Un produs Blogger.

marți, martie 30, 2021

Prostia guvernanților lui Iohannis a scos in stradă tineretul din România

129 comments


Tupeul, aroganța și obrăznicia guvernanților i-au scos la protest în stradă pe tineri... cu riscul de a se contamina și de a imbolnăvi propriile familii.
Măsurile antipedemie au fost atât de ilogice încât chiar electoratul care i-a votat le dezaprobă.
In stradă este  în mare parte aceeași categorie  de cetățeni care demonstra impotriva lui Dragnea în urmă cu 2 ani. 
Printre demonstranți nu sunt pensionari sau pesediști.
Printre demonstranți se află electoratul AUR. Această formațiune politică va fi principala câștigătoare a actualei stări de nemulțumire, profitând de încremenirea în proiect a formațiunii lui Ciolacu.
Autoritățile competente nu restricționează deplasarea oamenilor sănătoși, cum au făcut de un an ai lui Iohannis, ci îi identifică, prin testare, pe cei bolnavi și le impun carantina.
Cum să restrângi programul magazinelor de aprovizionare a populației, când măsura normală ar fi prelungirea programului, pentru a evita aglomerarea din programul restrâns.
Obrăznicia cu care guvernanții și politicienii din arcul guvernamental râspund protestului generalizat în intreaga țara îi ambiționează pe oamenii din stradă. Nu este exclus să piardă puterea în câteva zile!




 

129 de comentarii:

Viorel spunea...

Problema cea mai gravă nu este că vor pierde guvernarea, ci faptul că miliardele împrumutate și cheltuite vezi doamne pentru combaterea Pandemiei, redresarea economiei, etc., se vor duce pe apa sâmbetei dacă nu iau măsuri urgente pentru a calma situația prin reducerea la minim a restricțiilor și nu amplificarea lor, măsuri care să limiteze protestele pentru a nu se extinde îmbolnăvirile. Iar dacă vor pierde puterea cred că prea puțin le pasă pentru că au din ce trăi și nu vor muri de foame. Ei pleacă, țara rămâne săracă și îndatorată iar populația va suferi. Cei ce vor veni, CHIAR VOR AVEA UN MOTIV REAL SĂ DEA VINA PE EI. Nu ca și la preluarea puterii în noiembrie 2019. Am găsit o gaură la buget de 6 miliarde lăsată de PSD. Voi cât aveți acum ?

Calinmihaib12 spunea...

1."gaura" aia de 6 miliarde de €
..era și pe vremea lui..BĂSESCU ..!
2...e campanie electorală..! (acum ,când scriu: 23:05,marți văd la tv:.."BUCUREȘTI-TV"..: niște bruneti mitingiști,unii strigând: DRAGNEA,..DRAGNEA..!),
3..e un fel de joc:"alba-neagra"
..!
4...rămâne..cum s-a stabilit..!
(..demult..!).

GO spunea...

Sa fim realisti. Sunt proteste de natura sociala. Contra intregii clase politice din ultimii 32 ani. Un fel de '89 bis.

Problema sociala a atins cote alarmante. Cu 6-7 milioane de locuitori alungati din tara de foame, nici nu se putea altfel La faza asta sunt vinovate absolut toate partidele parlamentare din ultimii 32 ani. Nu va tine smecheria ca PSD sa confiste revolutia contra actualilor guvernanti.

Greu de spus cum se va finaliza. Are sanse sa guverneze, doar cine va potoli foamea populatiei.

PS: Un tanar nebugetar absolvent de studii superioare, are salariu minim net de ... 1350 lei. Iar chiria il costa 2000 lei. De aici, judecam cu totii. Nu mai discutam de milioane de tineri care traiesc claie peste gramada in locuintele propriilor parinti.Nu au alte sanse.

Andrei spunea...

In situatia actuala, oricum ai da-o, tot nu va fi bine. Tara este saracita. Cu actuala sau cu alta adunatura la guvernare tot nu se va iesi la liman. Situatiile de criza cer oameni de "criza", ori asa ceva nu exista. Nici oameni, nici partide. Au inceput sa vina si "valorile" din strainataturi, au aparut aseara la TV, Braila, Galati, galeriile echipelor de fotbal (de masa, altfel ioc, dar avem galerii), sunt statuti, odihniti, cu chef de treaba. Peste toate, prietenii mai pun de cate o forfota sociala sa ne treaca si de UE, si de NATO.

Calinmihaib12 spunea...

..Domnilor:..lăsați-o..baltă..cu .."galeriile"..astea.., ele sunt ale..structurilor de forță..(!), utilizate: (printre altele)..pt. "tulburarea" și "destrămarea" mitingurilor pașnice:.prelungite și nedorite..de PUTERE..!
..restul..e vorbărie menită să acopere acest adevăr simplu, evident..!

Calinmihaib12 spunea...

..oarecum legat de.."proteste".
..,toată seara de marți 30.03. a.c., chiar și acum noaptea târziu: 31.03., ora: 01:11'..,la CNN-TV..se dezbate..procesul .. privind ASASINAREA lui George FLOYD și mărturia paramedicului de la pompieri..care spunea în tribunal că nu i s-a permis=de către polițiști (care îl "gâtuiau" pe victima trântită la pământ) să examineze victima .."inconștientă"/moartă..(?)..!
..e important să se REZOLVE CORECT acest CAZ ,care poate fi un precedent=din care să rezulte
PROCEDURI LEGALE, UMANE = NU CRIMINALE..de reținere și "contenție" a persoanelor..de către forțele în drept..!= în întreaga lume civilizată..!

daniel spunea...

28 martie 2021. Duminica Floriilor. Piata Sf. Petru. Vatican. Nimeni in piata. Urmeaza Pastele. Piata va fi goala. Papa cere populatiei IMUNIZARE si respectarea masurilor (restrictiilor). Peste o luna urmeza Pastele la noi. Noi avem liber la program pana la ora 2 noaptea. Nemultumiri? Daaaaaa. Patriarhul cere: "Veniti luati lumina". Cam asta este diferenta. D-le admin este o masura logica sau ilogica ?

Alex spunea...

De la A.U.R.nu poti cere nimic mai mult.Sosoceii nascuti peste noapte ca urmare a grohaiturilor madamei Sosoaca ,habar nu au pe ce lume traiesc.Exclusa din partid, madam continua lungul sir de incalcari ale legii indemnand lumea sa iese in strada si sa nu poarte masca.Sunt curios cati dintre cretinii care nu au purtat masca aseara ,au dus acasa odata cu ei si acest virus.Rezultatul se va vedea peste cateva zile cand parintii sau bunicii acestora se vor imbolnavi.
Altii si mai cretini confundau manifestatia cocalarilor cu ceea ce s-a intamplat in 1989.Nici pe departe!Nu exista termen de comparatie.

Iulian Mareș spunea...

Calin Georgescu!!!

M spunea...

Ete na! Daca deschid astia cluburile se termina cu revolta!

Vlad Voiculescu (sau Bode) il demite pe Arafat si pune el pe unul competent, poate chiar pe unul care a terminat liceul!

Striga unii in strada: "Ho-Re-Ca". Care HoReCa? Aia care vinde o camera la Marea Neagra cat una pe Coasta de Azur? Aia care iti da o cafea la colt de strada cu pretul uneia pe Champs Elysee. Aia care profita de prostia romanului care isi face vacantele in tara? Ma lasi?

Zicea cineva ca romanii sunt saraci, ca vai de ei.... Pai atunci care e problema ca se inchid magazinele?
60% din patroni au declarat ca pe langa salariu dau importante bonusuri non-salariale. 30% din firme nu platesc impozite! O tara in care hotia e regula nu exceptie.

Orice idee extremista scoate in strada partea extremista a societatii. Unele din masuri sunt aiuritoare (exemplul cu inchiderea magazinelor! Nu zic, daca era vorba de magazinele de mobila sa zicem.... era o justificare).

Ce fac guvernantii? Pai depinde de cine e la putere! Daca era PSD atunci masurile erau ca pisatul boului. Dadeau o restrictie, protestau 10 ametiti, retrageau restrictia. Si tot asa!

PNL si USR sunt decisi! Ei nu se tem de manifestarile de strada pentru ca ei au luat puterea prin asemenea manifestari, nu se tem de justitie pentru ca o controleaza, nu se tem de mass-media pentru ca au cumparat-o.

Eu doar ma uit la cine "conduce", la "vectorii de imagine". Cand o vad pe Sosoaca, sau pe Dide, sau pe Ceausescu, este clar ca nu ma identific cu ei!

Iulian Mareș spunea...

Cineva comenta si aprecia asa:
””Problema se pune daca cineva poate raspunde cu date si fapte la intrebarea:
Calin Georgescu este roman de Romania? Pe ce te bazezi?”

Eu nu stiu ce” ganditi dumneavoastra” si nici ”la ce anume va dati seama” atat de usor, insa eu ma tot gandeam ca atat de multele functii ocupate in organisme internationale nu il apropie prea mult de stilul politicianist de Dambovita si meritele lui, foarte reale, il fac defapt incomod liderilor partidelor romanesti, cu atat mai mult celor parlamentare, cu sanse mari la guvernare, soliste sau in conbinatii de cafenea.
Pentru ei dl. Georgescu nu este omul potrivit! Pentru ca nu prea este, trist dar adevarat, de Romania”!
Din aceste cauze nici nu il doresc in capul tarii…
Drept este ca nici domnia sa nu cred ca a dorit sa treaca Rubiconul facand Pact cu Diavolul!
Lucrurile raman deskise si doar viitorul ne va demonstra cat si cum dl. Calin Georgescu este/a devenit/va deveni macar 10% ”roman de Romania”. Buni sau rai, la aceasta ora, eu cred ca domnia sa nu are aliati…poate cand tara va ajunge kiar pe marginea prapastiei dansul sa reprezinte ultimul piton batut in stanca, cel care va asigura franarea, dar si escalada!”

Unknown spunea...

protestele sunt corecte legitime și îndreptățite ! aceste măsuri tâmpite nu combat pandemia ci chiar onamolifica! jos guvernul incompetent !

Huhu Rezea spunea...

Constat că sunt comentatori care nici nu s-au învrednicit să citească zicerea genială a lui Stephen King despre pandemie și tiranie.
Ca si regimul lui Iohannis, se încadrează la categoria celor care nu stiu să facă diferența.

Leo spunea...

Nu suntem simpli comentatori , ci suntem ANALIȘTI / GAZETARI , pricepuți în toate domeniile , la fel ca meșterul "7 meserii" din folclorul românesc...

micutzul spunea...

Testele au preturi prihibite pentru marea majoritate a populatiei și exact pentru cei activi in aer liber! Adică nu pentru bogați, nu pentru cei care lucrează de acasă! Ce poți să spui despre un guvern care anulează datorii de sute de milioane de euro pentru bănci dar nu oferă teste gratuite.
Austria oferă saptamanal cate un test pentru fiecare cetățean.
In ce priveste castifatorul protestelor...in nici un caz cei de la guvernare. Iar PSD in acest moment e ca mamutul cu picioare de lut. Și face pipi pe picioare....
Huhu poate ar fi bine să faci o analiză a somniferelor militare din parlament! Am avut mari speranțe că vocea noastră se va auzi in legislativ dar m-am inselat. Măcar să știm cu ce defilam. Poate ii trezim un pic!

Huhu Rezea spunea...

Cei din umbră, care păpușeresc aceste proteste, au grijă să canalizeze furia împotriva lui Arafat, de parcă el este conducătorul statului sau al guvernului.
Nu prea auzi strigături împotriva lui Cîțu sau Iohannis.

CEZAR spunea...

Nici macar cit pensia lu m-Al?
Grav....!!

M spunea...

Stephen King e un om, care are si el o idee. Nu e nici Dumnezeu, nici Iisus Hristos!
Ceilalti au si ei zicerile lor, oamenii lor geniali care vin cu lozinci la fel de geniale.

Nu inteleg de ce nu sunt mai multi oameni atrasi de gandirea de mijloc: da, carantinarea ajuta, hai sa vedem cum o facem mai eficienta si mai usor de respectat. Masca e o masca nu e o "botnita". Limitarea deplasarii inseamna limitarea contactelor. Haideti sa ne vaccinam sa scapam mai repede de restrictii!

Inteleg ca unii s-au saturat. Noi am trait toata viata cu restrictii. Daca vaccinarea e un mijloc de a scapa de restrictii ma astept ca cei care demonstreaza deja sa se fi vaccinat si sa ceara violent o vaccinare mai rapida!
Eu nu vad nici o diferenta intre astia de acum si aia de acum doi ani cu rezist. Aceeasi idee fixa: noi stim mai bine, ne-am informat de pe net, noi salvam Romania, avem o misiune mesianica, șoșoismul (în cazul de acum).
Nu ne intereseaza ce vrea majoritatea iar daca majoritatea e muta inseamna OBLIGATORIU ca e de partea noastra!
Eu vreau sa scap de restrictii. Am ales calea de a ma vaccina. Nu pentru Arafat si sigur nu pentru PNL - USR sau Johannis.

Teama imi e de niste "contra-manifestatii" pentru ca balciul sa fie suprem.

CEZAR spunea...

Sa ne vaccinam ..dar cu CEEEE???
Baa..esti narod !!!
Habar nu ai ce ai bagat in tine...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca ai invatat in cartea de Istorie contemporană chestia nasoala ca haita liberala este lacomă si criminala, ca au tras cu tunurile in natia romana, doar că cereau hrană si un petec din glia strabuna sa aiba ce munci pentru a pune țoale pe ei si hrană in gură, nu te duci in zilele noastre, ca prostii si proastele si cu ditamai gloatele sa le votezi interesele si averile, mai ales cand alti 10 ani in basism ai suferit intr-un fascism si cretinism infernal, irational si criminal, asa ca acum multi isi merita soarta si dictatura si ar cam trebui sa-si tina acum gura, caci e o mare porcarie si ipocrizie dilie sa vii acum sa-i critici vehement, dupa ce ti-ai votat ca un dobitoc si dement propriu-ti trai de rahat si starea de faliment! Nu-i vedeti, asa, din atitudini si declaratii, cu cata ura emit rautati si aberatii, un intreg arsenal, precum ca suntem fascisti, prosti si analfabeti functional, dar mai ales ca sunt ferm hotarati si ciufuți sa nu se dea sub nici o forma batuti, sa nu rezolve nici o chestiune sociala, de pensii, salarii, medicală sau orar-școlara, cu o aroganta si ingamfare de vatafi stalinisti, chiar daca se declara progresisi si mondo #rezisti! Asa s-a votat si ciocoiul nazist si săsesc, asa s-a votat in mod păsăresc si idioțesc, pe o atitudine imorala si anti statala, impotriva a tot ce inseamna familia traditionala, demonstrand ca niste babuini ca sunt cretini anti crestini si, atunci, la ce sa ne mai asteptam daca singuri calaii ni-i votam?! Puneti-i in formol si in naftalină cu dorinta debilă sa nu le mai piara satanic ființa perpetuându-li-se in Satana samanta, sa va distruga tara si natiunea romana, arză-v-ar focul gheenei, si sa n-aveti parte sa fiti ingropati in țărâna strabună, in care i-ati facut si pe eroii inaintasi, cu atitudinea voastra anti romaneasca, in mormintele lor sa se rasuceasca si sa va suduiasca ca i-ati tradat pe romani dușmănie si ură si ati pus umarul sa piară natiunea romană!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa nu va asteptati ca pesedea sa faca ceva de saftea la teșcherea pentru pentru pensiile militare, ca apoi sa fie fructificate aceste succese sociale de hoardele liberale, care ar cuantifica aceasta reusită de onoare in beneficiile lor, electorale, asa ca stiind bine aceasta socoteala ca liberalii nu vor aplica nici o masura economică, financiară si socială, putetm lesne sa intelegem si sa ne inchipuim ca o asa o sa traim si o sa murim, frate, cu toate penziile in veci inghetate! Cat despre protestele de strada, toti romanii o sa vada ca aceasta guvernare, lui Soros slugarnic supusă, nu se va da eliminata si dusa intrucat are o sustinere foarte mare de la fortele guvernamentale si armate germano-franceze si americane! I-ati votat la gramada, ca prostii voiosi? Atunci suportatile abuzurile si austeritatile si sa fiti sanatosi!

Leo spunea...

E pe post de paratrăsnet , ceea ce îi și conservă poziția....
Le convine tuturor.

M spunea...

Buuuun!

Și ce ziceți de o ieșire a lui Johannis sau a lui Cîțu care să spună că aude ce e în stradă că îi înțelege pe români și că îl demite pe Arafat cel care a trădat sfintele idealuri rezist și că, scăpați de trădător o să lase programul la magazine până la 22:00?

Entuziasm general! Aplauze prelungite. Se scandează "Cîțu și poporul"!

Supapa și-a făcut treaba!

Iulian Mareș spunea...

Grave probleme la matematică...nu știi clasa zecilor de mii.
Treci la clasa a II-a!
Te Susțin!

Burebista spunea...

Respect pentru PAPA!

Burebista spunea...

👍 Corect!

Iulian Mareș spunea...

Dar parlamentarii PNL și USR au încălcat legea participând și motivând mitingurile neautorizate, deontologule?
Exista și mitinguri ale licentiatilir și diplomaților?

Iulian Mareș spunea...

Pe surse: Angi de Călărași va fi numita în locul lui Arafat. Are liceul...ca si Cîțu!

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ!

Iulian Mareș spunea...

Pe mine ma xritica un idiotăn ca nu am Facebook! Eu i-am replicat ca am carte, dar idiotăn nu a avut și nu are cont pe www.cartea_e_utila.ro

Iulian Mareș spunea...

Asta este dovada certa de neimplicare politica..., furia oamenilor poate fi canalizate f ușor..., dacă se dorește!
Vrau alegeri anticipate pt xa compunerea parlamentului nu mai este în concordanță cu realitate! Recunoașteți vorbele argument ale lui Idiotăn nr.1?

Burebista spunea...

Degeaba testezi azi masiv pentru ca nu poți testa toată populația deodată, iar a doua sau a treia zi de la testare te îmbolnăvești de la unul care nu a fost încă testat și transmiti și tu câteva zile pana la simptome la attii, știind de la test ca ești sănătos.. Slovacia a testat masiv în noiembrie aproape jumătate din populația de 5 milioane cetățeni... Rezultatul ieri au avut 1855 cazuri noi, 95 morți... În total au avut 361000 bolnavi covid 19 pana acum și 9700 morți...
Deci testarea masiva nu a avut niciun efect...
Știți de ce nu se testează masiv în România?
Pentru ca romanii printre altele sunt și,, cei mai buni auto medici-vraci " și chiar dacă au mici simptome sau se știu ca au întrat în contact cu persoane dovedit purtătoare de covid, NU SOLICITA TESTARE, NU MERG LA SPITAL PENTRU CONTROL, ȘI DOAR ATUNCI CÂND NU MAI POT RESPIRA SAU DEJA SUNT MAI GRAV BOLNAVI MERG LA SPITAL SAU CHEAMĂ SALVAREA...
ÎN TOT ACEST TIMP DEJA TRANSMIT LA ALȚII PENTRU CA CIRCULA LIBER, MERG LA SERVICIU SĂ NU-L PIARDĂ SAU MAGAZIN ETC...
Cred ca deja fiecare dintre cei care citesc sau scriu pe aici au avut cunoștințe care au avut Covid-19 și o mare parte din ei s au comportat exact cum am scris eu mai sus..

Burebista spunea...

Slovacia cu testare masiva are 1750 persoane decedate fin cauza covid la 1 milion de locuitori, iar România care a testat mai puțin are 1223 persoane decedate la 1 milion de locuitori..
Singura și cea mai eficienta soluție ar fi o carantină totală timp de 2-3 săptămâni la nivel global plus vaccinare masivă.
Logic, nu se mișcă persoanele nu se transmite nici virusul...

Viorel spunea...

Aici este prostia pe care nu o înțelege parte din România. Vinovat nu este cel care execută ci cel care dă ordinul [vorbind militărește, în calitate de civil=persoană publică, nu-ți convine ordinul pe care l-ai primit pentru că nu este corect și legal, îți bagi piciorul în ea de funcție (nu mori de foame dacă ai reușit să ajungi pe o asemenea funcție), îți iei mapa și pleci=demisionezi), numai că domnii specificați de dumneavoastră sunt imuni (probabil din cauza vaccinului], nu văd, nu aud, nu înțeleg. Când vor înțelege va fi prea târziu din toate punctele de vedere.

Huhu Rezea spunea...

La fel de ilogic au gândit si Iohannis si Orban.
Au permis intrarea in tara a diasporenilor infectati.
Au trimis sclavii pe plantații in Germania.
Nu au vrut să testeze masiv, pentru ca idea a venit de la Firea.
Nu au testat pentru a putea tine alegerile in sept.
A fost mai facil pentru ideile lor tiranice să carantineze intreaga populatie.
Se dovedeste câ există cam 1/3 din populație care nu stie să evalueze un risc pandemic.

micutzul spunea...

Eu spuneam că ar fi bine să se testeze pentru anticorpi inainte de vaccin. Și asta fiindcă până acum sunt 90 de infectati și morți după vaccinare. Adică 90 de morti. Sunt asimptomatici care au virusul si fac vaccinul. Nimeni nu garantează nimic.

Huhu Rezea spunea...

Guguștucii manipulati se cunosc de la o poștă; ei striga împotriva lui Arafat, nu impotriva lui Iohannis, Orban sau Cîțu.

Huhu Rezea spunea...

Micutzul
Din 2 160 000 vaccinați au murit 90...100 oameni în Romania.
Se compară cu 24 000 de morți din 960 000 de infectati?
Da, poate că unii nu ar mai trebui vaccinați, dar cine poate să-si asume riscul.

Cezar spunea...

90% omorîți in ati..tratati gresit

Cezar spunea...

Ciomu....sa.ti lipeasca un deget..sa faci si tu... Pipi din picioare ca baietii

anonim spunea...

• Ultrași doar cu numele! Șoșoacă a bătut singură mai mulți jandarmi decât toți ultrașii la un loc;
• Primarii de sector schimbă bordurile cu unele moi, ca să nu-i doară pe jandarmi;
• Un jandarm se plânge că Șoșoacă i-a furat pulanul și nu știe ce a făcut cu el;
• Surpriză pentru un protestatar luat cu duba: pe bancheta din spate dormea ministrul Bode;
• Șoșoacă a învins. Guvernul dă înapoi și lasă șaormăriile deschise și după 22:00;
• Cele mai multe incidente au fost la Caracal, unde manifestanţii au dat foc la măşti fără să le dea jos de pe faţă;
• Șoșoacă n-a vrut protest la Victoriei, ea insista ca de la Unirii să se plece spre Dristor-ul de la Tineretului;
• Piteștenii au scandat „Afară cu ungurii din țară“, convinși că Arafat e ungur;
• De rușine, suporterii dinamoviști au pretins că sunt suporteri FCSB, că pe ăia nu-i știe nimeni;
• Ion Rădoi și sindicaliștii de la Metrorex au fost alergați de protestatari, că au venit cu mâna în cur și n-au adus merdenele.

Andrei spunea...

Ca sunt astia de-acum sau altii, situatia creata de pandemie depaseste capacitatile de gestionare, nu numai in Romania. In afara de complexitatea si mutatiile ulterioare ale virusului (care au ridicat si ridica, in continuare, mari semne de intrebare in privinta originii acestuia), intreaga lume se confrunta si cu situatii economice incerte. Despre dificultatea situatiei si recurgerea la masura carantinarii persoanelor si comunitatilor, dupa caz, iata ce spun medici romani din Ro si din strainatate:
“Pandemia cu virusul SARS -CoV-19 sau COVID-19 a dus la o situație ce nu a mai fost întâlnită până în prezent, în care contactele umane, întâlnirile fizice, călătoriile și socializarea s-au redus drastic, ca masuri de prevenție impotriva răspândirii virusului. A devenit imperios necesar găsirea unor căi prin care oamenii să facă schimburi utile de informație și de bune practici, în scopul unor acțiuni concrete de intrajurorare, atât în țară cât și în diaspora. Aceasta secțiune conține articole, traduceri, noutăți pe teme medicale cât și informații actualizate despre evoluția crizei coronavirusului în România, în statele europene și în lume.” (https://vocea.reteauadesolidaritate.com/forum/).
Iar o scurta descriere a “retelei de solidaritate” este prezentata aici: (https://cursdeguvernare.ro/reteaua-de-solidaritate-platforma-unde-colaboreaza-medici-din-tara-si-diaspora-aflati-in-prima-linie-a-luptei-impotriva-covid-19.html)
https://reteauadesolidaritate.com/category/criza-covid-19/

Nu Arafat, si nici Tataru nu au inventat masuri si restrictii, ei au copiat din experienta altor tari (de reamintit faptul ca tarile din vest au fost lovite de pandemie cu 1-2-3 luni inaintea Romaniei). In ce priveste posibilitatile financiare, organizatorice si de alta natura pentru aplicarea acestor masuri este alta poveste. Oricum, cu siguranta nu ne putem compara cu multe din tarile occidentale si care, cu mici exceptii, se confrunta cu probleme asemanatoare.
Printre masurile care ar asigura o relativa libertate de miscare se numara asa-numitul “pasaport verde”, certificatul scris sau digital care atesta efectuarea vaccinului. Masura este agreata de Comisia Europeana si de majoritatea tarilor UE, cu exceptii precum Franta si Germania. De curand, (29.03), 13 tari UE cu domeniul turistic dezvoltat au analizat si au convenit, de principiu, asigurarea libertatii de deplasare pentru turistii posesorii de “pasapoarte”, cei care au avut Covid, iar pentru ceilalti efectuarea de teste la granite/aeroport. Ce ar insemna adoptarea oficiala a acestei masuri, la nivel UE? Butoi cu pulbere.
Pe de alta parte, tot mai multe persoane sunt constiente ca fara o dovada a vaccinarii va fi greu sa interactioneze atat in mediul social, cat si in cel profesional. Deja sunt tari in care nu intra meseriasul in casa daca nu are vaccinul facut sau test negativ.
Peste toate, avem guvern slab, da multe rateuri, inclusiv de imagine. Cred ca din vremea lui Nastase nu mai avem guvern cat de cat rezonabil, cu alura de executiv. Dar atunci PSD avea o majoritate clara, iar cand vorbea Nastase se facea liniste in sala. Cand este un guvern format prin mixarea unor partidulete se fac o sumedenie de compromisuri, nu ai coeziune, si nici putere. Un caine ciobanesc va fi intotdeauna mai bun paznic la stana decat zece cotarle, cu exceptia renumitului “Mitica buze-reci.”

Cezar spunea...

🤣😜🤣🤣🤣🤣🤣😜
Bravo..baa

anonim spunea...

medicul "incompetent" si pacientul "atotstiutor"
-Ai fost la medic? Ce ti-a spus?
-Aici scrie ca am covid.Am dat de un prost,i-am aratat horoscopul si nici nu s-a uitat la el

y spunea...

După ce în plin sezon rece (culmea) cazurile de gripă botezată Covid -19 începuseră să scadă și mult anunțatul „val 3” nu mai sosea, guvernul meu, inexplicabil (sau poate foarte explicabil), a hotărât brusc să reintroducă focarele (care au fost scoase în octombrie 2020 pentru că oricum lucrurile erau sub control acolo) în calculul ratei de incidență, rezultatul fiind o creștere forțată, artificială – din pix – a acestei rate. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe hotărârea guvernului, că au și introdus restricțiile ilogice, care la o simplă analiză se poate arăta că vor duce la o creștere a infectărilor (intenționat oare?).
„Facem asta ca să nu îngrădim restrictiv acele localități care au izolarea sau respectă indicațiile tip izolarea sau carantinarea. Când avem transmitere în comunitate, acela e indicele și luăm măsurile în consecință", a adăugat ministrul Sănătății.” (Nelu Tătaru)
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/de-ce-sunt-scoase-focarele-cand-se-calculeaza-rata-de-infectare-explicatia-ministrului-sanatatii-1385680
https://www.g4media.ro/rata-de-incidenta-covid-va-fi-calculata-cu-tot-cu-infectarile-din-focare-propune-oficial-comitetul-national-pentru-situatii-de-urgenta-la-prelungirea-starii-de-alerta.html
https://oficialmedia.com/inventatorii-de-boli-jorg-blech-orice-om-sanatos-e-un-posibil-pacient-cu-conditia-sa-fie-facut-sa-creada-ca-e-bolnav/

Începe să pară destul de evident faptul că toate măsurile de constrângere adoptate de guvern au de fapt alt scop, ele urmăresc o altă agendă și nu este una medicală sau de sănătate.
Aici se inscrie și recenta încercare de modificare a legii poliției militare sau și mai recentul proiect al guvernului meu, care insistă pe tema asta:
https://www.national.ro/social/ciuca-revine-intreaga-armata-va-avea-atributii-de-control-a-populatiei-716529.html
https://www.news.ro/externe/garda-nationala-a-sua-ramane-la-capitoliu-pana-la-sfarsitul-lui-mai-1922401810002021031320057697
https://filmehd.se/the-siege-stare-de-asediu-1998-filme-online.html

Pentru un vaccin „superb” și „sigur”, chiar și 9 morți sunt foarte mulți. Și asta pe termen scurt, deoarece pe termen mediu și lung nu există nicio garanție. Iar nu toate decesele postvaccinare sunt și raportate sau înregistrate, deoarece nu se fac autopsii și lucru curios, dacă ai murit după vaccinare, atunci sunt de vină „comorbiditățile”. Iar dacă ai murit înainte de vaccinare, indiferent de câte comorbidități ai sau câte teste RT – PCR au fost negative, atunci te-a omorât Covidul! Și nici măcar în acest caz nu se fac autopsii, deoarece poate află careva adevărul. Plus că rata de mortalitate în ATI este de peste 80 % cea mai ridicată din ue (Italia doar 30% de exemplu). Și asta este fără a număra și efectele adverse. Să fim foarte atenți de unde sau de la cine ne luăm lumina.
https://ziaristii.com/superficialitatea-infectiile-nosocomiale-si-nerespectarea-procedurilor-motivele-pentru-care-rata-mortalitatii-covid-la-ati-este-tripla-romania-fata-de-occident/

https://www.youtube.com/watch?v=X29lF43mUlo (nu, nu este Georgescu Călin)

Alex spunea...

Daca s-ar reusi testarea in masa, se va observa(probabil) ca numarul persoanelor infectate cu noul Covid sa fie atat de mmare incat restrictionarea miscarilor acestora sa duca la carantinarea a peste 40% din localitatile tarii.Nu cred ca se va gasi o forma prin care miscarile celor sanatosi sa nu fie restictionate.Asta ptr.a ajunge la ceea ce a spus mister King.Dovada cea mai buna sunt manifestatiile din zilele anterioare la care sigur ca au participat chiar unii care legal erau in carantina, si pe care nimeni nu i-a intrebat despre acest lucru.Vrand nevrand cei sanatosi au interactionat si cu persoane infctate desi miscarea lor era restrictionata dupa ora 22.Cum testarea in masa nu va fi facuta niciodata,masurile luate impotriva celor ce incalca legea trebuie sa fie mult mai drastice.Despre tiranie nici nu poate fi vorba.Am citit undeva pe Facebook ,ca pe timpul ciumei la noi in tara in urma cu o suta si ceva de ani,cei care fugeau din carantina erau de multe ori executati.Aceasta este tiranie! Nici mie nu imi plac actualii guvernanti ,dar multe dintre masurile luate au fost identice cu cele ale tarilor din intreaga lume.Indiferent ce partid ar fi fost la putere ar fi facut acelasi lucru.Nu avem nevoie de sosonei ,aurei si alte creaturi mizere.Nu ne reprezinta.Manifestatiile din aceste zile au scos la inaintare toate ciurucurile din unele localitati.Sunt curios cati au lucrat,lucreaza sau au avut vreodata de gand sa munceasca pe undeva.Galerii de ultrasi transformate in manifestati.Ce sa ceara zurbangii? Libertate?! Pai nu vad ca sunt mai liberi ca niciodata ?Cred ca este prea multa libertate.La Cluj dupa ora 22.30 poate mai devreme nu a mai miscat nimeni.Oamenii au stiut ca dupa 22 sunt restrictii si au plecat acasa.Cativa intarziati au fost amendati.Punct!Probabil la Cluj or fi fost mai multi licentiati ?!.Sosocii si aurarii nu prea au fost prezenti.Cat despre amenzi ce sa mai discutam? Sosoaca le-a explicat clar ca nu le plateste.Puterea exemplului!

ACID spunea...

parerea mea...un an de restrictii e prea mult...de acord cu strada...sunt doar stiri confuze+strigoii de serviciu (mahler,musta, marinescu, etc...de barbosul acela penibil cred ca am scapat ... samd)... sa-si faca meseria pentru care sunt super platiti ,de la 15000 in sus...desi gafeaza : oameni arsi,legati,dezinteres , ,,sex'' prin debarale ...n-a platit nimeni...NU sunt ingerii din linia intai...sa dea sfaturi prin mass media pentru imunitate naturala,aer curat,un sfat din suflet...doar ingrozesc auditoriul..pune masca,stai in casa,departeaza-te la sute de metri de oricine,fa injectia...sa mearga ,,fluturasul'' de salariu...nicio raspundere,nicio empatie...cinic,sinistru... p.s. : am avut covid si totusi sunt optimist...va trece fara isterie...

Iulian Mareș spunea...

În seara asta Ciolacu, îmbrăcat în greaca rosie-bleumarin-verde fluorescent va conduce coloana protestatarilor la Gu_Wernerul Mău și la Idiotăn-ul care ne spunea ca votarea nu implica riscuri!
Dragnia va seconda cu o portavoce..., iar Ceaușescu ii va arata lanțuri lui Cîțu!
Cântaciosul Karina plânge după contractele cu primăriile Ciumei Roșii, iar Țurcanu behăie ca vrea și ea 4-5 pulane și o amendă dură și cu kitanta umedă!

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%!

M spunea...

#Iulian Mareș

O confruntare între Șoșoacă și Angi. 😁😁

Totuși trebuie să remarcați că fără bani băgați în stradă sunt cam tot atâția câți adunau și reziștii (fără sprijin).
In rest, cam aceleași arme. Mai nou au apărut și demonstranții omorâți de jandarmi. 😂😂😂

M spunea...

@Alex

La asta se rezumă lupta politică!

Nu uitați (rotunjesc cifrele): au venit la vot 30% din români, deci actuala putere este susținută de 15% din populație.

La manifestațiile de acest gen participă cam aceeași categorie de oameni. Să spui că ăia de acum doi ani erau frumoși și liberi și ăștia sunt fasciști și huligani este o imensă mizerie!

M spunea...

Poate cineva să dea un exemplu de țară care reprezintă un succes bazat strict pe testare?
Puteți sunt Hong Kong sau Israel dar nu uitați de lockdown sau de campania de vaccinare.

Rămân să cred că doar vaccinarea ne scapă de restricții! Culmea e să nu fii de acord nici cu restricțiile dar nici cu vaccinarea!😳

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Petrut spunea...

In zilele premergatoare momentului 22 Decembrie 89 cu un scop asemanator una din subunitatile Unitatii mele facea cam la fel...

Iulian Mareș spunea...

Culmea este ca motorul cu apă a fost inventat de un roman din Vaslui pt că acolo era exces de apă! 🤣😜🤪

Calinmihaib12 spunea...

.."discursul" unora privind alegerile din dec.2020..cum că
acestea..nu trebuia să se petreacă, vezi Doamne,din.. "cauza pandemiei"= este cel puțin ipocrit..!= pt.că TOATE țările din lumea civilizată..în 2020 și-au desfășurat alegerile programate..!
..Totodată "critica"(?) actualei "guvernări"..iarăși este = cel putin = IPOCRITĂ..=pur și simplu din cauză că.."câștigătorul" alegerilor:PSD = NU A VRUT SĂ-ȘI
ASUME RESPONSABILITATEA.. GUVERNĂRII ROMÂNIEI..în actuala situație..!(..și EA..menținută "incertă"..! din cauza "secreto maniei"ancestrale a POLITRUCILOR văzuți și "nevăzuți"..!
PSD= având"majoritatea",trebuia să se ducă la COTROCENI: la consultări (cel puțin ="de ochii lumii= și a propriilor votanți ..!),să propună un PREMIER și să vedem..ce se dorește..!!,ceea ce PSD = NU a dorit să facă..!.?.!, confirmând că nu vrea GUVERNAREA ..(nici ATUNCI..în 2019 și 2020, ..și nici ACUM..în 2021..!
Secretetomania..(în context..)
se referă la "originea" și "caracteristicile.."virusului".? "ucigaș"..ascunse "prostește".. DAR INTERESAT,în scopul MANIPULĂ RII PPOPULAȚIEI..care nu știe ÎN CLAR=..cu ce se confruntă..și astfel..reacționează: HAOTIC,.. din cauza FRICII INDUSE SISTEMA TIC..,PROGRAMATIC..!,rezultând: ceea ce vedem acum în stradă..și pe "ecranele"..MEDIA..!

Skoda 4x4 spunea...

Nota 10...magna cum laude..stai jos !

Skoda 4x4 spunea...

Corect

Calinmihaib12 spunea...

Călugăr:..prin martie-aprilie 2020 scriam aici că.."virusul", (="plandemia"= un termen mai nou, care nu-mi aparține..) va afecta "HO-RE-CA",..și"industrii le risipitoare de bani..!= cam ce se întâmplă..de o "bună"= REA vreme..încoace..!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

Andrei:..A NĂSTASE a început "degringolada" din armată..,și de pe.."autostrăzi" (..unde e miliardul-jumate de dolari / 50 km. de autostradă..?)..!?!

Calinmihaib12 spunea...

PETRUȚ:.. (re)-vezi filmul: "Z", realizat de Kosta GAVRAS, prin anii..'70..!= care prezintă "tehnicile"..de acțiune a autori tăților dintr-o țară..împotriva demonstra(n)țiilor politice(ci), sindicale(-i)..!

Calinmihaib12 spunea...

PETRUȚ:.. (re)-vezi filmul: "Z", realizat de Kosta GAVRAS, prin anii..'70..!= care prezintă "tehnicile"..de acțiune a autori tăților dintr-o țară..împotriva demonstra(n)țiilor politice(ci), sindicale(-i)..!

Huhu Rezea spunea...

Discursul dumitale este de o ipocrizie grețoasă.
Au falsificat datele pandemiei pentru a se ține alegerile din septembrie.
Ai uitat de propaganda mizerabilă antipee- see- dee a lui Iohaniis, atât în campania electorală căt si după alegeri, când, practic , i-a eliminat de la discuțiile pentru formarea guvernului.

Leo spunea...

Prin anii 80 , era foarte cunoscută legenda urbană conform căreia , un milițian din Argeș , plut. la circulație cunoscut sub numele de LINGURIȚĂ , s-a autoamendat pt. o contravenție de circulație.
Azi , legenda se repetă dar la nivel mare de ministru. Ministra RALUUU , a cerut să fie amendată pt. nepurtarea măștii. Ba chiar a implorat asta...........
LINGURIȚĂ & RALUUU două legende vii.........

Leon spunea...

Asazi a fost promulgata Legea nr.57/2021, care prevede ca :
"Monitorul Oficial în format electronic, Partea I și a II-a va fi disponibil în mod gratuit, liber, permanent și accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare. "(Agerpres)

y spunea...

Felicitări. Astfel de mesaje ar trebui făcute publice atât de medici cât și de mass-media, dar asta nu se va întâmpla atâta timp cât li se va acorda în continuare acel spor de gripă sezonieră, denumit spor Covid, iar personalul medical nu va fi obligat să-și facă publice, în mod transparent și ușor accesibil, declarațiile de interese.
Și eu cunosc persoană de 80 de ani (fără boli asociate, doar HTA și tiroidă) care a trecut cu bine prin boală, a avut toate simptomele, dar nu a zăcut la pat și s-a tratat acasă, atât tratament medicamentos început de la primele simptome dar și cu clasica supă de pui și șadou de ou cu miere.
Oamenilor trebuie să le fie insuflat calmul, optimismul, gândirea pozitivă, rațională, încrederea în ei, și nu insuflată teroarea psihică și panica indusă de un de zile prin mesaje morbide, isterice și panicarde. Ei trebuie să știe că foarte mulți au făcut această gripă botezată Covid (mulți fără simptome), au trecut prin ea și s-au vindecat cu tratament clasic de gripă, cum se tratau și în anii trecuți, dar și că trebuie să acorde mai mare atenție întăriri sistemului imunitar în această perioadă. Medicii ar trebui să le spună că există scheme de tratament medicamentoase, și că totul trebuie abordat cu încredere și echilibru și cu monitorizarea evoluției bolii și a simptomelor și cum să procedeze în diferite situații, mai ales celor cu obezitate sau cu diabet ori alte comorbidități care pot face forme mai grave și că da, se mai și moare din păcate.
Este regretabil că ceea ce ni se prezintă la tv de un an de zile și modul cum este gestionată situația, pare desprins dintrun ev mediu întunecat și poate mulți oameni au murit cu zile, inutil, când puteau fi salvați.

M spunea...

Președintele Macron anunță carantină totală în Franța. Școlile vor fi închise, iar circulația după 19:00 va fi interzisă.

Spania impune masca obligatorie în aer liber în toată ţara. Amendă de până la 30.000 de euro.

Comparativ, Cîțu al nostru eb chiar de treabă! 😁
Dar, nu e așa, e o conspirație mondială și toți politicienii se grăbesc să fie înjurați!

Nu vreți restricții? Vaccinati-vă!
Simplu, chiar și pentru analfabeții funcțional. 😂

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:pot să-ți înțeleg opțiunile
politice,dar lipsa de obiectivi tate, eludarea adevărului și agresivitatea..sunt..cam...
.."nelalocul" lor..!
Am scris de mult TIMP că PSD și IOHANNIS:..sunt un..CUPLU..❤��..care.."prostesc" pe..PROȘTI, NAIVI..!(excepție:cei INTERESAȚI ..!!).
..ți-amintesti când Iohannis striga că "vrea guvernul lui".. în situația în care președintele ..ar trebui să fie "neutru"..!, dar el știind "asta": totuși.. făcea campanie..și contra-campanie ( în "partidă-dublă" = serviciu dublu)= atât "PNL"-ului,..cât și..PSD-ului.!(=adică TOȚI sunt= UNA..!).
..CONFIRMAREA celor de mai sus:
..vine,încă o dată, AZI: 31.03.
2021,când tovarășul IOHANNIS a promulgat o lege privind.. "CAUȚIONAREA" evazioniștilor fiscali să fure..ÎN CONTINUARE.!
..Restul:..vorbe în vânt,..și.. în condițiile date..,..un VIITOR SUMBRU..pt..ROMÂNIA..!
..iar ce se întâmplă în stradă, e cam ce se întâmplă..si pe scena politică:.. 2 "găști" politice..SIAMEZE ..se.."bat",.. "cei de pe margine"..injură, strigă,scuipă,..sau aplaudă, iar
..în stradă =..cam la fel.., numai că "cei de pe margine" = sunt "infiltrații"= cu MISIUNE ..,SPORTIVI,TRĂGĂTORI..și .."la fiare",..aruncători de pietre= în DUPLEX..cu "forțele de ordine"..!

Andrei spunea...

Degringolada a inceput in timpul responsabilului cu foile de parcurs de la Canal, papion bal de cristal, care spunea ca nici el nu are salariu mare, i-a cerut fi-su bani sa-si cumpere palton si n-a avut de unde sa-i dea, deci trebuie sa inghitim in sec.
Oricum, am facut referire la Nastase din perspectiva prestantei si glagoriei. Ca a facut si nefacute, sa-i multumeasca neveste-sii, ea nu se mai satura.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se strigă in stradă: ,,Vrem anchetă natională pentru starea ilegală!'' Strig si eu: Vrem anchete speciale pentru mortii din spitale!

Iulian Mareș spunea...

Tu kiar nu știi? Întreabă pe Clotilde Armande, primăria sectorului 1!

Iulian Mareș spunea...

A cerut și 69 de pulane în agora!

Calinmihaib12 spunea...

Y:..OK..!..👏..🤝..☕..🌝..🌲..!

Calinmihaib12 spunea...

Andrei:..e o variantă aceptabilă
și nu neg inteligența (perversă, arogantă=peste măsură,predispusă la..ironizarea cu orice preț a interlocutorului,..etc.) și "prestanța":..care în parte..e un "dat"..natural,genetic..și concomitent:..și o ținută câștigată..prin efort personal..!
..cât privește "rolul"=nevestei (=eventual negativ, dominant, imperativ) în acțiunile și faptele personajului politic, oricine ar fi acela, în acest caz: eu nu cred că se susține, pt.că ar contrazice inteligența și..prestanța personajului..!

Calinmihaib12 spunea...

..cine mai crede că președintele nostru e "apolitic", neutru..,(se) înșeală amarnic..! în contextul situației că adesea președintele declama silabisind, ostentativ, provocator, că vrea ..gu-ver-nul..său..!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat,
Exact asa trebuie procedat!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
dar ce adanc cugeti! Se vede ca nu ai cont pe www.cartea_e_utila.ro

Iulian Mareș spunea...

Declarati COVID!

Iulian Mareș spunea...

Daca ai sti cine sunt agitatori, cei care ataca jandarmii pt ca acestia sa raspunda in forta si sa fie batuti si descurajati protestatarii pasnici! Din iarna lui 2012 sunt din acelasi loc...

Iulian Mareș spunea...

Leon,
te-ai referit la PL-x nr. 57/2021
Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea LEGII nr.60 din 23 septembrie 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice?

Margarit Fernand spunea...

Respectele mele pentru acest comentariu!

M spunea...

Fara organizare si sustinere materiala protestele se vor stinge in cateva zile.
Nu ma bucur, nu imi pare rau. Sunt consecvent cu mine insumi: daca acum doi ani nu am fost de acord ca un guvern se schimba prin atacurile repetate ale unei minoritati galagioase tot asa si acum!

Nu cred ca se puteau lua alte masuri (ma refer la esenta lor). Nu conteaza cat erau explicate.

Ar trebui poate scoase toate restrictiile, instituirea unui plafon maxim de servicii medicale gratuite astfel incat cei care ocupa un pat la ATI sa plateasca acest serviciu si, in rest, sa lasam selectia naturala sa isi faca treaba!

Iulian Mareș spunea...

Candva aveam si voie, azi a fost interzis, ca un proscris ...:

”...................
Unde-i Ion, copilul meu
Care m-a iubit mereu
Care nu s-a dus cu dușii,
Care s-a bătut cu rușii?
Cine să-mi răspundă, cine
Țării tale nu-i fu bine
C-au venit oștiri străine
Precum, noaptea nopții vine.
Ne-au scos morții din morminte,
Ne-au distrus biserici sfinte
Și apoi ne-au dat pe noi
Cu un secol înapoi.
Și în tine Ioane dragă
Au pus potera să tragă
Tu te-ai stins netemător
Și privind în ochii lor.
........................
Uite vremea cum mai trece,
Vine ceasul doisprezece,
Nu putem continua
Fără de Maria Ta”

Leon spunea...

NU Iulica, la Legea nr.57 promulgata ieri de Presedinte ; cred ca se va publica astazi in MO..!
Sa vedem daca putem accesa gratuit legislatia publicata in MO..!!

M spunea...

@Iulian Mareș

Agitatorii pot fi identificați. Scoaterea lor din mulțime depinde de colaborarea "mulțimii".
Dacă cei care protestează pașnic se delimitează, se îndepărtează, agitatorii sunt săltați și treaba se termină repede.
Vă dau exemplul din 10 august unde au fost agitatori dar mulțimea s-a solidarizat cu ei ba chiar i-a protejat (părerea mea că au făcut-o intenționat pentru a provoca o reacție în forță).
Se mai încearcă uneori interceptarea lor pe drum, înainte de a intra în mulțime. E destul de delicat pentru că se sprijină unul pe altul și răcnesc: "dar nu am făcut nimic!" ceea ce, să fim corecți, e adevărat la acel moment (vezi incidentul recent din Constanța).

Evident și "relatarea" poate contribui la imagine. Una e "un protestatar a fost ridicat de forțele de ordine" și alta "un tânăr care nu făcea nimic a fost trântit brutal la pământ și încătușat. Scenele cu brutalitățile forțele de ordine au stârnit indignare!" 😁 Asta, ultima, e de la televiziunea care iubește infractorii: Antena 3.

Iulian Mareș spunea...

Vrem sa ne vaccinam însă ministrul sănătății o freacă la rece și nu aduce vaccinuri în tara, pe lângă faptul ca este atât de prost încât nu contribuie la bună funcționare a centrelor de vaccinare.

Periamu lucica spunea...

Hai ca generalul Ciuca , a reusit sa va păcălească .cu plx199, pai zicea ca din aprilie intra in vigoare.

HALA spunea...

Nu mai dezinformați, vedeti ca în Franța nu e tocmai cum spuneți D-voastră iar în Spania nici vorba de interdicțiile ca la România. În schimb se testează, se vaccinează, se îngrijesc bolnavii, nu sunt încuiați în saloane, personalul medical nu vine la spital ca la parada modei și pleacă acasă istovit de munca. Explicația nu consta doar în superioritatea economica ci și în contextul istoric in care s-au șlefuit conștiințele oamenilor, călite inclusiv la focul închizitiei nu blegite la permisivismul doctrinei pravoslavnice cu prea binecunoscutele ei neîmpliniri.

Gigi spunea...

I.Mares👏👏👏Pentru noi,pt.poporul român, poezia a fost,este şi cred cã va fi valabila mereu! Iarã titlul art.de fatã este valabil atât in trecut,acum,dar cred cã şi pe viitor,din pãcate!

Gigi spunea...

La noi,nu este nevoie,treaba aia o facem chiar noi😀😁

Viorel spunea...

„15 milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson, distruse din greşeală de angajații de la o fabrică din SUA De Mihai Toma, Joi, 01 aprilie 2021, 10:13. Ultimul update Joi, 01 aprilie 2021, 10:46 Lucrătorii de la o fabrică din Baltimore, SUA, nu au respectat protocolul și au combinat greșit substanțele, contaminând cel puțin 15.000.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson. Autoritățile federale au recunoscut situația și au atribuit incidentul unei „erori umane”, a notat New York Times.
Citeşte întreaga ştire: 15 milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson, distruse din greşeală de angajații de la o fabrică din SUA”.
Întrebare: ȘI DACĂ NU SE DESCOPEREA „EROAREA UMANĂ / NU AU RESPECTAT PROTOCOLUL ȘI AU COMBINAT GREȘIT” ȘI SE VACCINAU 15 MILIOANE DE AMERICANI, CE SE ÎNTÂMPLA OARE ? Poate și de la astfel de informații / cazuri multe persoane refuză să se vaccineze.

Calinmihaib12 spunea...

"Trolii"..sunt.."la lucru"..!

Iulian Mareș spunea...

Acum ai aflat asta? 👍🤪🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Lucica, plesni-ar mortului bășica in cortul cu pisica, era bine azi sa promulge acel PX dintr-un simplu pix, ca ne multumea tot restul zilelor cu mama păcălelilor, ca un tril de ciocarlie de întâi Aprilie! Nu e clară ca nu e nici o socoteala, pana nu se da o dezlegare pentru o noua Lege a penziilor militare?! PLX 199 e doar o cloșcă pe ouă răsclocite, sa ne incite si excite puianele, cu gandul ca o sa vedem din ouă iesite si pasaroaiele!

Iulian Mareș spunea...

Treaba murdara? La propriu sau la figurat?
Curățat scrumbie este bine?

M spunea...

@HALA

Dacă mă acuzați, veniți cu dovezi! Eu nu sunt acolo, am luat din presă.
Franța:
https://www.france24.com/en/video/20210331-macron-to-address-the-nation-as-france-s-epidemic-surges-new-restrictions-expected

Spania
https://www.lefigaro.fr/flash-actu/espagne-le-masque-obligatoire-meme-a-distance-sur-l-ensemble-du-territoire-20210330

Am găsit în Le Figaro (stau mai prost la limba spaniolă)

Acum aștept linkuri în care să îmi dovediți că am "dezinformat"!!!!!


@Viorel

Se pare că fabrica respectivă era în curs de avizare deci "șansa" ca vaccinul să ajungă pe piață era destul de mică.
Spre deosebire de domnul Hala eu dau și sursa: New York Times:
"Johnson & Johnson reported the mishap to federal regulators, who then started an investigation that has delayed the authorization of that plant’s production lines."

Eu nu văd altă șansă decât să ne vaccinăm. Sau 😁 să ne încredem în selecția naturală. Parcă se zicea că suntem cam mulți pe pământ!

@Iulian Mareș - aduc atâtea vaccinuri câte ne dă UE. 😁 Măcar dacă toți cei peste 65 de ani s-ar fi vaccinat în etapa a 2-a. Din păcate, am impresia că au fost și cel mai ușor de manipulat.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cazarmarul spunea...

Nu înțeleg de ce postați acel citat pe fond negru, imediat după articolul de fond... Stephen King nu este vreun imunolog sau măcar filozof de categoria "din puțul gândirii", ci este un scriitor de romane horror... Ori el vrea materie prima pentru scrierile sale...

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ: postarea de la ora 14:23',e..la care din posturile mele(cea de la ora:01:..,sau cea de la 14:20)..?:pt.că.."pare"..o "punere în scenă"..altfel decât cea..naturală..,cronologică..??(întrebarea e 99.99 %..=RETORICĂ și de.."amorul..ARTEI"..!)

Iulian Mareș spunea...

M,
În iarna 2012 agățători, cei care aruncau cu gardurile metalice în scutieri, aparțineau unui serviciu și erau conduși de un șef mare; scutirii nu si-au dat seama la inceput și le-au cam dat la cârcă, apoi purtarea fesulyi negru era parola! Cei cu fes agitau și când scutirii săreau ei se insinuau în mulțime, iar cei tocați erau fraierii! 😜🤣👍

Burebista spunea...

Eu zic sa nu ne mai facem vise cu Plx 199 anul asta.. Trenul a fost pierdut în 2019 și chiar anul trecut pana la alegerile locale, când din cauza unora din conducerile asociațiilor sau a celor care au participat ca invitați, gen Neacșu etc. , Plx 199 a fost blocat la comisia de apărare și nu a mai ajuns în plen...

M spunea...

@Iulian Mareș

Asa o fi! Nu zic nu! Dar, din experienta stiu ca nici jandarmii nu sunt toti ca unul. Sunt unii cu simpatii la PNL, altii la USR sau AUR. Un consemn cunoscut de 300 - 400 de oameni mai devreme sau mai tarziu "rasufla".

Da, este posibil sa fie agitatori de meserie. Au fost vazuti si chiar retinuti cu statii de emisie cu micro-casca. Pana la urma e posibil ca legendarea sa fi tinut!

Uneori chiar cei sub acoperire au cazut la mijloc si si-au mai luat-o. 😂 Pe de alta parte au fost extraordinari cand au salvat-o pe jandarmerita inconjurata de animalele alea. Bun, toti au trebuit apoi retrasi si inlocuiti cu altii... dar au scapat-o probabil de la ceva muuuult mai grav!
Culmea e ca trepanatii nu inteleg asta. Imi explca unul doct ca: "ati vazut? a doua zi nu avea nimic. S-a prefacut!" L-am intrebat cum dracu sa te prefaci ca iei un sut in cap? A facut spume de indignare: "nu noi, noi eram pasnici, galeriile, martienii, oculta mondiala, Bill Gates!" Animale!!!! 🤬

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, m-ați dezamăgit. Dumneavoastră erați printre primii care trebuia să strigați „Vrem anchetă națională pentru pensie inegală. Bagă Ciucă PLx (199/2020), că mă doare tare-n pix. N-am bani de medicamente, mi-am propus să fiu Terente”. (Ștefan Vasali cunoscut și sub poreclele Terente și „Regele bălților”, a fost un celebru bandit român (lipovean).

Viorel spunea...

Domnule M, eu nu v-am acuzat de dezinformare, postarea dumneavoastră mi-a dat posibilitatea de a prezenta acel comentariu pentru că altfel domnul Huhu Rezea (și pe bună dreptate) mi-ar fi spus că nu mă încadrez în topic. Deci postarea dv. a fost o portiță de intrare / prezentare și nu o replica la comentariul dv.

Huhu Rezea spunea...

Să nu mai aud că Pl x 199 nu s-a adoptat din cauza structurilor asociative! Este o falsă justificare.
Când s-a anulat actualizarea prin OUG nr.59/2017... domnii de la MApN au consultat structurile asociative? NUUUU!

Dacă este voința se poate!

Burebista spunea...

Când s a adoptat oug 59 deja exista o decizie politica de adoptare susținută mai ales de Olguta Vasilescu.
Nu vreau sa iau apărarea asa zisilor gulerati însă putea fi și mai rău pentru pensionarii militari și anume recalcularea tuturor pensiilor militare conform oug 59 cu plafonarea la net...
Se pare ca guleratii au blocat aceasta recalculare și chiar au dus aplicarea oug de la adoptare un 4 august 2017 tocmai în 15 septembrie 2017 dând posibilitatea tuturor celor ce se încadrau sa iasă la pensie pe legea favorabilă.
Au greșit doar cu omm ul pentru ca nu au prevazut separat cum se aplica după oug 59 cu pensia plafonata dar au vrut sa schimbe acest lucru prin plx199.
Cu aproximație cei care sunt pensionați înainte de 15 septembrie 2017 pot afla cam cât ar fi avut pensia netă în plată acum dacă şi lor li s ar fi aplicat oug 59 cu plafonarea la net. Scădeți din pensia brută cam 41,5: și veți afla cam cât a-ți fi pierdut din ce aveți acum. Chiar și cei rămași în plată în 2016 cu pensiile calculate pe legile civile..

Huhu Rezea spunea...

Iar pui carul înaintea boilor.
Decizia politica din 2017 a venit după vaicărelile guleraților că nu au bani pebntru actualizari si după ce decizia politica a lui Dragnea eliminase suspendarea actualizării pensiilor introdusă de gulerați în legea salarizării.
Cât despre recalcularea pensiilor militare la nivelul plafonului net prevăzut de art. 60, ați uitat că gulerați au introdus această prevedere în Plx 199/2020?

Burebista spunea...

Da, au introdus în Plx 199 plafonarea la net + Omm numai după actualizarea la nivelul soldelor celor din activitate, PRIN ECHIVALARE, păstrând totuși și articolul cu rămânerea în plată a cuantumului avantajos.
Nu vorbesc aici de acea pensie minimă ci de cea rezultata după o eventuala actualizare prin echivalare cu soldele actuale dacă nu vor mai creste.
Pensia minima din proiect acea alta formula cu vechime în serviciu etc, etc. Și chiar și aceea fără sporuri du Omm pentru mulți dintre pensionarii militari aducea ceva în plus.

Leo spunea...

Iar gulerații, sunt:
maciu piciu ; zanfirache ; jiganu ; dr.luK ; apiu + scârbu ; RED ; aspiridon ;
coordonaţi de sinecuristul politrucizat RUȘINE.

y spunea...

Nu cred că au înțeles, tot așa cum după mai bine de un an, nu-și dau seama că restricțiile din sua/ue ... (ooops, acum observ, dar parcă ar fi cam toate țările membre și nato, dar poate greșesc eu) nu mai au nimic de-a face cu „să protejăm sistemul (medical)! A se citi pe un ton isteric”, iar scopul urmărit este cu totul și cu totul altul.
Nici când o să-și ia de mână copii și nepoții să-i ducă la centre nu cred că o să înțeleagă.
Dar când te-ai înjectat zi de zi direct în creier cu vaccinurile produse de A3, B1, Digi, Realitatea Tv., RTv., sau asemenea, peste doza zilnică maximă recomandată, ce așteptări să mai ai.
Oricum, lucrurile demult planificate au început să fie puse în aplicare ...
https://www.mediafire.com/file/99zxaxjun4r16dw/NASA_-_Future_Of_War_CIRCA_2025.pdf/file
https://www.weforum.org/agenda/archive/fourth-industrial-revolution
https://intelligence.weforum.org/topics/a1Gb0000001RIhBEAW?tab=publications
https://www.mediafax.ro/coronavirus/vesti-bune-de-la-pfizer-vaccinul-anti-covid-100-eficient-pentru-copiii-de-12-15-ani-20001267
https://romanialibera.ro/societate/sanatate/e-coli--acoperirea-folosita-de-autoritati-in-scandalul-bebelusilor-din-arges-408780

P.S. O întrebare de gâgă, habar nu am (poate întreb prostii) dar, trece vaccinul mRNA de BHE? Dar alte componente din alte vaccinuri? Se poate transmite prin transfuzie?

Burebista spunea...

Și ceea ce era cel mai important, la nimeni nu se tăia nimic din ce are acum. Numai în eventualitatea unei creșteri se acorda, acea creștere.
Acum dacă se va schimba legea salarizării și vor fi eliminate unele sporuri sau vor fi reduse, în cazul unei actualizări prin echivalare cu soldele activilor nu vor mai putea face parte din baza de calcul sporuri din trecut care nu se vor mai regăsi în momentul actualizării.. Va fi exact ca decizia în cazul acelui pensionar militar fost magistrat care la data pensionării avea salarii mai mici și sporuri du trecut care nu mai se regăseau în prezent nu au mai putut fi acordate. Bine la ăla era stabilirea pensiei și nu actualizare. La el diar baza de calcul s a actualizat.
Pentru pensionar probabil va ramine articolul cu cuantumul avantajos și nu va pierde nimeni nimic din ce are. Sau poate va pierde dacă se modifica legea.

Burebista spunea...

Dacă în 2017 toate pensiile militare s ar fi calculat și plafonat la net asa cum a prevazut oug 59 pentru cei de după 15.09.2017, atunci peste 80% dintre pensionarii militari ar fi pierdut o treime din pensia netă în plată, pentru ca pensiile brute/nete plafonate ar fi crescut doar cu inflația cei 11,5% aproximativ din 2017 pana azi, fata de activi care au primit măririle la brut din 2018 25%, și 2019,2020 creșterile soldei de funcție Cfm legii 153.

Iulian Mareș spunea...

Faza zilei, de un tembelism și cosmopolitism de tipul noului idiotăn userist, defapt un bolsevic internationlist:
Asta s-a dorit adâncă rău: "Explicația nu consta doar în superioritatea economica ci și în contextul istoric in care s-au șlefuit conștiințele oamenilor, călite inclusiv la focul închizitiei nu blegite la permisivismul doctrinei pravoslavnice cu prea binecunoscutele ei neîmpliniri."

Eu zic așa: doar sa ne amintim când "prescurtata" biserică catolică, prin vârful ei, prea sprijinea fascismul...
Însă de atât de mult cismopolitism ne pute însuși numele Bisericii strămoșești și găsim un înlocuitor, cu trimitere spre slăvim, răsărit..., uitând din prostia afișată ca BOR este autocefala!
A mai facut-o si o va mai face...
Bolșevicule, dacă tot îți pute țara asta, cine te tine legat aici? Îți dau eu bani de autocar și mergi la sparanghel ... sa fii victorios și în religie!
Nu știam cine ești...azi știu și vomit de scârbă...fii boboc de rață! Adună tot!

Skoda 4x4 spunea...

Corect dl.Burebista , speranta moare ultima.

Gigi spunea...

OUG, a fost datã pt.a stopa cresterea pensiilor celor care au ieşit începând cu 01 01.01.2016.Mai precis,când s-a vãzut care este cuantumul acestora,au emis aceastã OUG. Au pierdut cei care au ieşit dupã data de 15.09.2017,faţa de cei ieşiţi în perioada 01.01.2016-14.09.2017.Oug 59,nu a fãcut altceva decât sã "inghete"Actualizarile pensiilor.Cei mai afectaţi fiind cei ieşiţi pânã la intrarea în vigoare a l.223,adicã cei care eram în platã.
Cei mai vechi,suferim din cauza aceastã,sã fie clar.Din cauza cã noi nu am avut posibilitatea sã ne umflãm cele 6 luni care constituia Baza de calcul a pemsiei.

@Burebista
Ai dreptate ce spui! Dar de la cei în platã prinşi de l.223,ce sã le mai ia? Dacã se aplica Aberatia net/net,pensiile erau injumatatite.De ce? Simplu,pentru cã BC era f.mica.Numai dacã se aducea la cuantumul celui ieşit in 2016,dar nici atunci.

Ein Stein spunea...

Ca sa lamurim gogorita militieneasca, din surse oficiale:

https://www.mae.ro/node/51880

Atat Franta cat si Spania sunt in stare de urgenta de anul trecut iar masurile nu sunt nici pe departe atat de imbecile ca ale guvernului socialist de la Bucuresti. Ca tot aducea militianul nostru laude lui Citu, trebuie inteleasa viziunea acestui individ asupra abordarii pandemiei, spunea ca are toleranta zero fata de membrii cabinetului "sau" in privinta nerespectarii masurilor anticovid. Asa ca, i-a somat pe Turcanu si pe individul de la Sanatate sa mearga sa plateasca amenzile cuvenite. Intelegeti cum stau lucrurile? Platesti amenda si gata, esti cetatean onorabil, nici maro n-ai mancat, nici gura nu-ti pute.

Andrei spunea...

Numeroase comunitati din Spania sunt inchise, cu masuri specifice. Este precizat inclusiv in link-ul MAE mentionat.

y spunea...

https://www.mediafax.ro/politic/fara-romani-in-functii-publice-petitie-lansata-de-un-cunoscut-ong-unde-vrea-frfp-sa-mute-capitala-tarii-20002779
UNDE SEMNEZ!

Calinmihaib12 spunea...

1.P.S.:
icoanele lipsă în comentariul de la ora:22:21/31.03.2021:💘.(+❤) ..
2.Iulian MAREȘ:
..marxismul(=MARX)..e din..west germany..!,cucerind..pas cu pas..LUMEA;RUSSIA..și 1/2 ESTICĂ europeană a fost un "experiment" tragic EȘUAT..!
.."neo"marxismul = e un moft, sofism =..al MARXIȘTILOR ..de peste aproape..150 de ani..!= prin care se "transpune"..în prezent teoria și practica con centrării puterii politico -eco nomice în mâini cât mai puține, culminând cu.. conglomeratul = PUTEREA STATALĂ și apoi... rămâne de văzut..!

Iulian Mareș spunea...

Y,
defapt sunt cei carora le fuge acum pamantul de sub picioare, cand se aud tropaind dinspre P. Universitatii vestitele Alegerile Anticipate, alaturi de Companiile multinationale care stiu, din experienta coloniala a tarilor apartinatoare, ca astfel de miscari sociale genereaza LIDERI ROMANI 100% si lor nu le place sa fie sub conducere pamanteana! Istoriceste analizand, marilor companii li se potrivesc manusa condueri alogene!

Iulian Mareș spunea...

Defapt sunt cei carora le fuge acum pamantul de sub picioare, cand se aud tropaind dinspre P. Universitatii vestitele Alegerile Anticipate, alaturi de Companiile multinationale care stiu, din experienta coloniala a tarilor apartinatoare, ca astfel de miscari sociale genereaza LIDERI ROMANI 100% si lor nu le place sa fie sub conducere pamanteana! Istoriceste analizand, marilor companii li se potrivesc manusa condueri alogene!
De aici a venit si enuntul plin de antiromanism al idiotăn privind ”constiintele oamenilor”... blegite la permisivismul doctrinei pravoslavnice cu prea binecunoscutele ei neîmpliniri.” Adica ortodoxe, crestinii de rasarit, asta a spus cu subiect si predicat maimutoiul textelor adunate din mediile potrivnice. Iar sensul si malignitatea frazei si simtiirii idiotănlui user de MA_HALA insinua cel putin bigotismul romanesc! Asemenea cretin, liber la publicare de texte denigratoare la adresa romanilor, care se pot constitui, prin insasi radicalismul si incultura fatise, intr-o paralela cu antisemitismul!
Statul romanesc asa cum este el, in trecut valahi/vlahi, daci/geti/kiar goti dupa unii, a fost stavila in drumul praduitorilor cronologici dpv istoric a ingrasat ogorul neamului cu oase, sange si carne de ”LENEȘ”, conform cretinului cosmopolit, primind si impartasind religia crestina, ulterior si ortodoxa, iar BOR este autocefala, neinkinata nici la Athos, Kiev sau Moscova! Si in acest timp altii furau din lumea larga averi uriase pe care le-au tocat aiurea, caci pastrand dimensiunea, ruptura dintre ei si noi ar fi trebuit sa fie uriasa! Insa, conform idiotului noi trebuie sa ne simtim vinovati pt ca inaintasii nostri au imbratisat dupa sincretismul daco-roman crestinismul si mai apoi ortodoxia, nu ca vesticii crestinismul, apoi catolicismul si acela spart in multe askii!
Nu inteleg cata neimplinire personala, educationala, frustrare sexuala, nevroza confesinala au putut aduna niste derbedei de pot scuipa pe insasi Maica Romanie?
Atat de mizerabil mi se pare enuntul incat doar USR-istul Bulai il mai intrece:
„Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul dar şi limitele societăţii în care a apărut”.

Iulian Mareș spunea...

Marxismul teoretizat și aplicat de o anumita nationalitate este la baza neomarxismului prin idei globaliste, un experiment susținut de aceiași..., întins prin ONG finanțate de...aceiași...

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/ministrul-economiei-anunta-acces-mai-usor-la-legi-monitorul-oficial-disponibil-in-format-pdf_1721175.html

Calinmihaib12 spunea...

..totuși,nu văd "rostul"reîncălzirii
..ciorbei..digerate deja..!

Calinmihaib12 spunea...

. ..Iulian MAREȘ ( 02.aprilie 2021,ora 07:05),comentariu inclus în topicul.."plasat" pe TELEFONUL MEU (?!) azi, 26 sept. a.c.):
.. BOR..nu e ABSOLUT.."autocefală"
.și nici.."neinchinată" (..și de ce ..ar fi..tocmai la.."ATHOS"..,care nu e buricul pământului..!?),așa cum
.."pare"..!
..Un simplu argument: de cel puțin de 75 de ani, patriarhul..e "numit" dintre mitropoliți care..au "trecut"
..pe la mitropolia..MOLDOVEI..! (de ce..tocmai..mitropolia MOLDOVEI..?)
..nu e o..întâmplare/coincidență ..acest.."pelerinaj" pe la mitro polia..MOLDOVEI..!,în contextul prezentat..!(al.."neinchinării"..!)

Calinmihaib12 spunea...

BUREBISTA:(01.04.2021
ora19:15) topicul "Prostia guvernanți lor lui Iohannis a scos in stradă tinere tul din România"..:
..sigur că gulerații puteau recalcula pensiile anterioare.. legii 223..= prin limitare..la "net", dar înainte trebuia să se ACTUALIZEZE BAZA DE CALCUL..con form legii 153/2017, a salarizării..!,pt. a nu apărea diferențe le discriminatorii dintre pensionarii militari..din prezent ..!