Un produs Blogger.

luni, februarie 14, 2022

Complexul monahal Becali de la Comanca, Vâlcea

5 comments

Sătucul Comanca aparține de Stațiunea Băile Olăneși. Se ajunge la el urcând câțiva km pe un drum ce pornrște din Valea Olăneștiului, ceva mai sus de schitul Comanca, drum care ajunge peste dealuri la faimoasa Mânăstire Frăsinei, în care este interzis accesul femeilor.

După mai multe tatonări de integrare în viața monahală la Mânăstirea Frăsinei, com Muereasca,  și schitul Pătrunsa, comuna Bărbătești, Gigi Becali a ales să-și cumpere veșnicia vieții de apoi prin construirea unui Complex Monahal după modelul Athos din Grecia. Aici intenționează să se retragă din fotbal și din viața publică.

Becali a cumpărat cca 30 de ha de fânețe și pădure pe care va construi două mânăstiri, una pentru călugări, una pentru maici. situate la 7 km distanță, și 100 de chilii, cu reguli de acces ca la Muntele Athos. 

Zona va deveni și mai interesantă pentru turismul balnear în Olănești, Călimănești, Băile Govora, Ocnele Mari și monahal, noul complex alăturându-se celor medievale de la Cozia, Turnu, Bistrița, Arnota, Horezu-Romani, Dintr-un Lemn, Surpatele.




 


In fundal, MânăstireaFrăsinei



Din curtea Mânăstirii Frăsinei se zărește spre Apus locul unde Becali construiește Complexul monahal

5 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Averile *Marelui Alb,* in toata splendoarea lor! De ziua indragostitilor, monarhii ce-si vor darui intre ei? Icoane, sau jucarele de manipulat cu ele? Ce dulce e iubirea cand la MIJloc e Monastirea!

reddog spunea...

Pot confirma ce a spus maica Rafaela.
Si la puscarie avea respect pentru cei cu uniformele negre( ma rog, asa mai bleumarin inchis) 😁
Am vizitat aceasta manastire chiar cand era hramul si a venit si arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.
Am mancat la manastire mai bine decat la Monte Carlo. 😁
Nu mai spun de discutiile cu maicutele care au fost foarte interesante.

"Întâlnirea cu Becali, o lecţie de viaţă
Cu credinţă în Dumnezeu, alături de o măicuţă mai în vârstă, maica Rafaela a plecat în căutarea lui Becali. „Patru zile l-am căutat, peste tot ne alungau bodyguarzii. Era o perioadă în care ajuta foarte mult biserica şi fără niciun interes. Pentru mine, a fost o lecţie întâlnirea cu domnul Becali, pentru că are un respect pentru cei care poartă haina neagră. Nu ridică ochii din pământ din respect pentru haina pe care o purtăm. M-a impresionat foarte mult", mărturiseşte maica stareţă."

Sursa:DCNews.ro

reddog spunea...

E vorba de manastirea Colilia din Constanta.

Langa mai vechea biserica evanghelica a fost construita si o biserica mai mica in stil ortodox.

https://ortodoxnews.ro/manastirea-colilia/

roman sadea spunea...

"monahii"...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si, nici o maicuta sa-ti aline ranile sufletului in mijlocul codrului, cu rugaciuni aduse Domnului prin frunzele si iarba pamantului?!