviciu, probabil de minim 25 de ani, vor avea un șoc când li se vor recalcula pensiile!!! Prin contributivitate se urmărește diminuarea tuturor pensiilor militare și toți vom fi afectați, depinde doar de cuantumul pe care îl va pierde fiecare, însă inechitățile nu vor dispărea, pentru că contributivitatea va stabili cuantumul pensiilor în funcție de vechimea în serviciu lucrată și probabil de salariul de funcție avut la trecerea în rezervă!!!!!!! Deja circulă pe net grila pe care a stabilit-o comisia care lucreaza la proiectul legii în care cuantumurile nete nu prea arată bine de loc, fiind toate sub nivelul net actual!!!!!!!!!!

M spunea...

@Hala

Mai citiți vă rog toată discuția. Se vorbea de demilitarizarea forțată a poliției române pentru că, se spunea, "în UE actele de urmărire penală a unor civili nu pot fi făcute de militari". Exemplele date sunt cu instituții care fac acte de urmărire penală.

Contextul e dat și de proiectul de demilitarizare a Jandarmeriei, la fel ca fiind "neeuropeana" și o "militarizare a vieții civile" (vezi proiectele promovate de Dide și rezist).

PS unele din structurile enumerate sunt polițienești.
Ex. Chiar Guardia Civil
The Civil Guard (Spanish: Guardia Civil) is the oldest law enforcement agency in Spain and is one of two national police forces.

PS2 - unele din instituții se subordonează Ministerului Apărării deși au atribuții polițienești!

Niky spunea...

Chiar asa, cei de la SPP, care sunt în misiuni de gardare/ protecție fizică a demnitarilor, nu sunt în misiune de luptă în teritoriul național? Ba sunt si nu am auzit sa beneficieze de L 168.

Andrei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Casandra spunea...

@Iulian Mareș
8 martie 2021, 09:52
????!!!!
Adică, „Amintiri din viitor!”
Sau vă referiți la altceva?

Andrei spunea...

Daca stau cu Iohannis 120 de zile la talibani, vor fi toti veterani. Eventual PM.

Andrei spunea...

M:
Pana una-alta, “prestigiul Armatei e tinut” tocmai pentru ca isi indeplineste cu brio misiunile scopului pentru care exista, potrivit partenerilor cu care intra in contact. Daca si cand vor intra in "contact cu cetateanul roman", in afara situatiilor de calamitate naturala (banuiesc ca la acestea faceti referire) se va vedea atunci.
Nu e nevoie de gasit motivatii pentru lipsa de efective sau deficitului in privinta dotarii MAI, sunt reale si arhicunoscute. Nu inteleg de ce faceti afirmatii gratuite la adresa Armatei, iar cateva randuri mai jos recunoasteti ca este mai pregatita, si chiar mentionati si unul dintre motive: “ai timp la dispozitie de pregatire”.
Poate ca este vorba si de rotatia si pregatirea mai judicioasa a misiunilor si efectivelor, atatea care sunt, asigurand, astfel, timpul necesar pregatirii. Exemplu foarte simplu, care poate fi extins: chiar e nevoie de 2-3 auto si 6-8 politisti/jandarmi toata ziua la statia Izvor sau pe Unirii, langa biblioteca? Sa faca ce? De ce nu este numai un echipaj, ceilalti la pregatire in cazarma, dar gata de interventie? Eram in alta tara, si un prieten mi-a spus: “De cand ne tot plimbam prin zona, ai vazut vreun politist? Nu. Dar daca e nevoie, in max 5 min apare echipajul de interventie.”

Leon spunea...

"Premierul Florin Citu a anuntat in legatura cu proiectul care interzice cumul pensiei cu salariul ca va fi pus in dezbatere publica astazi sau maine, precizand ca este exagerata ideea cum ca ar fi criza intr-un domeniu daca nu vor mai fi pastrati oamenii iesiti la pensie." (Ziare.com)

Leo spunea...

dă-ne un link cu grila

ACID spunea...

esti prea filosof...scoteam in evidenta MIZERIA din sistemul sanitar :salarizarea a explodat ,nesimtirea a crescut proportional cu FLUTURASUL DE SALARIUL . auzi spalatoreasa cu 5300 , doctorii au 5 cifre pe fluturas...stirile ,,acopera '' asemenea articole. in schimb noi suntem oaia neagra daca e sa arunce cu ..caca o '' in prime-time la tv despre o indexare de 100 lei... stare de scarba...

raul spunea...

Traista ta in afara de lectia de cunoastere a pistolului mitraliera ,mai contine ceva?Nu meriti mai multe cuvinte,iepuras...!

Cezar spunea...

Vedeți ce se întîmplă la Sibiu
Orașul european...
Procuratura s.a autosesizat
Oamenii omorîți in spital
Sporuri de 25.009 lei pentru doctori..pe lîngă un salariu de peste cinșpe mii si indemnizație de hrană 5000...
Noaptea minții
Un asistent dezvăluie tot...
Medici care confirmă si depun mărturii..

Cezar spunea...

NB
Cică Austria..a oprit vaccinarea după ce o asistenta tînără a murit
Japonia . S Corea..etc..nu au inceput campania de vaccinare

Iulian Mareș spunea...

Șansele au fost vândute când tot SNAOPSN a acceptat mizeria de grila de salarizare...
Acolo a fost testul suprem...
Nici azi nu-mi pot explica de ce alții, mai târșiți, au înghițit galusca?
Azi se skeaună degeaba...

Iulian Mareș spunea...

Varianta de numitor al formulei Țurcanu, lungă în picioare și...atât, este 32 sau 35!
*Cezar este avantajat de ambele variante ca musca în uragan! Cine ii explică și că "numaratorul" la fracții nu este cel ce numără oile...

Iulian Mareș spunea...

Acolo este Răul Suprem...

Iulian Mareș spunea...

Exact...Adevărată criza este când pui ministri și înalți funcționari publici fără școală și aroganți pe deasupra!

M spunea...

@Iulian Mareș

Am fost fraieriți. Cum spuneam, pensia militară este considerată în alte țări că fiind "o plată întârziată". Adică ori mărim solda și facem pensii contributive, ori lăsăm soldele mai jos și mărim pensiile. In felul ăsta se asigură o stabilitate pe funcție, militarii rămânând în activitate pentru a își primi "premiul".

Cezar spunea...

ARN..mesager....
Manipulează sistemul imunitar
Acesta produce.. anticorpi doar pentru C..
Organismul rămîne descoperit față de cea mai banală si usoara infecție...cică asta ar fi pericolul cel mare

Leo spunea...

Julio,
Este 32 cum am spus şi eu mai înainte , DAR
32 se înmulţeşte cu 0,85 ( pe surse gogol , se are în vedere 15% majorare pt. militari)
deci 32 x 0,85 = 27,2 pt. militari și polițiști

Andrei spunea...

Leonard,
Circula pe wapps, fara link. Eventual, cateva repere (pensie neta):
-col: intre 3.277 si 4.936;
- lt col: 2.945-4.697;
- mr.: 2.740-4.345;
- cpt: 2.589-3.515;
- plt adj pr: 2.252-3.471;
- plt adj: 2.220-3.096.
Cap tabel: coef ierarhizare L 138/1999; coef L 153/2017; cuantum net min; pensie bruta reconstituita; impozit; pensie neta.
Normal, intra la categoria zvonuri, desi pare destul de elaborata.

Andrei spunea...

https://republica.ro/un-medic-mi-a-spus-inainte-de-pandemie-zam-salariul-asa-de-mare-ca-daca-va-mai-creste-mi-e-teama-sa-nu

Iulian Mareș spunea...

Multe sunt dispus...

https://www.defenseromania.ro/scandalul-pensiilor-speciale-renate-weber-taierea-acestor-pensii-inclusiv-in-randul-militarilor-constitutionala_608812.html

și

https://m.defenseromania.ro/compromiterea-pensionarilor-militari-prin-dezinformare-cat-de-speciale-sunt-pensiile-de-serviciu-ale-militarilor_605916.html?_gl=1*tqc2dk*_ga*TTd1LV90M29xbi1lTVA3cXVVOGpvX0FScXo5X2UwZ043T2NWNmNJQVpVNUg2UzJJVEFoWjVlSE9FYkcyXzVDZA..

*posibil ca Dornei ne crede atât de proști încât sa nu înțelegem Constituția și căcatul mâncat de un porc bătrân ca el.
Nesimțitul asta știe care este ordinea puterilor în stat?

M spunea...

Japonia a început vaccinarea in 18 februarie.
Coreea a început vaccinarea pe 28 februarie.
Asta din cauza aprobării vaccinurilor după metodologii proprii.

Austria a oprit vaccinarea cu un anumit lor de vaccinuri.
Deja Austria a ajuns la aproape 8% din populație vaccinată!

Doar pentru corectitudine și adevăr.
Sper că nu am deranjat sau jignit pe cineva!

Huhu Rezea spunea...

Doar scepticii vor fi dezamăgiți de comentariul d-tale..

Leon spunea...

08 martie 2021
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 martie 2021, următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021 (PL-x 111/23.02.2021);
Decret privind promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2021 (PL-x 109/23.02.2021);
Decret privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 (PL-x 110/23.02.2021).

Leo spunea...

O scădere a numitorului este are acelați efect cu aceeași creștere a numărătorului. Pe surese se zice că numitorul ( ca ani) pt. militari și polițiști va fi redus cu 15 % pe contributivitate în simulările echipelor de la MMPS.
SĂ VEDEM ZISE ORBUL !

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Asa, ce se imparte la 27?
Valoarea punctului de pensie sau suma punctajelor anuale?
In primul caz se obține punctul de referință in lei și în celalat caz se obține punctajul mediu anual.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Tu kiar crezi asta? Ajungem sa sărbătorim mârlănia ca numitorul nu este 35 ci 32?

Iulian Mareș spunea...

Nu scepticii ci aia care încep fraza cu "cică"...
Știrile astea circula pe site-ul de cultura Facebook!

Iulian Mareș spunea...

Gata...au fentat iar Parlamentul?

Leon spunea...

Leonard vrea sa ne spuna ca, pentru Militari VPR va fi mai mare decat la civili:
1442:27 = 53 lei, care se inmulteste cu Nr.Total puncte si se obtine Pensia Bruta !
La civili, un VPR: 1442:32 = 45 lei.
Deci difera Stagiul de cotizare,27 ani la militari si 32 ani la civili, greu de crezut dar nu imposibil..!

Viorel spunea...

Eu îmi dau doar cu părerea citind diferite Hotărâri CEDO unde se precizează: Hotărârea nr. 16 din data de 16.01.2021 în cazul John Wayne / Iowa-USA versus cazul Old Șhatterhand / Germania . Mă întorc pe tărâmul natal zis România și spun: Comandantul pazei din Obiectivul Special X și militarii din pază versus „Grupul de comando Ciorogârla / 2009”. Sau chiar cazul U.M. 01247 Galați când în anul 1981 un fost soldat ce făcuse armata la aceeași unitate la 1 an și ceva de la trecerea în rezervă, sparge Depozitul de muniție și fură 11 cartușe (hoț de meserie), este prins în 1983, adus încătușat în unitate și făcut reconstituirea. Era cu câteva zile înainte de 23 August. Toți credeau (CI-tii) că vor să-l împuște pe Nea Nicu în ziua defilării. Sau militarul TR din Timișoara parcă (,) care a fost găsit cu gâtul tăiat în post. Pot fi considerate / asimilate ca misiuni de luptă cu risc de pericol ridicat ? Poate știe domnul Ciucă.

Gigi spunea...

În legãturã cu fumigenele apãrute pe diferite onlinuri cu privire la pensie.
Nu se schimbã nicio lege a pensiilor civile,ci doar modificã FORMULA DE CALCUL,"cã sã iasã bine",pt.guv.binenteles.
Dacã în cazul nostru vor schimba legea şi se va trece pe contributivitate,desi am rezerve in acest sens,cred cã se va gãsi o Formula de Calcul diferitã.Am mai spus odatã,aveţi grija ce vã doriti.Toti vom pierde,iar dacã va câştiga cineva o sã fie ceva minuscul.
Calculul punctajelor anuale sunt fãcute la toţi cei ieşiţi pânã la 31.12.2015. Acum,depinde ce formula se va aplica.Pomana de pe L.119 nu va mai fi.Ori se merge: PMA:25(sau la mai mult) şi ne dã P.de P.ori VPP(1442):25(sau la mai mult) şi ne dã VRS*PMA=?
Oricum va fi,cei care ne poartã Sîmbetele,ne pregatesc ceva.Bun in nici-un caz.
Şi înca ceva ce mi-a zis cineva,parca acum 1 an,am spus aici la timpul respectiv,cã se fac simulãri in draci la pensii.Vom vedea ce ne vor pregati.


Leon spunea...

Pare destul de corect Comentariul ziaristului Hari Bucur-Marcu:
"..In cazul pensiilor de serviciu, statul, care este angajatorul, in loc sa plateasca o contributie in numele angajatului la stat, la bugetul de asigurari sociale, a preferat varianta sa ii dea angajatului un salariu mai mic cu acea contributie, urmand ca, la pensionarea lui, sa ii plateasca tot din bugetul de stat si pensia. De aceea este acea pensie de serviciu, la stat..."(ziare.com).

M spunea...

@Andrei

Domnule Andrei, respect armata ca instituție și pe majoritatea militarilor că oameni.

MAI are în jur de 30.000 de oameni în stradă, oricând putând fi observați și filmați, vizibili de la distanță prin uniformă.

Vă garantez, cu tot respectul, că dacă am avea zilnic, 30.000 de angajați ai MApN în stradă, filmați de cetățeanul român specialist în orice și imaginea Armatei ar avea de suferit. Vreți să spuneți că nu ar fi unul filmat cu degetul în nas? Cu arma ținută nu știu cum? Cu "de ce stau 4 pe partea aia și nu stau pe ailaltă". Oare de ce s-a dat ordin de ținută civilă pe drumul către și de la unitate?

Bun. Exemplul dumneavoastră! De unde credeți că vine echipajul de intervenție în țara aia de care vorbiți? Vă spun eu! Au stații de intervenție în oraș. Noi suntem mai sărăntoci, nu avem. Plasăm mașinile de intervenție în puncte exterioare. Dar vedeți? Ce ușor găsiți critică?
Vreți să vină din Băneasa????

Și vă dau un exemplu că nici noi, ăștia de la MAI nu suntem proști: ați văzut mașini de pompieri stând, așa, pe stradă? Nu!!!!!!!! Pentru că avem stații împrăștiate în tot orașul!!! Jandarmii nu au!

Eu vorbesc cu admirație că aveți timp de pregătire!!! Cu câteva excepții, pe teritoriul național nu aveți misiuni neplanificate! Ăsta e specificul! Misiunile dumneavoastră sunt de risc maxim dar cu frecvență redusă. La noi sunt de risc moderat dar cu frecvență mare.

Dacă îmi dați voie închei cu un exemplu recent: la incendiul de la Prefectura Suceava, la un moment dat, a fost schimbată sursa de alimentare a unei platforme de pe o autospecială (un fel de scară care are la capăt o platformă pentru lucrul la înălțime). Pe perioada schimbării sursei, evident, platforma a rămas nealimentară. Două zile s-au hlizit "specialiștii" din studiourile de televiziune de "incompetența pompierilor, care nu au presiune la pompe".
O pompă de autospecială furnizează 18 ATM (la 16 ATM se sparge zidul de cărămidă) și un debit de 3 tone pe minut (deci se golesc cele 4 tone de apă într-un minut și un pic).

Discutăm, vorbim, ne informăm reciproc. Fiți însă convins de respectul meu! 👍

M spunea...

@Leon

Ia gandiți-vă la această rezolvare: toată lumea pe calcul contributiv iar militarii "adevărați, cei care și-au riscat viața în TO" sunt recompensați cu L168.
"Oricum ceilalți ce au făcut? Au stat în birouri! Măcar aia dinainte de 89 mai mergeau la strânsul recoltei sau la Canal!"

Poporul e mulțumit! Partidul a făcut dreptate.
Vedeți că s-a făcut deja sondaj de opinie pe această soluție!!!!😁

Leo spunea...

MAESTRE, ca ipoteză la grupul de lucru pt. militari/polițiști, se împarte suma punctajelor anuale la 27 în loc de 32. La ind. nucleraă se împarte la 25 în loc de 32.

CEZAR spunea...

Hai sa ascundem elefantul in ..cires sa nu i se vada ochii bulbucati si rosii...!!

Leo spunea...

Cum e Flavius , este ea ? Cum a fost "aventura" cu croitoreasa când ai fost în audiență la MFA și te-ai intersectat cu Stelică care a ieșit cu șlițul desfăcut de acolo și cu cravata pusă direct pe gât fără cămașa pe el ?

CEZAR spunea...

All...in afara de Tehncracu lu Viurel MaKiSS...care ati mai semnat vreun contract privitor la cit de babana ..va sa fie ..pensioara ??
Eu categoric ,,NUU...!

un oscar = o pensie spunea...

si cine sa ne ajute si sa le explice astea?
ciuca,corturarul?

Gigi spunea...

Rectific:VPR,nu VRS.

HALA spunea...

Andrei și militarul din teatrul de operații dacă este bine pregătit nu nu risca nimic. De ce nu aplici același criteriu tuturor situațiilor? Și de ce vrei tu musai sa faci conversii ore zbor spre teatre, zile ședere în teatre, numai pentru a se mai capatui câte cineva? Oricum am reținut ideea și la tine, grade și funcții mici dă-i în ma'sa cu misiunile lor de lupta în gărzi. Lor puscarie, noua celor aleși,bani. Legea 168 a dezbinarii armatei trebuie abrogata imediat și inițiatorii îndepărtați din armata.

Calinmihaib12 spunea...

Leon:
..după cate știu:HARY BUCUR MARCU..e General(rtg..)...!

Andrei spunea...

Viorel,
Pe scurt, in forma ei actuala, legea prevede drepturi financiare strict pentru personalul participant/urmasi care a dobandit calitatea de “veteran din teatrele de operatii”, un plus fata de OUG 82/2006 care prevedea recunoasterea meritelor “prin acordarea unor distinctii si crearea posibilitatii mentinerii in structurile MApN a celor care au devenit invalizi.” (https://lege5.ro/Gratuit/geydcobqgi/ordonanta-de-urgenta-nr-82-2006-pentru-recunoasterea-meritelor-personalului-armatei-participant-la-actiuni-militare-si-acordarea-unor-drepturi-acestuia-si-urmasilor-celui-decedat?d=2021-03-08).
De ce numai veteranii TO? Un raspuns posibil ar fi acela ca sunt angajamente internationale, iar daca potentialii participanti in TO nu ar fi stimulati financiar, ar prefera trecerea in rezerva decat sa se confrunte din nou cu riscurile inerente confruntarilor armate. Majoritatea au deja minim 2-3 misiuni x 6 luni, inmultit cu un minim de 5-6000 USD/soldat/misiune, isi pot permite un aranjament de ramas acasa sau chiar rezerva. Chiar crede cineva ca NATO (de fapt SUA) pretuieste atat de mult granita noastra de est numai de florile cucului si ar fi prezent la noi daca nu primeste sprijin in misiunile comune? Sa ne-amintim tsunami-ul starnit de Tariceanu, premier, in 2006, cand a declarat ca retrage trupele din Irak.
Deocamdata s-a facut un pas. Este foarte probabil ca, pe viitor, legea sa fie completata. Pe moment, ori din cauza gandirii, ori din cauza resurselor financiare, s-a facut numai atat.
Pe de alta parte, sa nu exageram cu riscurile. Si iesitul din casa este un risc, asumat.
Apropo de ceasca. La cat armament si munitie s-a furat in perioada lui, ar fi putut fi ucis de o suta de ori daca secu nu-si facea datoria de asigurare a traseelor.
Si cu munitia. Asteptam cu nerabdare sedintele de tragere pentru a pune deoparte cateva cartuse. Era moda tampita a lantisoarelor de care se atarna un tub cartus. Militarii din garda incercau mereu, mai si reuseau unii, sa subtilizeze/desertizeze cate un cartus. Daca raportai absenta unui cartus, urma CI si procurorul. Era mult mai simplu sa completezi si sa predai lada cu munitie completa. Ai cam uitat :)

HALA spunea...

Mareș iar greșești. Zici ca în teatre ai un inamic bine definit. Ce fericit este militarul care are un asemenea inamic! Sa te ferească Dumnezeu de inamicul nedefinit cum a fost cel din decembrie 1989.Iar în garda, toată lumea îți este un potențial inamic, de aia se și sta în garda,nu în șezut. Și e bine sa mai știi ca militarii romani din teatre, nu sunt în razboi după cum afirmi tu, căci Romania nu a declarat încă război nici Afganistanului și nici entității statale numite Kosovo, ei sunt într-o zona de conflict. Și sunt mult mai bine apărați de legi decât militarii din garda de pe teritoriul național carora li se administreaza doar partea punitiva a codului penal. Sincer ma așteptam să știi măcar unde ai fost și ce ai facut, pentru a-ți justifica mia de lei a dezbinarii.

Andrei spunea...

M:
Faceti cum faceti si realizati un continut in care mixati franturi de comentarii scoase din context cu interpretari proprii. Candva am cunoscut un jandarm care se ocupa cu PR si ii instruia pe ai lui cum sa se prezinte la posturile TV, cum sa vorbeasca, cum trebuie sa stea, tinuta, atitudine, limbaj. Foarte important, chiar i-am invidiat ca s-au gandit la asta. Imi amintiti de el, cumva :) . Tot despre Churchill, se spune ca in timp ce prezenta ce dihanie este Hitler, un colaborator ii spune: “Stiti, aici ati cam exagerat, nu este chiar asa.” Iar Churchill raspunde: “Ba am spus adevarul, numai ca l-am mai invartosit putin.” Eu am facut referire la o posibila lacuna in rotatia si pregatirea judicioasa a misiunilor, nu de ce stau echipajele pe stanga si nu pe dreapta. Am mai spus in alt post ca da, MAI sunt vizibile pe strada, factor defavorizant. Statii de interventie in oras: daca se doreste cu adevarat, din necesitatea interventiei oportune, ce impiedica crearea conditiilor prin colaborarea cu politia locala, cu pompierii, chiar cu MApN, pentru 100 mp de teren pentru pregatire si o sala pentru repaus, de la 8:00 la 16:00 sau 20:00 cand se schimba tura, decat sa stea degeaba pe trotuar? Totusi, Bucurestiul nu este Beirut sau Bagdad, cu alarme zilnice de atentate. La fel, in conditiile deficitului de cadre, aproape toate intersectiile medii si mari din Bucuresti au “semafoare cu sapca.” Desigur, nu este vina lor, repet, este a celor cu putere de decizie.
Ca fapt divers, adoptarea tinutei civile la si de la unitate s-a decis in 2002 sau 2003, in apropierea datei de intrare in NATO, dupa regula NATO. Motivul NATO (nu era valabil si la noi, dar s-a preluat): militarii tarilor NATO, prin natura misiunilor in strainatate si a politicii tarilor lor au dus la aparitia riscului executarii unor atentate asupra demnitarilor si altor reprezentanti ai statului, deci si asupra “uniformelor.” Daca demnitarii sunt protejati (auto de serviciu, similari SPP), militarul in uniforma este expus din cauza faptului ca se deplaseaza singur, neinarmat, in mijloace de transport in comun.
Cu acelasi respect imi permit sa va intreb, Dv chiar ati avut impresia ca militarii nu stiau cum sa-si poarte uniforma?

Andrei spunea...

Am mai scris ca nu am fost in TO. Si daca a fi "ales" inseamna sa faci per pedes Malina, Cincu, Bucegii, iarna-vara, da, am fost printre cei "alesi." Si tot da, consider ca echipajele avioanelor care transporta 150-300 de militari in si din TO, survoland zone de conflict sau ocupate de inamic, merita sa fie considerati "veterani TO" cu toate drepturile care decurg din aceasta.

Viorel spunea...

Domnule Andrei, sunt conștient că un serviciu de pază executat în țară indiferent de importanța obiectivului nu se compară cu o misiune în T.O., am prezentat situațiile ca pe un simplu comentariu. Legat de Legea nr. 168/2020 cu toată sinceritatea vă spun următoarele chiar dacă îmi voi ridica pe unii în cap, dar analizând situația la rece, sufletește inclusiv actualii pensionari ce au participat în T.O. sunt nedreptățiți și-mi vor da dreptate. Deci: Art. 12 lit. b) „o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru personalul în activitate (Anul 2021=2.300:4=575 lei X 12=6.900 lei/an)”. Deci, pleci în misiune în anul 2020, te întorci în țară pe data de 31.01.2020 iar începând cu luna februarie (după C.O. recuperare) primești pe lângă soldă (pentru munca ce o desfășori conform fișei postului) suma de 575 lei lunar. Poate ieși la pensie în septembrie 2021 și primește pe lângă pensie 575(6 luni activ) + 1.000 lei indemnizații. Pentru ce faptă de vitejie domnule Andrei ? Un alt caz, ai 25 de ani. Până ieși la pensie (să spunem că rămâne Legea nr. 223/2015 în vigoare) la vârsta de 60 ani (Conform Tabelului cu vârsta standard de pensionare) adică timp de 35 de ani pe lângă soldă primești și această indemnizație care în timp poate ajunge și la 3.000-4.000 lei în funcție de valoarea salariului minim brut peste 10-15-35 de ani. Vă dați seama în ce absurditate / inechitate ne-a adâncit și mai tare domnul Ciucă (,) cu această lege ? Această sumă o primește și când iese la pensie pe lângă 1.000 lei conform: Art. 12 lit. c) „o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1.000 de lei, după trecerea în rezervă sau retragere”. Am expus cazul cu vârsta până la 60 ani plecând de la faptul că un B.I. ce pleacă în T.O. este încadrat începând de la Soldat la Lt.col. (Misiuni individuale / observatori militari este și Col.). Poți avea doar o singură misiune (completezi din teritoriu o funcție vacantă în cadrul B.I. datorită unor probleme neprevăzute) și te-ai făcut om pe toată viața și ca activ și ca pensionar. Mergem mai departe. Ce spune un cadru militar sosit din misiune în anul 2020 și care a solicitat trecerea în rezervă cu drept la pensie militară și care nu avea de unde să știe că această lege va intra în vigoare, mai mult, are și 5-6 misiuni executate. Primește la pensie începând cu luna februarie doar 1.000 lei. Dacă această lege intra în vigoare în anul 2016 (ex. U.M. mea) era de râsul curcilor. Birou cu 1 Mr., 1 Cpt., 1 Sof. Cpt. și Sof. câte o misiune. Cpt. beneficia de Coeficientul funcției anterioare de Cdt.Cp. aproape de Mr. Primind indemnizația de 25% Cpt. avea o soldă cu 75 lei mai mult decât Mr. (șeful lui). Cu această Lege Ciucă ne-a luat pe mulți active și pensionari de PROȘTI. Indemnizație de 1.000 lei la pensie și atât. O indexare de 3,8% pentru noi nu are dar 575 lei/lună la 80% dintre cadrele active are. Bravo Ciucă.


Arfy spunea...

Parcarea privată este în afara orelor de funcționare a supermarketului. Adică, acesta este închis. În această perioadă accesul în parcare se face cu permisiunea proprietarului. În timpul orar: deschis până la închidere e respectă regulamentul codului rutier! Sunt indicatoare, sensuri giratoriu etc. altfel ar fi un haos.

Iulian Mareș spunea...

Hala,
eu parca am scris: razboi, actiuni post conflict, misiuni de mentinere/impunerea pacii! Toate astea sunt misiuni de lupta altele decat in Starea de pace!
Iti repet...Nu am niciun amestec in elaborarea acestei legi, bro! Eu m-am pensionat in 2015, intelegi?
Ce vrei sa-ti spun eu? Ca este o forma mascata de marire a veniturilor si a pensiei? Uite ca iti spun...
Te simti mai OK acum?

*Ce legi îi apara in Afganistan sau Somalia? Legile ROU, transferul de autoritate, ROE si transpunerea in practica a legilor ducerii razboiului...
**Daca dumneata vrei si celor care au asigurat paza, ar trebui sa rascolesti barbatii dintr-o tara intreaga, pt ca si ei au facut armata ca mt, au executat misiuni de paza obiective militare si/sau civile si merita, nu?

Iulian Mareș spunea...

http://haribmprof.blogspot.com/2012/11/curriculum-vitae-in-limba-romana.html

Iulian Mareș spunea...

Aha....
Am ramas putin surprins de anii aceia..2024 si 2025! am crezut ca s-a produs o greseala Tipo.

Iulian Mareș spunea...

Hala,
Ma dau in vant dupa expresii de genul ”iar gresesti”, in conditiile in care, din fineturi citadine, nu ti-am scris ca postezi argumente la limita inferioara a puerilului!
Nici nu am timpul sa-ti explic ce inseamna o Patrula de prezenta pe A1 in Afganistan! ...si cred ca te duce mintea ca eu nu puteam sa fac teoretic o asemenea misiune!
Sa-ti explic ca se realizeaza sute de fotografii la un podet sau bypass? Stii macar de ce? Daca nu stii nici nu are rost sa afli ca nu te mai ajuta!
Retine doar ce iti spun eu si inca multi care cunosc fenomenul militarȘ Garda nu este similara misiuni in Teatrul de Operatii Externe, in care militarii nostri stau 6 luni pt o rotatie si nu 4, cum au trecut in lege!

Iulian Mareș spunea...

Va uitati in gura lui Balu? va doriti abureala si politikie? Intrebati-l ce a facut pt Armata nu ce ”o sa faca”!
Pentru curiosi, iata cine are cuantumul pensiei cel mai mare din UE si EU! Suntem pe locul I!!!! Am invins.....

Cititi singuri, nu vreau sa influentez....

https://www.riseproject.ro/romania-oaza-de-bani-a-magistratilor-din-uniunea-europeana/

Leon spunea...

Mersi Iulica !
Pentru ignoranța de care am dat dovada, imi dau o pedeapsa,...nu mai comentez nimic in aceasta saptamana...!!

CEZAR spunea...

m-Ale ..o intrebare ca tot nu le stii (sic) pe toate :
Este adevarat ca majoritatea covirsitoare dupa un stagiu de 6 luni in ...TEATRE ( ce denumire impropie)...vin acasa fara sa fi tras UN CARTUS...??
Dar ca ..singura forma de lupta expermentata ..este : GRUPA IN SCOTOCIREA unei cosmelii de pamint sau..asigurarea unui traseu...
Legat de asta ..daca miine incepe razboiul....ce misiuni le incredintezi...in ofensiva ..aparare sau acoperirea granitelor..??
Despre faptul ca noi care am stat pe coada in tara ..in 89 am intrat in lupta sub incidenta unui cod-indicativ de lupta armata ..Radu cel Frumos si am tras inclusiv ..Volhoave si zeci de mii de cartuse de toate calibrele...am folosit aviatia(la cautat teroristi) Tc ..si TAB.uri cit cuprinde....CE ZICI..??

Dan B. spunea...

Gl Roșu nu este beneficiar al Legii 168/2020? Doar a luptat în TO împotriva pensionarilor militari, ba chiar a avut reușite excepționale, căci d-aia a fost avansat la gradul de general.

Gicu spunea...

Strigător la cer!

CEZAR spunea...

@/ "Draculea of Honved'..alias TehnoKariciu lu MaKiSS..
Asa- tu la 15 ani ..cind ai facut PRIMA VIZITA MEDICALA pentru LICEUL DIN PADURE...te-ai gindit si AI SEMNAT PENTRU PENSIE...?
Baa..dar precoce mai erai ..sau un mincinos cu tepi de arici....

CEZAR spunea...

NB.
Intrebati-l cum sta treaba cu TAB-ul pierdut la filamri.....hi..ho..hio..ho...

HALA spunea...

Mareș, tu vezi puerilul unde alții vad demascarea tradarii și imposturii. Ai recunoscut totuși ca în Afganistan este o misiune în timp ce serviciul de garda este o misiune de lupta. Nu e rău dar banii? Spui ca banii tradarii sunt o rezolvare la venituri și pensii. Chiar nu mai ai pic de decenta? Spune-i asta colonelului pensionat acum 20 de ani,cu venit mai mic decât a unei "caporalese" pensionate ieri cu o aventurica de 4 luni la infirmeria din Kandahar. Mai și întrebi ce legi ii apară pe cei din TO, când toată lumea știe despre sumedenia de OUG date în sprijinul lor iar în timp ce un rănit aici beneficiază de asistenta medicala la standarde NATO, soldatul rănit în serviciul de garda zace pe o saltea rapciugoasa la infirmeria unității. Mai aberezi și cu imposibilitatea căutării în fisele soldatilor rezervisti a specificului activității din serviciul militar, ca și cum ar fi imposibil dar noi aici vorbim de pensii militare. Le amesteci crezând numai tu desigur, ca ne amețești. Iar ca un sfat prietenesc:Nu te mai juca cu expresii
ca "fineturi citadine" pentru ca suna a emancipare de soldat mai puțin școlit.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
N este cazul. Omul este prieten cu Neacșu și mai postează acolo...așa îmi aduc aminte.

Iulian Mareș spunea...

Mai este timp....

Iulian Mareș spunea...

Cezar, ca să îți explic ție ar trebui sa ai habar de Misiuni de menținere a păcii.
Dar nu o fac gratuit pt că tu reții doar prim minim 10 repetări!
*Majoritari în Teatrele de Opeeatii, și asta nu este o denumire ciudata decât pt prosti, au fost militari cu grade mici, maxim lt col la B.
Noi am avut și col, dar și generali 2*!
Nu analizez eu paralela invocata însă indicativul alarmei parțiale de luptă nu substituie decretarea stării de urgenta, mobilizare, asediu sau război!
Nu mai scrie prostii...trupa trebuie sa aibă experienta de luptă și sa execute corect misiunea încredințată.
Referitor la acoperirea strategica a frontierei...nu ai adormit?
Ex: pt Cp care executa un banal C/atac este o adevărată ofensiva cu obiectiv limitat!
Ah, strategul...ca sa te vadă lumea în toată splendoarea: Ce misiune are Cp care executa C/atacul planificat de B?
Știi răspunsul?...ca eu deja știu nota! 🤣😜🤪
Dar e mișto sa scrii despre orice...

Andrei spunea...

Corect. Se duc in TO pentru ca n-au bani pentru parcul de distractii si vor sa se "dea" cu tiribombele artizanale. Daca au noroc si de focuri de artificii - explozive, cumulative, incendiare - si simuleaza vreun deces sau membre smulse, distractia e totala.

Mitica spunea...

Oare cate sedinte mai face maciuca , ca o sa repare inechitatile ?? Sigur pana la alegerile viitoare...Un gargaragiu....

Leo spunea...

Te referi la SEXY brăileanca ?

Iulian Mareș spunea...

Omule,
Neînțelegând nici măcar contextul faci o varza a la Cluj!
Nu pot eu să-ți bag în cap ce nu ai băgat la timp.
Te cerți cu mine aiurea...soldatule școlit în școală6 de gradați! Îți place așa?
*Ca fapt divers...numai poate Ciuca si/sau Iohanis de divizarea ta! ...sau de părerea mea.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
un oscar = o pensie spunea...

eu sunt sigur ca primeam indexarea de 3,8% de la 01 ian daca nu erau exagerarile la pensiile militare,cei care au facut legea nu au avut bunul simt sa se gandeasca si la restul colegilor lor crunt loviti.Asa am ajuns ca din cauza lichelelor gulerate sa suferim 80% dintre pensionari.ACUM sa va dau decisiva-nici cei precum mares pensionarul cu oscar nu au avut decenta sa le explice guleratilor ca aceste pensii exagerate nu vor avea viata lunga dar s-au calicit si s-au bucurat prematur,se putea purta discutii la nivel inalt si sa se ajunga la un consens general in care sa se pastreze o decenta referitor la nivelul pensiei,insa ei avand caracter infect si jegos au lasat legea sa curga desi era clar ca nu va avea viata lunga,se putea gandi mult mai bine baza de calcul,acolo este buba!!!!
viorele,vezi ca intri in coliziune cu mentorul tau,mares!!! imediat te va arunca la cos

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Da. Vezi ca are de partea ei tot gogolul..

Calinmihaib12 spunea...

.."magistrații"( adică NUMAI judecătorii de.."tribunal".. generic vorbind!)..ar fi bine să stea..în "banca" lor și să nu "iasă" public (=adică să "se abțină"!)împotriva POLITICULUI (=chiar și în situația..că ar avea dreptate..!!)= pt. că ASTFEL:..și-ar.. "desconspira".. opțiunile politice și"atitudinea publică"..POLITICĂ..PARTIZANĂ..! ceea ce i-ar "DESCALIFICA"..din ROLUL LOR major în societate: de a STABILI ADEVĂRUL ȘI DREPTATEA, ..în mod obiectiv, imparțial..și INDEPENDENT,așa cum..SE PRETIND ..că sunt..!
..ar face mai bine să "repare" NEDREPTĂȚILE crunte și multiple ..pe care le săvârșesc zi de zi în sălile de judecată "fără să clipească"..,călcând în picioare
VIEȚI și destine..omenești..!

Iulian Mareș spunea...

Mai, soldații care au făcut paza, ca mt, nu merita și ei acei bani? Ce, faceai Cdt G. singur? Tu pazeai tu comandai? Ori este dreptate ori nu mai este?

Iulian Mareș spunea...

Resetarea sistemului trebuie sa vina din interior, pe principiul anticorpilor!
Afara cu cei proveniți din procurori și cu cei sub acoperire..

Huhu Rezea spunea...

Ce spui, domnule? Cum ...adică, sa stea in banca lor, dacă Johannis, Cîțu, ministrii, parlamentarii, politicienii, ziaristii îi critică pe nedrept.
Asociațiile magistratilor si principalele instituții din Autoritatea judecătoreacă sunt indreptatite să ia atitudine fațâ de orice incalcare a independenței justitiei savarsită de celelalte autorități ale statului sau prin declarații politice, indiferent de orientare.
D-ta erai obisnuit cu perioada Base cand CSM, Parchetele lui Kovesi si Lazar, magistrații activisti #rezist săreau de fund în sus la fiecare declarație a USL si se lâsau tavaliti de serviciile subordonate lui băse si de activiștii PMP si USR.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
HALA spunea...

Mareș, se vede de la o posta ca esti instruit la aceeași scoala secu a lui Boc ale cărui vorbe îți dirijează toate postarile:-"întrebi ce vrei, răspund ce vreau"!

Leo spunea...

Cam la fel sperau și muncitorii de la ARO când au declanșat o campanie de donare de spermă prin anii 2005....
Speranța să nu vă așteptați că vine din interior de la sinecurist....el și-a aranjat toate ploile și-l doare-n sinecură de rest

Calinmihaib12 spunea...

..eu unul,..mai "naiv"..pe vremea ACEEA:am fost"spectator", în sala OLUMPIA/TIMIȘOARA..la un "miting electoral" al USL= o alianță APARENT(NUMAI..aparent!)
.."contra naturii"!; ATUNCI..m-am și.."lămurit"..pe loc (.!): fiind ACOLO și "văzând" ..cum e cu.."alianța asta".!:4 candidați PNL+ 10 candidați PSD +.."Maria GRAPINI"=P.C.=PSD..!( în vara lui 2012..!
..ce urmat..începând cu 2-3 ian. 20-13(!)..e deja ISTORIE..!!
..DECI..nici pomeneală de: "gașca" băsescu & Co...și "gașca" LUI.. de "magistrați" obedienți..!.
..eu nu-mi pierd vremea urmărind așa-zisele "dispute" televizate între personajele care MANIPULEAZĂ..la TV.-uri..pe "naivi" care stau gură-cască să îi vadă/asculte..!
Practic: ce vedem: sunt "simple" confruntări între "grupuri de interese".."de la putere"..= pentru ȘI MAI MULTĂ..PUTERE și INFLUENȚĂ..!
..cât privește motivul invocat:
că diverse categorii de persoane "..îi critică pe nedrept.." pe "magistrați"..!?..cine poate stabili, cu adevărat,care e realitatea de fapt și de drept ..?? în aceste "dispute" TV și acuze.."nedrepte"...?( mai ales că eu sunt convins că: de fapt TOȚI = sunt ÎN ACEEAȘI "GAȘCĂ", jucând un teatru "bulevardier" ÎMPREUNĂ,..de 31 de ani..!
Eu deja=din păcate(=dar tot răul e spre "bine": căci.."s-au devoalat..") am "măsura"onestită ții" și a"nedreptățirii magistra ților"..,încât nu mai e nevoie..de alte argumente..!
(procurorul Lazăr,pe vremea aceea: 2012: era cam anonim,iar despre"asociații" și"instituții" .."bolșevice" ale magistraților: ar cam trebui "desființate" (..de la rădăcina lor..din trecutul.de vreo 60-80 de ani..!) și "clădite" după "planuri"..noi= cu adevărat democratice..!,inclusiv codurile specifice și legislația aferentă..!
ALTERNATIVA:.e vorbărie goală..!

Huhu Rezea spunea...

Gargară de tipul unui susținător al statului paralel mafiot de tipul celui din timpul lui Băse.
Pe atunci îți plăcea când Codruța si DNA țineau agenda publică a PD si Băse sau ulterior a #rezist.
Sunteți oripilați că au apărut magistrați care nu se mai tem nici de presedinte, nici de guvern și nici de servicii.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Și asta este nepriceput? Tu știi cine este omul?
Bai handilaule, tu ești un umil soldat în fata lui!
Sa iti fie rușine...

Iulian Mareș spunea...

Ce ager ești....🤣🤪😜

Viorel spunea...

un oscar = o pensie. Dan (așa se numește patronul fiului meu / cu 2 ani mai mare decât fiul meu și chiar dacă este patron își spun pe nume). Într-o discuție despre un caz petrecut în societate, între 4 ochi Dan (patronul / se sfătuiesc și îi cere părerea de foarte multe ori) îl întreabă. Alin, cât de mult mă costă pe mine loialitatea unui angajat. Iar Alin i-a spus. Din punct de vedere financiar, NIMIC, din punct de vedere uman, să fii OM. Să-ți respecți toți angajații de la muncitorul de rând până la directorul societății tale. Celelalte vin de la sine. În concluzie, indiferent de comentariile mele sau ale domnului Iulian Mareș, tot colegi vom rămâne, dânsul păstrându-și și calitatea de mentor. Cât despre legea la care faci referire, nici domnul Mareș, nici cine crezi tu nu putea face nimic. Legea a fost clocită de Ciucă și câțiva apropiați ai dânsului. Și-a mulțumit 80% din activi, 45-50% din pensionari, deci a înclinat balanța în favoarea lui. Și spre știința ta (stai și analizează). Art. 12 lit. b) din Legea 168/2020 va face ca an de an solda activilor să crească cu 25% din salariul minim brut pe economie. În timp, peste 90% dintre militarii activii vor avea cele mai mari salarii comparativ cu cei din Sănătate, Învățământ, etc. în ambele situații, adică: Dacă Legea 153/2017 rămâne așa cei din Sănătate și-au primit banii la nivelul anului 2022 iar cei din Învățământ vor primi diferența după care legea s-a stopat, numai că la militarii activi va crește an de an până la infinit datorită indexării. Dacă Legea 153/2017 se modifică, mai mult ca sigur în defavoare tuturor ministerelor, indexarea la militarii activi va merge mai departe tot datorită indexării conform Art. 12 lit. b) din Legea 168/2020.


Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU:..nu observi..că n-am NIMIC comun cu.."cei"..pomeniți
..?,care: așa cum am scris:AU FOST și..SUNT = TOȚI =în aceeași gașcă de profitori ai.."soartei" ..?!!
..te înșeli profund..dacă crezi că-mi "plăcea"..băsescu (și DNA: care pur și simplu nu mă intere sa..!) ="tăietorul" ILEGAL de pensii militare și de salarii "bugetare"..! (în ian.2011: mi-a tăiat peste 60 % din pensie..!!)
În schimb,fără argumente: APERI o "cauza pierdută": a unor "imaginari" magistrați: "neinfri cați" =..de NIMENI..!! și care nici NU FAC NIMIC pt. ca DREPTATEA și ADEVĂRUL SĂ..fie.. "NORMALUL"..în ROMÂNIA, încât nici AICI: în acest blog: să nu mai avem subiecte privind tocmai ILEGALITĂȚILE de orice fel,inclu siv privind pensiile noastre, JEFUITE =exact cu ajutorul "magistraților"= REALI = care nu fac NIMIC altceva: decât să acopere FURTURILE..!
În schimb îți scapă din vedere existența unei.."RARA AVIS"..în ROMÂNIA:..MAGISTRAȚII adevărați, onești,profesioniști,INDEPENDENȚI:nelegați prin"fire invizibile"
de grupuri de interese ILEGALE, ILEGITIME:..și care "măsluiesc" ..hotărârile judecătorești..cum
..pohtesc..profitorii..!!

Periamu lucica spunea...

Perfect da o zica la toate televiziunile

Periamu lucica spunea...

Dle nu putefi sa fiti mai explicit? Care maine? Si cine? Ce planuri? Tabara noastră?

Periamu lucica spunea...

Dl meu prieten vechi, pai spune mi numai mie ce imformatii mai ai?ar fi frumos sa ma intalnesc cu Iulian Mu cred ca nu ar fi fain si nu ar regreta ........

Leo spunea...

Viorele , este vorba despre întâlnirea din 04.03.2021 , sau este altă întâlnire mai recentă ?

CEZAR spunea...

Periamu lucica
11 martie 2021, 16:19
Sa-ti fie prostul al drakului !
Sti ca a fost arestat pentru necrofilie? Umbla noaptea prin cimitir cu lopata si cauta ..prospaturi
Ai grija...

Periamu lucica spunea...

Imi aduc aminte de discutiile intermi abile in 2010 cand tot asa te rugam.sa fi explicit , draga prietene .deci hai zi ce mai știi!!!!??

Iulian Mareș spunea...

🥰😍🤩🤪😜😝

CEZAR spunea...

REPET...INTREABA_L SI VOM AFLA CITE KARATE ARE ! IN REST NU MA INTERESEAZA !

CEZAR
9 martie 2021, 10:09
NB.
Intrebati-l cum sta treaba cu TAB-ul UITAT CU ECHIPAJ CU TOT - la filamri.....hi..hi..ho..ho..etc !

Leon spunea...

Ludovic Orban se tine de promisiunea facuta la preluarea functiei de Presedinte al CD, ca va respinge proiectele de lege din epoca PSD, si astazi in sedinta de plen, deputatii majoritari au RESPINS toate cele 30 de proiecte aflate pe ordinea de zi, inclusiv Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea Secretariatului de stat pentru problemele rezerviştilor şi veteranilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională,,!