Un produs Blogger.

marți, februarie 15, 2022

Pe 12 04 2022, încă un termen la CA București în contenciosul privind incompetența juridică și contabilă din MApN și SRI în gestionarea pensiilor militare

102 comments

 Astăzi, 15 02 2022, după orele 13.00, poziția 6, la Curtea de Apel București se judecă soarta contabililor din sistemul de apărare care nu au știut să regularizeze indexările cu actualizarea pensiilor militare din anul 2017. Juriștii din cele 2 instituții au justificat penibil în instanțe prostia contabililor.

Elevii din cursurile primare  rezolvă probleme de acest fel: 

 a + b = c

dacă termenul  a creste cu 5, cât este suma c?

Rezolvare:

(a+5) + b = c+5

In postulatul blogului, de pe prima pagină,  a este cuantumul recalculat din anul 2016 și b este indexarea de 5% din anul 2016. Litera c este cuantumul pensiei la sfârșitul anului 2016 iar c+5 este cuantumul pensiei după actualizarea din 2017.

Acest c+5 trebuia comparat cu cuantumul în plată la 30 06 2017, pentru a constata care este mai favorabil pensionarului, conform art. 60 alin.(3). Or, CPS din MApN și SRI au comparat greșit numai a+5 cu cuantumul în plată la 30 06 2017

Relația matematică este influențată numai de creșterea prin actualizare a   cuantumului recalculat, în exemplul dat creșterea termenului a, adică a cuantumului recalculat în 2016,  fiind de 5 lei. Pentru a păstra egalitatea, se păstrează valoarea indexării din 2016, nu se elimină.

După contabilii MApN și SRI, ar fi adevărată relația a +5 = c +5, eliminând valoarea b. 


Demonstrația aritmetică de mai sus este valabilă și pentru Curtea de Conturi, nu numai pentru CSP ale MapN și SRI. 

Curtea de Conturi a reperat în controalele sale termenul b, pierdut de 2 case sectoriale în peste 100 000 de decizii de actualizare din 2017, dar a inventat o altă enormitate cum că acel termen b(actualizarea din 2016) să se acorde numai celor care au un procent de pensie mai mic de 85% și numai pentru completarea acelui  plafon.



 Lista dosarelor  la completul 22 fond

4241/2/2020litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992) ÎNCHEIEREA NR. 19/07.08.2020Contencios administrativ şi fiscalFond13:00

102 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am urat toata viata matematica ca nu mi-a placut acesta materie, pur si simplu. Invatam cat sa nu ma fac de ras, singurele medii de 09 avandu-le in Scoala Militara la Matematica de mi-a stricat media la 9,66, dar ca sa absolvi Scoala Militara de Izmene si Cotrențe -Sectia Aritimetica Buchisită pentru clasa premergatoare si sa fii bota la matematica, asta chiar e culmea! Daca eu, care pe matematica o gasesc slaninoasa si o halesc cu ceapa, hrean sau mustar, am descoperit idiotenii made Casa de Pensii in calcule de am luat Emetiral anti voma, daramite ca avansatii studiosi in slăninăria exacta au gasit in calculele lor cancere cu metastaze generalizate, de nici izotopii radioactivi nu le pot veni de hac! Astia au fost promovati in Casa de Pensii pe damingene si sarsanale, pe nepotisme, cumetrii, amantlacuri sau pe pe linie de clanuri si famiglii mafiote, din tata-n fiu! Asa se prezinta azi o Casa de Pensii Militara cu mari pretentiii! Rusine si dispret total pentru astfel de rebuturi ordinare, patronate de alti incompetenti arivisti, carieristi, lacomi, egoisti, lasi, lipsiti de profesionalism, de empatie si solidaritate camaradereasca, de fapt o Mafie mai agresiva decat cea siciliana!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cineva m-a rugat sa-i dau adresa mea de mail si, cu permisiunea adminului, o public aici: ifrimcorneliu@yahoo.ro

reddog spunea...

Daca tot e vorba de calcule vin si eu cu o speta.
Sa zicem ca doi cetateni viziteaza manastirea lui Becali de la Comanca.
Unul e din Timisoara iar celalalt e un bombardier din Urziceni.
Timisoreanul cumpara de la ferma manastirii o capra cu 60 de lei apoi o vinde cu 70, o cumpara din nou cu 80 de lei si o vinde cu 90.
Ce profit va avea la final?

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonimus spunea...

Se va amana.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Don Corleone, vreau sa fiu civilizat s sa dau dovada ca sunt educat si respect ,,casa'' in care intru poftit ca musafir! Nu-i greu, trebuie doar sa fie putin bun simt si respect camaraderesc! Daca am fi toti cu respect si toleranta intre noi ce bine ar mai fi, camarade!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Logica ma invata sa nu ma bag in astfel de ecuatii, combinatii si tranzactii de tip mafiot. Nu le am cu afacerile, neavad bani, si daca as avea m-as limita la cat imi trebuie sa traiesc decent. La gura mea si a Anei, cat ne-ar trebui? Unii se intind mai mult decat plapuma ca sa le ramana urmasilor, sa-si bata joc de ele, sa le lase mormintele neîngrijite si sa nu le respecte obligatiile si ritualele religioase celor care i-au imbogatit prin decesul lor! Nu se merita! Mai bine sarac, dar curat!

M spunea...

Postarea de informații personale, anunțuri sau reclamă pe un forum deschis se face doar cu acordul administratorului sau doar în secțiuni speciale!!!

Bunul simț nu trebuie niciodată luat în râs!

Viorel spunea...

La ședința de astăzi C.Ap.B. ori va da sentința (ceea ce nu cred) ori va intra în pronunțare inițială cu termen la data de 01.03. 2022, ulterior va intra în pronunțare prealabilă la data de 08.03.2002, data când va fi data și sentința privind cele 2 capete de cerere.

Leo spunea...

Flavius , dar ți-au plăcut limbile...........:)))

Toma spunea...

Se amina cauza 4241/2/2020 pentru data de 12.04.2022 ora 13.00

Viorel spunea...

12.04.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

15.02.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:

Viorel spunea...

M-am antepronunțat uitând următoarele:
Astăzi nu s-a intrat în pronunțare pentru că (,) CApB nu a înaintat la ÎCCJ Recursul formulat de către CPS a MApN (din varii motive pe care nu le cunosc), fapt pentru care așteaptă judecarea Recursului (Întâmpinări, Răspuns la întâmpinări, etc.)

monteoru spunea...

1)Grea poveste pt. judecatori.Se lasa cu dureri de cap.Vor cere expertiza contabila.Sa te tii nene ce pledorii filosofice.
2)Marcel Ciolacu stie ca un pilot navigant interzis dela zbor nu ramane pe dinafara.Deci motivatia serioasa pentru a te da lovit dupa 20 ani de militar pica.Nici alte exemple date de un postac nu rezista pentru cei ce s-au fofilat dupa epuizarea disponibilizarii.Deci s-a inteles ca legea 223/2015 pentru unii a fost o manarie.Si Caciu stie.Ramane sa afle si Dincu.Adio 223/2015 si cuantumul cel mai favorabil.Armata nu este casa de binefacere.

Leon spunea...

12.04.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

15.02.2022
Ora estimata: 13:00
Complet: 8-Completul 22 fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:

monteoru spunea...

Valoare punct pensie 1586.Daca ramaneam pe contributivitatea din 2010 la 32 ani de conceptie si sinteza eram boss .Legea 223/2015 o porcarie facuta pentru cei ce au fentat armata.Tocmai de a ceea cu ea la lada de gunoi.
Trebuie lege pe contributivitate in spiritul legii 127/2019 .PNRR se va aplica pentru ca neaplicarea lui produce Romaniei pierderi de miliarde euro.Nu-i duceti grija lui Ciuca fiindca la 53 ani militarie are vechime cat cuprinde.

Huhu Rezea spunea...

@anonimus
DE unde ai avut informații?

Viorel spunea...

Domnule monteoru. Cu toate acestea, mai toți au criticat în 2010 și după, Legea Boc / Băsescu pe contributivitate. Cât despre domnul Ciucă, eu unul nu-I duc nici grija și nici dorul. Dacă voia să facă ceva pentru pensionarii militari o făcea cât a fost Șeful SMG/SMAp. pentru că atunci PNRR nu exista, iar armata era condusă de dânsul și nu de ministrul Ap. Ministrul fiind civil, servește ce i se pune pe tavă de către Șeful SMG/SMAp. și structurile din subordine.

monteoru spunea...

Erata."la varsta de 53 ani"

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Nu știu de ce ai rămas cu impresia că foarte mulți au criticat L 119/2010.
Este o impresie falsă; disponibilizații și neterminații au fost mai gălăgioși.

anonim spunea...

@monteoru
O singura si mica observatie.
NICIODATA sa nu mai comparati meseria unui pilot militar(in special vanatoare-interceptare,atac la sol s.am.d cu pilotul de avion de linie.Nu comparati pt ca nu se poate face o asemenea comparatie
Am vorbit cu piloti militari cunosc schemele de lupta aeriana(chiar daca din alta postura) si am si un brevet-e drept pe ZLIN 526F trener cu doar 42 de ore(29 ore dubla comanda cu instructor comandant aeroclub si fost pilot militar pe MIG-21 trecut in rezerva cu gradul de capitan din cauza unei hepatite) restul pana la 42 ore in simpla comanda.Toate facute intr-o vacanta de vara in anul 3 LM....deci ohooo "in antichitate"
Daca la GP cunoasteti dvs mai bine,eu primesc sfaturi cu placere,eventual un curs scurt de meteorologie sau avionica sau fizica fluidelor,forte portante sau aerodinamica
Cel mai bine le cunoaste rambo 2021 daca a avut timp intre 2 sedinte BOB partid 😃😃

anonim spunea...

@monteoru
Noi de matale ne faceam griji,dar acum ne-am linistit ca ai triplu decat Ciuca
Poate te vad pe vreo fresca in bataliile Dacilor cu Romanii.O sa ma uit cu mai multa atentie poate te vad pe la 106 e.n.
Vorba lu' Huhu."Terminatule!"....doi "terminati"

HALA spunea...

Monteoru, mânăriile făcute pe legea 223/2015,ca dealtfel pe mai toate legile pensiilor militare, nu justifică renunțarea la legea pensiilor militare și trecerea pe legea civilă. Repet poate în[eleg și unii militari asa cum au înțeles mai toți civilii:- Pensie pe contributivitate la militari este o utopie, nefiind susținută de codul muncii. Ce este așa greu de înțeles?

Leon spunea...

Huhule, si eu am fost Disponibilizat, dupa 31 de ani de "cascheta " si Legea 119 mi-a scazut Pensia cu 500 de lei.
Dar stii de ce ?
Din cauza Grupelor de munca !
Daca Gabita acorda Grupele de munca la fel ca cei activi, conform HG.S.1019 si MS 132/2010, cu siguranta era mai multa lume multumita, dar asa am fost aproape 10.000(MApN) care am pierdut la pensie !
Prin M 123/2015, au fost acordate aceste grupe, dar fara folos pentru mine, deoarece au depasit procentul de 85% ..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

...in răspăr, @Leo, să nu îngețe limba-n gură, căci cat sunt degete si limbă legea pensiilor militare, mai mereu vutute-n scârbă, nu se schimbă după drâmbă, pentru unii cat mai scurta, pentru altii cat mai lungă, altora la gur s-ajungă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M-Corect!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, 100% putea @Anonimus s-o spuna si la brodeala ca real se amana, cum a dat si @Leon! Este inradacinat, inca de pe timpul lui Stefan Cel Mare si Sfant, chiar si de pe timpul lui Burebista, sunt vestigii arhelogice ca si in Epoca de piatra, ca pe plaiurile mioritic carpatine procesele s-o țină langa ani de zile, pana la uitare si stergerea din memoria colectivă, ramanand aceste procese chiar situri arheologice ce se vor descoperi peste milenii planetare de catre marțieni, venusieni, jupiterieni si... plutonieri!!! Asa ca, rabdare si tutun, ca dupa inmormantarile noastre si toate parastasele s-o gasi cineva dintre cei nascuti in anii 2022 2100 e.n. sa castige aceste procese!

Nemo spunea...

Curtea de Conturi a dat un nou termen de aplicare a deciziei,respectiv 30.06.2022.

Nemo spunea...

Uu

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, asa e, sa nu crezi in Justitia romanistana ca se va da o hotarare in era noastra istorica, deci sa asteptam era robotilor peste milenii sa ne rezolve chestiunea asta, asa cum Justitia s-a erodat in a da ,,solutii'' nema, ioc, kanci, baluba, măciuca si ciu-ciu, dar la salarii cu ghiotura sunt primii sa si le majoreze singuri la solstitii si echinoptii, la apus si la rasarit, la schimbarea orelor de vara si iarna, de Pasti si de Craciun, etc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, aici e tactica de fente din buric, jonglerii, jmecherii si derute a la gioco di mana, made cloaca si infectia MFA-țobolănimea clocară!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Am plecat de la premiza că dacă marea majoritate dintre colegii activi din unitățile din garnizoană (2 U.M. în aceeași curte și CMJ) ce voiau să iasă la pensie (inclusiv cei ce mai aveau până să iasă la pensie crezând că legea va dăinui un veac), plus foștii colegi aflați deja la pensie, considerau că legea este proastă și în defavoarea lor criticândui dur pe Boc / Băsescu, am crezut că nemulțumirea este extinsă la întreg efectivul armatei.

Huhu Rezea spunea...

Poate 2021, nu 2022.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, de ce nu-mi postati petitia pe care am trimis-o la toate autoritatile nationale si internationale, in limba romana si engleza, care va ajunge si in Congresul american, si pe masa presedintelui SUA si in care demonstrez inutilitatea lG 223/2015, care a disriminat crunt pe unii si i-a imbogatit pe altii si cer tuturor s-o scoata si s-o arunce la tomberon, cerand una noua? La o parte din camarazi am trimimis-o azi, stiu de ea, dar postata ar vedea si postatorii de aici cu ce ispravi ma ocup pentru binele nostru comun! I-as inspira intr-un fel ca sa poata actiona si domniile lor. Cineva a hotarat sa faca petitii pe baza ăpetitiei mele sub titulatura ,,Si noi suntem Ifrim,' si v-o spun pe bune, caci tacand si aqscunzand actiuni nu se afla la nivel central ce vrem si eu vreau sa fac orice e posibil ca aceasta petitie sa pice in mana dlui Ministru Dancu, fiind EDIFICATOARE SI GANDITA DE AVOCATI SI JURISTI DE MARE VALOARE, LA INDICATIILE MELE! Va rog sa-mi faceti acest hatâr de bune intentii! Multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Camarazii sa stie ca petitia am trimis-o sefului statului, Prim Ministru, Guvernului, la absolut toate ministerele, la absolut toate compartimentele Ministerului Aoararii si Cabinetul minstrului, daca i-o da-o clocarii, la toate partidele parlamentare, la o groaza de adrese de parlamentari celebrii, toate compartimentele Senat si Cam. Deputatilor, o multime de ziare si televiziuni, DNA, DIICOT, ICCJ, Procuratura Generala, Av Poporului, CSAT si alte institutii prezidentiale, NATO si Dl Geoana, adjunctul sefului NATO, Presedintele Parlamentului European si alte adrese internationale, o multime de camarazi si sunt in plin proces de trimitere la adrese internationale, cum ar fi sefii tuturor statelor membre NATO. O FAC, DAR DACA O FAC CEL PUTIN SA IASA CU TAMBALAU INTERNATIONAL, SI AM SA I-O TRIMIT ULTIMA LUI (RAS)PUTIN, MINISTERUL APARARII RUSE SI DUMA DE STAT RUSEASCA, CU RUGAMINTEA S-O CITEASCA ACOLO SI SA-I FACA DE RAHAT PE CEI DIN NATO CA TIN REZERVISTII IN ZDRENTE SI MURITORI DE FOAME, SA-I SATUIR DE DISTRUS PENSIILE MILITARE! ORI IN RUSA, ORI IN ENGLEZA, DAR JUR SA LE TRIMIT ACOLO! POATE ASA MUT PIETROIUL DIN DRUM, CA ALTFEL NU SE MAI POATE CU BANDITII ASTIA!

Viorel spunea...

Domnule Nemo. Tovarășa Elena Ceaușescu la proces învârtea palma mâinii drepte cerând „dovezi”, „dovezi”. Așa că și dumneavoastră prezentați dovezi (eu unul citesc zilnic tot ce se poate din presa online și blogurile ce prezintă probleme despre Armata României și nu am găsit nimic în acest sens. Singurul pe care postez este Huhu Rezea). Postați conținutul linkului de unde ați luat informația. Oricum, Curtea de Conturi nu avea cum și nici dreptul să de un alt termen pentu că în data de 09.11.2021, prin Hotărârea nr. 1602/2021, CApB respinge cererea de suspendare a executării măsurilor stabilite prin Decizia nr. XII/4/ 13.07.2020 emisă de CPS, aceasta făcând Recurs ce urmează să se judece la ICCJ. Deci, știrea e falsă.

Militar de la 14 ani spunea...

Foarte corect. Dacă lui nu-i iese bine, nu e bună legea. Lupta este pentru a crește pensiile mici, nu pentru a le reduce pe cele mari. Cuantumul avantajos va rămâne, chiar dacă unii cârcotași nu-și doresc asta. Cam asta e greu de înțeles!

anonim spunea...

@M (ceilalti sa nu citeasca,nu are rost sa-si piarda timpul)

Ai incercat sa dai o explicatie oficiala oarecum, desi ea este doar oficioasa si ca de obicei manipulatoare.Adica daca eu vreau sa postez adresa proprie de mail imi trebuie aprobare de la admin??.Vad ca incepeti sa faceti "legi" dupa bunul plac si interes propriu
Pun pariu ca CFI-ul nu a cerut permisiunea nimanui sa-si treaca adresa de mail.A fost doar o postare mai "infoiata" asa cum le face el de obicei mai cu stil,de genul arhicunoscut: "cu permisiunea dvs"...bla,bla,bla
Acum ca am terminat sa va explic despre propria-ti grandomanie ma grabesc sa-l sun pe Mark Zuckerberg pt a-mi permite sa trimit un mail pe una din platformele lui pt ca altfel va trebui sa iau legatura fie cu sefii de la Whatsapp,skype,messenger....Ohooo cat am de lucru cu birocratia asta
Acum respectuos,cu permisiunea dvs am un pic de lucru
Ma contactati la adresa akord_75@domain.com(Mi-a aprobat adminul am parafa/stampila si antet)
(Daca faceti confuzii grave,va explic si despre DGRP oricand doriti tot ce doriti
De unde ati scos "legea"asta???
"Postarea de informații personale, anunțuri sau reclamă pe un forum deschis se face doar cu acordul administratorului sau doar în secțiuni speciale!!!"
"anunturi si reclama" se exclud
inf. personale: sex M
Date cu caracter personal(pot fi folosite doar de catre persoana careia ii apartin sau de ODP(operator de date personale)
un nume și prenume;
o adresă de domiciliu;
o adresă de e-mail, cum ar fi prenume.nume@societate.com;
un număr de act de identitate;
date privind locația (de exemplu, funcția de date privind locația disponibilă pe un telefon mobil)*;
o adresă de protocol de internet (IP);
un identificator de modul cookie*;
identificatorul de publicitate al telefonului dvs.;
date deținute de către un spital sau un medic, care ar putea fi un simbol ce identifică în mod unic o persoană.

...deci inclusiv numele si prenumele: cum ar fi de pilda Iulian Oskar Mares sau Moskar

In incheiere😃😃
O mie de polițiști, jandarmi și pompieri din Cluj sunt vizați într-o anchetă de înșelăciune cu indemnizații de vacanță
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/o-mie-de-politisti-jandarmi-si-pompieri-din-cluj-sunt-vizati-intr-o-ancheta-de-inselaciune-cu-tichete-de-vacanta-1833561
Cica fiecare padure are uscaturile ei. Unde e padurea??

anonim spunea...

CFI
Apreciez foarte mult dorinta ta (sper ca imi permiti sa-ti vorbesc cu"tu")
"@Don Corleone, vreau sa fiu civilizat s sa dau dovada ca sunt educat...."
dar am o rugaminte.Incearca sa fii mai putin scabros in postarile dese pe care le faci.
Ti-o spun cu sinceritate si daca nu ma crezi verifica-ti singur postarile.N-ai sa gasesti nici macar una in care sa nu utilizezi un limbaj de care si birjarii s-ar inrosi in obraji.
Arata ca esti cu adevarat EDUCAT incepand cu ce ti-am zis mai sus.Repetitia e mama invataturii,deci: "... vreau sa fiu civilizat s sa dau dovada ca sunt educat...."
Ramane doar partea cea mai grea:Punerea in aplicare
...restul e simplu si multa gargara

anonim spunea...

CFI
1-Da-mi si mie un link ceva cu chestia asta "Si noi suntem Ifrim,"
2-Si daca se poate si scrisoarea adresata Congresului si Presedintelui SUA, in engleza te rog
doar spune cum doresti. Pe whattsapp(ca sa-ti dau nr tel) gmail sau yahoo?
sau macar un link care sa ne puna in legatura cu scrisoarea
Pe FB este ? sau tinder sau telegram?Offf las ca ne lamuresti pana la urma,ca doar nu ma lasi sa mor prost

anonim spunea...

CFI
Scuze!
se poate si asta?trimite te rog!
"...eu vreau sa fac orice e posibil ca aceasta petitie sa pice in mana dlui Ministru Dancu, fiind EDIFICATOARE SI GANDITA DE AVOCATI SI JURISTI DE MARE VALOARE, LA INDICATIILE MELE! Va rog sa-mi faceti acest hatâr de bune intentii! Multumesc!"

Leo spunea...

Da bine i-ai mai jălbărit Flavius.
Să te pomemească şi să te pomenim.
Şi eu sunt IFRIM !
BRAVO !

monteoru spunea...

Leon la grupele de munca a facut nedreptate Oprea.Daca desteptii de pe aici analizeaza
tabelele cu pensiile militate in urma legii 119 vor observa ca disponibilizatii in aproximativ 98% din cazuri au peste 25 ani cascheta.Deci cei pensionati dupa epuizarea disponibilizarii nu au avut motiv temeinic sa se pensioneze la varsta intre 45-50 ani.Motivul real al pensionarii lor este capatuiala pe banii statului.Tocmai de aceea trebuie abrogata legea 223/2015.Ea a generat nejustificat o hemoragie de pensionari militari.
Oprea prin ordinul care a acordat grupele de munca diferentiat adica inainte si dupa 2010 a creiat discriminare.Din acest motiv am pierdut si eu.Ulterior a incercat sa dreaga busuiocul dar a venit piticania de Dobritoiu.
Eu sustin o lege pe contributivitate dupa modelul legii 127/2019 cu amendamente functie de specificul vietii militare dar care are in vedere durata si importanta activitati.
In alta ordine de idei.Observa atitudinea celor de curand pensionari privind cererea gl Caba de a se oferi voluntar.Atitudinea lor tine de educatia primita.La placine inainte la razboi inapoi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Don Corleone, ti-am intrat in observatii? Este o propunere a unui camarad care vrea s-o raspandeasca, iar eu ce discut pe mail nu le fac publicitate prin tradare! Vad ca esti cam grijuliu cu mine, eu zic ca las-o moarta sa nu obosesti! Asa izvorasc conflictele, dar eu fiind mai viclean ignor orice musca ce ar vrea sa mi se vâre... Sa se stie ca sunt si uns cu toate alifiile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, multumesc frumos! Si asta este doar inceputul... Vreau sa se sfarsieasca cu un epilog fericit! Vad ca altii mistocaresc, in loc sa ma sustina: Treaba lor ce fac, eu merg inainte!

Leon spunea...

Tema referitoare la Reasezarea Pensiile militare fara cheltuieli siplimentare, acum 2 zile a fost preluata si de Cancan.ro, cu tot cu comentarii, asa ca ar fi indicat sa purtam discutii civilizate si fara jigniri, doar ne citesc si..Vedetele noastre..!!

HALA spunea...

Monteoru, cei 32 de ani de concepție!!!!!!????? ai tăi sunt fix nimic în drum, pe lângă cei 15-25 de ani de militărie al celor mulți.
Ori ai conceput 32 de ani bătălia de la Nasiriah a lui rahat pe băț?

Huhu Rezea spunea...

Nu a solicitat nimeni preluarea în întregime a articolului...

Leo spunea...

Important este s-o citescă șefa UE și nu Dîncu , că el mai ştie câte ceva.
Oricum , în toamnă aflăm ce şi cum se va schimba legea pensiilor militare. Va fi o lege de pensii militare. Şi Budăi a spus că la MFA este un grup interminiterial de la MI , Servicii ca să stabilească o nouă lege ce va fi propusă pt. adoptare ăn parlament.
Până în toamnă ,ce se vede e doar MIMĂ...............

Leon spunea...

Era TOT articolul, inclusiv POZA, inclusiv Nota blogului, cu rosu, toate comentariile, am vrut sa-l copiez dar n-am reusit..!!

Huhu Rezea spunea...

Leon
Un nlink nu poți pune?

Leon spunea...

Nu-l mai gasesc !

Huhu Rezea spunea...

Judecarea cererii principale de anulare a Deciziei CC nu mai depinde de soluția deja dată de respingere a cererii de suspendare a executării deciziei.
Suspendarea era o cerere până la pronunțarea unei soluții definitive în cauză.
Asa că amânarea cauzei nu a fost cauzată de netrimiterea Sentinței 1602 către ICCJ.
Vom vedea ce va consemna CAB în zilele următoare in Incheierea de după ședința de ieri.

Leon spunea...

Asa o fi ?:
https://www.cancan.ro/ce-salariu-incaseaza-un-soldat-in-armata-in-2022-veniturile-s-au-majorat-in-romania-20579362

Nemo spunea...

Termenul de aplicare a deciziei Curții de Conturi este 30.06.2022.Acesta este răspunsul oficial la solicitarea făcută în legătură cu stadiul de aplicare a deciziei.

Nemo spunea...

Domnule Huhurez sau Viorel trimiteti-mi o adresa de e-mail și va trimit raspunsul Curtii de Conturi.

Huhu Rezea spunea...

Este in bara de sus a blogului.

monteoru spunea...

Hala tu pe ce tarla rami.De care cod al muncii vorbesti baietica? Se vede dela o posta ca tu ai mancat timp cam mult prin civilie.Ar fi fost excelent daca in armata Romaniei ar fi functionat un cod al muncii.Un cod al muncii accepta automat si un sindicat.
Analiza si sinteza inseamna conceptie.Asta presupune munca cu capul nu "drepti"si "pe loc repaus".Pentru asta functiona AMG .Sa fi caprar e cel mai simplu lucru.Cand armata era armata dela functia de comandant de batalion (divizion) etc se cerea licenta in studii militare.Probabil ca si acum nu fiecare tilicar ajunge comandant batalion.Pentru asta trebuie sa ai doxa.Tu crezi ca Mares ajungea loctiitor sef de stat major de directie fara AISM sa faca caprarie? Nu negi necesitatea soldatului si subofiterului dar daca aspira mai sus sa puna burta pe carte.Tu te-ai limitat la numai ce esti lucru pentru care poarta-ti crucea.Respecta pe cei iubitori de carte.Sa-ti intre bine in titioaca ca munca cu capul este mult mai grea decat capraria.Nici in mediul bugetar si nici privat inginerul nu e retribuit ca muncitorul.Prin gura ta vorbeste frustatul.

Vali spunea...

Va salut stimati colegi,
Odata cu ziua de 1 decembrie 2021 am devenit pensionar militar cu legitimatie de rezervist si livret militar...Pe la jumatatea lunii ianuarie 2022 am primit decizia de pensionare fara sa incasez vreun leu 1 ! Au trecut 78 de zile si lulu pensie ! S or fi tereminat banii din fondul de pensii la mine sau a fugit postasul cu ei...aaaa ? Glumesc evident ! Nu ma vait, ca am ceva resurse, dar daca era vorba de un om mai amarat ...ce facea frate ala ???
Cu ce traieste un om timp de 78 de zile, aproape un trimestru ?
Am vorbit cu colegii de ai mei care au iesit la pensie anul trecut si mi spuneau ca le a venit pensia odata cu decizia sau la o saptamana dupa primirea deciziei...la mine se apropie de 90 de zile si "nema leva" cum zice bulgarul !
Eu inca mai sper, daca nu...ZBERRRR ! Poate ma lamuriti voi astia titratii in ale pensiei cu mai multa vechime de "pensionar special" asa cum ne alinta multi civili iubitori de kaki !
Hai sa avem o zi faina !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon are dreptate, nici eu nu-l gasesc. Au un sistem foarte prost de stocare a arhivei. Am incercat toate variantele si nu apare decat ce e dat pe Google despre pensiile militare. Stiu cum functioneaza sistemul: Daca cel care scaneaza si pagineaza este serios, posteaza la urma pe Goole tot ziarul in PDF sau la liber, cand il trimit la imprimanta bucuresteana, Redactorul Sef, sau macar un redactor, sa controleze daca s0-a arhivat astfel in on line. Asa am pierdut noi colectia ziarului Ora 25, avand un puturos cu aceste operatiuni, si daca nu eram eu istet sa arhivez cate 2 numere la fiecare editie pierea de tot ziarul, dupa ce s-a inchis. Un rand a ramas la sediul redactiei, acum acolo fiind un ONG apartinator, la mine un rand, dar cerandu-mi-se mereu de catre vechii redactori unele exemplare, am mai ramas cu un sfert din colectie, din acestea am dat cateva la UNPR si Dl General Oprea, si chiar Col Pricina vreo 7 numere, cerandu-mi-le ca amintire din partea mea, unele in care aproape jumatate din ziar imi purtau semnatura. Prin alte ziare n-am mai gasit nimic despre pensiile militare, numai vechituri.

Cezar spunea...

Daca ai primit legitimatie si livret îi OK..
BANII NU CONTEAZA!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Cererea de chemare în judecată înaintată de CPS cu cele 3 capete de cerere puse într-o ordine foarte bine definită (1. Se atacă Îcheierea nr. 19 a Comisiei de Contestații obligatorie de drept; 2. Se atacă Decizia nr. 4 a CC; 3. Se solicită ridicarea măsurilor impuse de Decizia nr. 4 a CC. ) au deschis Dosarul nr. 4241. Sub acest aspect, CApB era obligată să se pronunțe prima data (așa cum menționează în Încheierea nr. 1602) asupra ridicării măsurilor, eliberând astfel Decizia nr. 4 (CPS era obligată să pună în aplicare Decizia nr. 4 prin Sentința data de CApB). Având în vedere faptul că, CPS a făcut Recurs, a blocat punerea în aplicare a Sentinței cât și a Deciziei nr. 4. CApB fiind ținută în a se pronunța asupra primelor 2 capete de cerere așteptând Decizia ICCJ. Atât timp cât, CApB a respins capătul 3 din Cerere, urma să respingă și celelalte 2 capete de cerere cu semn de întrebare la pct. 1/iii din Decizia ntr. 4. CApB va lăsa ca întregul Dosar nr. 4241 să se judece de ICCJ deoarece la mijloc sunt foarte mari interese (greșeli foarte mari în acordarea drepturilor de pensie de către CPS, dosare pe rol, controale făcute simplist la CPS de către structurile abilitate ale MApN, lipsa banilor în prezent pentru acordarea despăgubirilor). În concluzie, Dosarul nr. 4241 în prezenta speță a avut o hotărâre și urmează a fi dată alta care va închide Dosarul nr. 4241 pe fond. Asupra unei Cereri principale cu mai multe capete de cereri se pot emite mai multe sentințe după caz. Capetele de cerere din acest dosar au legătură între ele întrucât dacă nu ar avea ar face obiectul unui alt dosar.

Huhu Rezea spunea...

Nu ti-ai deschis cont in banca dacă ai deja decizia de pensie?
Oricum, știam că prima pensie vine prin poștă. Este deja cam tărziu. Controlează dacă nu ai fost deja avizat, nefiind găsit de poștaș acasă.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Nu e deloc așa!
Decizia CC era executorie si pe perioada judecării cererii de suspendare a aplicării. Se suspenda executarea numai dacă prin Decizia 1602/2022 se admitea cererea de suspendare.
Independent de cererea de suspendare instanța trebuie să se pronunțe pe excepția de nelegalitate a deciziei CC, care probabil s-a pus pus ieri în discuție, și pe cererea de anulare a deciziei CC.

Leon spunea...

Poti da un Telefon la TelVerde, cred ca-ti cere CNP si Nr.Decizie pensie !

Nemo spunea...

Viorel poți sa lua legătura cu administratorul blogului i-am trimis răspunsul Curții de Conturi pe e-mail.

Arfy spunea...

Vali. Dacă ai fi avut un cont bancar cei de la casa de pensii conform dosarului întocmit de financiar ar fi trebuit să-ți transfere prima pensie în luna ianuarie. Asta în cazul când ai dus un extras cu datele de cont. Ulterior dacă dorești să schimbi banca la care dorești sa primești pensia atunci banca respectivă va face demersuri. E nevoie de CI, de decizia de pensie și de un talon de pensie... dacă nu ai procedat asa. Te duci la o bancă și deschizi un cont... iar luna următoare pensia va intra în cont... fără poștaș!

Ochilă spunea...

Pai de ce nu publicati aici raspunsul Curtii de Conturi?

Viorel spunea...

Don Corleone. John Becali, also known as Giovanni Becali, pretended to be Corleone and ended up in prison. You seem (I don't say / that you are a cultured man) to be a cultured man, but you seem too exaggerated with the jokes and give the impression that you are omniscient compared to us ordinary mortals who still comment on this blog depending on how our minds go. And the boyar from the story of Santa Ion Roată and Unirea was cunning, that is, a kind of Don Corleone until Santa returned it to him with the boulder he had not seen. A little decency in vocabulary I don't think hurts.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Carnea de tun este cea mai prost platita -soldică, ca si tehnicii, care stapanesc coloși de lupta compterizati, si tot carne de tun- maistrii si subofiterii. Mai primesc niste sporuri si poate ca mai conteaza, dar la pensie dispar si raman cu degetul in gura. Parsive discriminari! America, de secole se lupta sa scoata rasismul, dar la noi este legiferat, negru pe alb! Adica, mai degraba, albul pe negru! Asta ca sa inteleaga cei care o fac pe prostii si se se fac ca nu inteleg, Generalii...

Anonimus spunea...

Principalul adversar al militarilor activi si in rezerva este MApN,

Viorel spunea...

Domnule Nemo (N.I.). Domnul Huhu Rezea a postat deja răspunsul Curții de Conturi trimis de dumneavoastră.

raul spunea...

Huhule daca ai instaurat cenzura ,macar anunta-ne!Nu-i bai ,e blogul tau ,esti stapan ,dar sa stim si noi!Sanatate si virtute, sa avem cu totii ce ...manca!

raul spunea...

Vazand ca faci pe-a niznaiul ,iti amintesc ca aseara am trimis vreo patru postari!Una stiu ,poate neconforma cu cerintele CNA ului internetului dar ,restul?Fii macar sincer pana la capat ,ca rasplata pt ca apreciez ca esti concitadin cu prietenul meu si colegul meu din LM!

M spunea...

@Leon

Și polițistul Godină și-a publicat, ca în fiecare an, salariul.
Deci salariul cu toate sporurile conform poziției din ștat: 2817 lei.

După 16 ani în Poliție și la una dintre cele mai bine plătite structuri: Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale. Hmmmm!!!!

Se mai adaugă 872 pentru SDSL, 1002 norma și 262 echipament.

Cum nepoata mea are, ca educatoare, 2.600 de lei după 6 ani vechime (e adevărat că are norma de hrană mai mică) eu zic că nu prea e atractivă meseria de polițist (sau de militar că tot pe acolo sunt și soldele).

Viorel spunea...

Vali. Când ți s-a întocmit dosarul de pensie, cel de la Compartimentul Personal te-a întrebat prin ce modalitate vrei să primești pensia ? Adică, prin Poșta Română (unde trebuia să menționezi Nr. Oficiului poștal / Adresa o aveai pe cerere) sau în cont bancar (ți-a cerut să aduci un extras de cont de la banca de unde îți ridicai solda ?). Fie prin poștă sau direct în cont, pensia o s-o primești la 3 luni de la trimiterea documentelor, adică în jur de 90 zile. Când o să le primești (pe 3 luni), să-mi spui pe blog dacă am avut sau nu dreptate.

raul spunea...

@M
Doamne de cate ori am spus o si eu ,dar nimeni nu vede ,pt ca prea suntem ocupati sa ne regulam intre noi!Civilii merg inainte si cu toata ura mea pt LOV ,inclin sa i dau dreptate!
Am mai spus o ,mai fratilor ,eram un sulica de lt si aveam 3 500 solda ,mai mare decat doi ,,propagandisti ai PCR ,care imi erau nasi ,nasu ziarist la Informatia si nasa care lucra la Radio!De ce ?Pt ca armata era armata nu rahatul care e azi!Dar azi ,cine ne reprezinta sunt urmasii lui Onan!

M spunea...

@Raul

Domnule Raul, bateți la o ușă deschisă! Prima mea soldă țin minte și acum era de fix 3025 lei.
Toate actualele "sporuri" erau incluse în soldă și mai primeam din când în când câte o primă.

Voiam să nu mai postez aici pentru că nu vreau să fie părtaș la împroșcarea cu noroi, adevărat sport național, între noi!

M spunea...

@Vali

La mine a durat 98 de zile. E adevărat că eu sunt "șmecher de la MAI".😂

A venit poștașul cu ea acasă. Abia după aia primești pe card.

Leon spunea...

Domnilor colegi, in ce perioada erati..Locotinenti ??

Dan B. spunea...

@Leon

1974-1977

Ein Stein spunea...

@Militian
Ca o ipoteza, daca Godina isi pune in plan sa iasa la pensie, peste 6 luni, cam cat crezi tu ca va avea pensia? Cred ca majoritatea cititorilor blogului ar fi nerabdatori sa afle un raspuns de la tine.

M spunea...

@Leon

Mai târziu un pic decât domnul Dan B.
Eu prin anii '80.

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
raul spunea...

@Leon ,'80!De aia bat tam tam pe conditii!Speciale ,aveam dispozitivul pe care nu l aveau toti ...,aveam spor de radiatii pe care nu-laveau toti,specialist de clasa !Pe vremea aia un pifan avea cu cateva sute mai putin ca mine!Acum pifanii sunt mari fauritori de legi si destine!Tehnicienii cu miloaga sa li se recunoasca meritele!Esti pifan ,te plimbi 120 de zile in Kosovo,Bosnia ai 1000 de lei!Prostii din ApAAT care au aparat in SLP tara cu spatiul ei aerian in MISIUNE DE LUPTA ,zeci de ani ,caca maca!O scarba imensa,ma cuprinde!

M spunea...

@Leon

La data când luam eu 3.025 de lei ca locotenent un medic avea 2.980 lei. 😁 SIGUR!!! Șoferul de pe mașina 1 de intervenție, plutonier, avea 2.030 lei.

anonim spunea...

Viorel
We no speak americano(original)

https://www.youtube.com/watch?v=30HsgKTkQ68

anonim spunea...

Viorel
Ask these things on CFI
"A little decency in vocabulary I don't think hurts."
....and I beg you to spare me!
and I'm definitely because you had to notice that I didn't notice you
and now ...the end for ever,I hope
https://www.youtube.com/watch?v=0aUav1lx3rA


anonim spunea...

Viorel
I'm sorry, but please you don't use google translate.It's ashamed

M spunea...

@Leon

Decât să ziceți "Colegii" cu ghilimele, mai bine ziceți subordonații mei (fără ghilimele).
E un pic mai acceptabil. Ierarhia este normală în sistemul militar. Colegialitatea nu e în ghilimele!

coleg, ~ă smf Pl: ~egi, ~ege / V: ~a, ~ă /fr collègue] Persoană care desfășoară activități într-un cadru organizat, împreună cu altele.

raul spunea...

@Leon
Si pt ca sunt atent la nuante ,de ce ai pus ghilimele la ,,colegii"???Daca te -ai nascut cu 4-5 ani mai devreme ,nu mai suntem colegi???Sper sa fie o greseala de tastatura ,pt ca-ti apreciez prea mult eleganta si echidistanta aratata pe acest blog,pana acum!

Viorel spunea...

Domnule akord-75. Dacă nu vorbim Americana, poate vorbim rusa. Să vedem ce zice Putin.
Frumos videoclipul.

M spunea...

"A little decency in vocabulary I don't think it hurts."
😁
"It's ashamed" - nu e corect. "Ashamed" este un adjectiv ce definește un sentiment. Nu poți să zici "Este rușinat"
Poți să zici "It's a shame!" adică "este o rușine!"
😁

În rest e o harababură de cuvinte englezești! Mă uit la Olimpiadă și nu am timp, dar la prima vedere nu găsesc măcar o propoziție corectă!
Lăsați-o naibii de treabă!

raul spunea...

@M
👏👏Suntem pe aceeasi lungime de unda ,desi la ministere diferite!C'est la vie!Chit ca unii ar spune ,toujours parchive!😉😀

Viorel spunea...

Domnule akord-75. Păi ce treabă aveți dv. cu Don Corleone. Sunteți ofițer și nu mafiot. Alegeți cel puțin un pseudonim din clanurile nostre, Gică Geamantan, Nelu Trotinelu. Vedeți Don Cezare cum s-a aruncat la originile romane. Și-a luat un titlu onorific, păcat că este al unui fost dictator și tiran. Deci a dat-o și dânsul în bară fără știință.
Cât despre filmul serial Monay Heist - La Casa De Papel (muzica Bella Ciao), eu unul am văzut sezoanele de la 1 la 5. Aștept continuarea.

Viorel spunea...

Am învățat de la Don Corleone. Știu că traducerea nu este în totalitate corectă, dar ce să-i faci dacă „doica” m-a învățat franceză și rusă în școală „limbi” pe care le-am uitat de drag ce-mi erau.

anonim spunea...

@M
De asta va statea caruta'n drum ?
Ca nu intelegeti nimic nu-i vina nimanui ci doar a dvs.Eu va cred asa se intampla cand invatati engleza din filmele comerciale.Acolo limbajul e limitat,foarte limitat.Pana la jocurile de cuvinte in engleza, trebuie sa invatati mult.
si...ăsheimd ala cu iț in fata mai inseamna si "este rusinos"
Offf engleza de balta invatata de la nepoti sau la "cursuri"de cate 2-3 saptamani ale ministerului.Asa a invatat si Iulian Oskar Mares engleza.
Vedeti ca lui viorel i-am spus ca"...I'm definitely because you had to notice that I didn't notice you".
La dvs pe la periferie s-ar traduce: "Nu te mai baga in seama cu mine daca eu te tratez cu indiferenta "
Ma gandeam ca omul foloseste gugleul si intuieste macar ce am zis.Si cand colo ce sa vezi...."se mai baga unul in seama"
Fa-i analiza pe text lui Viorel ...i-a incearca si vezi ce iese(ca nu eu am inceput cu bazdaganiile astea dom' prof de "iengleza")
Sau mania grandorii nu te lasa nicicum?? E grav! e grav rau de tot!
mergi la un traducator adevarat,da-i asta si tine seama de ea ca nu-i rusine sa inveti.E rusine sa fi grandoman

M spunea...

@raul

Vă riscați ca să zic așa! 😁 Dacă o să vadă ai dumneavoastră (unii dintre ei) că ați îndrăznit asta nu o să vă mai spele toată apa Dunării!!!!

Noi să fim sănătoși!!!! 😂

Dan B. spunea...

În toamna lui 1974, cum încă nu aveam prime orare de zbor, încasam un net de 2910 lei, funcția fiind de lt maj și „lopătar 4” în formația de zbor a patrulei de aviație. Desigur, mai aveam avantajul gratuității celor 4 mese zilnice, echivalate la 5.500 calorii.

M spunea...

Nu pot să cred că nu mai am nici măcar voie să răspund când un semidoct face greșeli majore dându-se cunoscător de limba engleză!

Huhu ține cu ai lui... ce să faci!!! Proști dar totuși... ai lui!!!!

Viorel spunea...

Domnule M. Nu vă mai supărați pe viață că și așa este grea. Eu am vrut să mă dau artist fără să știu că ce scriu în românește pe google translate în engleză se traduce altfel. Asta până când mi-a a spus fiul meu povestndu-i și lui ce șmecher sunt eu pe blog. Mi-a spus aseară să nu mai scriu că mă fac de băcănie. Unii cu pretenție nu știu nici bine românește:
- Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei: Aveţi una dintre cea mai frumoasă școală ( n.r. corect: CELE MAI FRUMOASE ŞCOLI);
- Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social: Lucru CARE (n.r. corect: PE CARE) încercăm, repet, să-l rezolvăm până vineri”;
- Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii: Sunt extraordinar de mândru de numele meu şi mulţumesc părinţilor pentru numele CARE mi l-au dat;
- Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5. Cei care nu aţi reuşit să vedeţi spectacolele lui CARE le face în lume, puteţi să vedeţi ce a făcut la Sala Palatului;
- Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor Publice: Eu vreau să fac DECÂT (n.r. corect: DOAR) două precizări legate de alocările bugetare pentru domeniul sănătăţii;
- Traian Igaş, fost ministru al Administraţiei şi Internelor: Astăzi avem mai multe structuri care uneori se suprapun în ceea ce înseamnă controlul piscicol şi ceea ce înseamnă BRANCONAJUL ( n.r. corect: BRACONAJUL);
- Maria Grapini, europarlamentar:
Astăzi este rău pentru că ieri au fost POLITICE ( n.r. corect: POLITICI) proaste;
Trebuie mediatizat foarte mult să ştie societăţile că, dacă cineva mai îndrăzneşte SĂ-I PUNĂ POPRIRE PE CONT (n. r. corect: SĂ LE PUNĂ POPRIRE PE CONTURI);
Vreau să LE ( n.r. corect: ÎI) mulţumesc echipei.
Și ex. sunt fără nr., fără nr.

anonim spunea...

@M
esti plin de certitudini....