Un produs Blogger.

vineri, februarie 18, 2022

A fost lansat un nerealist proiect de ordonanță privind modificarea legii pensiilor militare

168 comments

Am primit acest document fragmentat  pe e-mailul  blogului și l-am postat fără să-l citesc, în pauzele deplasării cu autoturismul între 2 localități.
Analizându-l acum, constat că este o varianta a documentului ce a făcut obiectul Plx 221/2020, promovat de LADPM și SCMD și respins de Camera Deputaților.
Are aceeași obsesie de a elimina excepțiile din art. 28 privind elementele salariale care intră în baza de calcul și de a readuce legea la forma inițială din anul 2015.
Este clar că documentul nu provine de la cei care la nivel ministerial lucrează la propunerile de modificare a L 223/2015.
Documentul are aceleași grave probleme de tehnică legislativă ca și Plx 221/2020, iar partea finală, cu abrogarea unor legi deja abrogate, îi descalifică total pe inițiatori.  





168 de comentarii:

DINU spunea...

Este un proiect in varianta LADPM.
Pana sa ajunga sa fie discutat in guvern, e cale lunga.

Elisav spunea...

Până la urmă unde-i ordonanța?

Brenda spunea...

Unde a fost lansat?

anonim spunea...

pana incepeti cu peleicsu,un mic pamflet
Despina Manea
16 februarie

Ciobanul șmecher, Zelenski, a strigat ”MĂ MĂNÂNCĂ LUPUL!”...
A venit VÂNĂTORUL, i-a risipit oile, i-a mâncat brânza, i-a vândut niscai pistoale ruginite la preț bun și l-a felicitat pentru vigilență!
Vânătorului i-a plăcut de ciobanu fraier și are grijă să îi spună de trei ori pe zi că vine LUPU...altă brânză, alte oi...
Ciobanu prost zice cu juma de gură că parcă nu mai vede LUP, că prea a rămas fără oi...dar VÂNĂTORUL a făcut deja graficul de atac al LUPULUI...pe următoarele luni!
LUPUL e mândru, are și de ce...nici nu si-a arătat colții și l-a pus pe cioban la pământ. Și mai are si un mare folos... a arătat că VÂNĂTORUL e o cutră și i-a dat o lecție ciobanului prost, care data viitoare ori nu mai strigă de LUP deloc, ori vine LUPUL și nu-l mai crede nimeni!

E. Cristescu spunea...

Super tare. Ati dactilografiat introducerea (care nu ne intereseaza) si-ati anexat continutul scanat la o rezolutie cvasi-ilizibila.

DOREL spunea...

Dar pentru fiecare an mai putin de 25 ani vechime nu ar trebui penalizat? Prin aceasta s-ar descuraja plecarea la pensie la 45 ani si 15 ani vechime si culmea cu aceasi pensie ca unul de 52 ani si 25 ani vechime. Penalizarea ar trebui sa fie de min 2% pt fiecare an mai putin de 25. E doar o parere, si sunt sigur ca, cei vizati nu vor fi de acord,dar nici nu se poate continua asa si sa fim aratati cu degetul tot timpul ca in sistem se pleaca la 45 ani la pensie.

Petrescu Ion spunea...

Unde a fost lansat-postat ,,proiectul deordonanta de urgenta privind modificarea legii 223/2015- Legea pensiilor militare,, ?.

blogger x spunea...

Cine lanseaza proiectul ?

DINU spunea...

Din cate am vazut, prevederile ordnantei in discutie anuleaza din nou beneficiile oferite de OMM. Cu alte cuvinte, mnentine aceeasi discriminare ca si pana acum. Mai concret, DOAR cei pensionati inainte de septembrie 2017 beneficiaza de OMM. Iarasi discriminare.

Dan B. spunea...

Dacă Huhu prezintă și sursa postării sale, .....
Căci eu nu mai cred în nicio variantă până nu-i publicată în MO.
Dar tare mi-e teamă că vine ca tăvălugul reforma preconizată de slinosul Ghinea în PNRR elaborat de el, pe timpul când USR-istul își făcea de cap, știindu-l pe Cîțu că are preocupări înalte în a ascunde miliardele împrumutate pe persoană fizică.
Iar dacă se reformează sistemul pensiilor militare, în prostul obicei, va fi a treia lege care-mi va scădea cuantumul pensiei, poate chiar va trebui să duc bani de acasă în contul bugetar aferent al statului.

ifrim spunea...

Este cioacă,căci este prea frumos să fie adevărat!

Laleaua neagră spunea...

Toate bune și frumoase ...Dar dacă normele de aplicare le vor face clonării lui Ifrim ne vom alege tot cu praful de pe toba...

Gicu spunea...

Să dea Dumnezeu!

nastyboy spunea...

Va multumesc din suflet, domnule Huhu Rezea! M-ati scos din foame. Chiar cand nu mai credeam ca mai apare soarele pe strada mea, mi-ati marit (prin proiect, deocamdata, opera lui nea Ciuc' al nostru, sigur) baza de calcul la 80%, imi scadeti doar cativa anisori, vreo 6-7, din 25 ani cumulati, nemaifiind vorba de acea proportionala bataie de joc care o introdusese OUG-ul lui Ciolos etc. Ce mai incolo si incoace, bunule si generosule domn Huhu Rezea, sper sa ma descurc, sa pot sa imi platesc lumina si gazele, dupa ce voi iesi la pensie cu vreo 13000 lei. Voi plati cu drag si impozitul pe venit, dar si CAS-ul acela de peste 4000 roni. Asta este, ce sa facem? Mai avem si o pensie civila pentru vreo 30 de ani cumulati grupa si alt job in paralel o perioada, sper sa imi ajunga. Iarna am de gand sa ma mut in Corfu, ca sa fac economie de curent si gaze. Va multumesc inca o data, domnule Huhu, sper ca nu va suparati pe mine ca voi fi un neterminat implinit la ora din noapte, nu acum, cand va fi data aceasta OUG care va face, in sfarsit, dreptate. Servesc patria, chiar si online! Am onoarea,

M spunea...

În ce am primit eu mai era o anexa numita Anexa 2 in care erau "Cuantumurile brute de referință pentru stabilirea pensiei militare de stat" și încă o pagină (pagina 9) în care se abroga parte din OUG 59.
Nu sunt parte din proiect?

Sergiu spunea...

Depinde de cat de reala este aceasta stire.

Mike Mike spunea...

Interesant faptul ca la preambul se invoca faptul ca neluarea acestor masuri cu caracter exceptional de natura sa creeze cadrul necesar intaririi capacitatii de aparare a tarii prin ridicarea moralului Rezervei Armatei are consecinte nebanuite, in textul ordonantei de urgenta la punctul 2 se prevede aliniatul (9)care precizeaza ca "la data intrarii in vigoare a prezentei legi" si nu ordonante de urgenta, lucru care produce o confuzie de interpretare deoarece se poate concluziona ca numai la aprobarea ordonantei prin lege in Parlament intra in vigoare masurile din continutul ei. Perioada de trecere prin Parlament poate sa fie variabila cu intindere pe cativa ani de zile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha etc, s.a.m.d! Ce am mai ras de ma dor falcile! E bun rasul la starea de confort emotional si cardiac! Era buna de 1 Aprilie, dar vad ca s-au grabit! Să ce e cu asta? Sa dea dea ce? Ștăngi?! Ha, ha, ha! Nimic nou sub soare!

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liviu PO spunea...

Petre ISPIRESCU...

Leo spunea...

Flavius , dacă este adevărata această OG , atunci sunt sigur că jalbele tale trimise peste tot au mișcat bolovanul și ulți ar trebui să te pomenească.
Să sperăm că nu este un "iepure" prevăzut să fie lansat prin Mai

ifrim spunea...

Este gogoriță deoarece expunerea de motive este prea stufoasă și nu conține note personale din partea blogului cum suntem obișnuiți!

Magda spunea...

a fost lansat la..... apa .sa vina scafandrii sa l scoata si sa il puna la uscat.....

Cezar spunea...

Se pare ca mîine se discuta in guvern
Tineti aproape...

M spunea...

Organizațiile din SNAOPSN. Eu îl am de la ligă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa zic ca e reala cioaca, am cumulati 18 ani, reali 10,8, imi ia cate 1% pentru anii lipsa pana la 25 ani, deci cate 1% pe an. Un plutonier sa zic ca are minim 3200 si pe asta il pun, minus 7%, din cei 18 ani, asta ar insemna 2976 lei pensie? Fac kiki pe mine de ras! Hai ca cioaca e prea cioacă! Dar de ce Ordonanta nu o da sub semnatura Guvernul? Sa vad semnaturile guvernantilor.

anonim spunea...

Doreleeee!
depinde ce-ai invartit si pe unde....
2-Nu sunt in situatia propusa de dumneata dar chiar si asa....
....De ce te f*te grija de cei care au 22 sau 24 ani vechime...mai ales ca se pune problema vechimii CUMULATE in proiect si nici sa-ti ia tie din bani.
Aaaa ies unii la pensie "prea tineri"?? Intreaba-i pe mineri sau CFR isti(mecanici locomotiva)
Deci n-ai sa vezi Doreleee!!
Eu am lucrat peste 25 de ani acolo unde se vede si in poza si te asigur ca nu aveam nici troleu nici tramvai pana suuus sus de tot la "poarta unitatii", iar pantofii cu gaurele erau tot timpul noi chiar si cand ii primeam pe urmatorii.
Sa fi avut si vre-o defectiune? Nici nu mai conta cand plecam de acolo
Oricum n-ai cum sa intelegi ceea ce n-ai trait.
Vedea-te-as urcand in tura 11 km pe jos si coborand la fel pe frig zloata ploaie torentiala,nici nu mai conteaza.Pana acolo faceam naveta cu DAC-ul 4X4 cate 35-40 km sub o prelata gaurita la 50-60 km/h.La intoarcere era mai "simplu".Ajungeam acasa fiecare cand si cum puteam,eventual cu autostopul dupa coborarea de rigoare a celor 11 km.....si asta doar asaaa vreo 25 de ani.Cam putin nu??Eu credeam ca si 20 e mult.Ia incearca!!
Imi place numele asta "Dorel" mai ales in pensionul asta de domnisoare care se numeste azi armata:)))

Arfy spunea...

Ministrul apărării a făcut din decembrie 2021 un Consiliu care se va ocupa de problemele militarilor...bla,bla, bla!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, nu este exclus sa fie si asta, la cate am trimis si mai ales pe unde am trimis inca de anul trecut jalba colorata ca un curcan, la care au lucrat cei mai buni juristi-avocati pe care-i stiu eu in rezerva, la rugamintea mea. Daca ti-am trimis-o si tie jalba si n-am uitat s-o fac, probabil ca ai realizat faptul ca acolo am ridicat probleme grele, dar foarte reale cum au fost furati peste 70% dintre pensionari, jongleriile folosite si asta i-a scos din amorteala sa faca ceva. Trebuie sa-mi raspunda UE & Comp, NATO si cat de curand Biden si Congresul american, mai am de trimis sefilor de state NATO, sa le var pe garleje clocarilor si sa le fac cunoscute prim ministrului si ministrilor guvernului cat si celorlalti de raspunsurile primite. Iau mana de pe clape in ziua cand primesc primul cupon de pensie real pe dreptate! Pana atunci, toate panzele sus si, vant din pulpa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Parca mai mult ar trage cu Ion Creanga- PĂCALĂ!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dat foc la stufaris sa ramana oug curat!

Sebi spunea...

In Corfu faci turturi la barzoi, iar vara te arde focu. De ce nu te duci in tarile calde, si vrei la balcanicii aia? Servesti patria si de la tropice, exact la fel ca si pana acum.

anonim spunea...

@monty
garantat la plesneala cu sau fara voia lui Huhu.Este LAPDM cel mai probabil
Nu zic ca e rea....daaaa pe prafu asta??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nașpa ca nu are slip sau budigai si cand o sa-l scoata din apa o sa sperie legislativul!

anonim spunea...

Auzi !!
"Aplicare de la 1 martie 2022..."
Baaaa eej nebun?? 😃😃
iar sare contorul lui Huhu din perete si ajung giroscoapele inertiale la 20 000 rpm...alea cu trei grade de libertate

Sebi spunea...

Dorele, pe proiectul asta eu zic sa-i penalizeze cu suta la suta. Asa, ca sa dormi frumos la noapte, demn, cu basini scurte.

Cezar spunea...

Este proiect!
NU S.A APROBAT INCA! DE AIA

ifrim spunea...

Ce rost are să analizăm povești cu iepurașul de paști,cum intră Moș Crăciun ăla gras darnic și bun pe hornurile strimte,ori dințișorii de lapte ai zânei măseluță!

Leo spunea...

I-ai cam dat muniție lui nea' Alecu.

mosmartin16 spunea...

Huhu, m-am uitat doar puțin pe această dilie concepție a unui...cică proiect de ordonanță...că n-am mai avut răbdarea să mă uit "cap-coadă" ! Oare cei care scriu...gandesc ?? Iar dacă da...cu care parte a corpului ?? O fi de la mijloc, din spate ?? Așadar...pe langă atatea greșeli gramaticale impardonabile din conținut...cum să spui tu ( n.n. - liga lu' Gropan...sindicatu' lu' Dogaru ) că... baza de calcul să fie constituită din media veniturilor brute ??! Ei pricep ce bază de calcul astronomică ar rezulta ?? Apoi...tot ei ..."dăștepți dorsal"...spun că acea bază de calcul să fie actualizată...la data deschiderii dreptului de pensie !! Așadar...de te-ai pensionat în 1992 ( de exemplu )...îți alegi 6 luni de pană să treci în rezervă, dar ele să fie actualizate la nivelul lui 1992, nu la nivelul din prezent ! Ăștia sunt normali la cap ?? E ca în Caragiale : "să se schimbe...primesc " ! ...dar să rămană neschimbat ! O Doamne, cați ageamii...și cică-s ghenărali..."dottore" !!

Viorel spunea...

Cornele. Eu am pierdut astăzi 4 ore pentru a vedea ce vrea să spună această OU făcând o paralelă între articolele și modificările prezentate și ce prevăd articolele din Legea nr. 223/2015. După 4 ore, nu am înțeles nimic. Sus scrie că este OU pentru modificarea și completarea Legii nr. 223/2015, la final spune că prezenta lege (care LEGE ? Pe topic scrie OU și nu lege) intră în vigoare la data de 01 martie 2022, abrogă (cum a spus și domnul HR și Legea 284/2010 lege abrogate în 2017 de Legea nr. 153/2017). O harababură gen Sindicate, Asociații, Ligi. Nu știu ce vor nici după 6 ani de „dezbatere” cu clasa politică, Comisii, între ei. Cei care trimit astfel de informații bune sau false ar trebui să aibă bunul simț și să spună cine este, sursa de unde provine și dacă este credibilă sau nu. Aș, fiecare aruncă la pălesneală o informație pe blog iar noi ne dăm cu capul de pereți să deduce cam ce ar vrea să spună iar în final să ne dăm seama că este un proiect de prin 1907 de pe timpul Răscoalei de la Flămâzi.

mosmartin16 spunea...

Acest proiect e doar o Mare prostie ! Cornelius, vezi și argumentația mea... din comentarii !

mosmartin16 spunea...

Vorbești prostii ! Gandește și vezi argumentația mea din comentarii !

mosmartin16 spunea...

Proiectul e o mare prostie ! Vezi art.28 din el ! Îl înțelegi ?

marvas66@yahoo.com spunea...

Cine crede ca "Mocaila" al nostru...recte Ciuca...ar face ceva pentru militarii romani, activi sau in rezerva, greseste groaznic... Dupa ce s-a facut de ras ca nu stie sa citeasca cursiv nici de pe prompter, ca nu stie nici macar sa reproduca ordinele lui Catu fara sa-i soptesca in casca sufleorul...a demonstrat ca nici cu gandurile lui nu sta bine...nu poate sa le adune nici cand le momeste cu cacat...si atunci de ce sa sprijine el sistemul militar cand acest sistem il considera un prost, parvenit in functii inalte pentru ca-i place cacatul!

mosmartin16 spunea...

Vezi art. 28 și poate realizezi...prostia și mintea subțire a inițiatorilor !

Tano Cariddi spunea...

Dorele, te arunci singur in coasa!!:))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adica daca te-ai accidentat la munca si nu ai vechimea sa fii pedepsit cu 2% pentru fiecare an lipsa? De ce, Dorele? Iti iau invalizii bani din dreptul tau? Dar stii ca suunt cei cu 1000 lei si cu invaliditati si mor de foame? Care e greseala invalidului fata de tine? Doamna mea are 500 lei si ar trebui sa-i ia si pe aia la gr 1 cu handicap sever, la carucior si cu boli morbide? In ce lume traiesti, Hagi Tudose?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mos Martin, am s-o caut, dar mai sus nu e nimic. Oricum, doar emotiile, in rest nu cred

Viorel spunea...

Arfy. Consiliul făcut de domnul Ciucă să-l trimită la Cabinetul senatorial de Dolj unde a fost ales senator și nu la MApN pentru că nu știe (Consiliul) ce vrea poporul, el știe ce vrea el (funcții, onoruri, eghileți și epoleți înstelați și parfumați).

mosmartin16 spunea...

Leo și tu te iei după prostiile unora ? Ia citește doar art. 28 și o să vezi că inițiatorii au cel mult doi neuroni în ceea ce "au gandit" !!

mosmartin16 spunea...

Dacă ar fi reală ...ar fi o mare prostie ! Vezi doar art.28 și o să pricepi !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mos Martin, Cu ce e atacat, art 28 ca sa inteleg? Pe scurt.

mosmartin16 spunea...

E o prostie de proiect ! Inițiatorii l-au gandit cu fundu' ! Vezi art. 28 !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar, @Viorel, Va inteleg pe amandoi si am citit de mai multe ori si am sa ma intorc la art 28, cum zice @Mos Martin. Miroaserau a fumăgău si pare cioplita dintr-un trunchi. Chiar ca e greu s-o intelegi, chiar ca proiect fiind

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@aRFY, ...bla, bla, bla si cred ca asa o sa fie, bla, bla, BLAT!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Din cauza munitiei nu se mai poate aseza pe scaun la calculator si o sa scrie din picioare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca asta si eu am vazut-o si chiar ca ar naste alte discriminari: TOTI TREBUIE SA FIE ACTUALIZAT LA SOLDELE DE AZI IN PLATA, NU IN ANII IESIRII LA PENSIE, CA NU SE FACE NICI UN RAHAT ASA! ASTA E PROIECT FACUT DE AIA PENSIONATI DUPA 2017! CE CRETINISM!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciuca doar sa bage strambe, ca pana acum...

Alexandru spunea...

O fumigenă care merită cel mult ocolită, în niciun caz dezbătută.

Sebi spunea...

Cornele, n-ai inteles. Omul este doar ingrijorat pentru sentimenul de penibil pe care-l traieste atunci cand metafora aratatului cu degetul ii sparge armonia cazona si-l scoate din toate cizmele.
Problema lui Dorel ar putea disparea daca toti militarii care au tupeul de a trece in rezerva ar ajunge la mila indemnizatiei minime, sau nici macar atunci. Capra vecinului este animalul sacru al romanilor. Nu s-au inventat inca procentele de penalizare care ar ostoi aceasta turbare nationala. In schimb, am ajuns sa ne behaie pe la gard caprele camarazilor.

mosmartin16 spunea...

În mintea unora care nu prea gandesc ! Acel "proiect" e o mare prostie !!

nastyboy spunea...

Stati linistiti la locurili voastri! Daca mai vreti 100 de lei la pensie, normal. Este clar ca proiectul e o facatura semiamatoare. De aceea, am incercat si eu gluma cu pensia care imi va permite sa ma refugiez iarna in Grecia, de frica facturilor, ca sa revin primavara. Parerea mea este ca trebuie sa fim foarte atenti, in continuare, ca sa nu fim luati prin surprindere. Exista cateva certitudini curioase, totusi. Una ar fi ca PNRR va presa, am recitit jaloanele, si in trim.IV va trebui sa se adopte un act legislativ cu referire la pensii, indemnizatii speciale, pentru militari, judecatori etc. O a doua curioasa certitudine este raspunsul dat in mod oficial, de catre MApN, fundatiei d-lui gen. (r) Gabriel Oprea. Si inca o parere. Mi se pare ca autorii, ori mare parte dintre ei, ai acestei pastişe sunt vestitii specialisti pomeniti prin scrierile exaltate de pe blogul Dogaru-lui. Sa auzim numai de bine, nu mor caii cand vor cainii,

mosmartin16 spunea...

Unii...de la ligă ( Gropan) ...de la sindicatu' lu' Dogaru ...care gandesc "de rup" ! Analizează art. 28 și o să te crucești !!

monteoru spunea...

Autoarea este o iubitoare de muscal.

raul spunea...

@acord 75
De cand bat si eu toba despre SLP ca MISIUNE DE LUPTA!Am mai spus o ,esti infanterist sau VM ,,te duci 120 de zile in Kosovo ,Bosnia hap 1000 de lei la pensie si noi prostii din ApAAT,cu zeci de ani de SLP in conditiile descrise de tine luam praful de pe toba!Daca legile in armata sunt facute de ,,terestrii",cica ei sunt copiii reginei armelor!Asa o fi ,ca asa e si-n realitate!

Arfy spunea...

Viorel. Consiliu de mediere este făcut de Dîncu nu de Ciucă! Este publicat din 7 februrie a.c. in Monitorul oficial! De fapt a desființat un consiliu și a înființat altul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doar citind Art 28 este foarte clar ca nu se va aplica, si are dreptate @Mos Martin: Cum e posibil sa ma calculeze si actualizeze cu data iesirii la pensie, cu drepturile salariale din acel an, care sunt pe 1/2 ca cele din 2022? Daca am iesit la pensie in 2014 sa ma actualizeze pe cifrele din acel an, sau care a iesit in 1990, sau din 1980, sau din 2000? Este absurd si este rodul domnilor Generali facuti la apelul bocancilor, iesiti dupa 2017! Nu, nu elimina nici un fel de discrepante, nu se face dreptate si nu elimina discriminarile, ba inca le adanceste cumplit! Pe astfel de fituica as avea intre 1700-1900 lei, dar repet ca este facuta de cineva pe interes, iesit acum la pensie! Nu cred in asa ceva si este exclus sa se aplice, dar este bine ca a fost postata caci valurile darama malurile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gata, am inteles-o bine cu calcularea in anul iesirii la pensie, e o prostie cat o crima sadica! Adica daca am iesit in 2014 sa ma calculeze pe acel an! O idiotenie marca unr cretini, care adanceste discriminarile! NU se va aplica asemenea tampenie!

Ein Stein spunea...

Proiect de ordonanta, privind modificare L223

Art.x 1). De pensie militara beneficiaza personalul, care, la data deschiderii dreptului de pensie, aveau calitatea de militar.
2). De pensie militara beneficiaza personalul care, la data deschiderii dreptului de pensie, au o vechime de xx ani.

Art.y Baza de calcul, pentru determinarea cuantumului pensiei militare, se constituie din solda de functie, corespunzatoare gradului militar avut la data deschiderii dreptului de pensie. Pentru personalul care depaseste vechimea prevazuta la Art.x 2), se adauga cate 1% din baza de calcul.

Art.z Se adroga toate articolele care stabilesc alte moduri de calcul al pensiei militare care contravin Art.y

anonim spunea...

@raul
Noi stim ce este,ce a fost si care este definitia SLP
Este chiar articolul 1 alin 1 din manualul/regulamentul SLP unde scrie negru pe alb scurt si la obiect " este.....pe timp de pace" si pe caz de consecinta se aplica regulile de razboi
Dar pe scurt"N-ai cu cine bre n-ai cu cine!!"
Nu ca nu ar intelege,pur si simplu NU VOR.M-am convins de mult
Ce, te poti compara cu agentul de strada cu pistol la centura? sau cu idolii civililor pompierii...Nici pe departe: Ei sunt vazuti si admirati zi de zi de p*lime....de altii nici macar nu se stie ca exista.Aia se vad atunci cand pentru multi e prea tarziu.Pana la urma poate ca asa e bine,dar asta nu inseamna ca pifanii(si ma refer la instelati) sa aiba orbul gainilor.Ca ei sunt "arme intrunite"!. Sunt pe dracu,doar li se pare.Fara aia de care nu se prea stie, nu sunt decat niste "vite duse la taiere"
Na, c-am zis-o!
schiuzmi! cum ar zice maniacii grandorii
P S Nu mai spune" in conditiile descrise de tine" ca oricum astia nu cred.N-au cum!

anonim spunea...

nastyboy
"Servesc patria, chiar si online! Am onoarea,"

Vezi ca alea online se depun "pe scari la etajul II":)))

Mike Mike spunea...

Cititi cu atentie pct.2 din proiect. Actualizarea bazei de calcul la nivelul coresounzator soldelor celor din activitate.Viata lunga va doresc.

Mike Mike spunea...

Si pct.5 referitor la art.60 (5)

anonim spunea...

Cat timp au fost in stare sa scrie de fiecare data in expunerea de motive inclusiv in titlu, cuvantul "pensile" ce poti sa mai ceri?

M spunea...

Începe să fie plictisitor....
Jumate din postări sunt ale unuia care uită că a mai postat și îi tot dă cu articolul 28.

Eheiiiiii dacă era proiectul lui cu 1/2 înmulțit 3/5 din zona de funcție din lunile fără litera "r" înmulțit cu anii bisecți dar numai pentru cei care au prins în activitate Rebeliunea legionară.... Alta era treaba!

Andrei spunea...

Sau e sosoaca?

mosmartin16 spunea...

"Neata" M ! Iar vorbești fără argumente ! Ha,ha,ha...

mosmartin16 spunea...

Ein Stein, după cum spui tu ar fi cam așa : un rezervist polițist din anul 2001 ( cu 10 ani vechime ca militar ) să ia pensie militară, iar cel din 2002 ( cu 30 de ani vechime ca militar ) să nu ia ! O fi bine ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este o famiglie mafiota cu epoleti de aoileu si haordeu, cu vipustile cu separeu, ca autostrazile, la care pun botu' slugile cotizatoare din sindicatele brotacare! Băăăi, nu mor caii cand vor cainii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, daca asta este rodul gandirii lor, ne-am ars si cu ei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M Zin-ne alternativa ta la Art 28, sau per ansamblul OUG, inteleptule!

monteoru spunea...

Akord ma lasi cu brasoavele?In SLP te-ai rupt de somn.Habar nu ai. SLP chiar sub alta denumire au mai facut si altii si s-au pensionat chiar la varsta de 55 ani.Ai auzit de exemplu de serviciu de garda in creier de munte?Tu le stii numai pe ale tale.Si naveta ,asa ca nu esti singur pe planeta.
Sunt oameni care plecau in economia nationala si nu-si vedeau familia cu lunile.Intreaba-l pe Ifrim.Altii plecau in misiuni la unitatii si stiau cand pleaca nu cand vin.
Pentru pensie la 25 ani vechime cumulata pe buna dreptate ajungem bataia de joc a intregii populatii a Romaniei.Sper ca cei cu putere de decizie sa fie cu cap.

mosmartin16 spunea...

Prea multe bazaconii în acest "proiect" ! Voi reveni cu concretizări !

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Dacă și dumneata....

Aș zice eu dar nu mă mai publică Huhu.
Așa că mă duc după Mareș.

Unknown spunea...

Dorele nu te supăra pe ei, probabil sunt potențialii "păguboși", lor li se pare că 15 ani = 25 ani.

Viorel spunea...

Domnule M. Nu vă mai luați după un Proiect de OU trimis de un fraier în dorul p…i pentru a fi postat pe blog și a ne face să vorbim singuri o zi întreagă, ba mai mult, să ne și contrăm între noi. Nu vedeți că sunt niște baliverne fără cap și coadă, copiate cu rotopercutorul iar paginile sunt postate alandala ca și frunzele căzute din copac. Cu suzele de rigoare față de domnul Huhu Rezea, eu unul nu aș fi postat acest subiect pe blog. Haimanalele astea ce umblă cu diversiuni ne pun nervii la încercare. Oare cât vom mai îndura aceste nedreptăți, șicane și manipulări. De dormit văd că dorm cu toții în post, de la cel mai mare până la cel mai mic cu atribuțiuni în domeniu. Prima parte a pct. (1) al art. 92 din Constituția României ar trebui eliminată. „Preşedintele României este comandantul forţelor armate”. Ca și mâine se termină al 2-lea mandat și nu a făcut nimic pentru noi pensionarii militari. Doar atât, i-a făcut plăcerea domnului prim ministru Ciucă promulgând Legea nr. 168/2020 pentru dânsul și membrii dânsului din TO cu cotizația achitată la zi, vorba domnului Col.(Rz.)dr. Mircea Dogaru.

anonim spunea...

@monteoru art 28
Lasa bre ca n-am stat sa-ti explic de aplicatii,trageri Ashuluk,C Midia,imbarcari si debarcari in esaloane CFR saptamani intregi pe drumuri...las-o asa ca stiu ca nu intelegi
Vezi-ti de articolul 28 ca "m-ai albit la p..." si somn usor!
Vegeteaza in continuare ca si atunci cand erai activ ca asa apare nenea ala neamt Alzhaimer parca ...art 28,art 28,art 28 art 28,art 28,art 28
PS Si mai venea si cate un nene de asta ca tine sa ne f*ta cate o adunare de partid,asa cand se plictisea el...cel putin o data pe luna +o zi/sapt toata lumea la treaba la verificare parametrii deci 4 zile + 3 zile lucrari intretinere(electronice)+cate o aplicatie cu Tratatul de cate o saptamana(2X pe an) +intretinere 1 de cate o saptamana X 2 plus cele uzuale pe care le faceau toti ceilalti militari in armata RO(trg arm inf,grenada,pistol etc)
Deci 10 ture x 24 ore=240 ore lunar plus restul se adunau cam 300-320 ore pe luna.Aici nu era vorba de 2-3(max) serviciu OSU intr-o luna
Hai te las ca-ti pocneste neuronu' daca le aduni
Hibernare placuta mos martine:))

anonim spunea...

mos martin art 28
Nu reveni ca n-are rost
A bagat-o huhu pentru "botanisti"
Esti primul:)))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, mai aveti in tolba si alte proiecte de legi la pensiile militare? Puneti-l pe ala bun sa terminam povestea cu aceste proiecte. Asta parca e al... câtelea, dupa oug-ul respins, apoi PLX I99, inca trei cu asta proaspat si prost... Bagati-l pă ăl fresh sa ne mai racorim si noi pe canicula asta, caci pe toti ne-a incins proiectul lu' pește!

Burebista spunea...

Indiferent de modificarile aduse legii pensiilor militare sau chiar și dacă prin absurd ar trece din nou pe asa zisa contributivitate, ACESTEA SE VOR APLICA NUMAI PENTRU VIITOR, PENTRU NOILE DESCHIDERI ALE DREPTURILOR DE PENSII INDIFERENT DACĂ SUNT FAVORABILE SAU NEFAVORABILE FATA DE VECHEA LEGE.. PENTRU PENSIILE ÎN PLATĂ NU SE POT APLICA DECÂT MODIFICĂRI FAVORABILE ȘI NUMAI DACĂ ESYE PREVAZUT ÎN MOD EXPRES DE LEGEA NOUĂ.... O NOUĂ DECIZIE A CCR ÎN ACEST SENS GĂSIȚI ÎN LINCUL DE MAI JOS.....
https://www.avocatnet.ro/articol_60622/CCR-Chiar-dac%C4%83-regulile-de-pensionare-actuale-sunt-mai-pu%C8%9Bin-favorabile-decat-cele-anterioare-nu-poate-fi-vorba-despre-neconstitu%C8%9Bionalitate.html

LA FEL S A ÎNTÂMPLAT ȘI CÂND OUG 59 A MODIFICAT LEGEA 223 S A APLICAT NUMAI PNTRU VIITOR ȘI NUMAI PENTRU NOILE DTEPTURI DE PENSII...
CHIAR ȘI ÎN 2016 CÂND S AU RECALCULAT TOATE PENSIILE PENTRU MILITARI ȘI POLIȚIȘTI S A APLICAT PRINCIPIUL CUANTUMULUI AVANTAJOS.
NU SE MAI POATE INTPLA CE S A FĂCUT ÎN 2010 PENTRU CA AU FOST ÎNTRE TIMP DATE ACESTE DECIZII AKE CCR... DE ACEEA S AU GRĂBIT SA IASĂ DIN SISTEM MAGISTRAȚII, GENERALII ETC.... LA O EVENTUALA SCHIMBARE A LEGILOR VOR RĂMÂNE CU CUANTUMUL PENSIILOR ÎN PLATĂ

Burebista spunea...

Aici găsiți și decizia CCR completa....
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/251723

Burebista spunea...

Pentru cei care nu pot deschide link-ul..

Tot în contextul criticii în privința art. 59 din Legea nr. 223/2015, Curtea reamintește că persoanele care se pensionează se supun dispozițiilor legale în vigoare la data deschiderii dreptului la pensie, potrivit principiului tempus regit actum. Curtea a mai statuat, referitor la tratamentul juridic diferit căruia i se supun persoanele în funcție de data deschiderii dreptului la pensie, că situația diferită în care se află cetățenii în funcție de reglementarea aplicabilă potrivit principiului menționat nu poate fi privită ca o încălcare a dispozițiilor constituționale care consacră egalitatea în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și discriminări. Curtea a precizat că noile reglementări pot să fie avantajoase sau chiar dezavantajoase pentru beneficiarii de pensii, după cum permite sau impune, după caz, situația economico-financiară a țării. În oricare dintre aceste ipoteze dispozițiile legale noi se aplică numai pentru viitor, pentru persoane care se vor înscrie la pensie după intrarea lor în vigoare, neputând atinge drepturile de pensie anterior stabilite. Prin urmare, legiuitorul este liber să modifice condițiile de stabilire a dreptului la pensie pentru viitor, fără ca aceasta să aibă semnificația încălcării dreptului la pensie, iar dacă dorește ca noile dispoziții mai favorabile să fie aplicate și persoanelor pensionate anterior, acest lucru trebuie prevăzut în mod expres de lege.
20. În sfârșit, Curtea reține că și prin Decizia nr. 717 din 6 octombrie 2020, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 din 15 ianuarie 2021, paragraful 18, a reiterat jurisprudența sa constantă potrivit căreia deschiderea dreptului la pensie este guvernată de principiul tempus regit actum, neputându-se considera că reglementările anterioare acestui moment, referitoare la condițiile acordării dreptului la pensie, generează o așteptare legitimă. Astfel, până la momentul pensionării, se pot succeda mai multe reglementări, care stabilesc condiții de pensionare diferite, relevantă fiind însă doar cea aplicabilă la momentul acordării acestui drept (a se vedea, în acest sens, și Decizia nr. 810 din 5 decembrie 2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 172 din 2 martie 2020, paragraful 50).

ifrim spunea...

Păi asta a fost probabil ideea.Au scos pe piață un proiect cum au știut ei ca cei pricepuți să-i aduceți corecturile de rigoare.Ce mai stați,Huhu,moșii ăia doi Martin,Alecu,Neacșu,Mateiaș etc.la treabă și dați otorităților un proiect beton.Pentru mine să nu cumva să umblați la plecarea de la 80% , vechimea cumulată ,și penalizarea cu 1% pentru lipsă program!Și actualizarea la soldele prezente nu cele de la 1907!Cu stimă și considerație....

ifrim spunea...

La examene una din concluzii suna cam așa:"Nu cunoaște procedeul dar este exigent cu telefonistul"

Paul Puiu spunea...

OMM sau SOSP asa cum apare in art 29 e introdus in baza de calcul?? Pai varianta asta e cea facuta de de catre cei de la casele de pensii dupa 15.09.2017 si doresc sa mentina abuzul in continuare????? Ce se doreste practic sa fie avantajati tot cei iesiti pana in 15.09.2017 si pentru restul ce sa ramana ca pana acum??? E o repet sa se actualizeze la toti cuantumurile nete ale pensiilor stabilite prin decizie la cei trecuti in rezerva pana la 15.09.2017 si toate indexarile si actualizarile primite pe langa pensie sa le fie radiate si atunci ca echitabila treaba daca tot se plang unii ca au pensii mici si daca vor actualizare sa restituie si ajutoarele obtinute la trecerea in rezerva!!!!

Huhu Rezea spunea...

Burebista
Ai primit indicațiuni să ne intoxici cu sofisme deduse dintr-o decizie a Curții Constituționale?
Acea decizie se referă la stabilirea pensiilor militare nu la recalcularea pensiilor militare.
Este la mintea cocoșului că nu ți se pot aplica la pensionare decât dispozițiile în vigoare la acel moment.
Legea se aplică numai pentru viitor decă nu prevede altfel.
Decizia 900/2020 prevede expres că doar partea contributivă din pensiile de serviciu reprezintă drept garantat, pentru restul statul fiind în drept să instituie și un cuantum maxim.
Dreptul la pensie este garantat...nu și cuantumul pensiei.
Statul nu schimbă algoritmul de calcul al pensiei de serviciu, dar poate institui un plafon maxim impus de constrângerile bugetare.

micutzul spunea...

Huhule mă scuzi dar nu pot comenta așa cretinisme
@ akord75 sper că tu nu esti eu, nu ?

Ionel spunea...

Daaaaaa si magistratilor li se aplica "dispozițiilor legale în vigoare la data deschiderii dreptului la pensie, potrivit principiului tempus regit actum. ..." !!!! Adica un magistrat pensionat in 1995 are o pensie de 1500 de lei, iar unul din 2021 are 25000 de lei !!!!

Ein Stein spunea...

@mosmartin
Sa nu ma intelegi gresit, nu am nimic impotriva politistilor, dar nimic, nimic. Problema e alta, sunt atat de multe variabile, interese, grupuri de interese, inghesuite pe aceasta lege, ca este imposibil de facut ordine. Chiar nu-ti spune nimic pensia medie, pe ministere, cum se face ca, invariabil, cei de la armata sunt in coada clasamentului. Hai sa luam un model functional de la o tara NATO, pentru ca pe noi pe militari asta ne reprezinta. Nu inteleg de ce cei de la celelalte ministere tin mortis sa fie militari la pensie, de ce nu vor sa fie magistrati, spre exemplu, sau academicieni? Politistii au o lege a pensiilor extraordinar de buna si corecta, care e chichita de se tin ca scaiul pe oaie de militari? In toate tarile normale,unde nu smecherii au ajuns la butoane, militari sunt doar cei de la armata, Romania e singura tara din lume unde ocupatia de militar nu este recunoscuta. Oare de ce?
Apropos, sa nu-ti faci impresia ca vreun proiect de ordonanta, care se vrea a indrepta inechitatile, in actuala formula a sistemului de aparare, ordine, bla, bla, va aduce ceva bun pentru militari. Tot in coada clasamentului vom fi. Garantat 100%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lipsa de petitii si plangeri, cu zecile de mii, cu milioanele, duce la astfel de proiecte! De unde sa stie Dancu si politticienii ce vrem, ce ne lipseste, ce ne abuzează si suprimă drepturile daca nu ne folosim de dreptul la petitionarea autoritatilor?! Aveti calculatoare, nu dati bani pe plicuri si timbre, aveti isei, aveti practica dialogului virtual, de ce nu sesizati ministrul apararii, care este foarte dispus sa faca dreptate dar nu ne cunoaste pretentiile, durerile si pasurile? E asa greu sa scrieti si sa dati click. Hai sa va dau adresa personala de mail unde am trimis pana acum cateva petitii repetitive: adresa personala de pe telefonul mobil: vasile.dancu@gmail.com apoi cabinet.ministru@map.ro sau Secretariat General MApN Sectia Relatia cu Publicul sau dmru@mapn.ro cât si transparenta.decizionala@mapn.ro
Asa se face o traba buna cu zeci de mii de petitii, cu un potop in care sa va strigati durerile, ca de aia apar astfel de oug-uri fantoma emise de criminalii nostrii ca noi tacem din gura si nu facem nimic, adica eu fac cu sutele dar nu sunt sustinut de marea masa de camarazi aflati si ei la ananghie. Chiar de azi sa-l potopiti pe Dl ministru cu plangeri, dupa cum pe fiecare il duce constiinta, ca daca se intarzie au de castigat clocarii, ca ei fac plangeri prin altii sa aiba castig de cauza inaintea noastra, deci ne saboteza marsav prin interpusi, sau chiar prin ei insasi ca nu-i stie ministrul cine sunt la acel mare numar de clocari din casa de pensii, ministrul crezand ca alea ale clocarilor sunt petitiile reale si pe acele pretentii consttruind noua lege, deci mare atentie cum suflati in iaurt cu lenea! Aici cum puteti scrie milioane de postari si la ministru nu trimiteti macar cateva randuri? Eu m-am acrit de scris si trimis, si o fac in numele tuturor de fiecare data, nu egoist! Succes, daca v-ati hotarat s-o faceti!

nr. 1 spunea...

Proiectul aruncat pe piata pare a fi o fumigena .La ora asta practic avem proiectul de PLX 199 al guleratilor si aceasta fumigena veche (PLX 221) care revine pentru a intarzia cat mai mult inceperea eliminarii inechitatilor si nedreptatilor si a mentine in plata pensiile de 5 cifre! Finalul este totusi relativ aproape de data asta! Sub presiunea opiniei publice si a constrangerilor bugetare o varianta destul de plauzibila pare a fi adoptarea in regim de urgenta a PLX 199 cu preluarea unor articole din PLX 221 si plafonarea pensiilor militare pe grade si functii(stabilirea unui cuantum minim dar si a unui cuantum maximum ) iar cuantumul avantajos va intra in istorie! Aici e bataia pestelui! Ce va sa fie mai pe la toamna --------vom mai vedea!

BONIFATIE spunea...


Așa-i domnule HUHU! S-a mai discutat pe acest subiect. Aștept să le dea și magistraților NUMAI PARTEA CONTRIBUTIVĂ, care este intangibilă, cârpită cu vreo sută de lei, hai chiar cu o mie de lei și să vedeți cum vor „reevalua” Decizia nr.900/2020 printr-o nouă decizie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa va mai spun ceva: Am ,,prostul'' obicei ca, atunci cand trimit o petitie, sa o multiplic icognito astfel: N-o trimit numai, sa zicem, ministrului apararii, ci toate o data cu aceeasi trimitere si la toti ministrii si ministerele, DNA, DIICOT, Procuratura Generala, Avocatul Poporului, Guvern, Presedintie, Prim Ministru, toate partidele, toti politicienii, toate compartimentele senatului si Cam. Deputatilor, sindicate, redactii de ziare, sedii de televiziuni, etc, si aceste toate la un loc imi fac mie un serviciu colosal: Din calitatea de inalte institutii ale statului, si se aduna cam 130 de petitii la un loc, ele considera ca adresa a fost trimisa din greseala catre ei si toti redictioneaza aceasta petitie catre ministrul apararii facandu-mi un serviciu pretios pentru ca ele la ministru se aduna en gross, dar aceste institutii sau entitati imi trimit in scris ca au facut acest serviciu, eu multumindu-le la fiecare pentru sprijinul facut, deci dati-va seama ca facand asta mii de petitionari deja ii pun pe ganduri sa intreprinda ceva, sa grabeasca legea pensiilor militare, de exemplu, cai tacand din gura ne mai paste cativa ani de asteptare, cati or mai trai sa vada si legea, dar gfacand presiunea asta asupra lor trebuie sa zoreasca legea. Multi, sau puti, vor rade, dar va fi un ras manzesc si a paguba, caci cine crede cu adevarat in aceste actiuni si va intreprinde ceva este de necrezut ca nu se face ceva in sprijinul nostru cat mai repede! La aceste randuri vor injura generalii ca birjarii de ciuda ca va invat un lucru care ne poate ajuta substantial! Cum credeti ca acea ziarista s-a apucat sa-l toace cu doctoratele pe Ciuca? Credeti ca asa din senin? Pai am trimis sute de astfel de petitii la aceste redactii referitoare la doctoratele lor, din Armata si o sa mai trimit cu ale clocarilor, ca eu nu ma astampar, si pana nu-i vad controlati si deposedati pe copysti de doctorate nu ma las nici de-al dracului, pana la ultimul! Mi-au promis ei inghetarea pensiei in vecie? Si eu le promit ca-i las fara doctorate! Parol!

magda spunea...

Decizia 900 prevede expres norme referitoarea la partea contributiva care deocamdata la militari ea nu se regaseste .Statul poate impune orice dar nu se poate juca cu viata militarului.S a jucat LOV o data cu ...lasa ca o sa vada domnii colonei la toamna...s a jucat si Ciuca cu CASS-ul dar hoarda asta de generali o sa stea linistita la infinit?Oricum psdpdl sunt pe o panta descendenta asa incat ei spera ca prin maririle la pensii de tip bacsis se vor salva,nici vorba.Ei nu sunt (nici nu au fost) in stare sa scrie o ordonanta ca lumea d.p.d.v.juridic vorbind,ca de continut nu mai vorbim.Asteptari mari de la oameni mici.

Huhu Rezea spunea...

Cornelius
Hai să nu compromitem ideea de pețiție!
Când faci o petiție care te privește numai pe tine... procedezi cum te duce capul, dar când petiționezi pentru o categorie socio-profesională trebuie să ai și competență în domeniul respectiv și o consultare a majoritâții celor care compun acea categorie socio-profesională.
Nimic nu strica mai mult decât petițiile multiplicate copy-paste care agasează destinatarii cu proceduri inutile.

Cezar spunea...

QED...
Si da.i Doamne!

Huhu Rezea spunea...

Problema este că, potrivit PNRR, reforma trebuie să reașeze toate pensiile de serviciu integrate sistemului public pentru a se respecta plafonul de 9,4%. Principiile de reforma se aplică la fel, si la grefieri, și la aviatori, si la diplomati, dar și la magistrați. Prin ricoșeu se vor aplica și pensiilor militare, chiar dacă vor rămâne in continuare total neintegrate în sistemul public.

Huhu Rezea spunea...

O lege a pensiilor militare nu poate atenua degringolada de aproape 10 ani din politica de salarizare în SNAOPSN decât prin limitarea elementelor de salarizare care se iau în calculul bazei de calcul pentru pensii.

Viorel spunea...

18 februarie 2022: Numai un protest organizat de către studenți în toate Centrele Universitare îi mai poate scoate pe politicieni din letargie și poporul român din sărăcie.
35 de ani de la revolta studenților din Iași: 'Vrem lumină să-nvăţăm şi apă să ne spălăm'.
Mulți botoșăneni, la acea vreme studenți, au participat la manifestația anticomunistă din Iași.
Mişcarea din februarie 1987 a fost un sâmbure al revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989.
"Vrem lumină să-nvăţăm şi apă să ne spălăm" era sloganul care a mobilizat şi a scos în stradă sute de studenţi din centrul universitar Iaşi, sătui de mizeria din cămine. Revolta spontană a băgat în sperieţi autorităţile comuniste ale vremii.

monteoru spunea...

Akord termina cu abureala.Tu nu ai priceput ca eu am calcat cu pasul toate UM si poligoanele din jumatate din tara?Tu ce faci,vinzi morcovi la gradinar?In plus am servit si serviciul operativ permanent.Nu te mai vaita ca ai fost cu unitatea la trageri de lupta la sovietici ca stiu mecanismul.Mai bine spune cati ani de militarie reala ai?

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Cred că bine ar fi dacă dumneavoastră ați posta din nou pe blog topicul PLx-100/2020 „Articol unic”. Dacă au survenit unele modificări, îl actualizați iar noi comentatorii de pe blog [cine are buna plăcere (ca la nuntă) sau sânge în vreasc (ca la bătaie)] să trimitem Proiectul la MApN, Președinților Camerei Deputaților și Senatului, Președinților Comosiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Comisiei pentru muncă și protecție social, inclusive ministrilor Muncii și Finanțe, la Președinții de Partide din coaliție și opoziție iar dacă mai este nevoie și la Jorge Mario Bergoglio (Papa Francisc de la Roma / Vatican). L-am întrecut pe Cornel de data aceasta. El nu a trimis nimic la Papă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, de pe toata planeta, in Romania innapoiata si medievala merita sa practici asa ceva, altfel esti sortit ignorantei totale! Pana nu faci presiuni si cu celelalte forte statale nimeni nu te baga in seama! Noi suntem singurii care le facem pe toate pe dos, fiind unici in a trata problemele omului de rand cu fundul, in alte tari petitiile fiind rare dat fiind ca tarile civilizate dau legi bune, inatacabile si trainice, justitia functioneaza ca si dreptatea, si la ei o petitie este o palma grea data democratiei si civilizatiei, la noi refuzul de a rezolva o petitie fiind o normalitate care este incurajata si premiata, si cel care nu le rezolva are sanse sa fie promovat in functii superioare cu cele mai mari sanse! Si a ucide in Romania este un act de mare onoare, cum s-a intamplat in pandemie, cei care au ucis cel mai mult au primit cele mai mari prime, sefii fiind si acum sefi, vs Arafat si altii, aceleasi merite fiind acordate pentru a nu se importa tratamentele eficace, obligativitatea de a purta masti neconforme, adica ucigatoare, etc. Ciuca pentru faptul ca a distrus pensiile si au murit oameni de suparare, poate cu sutele, a fost promivat prim ministru, deci la noi ca la nimeni, si ce fac eu fata de ceea ce fac ei se numesc acte de curaj, pe cand la ei se numesc crime impotriva umanitatii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Câcâirea in domeniul pensiilor militare, pensiilor civile si stabilizarea preturilor i-a costat intr-o luna pe PSD CU 7% IN MINUS IN SONDAJE, si risca peste o luna sa ajunga sub 10%, in locul lor urcand cei de la AUR, care stiu sa se implice macar emotional ca manifestare publica. PSD nu se va lasa niciodata de naravul ala prost de a amana orice masura reparatorie pana le cade guvernarea, si cercetati ce zic caci asa este, asa facand cu Olguta Vasilescu cu pensiile civile, ea fiind artista in amanari, a taraganat majorarea cu 47% pana au cazut in cap! De aia nici nu au mai avut voturi consistente de la pensionari pentru ca sunt inconsecventi in a aplica ceea ce promit, ocolind prin amanari aplicarea acestor promisiuni, si o sa va convingeti ca pensiile militare vor fi taraganate iar ani in sir, chiar daca eu am in Dancu o mare incredere, fiind foarte serios si unic in PSD, alaturi de Firea cu acelasi caracter serios, dar politica PSD de amanari asta va fi, fiind singura racila care tine acest partid departe de alegatori si de succese notabile, electorale, sa poata guverna singuri! Eu sunt de stanga, dar am pretentii la seriozitate si hotarare, nu golaneli de doi bani care sa irite electoratul ca deja romanii ii injura ca se fac ca fac si nu fac nimic, parca tinanîd isonul PNL la tampenii!

nr. 1 spunea...

Pentru o informare cat mai la obiect ilustrii conducatori de ligi, sindicate si asociatii ar trebui sa renunte la fumigene si sa analizeze in detaliu raspunsul primit de dl general G.Oprea la petitia inaintata la Departamentul pentru relatia cu Parlamentul , este un document oficial intocmit de cei care vrem nu vrem sunt la butoane . In acest context ar trebui sa faca propuneri concrete si fezabile pentru imbunatatirea buclucasului PLX 199 astfel incat prevederile acestuia sa fie in asentimentul actualului ministru al Apararii -nu este normal ca pe aceelasi grad, aceeasi functie, un om care a iesit la pensie acum 10 ani sa aiba o pensie de trei ori mai mica decat unul care iese la pensie acum. Problema fff mare este ca nu se accepta cheltuieli bugetare suplimentare , context in care singura solutie ( ca sa nu fie inca o revolutie) ramane plafonarea cuantumurilor dupa grad/functie, vechime .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La ce ajuta anii de militatie, daca la pensie ia un rahat in loc de pensie? Este simplu: Esti General? Ai pensie de trait ca belferul! Esti din pulimea proletara?, fomesti, nene, de ti se lungeste gatul de fomalau cu pensia aia data de partidele pe care le votezi ca prostul si cu sperante!

Burebista spunea...

Ionel, la magistrați încă exista în lege actualizarea pensiilor ori de câte ori se modifica salariile celor din activitate. De aceea pensiile lor au crescut. În plus nu sunt afectați de oug 59 și primesc pana la 100% din brut astfel depășind salariile celor din activitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, Ha, ha, ha, ha! Buna ideea cu Papa! Fratilor, nu ma imbolditi prea mult ca o fac si pe asta si va dau si dovada! Ha, ha, ha...

Burebista spunea...

Greșit....
Citiți cu atenție...
,, Curtea a precizat că noile reglementări pot să fie avantajoase sau chiar dezavantajoase pentru beneficiarii de pensii, după cum permite sau impune, după caz, situația economico-financiară a țării. În oricare dintre aceste ipoteze dispozițiile legale noi se aplică numai pentru viitor, pentru persoane care se vor înscrie la pensie după intrarea lor în vigoare, neputând atinge drepturile de pensie anterior stabilite. Prin urmare, legiuitorul este liber să modifice condițiile de stabilire a dreptului la pensie pentru viitor, fără ca aceasta să aibă semnificația încălcării dreptului la pensie, iar dacă dorește ca noile dispoziții mai favorabile să fie aplicate și persoanelor pensionate anterior, acest lucru trebuie prevăzut în mod expres de lege."

Viorel spunea...

Cornele. Fă o modificare, respective 40% în loc de 47% din care au primit în toamnă 14%. Cât despre PSD sau PNL sunt în cădere liberă, încet dar sigur.

mosmartin16 spunea...

Akord 75 ! Nu e "opera" lui Huhu acest proiect ! A și spus că l-a primit, asa că nu -i fă procese de neseriozitate ! Cat despre cum mi te-ai adresat...mă abțin să nu-ți răspund pe măsură, că de-aș face-o...nu ți-ar pica bine deloc ! Așadar...arată că ai cei 7 de acasă !

Huhu Rezea spunea...

Din cauza pricopsiților cu pensii ultrababane a devenit mai de actualitate păstrarea cuantumului mai avantajos al pensiilor militare decât necesitatea actualizării lor prin aducerea bazei de calcul la nivelul cresterii soldelor pentru activi. Toți caută cârje pentru proptirea pensiilor pe care le au în prezent.
Tocmai că... actualizarea pensiilor militare nu înseamnă o modificare a calculului cuantumului.
Conform Deciziei 900/2020, din motive de constrângeri bugetare, statul poate să stabilească un cuantum maxim al pensiei sau poate să le integreze total sau hibrid în sistemul public.

mosmartin16 spunea...

Huhu, despre acest "măreț proiect", ți-am trimis un exemplu rezultat din el, pe e-mail !

Leo spunea...

Topicul a stârnit un enorm interes și a arătat cât de setoasă de a se întâmpla ceva cu pensiile militare este situația din prezent.
Prin May va apărea primul " epure" de testare, iar prin Sept. va apărea chiar proiectul cu ce va fi cu aceste pensii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ooo, e clar ca @Onorabilul le primeste prin mail de la ,,binevoitorii'' care ne testeaza reactiile, si e bine ca le posteaza sa vada ca nu acceptam orice gunoi care ni-l aseaza ei ca fiind bun. Fiind admin al celui mai frecventat blog e normal sa primeasca asemenea provocari, dar noi zicem ca @Leo: ,,MIMĂ SI MORFINĂ:'' Pana in Aprilie se lucreza la draft, in septembrie se aproba, de la 01 Ianuarie se aplica, si daca recesiunea e puternica e posibil de la 01 Octombrie sa intre o Lege in paine! Credeti ca le este si lor usor s-o faca pentru cel putin 30 de ani aplicabila, cand liberalii se opun la toate bunaciunile? Important este ca PSD sa se lase de naravul ala prost cu lungirea agoniei si amanarile, in rest toate bune si frumoase pot sa fie, cat de curand, caci ministrul Dancu isi face datoria in mod sigur, am incredere in domnia sa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu stiu daca oug 199 mai este viabil si il va accepta ministrul Dancu, avand pre multe critici si starnind controverse, varianta unei noi legi este mai plauzibila, pe scheletul lui 223 ca sa se actualizeze toate pensiile, fara discriminari intre generatii

Viorel spunea...

Astăzi spicuind Presa la zi, blogul SCMD, Botoșăneanul, În cuiul cătării am dat peste: „Războiul celor două Roze”, deci, dacă veți citi În cuiul cătării „Războiul celor două Roze” o să găsiți Proiectul OU în varianta LADPM (Gl. Gropan) postată și de domnul Huhu Rezea și PLX 221 în varianta Cazanciuc, omul de bază al adomnului Col.(Rz.)dr. Mircea Dogaru. Cele prezentate au fost prezentate și discutate în Comisia pentru muncă în prezența domnului Solomon.

Leon spunea...

https://www.avocatnet.ro/articol_60622/CCR-Chiar-dac%C4%83-regulile-de-pensionare-actuale-sunt-mai-pu%C8%9Bin-favorabile-decat-cele-anterioare-nu-poate-fi-vorba-despre-neconstitu%C8%9Bionalitate.html

anonim spunea...

mos martin 16
7 ani? N-am!
Huhu a postat nu am zis ca e opera lui,mai precis:"a bagat-o" Toata lumea stie ca e a LADPM-ului de ani de zile.La SCMD n-am vazut-o
"mos martin art 28
Nu reveni ca n-are rost
A bagat-o huhu pentru "botanisti"
Esti primul:)))"
Deci: NU RASTALMACI!!
Acum ma duc sa dorm ca sa nu-mi stric bunele obiceiuri deprinse in atatia ani de SLP (ca doar asa ai zis)
Pa!

anonim spunea...

monteoru
Da se vede.Le stii pe toate le-ai vazut pe toate esti specialist in toate.
De aici se poate trage o singura concluzie.Ce au toate aceste specialitati in comun? Ce ai verificatcomun la toate?
-intretinerea armanentului si pastrarea lui in rastele,curatenia pe holurile subunitatii si in dormitoare,tinuta ostasilor,stergerea prafului,depistarea cu lupa a panzelor de paianjen prin unghere,intretinerea cauciucurilor(curate si lucioase) la tehnica din remize dupa care ultimul "control" sala de mese si popota.La sfarsit completarea "registrului de control" la capitolul ordine si curatenie sectoare
Greu dom'le greu.Spune-mi te rog care este ordinea sistemelor (incepand de la intrare) in cabina "Aparatura de Calcul(AC)", ca vad ca te pricepi iar intrebare mai simpla ca asta nu exista .Maine te intreb despre "ID" "ER" "D" si "PA" "RL"(grija sa nu te curentezi!!)
Poimaine intram la amanunt sa vad ce mai stii in afara de crema de pe cauciucuri.La ATS-uri ai verificat vreodata luciul cremei?😃

anonim spunea...

micutzul
Sigur nu, dar sigur, nu sunt singur....intreaba si pe raul

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inconsecventa, balbaielile si amanarile scad procentajele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ackord 75, cred ca in loc de botanisti ar fi mai bun termenul de ecologi! Acolo, o floare de nu ma uita, de musetel, de cactus spinos, de gurul gainii ca tot acolo se ajunge: Curiosii isi vor baga trompele la amusinat, ca daca ar intra si trompele uterine si alea le-ar baga la inaintare!

M spunea...

@Viorel

Ați fost mereu decent în comentarii așa că fac o excepție și vă răspund!

Am primit "proiectul" concomitent (dacă nu înainte) de a îl primi Huhu. Dacă mergeți la primele mele postări pe topic vedeți că atrag atenția că lipsește o pagină (se pare că admin se grăbise și o sărise). Asta dovedește, zic eu, că aveam deja "proiectul"! Nu?

Îl consider o bazaconie (proiectul adică) și de aceea nici nu am comentat pe el.

Am constatat doar că un disperat a postat de 14 ori aceeași idee (observație văzută ca jignitoare de către admin - atât de îngăduitor când sunt eu înjurat!) 😁

Profit de ocazie să mai dau un răspuns:
1. Polițiștii nu sunt disperați să fie făcuți militari în rezervă!
2. Nu am auzit în viața mea un polițist zicând că el dacă nu e făcut militar în rezervă se oftică!
3. România, la intrarea în NATO s-a angajat să reducă armata dar să crească numărul de rezerviști. Cum nu prea e înghesuială (după cum vedeți) la recrutarea de rezerviști, șmecherii de la dumneavoastră (MApN) au propus ca polițiștii să fie făcuți militari la trecerea în rezervă.
4. Treaba avea oarecum noimă la intrarea în UE când militarii din MAI au fost făcuți civili. Conform legii ei nu își pierd statutul de militar.

5. La MAI ocuparea funcțiilor în cadrul Aparatului Central de către militari se poate face numai prin trecerea în rezervă.

Bine constată Ein Stein că trebuie gândită propunerea nu aruncată aiurea, visceral, la ură!

6. Dacă credeți că abia așteaptă polițiștii ca la ieșirea la pensie să își facă poze, să le depună la Organizare-mobilizare, apoi să vină la MAI să își ridice livretul iar apoi sa meargă fuga la Comisariatele militare să completeze hârtii, să fie luați în evidență etc. cred că trăiți într-o lume paralelă!!!!!
Aud că unii din foștii camarazi au mai și fost chemați să li se "amintească" una-alta. 😁

Pentru stat a fost mai simplu să facă o singură lege și să rezolve și obligațiile de intrare în NATO.
Cred că și polițiștii ar vrea o lege a pensiilor pe modelul polonez (unde aceasta are doua părți: despre militari și despre "ceilalți" sigura diferență fiind cea legată de expresii gen: soldă/salariu, grad militar/grad profesional). Am dat citatele din secțiunile importante: condiții de pensionare și calcul pensie și sunt identice!!!! Căutați în arhivă!!!!

Oricum un fost polițist cu sute de trageri la active mai bun decât un hipster mobilizat care toată viața a tras doar ceva pe nas la petreceri!

GATA!
Vă mulțumesc domnule Viorel și vă rog să mă înțelegeți că nu am să mai răspund!

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Huhu Rezea, iar faceți o greșeală... În PNRR se spune ca sumele pentru plata pensiilor civile și speciale trebuie sa se încadreze în 9,4% din PIB... Nu spune nicăieri de o nouă lege a pensiilor militare.... Nici de reașezare..poate se reduc cele asa zis contributive pentru ca și alea sunt tot speciale atâta timp cât pensia nu reprezinta plata sumei pe care ai cotizat o într-un cont personal.. Sunt N exemple de anomalii și la pensiile civile...
SUNT destui NETERMINSTI și la civili, pensionați medical pe la vârste fragede pe acte false și care încasează pensii zeci și zeci de ani...

Dan B. spunea...

Pentru respectarea adevărului, privind tentativele LADPM în a face bine semenilor săi, vă încunoștințez cu următoarele:
În vara lui 2019, conducerea ligii m-a desemnat pe mine și pe încă doi colegi să verificăm buna intenție a ministrului Leș, ref la accepțiunea sa de a permite lucrul în echipa CCMRR și de a da gir unor revendicări urgente. La una dintre ședințele planificate, și-a făcut apariția chiar domnia sa, avându-l alături pe gl Tase Marian, consilierul său personal și diriguitorul CCMRR. Întrebați fiind ce ne doare, întregul grup s-a limitat la trei probleme:
- acordarea majorării de 5%, prevăzută în OUG 57/2015;
- pensia suplimentară scoasă din baza de calcul și adăugată la pensia militară de stat;
- actualizarea elementelor salariale ale militarilor detașați în economia națională și aflați în imposibilitatea conformării la art 20 (2) din Ord M 25/2016.
Surprinzător de repede, ministrul a achiesat la revendicările noastre și a dat dispozițiile necesare șefilor de direcții, astfel încât, în termen de două săptămâni să aibă pe birou proiectul de OUG.
Când s-a finalizat proiectul, din neant, pe ușa din dos, cu milițianul Chirică, ascuns la MApN, își face apariția Monac cu „utilitatea publică” Băhnăreanu, cu Bălăceanu și cu Tudor, pretextând că au ei un proiect atotcuprinzător, astfel încât să-l scoată de pe tapet pe cel lucrat de colegii din grupul de lucru, căci, nu-i așa, la înaltele lor somități cele câteva „grăunțe” (14% pentru toți militarii pensionați) sunt insuficiente.
Unde mai pui că milițianul a „băgat mâna-n foc” pentru proiectul lui Monac.

Dan B. spunea...

Degeaba i-am rugat să lase cale liberă proiectului în trei puncte, urmând ca mai târziu să fie reluat al lor și dus la finalizare.
Ca semn al bunăvoinței lor, problema actualizării elementelor salariale a fost inclusă în proiectul Monac.
Și, uite așa, munca noastră, a pensionaților și a activilor din CPS, DGFC, DGMRU și DGJ s-a dus la coșul de gunoi, urmată fiind, la cca 10 zile, și de „infailibilul” proiect Monac.
Cert este că Leș a realizat gafa făcută, motiv pentru care, parlamentar fiind, a inițiat PLx 199/2020, în mare parte un copy-paste după materialul lucrat în sediul MApN.
Încă de la constituirea CCMRR, la LADPM, s-a lucrat la un document mai amplu, acum că buna intenție a ministrului Leș a fost verificată, „creierul” lucrării fiind gl Gropan , cel care a centralizat necesarul de cuprindere.
Și iată că ajungem cu acest proiect de inițiativă legislativă la trădătorul Mocioalcă și amicul Lupescu, ocazie cu care, cu toții, am admis că sunt necesare „finisaje” de ordin juridic; primește indicativul PLx 221/2020.
Și acum întră în scenă „gulerații” MApN, în frunte cu Jianu. Realizând că este mai dificil a modifica proiectul ajuns la Mocioalcă, el fiind mai amplu, Jianu cere ca să fie susținut PLx 199/2020 și respins chiar în comisie PLx 221/2020. De ce? Pentru că PLx 199/2020, fiind mai „subțirel”, poate fi modificat cu ușurință, iar noua lui față nu a fost recunoscută nici de inițiator, cel care l-ar fi retras, dar, ne mai fiind parlamentar.....
Acum ați priceput de ce Jianu a optat pentru PLx 199/2020 și de ce l-a mătrășit în așa hal, încât, pus în aplicare, să nu vedem un ban în plus pe cuponul de pensie?

Dan B. spunea...

Și acum vă rog să-mi permiteți să schimb registrul!
Întotdeauna, am fost educat să ascult și să analizez orice inițiativă, posibil benefică nouă, îndeobște militarilor pensionați, indiferent de natura și formația intelectuală a emitentului. Și cum suma inițiativelor poate induce, uneori, un succes răsunător, .......
Dar, există și reversul medaliei, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Vă avertizez că documentul postat de Huhurez nici pe departe nu este component al PLx 221/2020, cineva, fiind rău intenționat, prezintă material compromițător pentru gl Gropan. Să vă mai amintesc că același general ar urma să devină consilierul personal al ministrului, altcineva urmărind să prindă el această demnitate?

Acum, că am lămurit și această problemă, vă întreb: de ce credeți că gl Gropan cel care a pus interesul de grup mai presus decât cel personal, de ce trebuie a fi ostracizat?
Vă mai întreb: câți dintre dvs ați fi dispuși să fie altruiști, să lucrați în beneficiul celor mulți? Dar, oare, sunteți capabili de așa ceva?
Din ceea ce văd pe blog, marea majoritate a membrilor grupului sunteți scelerați, vă mușcați unii pe alții cu multă cruzime!
Nu credeți că, adunați sub stindardul lui Huhurez, ați putea să conlucrați la fel de fel de inițiative, benefice vouă și colegilor? Este adevărat, că mulți dintre voi nu au harul lucrului intelectual, dar o idee strălucită poate țâșni din mintea oricăruia dintre dvs.
Așadar, încercați să vă direcționați energiile pozitive pentru binele tuturor, debarasați-vă de apucăturile care v-au tarat viața.

CEZAR spunea...

Ca sa fie foarte clar "
Dan Grasu lupta doar pentru asta:

- "actualizarea elementelor salariale ale militarilor detașați în economia națională și aflați în imposibilitatea conformării la art 20 (2) din Ord M 25/2016."
Huhu va poate detalia de ce si pentru ce...daca vrea desigur !!

Ein Stein spunea...

@DanB
Eu am avut numai cuvinte de apreciere la adresa dnului Gropan, nu insist pe tema, sta marturie memoria blogului. Vorbesc ca stegar nr.1, am mai multe intrebari pentru domnul Gropan si in special pentru sfatuitorii dumnealui. De ce nu intra, mai des, pe acest blog si sa ceara opinii, sa discute cu cei de aici, sunt convins ca Huhurez va modera limbajul vulgar si obraznic.
Ca strategie, intreb doar, daca cei de la MApN, prin raspunsul catre Gabriel Oprea al Dep. Relatii cu Parlamentul, se afirma ca se cunosc problemele......., care e rostul a tot felul de peleicsuri, faze, pasi? Oare a inteles domnul Gropan ca, razboiul peleicsurilor, e doar o strategie al grupurilor de interese de a duce batalia pe probleme complet marginale? De ce nu cere liga, ca singur punct, actualizarea pensiilor si o noua formula de calcul? Se intelege la nivelul ligii ca grupurile de interese tocmai asta urmaresc, sa nu se ajunga niciodata la faza 3 sau o intarziere, pe termen nedifinit, al actualizarii pensiilor? Nu e mai eficient sa se abandoneze o batalie, pe un front bine pregatit de Jianu &Co, sa-i lase cu ochii-n soare? Se intelege la nivelul ligii ca boala lunaga e moarte sigura?
Sper ca Huhuhrezu sa tina cont de sugestia mea, moderarea limbajului obraznic, asa ca aviz la ce ai sa scrii.

Dan B. spunea...

Trebuie să fii tâmpit, de nu pricepi că mi-am apărat un drept prevăzut în Legea 223/2015!

Dan B. spunea...

@Ein Stein:

Pe fondul pasivității structurilor de „utilitate publică”, LADPM și SCMD au colaborat punctual întru recâștigarea demnității noastre. Dacă ai fi lecturat integral PLx 221/2020, ai fi putut constata că subiectul despre care faci vorbire, este cuprins acolo.
„Nu e mai eficient sa se abandoneze o batalie, pe un front bine pregatit de Jianu &Co, sa-i lase cu ochii-n soare?”.
Un asemenea comentariu idiot, .....
Reiterez, dacă Gropan o dă-n gropi, de ce nu preluați voi, scelerații, lupta cu Jianu, Roșu, Cipu, ș.a.?

anonim spunea...

pai parca era pilot de MiG...

Ovidiu spunea...

Nu ar fi mai bine sa pierdeti ceva timp si sa trimiteti d-lui Gropan pareri/corectii punctuale, articol cu articol, referitoare la proiect, care sa elimine greselile existente? Daca totusi reuseste sa-l promoveze, nu e mai bine sa fie cat mai acoperitor si corect?
O colaborare in interesul tuturor ar fi benefica!
Cred ca motto-ul actiunilor trebuie sa fie "cere cat mai mult ca sa aiba de unde taia!

Iata si rugamintea d-lui general Gropan:
"Nicolae Gropan

Buna dimineata.
Va adresez rugamintea de a-mi trimite observatiile si propunerile dumneavoastr la PROIECTUL de ordonanta pe adresa de e-mail indicata, adica nicolae.gropan@yahoo.com. Credeti-ma ca-mi este imposibil sa navighez pe toate paginile de facebook si sa retin corect ceea ce scrieti, ori intentia mea este sa am cat mai multe propuneri concrete , nu de tipul SI CE, NU CASTIGAM NIMIC et
Rog si administratorii paginilor HUHUREZ:COM, MOS ALECU cat si conducerile celorlate structuri asociative sa-si spuna parerea
Dupa finalizare vom publica varianta pe care toti ce-i ce o pot promova, indiferent de modalitate .
Cu stima"

Dan B. spunea...

Tare am impresia că porcăria publicată de administrator este menită a-l compromite pe gl Gropan, cel care ar fi urmat a fi numit consilierul personal al ministrului.
În acest caz, a postat din naivitate sau intenționat, el fiind „coada de topor” a unui personaj, amator de o demnitate publică?
După cum bine observați, pe frontul pensiilor militare, dincolo de întreprinderile LADPM și SCMD,nu mai „mișcă nimeni în front”, iar, după cum a fost constituit consiliul de mediere, nici pe viitor nu vom avea ce să dezbatem.
Important este apelul lui Ovidiu, din 21.02 10.42, ca o ultimă zbatere pe temă. Personal, am fost apelat de ai mei colegi spre a-l ajuta pe gl Gropan și am fost de acord până să aflu că „aclimatizarea” lui Dâncu a fost finalizată de Jianu, Cipu și Roșu, cel care, „ca primarul” a semnat ce i-au pus ăștia în față. La fel s-a-ntâmplat și cu alt ministru, la fel de „destoinic”, pe nume Fifor, cel care a semnat un ordin ilegal, clasificat (MS 101/2018) ca o completare la MS 60/2016.
Întrebarea întrebătoare este: de ce nu solicită ăștia funcții în domenii în care au o calificare?
Și răspunsul tot eu îl dau: asemeni coafezelor și vedetelor de chat, și ăștia doi au absolvit cursuri post-univesitare la UNAP.
Așa că tot militarii au fost cei care au „lăsat garda jos”, admițând la cursurile lor fel de fel de otrepe.

CEZAR spunea...

akord 75
20 februarie 2022, 22:14
pai parca era pilot de MiG...

Singurul avion in care au reusit sa-l impacheteze a fost MIG-15....iti dai seama !
Nu va lasat impresionati de latraturile acestui.....are un singur scop : lui cit mai multe furaje
Ma si mir ca Huhu..inghite laturile lui si nu-l da in vileaga ...asa ..gol...

CEZAR spunea...

Ein Stein
20 februarie 2022, 10:09
QED !

Dan B. spunea...

@Cezar:

Constat că, cu fiecare comentariu al tău, „tragi cu dinții” spre a nu fi deposedat, prin tăcere, de titlul „cel mai prost membru” al grupului. Ba și „cel mai prost ofițer”, titluri pentru care te lupți din greu cu atât de mulți competitori.

Huhu Rezea spunea...

Adresezrugămintea domnului Gropan sa promoveze proiectul cu articol unic de modificare a legii, respectiv reintroducerea actualizării pensiilor militare, articol care este de foarte multe ori promovat pe acest blog,
Altceva este o pierdere de vreme.

Leo spunea...

Eu aș mai adăuga că reintroducerea actualizării trebuie începută prin egalizarea bazelor de calcul ale fiecărui pensionar militar , la nivelul de salarizare de la 01.01.2022 al personalului activ.

Huhu Rezea spunea...

Leo
Vezi că te exprimi pleonasmic!
Tocmai asta înseamnă actualizarea pensiilor militare, aducerea soldelor de grad si funcție din componența bazei de calcul la nivelul soldelor de grad și funcție din anul 2022, iar elementele salariale calculate procentual din solda de funcție să fie actualizate din noua valoare a soldei/salariului de funcție.
Dacă Gropan si Dogaru ar înțelege acest lucru destul de simplu, nu ar mai complica intervețiile lor cu fel de fel de însăilări nesemnificative. Nu știu dacă o fac din necunoastere sau din ticăloșie.
Cuantumul minim ar fi doar un preludiu al actualizării.

Leo spunea...

Amabilule ,
Te rog redactează direct textul Art. UNIC ca să-l trimitem la destinatar la Gropan și Mircea.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Nu te baza că gl Gropanlecturează inepțiile acestui grup, însă propunerea ta este fezabilă, motiv pentru care te invit să i-o faci în scris!

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
De ce nu faci d-tale diligențele pe lângă domnul Gropan și pe lângă colaboratorii domniei sale, pe care îi cunoști, ca să înțeleagă că în pezent trebuie să lupte doar pentru actualizarea pensiilor militare, demers care îi innebunește pe gulerați?
Cum zici, noi scriem degeaba aici pentru mii de rezerviști, că șefii structurilor asociative se bat pe faimă si galoane, nu se coboară să strângă opiniile rezervistilor de pe site-rile care scriu dezinteresat despre nevoile pensionarilor.
De doi ani stă pe site invitația pentru Col Tudor, seful Forumului, să promoveze acest unic articol de modificare a Legii 223/2015.

https://www.huhurez.com/2020/10/propunere-pentru-domnul-colr-tudor.html

Trimite-l d-ta că ești plămădit din același aluat cu ei. Este repetat de mai multe ori pe etichetele ACTUALIZARE și Proiect lege pensii militare.

Leon spunea...

Cu atatea crize din care nu stim cand si cum vom iesi, am trimis ieri un E-mail d-lui General Gropan prin care i-am sugerat ca in acest an sa obtinem macar PENSIA MINIMA prevazuta in Pl x nr.199/2020( cu un amendament de inlocuire a diminuarii pensiei "proportional" cu 1% pentru fiecare an sub cei 25 prevazuti in proiect) ori prin adoptarea plx-ului ori prin OuG !!
Sa speram ca poate reuseste sa convinga decidentii guvernamentali si/sau politici in acest sens !

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣😛😛😜🤪😝🤑

Brenda spunea...

Ești un Gică contra

ifrim spunea...

@Leon.Mulțumesc,acest punct cu proporționalul mă afectează crunt la 20 în serviciu!

anonim spunea...

ezar
am observat o chestie si nu e barfa odata ce o afisez aici la vedere
Dan B trimite/aduce mesajele/invitatiile lui Gropan aici pe site.
Cand Huhu ii spune sa faca diligente pt art UNIC(ca face parte din gasca), Dan B zice "dar trimite-i tu!!" Ce dreak sa mai trimita Huhu ca doar a scris "pe toate gardurile" chestia asta
Iar Gropan cica "nu se coboara" sa citeasca pe aici....hai ma lasi?Pai atunci la ce foloseste Gropan si mai ales ce "cestiuni" mai importante are de citit in functia lui de sef lapdm???...Citeste "razboi si pace"?:)))
In concluzie Dan B este pe post de "biela manivela" pe aici.
Gropan "posteaza" prin DLEN-istul Buzescu iar invers Dan B ii pune pe altii
Desi Dan B se presupune ca ar fi "miezul din dodoasca" iar Huhu nu ar fi bagat in seama,cel putin nu atat de mult.Pe de alta parte poa' sa citeasca si gropanu cu ochisorii lui macar titlurile....daaaa el "nu se coboara" el e printisor....
Si acum cezare sa-ti spun un "sicret" Acum mai vreo 1 an jumate poate 2 ani eram satul peste cap de anmccrrr, si armccnnrr....si tot asa.Si zic! Ba astia de la LAPDM par baieti ok si corecti ia sa le fac io o cerere de inscriere la LADPM Bv....Am gasit am completat cererea corect si complet, ba chiar am dat detalii ref la mine. Stiti ce raspuns am primit? Va spun eu.NICIUNUL!!!
Deci "baietii" sunt total dezinteresati sunt constituiti probabil "intr-un grup de interese" ca si ceilalti
Acum ma bucur ca n-am primit raspuns....baaa da ce ma bucur!!!
Hai Pa! Terminatilor!
PS io cred ca nu m-au primit ca le-a zis "terminatu" asta de Huhu ca eu sunt "neterminat" 😃😃😃
Cat despre Dan B in cazul de fata nu mai zic nimic...trag doar apa

anonim spunea...

Dan B
"desteptule"!!

Ein Stein spunea...

@DanB
Dragul meu, un comentariu nu poate fi idiot, e un comentariu si atat, e ca in arta, daca tu nu o pricepi nu ea e idioata. Ce e un scelerat si de unde ai tras concluzia ca noi suntem scelerati, intelegi sensul cuvantului?
Ca tot ne-am dat pe reiterari, o fac si eu, un act normativ cu o singura cerinta, actualizarea pensiilor, dupa o noua formula de calcul, similara cu cea de la "faza 1" plx 199, cu modificarile care sa scoata in evidenta vechimea sau lipsa ei, baza de calcul functia specifica gradului avut la trecerea in rezerva, nimic altceva. Era sa uit, fara niciun cuantum avantajos sau alta hotie. Ca la ailalti! Din NATO.
E singura solutie principiala si perfect aliniata cu legile din celelalte tari NATO, cel putin din alea cu apa calda. Asa vor fi pusi cu botul pe labe si cei din clanuri cat si cei obraznici.

anonim spunea...

Dan B
Te-ai dat la fund?...iarasi?
E tot ala sau e altul(fundul):)

anonim spunea...

@Cezar
Am facut o greseala in mare viteza si vreau sa o repar.In postarea:
akord 75
22 februarie 2022, 16:14
-"intr-un grup de interese"- se citeste fara ghilimele

Huhu Rezea spunea...

Dan B
Curata-ți comentariul de buruieni dacă vrei să ti-l public!

Dan B. spunea...

@Ein Stein:

Constat că ești animat de idei benefice pensionarilor militari, dar încearcă să nu mă asimilezi angajatului tău sau al lui Huhu. Nici să vă promovați propriile idei nu sunteți în stare? Atenție, promovarea se face cu argumente forte!
Și da, îmi mențin atribuirea „scelerat”, din moment ce câțiva au idei bune, pe care le promovează prin e-mail către gl Gropan, iar alții, câteva zeci, sunt un fel de „gică contra”, chiar dacă mintea lor n-a fătat nicicând și nimic bun pentru semenii lor.

Unknown spunea...

Este în defavoarea militarilor cu mai multă vreme:
Valorifică pensia suplimentară care este de 9% cel mult și elimină OMM care este de 20%
Așa că LASĂ-MĂ, LASĂ-MĂ!

Leo spunea...

Leon
Şi eu i-am scris lui Nicu Gropan , dar am plagiat pe rupte............