Un produs Blogger.

joi, februarie 03, 2022

Asta destabilizare, nu pâra despre plagiatul lui Ciuc-al nost'

108 comments

 


In această zi de 02 02 2022, despre care numerologii pot să gloseze vrute și nevrute, Cosmin Gușă a ieșit pe postul de radio Solid Gold FM, emisiunea Ce-i în gusă și-n capușă(dați clik)  cu o știre preluată de Bogdan Tiberiu Iacob pe site-ul său Inpolitics.ro

"Președintele Klaus Iohannis a colaborat cu fosta Securitate, iar dosarul de colaborator urmează să fie scos la lumină în perioada care urmează. Informația incendiară e livrată azi pe piață de analistul Cozmin Gușă, în contextul unor laude la adresa recentei vizite a premierului ungar Viktor Orban la Moscova.

Viktor Orban a fost bine ghicit și sprijinit de serviciile secrete ungare. Șansă pe care au ratat-o serviciile secrete românești, de a avea și noi măcar șansa unui Viktor Orban. S-au mulțumit cu fel de fel de informatori de duzină, de la Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Klaus Iohannis…Toți au fost informatori de duzină ai fostei Securități. Am toate documentele pentru asta, au apărut și public. La Klaus Iohannis încă nu au apărut public, dar se pregătește, după știința mea este pe țeavă, și știu și cine pregătește acest lucru, vă dați seama că le-am și văzut. Au preferat serviciile informatori de duzină, care lucruri de duzină au și făcut, pentru că serviciilor secrete românești le-a lipsit după 1989 patriotismul” mai spune Gușă, la postul de radio Solid Gold FM.

Informația livrată de Gușă ar putea fi recepționată cu un anume scepticism, dacă nu ar exista unele precedente în favoarea sa, precum livrarea în premieră, acum un deceniu și jumătate, a informației că Mona Muscă are dosar la Securitate, care s-a dovedit cît se poate de reală. În plus, analistul nu livrează o informație pe surse, ci susține că a văzut documentele doveditoare.

După bombele Muscă și Băsescu, vine și bomba Iohannis? (Bogdan Tiberiu Iacob)"



108 comentarii:

Calinmihaib12 spunea...

..f.multe cadre universitare:(prof., conf.,șefi de lucrări,asist.,.etc.), șefi de instituții economice impor tante,erau..sub o formă sau alta.., "în contact strâns"..cu Securitatea ..!; deci ce spune tov. Gușă.., nu e nici o mare.."dezvăluire"..!

Iulian Mareș spunea...

Ponta, Crin Antonescu, Basescu, Maior, Predoiu, Coldea, Koveși, Oprea, Hapau si cați altii știau si tăceau prin complicitate subânțeleasă!?
Dar din afara țarii? Se pare ca da, caci numai prin dubla comanda si uriașa temere se explica masurile anti si inacțiunile vizibile!
Daca se confirmă, toate structurile acoperitoare ar trebui desființate, si reinfiintate cu un statut cu o treapta mai jos!

Iulian Mareș spunea...

Pai ce mare scula era un profesor de fizica de la Agnita, parca?
Dar doamna?...ce era ta-su?

Brenda spunea...

Poporul? Nu în numele poporului au venit la putere toate putregaiurile acestei țări?

M spunea...

Mă îndoiesc că se va confirma! Gușă a mai avut "dezvăluiri" care s-au dovedit baloane de săpun!
Eu nu am încredere în niciun organ mass-media! Partidul AUR (partid pe care nu îl susțin așa cum nu susțin niciun partid extremist) a lansat un sondaj pentru a vedea care e cel mai toxic organ de presă și a început cu "g4media". Le cam dau dreptate că ar trebui un asemenea clasament!

Vă dau un exemplu!
Știrea despre furtul unei statui din "depozitul Unității Militare (acum desființată)"
Se subliniază deci că s-a furat dintr-un depozit militar.

Ce comentează un idiot?
cred ca avem cea mai ticaloasa armata din lume !
sint tot aia care au furat si carburantul americanilor !
sint tot aia care jefuiesc si paraziteaza tara asta dupa ce au tras in oameni la revolutie.
este junta noastra militara ! e ciuca al lor !


De 4 (patru) ori am postat un răspuns subliniind că unitatea militară a fost desființată acum vreo 20 de ani, că atunci statuia a fost mutată într-un depozit și că depozitul, cu toate celelalte clădiri și cu terenul se află de atunci în administrarea autorităților locale! - deci acuzațiile la adresa militarilor sunt neavenite!
Răspunsurile mele au "rezistat" maxim 15 minute înainte de a fi șterse de redacția G4media (condusă de Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi).

Păi nu are AUR dreptate?


Deci, pentru mine, dezvăluirile din presă trebuie să fie foarte bine documentate ca să le cred!

Huhu Rezea spunea...

In snobismul și cosmopolitismul care au cuprins cu frenezie România post-comunistă, într-o țară comunistă complet ieșită de sub tutela Uniunii Sovietice este mai de condamnat colaborarea cu instituțiile naționale de siguranță națională decât cu serviciile de spionaj străine.
Dacă a fost membru PCR, Werner nu putea fi colaborator, potrivit Hotarării 119/1978 a CC al PCR, decât cu aprobarea Primului Secretar al Judetului.
Eu m-aș teme de posibila sa racolare de către BND.

Brenda spunea...

Destabilizare,. !!!!!!!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorin spunea...

Aceeasi parere. Si despre stiripesurse.ro al lui iosif buble

M spunea...

😂 Ha, ha, ha! De ce? Vroiau nemții să spioneze manualul de fizică de clasa a IX-a?

Ieșean spunea...

Huhu Rezea esti tare!Ai descoperit apa cu acest articol.

Tano Cariddi spunea...

Anticipate!!! :)))))

Iulian Mareș spunea...

Prin terți putea fi și la BND...
Nu te grăbi!
Vezi când a fost primit în pcr...

Ionel spunea...

Pe Bune ! Trebuie sa ne uitam in gura lui ......Gusa !!! era sa spun in gusa lui...G.....!Mai oameni buni, asta este ultimul om in gura caruia sa ne uitam, Pe cine a sprijinit el in 2004 si al cui mare sef de campanie a fost !? Parca pe Basescu ! Era sa spun "Petrov", cel care se angaja in fata generalilor la cercul militar national in 2009 ca nu se va atinge de pensiile militarilor. De tot si toate sunt de vina serviciile secrete in tara asta !!?? Pai daca avem politicieni de paie.....poate ca da !

Viorel spunea...

rambo21. Ți-am citit ambele comentarii și am rămas surprins de conținutul lor. Expui realități renunțând la jigniri. Este un progres. Sunt în totalitate deacord cu cele 2 comentarii prezentate. Ca o completare vreau să menționez un lucru. Doamna Mona Muscă, ca o adevărată doamnă s-a retras din viața politică în momentul deconspirării. În rest ceilalți s-au justificat în mod jalnic, ex. tău, Herr Voiculescu.

micutzul spunea...

Până la urmă tind să-i dau dreptate bunicului că sunt singurul care nu a colaborat!😀😉

Viorel spunea...

Domnule M. O mare minciună spune acel IDIOT (asta pentru știri senzațonale probabil). Redau:
Bustul lui Ştefan cel Mare a fost furat din magazia primăriei, fostă unitate militară: "Domnu' nu mai este!". Statuia a zăcut uitată aproape două decenii
De Adrian Obreja la 31.01.2022, 20:06
Cultura e la mare căutare în Galaţi. Dar nu oricum. Un bust al lui Ştefan cel Mare, de o tonă şi jumătate, care trebuia amplasat în Tecuci, e de negăsit. Statuia zăcea de aproape două decenii într-o magazie a primăriei şi când autorităţile şi-au amintit de ea şi s-au hotărât să o scoată de la naftalină, au constatat cu stupoare că nu mai este.
Turnat în bronz în 2004, bustul a fost uitat într-o magazie timp de 18 ani. Trebuia amplasat pe un postament de cinci metri înălţime şi urma să fie un punct de reper pentru Tecuci. Doar că nici postamentul n-a fost construit, nici alt loc pentru bust nu s-a găsit. O tentativă de a scoate statuia de la naftalină a mai fost în anul centenarului. Fără succes însă. Aşa că au mai trecut patru ani până când cineva şi-a adus aminte de ea.
"Am atras atenţia că avem acest bust şi ar fi foarte indicat să-l montăm cât mai curând.
Domnul primar a solicitat personalului din primărie să vadă care este situaţia bustului, aceştia s-au dus şi au spus: domnu', nu mai este", a declarat Eugen Pelin, consilier local. A dispărut chiar din magazia primăriei, o fostă unitate militară, de sub nasul paznicilor.
Deci domnule IDIOT. Fosta U.M. a fost preluată și transformată de către Primărie în depozit, aflat în grija și paza ei. Ce legătură mai are ARMATA dacă U.M. s-a desființat și au rămas doar clădirile goale. ALȚI DOBITOCI, IUBITORI DE ARTĂ ȘI ISTORIE UITĂ TIMP DE 18 ANI STATUIA DOMNITORULUI ÎNTR-O MAGAȚIE ARUNCATĂ PROBABIL CA PE UN GUNOI. Iar acum i-a apucat dorul și jalea. https://observatornews.ro/eveniment/bustul-lui-stefan-cel-mare-a-fost-furat-din-magazia-primariei-fosta-unitate-militara-domnu-nu-mai-este-statuia-a-zacut-uitata-aproape-doua-decenii-456816.html

Huhu Rezea spunea...

Lăsați naivitățile pentru subiecte pe care le stăpâniți.
Cine l-a propulsat pe Werner presedinte... este evident numai dacă analizăm cum s-a creat diversiunea cu sectiile de votare din strainătate și cât efort s-a făcut, între turul 1 si turul 2, ca prostimea din diaspora să dea telefon la părinți ca să nu-l voteze pe Ponta.
SIE isi făcuse mâna la măsluit voturi încă de la turul 2 al alegerilor in care peste noapte au schimbat rezultatul votului împotriva lui Gioană, prim câteva zeci de mii de voturi fictive la Paris, Londra și Roma.
Werner era mai util pentru BND după revoluție. Nici nu era nevoie să-l șantajeze cu ceva!

Buha spunea...

Tocmai am fost jefuiti la pensii! De retinut un aspect! Dupa cum spune si raspunsul CE, cele 6 categorii de pensii speciale vizate initial a fi lovite au fost: corpul diplomatic și consular, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, procurori și judecători, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor și beneficiari ai Curții de Conturi.

Numai ca acum CE precizeaza ca cele 6 categorii de pensii speciale, sunt 7, adica si cele militare. Prin urmare, ca sa apara in cerintele CE si pensiile militare, ceva s-a intamplat dupa instalarea guvernului actual. Cel mai probabil ca lovirea si a pensiilor militare a fost ceruta de actualul guvern. Cel mai probabil de partea PSD din guvern (acesta detine ministerul muncii), celelalte 6 categorii de pensii speciale fiind lovite oricum de fostul guvern PNL-USR.

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/comisia-europeana-pensiile-militare-trebuie-incluse-reforma-pensiilor-asumata-pnrr-1_61fb72f05163ec42717c1b52/index.html

Viorel spunea...

Domnule M. Vă pun o întrebare. Când un ziaris IDIOT sau o TELEVIZIUNE IDIOATĂ prin intermediul unui așazis prezentator, expun pe piață / în spațiul public știri false punând Armata României într-o postură proastă, aceast structură din cadrul M.Ap.N. numită DGJ nu poate sau nu vrea să apere onoarea Armatei dând în judecată Trustul, dar în special pe IDIOT ? Sau ei se ocupă doar de procesele pensionarilor militari prin vrăjeli și induceri în eroare a instanțelor judecătorești.

M spunea...

@Viorel

👍 Cu mai puține cuvinte și fără "idiot" 😁 am scris și eu încercând doar să îndrept eroarea (așa o consideram eu). G4media mi-a șters TOATE postările, oricât de respectuoase erau și oricât de documentate.

Rămân consecvent în a apăra onoarea oricărui om în uniformă. Poate ar fi bine să fim cu toții mai activi și pe alte site-uri că aici văd pe unii că sunt răi de rup lanțul când e vorba de onoarea lor nereperată!

Aici e articolul din g4media și comentariul citat îl găsiți în partea de jos a paginii!
https://www.g4media.ro/a-disparut-bustul-din-bronz-al-lui-stefan-cel-mare-dintr-o-fosta-unitate-militara-de-la-tecuci-avea-15-tone-si-era-realizat-din-bronz.html

Buha spunea...

Dupa cate miros, Ciuca asa cum este el cu multe pacate, este singurul care incurca lovirea in plin in pensiile militarilor. Fapt pentru care va fi inlocuit 100%. Cu dosare, plagiate, nu mai conteaza. Asa ca sa lasam legendele cu Pl-x 199 si altele si sa ne pregatim de impact.

Daca ati sesizat, exista o continuitate in lovirea in pensiile militarilor. Pe vremea Olgutai a fost eliminata actualizarea pensiilor militare. Ulterior, desi au trecut 5 ani de atunci, nici PNL, nici PSD, nu s-au agitat sa schimbe ceva. Asa ca ce vedem acum, cu includerea pensiilor militarilor in PNRR, nu este decat o forma continuata!

Ce nu a reusit Ana Pauker in comunism - ea a fost prima care a incercat desfiintarea pensiilor militare, a reusit o mana de idioti acum! Si de dreapta si de stanga!

Mike Mike spunea...

Cosmin Gușă omite sa ne spuna cine a colaborat cu serviciile de informatii dupa 1990 si cine colaboreaza si in prezent cu ele mai ales cele straine. Nu va duceti dupa fenta!

Buha spunea...

In cazul trecerii pe contributivitate, sa nu va imbatati cu apa rece. Vedeti ca sunt cativa useri pe aici extrem de parsivi. Si care profitand de ignoranta in cunoasterea legilor a majoritatii, omit niste chestii. Contributivitatea nu este la fel pentru toti. Vedeti anexele cu stagiile de cotizare si cu varstele de pensionare din L. 263/2010. In functie de anul nasterii fiecaruia, stagiul de cotizare si varsta de pensionare, este alta. Unul nascut inainte de 1956, va avea stagiu de cotizare de numai 20 ani. Astuia ii convine contributivitatea. Dar unul nascut cu 10 ani mai tarziu, nu ii mai convine, intrucat are stagiu de cotizare de 30 ani. Daca ambii au cotizat 25 ani, la recalculare, primul va avea in mod cert o pensie mai mare, iar ultimul mai mica. Cu alte cuvinte, contributivitatea avantajeaza pe militarii pensionati trecuti de 65 varsta. Pe ceilalti ii termina. Observatia asta mi-a fost blocata de mai multe ori si de administrator, care are cu mult peste 65 ani si de aceea este adept al contributivitatii. Adica este parsiv si necinstit cu ceilalti!

magda spunea...

DSS sau BND nu mai conteaza...daca se confirma.Si uite asa propaganda rusa va castiga teren.Cred ca si in situatia in care am pune un presedinte romano american si la acela se vor gasi cuie ,pioneze si si alte strasuri in cv.Avem un presedinte al Academiei Romane care poate fi numit si ieri presedinte dar ce sa vezi daca nu lucreaza cot la cot cu serviciile tot degeaba.Solutia ar fi tot un principe strain dar nu avem si nu vom avea o constitutie regalista prea curand.Sau...cine stie

Costică Cristea spunea...

Pensiile militare intră în reforma PNRR, Cristian Vasilcoiu,a spus Comisia europeană.

Buha spunea...

Si este asa cum am spus. Ca sa fie atenuat impactul, militarii vor avea componenta contributiva variabila + una de la bugetul de stat, ca la magistrati. Cea de la bugetul de stat propusa este de 1500 lei pentru SGP, 2500 lei pentru subofiteri/maistri, 3500 lei pentru ofiteri si 4500 lei pentru generali! Insa nu sariti in aer! Intrucat componenta de la buget este valabila pentru minim 25 ani activitate in armata, iar cine nu ii are i se reduce corespunzator. Si cam jumatate din armata nu au 25 ani lucrati in armata, desi au 25 ani in campul muncii cu tot cu vechimea din armata.

Componenta contributiva, iar sa nu sariti in aer. Pentru ca nu vizeaza decat anii 2011-2016 pentru cei activi in acea perioada, singurii care au contribuit la sistemul public de pensii. Perioadele lucrate in civilie de dinainte de armata, pentru cei care au lucrat. Si perioadele lucrate in civilie in paralel cu profesia militara - pentru putinii aflati in aceasta situatie. Prin urmare, majoritatea militarilor deja pensionati nu vor avea deloc componenta contributiva sau vor avea una derizorie corespunzatoare situatiile mentionate, fie ca au contribuit intre anii 2011-2016, fie ca au lucrat 2-3 ani in civilie inainte sa intre in armata. Retineti ca nu se va considera ca si cum am fi contribuit la sistemul public in toata cariera militara, daca nu am contribuit efectiv la sistemul public. Lovitura este naucitoare.

Si ca bomba sa fie bomba, nu se pastreaza in plata niciun cuantum mai avantajos. Va fi macel!

Sistemul public castiga in sensul ca va avea mai multi cotizanti. Si vor mai castiga in parte si militarii activi, intrucat li se da liber sa practice orice al 2-lea job civil pe langa profesia de baza, inclusiv sa aiba firma, contribuind astfel din mai multe parti la propriile pensii. Si ce este mai important! Castiga la greu americanii si cine ne mai vinde noua armamente. Deoarece bugetele ministerelor sunt degrevate de plata pensiilor militare, iar cum alocarea din PIB ramane aceeasi, banii in surplus ajung pentru achizitia de fiare, in vistieriile SUA la alte state furnizoare de armamente.

Lucratura este perfecta!

Liviu PO spunea...

Asta dovedeste ca securitatea a invins...Patria pentru acesti indivizi a insemnat doar banul.Dezastrul economiei romanesti de dupa 89 li se datoreaza.
Daca ar fi fost facuti factori postali ca cei din RDG ce bine ar fi fost...PUNCTUM

Tano Cariddi spunea...

Ministerul Apararii trebuia sa vina cu o dezmintire....

Buha spunea...

Stati ca aia cu componenta de la buget cica era doar o varianta de lucru. Nu le ies sumele. Acum vor sa bage la toti indiferent de grad aceeasi suma raportata la salariul minim net pe economie. Cu penalizare pentru cei fara 25 ani in armata. Iar diferenta sa faca componenta contributiva cu aceleasi precizari ca mai inainte. Asa ca distractia devine maxima.

anonim spunea...

@micutzul
Eeee poate doar te alinta,nici bunicii nu stiu chiar totul
Serios acum: Cum se lovesc dobitocii cu capul in gard cum incep sa urle ca disperatii....serviciile!!,serviciile....statul paralel!!
Si uite asa gasesc scuza perfecta pentru propria prostie/incompetenta/lasitate/lacomie si hotie...serviciiili!! vinovatii de serviciu!
Ai auzit vreo data un exemplu concret cu nume si prenume(poate "pronume" care s-a "suptsemnat"(absolut autentic)-fosta "ministresa" de interne) din "statul asta paralel"? Eu nu! Adevarul este ca tot ei sunt "statul paralel" cei care ne fura de ne'ndoaie......lehamite!

Calinmihaib12 spunea...

Teritoriul României.. se va "întoarce"..în
"zorii"..mileniului I "întunecat",bântuit de"vânturile estice", din fundurile nesfâr șite ale ASIEI..!

Huhu Rezea spunea...

Magda
Fugi cu prinții tăi ... că nu mai merge.
Presedinții îi schimbi la 5-10 ani, dar de prinți nu mai scapi.

Huhu Rezea spunea...

Securitatea s-a înfrănt, nu a învins. Invingătoare a fost ARMATA.
Cum să fie vinovată de dezastrul economic de după 1999 o instituție care a fost desființată?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa scriu un pamflet de premiul Nobel pentru Literatura, sau un Oskar ca sant rau de gura, imi trebuie pseudonimul de colaborator, ca la Basescu, Petrov, dar si asa o sa-l ating pe marele spanzurat, care atarna in prepeleac ca intr-un copac uscat! Acest achizitor de de averi si căsoaie pe acte falsificate, l-a dat cu nerusinare deoparte pe puchinosul Căcărău, cu mare tămbălău si cu lozinci sforaitoare de cadeau romanii din picioare, ajutat de lingăul Lăbar Organ cu acele slogane de aprozar, precum ,,cine-i cel mai mare si mai tare plăvan si păpușar care de politică n-are habar?,'' sau ,,cine-i cel mai tare pasare calatoare cu toarta din dotare si din parcare la furat case cu acte false?'' si alte intrebări-farse, la care prostanii au pus botul acordandu-i votul, si pe urma au inceput sa iasa la suprafata adevarata sa față, greață si pasiuni de voiajor, de golf jucator si schior, dar cea mai mare pasiune din lume avand-o sa instige la rebeliune, cu geaca rosie sa-i indrume pe romani la doborat oranduri si guvernari, ca sa-si faca visul său cu ,,Guvărnul mău,'' care de fapt a insemnat o mare tradare si prabusirea guvernarii sale si a economiei nationale! Eu l-am banuit de prima data, privit din spate, ca e un turnator la securitate, caci numai unul ca asta, frate, poate sa acumuleze atata avere si bani in cativa ani, fara sa dea socoteala pentru prăduială cu șuteală, exact ca Petrov, turnatorul si ruinatorul, care a distrus tara si poporul, pentru ca fostii turnatori de ieri, ca si cei de azi si de maine, sunt aceiasi coada de caine care, oricat ai taia din ea, tot ar crestea si cu covrigi s-ar umplea din care prostimea pupincuristă să ia! Ce a patit Petrov ca a fost turnator securist, asa va pati si acest turnator la fel de securist si oportunist, adica, NIMIC, iar eu ca sarac tot traiesc, deci exist!
Morala la epilog:
Vinovat nu este el ca a ajuns pe ultima treapta, ci categoria aia care se crede dășteaptă sa voteze astfel de creaturi, infractori si muraturi, si care inca mai au tupeul ala cretin si nazist sa afirme si acum ca ,,sunt iohannist si @Rezist'' sau ,,sunt băsist si idiot, deci exist!''

Costică Cristea spunea...

Dâncu si Vasilcoiu nu sunt de la același partid?Unul spune de plx199, altul de PNRR.Ce să mai înțelegem!Bun vine contributivitatea,pensionat 2020,pct respective de pensie,din 2020 in prezent beneficiem de măririle primite de civili, beneficiem de indicile de corecție, parcă 1,41?

Mihai spunea...

Dupa ultima statistica prezentata pe A3 ,cele mai mari salarii in ordine s-ar achita prin ;
1. Bucuresti _ilfov , 2 Sibiu , 3 Cluj ; 4 Timis
Cele mai mici salarii ; zona roșie
Cea mai mare rata a somajului ; Suceava ,Vaslui , Teleorman , Dolj (zona roșie)

Poate acum intelegeti cum se face de aproape juma din masinile care circula in Sibiu sunt cu nummar de VÂLCEA (VL)

Cine ne-a vandut aurul ,petrolul cu resursele subterane ,padurile ne-a lipsit si de suveranitate -suveranism - mandria de a fi român.
Gușă la supărare mai refuleaza si cate un adevar ,dar degeaba .......

https://ziaristii.com/adrian-nastase-recunoaste-ca-doi-securisti-grei-l-au-sfatuit-sa-l-aduca-pe-cozmin-gusa-psd-generalul-iulian-vlad-si-turnatorul-dan-voiculescu/

https://www.stiripesurse.ro/cozmin-gusa-replica-pentru-adrian-nastase-el-a-tradat-interesul-national-la-moscova-a-actionat-impotriva-romaniei_1810874.html

Abonatii A3 ,poate le luati vorbitorul lui Radu Tudor, Iosub , Gadea că prea o dau pe fata si nu întaplator cu rusii deja intrati in Ukraina (((?????
Ba intr-o seara vedeau mitingul unor patroni de IMM-uri contra parlamentului ukrainian drept ”Lovitură de stat mascată ”!!!!((((( .
Sfatuiti-i să nu ne amestece problema asta si să o lase doar in seama lui Putin si Biden. Se descurca ei si fara noi precum fara Bulgaria , Ungaria , Croatia .
Spuneti-le ca noi romanii avem cu totul alta agendă !!!
Ne descurcam cu sau fara F35 !!! pe versiunea ” vorba buna mult aduce ” sau ”pâna vin unii sa te apere să te ai bine cu vecinii ” !



valica spunea...

Si cand a iesit din cladire, pe trepte, a declarat : Le-am promis marea cu sarea la militari in sala dar o sa ii regulez cu sula indoita ca mi-au scos dosarul de securist de la Constanta de la naftalina. Si de atunci luma numai bobirnaci, deoarece ARMATA nu este capabila sa isi apere drepturile legale fiind condusa doar de codosi.

valica spunea...

MAGISTRATII SUNT EXCEPTATI DE LA REFORMA. VOR PRIMI IN CONTINUARE PENSII DE JDEMII DE EURO. CELE MAI MARI DIN EUROPA .

Mihai spunea...

@ Huhurez
Poate iti mai aduci aminte de cel de la TM . Uite de asta avem otel pentru tuburi dar nu mai avem praf de puscă si importam ...........s.a.m.d.

Huhu Rezea spunea...

NU sunt protejați cu nimic magistrații în PNRR. Numai dacă politicienii, de frică, se fac că nu înțeleg la ce s-au referit PNNR când a prevăzut că pensiile speciale se vor reforma în limitele protecției constituționale.
Protecția constituțională a pensiei speciale a magistratului se oprește la partea contributivă a pensiei. Peste aceasta statul poate să-i mai adauge doar cât poate.

Calinmihaib12 spunea...

IONEL:
Păi,Băsescu..chiar"s-a ținut de cuvânt":
= Chiar a crescut.. pensiile a cca. 90 %
din pensionarii mili tari:dar cu ce "PREȚ"
:..TĂIND ILEGAL pensiile.."restului" de 10 %..,și,în plus,
TĂIND..,cel puțin: IMORAL: VENITURILE BUGETARILOR CU cel puțin 25 %..!
Am scris că a tăiat ILEGAL pensiile celor 10 % de pensionari militari..,pt.că lg. 119/2010 scria destul de clar în art.3, că: ALGORITMUL DE RECALCU LARE a pensiilor mili tare e cel din lg.19/ 2000..!, algoritm prevăzut în art.180, alin.1-6..!; acest articol era dedicat, în legea 19/2000
PENSIILOR CIVILE STABILITE ANTERIOR acestei legi,..și cum art.3 din legea 119 din 2010: A INCLUS PENSIILE MILITARE= de recalculat=în această
lege 19/2000,așa cum am scris, SINGURUL articol care se refe rea la RECALCULAREA PENSIILOR"ANTERIOARE" ,INCLUSIV ȘI CELE MILITARE:.."băgate" de..LEGIUITOR în masa
legilor recalculabile
,art.180,coroborat cu art.76 din lg.19/2000 amintit, reglementa RECALCULAREA TUTUROR PENSIILOR STABILITE ANTERIOR cf. art.180, ..ADICĂ NECONTRIBUTIV (..!!).
ATUNCI..AUTORITĂȚILE
(I)RESPONSABILE: prin toate structurile componente..inclusiv
CCR, au.."uzat"..de o întreagă.."SOFISTICĂ"
cu scopul"ACOPERIRII"
..ILEGALITĂȚII,..MALVERSAȚIUNII..!,..ORICE ar spune..ORICINE..!

Alexandru spunea...

Ce coincidență sinistră, să-ți fie tăiată pensia prin diverse "artificii" gen schimbarea legislației, a modului de calcul etc tocmai în vremea în care ministru, apoi prim-ministru era (este) unul "de-al tău", un militar. Când te gândești că unii își puneau speranțe în persoana respectivului, că o să facă și-o să dreagă și o să fie bine. Fără legătură (neapărat) cu cele de mai sus, după părerea mea, ascensiunea, respectiv existența de om politic a lui Ciucă au adus și vor mai aduce grave deservicii militarilor, în general, dar nu numai.

M spunea...

@Huhu Rezea

Politicienii vor face același truc pe care l-a făcut Băsescu: vă las vouă, magistraților, pensiile babane dacă voi veți respinge toate cererile celorlalți!

În 2010 CCR făcuse o ciornă privind legea pensiilor în care acordau protecția constituțională și magistraților și militarilor. Băsescu și-ar fi folosit influența pentru a scoate militarii.

Calinmihaib12 spunea...

Indicele de corecție
se aplică numai o dată:..la STABILIREA UNEI PENSII(NOI..!), NU și la recalculării de pensii..!

Calinmihaib12 spunea...

Tano CARIDDI:
..și ce "alegi"..?
..tot:..urmașii.. "FSN"-ului(adică TOT
CE VEZI în.."panoplia
"..ACTUALĂ:..parlamentară sau NON-PARLAMEN TARĂ..!??(..nu ai înțeles ASTA..?= ÎN CEI 32 de ani..??).

Calinmihaib12 spunea...

M: (16:20'):
..ce spui despre "ciorna"..CCR-ului, ..e o.."poveste", o"glumă"..!
Nu era treaba CCR-ului să facă "ciorne" de legi..!
AȘA cum am scris în comentariul de mai sus..,Băsescu a fost și este.."OMUL".."vos tru", al MAJORITĂȚII MILITARILOR din orice structuri, cărora vi-A MAJORAT PENSIILE..!

Viorel spunea...

Da domnule M. Este părerea unui comentator IDIOT.

Unknown spunea...

Buha,de unde tot arunci ca va fi vai si amar,ca va fi prapad la ce se va intampla pe viitor cu pensiile militare?Lucrezi cumva in comisia interministeriala care se ocupa azi de reforma pensiilor militare?Stai pe la usi si asculti?Nu crezi ca prin afirmatiile aruncate pe acest site faci rau la o gramada de pensionari militari,la ce tot afirmi cu titlu de stiri fierbinti de la un atotprevazator?Ce tot repeti ca va fi prapad pentru cei sub 25 de ani vechime in armata?Ce vina au acestia ca s-a redus numarul militarilor pentru a ne integra in NATO?De unde tot o scoti ca nu se va mai lua in calcul,dupa recalculare,cuantumul cel mai avantajos?Citesti in globul de cristal?Dai in bobi?Numai si numai remarci ale unui om speriat,agitat,de ce ne asteapta.Singurul lucru cu care sunt de acord cu ce ai mai spus e ca administratorul isi umrareste numai si numai interesul personal(legat de trecerea pe contributivitate),ca i-ar coafa numai pe cei cu varsta peste 65 de ani.Este un blog care urmareste doar interesele pensionarilor militari iesiti din sistem acum mai multi ani,care nu au iesit pe L223,care dezbina pensionarii militari din generatii diferite,care jignesc asa numitii neterminati(care nu au 25 de ani curati in armata).Va afisati ura fata de alti camarazi in varsta din armata.Se manipuleaza pe acest blog doar in interesul celor iesiti acum multi ani care dau cu goarna pe oriunde pot,ca ei vor pe contributivitate sa li se recalculeze pensiile.Este atata rautate pe acest site incat ati ajuns sa si jigniti pensionarii iesiti in ultimii 5 ani,de parca acestia sunt vinovati de inechitatile existente azi legat de pensii.Principalul vinovat este statul,am mai spus-o,ca nu a actualizat periodic pensiile militare in functie de soldele activilor.Fiecare cum i-a fost trenul vietii,unii care au iesit acum multi ani au luat plati compensatorii,altii din ultimii ani si-au luat gandul de la ele.Prin ceea ce se vehiculeaza pe aici,zvonuri,pareri,surse sigure sau sub anonimat,nu fac altceva decat sa creasca tensiunea unora aflati in anumite situatii mai putin favorabile ca durata de sub 25 de ani sau alte situatii.Sunteti atat de rai,afisandu-va veninul pe fata prin ceea ce scrieti la adresa altor pensionari militari.Ar trebui sa se intituleze acest blog ceva de genul,site al pensionarilor militari iesiti din sistem acum muulti ani.Ca voi nu faceti altceva decat sa loviti,sa jigniti pensionarii iesiti pe legea de azi care este in vigoare,L223.Sunteti atat de oftiosi,ca voi ati iesit acum multi ani pe o lege,avand o pensie mica iar azi se iese pe alta lege.Contributivitate s-a platit la toti doar incepand cu anii 2001 pana prin anii 2005.Asa ca cei vechi sa nu-si inchipuie ca ei sunt ce mai tari,ca ei au platit ani multi de contributii.Nu este adevarat.Nu-s deloc,doar ca au trecut anii pe umerii si gradele lor,ca au ajuns cu parul alb in momentul in care i-au scos calculatorul automat din sistem.

Huhu Rezea spunea...

Avem 2 decizii ale CCR care au stabilit că pensiile de invaliditate si cele anticipate partiale primesc indicele de corectie din anul în care acestea au fost recalculate în pensii pentru limită de vârsta.
Prin similitudine, pensiile militare recalculate in sistemul public ar trebui să primească indicele de corecție din anul recalculării lor in puncte de pensie.

Huhu Rezea spunea...

Esti un NIMENI disperat că iși pierde mălaiul obținut prin clasare ca apt limitat sau inapt, fie că pensiile militare se recalculează ca pensii parțial sau total contributive, fie tot ca pensii militare recalculate și actualizate.
Citește deviza blogului inainte de a face crize de nervi.

Mike Mike spunea...

Sorin Roșca Stănescu: Care este măciuca anti-pensionari?
Generalul cu patru stele, Nicolae Ciucă, după o „consultare” la nivelul staff-ului PNL, a anunțat că se opune sub orice formă rediscutării la nivelul Uniunii Europene a procentului din Produsul Intern Brut alocat pensiilor. Invocând faptul că Uniunea Europeană nu va fi de acord cu nicio renegociere și că există riscul ca întreg programul de împrumuturi și granturi pentru România să fie astfel dat peste cap. Dar cel mai surprinzător argument este altul. Și anume că, de fapt, există resurse bugetare pentru o creștere semnificativă a pensiilor, fără a se umbla la mult discutatul procent. Aceste două afirmații, oricum le-am lua, ascund o mare înșelătorie.
Și, iată, următoarea informație senzațională care ne este servită de cei mai apropiați colaboratori ai premierului cu patru stele Nicolae Ciucă. Pensionarii sunt asigurați că vor primi mai mulți bani decât se preconiza prin buget chiar cu respectarea blestematului procent. Cum? Prin faptul că economia duduie. Prin faptul că vom avea o creștere economică cu câteva procente. Iar pensionarii sunt îmbrobodiți, în sensul că acele procente, concretizate în câteva miliarde de euro, se vor scurge în buzunarele lor. Când? În ce fel? În baza căror acte normative care sunt de natură să modifice Legea bugetului național?

raul spunea...

Alex ,ce naiba ,nu stii poanta cu tiganul ajuns imparat??Cui i a tras-o mai intai????

Cezar spunea...

@/Motanelul kk..cios
Ce.i a zburt puiul cu ciKKalata MoCCA?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
...si cu cine a fost înființată SRI, de către Măgurele? Cu sculeri-matrițeri? Dar in SIE, STS, UM 215, structura de la Ministerul Justiției care a fost nucleul dur?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ponta era omul lui Predoiu...
Sa înțeleg ca atunci l-a aruncat din brate iar apoi, peste ani, Predoiu a pus umărul în partidul lui Ponta...fara rezultate notabile...?!
Nebulizitate maxima ...sau stăpânii se skimba f des?

Leon spunea...

Legea 127/2019 ELIMINA Indicele de Corectie !
Legea 263/2010, in vigoare inca, mentine acest Indice de 1,41 la PMA si in acest an !

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
..Da,de acord..!,
dar sunt SITUAȚII DE EXCEPȚIE(..!) de înțeles în cazul 1: al pensiilor de invaliditate..!,dar o situație.cam DUBIOASĂ în cazul 2:al pensii lor anticipate parția le,caz care pare a fi
.."CU DEDICAȚIE"..pt.
"NETERMINAȚII".. "VOLUNTARI",care au decis să plece din structurile OPSN(+AJ)
având "INTERESE" mai presus decât acelea.. pt. structurile din care "au plecat"...:
VOLUNTAR, nu FORȚAȚI de împrejurări = în afara voinței lor..!

Iulian Mareș spunea...

rambo2021,
Iti împrumut pielea de zebra?
Ia vezi ca prietenul tău vrea și el sa o plimbe în cerc...

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Stii doar că DIE a fost preluată de DIA și ambele au constituit nucleul de conducere de sub comanda lui Măgureanu. SMB si CI-stii au fost recuperați de Doi si-un Sfertul lui Gelu Voican. Componenta informativă a fostei securitati a fost indisponibilizată prin pensionare, in SRI rămânând mai mult structurile auxiliare ale fostei securități.

Paul Puiu spunea...

Ma intreb cum va mai iesi in public Ciuca dupa ce nu va mai fi ministru si cum va putea sa se uite in ochii fostilor lui camarazi!!! Sunt convins ca in afara rezervistilor va primi multe reprosuri si de alti cetateni de rand de care si-a batut joc!!!!

Calinmihaib12 spunea...

Avianyc:
..te-ai întrebat, cum va,dacă cei de la A3 -tv..au MISIUNEA..de a întreține..PANICA.. de orice fel..și oricând se.. "iveste" ..OCAZIA..??

Huhu Rezea spunea...

Conducerile principalelor servicii secrete au executat cerințele politice ale partenerului strategic, cerințe concordante cu cele pentru Justitie.

M spunea...

@Calinmihaib

Ce ciorne de legi? Ce legi face CCR?

Legea 263 a fost atacată la CCR. În ultimă zi de discuții judecătorii constituționali au ajuns la concluzia că din cauza protecției constituționale și a restrângerii drepturilor două categorii au dreptul la pensii "speciale": magistrații și militarii.
Au scris o ciornă privind decizia de către a auzit Băsescu. A dat telefoane și dimineața judecătorii s-au răzgândit!

Vă dați seama că desființarea pensiilor speciale lăsând magistrații și militarii este practic în mare nimic!?

Deci nu mai veniți cu chestii de-astea cum că CCR scrie legi! 😂

Calinmihaib12 spunea...

Rambo:
..posibil,dar salariații="contributo ri"..chiar CONTRIBUIE= prin reținere din VENITUL LUNAR a unor procente..
cu destinația declarată PT. PENSIE.!
Cât privește raportul de care "vorbesti" (dar: corect: cu ordinea inversată) se cheamă: PUNCTAJ LUNAR= P.L.:care adunat în cele 12 luni,dă punctajul anual=P.A.adică punctul de pensie anual= P.P.A...!

Calinmihaib12 spunea...

M: = 16:20'..!
..ești beat..??,
recitește-ți postarea în care ai scris cu "deștele" tale că CCR face ciorne de legi.!

M spunea...

@Calinmihaib

Ia zi bă: unde am scris eu "CCR face ciorne de legi"?
Ești dus cu capu'? Lasă-mă dracului că măcar eu am făcut facultatea de drept!

Știi că legile sunt atacate la CCR? Știi că CCR dă decizii privind neconstituționalitatea?
Cum plm crezi că se dau?
Iese unul pe geam și strigă?
Le transmit cu semnale de fum?

Ia domnule un distonocalm! La asta poate te pricepi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

1.Sunt nascut in 1955 si se cere 20 ani vechime, iesit in limita din invalididate in dec 2014 si beneficiez de indicele de corectie 1,07, vechime neta 10 ani, 8 luni si 6 zile, cumulat am cam cu putin peste 18 ani, sunt numai pe gupe de munca deosebite 10 ani si 7 luni, 1 luna speciale, deci rau n-as sta pentru o bruma de pensie, care s-ar ridica la cca 1750 lei, poate 1800 lei. Rau, bine asta e, n-am ce face si deja m-am obisnuit cu situatia. Dar eu ranjesc cu toate gingiile la vedere de clocarii care si-au batut joc de toata Armata si o s-o ia in mana, fie groasa si lunga, fie subtire sau mica dar ma unge la suflet ca li se strica paduchelnița, ca de șa ei a pornit tot de zastrul asta de la pensii si daca as avea o putere pe toti i-as baga la puscarie pentru situatia grava de la pensiile militare!
2. De unde a aparut cifra de 9,4 din PIB pentru pensii? Hai sa aflati adevarul: Firul rosu duce la Moscova, caci iubitii vostrii de la USR, CEI CARE I-ATI VOTAT SI LE FACEATI PE AICI PROPAGANDA ELECTORALA, CUM ALTII FACEAU LIBERALILOR, au legaturi extrem de secrete cu Kremlin-ul si au primit peste 600.000 euroi ca sa bage in PNRR aceasta cifra si obligativitatea ca si apararea sa fie inclusa pe contributiva, doar cu scopul de a fi destabilizata institutia din interior, de a slabi increderea in MApN, de a se declansa miscari de strada, de a indeparta rezervistii de sistem din cauza nemultumirilor, caci Putin stie ce face, si astfel USR si-a atins scopul ce i s-a ordonat de la Kremlin, dar mai ales Moscova si-a atins telul suprem! Ciuca este sabotat tot de USR, la ordinul lui Putin, si sunt alte sume de bani in joc sa-i sape si pe altii, sa nu mai spun de Ciolannus, care tot de acolo de la Kremlin s-a pornit si tavalugul este in plina rulare! Useristilor de pe aici, ia spalati-va pe cap cu oamenii lui Barna, da sa nu va mai aud ca va mai bociti, ca m-am saturat de voi cat va hlizeati de geaca rosie cand scotea prostii in strada sa cada guvernarea Ponta PSD, cei care, daca nu picau avandu-l pe Gen Oprea de straja acolo, azi eram rezolvati 100% toti, dar voi mereu si mereu l-ati dorit cand pe Basescu, cand pe Iohannis, cand liberalii si cand useristii, adiva v-a mancat mereu in gur, si ce ati cautat aia ati gasit si primit, fraierestenilor care acum va bociti de pomana! Va meritati soarta pentru atitudinea voastra de pseudodreptaci, dupa ce ani in sir luati nota 10 la sedintele PCR in calitate de politruci sau secretari BOB, dupa Marea vanzoleala brusc fiind liberali si useristi de parca asa v-ati nascut! Ce-si face omul cu mana lui, labă se cheamă!

Elisav spunea...

Ne gândim prea mult la suferințele lui Ciucă. Nu purtați grija lui Ciucă. El nu va mai fi premier, sau ministrul dar va rămâne cu pensia de acum și cu cea cuvenită după ultimile funcții deținute așa că ura și la gară. Câinii latră ursul merge!

Calinmihaib12 spunea...

M:
..prins cu..rața'n gură., ai "întors-o":
de la.."CIORNE de legi..":..LA (=prin OMISIUNE..!).."LEGI"!
..ceea ce faci,acum,
..e un comportament infantil..!,( fără supărare..!?)

Huhu Rezea spunea...

Ce ai păți @Flavius?
Ai dat si d-ta in boala celor care justifică orice prin legăturile cu Moscova?

M spunea...

@Calinmihaib

Ești chiar dus frate!

O iei pe arătură și apoi jignești!!!!

Am zis că CCR trebuia să se pronunțe pe legea pensiilor și că făcuse o ciornă pe această lege.

Că să faci o ciornă "pe ceva" trebuie ca acel ceva să existe!

Învață dracului să folosești o tastatură!!!

Te-ai băgat că musca în curul calului!
Era o discuție pe care o aveam cu admirabilul nostru moderator.

Cum dracu să nu mă supăr când mă acuzi de o greșeală de gâgă?
Mai fac eu greșeli dar asta nu e! 😁

Cezar spunea...

Nu se stie....

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Corect...

Iulian Mareș spunea...

Ce fenta? Când primești decorații de stat de la un alt stat...ce mai vrei?

Iulian Mareș spunea...

Unii cred ca Reforma sistemului de pensii se va face pt mărirea pensiilor nu pt micșorarea lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Double Mike, vrei asa, dintr-o data, sa scoata toti iepurii din răpălie Gușatu chelios? Îi scoate numai cand trebuie sa cada guvernarile, nu asa tam nesam ca restul pulimii! E si el omul Kremlinului, dar cu alte misiuni, dar zice de altii ca lucreaza pentru Putină. El ataca doar greii, cum ar fi spanzuratul sau sefii de partide, membrii guvărnului mău, ori sefii de la SRI, MFA, MAI, SIE, dar mai ales pe aia care l-au scos din politica pe usa din dos, stiindu-l de lătrău! El de fapt e somer, dar are venituri lunare de doua ori mai multe ca a lui Ciucale...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, nu spun fabule, caci toata istoria noastra contemporana o are pe Moscova riverană, ca tată si ca mamă, caci la ugerul ei cald si pantecos e lapte bun si mănos de stors de catre cei care vor sa pice guvernele jos!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciucale Malaimare ca atare a intrat in vizorul mass media si nu m-as mira sa-l vad cazut in cap si lasat handicapat de a mai intra in politichie vreodat,' si cu ultima ordonannta a intrat si in a opiniei clanță, asa ca si cei care l-au numit l-ar vrea mazilit vazand ca se da mare si si-a luat bornaul la purtare, Câțosul dorindu-si asta cel mai tare de frică să nu-i traga presul lăbăral de sub picioare!!

Calinmihaib12 spunea...

M:
(16:20'/03.02.a c.):
Citeste-ți..textul:
.."În 2010 CCR făcuse o ciornă privind legea pensiilor în care acordau protecția constituțională și magistraților și militarilor. Băsescu și-ar fi folosit influența pentru a scoate militarii."
=ÎNCHEIAT CITATUL din postarea ta de "jurist"(la"f.f.".?), de la ora:16:20..!).
Acest text relevă.. exact ce am scris..!
Acum te joci..cu..
SOFISMELE,exact ca "judecătorii".. din procesele..pensionarilor militari FURAȚI de CPS-uri..!,FURTURI
ACOPERITE de..non-juriștii..PLĂTIȚI "gras"..pt."fărădelegea" lor..!
Era mai corect să re cunoști..o eventuală formulare"nefericită"
,decât să.."întinzi pelteaua"..la infinit..!


Calinmihaib12 spunea...

Ok..!👍

Iulian Mareș spunea...

@M,
mergand in sensul in care ”mana-ntinsca care nu are o poveste, pomană nu primește”, pt a asigura un titlu atractiv unei stiri de 2 lei, au simtit nevoia sa adauge repetitiv ca bustul din bronz, de 1,5 t, a fost furat dintr-o fosta cazarma dezafectata si intrata in ”administrarea” unei primarii!
Va o avea in gestiune si trebuiau sa o inventarieze anual, sa o pazeasca, sa o verifice, sa doarma hahalera de primar cu capul pe ea, nici vorba....
De ce? Pentru ca doar in armata keltuitoare de bani odata cu predarea functiei se predau in acte si pe teren toate bunurile pe care statul ti le-a pus la dispozitie! Nu as vrea sa amintesc ce volum urias si cate semnaturi am dat intr-un dosar de predarea/primirea functiei de Cdt.B, incepand cu parecierile asupra incadrarii si moralului trupelor si terminand cu oile de la GAZ-ul colegului care face cariera pe aici, caci la trupe ... mai ho!
Ce, nu se poate face cercetare administrativa si stabilirea competentelor si sumelor ce trebuie varstae pt prestarea functiei de primar ca un VERITABIL IDIOT!
Dar, avide dupa rating, televiziunile aleg titluri pompoase, de multe ori false! Sanctiuni?... kanci!

Iulian Mareș spunea...

Ciorna in cauza era un draft al deciziei CCR pentru controlul de constituționalitate al legii!
Ea, ciorna a fost modificata la intervenția Betivului...

M spunea...

@Iulian Mareș

Am o părere clară despre mass-media (nu numai din România).

Domnul Viorel întreabă foarte bine de ce instituțiile tac?

Eu mai întreb de ce nu sunt lăsat eu, un comentator oarecare, să prezint adevărul?

Mă rog... Aseară TVR1, Antena 3, B1, Realitatea și România TV aveau același subiect concomitent: pensiile speciale și cei 200.000 de beneficiari nesimțiți.
Numai Digi era îngrijorată de cearta dintre Cioloș și Barna! 😁

M spunea...

@Calinmihaib

Încăpățânare absurdă!
CCR a primit o lege pe care trebuia să se pronunțe. Pentru respectiva lege s-a făcut o ciornă ce cuprindea opiniile judecătorilor constituționali.
Judecătorii erau consecvenți (vezi motivarea la L142/1997 la articolele incidente pensiilor magistraților)
Gata!
Iulian Mareș îți explică și domnia sa!

Ce să mă aștept de la un brancardier? Am închis subiectul ăsta că nu sunt plătit să îți fac educație!

magda spunea...

1.Pe pagina lui Radu Tudor,daca nu o fi clonata,apare,,vestea'' ca pensiile militarilor sunt bazate pe CIBS iar cine spune altceva este....insa ce nu spune nimeni pe marile agentii si posturi platite cu milioane de la buget,este ca CIBS se datoreaza abia din 2001 in speta si pentru miltari,politisti,etc.A inventa acum o presupusa contributivitate pentru perioadele anterioare,acest lucru ar conduce imediat la o serie de procese penale chiar, pt.simplul fapt ca..tovarasii de la casele de pensii aveau niste obligatii de comunicat anual catre asigurati.Nu numai ca nu au facut-o cand eram activi dar acum este practic imposibil ,un veritabil abuz s-ar face.Daca stam bine si ne gandim,daca legea 19 din martie 2000 este lege de baza,atunci toti iesiti inainte ce sunt? Sigur ca v-ati prins...sunt speciali nu-i asa?

Huhu Rezea spunea...

Magda
Di 1865, de la Cuza, până în 1977,cănd Valeriu Stoica a creat pensiile speciale pentru magistrați, pensiile militare au fost singurele pensii speciale.

monteoru spunea...

Citeste legea 127/2019 nu te prostii.
Nu va prostiti.Nu-l stiti pe Gusa?Cate partide si cati candidati a servit el?
Rosca Stanescu alta jagardea.Puscariasul se da Sfanta.
Nu va mai luati dupa ce tampenii arunca unul si altul pela televiziunile de scandal.Cand auzi "Stiri pe surse" manevreaza telecomanda.Luati de bune spusele celor cu demnitate publica si alea cu unele rezerve.
Nu v-ati saturat de stiriste care se agita precum niste maimute in calduri sau de niste maimutoi care se dau mari analisti politici?
Cu sau fara PNRR legea 223/2015 va suferi modificari daca Dincu se va tine de cuvant.In opinia mea trebuie sa se gaseasca o forma ca toti sa fim multumiti si sa se inchida gura atacatorilor.Cum?Vom trai si vom vedea.

Calinmihaib12 spunea...

..eu scriam că NU era treaba CCR să scrie "ciorne" de "decizii" care să modifice o lege în sensul pe ca re l-ați prezentat, la intervenția abuzi vă a lui Băsescu..!;
Pe de altă parte,CCR
CHIAR SCHIMBA textele legilor supuse contro lului de constituțio nalitate deoarece art.147,alin.2 din Constituție..ii"permi tea"..ABUZIV: să impună parlamentului ..ORICE..voiau..COMANDITARII(de ex.:Băses cu,așa cum ați arătat .., că i-a făcut pe " judecătorii CCR..să se "răzgândească"..!;
Deciziile 871 și 873
din 25 iunie 2010= CONTRADICTORII= au impus..ILEGAL tăierea pensiilor militare ale celor 10 % dintre pensionarii militari
păgubiți prin aplica rea ILEGALĂ a legii 119/2010,prin utiliza rea unui algoritm FALS de RECALCULARE a pensiilor militare,în baza altor articole din legea 19/2000, de cât cel care trebuia: LEGAL, utilizat:adică art.180,al.1-7..!

M spunea...

@Calinmihaib

OK! OK!

Ce zice un judecător constituțional care a avut o opinie separată???????!!!!!!

Potrivit art. 15 alin. (2) din Constituţie "legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale noi favorabile". Aşadar, o lege se aplică, cum spune autorul sesizării, situaţiilor născute numai după adoptarea ei, exercitându-şi acţiunea asupra faptelor care se vor produce ulterior intrării sale în vigoare, nu şi situaţiilor anterioare, trecute (facto praeterita), cu toate efectele care s-au produs şi se produc în timp, datorită situaţiei create la acel moment. Or, aplicarea în timp a unei legi este guvernată de principiul neretroactivităţii legii noi. Pensiile speciale au fost stabilite, aşadar, în baza legilor adoptate în domeniul pensiilor, pe anumite categorii socioprofesionale, şi sunt derogatorii de la dreptul comun. Aceste legi se aplică situaţiilor juridice constituite, modificate şi stinse în temeiul reglementărilor lor, în baza cărora s-au creat efecte juridice definitive, revenind statului obligaţia de a executa în timp (obligaţii succesive) plata pensiilor. Aşadar, obligativitatea recalculării tuturor pensiilor speciale acordate sub incidenţa prevederilor legale anterioare prin intrarea în vigoare a Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor este neconstituţională.
Pensiile speciale care se află în plată constituie drepturi câştigate ce nu pot fi recalculate în baza unei legi noi, neputând fi nici modificate, întrucât legea s-ar aplica retroactiv.

Pensiile militare de stat, pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor, judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil, navigant, profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi aflate în plată sunt stabilite sub imperiul legislaţiei anterioare.
Aşadar, prin această lege are loc o modificare a regimului juridic al pensiilor speciale stabilite în baza legilor anterioare, ajungându-se să se încalce chiar substanţa dreptului la pensie.

M spunea...

Continuare

În acest sens, prin Decizia nr. 375/2005 a Curţii Constituţionale s-a stabilit că "noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv în privinţa cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, începând cu data intrării în vigoare a acestora". În acelaşi sens s-a pronunţat Curtea Constituţională şi prin Decizia nr. 57/2006 care prevede că "condiţiile de exercitare a dreptului la pensie şi la alte forme de asistenţă socială se stabilesc prin lege şi, prin urmare, este dreptul exclusiv al legiuitorului de a modifica sau completa legislaţia în materie şi de a stabili data de la care operează recalcularea, însă orice prevedere nouă poate fi aplicată numai de la data intrării sale în vigoare, pentru a respecta principiul neretroactivităţii legii, consacrat de art. 15 alin. (2) din Constituţie".
De asemenea, prin Decizia nr. 120/2007, Curtea a reţinut că "operaţiunea de recalculare priveşte în mod inevitabil trecutul, pentru că stagiul de cotizare a fost realizat în trecut, dar se efectuează doar după data intrării în vigoare a ordonanţei şi are efecte numai pentru viitor, pensia recalculată intrând în plată numai de la data emiterii deciziei. În cazurile în care din recalculare rezultă un cuantum mai mare al pensiei, se va plăti acesta, iar dacă noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda în continuare pensia anterior stabilită şi aflată în plată, fără a se aduce vreo atingere drepturilor legal câştigate anterior".
În concluzie, şi numai sub acest aspect, având în vedere faptul că actualele pensii speciale au fost legal stabilite şi calculate în baza unor legi în vigoare la data respectivă, recalcularea lor duce la încălcarea principiului neretroactivităţii legii - regulă imperativă - prevăzut de art. 15 alin. (2) din Constituţia României.

Judecător,
prof. univ. dr. Aspazia Cojocaru


➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Deci, dacă un judecător de Curte Constituțională, prof. univ. dr. a avut tupeul să se opună lui Băsescu și să spună că pensia specială a creat efecte juridice definitive (adică pentru obținerea ei mi s-au pus niște condiții pe care eu le-am îndeplinit obținând acel drept) să îmi permiteți si mie, un biet colonel în rezervă să am aceeași părere cu reputatul magistrat!!!!!
Mai mult, dacă Băsescu nu îi încovoia pe ceilalți judecători poate că se făcea dreptate încă de atunci!

Calinmihaib12 spunea...

MAGDA:
(09:46'/04.02.a.c.)
..nici civilii NU AU CONTRIBUIT"la vedere"
dintr-un salariu brut
vreo SUMĂ dedicată pensiei;FONDURILE pt. PENSII erau constitui te=cu acest scop din "bugetele" întreprin derilor și instituții lor socialiste..!
Pensia civilă,până în 2001: pe legea 3/1977
se STABILEA = PROCEN TUAL din MEDIA RETRI BUȚIEI TARIFARE,medie calculată din salarii le tarifare alese din 5 ani consecutivi din ultimii 10 ani de activitate (cam ca la militari = în aceeași perioadă..!);PROCENTELE de calcul erau în limitele (aprox.) de: 58-85 % din acea RETRIBUȚIE tarifară medie(în functie de nivelul mediei tarifa re respective și a condițiilor de muncă) ..!
Deci: până în 2001 nimeni din angajații
din economia socialis tă.."nu vedea"efectiv vreo reținere= CONTRI BUȚIE pt.pensie: din salariul său..!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
.."Aceia" și mulți alții, nevăzuți, necu noscuți, erau și SUNT ..de.."pe acolo"..!

Iulian Mareș spunea...

avianyc
ti s-a mai explicat, insa revin si eu cu un exemplu concret caci poate asa pricepem ceva:
***Trebuia sa fie mandru sclavul egiptean pentru ca a riducat cele mai mari piramide?

Viorel spunea...

Să ne bucurăm sau să ne întristăm. Dacă pleci vreau să vin cu tine, Dacă pleci ia-mă și pe mine, Să am și eu un salar și-o pensie ca tine.
1. DPA: Klaus Iohannis, posibil succesor al lui Jens Stoltenberg la șefia NATO
04.02.2022 20:35
NATO îi caută un succesor lui Jens Stoltenberg, al cărui mandat de secretar general al organizației expiră pe 1 octombrie. Pe lista de posibile nume pentru această poziție figurează și cel al președintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse din interiorul alianței. Jens Stoltenberg urmează să preia funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/dpa-klaus-iohannis-posibil-succesor-al-lui-jens-stoltenberg-la-sefia-nato-1827463
2. Marius Budăi ar putea fi îmnlocuit de la Ministerul Muncii. Gabriela Firea s-ar pregăti să preia ștafeta.
DCNews Team | 05 feb 2022 / 12:33
Potrivit informațiilor DC News, fostul primar Gabriela Firea ar urma să preia Ministerul Muncii de la Marius Budăi. Potrivit datelor pe care le avem în acest moment există acord politic pentru această mutare.
https://www.dcnews.ro/marius-budai-ar-putea-fi-inlocuit-de-la-ministerul-muncii-surse-gabriela-firea-s-ar-pregati-sa-preia-stafeta_856549.html

Mihai spunea...

Corect

M spunea...

Gabriela Firea însemnă Olguța Vasilescu!

Eu nu am să uit că Firea a ieșit să îi apere pe descreierații rezist în 10 august.

Atunci am decis că probabil se bazează pe voturile lor la primărie și am lăsat-o să obțină mandatul așa.

Calinmihaib12 spunea...

..sunt"oarecum"îndrep tățite "suspiciunile"
lui CF.I..având în vedere că..și aici,pe blog..sunt.."degete"
dirijate de.."creiere "..aflate în.."siajul "ESTULUI slav, și/sau chiar..și..MAI LA EST sau SUD EST..!

Calinmihaib12 spunea...

M:
.."sugestiv"..și.. relevant comentariul
tău, TE..CITEZ:
"Atunci am decis că probabil se bazează pe voturile lor la primărie și am lăsat-o să obțină mandatul așa."= ● CITAT.
..G.FIREA.."apăra"..REZIȘTII.."DESCREIERAȚI"..pt. că("după voci " INFORMATE..!):aceia erau din.."forțele de susținere"..A: DECREDIBILIZĂRII,DESTABILIZĂRII=ANIHILĂRII etc..structurilor..în care ERAU INFILTRATE ..!! 😜..👍..! (=O REȚETĂ..VECHE DE CÂND LUMEA)..!!!●

M spunea...

@Calinmihaib

Să mor eu dacă am înțeles ce vreți să spuneți!

La fel ca în alte cazuri când politicienii au meciuri între ei alții care la mijloc.

Firea avea un meci cu Carmen Dan și a folosit i manevră de cea mai joasă speță: a atacat jandarmii pentru a lovi în Carmen Dan.

Am înțeles deci că umblă după voturile demenților bolnavi de ură de la rezist și, evident, nu are nevoie de voturile celor care susțin PSD.

Calinmihaib12 spunea...

M:
(17:04'.+/04.feb.):
1.Ai revenit,parțial pe ..linia de"plutire" ,dar..fiind în în.. "ruliu"..(!) [=în limbajul.."corsaru lui" (!)].
De acord cu..preci zările făcute,dar care CONFIRMĂ ideea că CCR "scrie" DECIZII la:"COMANDA "..POLITICULUI.!,chiar dacă,ASTFEL, încalcă..BUNUL SIMȚ COMUN..!, LEGEA și chiar CONSTITUȚIA.!
În fond,toată"dispu ta" se referă la faptul că ATUNCI,în vara lui 2010,conf. unui PLAN al celor care au câștigat(?) "ALEGERILE"din 2008 cu o.. MAJORITATE ABSOLUTĂ de: ~ 70 % (neatinsă NICIODATĂ ALTCÂNDVA!),câștigă torii: = FSN-iștii .."duplicați"..au pus în aplicare mă surile..care sunt deja ISTORIE,dar cu efecte și..ÎN
PREZENT, și..despre care tot o răsucim aici pe față și pe dos..repetitiv,adică..despre SOLDE și PENSII MILITARE.. CUVENITE sau NECUVE NITE,FURATE..UNORA din trenoi,precum și despre DISCRIMI NĂRILE create de UN STAT..de-a dreptul: (fără teama de a greși..!)..NEBUN..!
2.Nu a fost intenți a mea de a..jigni.. ci o "reacție" oare cum firească..și.. "colocvială"..(ca între 2interlocutor i care,chiar dacă.. "nu se văd și nu se cunosc"..: SE RESPECTĂ RECIPROC!)
..la nerecunoaștere a inițială a EVIDEN ȚEI că: PREA ADESEA CCR face "JOCURILE" PUTERII ABSCONSE = PERNICIOASE(..și..și..!),adică:scrie "REȚETE"="CIORNE"de LEGI în DECIZIILE SALE..adresate parlamentarilor,sau chiar PREȘEDINTELUI STATULUI..prin care : acestora LI SE IMPUNE, FĂRĂ VARIAN TA..OPȚIUNII = SĂ EXECUTE.."VOINȚA".. COMANDITARILOR..ABSCONȘI,..PREA ADESEA ..CU REA CREDINȚĂ (cel puțin..!)..!!

Calinmihaib12 spunea...

M:
.Nu pot.."ca să cred"(vorba unora.!)
că(măcar în calitate de militar..!?) ..chiar nu știi(.."înțeles"..) ce am scris..destul de..ÎN CLAR.!!,și crezi în povești.."femeiești"..!??.
Nu prea sunt implicați:..ÎN GRUPURI COMPACTE (echipați.."militărește"=
tricouri și șepci,/căciuli IDENTICE) .."DEMENȚII"..care "atacă" (=se fac că..~..atacă:..revezi imaginile din 2018,cu "atacul" asupra polițistei: în care un "atacator".."lovea" cu pumnul în scut,de repetate ori,în loc să lovească.."victima"?)..AUTORI TATEA PUBLICĂ..!
Poate ar fi bine dacă poți, să vezi/
revezi..filmul: "Z" al lui Costa GAVRAS,..cu Yves MONTAND..!,ca să-ți
faci: "o imagine"..cam cum acționea ză REGIMURILE TOTALITARE care CREAZĂ ,și apoi.."REZOLVĂ".."situațiile de criză"..(!??).

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
dar am si postat rugaciunea de sprijin pt KWI si mai ales pt salvarea poporului roman....Inger, ingerasul meu!

Iulian Mareș spunea...

Fata avea ekipament de protectie si si-a luat destule...
Cand i-au furat pistolul se gandeau ca-i ruj?

Calinmihaib12 spunea...

.."marea problemă a guvernanților.. e NUMĂRUL NOSTRU: al pensionarilormilita ri(.!)..,NR..și BANI ..care "le limitează ..LOR: "HOȚILOR".. "marja de profit" .. din COMISIOANELE ȘI HIGH-PREȚURILE "reali zate" din afacerile din...INVESTIȚII..!

M spunea...

@Buha

Așa este!

Pentru ajungerea și menținerea la putere un partid are nevoie de un "dușman" identificabil și care să aibă un număr semnificativ.

Dacă ați observat în ultimii 10 ani au fost două teme: "penalii" și "pensiile speciale". Au mai fost teme marginale gen "ordonanța 13", "independența justiției", "SIIJ" dar acestea nu îndeplinesc condiția de generalizare!!!!

Luați din istorie exemple dacă vreți: fasciștii i-au demonizat pe evrei (identificabili și în număr semnificativ), comuniștii pe chiaburi (idem), americanii pe comuniști (idem) etc.

În acest moment partidele sunt în criză de subiecte "revoluționare". Nu mai au ordonanța 13, chestia cu penalii s-a cam fumat mai ales că apar "penali" în toate partidele, "naționalismul" este acaparat de AUR și nu prea se bucură de sprijin de la UE....
"Pensiile speciale" devin deci un subiect electoral bun!

După atâția ani de demonizare a pensiilor speciale NU au cum să mai dea înapoi! Joseph Goebbels a spus cândva că o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.

Ce ne rămâne de făcut? Ceea ce se numește "damage control"! Ca să nu ieșim foarte prost din asta trebuie să ne unim pe o idee comună, să lăsăm dracului divergențele dintre noi, să nu mai dăm muniție adversarului!!!
De aceea eu sprijin mottoul acestui forum: decât pensii militare neactualizate mai bine pensii pe contributivitate. 😁 Iar apoi să facem front comun pentru a obține condiții cât mai bune la recalculare!

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș. Vă susțin în totalitate pentru că mare țeapă am luat în primul mandat prin votarea lui KWI ca și mulți alți români dealtfel crezând că etnia (ca origine) legată de doamna Merkel care a condus de fapt UE mulți ani va fi în beneficiul nostru (facilități, investiții, etc. Este Germania cel mai mare investitor în România, dar prea puțin la ce m-am așteptat). Poate ca Secretar general NATO v-a propune o Lege a pensiilor militare ca ân țările NATO. Nu știu, domnul Geoană nu ar fi putut ajuta puțin pensionarii militari printr-o propunere de acest gen ?