Un produs Blogger.

vineri, martie 05, 2021

Pluseroaicele care duc spre pierzanie pensiile militare

104 comments


 Este ironizată dispozitia din Legea nr. 223/2015  care permite neterminatilor clasati apti limitat sau inapti in serviciu să se pensioneze pe la 40 de ani, pentru a se dedica politicii militante sau funcțiilor din administrație. 

Din nou este scoasă in fata apt limitata chestoreasă Irina. Dupa pensionare, Irina a devenit din nou aptă cu normă întreagă pentru secta pluseristă. 

Este greu de crezut că legea pensiilor militare va ieși nevătămată din noua campanie de presă. 


104 comentarii:

Leon spunea...

"Irina Alexe a mai ocupat funcții în Ministerul de Interne începând cu iulie 2006 și a trecut prin guvernările Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta, Dacian Cioloș.

A ocupat toate palierele de funcții de la consilier juridic la secretar general sau secretar de stat și din 2006 a făcut parte în mod constant din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, fiind detașată și în conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței (secretar general – 2009), a Secretariatului General al Guvernului (secretar de stat – 2016), respectiv a Cancelariei Prim-ministrului (secretar de stat – 2016"

Alex spunea...

Nimic de zis! Punct ochit,mai multe puncte lovite.Este intr-adevar strigator la cer.Au aparut atatia grnerali ca te lovesti de ei pe strada.Ce naiba a facut asta sa ajunga chestor la 37 de ani?
Sistemul de pile si relatii functioneaza mai bine si mai pe fatza decat in anii 70-80 ,fara pic de rusine si bun simt.Din cauza unora ca asta,nu-i spun aceasta si nici macar doamna ptr.ca nu o respect ,nu am pentru ce , vor suferi zeci de mii de pensionari militari.Spun ca vor suferi deoarece daca se modifica legea 223 ,nu se va modifica in sens pozitiv ptr.noi.Alea cu contributivitatea sunt "barbi".Pe contributuvitate multe pensii ar trebui sa creasca cu procente foarte mari.De unde bani? Se cauta motive ptr.a lovi in noi si culmea ...se gasesc.Mai spuneam odata ca magistratii militari ar trebui sa aleaga intre pensie militara sau pensie civila.Din cauza lor apar atatea duscutii ptr.ca au pensii de peste 20.000 unii.Lumea este proasta su nu stie ca ala...,militarul ala ,a fost si magistrat.Ei vad doar niste militari nesimtiti cu pensie speciala.Pana intr-un punct chiar au dreptate.
Curios lucru ! Cam putine despre specialii "nesimtiti"din M.Ap.N.
Domnule acum treizeci si ceva de ani ,generalii erau generali.Dupa revolutie acest grad a fost dus in derizoriu de profitori.

M spunea...

Nu cred că a ieșit ca inaptă cu pe desființarea postului.

Din câte știu această portiță a fost închisă. Îmi amintesc că a mai fost folosită când au desființat DGIPI.

Cu alte cuvinte, politicienii au făcut această portiță pentru a își rezolva interesele (la fel cu disponibilizările pentru intrarea în NATO).

Niky spunea...

Pai cine i-a pus domnule să nu pună limita de vârstă la “apt limitat” măcar 45 de ani, că la “ inapt” nu se poate pune limită pentru că așa cum sună termenul, nu mai poate face față solicitărilor de niciun fel, omul e bolnav grav! Cei care au formulat legea au fost superficiali, când vor mai “umbla” la 223/2015 să fie mai atenți și mai realiști!

Alex spunea...

Al naibii era super pregatita! De neanlocuit .Mai rar asa specimen!Unii mai capabili ,ptr.ca nu au avut relatiile madamei au fost lipsiti de noroc.

mosmartin16 spunea...

Huhu...Irina e din Saveni...un orășel...un loc unde nu s-a întâmplat nimic !!...cică...ar trebui să mă bat cu pumnul în piept..pentru că...eu mi-s născut..la 3 km de ea !! ...ha,ha,ha

mosmartin16 spunea...

...dar..acolo..cu astă fătucă...e abuz...e politică...e...cu scuze..."cur"...

mosmartin16 spunea...

..o să revin cu detalii..nb, oameni faini !!

mosmartin16 spunea...

Niky....revin !!

Leon spunea...

MUMAI pentru cei care sustin ca Pensia MINIMA se acorda celor care n-au muncit niciodata:
"..După 29 de ani de muncă în sistemul agricol, pensia de bătrâneţe calculată în baza contribuţiei este de 591 lei, la care statul adaugă diferenţa de până la 800 lei cât este pensia socială. Este realitatea dintr-un dosar de pensie de agricultor pe care l-am avut astăzi în mână la Casa Judeţeană de Pensii Suceava.."

Unknown spunea...

pai nu e vorba sa anuleze de tot legea 223 și să ne dea la temelie la toți ? sau ce informații noi mai sunt ? anulare recalculare impozitare desființare sau mai ce ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multi Jenerali, dintre care o droaie de penali, fiind mai multi ca la hamerecani, care au 30 si la noi sunt peste 350! Coconetul, ca atare, si-a deschis perechea de planetare tragandu-si-o tare in parcare pentru avansare, pentru ca berbanții cu gurul nu pot face ce poate ea cu botul si mijul! Vazandu-se scoasa din sistem cu o penzie mare, iar si-a deschis perechea de planetare, dar si ajutata de pompa sugătoare, a intrat in politica de rahat, unde ii e greu oricarui barbat de stat si bogat, si in continuare îi da tare din puternicele planetare si sugatoare ca sa ajunga, probabil, la slanina din spanzuratoare, azi cuibarul fiind ocupat de un trantor săsesc la ouat!

Ein Stein spunea...

Este perfect adevarat ce spune jurnalistul. Problema e alta, daca societatea civila si jurnalistii sunt asa de indignati, si stiu, recunosc ca stiu, despre ilegalitati, de ce nu cer sprijinul DNA sau parchetelor pentru a descalci situatia? Cum de s-a imbolnavit asa de grav biata doctorita chestor de a trebuit sa treaca la pensie. Va dati seama cat de grav bolnava a fost saraca daca nici pe scaun la serviciu nu putea sa stea? Ca doar asta facea toata ziua. Nu zic ca saraca nu a fost grav bolnava ci sa dea cu pumnul nemilos al legii in cei care trebuiau sa-i asigure conditii de munca nevatamatoare. Legea scrie clar ca te poti angaja la stat doar daca ai iesit la pensie pentru limita de varsta. Asta doar ca sa o protejeze pe biata doctorita, sa nu fie nevoita sub un imbold moral sa revina si sa-si puna la dispozitie vastele cunostinte in slujba poporului si sa-si subrezeazaca si mai mult sanatatea.
Clanurile mafiote trebuiesc destructurare, este singura solutie pentru venirea tarii la un drum normal.
Cat despre noi, adica militarii toata cariera nu doar la pensie, repet, recunoasterea ocupatiei de militar este primul pas esential, fara el nimic nu se poate indrepta. NIMIC!
Din pacate legea 223 va suferi modificari pentru a elimina tot felul de derapaje, noi militarii vom suferi la fel ca lipitorile dar de pe paliere diferite.
Jos mafia.

Ein Stein spunea...

Apropos de interzicerea cumul pensie salariu la stat, sa nu-si faca cineva impresia ca astfel de ticalosii vor fi eliminate. Mafiotii vor gasi tot timpul portite de a-si planta protejatii in functii caldute. Sa nu va fie cu mirare daca se va adopta o asemenea masura doctorita in cauza sa o gasiti numita in n consilii de administratie prin companiile de stat cu vreo indemnizatie nesupusa restrictiilor sau cine stie ce alta cotcarie mafiota. Vor avea de pierdut cei care si-au gasit un loc de munca cinstit, sunt multe companii de stat care repara si asigura mentenata pentru tehnica militara, chiar pe la SMURD sunt destui tehnicieni si piloti care au pregatirea tehnica temeinica, etc. Chiar Arafat iesise speriat pe la teveuri, la initiativa de anul trecut, spunand ca-l lasa fara piloti si personal tehnic la elicopterele lui. Imi aduc aminte ca anul trecut chiar aici pe blog cineva se temea ca isi va pierde locul de munca ca sofer la STB. Astia vor fi marii perdanti, mafiotii vor avea grija de ai lor.
Parchetele si DNA ar trebui sa acorde mai multa importanta la astfel de situatii, reangajari a doua zi pe functii de smecheri. Aici e rezolvarea.

Ein Stein spunea...

Ai perfecta dreptate, ai punctat esential situatia, majoritatea nu o inteleg. Asazisul "principiu al contributivitatii" de fapt nu exista, e o minciuna gogonata rostogolita peste tot de politruci doar pentru a gasi vinovati de serviciu si tapi ispasitori ai incompetentei lor.
Doar calculul cuantumului pensiei se face in baza principului contributivitatii, restul e vrajeala.

Leon spunea...

Dna Raluca Turcan a zis cele de mai sus..!

Ein Stein spunea...

@Leon
Ea saraca nu intelege absolut nimic din ce spune, ca daca ar intelege nu ar mai sta toata ziua cu "principiul contributivitatii" in gura. Daca agricultorii nu au participat niciodata la fondul de pensii, constituit in 2001, sau daca ceilalti, neagricultori, ai iesit la pensie inainte sau imediat dupa 2001 ar fi trebuit sa spuna ca acestia ar trebui sa aibe o pensie cuprinsa intre 0 si cativa lei. Doar calculul se face in baza unei asazis "contributivitate", din pacat nimeni nu-i da cu firma-n cap, poate pricepe si ea ceva.

micutzul spunea...

Eu am senzatia ca atacul e concentrat pe politie si jandarmerie! Să nu se urmărească excluderea din L. 223.
In ce o priveste pe generaleasa pe diploma de absolvire a lui 007 e semnatura ei....

Huhu Rezea spunea...

@Ein stein
Si d-ta calci pe urmele celor care se leagă de denumiri și nu de esențialul pensiei din sistemul public?
Am spus-o de atâtea ori că denumirea de pensie contributivă a pensiei calculatae în acest fel, pentru prima data, prin L 19/2000, este o convenție.
In fapt, pensia asa zis contributivă nu avea cum să fie stabilită în anul 2001 în funcție de contribuția la fondul de pensii, din simplul motiv că nimeni nu plătise până atunci contribuție individuală pentru pensie.
Pentru calculul pensiei s-au luat două elemente salariale cât se poate de reale respectiv salariul brut din fiecare lună lucrată de asigurat în intreaga lui carieră, nu numai din cateteva luni sau câțiva ani, cum era până atunci, și salariul mediu brut pe țară, calculat anual de INS.
CAS a inceput toată lumea să plătească incepând cu aprilie 2001. Militari au plătit tot de atunci CIBS 5% iar din 2011... CIBS=ul a devenit egal cu CAS.
Punctajele lunare, anuale și suma punctajelor anuale au la bază 2 elemente salariale reale, nu fictive, din activitatea asiguraților.
Jongleriile apar după calculul sumei punctajelor anuale.
Până acum suma punctajelor s-a impărțit la un stagiu complet de cotizare ales conventional, iar legea 127/2019 propunea inmulțirea sumei punctajelor cu un coeficient in lei rezultat din impărțirea salariului minim pe economie la un stagiu mediu de 25 ani.

M spunea...

V-ati pus problema daca nu cumva e parte dintr-o actiune psihologica (in sensul militar al acestei expresii?)
Sa vedem argumentele!!!
Partidul care cere insistent desfiintarea TUTUROR pensiilor speciale, inclusiv a celor militare este USR! Tocmai USR o propune pe Irina Alexe.
1. Situatia de fapt
❗ din toate pensiile speciale, pensiile militare sunt acceptate de peste 40% din populatia Romaniei (pensiile parlamentarilor de exemplu de sub 1%)
❗ in favorabilitatea populatiei, Armata, Pompierii, SMURD conduc detasat cu un grad imens de incredere. In ultimul timp si Jandarmeria si Politia castigasera procente importante.
❗ beneficiarii, actuali si potentiali, ai pensiilor militare reprezinta aproape 300.000 de persoane. Daca adaugam si rudele apropiate, desfiintarea poate reprezenta o problema politica si sociala.
❗ USR este un partid specializat in manipulare si actiuni psihologice. Amintiti-va: "Ordonanta 13 subordoneaza justitia", "Vor iesi violatorii si criminalii din puscarii", "Cine voteaza la referendumul pentru familie voteaza ca Dragnea sa scape de condamnare", tot circul din jurul actiunii esuate in 13 august, etc.

2. Actiuni specifice
❗ Irina Alexe este numita desi "experienta" ei profesionala nu o cerea ABSOLUT pe ea. Va coordona, se pare, prefecturile - adica nu coordoneaza Politia Romana sa zici ca ...da, are Academia de Politie.... e pe domeniu...
❗ asaltul mediatic asupra jandarmilor-politistilor-pompierilor. Nu sunt prosti! Evita, cel putin acum, atacarea Armatei dar ORICAND pot deschide niste dosare pe "achizitia de tehnica" cu plimbarea unor militari in catuse.
❗ in prezentarea situatiilor punctuale (unele evident si indreptatit considerate drept gresite) se foloseste generalizarea si mai ales se puncteaza "privilegiul" pensiilor militare. "Acesti jandarmi care se ocupa doar cu batutul oamenilor mai beneficiaza si de pensii speciale", "Pompierii nu au salvat-o pe femeia din Constanta dar se bucura de pensii speciale" etc.
❗ actiunile de dezbinare in interiorul SNAOPSN - vazut de multi din exterior ca un sistem unitar, strans legat (noi stim ca nu e asa). 😁 Exista chiar si un principiu de actiune numit "al cojirii cepei": se indeparteaza foaie cu foaie, strat cu strat!
❗ sublinierea exceptiilor de genul: "cea mai mare pensie", "pensionarea la 40 de ani" prezentate ca regula si nu ca exceptie si care ar putea fi EXTREM de usor eliminate FARA abrogarea pensiilor militare.
❗ prezentarea obsesiva, repetitiva a unor situatii ce pot contribui la inducerea impresiei de generalizare. Se ignora situatii sociale sau economice MUUUUULT mai grave si care afecteaza MUUUULT mai multa lume!
❗ inducerea ideii ca "desfiintarea pensiilor speciale ar rezolva toate problemele". Ar fi bani pentru autostrazi, pentru dublarea pensiilor contributive, pentru laptele praf necesar sugarilor, pentru dotarea spitalelor, pentru construirea de scoli.

Intrebati-va va rog:
De ce TOCMAI USR a numit-o pe Alexe?
Alexe cea detestata inclusiv de personalul MAI care o cunoaste si stie cum a fost avansata?
Chiar nu gasea USR pe altcineva sa coordoneze prefectii?
Suntem deja la sfarsitul perioadei de "targeting". A fost definita "tinta" si au fost desfasurate actiunile de influentare. Asa cum spunea un parlamentar PNL: "am vorbit cu militari in rezerva si, chiar si ei, sunt rusinati de faptul ca au pensii calculate altfel decat dupa principiul contributivitatii!"

Eu repet intrebarea: DE CE TOCMAI USR A NUMIT-O PE ACEASTA ALEXE?
Ce urmeaza? Sa il reactiveze pe ala cu cea mai mare pensie si sa il puna Comandant de Penitenciar?

Dumneavoastra ati mai identificat alte actiuni psiholocige in desfasurare?
DACA GRESESC VA ROG SA MA CONTRAZICETI - DAR CU ARGUMENTE!


PS - pentru domnul Huhurez: cand e de zis, zic! Sa nu mai spuneti ca ii apar pe cei de la MAI din solidaritate! 😁

Andrei spunea...

De acord. Parafrazand sensul afirmatiei lui Churchill: "Niciodata atat de multi nu au datorat atat de mult celor putini", in contextul influentei negative a abuzurilor si exagerarilor unora in privinta nivelului nejustificat de mare al salariilor, pensiilor, gradelor, se poate spune ca "Niciodata atat de multi nu au suferit atat de mult din cauza celor putini."

Leon spunea...

@M, poate fi si un atac al USR, prin invaluire, la Comandantul Suprem al SNAOPSN...!

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/video-erou-un-politist-de-la-rutiera-a-intervenit-la-incendiul-de-pe-strada-soveja-741513.html&ved=2ahUKEwjBkcj2qJvvAhUF3xoKHQn-DJ4QFjABegQIChAC&usg=AOvVaw129p--vvPfQ4cXuikrd0ky&cshid=1615021832386

Nicola f. spunea...

Conform legilor în vigoare (nu le mai amintesc…. le cunoașteți)i: 97 sublocotenent/subinspector; după 3 ani = 2000 - locotenent/inspector; după cinci ani = 2005 - căpitan/inspector principal; după cinci ani= 2010 - maior/subcomisar; după cinci ani = 2015- lt.colonel/ comisar; după cinci ani= 2020 - colonel/comisar șef!! Pentru gradul de general de brigadă/chestor cu o stea trebuiau 5 ani în gradul de colonel/comisar șef și 3 ani pe funcție de general/chestor!!! V-ați dat seama că, excepție făcând stagiul minim de trei ani pt. gradul de slt/subinspector, celelalte au stagii minime de cinci ani! Avansarea în grad se face a) la termen (minim cinci ani), b) înainte de termen (minim jumătate plus unu din stagiul minim, adică trei ani!) și c) la excepțional!- nu se mai ține cont de stagiul minim, dar în toată cariera militară nu poți fi avansat la „excepțional” mai mult de două ori!!!.

Nicola f. spunea...

Da....sunt „Stan pățitul”. După pensionare ca militar (limită de vărstă...tot „tacâmul”) m-am angajat - prin concurs - la o importantă/unică companie a energeticii aflată sub autoritatea Ministerului Economiei și Comerțului (denumirea de la acea dată). Pe 24 decembrie 2009 conform leii BOC, eu și alți colegi militari am primit „somație” să ne alegem: pensie sau salariu! Colegii din minister - mare majoritate ofițeri MApN - au ales pensia (vin cu ex. Bâtu Constantin, Ștefănescu Teodor, Anghel Fl.)....eu, oltean căpos, cu ferma convingere că este o „utopie”, am ales salariul! (pensia începea cu cifra patru....) astfel că, pensia mi-a fost suspendată până la data de 01.11.2014, aproape 5 ani...Dacă aș face un comentariu referitor la cumul pensie/salariu, aș avea argumente pro și contra, astfel că mă abțin!

M spunea...

@Leon

👍👍👍 La asta nu m-am gândit!!!!
Dar mi se pare prematur. Mai au nevoie de Johannis, ăsta mai are ani de mandat. La ce le-ar folosi?

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://newsweek.ro/investigatii/exclusiv-generalul-irina-alexe-de-la-usrplus-avansata-in-grad-ilegal-de-ministrii-saniuta-si-blaga&ved=2ahUKEwjb-YTVw5vvAhWIO-wKHecOCr8QFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw2tTF7BZqR-8TFp4sw90EzS&cshid=1615029241292

Leon spunea...

L-au scos la ..incalzire..pe Ciolos..:)).

Huhu Rezea spunea...

Cineva trebuie să pună capăt activismului politic din Justiție, Procuratură, MApN, MAI și Servicii, altfel se va reface statul paralel din timpul lui Băsescu.
Kovesi, Lazar, Coldea, Dumbravă, judecătoarea Camelia Bogdan, Irina și alte exemple sunt reprezentativi pentru cloacele politice care au populat instituțiile de forță ale statului si prin care în România s-a făcut justiție politică sau la comanda UE sau a partenerului strategic.
In toate aceste instituții în care legea nu permite activismul politic au apărut trepăduși care au ținut să se afișeze că ei sunt de dreapta, de parcă antipesedismul nu ar fi si el tot o atitudine politică.
Speranța este că în interiorul breslei magistraților sunt deja multe voci care nu se dau în lături să-i pună la punct pe toti politrucii care vor să puna iar labele pe justiție, așa cum a făcut Băsescu.
In ultimele zile au primit lovituri năucitoare de la magistrați declarațiile și acțiunile iresponsabile venite de la Iohannis, Cîțu sau clovnul Stejian.

Burebista spunea...

Domnule Huhu, Același lucru s ar întâmpla și dacă stagiul complet de cotizare ar fi pentru toată lumea 25 ani...
LG 263..
40 puncte /35 =1,1428 pp x1, 41 indicele de corecție =1.6114 pp x 1442 = 2324 lei brut...
Ex 2 40 puncte /25= 1.6 pp x 1442 =2307 brut (puțin mai mica decât cea cu indicele de corecție 1,41)
Ex 3 LG 127
40 x1442/25= 2307
Deci la legea 263 ar trebui diar sa se egalizeze stagiul complet de cotizare la 25 ani sa se elimine indicele de corecție și va rezulta o pensie exact ca pe legea 127...

Ein Stein spunea...

Militari sunt doar cei de la armata.
Vina ca a inceput "un asalt mediatic" impotriva militienilor, partial, zic eu, apartine si celor noua militieni care au rapit si torturat doi cetateni, trebuiau sa aibe mai multa grija si discretie, trebuiau batuti mar si rapiti fara sa lase urme. Probabil si seful serviciului secret al militiei, de la Suceava, trebuia sa fie si el mai grijuliu cand lua mita si mai discret cand ii avertiza pe infractorii cu epoleti ca sunt filati, tot pentru mita. Probabil si gorilele de la Jandarmerie care petreceau in grup, iesirea la pensie a unuia dintre ei, fara masca de protectie si fara distantare sociala, motivul pentru care un pensionar a fost incatusat, dat cu capul de beton, arestat si amendat. Sa fie si ei mai cu grija si nu atat de dobitoci sa se filmeze si apoi sa se laute pe youtube. Astea s-au petrecut doar in ultimile zile, nu mai vorbesc de tentativa caricaturala si dramatica de interventie, unde au fost asasinati doi muncitori complet nevinovati. Deci nici pe departe "asaltul mediatic" nu ar avea o baza reala, in mintea unui militian.
Acolo sunt ei ai lor, o gasca mafiota care-si apara spatele, de cetateani nu are grija nimeni, sau are grija sa-i umfle cu amenzi si sa-i terorizeze pentru a nu le trece prin cap sa ridice clontul. Practica mafiota.
Culmea e ca tot jurnalistii si opinia publica e de vina, prea-si baga nasul peste tot.
Statul mafiot trebuie destructurat, nu exista stat paralele ci doar mafiot. Singura solutie a Romaniei e restructurarea institutiilor statului, reprofesionalizarea lor si interzicerea prin lege,cred ca nu ar fi rau prin Constitutie, a numirilor in functii. Atat trebuie facut!

Huhu Rezea spunea...

Legea 127/2017 a fost croită să abroge complet L 263/2010.
Depinde ce vor face amețiții care conduc astăzi. Eu cred că, din raționamente de răzbunare pe PSD, vor alege doar să cârpească actuala L 263.

Ein Stein spunea...

@Nicola
Ar fi bine sa nu te abti si sa spui ce ai de spus, lucrurile sunt extrem de complexe in Romania.

Ein Stein spunea...

Cine? Poate Ciuca ca el saracu a fost fortat sa intre in PNL imediat ce a iesit la pensie, sau dracu stie poate inainte.

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Cu toata dragostea, unde am scris eu asa ceva. "Principiul contributivitatii e cel mai bun" o tot rostogoleste Turcana, sau "cat ai contribuit atat sa primesti". Doar calculul e pe contributivitate, un calcul prin care se presupune ca ai contribuit, nu ca ai si facut-o, insa Turcana nu stie treaba asta, dar prinde bine la mase.

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, știți ce fac marea majoritate a membrilor ANCMRR cel puțin o dată pe lună ? Nu știți. Se întâlnesc la ora 12.00 și pun de un chiolhan până la miezul nopții în mod organizat după care zac, mahmuri fiind câte o săptămână. După ce își revin, mai durează o săptămână să-și dea seama pe ce lume trăiesc. În a treia săptămână mai citesc / se informează ce a mai apărut nou, după care așteaptă cu nerăbdare ziua mult visată. V-am prezentat spusele unui membru ANCMRR căruia i s-a făcut scârbă (nu consumă alcool, nu mai participă, a fost marginalizat, s-a retras și i-a trimis pe toți la dracu) de această situație ce se rotește de ani de zile. Nu au un comunicat sau solicitare transmis(ă) / primit(ă) la și de la nivel central de ani de zile. Ăștia sunt cei ce ne reprezentau în fața puterii (străini de situație și rezolvare).

M spunea...

Cum vedeți, în sprijinul a ceea ce am scris, avem destui spălați pe creier.

Vă rog să observați exact punctajul pe care l-am făcut mai sus! Dar exact cum am zis că văd că se face manipularea!
Mulțumesc că m-ai confirmat!


Nu domnule! Legea se numește "a pensiilor militare", nu "a pensiilor Armatei". Deci se aplică tuturor celor cărora li se aplică Legea 80.

In ceea ce privește cei câțiva jandarmi care au sărbătorit, câteva minute, ieșirea la pensie a unui coleg numai un neadaptat poate să vitupereze bezmetic și murdar. Atunci când beau ceva este permisă scoaterea măștii (vezi imaginile de la baza pârtiilor). In plus au fost amendați, arătând că se aplică tuturor același tratament. Idiotul trântit la pământ și încătușat a pățit-o pentru refuz de legitimare. Nu mai manipula!

Cine a încălcat legea în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, am tot spus-o, daca e militar sau polițist, să primească pedeapsă triplă!

In rest, este evident că nu poți să pătrunzi subiectul și să comentezi! Dă-i drumul la nivelul tău: "milițienii", "brute", "proști", "toți care comentați aici sunteți proști", "doar eu le știu pe toate", "numai eu sunt militar, ceilalți sunteți niște nenorociți". Atât poți!

Leon spunea...

Haideti sa nu Exageram:
https://ancmrr.ro/comunicat-ancmrr-din-15-01-2021/

M spunea...

@Leon

Ehei!!!! Care ar fi de zis!!!! Ăștia nu știu nimic! Poate ne vedem la o bere să vă spun eu, așa, din interior!!! 😁

Ca fost angajat al MAI vă dați seama că încă de atunci eram revoltat.

Și acum sunt! Gandiți-vă la un "gulerat" de pe la dumneavoastră, unul complet detestabil, și apoi cum v-ați simți dacă plecând de la el și dumneavoastră ați fi băgat în aceeași oală?!?

Fiecare răspunde de faptele lui!
Pe forumurile rezerviștilor din MAI nu apar jigniri și ofense la adresa colegilor din MApN sau alte structuri. Mă rog, să fiu corect, doar foarte rar apar....
Văd că la MApN e "sport național". 😁

Madam Alexe trebuie evaluată personal, nu trebuie să extindem asupra tuturor celor din MAI. 😁 Eu mi-am luat gradele la termen! 😁

Leon spunea...

@M, cand eram si eu mai Tanar mai beam o Halba la "Carul cu Bere" !
Mai exista acest local in Bucuresti..?

Burebista spunea...

Viorel... Cum sa facă asa ceva cadrele militare, care au fost militari adevărați și în activitate nu numai la pensie.. 🤣 Deci asta făceau și în activitate și mai fac și după?? Mese, băute și chiolhane... Să mănânce și sa bea și gura lor ceva?? 🤣 😱 😎

Alex spunea...

Adevar graita-i d-le Tehnocrat.Supararea-i cu atat mai mare ,cu cat noi le-am pregatit masa si tacamurile si le-am pus la dispoozitie
bunurile din care sau infruptat acesti polihtihoti timp de 31 de ani.Au mai ramas pupincuristi printre noi foarte multi,care pentru o functie si un loc caldutz si-au tocit limbile prin sezuturile celor aflati la putere.Cea mai grava problema este ca in ultimii ani unii reprezentanti de-ai nostrii ,pupa la ele cu disperare chiar si fara a avea mari beneficii.Cel putin A.N.C.M.R.R....X.Y.Z.nu este buna de nimic si este cea mai mare.

Spulber spunea...

Ce mai știți de General Soare, au inflorit prunii la Satu Mare semn bun și pt. General Ionescu trăiască pruna.

un oscar = o pensie spunea...

in momentul asta din totalul cazurilor infractionale politia rezolva aproximativ jumatate,cealalta jumatate ramanand cu A.N.(autor neidentificat).Acest procentaj il reusesc cu multe batai aplicate unor suspecti care cedeaza la bataie si punerea in carca unor infractori mai vechi a altor cazuri sa se poata inchide unele fapte mai mici.Va dati seama daca ar scoate bataia si tortura din meniu unde ar ajunge procentajul la cazuri? eu cred ca undeva intre 20% -30%!!!! aici sunt profesionistii din politie,va dati seama ca asa este in orice domeniu te uiti...dar avem premianti cu oskar si pensii cu 5 cifre....

Iulian Mareș spunea...

M,
Militarii au termene și condiții pt avansare in grad.
La politisti exista asa ceva pt avansarea in grad profesional?

Leon,
DAA!

https://www.carucubere.ro/

Iulian Mareș spunea...

Cu mult timp înainte...

Leo spunea...

Și mai era o cârciumă "La doi colonei", pe dreapta când urcai pe lângă piaţa eroilor de la AMG și încă una "La soldatul grăbit" de la Chirigii pe lângă ATM.....
Ele ofereau "carburanţi" pe timpul construcției la Casa Poporului prin 85..........

Iulian Mareș spunea...

Cunosc destui care o ard pe la ședințe. Sunt mulți cei care merg pt a fugi de acasă...nu inteleg nimic si cred ca ceea ce le-a spus "lectorul/oratorul" asa se va întâmpla caci el știe si a fost informat...de sus!
Am călcat o singura data pe la un astfel de sediu pt a solicita niște modele de solicitare a pensiei de urmaș si ajutorul de înmormântare.
Nici asta nu aveau si nici nu cunoșteau...
Am descarcat, printre de pe site-ul CSP. Toate documentele au fost perfect întocmite.. persoana respectiva primindu-si drepturile la timp.
*organizații 75% inutile.
*Kiar mi s-a propus sa conduc o astfel de organizație. I-am refuzat cu fermitate din f multe motive...
Când alții vor primi dreptul la sindicat atunci voi actiona pt un sindicat al pensionarilor si o mare confederație sindicală în SNAOPSN.

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Dar, ai date si informatii domnule!🤣😜
La Piata Kirigii era si una "La minuturi"...cu de toate! 🤪

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Ciudat este c steagul il poarta si-l agita înspre justitiabili câteva femei bărbate! Cinste lor...

Iulian Mareș spunea...

Ar trebui sa știm și ce procent de AN sunt în pozițiile din Vest....
Nu sunt adeptul școlarizării rapide...ci mai bine a măririi numărului de locuri întrucât instructori buni se găsesc în poliție.

Huhu Rezea spunea...

Astăzi am văzut că lor li s-a adăugat și un bărbat. Surprinzător, este procurorul militar pensionar Pîrlog, cel care s-a afirmat ca activist #rezist pe 10 august.

Leon spunea...

Iulica, nu este timpul pierdut !
In Aprilie vor fi alegeri in majoritatea Filialelor Judetene si Sectoare , si poti candida la functia de Presedinte, daca esti membru ANCMRR si cu cotizatia la zi(60 lei/an)..!

Iulian Mareș spunea...

M,
Te contrazic...USR nu mai are nevoie de RoboCap, cum nu mai au nevoie de el nici părinții USR!
După câștigarea ultimului mandat acei părinți își lasă un produs din brate si-l cauta pe următorul, pt a-l forma! Lor le trebuie mereu un paravan...la vârf, iar neomarxistii sunt pepinieră!
Structurile care se pot opune trebuie puse în incapacitate acțională, decredibilizate...

M spunea...

Oriunde, domnilor! Fac cinste!!! 😁 Numai să mai existe. Ale domnului Leonard nu mai sunt!
Carul cu bere e chiar OK!

@Iulian Mareș
Da, și condițiile sunt oarecum asemănătoare.
Recunosc nu sunt un specialist. 😁 Că tot vorbea cineva, trupele MAI (pompieri și trupe de securitate) în școala militară se instruiau după regulamentele infanteriei, până la nivel de companie în cazul pompierilor. La fel, instrucția militară era apoi tot după regulamentele infanteriei (tot ce înseamnă asta, inclusiv armament și trageri). Cea de specialitate, evident, era diferită.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Am declinat postura...si nici din banii mei nu dau natarailor de acolo...

Iulian Mareș spunea...

?

M spunea...

@Huhurez

La MAI cred că nu se mai poate! Politicul e în toate. Au schimbat legi, au schimbat regulamente ca să poată să își pună pilele.

Din afară, recunosc, am invidiat MApN-ul unde noi vedeam mai multă ordine și stabilitate.

Când și numirea unui șef de post se face prin intervenția prefectului.... Ce să mai zicem? Politizarea MAI accentuată a început pe timpul lui Boc și Băsescu care au venit cu aceeași vrăjeală: "punem oameni competenți". Până la ei se schimbau doar șefii cei mari. De atunci s-a ajuns la un dezmăț al politicului. Dacă spuneai:"nu se poate, e un ordin care interzice". Răspunsul era:"Până mâine juridicul să schimbe ordinul ca să se poată!"
Așa a ajuns și Alexe chestorița la 35 de ani. O mizerie!!!!

un oscar = o pensie spunea...

Leon,
care ar fi logica sa platesti acea cotizatie?
sa dai niste bani unor gusati pentru....?
aaaah,gata stiu,iti da in decembrie un calendar religios pe anul urm

Gigi spunea...

Personal,i-am mirosit de mult pe acesti sefi şi celor care le cântã in strune din ANCMRR.
Sunt nevoit in numele dreptatii şi adevãrului sã le dau dreptate d.lor @@Tehnocrat & @ Viorel,în tot ceea ce spun. Singurii care au fost de acord,parca,şi au sustinut amendamentele din P.la X 199,a fost cuplul tragic-comic B&B. Amendamentele guleratilor binenţeles.
Am fost suspendat pe un Blog militar din aceastã cauzã,cã....vezi Doamne,am jignit pe marii conducãtori ai fasolarilor de profesie.
Mare paguba-n ciuperci!

Gigi spunea...

Un Oscar@
Nu trebuie generalizat. Dacã nişte tâmpiti au ales calea rezolvarii problemelor prin alte metode decât cele legale,nu trebuie blamata o întreaga institutie.Sunt şi uscaturi,de acord cu d-ta,dar sunt şi lucratori profesionisti care este puşã in lumina proasta profesia şi totodatã munca lor,de adevarati profesionisti. Sã nu credeţi cã munca politistului este o joacã de copii,ei au de a face cu cei care sunt certati cu legea,cu cei care nu au nici-un Dumnezeu,cã d-aia îi zice infractor.

Viorel spunea...

Domnule Leon, haideți să fim serioși. Vreți să spuneți că ce nu au putut face președintele ANCMRR domnul Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU împreună cu SCMD și celelalte 2 asociații în ultimii 5 ani de „Bogăție”, vor face în următorii 5 ani de „Pandemie / Sărăcie”. Trebuia să spună în Comunicatul de început de an de ce nu s-au înțeles atunci când au fost chemați cei 4 Mușchetari să se discute despre PLx-199/2020 fiind nevoiți ca șeful (nu mai rețin exact) Comisiei de apărare / Solomon să-i trimită la studiu individual, conspect apoi propuneri commune. Ce haios sună, „Salutările mele”, 2020 = randament zero, dar în 2021 randamentul va fi cu 2 sau chiar 3 de zero, deci mai mult.

M spunea...

@Iulian Mareș

Dacă iese mâine Johannis și zice că PSD s-a reformat, că e partid european.... Se kakă pe ei usriștii!😁

Rezist are încă nevoie de Johannis. Așa zic eu. Serviciile îl lasă din brațe pe locatarul de la Cotroceni în ultimul an de mandat.
Nu uitați că Barna încă are dosarul ăla în care a furat banii persoanelor cu handicap. Cine credeți că ține dosarul la sertar? Nevolnicul ministru al justiției sau mâna nevăzută a SRI?

Anton spunea...

Gigi,
bine punctat , dar pentru unii "e grele" de înțeles, probabil ca au ciudă pe foștii sectoriști care își beeau cafelele pe la ei peacasa când ei erau la serviciu ������ Nu știu, ma gândesc și eu că alta explicație plauzibilă nu am.

M spunea...

Japonia, să ne comparăm, că e o țară cu infracționalitate redusă.

1. Poliția poate aresta pe oricine până la 48 de ore.
2. După aia mai poate avea două mandate date de procuror de câte 24 de zile. Apoi decide dacă te trimite în judecată.
3. Ai voie la avocat dar nu în timpul interogatoriilor. Poliția japoneză este recunoscută că pune presiune pe suspecți.
3. 95% din cazuri se termină rapid, prin condamnarea făptuitorului deoarece acesta preferă să recunoască pentru a ajunge la proces.
4. In cazul străinilor acuzați chiar de cel mai mic delict, gen amendă, se dispune și expulzarea - dar numai după ce recunoști fapta. Dacă nu recunoști e posibil să stai luni de zile in pârnaie până îți vine rândul la proces. Și asta însemnând zilnic interogatoriu cu polițiștii ca să recunoști. Repet, fără avocat de față că la noi!!!!!!

Comparativ cu celelalte țări europene România are cel mai mic număr de A.N.

Se mai bate? Da! Ceva de neiertat! Rămân la ce am zis: pedepse triple pentru polițiștii abuzivi!!!!

Afonii zic că așa se recunosc faptele! Ce vorbești? Absolut orice declarație dată pe parcursul urmăririi penale poate fi retrasă în fața instanței. Să nu îmi spui că îl ia la bătaie în fața judecătorului.

Dar, de! Nu mai e fotbal, ne pricepem la toate!

Singurul oraș european care din 2011 nu a mai avut crimă cu autor necunoscut este Bucureștiul.

Așa că, stai jos! Dacă așa lucrai și când erai in activitate nu te mira că nu aveai lucrări de excepție!
😂😂😂

Luc 3 spunea...

@Gigi,@Anton 👍

Ein Stein spunea...

Dom' militian daca s-ar aplica REGULAMENTUL NR.1022/2009 AL CE, care se incheie asa:
"Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre".
Legea 80 nu s-ar mai aplica oricui, in niciun caz tie, deci ramane cum am scris eu. Marele necaz e ca militienii si securistii au mult prea multa influenta in acest prapadit de stat mafiot pentru a se respecta o directiva Europeana cu titlu obligatoriu. Pricepi spilu?
Pe de alta parte, daca ai avea proprietatea cuvintelor, ai intelege ca de fapt noi militarii suntem nenorociti nu voi militienii.
Apropos daca ai pus intre ghilimele insemana ca ai citat, poti sa fii mai precis si sa indici comentariul unde am folosit eu cuvintele alea?
Voi militienii cand dracu o sa pricepeti ca lucrurile nu stau nici pe departe asa cum le percepeti voi?

Ein Stein spunea...

Militiene da in Korea de Nord cum e? Dar in China? Vad ca te documentezi numai si numai orientat.

Huhu Rezea spunea...

Ein Stein
Ce se întâmplă cu d-ta? Nu erai așa de agresiv! Ai un cartonaș galben.

Ein Stein spunea...

Gigi, omule tu nu pricepi ca ei singuri se pun in lumina proasta? Politistul e una militianul e alta, noi avem nevoie de politisti nu de militieni. Respectul si increderea se castiga nu se acorda sau impune nici prin violenta si infractiuni si nici prin comentarii pe bloguri.
Toti liderii de sindicat din politie cer restructurarea si resetarea sistemului. Fata de cine si de ce? Hai sa nu ne ascundem dupa deget.
Stai linistit ca nici armata nu e departe, norocul lor e ca sunt mai putin vizibili. Noi trebuie sa intelegem ca pana nu avem un stat asezat si demafiotizat nu avem nicio sansa de indreptare a lucrurilor. Asa ca nu mai pune palma la cur unde nu e cazul, nu de alta dar te decredibilizezi. Uite mentalitate de militian la M.

Leon spunea...

Legea 80/1995:
"Articolul 109
Dispozițiile prezentei legi se aplică în mod corespunzător și ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor aparținând Ministerului de Interne și Ministerului Justiției, respectiv serviciilor de stat specializate în domeniul apărării și siguranței naționale care, potrivit legii, au în structurile proprii personal militar"..!

raul spunea...

Manca-v-ar tata ,de ce mai cotizati la acesti impostori?

Andrei spunea...

Cred ca erau vreo zece carciumi "la doi colonei". Prima de la Eroilor, pe dreapta, la inceput a fost o cosmelie de tabla. Acum e ceva zidit, cu un etaj, parca. Cel putin doi pereti au fost construiti din banii ofiterilor AISM. Mai erau "doi colonei" aproape de Razoare, pe stanga.
Instructia de "infanterie" era obligatorie pentru toate armele in scopul asigurarii pazei si apararii nemijlocite a raioanelor de dispunere. Exceptie era paza aerodromurilor, datorita importantei obiectivului. Pe de alta parte, este impropriu spus "instructie de infanterie", fiind vorba despre instructia de baza a tuturor celor in uniforma, incepand cu deplasare, salut, utilizarea armamentului, elemente tactice de baza. Cei mai apropiati de trupele MApN, ca instruire si misiuni, sunt jandarmii, inainte de 90 trupele secu.

Andrei spunea...

Pana sa ajunga la starea de "liniste sociala" cunoscuta in prezent, tari asiatice precum Japonia, Coreea de Sud, Singapore, China, au trecut prin perioade de dictatura (exceptie Singapore, unde a existat o dictatura "a legii"). Coreea de Sud, China si Taiwan, au avut conducatori dementi din punctul de vedere al respectului fata de proprii cetateni, asemenea lui Stalin. Un politist nu era tras la raspundere daca impusca un civil pe strada, era suficienta o simpla motivatie.
Pe de alta parte, asiaticii au o alta cultura, alt ADN. Par calmi, suporta cuvinte grele pana la un punct, dupa care, daca un individ da o palma sau un pumn, inseamna ca deja este pornit sa ucida. Si sunt extraordinar de cruzi. Severitatea reglementarilor si a procedurilor nu sunt deloc intamplatoare.

Iulian Mareș spunea...

M,
In ultimul am de mandat kiar il arunca din brate cu tot cu laturi! (Ex.: cazul Basescu si al rudelor sale) Insa pana aici, in ultimii 4-2 sunt in cautari, prelucrari, testari/verificari, iar USR este creatia lor, buna pt presiune si ca balama parlamentara!

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein,
ai exemple de state demafiotizate? Pe cuvantul tau? Ia vezi mata, cine a fost condamnat in FRA? ,,...aud?

Iulian Mareș spunea...

M,
Kiar nu-mi explic de ce s-a bagat atat de adanc politicul....! pt protectie?
Stiu ca neispravitul ala de Buldog a facut mult rau.

Iulian Mareș spunea...

Noi vrem sa ajungem precum Korea de Nord si Kina? Citeam, mai ieri, ca in Kina marea coruptie se condamna cu moartea!
Am vazut pe net executii la morte, pe stadion, in Kina! A venit unul in uniforma, fara masca si i-a impuscat in ceafa, pe un stadion plin de oameni!

Iulian Mareș spunea...

Dl. Nicola f.,
nu ati avut consilier bun; va angajati la privat si apoi erati detasat la stat!

Periamu lucica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Periamu lucica spunea...

Întrebați pe Dl Ciuca

Ein Stein spunea...

@Leon
Daca si Romania s-ar conforma directivelor cu caracter obligatoriu, vezi regulamentul mentionat mai sus, am constata ca Art.109 ar fi exact pe dos

Included are regular members of the army, navy, air force and other military services, as well as conscripts enrolled for military training or other service for a specified period.

Excluded from this group are:
- jobs held by persons in civilian employment of government establishments concerned with defence issues;
- police (other than military police);
- customs inspectors and members of border or other armed civilian services.

Daca vreo o tara ca afara poate ar fi bine sa procedam ca ei. Romania deocamdata are un stat militarizat si politienesc, poate tocmai asta nu se doreste prin regulamentul respectiv. Romania nu si nu, ea vrea altfel. Poate ne meritam soarta.


Leon spunea...

@Ein Stein, REGULAMENTUL NR.1022/2009 AL CE, a aparut dupa 10 ani de la promulgarea Legii nr.80/1995, an in care TOATE Structurile SNAOPSN erau Militarizate !
PS. Ulterior au aparut zeci de modificari ale L.80, inclusiv Statutul Politistului(civil)..!

M spunea...

@Andrei

Așa este. Eu răspunsesem unui încrâncenat! 😁

Înainte de 89 instrucția celor denumiți generic în MAI, "trupe" , adică trupe de pompieri și trupe de jandarmi erau identice.

M spunea...

Exemplu de manipulare!

Un biet om a murit din cauză că în timp ce era transportat a sărit o siguranță din ambulanță și s-a oprit furnizarea de oxigen!

Nu vi se pare grav?
Nu vi se pare incompetență?
Dar, e de la "ambulanță" și ei nu sunt "o țintă". Așa că o să vedem cum se "stinge" știrea.
Mai mult, site-ul sponsorizat masiv de guvern, dc-news ilustrează știrea cu o autospecială SMURD deși e fost una a Serviciului de Ambulanță Județean.

https://amp.dcnews.ro/seful-sanepid-gorj-a-murit-dupa-ce-a-ramas-fara-oxigen-in-ambulanta_806094.html

Sau un dentist este acuzat că și-a drogat și apoi violat pacientele. Nu mă interesează acum daca e sau nu adevărat. Eu vorba de vreo 10 reclamații. Știrea e ignorată.
Explicația dentistului este de tot hazul: am văzut că le este rău și le-am dus cu mașina mea acasă la mine și le-am pus în patul meu să se odihnească și să-și revină.

Serios? 😂

Leon spunea...

https://drpcvp.mapn.ro/press_releases/view/48

Vnvncl spunea...

Problema cred că nu este legea ci COMISIILE MEDICALE care dau cu atâta ușurință, pe diverse influențe sau ȘPĂGI, asemenea încadrări în apt limitat/inapt!

Vnvncl spunea...

Pentru cei fără relații și resurse, legea se aplică la sânge, iar pentru ceilalți... trai neneacă!

Andrei spunea...

Este vorba de asteptarile pe care le au oamenii fata de cei imbracati in uniforma, indeosebi cea militara. Fata de militarii MApN au pretentia de a fi pregatiti pentru atingerea scopului existentei institutiei Armata. Fata de militarii MAI au pretentia de a asigura respectarea ordinii publice. Ambele categorii, prin natura existentei lor, trebuie sa constituie exemplu de profesionalism si conduita sociala. Este normal ca opinia publica sa reactioneze mai intens in fata dovezilor de incorectitudine, abuzuri, delasare manifestate de cadrele MAI, pentru ca de nivelul lor de pregatire si de responsabilitate depinde siguranta personala si colectiva. Totodata, au la indemana parghiile legale necesare indeplinirii acestui scop. Pe de alta parte, utilizarea in alte scopuri a acestor parghii, din reavointa sau a lipsei de responsabilitate, influenteaza in mod direct cetateanul, iar indreptarea unor actiuni gresite presupune un lung si complicat traseu pe la judecatorie (cel mai simplu si comun exemplu, amenzi rutiere date din pix, mai ales daca se intampla in alta localitate). Eu, cu siguranta si altii de aici, am fost victima unor abuzuri gratuite, sau neprofesionalismului, sau delasarii manifestate de politisti.
Este adevarat ca MAI sunt cei mai vizibili si, uneori, sunt exagerate reactiile fata de unele greseli. Dar, la fel de adevarate sunt si unele atitudini care pot fi considerate “deviante” (vezi cazul celor doi retinuti, dusi pe camp si batuti, iar un militar a urinat pe unul dintre retinuti). Tot adevarat este ca greselile sunt cele care ies in evidenta. Un politist cu raspundere din alta tara spunea: “Daca nu apar in presa stiri despre noi, eu sunt multumit. Inseamna ca ne facem datoria.”
In opinia mea, nu este vorba de manipulare. Opinia publica priveste oamenii in uniforma altfel decat pe civili, in sensul bun. Din acest motiv, aceeasi greseala este privita altfel in functie de statutul celui care o savarseste. Datorita procedurilor specifice de selectionare si pregatire, de la militari sunt asteptari mult mai mari.

M Constantinescu spunea...

Nu ne spune nimeni cine-i la capatul lantului...

Calinmihaib12 spunea...

Einstein: militarii pensionați cu "pensie de serviciu"..!, pot cumula pensia militară cu un salariu: public(de "bugetar") sau privat..;NU contează felul pensiei: la limita de vârstă sau anticipată..!(vezi art.76,alin.1 din lg.223/2015..!),spre deosebire de prevederile legii 263/2010,art.118..!

Clawoodiu spunea...

Pentru niste fosti militari ma asteptam la mai multa rigoare. Chestorul Irina Alexe nu a fost trecuta in pensie de serviciu "ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară pe motive medicale" (cum multi bateti campii) - art. 18, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 223/2015, ci prin aplicarea lit. a) din acelasi articol, respectiv "sunt trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive sau nevoi ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale". Trecerea in rezerva s-a produs in 2016 ca urmare a punerii la dispozitie din functia de secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii. Asadar nu este nimic nou sub soare, a fost speculata o portita prevazuta in lege. Si ca ea au mai facut multi politisti iesiti la pensie la varste sub 45 ani (Cornel Gabriel Ciocoiu, fost director general al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI, Cătălin Breazu, fost director general adjunct în MAI, Direcţia Generală de Management Resurse Umane etc. etc.). Apropo, dupa scandalul cu politisti pensionari angajati ca si consilieri, subsecretari sau secretari de stat de pe vremea ministrului Carmen Dan tanarul pensionar Ciocoiu si-a dat demisia din functia publica. In prezent poate fi regasit ca sef de departament la Electrica SA, la venituri avand trecuta suma de vreo 21.867 lei/luna la gramada - salariu, tichete, plata cu ora, dividente, pensie, asta desi in formularul Declaratiei de avere salariile sunt la pct. 1.1, pensiile la pct. 5, iar venituri din alte surse la pct. 8. Si atentie, Declaratia este data cand a fost numit in functia respectiva de la Electrica SA, nu ar trebui sa contina si salariul net anual de la noul angajator... https://www.electrica.ro/wp-content/uploads/2020/11/declaratie-de-avere-interese-Cornel-Gabriel-CIOCOIU-data-la-numirea-in-functie.pdf

Andrei spunea...

Or fi facut si ei cursuri la ANI. Ce ti-e Electrica, ce ti-e MAI, ce ti-e MApN.

Alex spunea...

Destept barbat Ciocoiu asta! O fi fost electrician ....n-o fi fost?!!

Viorel spunea...

Domnule Clawoodiu, când apare o știre la TV. sau în presa online despre dumneavoastră (și aici trecem comentariile despre Chestorul Irina Alexe) dezbătute și criticate timp de o săptămână, ca polițist versat ce sunteți (că doar nu sunteți neica nimeni) ieșiți pe post, intrați în direct sau postați pe facebook și prezentați acuzațiile care vă sunt aduse și argumentele prin care cotracarați aceste acuzații. Când taci ca mutul și aștepți ca să te apere Petrică Spătaru, atunci suportă consecințele, dar nu mai pomeni că ai fost Chestor în Poliția Română fără sânge în frână și catalogat ca un molâu (mă refer la dânsa).

Iulian Mareș spunea...

Nu știu ce nevoie ar avea Electrica de el? Organiza paza și securitatea industriala?

Clawoodiu spunea...

@Viorel - bateti campii fara gratie. Initiatorul postarii face trimitere la "neterminatii clasati apti limitat sau inapti in serviciu să se pensioneze pe la 40 de ani", majoritatea comentatorilor pleaca dupa fenta iar eu intru si aduc argumentul legal, nu cel presupus si preluat din presa civila, unde autorii articolelor au o scuza - nu cunosc legisltia care reglementeaza activitatea militarilor, in general, si regimul pensiilor militare, in special. Cu ce am gresit ca am facut oarece precizari, pentru conformitate? Altfel, stati linistit, nu sunt pensionar politist versat (asta s-a vrut injuratura?), ci unul militar, obligat de vreme si vremuri ca dupa 2/3 din cariera in MApN sa ajung in curtea MAI, dar tot ca militar. Nu am iesit la pensie cu grad nici de general, nici de chestor, ci de colonel (colonel militar, nu comisar sef echivalat colonel in evidenta CMJ) si nu vad motivul pentru care sunt pus la punct pentru ca am tacut. Nu sunt inscris in vreo asociatie de pensionari, nu am intrare pe nici-un post de radio sau tv, mai deschid din cand in cand forumuri de discutii si ma minunez cand fosti militari care ar trebui sa dea dovada de mai multa rigurozitate preiau pe nemestecate subiecte de presa lansate de civili (sa le zicem neinstruiti), dar cu trimitere la pensionarii militari. Oricum, vai noua, portavocea pensionarilor militari in actualul Parlament a ajuns sa fie un fost subofiter de militie, apoi agent de politie, pensionat medical la 45 ani, mare sindicalist la SNPPC, de cateva luni deputat PSD, guralivul Coarna (in afara de liceu mai are o facultate privata de drept, la Romano-Americana, si un master la Spiru Haret). Cum deschid TV-ul trebuia sa dau de Coarna cum isi da cu parea... Apropo, admirati-i CV-ul de la CD - intre anii '84-'87 a fost si electrician exploatare statii la Combinatul Chimic Giurgiu, unde a avut o activitate specializata stiintifica-chimica (!!!), dar si sef de post IPJ Calarasi. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=74&cam=2&leg=2020&pag=0

Clawoodiu spunea...

Vedeti ca Ciocoiu este asociat in 2 SRL-uri, unul de detectivi si unul de consultanta afaceri si management, plus consultanta pentru cei care doresc accesare fonduri europene. Se si lauda ca ultima societate "dispune de o echipă de experți consultanți cu o bogată experiență în domeniu, aceștia provenind cu preponderență din sectorul de apărare, ordine și siguranță publică"... http://www.firme.info/pro-veritas-detect-srl-cui28130221/ https://www.performtime.ro/despre-noi

Huhu Rezea spunea...

Colonele, bag seamă că nu ai realizat pe ce site ai intrat... de ai început să vinzi castraveți la grădinatri.
Si nici nu ai dat cu ochii peste art. 18 din L 223/2015.
Cum disponibilizâri ne au fost în MAI, madame Alexie, chestorița neterminată pe ca o aperi, nu putea s-o tulească în politică decât in condițiile art. 18 alin(1) lit, b), adică clasata medical. Suferea de ceva anexite...
La litera a) putea să iasă doar din motive operative, dar nu poate să spună.

Viorel spunea...

Domnule Clawoodiu, da, uneori bat câmpii (adică încerc să alerg, să fac mișcare), aș încerca cu grație ca și balerinele dar nu mă lasă coloana, cervicala și balamalele mai mult decât vârsta. Nici pe departe nu am vrut să vă jignesc sau înjur cum afirmați. Însă nu văd motivul pentru care v-ați transformat în avocatul doamnei Chestor. Am specificat destul de clar în primul comentariu, ești atacat și nedreptățit, ieși în față cu argumente și contracarează pentru a nu plana asupra întregii tale (dumneaei) activități o pată în CV sau viața publică (asta este aia de la MAI....pensionată la ....). Asta dacă ai fost militar cu adevărat. Circari sau caricaturi intrați pe pile și habarniști se găsesc în toate structurile, după care urmează trasee bine stabilite. Cât despre domnul Coarnă, deși sunt militar, a făcut în calitatea lui de Sof. mult mai mult pentru polițiști decât Gl., actualul ministru al Ap. (realizări pensii militare pentru toți=0 zero) care și-a dat cu dedicație într-un an și jumătate de domnie doar o lege. Citiți și CV domnului Mr.ing.dr. Dan Băzăvan https://profesionisti.juridice.ro/dan-bazavan, după care să-mi spuneți dacă aveți aceeași părere despre unii și alții.

M spunea...

@Huhurez

Dl. Clawoodiu are dreptate. Tot ce a spus este corect ca informație. Eu, personal, evit să discut negativ despre cineva care a purtat sau poartă uniformă deci nu mă pronunț cu privire la Ciocoiu sau Breazu.

Deci, Alexe a ieșit la pensie EXACT cum spune Clawoodiu. Mai poate să confirme că portița legală care permitea așa ceva s-a închis de câțiva ani.

In ceea ce îl privește pe Coarnă, deși l-am criticat de multe ori, nu am nicio problemă să fiu reprezentat de un subofițer. Dacă eram deștept, sau daca îmi doream, eram eu deputat. Să fie sănătos!

@Viorel

Am încercat eu să intru și "nu a mai fost timp". Apoi am renunțat pentru că televiziunile nu sunt interesate de adevăr ci de scandal!

M spunea...

@Clawoodiu

Ciocoiu e un tip deștept. Cu adevărat! Cât timp își vede de alte lui, nu intră în politică și nu încearcă astfel să ne influențeze viața să fie sănătos!

Clawoodiu spunea...

Stiu pe ce site am intrat, nu obisnuiesc sa vand castraveti la gradinari, cunosc legea. Nu o apar nicicum pe chestorita, s-a invartit in cercuri inalte din minister avand protectie politica. Iar ultimile 2 functii (sper sa nu gresesc) au fost cu numire politica. Se poarta in MAI, si nu inteleg de ce, ca pe functii de secretari sau subsecretari de stat sa fie cand politisti activi, cand politisti pensionari, cand lipitori de afise, dupa cum bate vantul. Punerea la dispozitie se incadreaza la "...precum și pentru alte motive sau nevoi..." din art. 18 alin. (1), lit. a), ea fiind revocata din pozitia de secretar de stat odata cu ceva schimbari prin Guvern. Madam nu a acceptat nici-o functie propusa, asteptand intentionat expirarea perioadei de punere la dispozitie pentru a iesi in pensie. Citi-i CV-ul, a mai fost de vreo 2 ori pusa la dispozitie, stia cum sta treaba, iar a treia oara a indeplinit conditiile pentru a trece in rezerva. Cum am mai scris, a speculat o portita a legii. Cand este vorba de avantaje personale, ce mai conteaza moralitatea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La duamne scoteti-va răpăliile, decat sa va consumati bateriile ca au iesit la penzie pe baza ghiocului fierbincior ănvelind năstrușnicul cârnăcior, ca ce poate o femelă sa se dea de-a dura cu gura si pe unde-si baga moașa mâna, nu poate face un batalion de bărbațoi cu durligele de sub cămeșoi!