Un produs Blogger.

duminică, martie 28, 2021

Zadărnicirea combaterii pendemiei, prin dezinformări perfide, modalitate de destabilizare a țărilor NATO

25 comments


In cadrul unui briefing cu presa de specialitate din România, conferință care a avut loc vineri, DefenseRomania a atins și problema dezinformării. Mai ales că programul de reforme NATO-2030 prezentat de secretarul general al Alianței Jens Stoltenberg ne-a oferit un nou exemplu - al câtelea oare? - cu privire la dezinformare după ce presa din Federația Rusă, mai exact Nezavisimaia Gazeta, citată de Rador, a anunțat că în baza acestui program NATO se pregătește să declare până la finalul deceniului Rusia ca posibil adversar.


Secretarul general adjunct Mircea Geoană a denunțat, fără să numească însă Federația Rusă, campanii de dezinformare din partea unor „actori statali și non-statali”, inclusiv atacuri cibernetice „extrem de brutale” mai ales în contextul pandemiei.


„În ceea ce privește dezinformarea, această pandemie a creat o uriașă hiperbolizare a modului în care preocupările, temerile, anxietățile cetățenilor noștri sunt fructificate în scopuri de dezinformare, de fake news. Și de foarte multe ori chiar de atacuri cibernetice, de atacuri hibride, extrem de perfide. 


Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a vorbit despre lupta împotriva dezinformărilor și a fake news-ului, instrumente de care adversarii alianței se folosesc tot mai mult mai ales în contextul pandemiei.

Am asistat la atacuri cibernetice extrem de brutale împotriva entităților medicale din țările aliate, în zona centrelor de cercetare care dezvoltau și din fericire au reușit să o facă, aceste vaccinuri și soluții pentru combaterea virusului”, a precizat Mircea Geoană.

În ceea ce privește combaterea acestor pericole, Geoană spune că „trebuie să fim extrem de vigilenți” și amintește că „subiectul dezinformării este o chestiune de care ne ocupăm în mod zilnic cu colegii din Uniunea Europeană. Acest lucru îl facem împreună și cu țările din grupul G7 care dețin un grup strategic de comunicare axat pe această problemă”.


Înaltul oficial al NATO admite că există frustrări și anxietăți reale din partea populației statelor membre, în contextul pandemiei, dar acestea sunt amplificate de acțiunile de dezinformare. Iar NATO e cu „toate radarele sus”, atât „la propriu cât și la figurat”, a dat asigurări Mircea Geoană.


„Sunt și lucruri care reprezintă anxietăți față de ceea ce nu funcționează în propriile noastre țări. Să fim bine înțeleși: Nu tot ceea ce reprezintă amplificare de sentimente contradictorii din lumea democratică occidentală e neapărat rezultatul intoxicării și dezinformării din partea unor actori statali și non-statali. Dar mereu, chiar și atunci când există un element de frustrare, de nemulțumire, de anxietate, el e amplificat și hiperbolizat de către atacurile acestor actori statali și non-statali.


Suntem cu toate radarele sus. La propriu și la figurat. Noi, la NATO, împreună cu colegii din UE și la nivel național, încercăm să găsim răspunsurile cele mai bune împreună”, a conchis Mircea Geoană.

25 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Curios ca cele mai active proteste cu scandări anti guvern și mai ales anti Arafat au fost în aceasta seara în Brăila și Constanța, cunoscute ca municipii cu etnici musulmani mai numeroși (turci și tătari-urmasi ai refugiaților din Crimeea, unde trăia una din cele 3 hoarde tatare)

y spunea...

Mo-nu-men-tal! Ex-tra-or-di-nar! CEL MAI BUN „SPEECH” al PROSTĂNACULUI național!!!. Obligatoriu, preluat și transmis de toată mass-media la ore de maximă audiență! Să știe „tătă” lumea! Să afle toți pensionarii (civili), salariați cu salariu minim, șomerii, țăranii, muncitorii, elevii, studenții cât de fericiți „este” ei și cum sunt manipulați de „entități statale și non-statale” (or fi și extratereștrii printre ei?) să fie nefericiți. Să ne spună el, Licuriciul cel mare , cel mijlociu și cel mic, sua/nato/ue, cum sunt salariile mari, pensiile decente, prețurile scăzute și cât de mici ar fi în realitate nemulțumirile astea, dacă nu ar fi „manipularea perfidă” de la ... extratereștri desigur, de unde oare altundeva! DA; O DUCEM BINE, dar nu știm. Trebuie să vină nato să ne spună ce să credem, ce să gândim, noi nu avem nici ochi să vedem, nici creier să gândim. DE LA nato LUMINA și ADEVĂRUL! FĂRĂ EXTRATEREȘTRII!
P.S. Extratereștrii conduc cumva românia? Dau ei ordine în românia? Stabilesc ei și politica în românia? Au înghețat ei, pensii, salarii, alocații, au crescut ei prețurile?

Gigi spunea...

👽 sunt printre noi încã din '90. Mai 👽 ca cei care ne-au condus pânã acum nu o sã mai gãsim! BA,am avut şi "scamatori".Da,da,au fãcut sã disparã atâtea fabrici,uzine,flota etc.B-) >:) :ar!

M spunea...

Geoana e romanul aflat in cea mai inalta functie la acest moment. E de comparat valul de cerneala scurs cand Kovesi a fost numita procuror european cu picaturica folosita cand Geoana a fost numit secretar adjunct NATO.

Suntem in zona sensibila de la granita celor doua mari puteri iar razboiul informational si psihologic se joaca de obicei exact in aceste teritorii. Cine nu vrea sa recunoasca asta e ori prost ori mișel!

y spunea...

Actualizare: Lumina asta trebuie să vină și ea de undeva. Și cei care ne dau lumină, primesc la rândul lor lumină din altă parte!
https://www.youtube.com/watch?v=0DKRvS-C04o (Klaus Schwab: Cyberattack Worse than COVID-19 Crisis - Power Grid Down, Banking Offline)

Iulian Mareș spunea...

M,
Eu cred ca pt Koveși s-a folosit cerneala multă pt că și ea este multă!...

M spunea...

😂😂😂

Andrei spunea...

Felicitari Jandarmeriei pentru modul profesionist in care a gestionat situatiile de luni seara!

Petrut spunea...

???

Huhu Rezea spunea...

Din zicerile actuale ale anarhistei Denise Rifai:
"Sper din toată inima ca Guvernul României să urmeze, cu strictețe, strategia pe care o au configurataă pentru această perioadă! Nu ne conduc câțiva huligani care, clar, sunt plantați cu un scop precis! Ei nu sunt ROMÂNIA! Democrație NU înseamnă proteste politice pe sănătatea noastră! Și noi avem dreptul Constituțional și Democratic la SĂNĂTATE!", a scris Denise Rifai pe pagina de Facebook, în urma protestelor. "
Mi-e scârbă1

Andrei spunea...

Calmi, stapani pe ei si pe situatie, nu au intrat in jocul celor care i-au provocat. In mare.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/video-un-jandarm-a-publicat-o-filmare-in-care-se-vede-cum-colegii-sai-erau-atacati-cu-pietre-de-protestatari_1715575.html

M spunea...

Iubi Câți....

Rifai & Cîțu = Love ❤️

Vă mai amintiți de Rifai când urla isterică în timpul atacului asupra clădirii guvernului din 10 august? 🤮

Andrei spunea...

Vor si ei "revolutia" lor, de striga "libertate". Astazi dau cu subsemnatul. Acasa or fi spus ca merg la pregatire pt bac. La ce bataie le-or trage parintii cand vor primi amenzile, vor cere azil politic in Groenlanda.

Calinmihaib12 spunea...

1..Întrebare: câți secretari adjuncți are NATO:..un număr egal cu nr.țărilor componente=
ca la noi:cu nr.vice-premierilor = nr.partidelor din guvern..?
2..cât privește TOT ce se întâmplă la noi de 31 de ani este rezultatul VOINȚEI PERVERSE (+ PERFIDE..) a POLITICIENILOR noștri, care ne-au "băgat" în NATO și UE..nu cu "gânduri curate",ci cu SCOPURI ASCUNSE, ..din care,totuși,răzbat cele "vizibile"..din cer:..BANI, INFORMAȚII(UTILE în alte.."zări" ,ÎNAVUȚIRE..PERSONALĂ (observați ..că nu prea se mai grăbesc să ia"fonduri europene" pt. INVESTI ȚII..pt."utilități publice", sociale..etc., coroborat cu PROPAGANDA DEȘĂNȚATĂ..în aproape toată.."MEDIA":..anti-UE și anti-NATO,promovată de..CINE oare,..și în CE SCOP..??

Iulian Mareș spunea...

Rifai...? Sa-l trădeze pe Pensatul Batistuța?

Huhu Rezea spunea...

Să le spună cineva ăstora de ne conduc de un an si jumătate, în frunte cu meditatorul Werner, că de când este lumea civilizată, în pandemie se limitează circulația oamenilor bolnavi, nu a celor sănătosi.
Tot ce trebuie să facă niște autorități deștepte esste să identifice oamenii care au virus. Adică să testeze, să testeze și iar să testeze.
Omul din fruntea statului, om incapabil să raționeze, a spus de atâtea ori că de ce să faci testare, daca a doua zi omul se poate infecta?
Doar în Tiranie se limitează circulația oamenilor sănătoși.
Acum se intreabă de ce s-au răsculat românii sănâtoși!

M spunea...

Stați așa că și-a dat seama că a greșit!!!

"Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive. Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România."

Condamnă deci manifestările rezist, condamnă violențele criminale ale demonstranților din 10 august.
Vedeți? S-a dat pe brazdă!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/video-vlad-voiculescu-sterge-pe-jos-cu-politistii-si-jandarmii-ii-acuza-ca-din-cauza-lor-cresc-infe_1716365.html

M spunea...

Meserie grea și mereu sub presiune.

Pe cât facem pariu că dacă vine PSD la putere primul lucru care îl face e să deschidă dosare penale jandarmilor care au intervenit noaptea trecută!?

M spunea...

Un singur secretar adjunct, excelență!
Al nostru!

Andrei spunea...

Apropo de testare. Un prieten vaccinat in urma cu 2-3 saptamani (rapel) a avut curiozitatea si a facut testul de anticorpi. A iesit negativ, deci nu are anticorpi. Ar fi indicat, pentru siguranta in privinta eficacitatii vaccinarii, fiind diferente de la persoana la persoana, testarea si dupa vaccinare.
https://www.agerpres.ro/sanatate/2021/02/23/video-valeriu-gheorghita-3-969-de-persoane-testate-pozitiv-dupa-prima-doza-de-vaccin-masurile-de-preventie-importante--666576

Calinmihaib12 spunea...

..testarea în masă..ar putea evidenția.."masivitatea"..contaminărilor/ infectărilor..în proporție care ar "speria".. autoritățile..și le-ar crea "dificultăți" în a explica.. diferența uriașă între numărul uriaș de.."infectări"/"PORTAJ" ..și numărul = disproporționat de mic..de bolnavi autentici, simptomatici,cu nevoi de internare în spitale..!

Leo spunea...

Pe "Mihaela , dragostea mea....URAAAA am câştigat...!"

Andrei spunea...

https://republica.ro/povestea-lui-alin-protestatarul-anti-masca-in-varsta-de-13-ani-pe-care-a-venit-sa-l-ia-acasa-bunica-bolnava