Un produs Blogger.

joi, februarie 03, 2022

Cum a ajuns CI-st un ofițer din Regimentul 30 Gardă?

223 comments

 Memorii publicate îi revista Vitralii-Lumini și Umbre. 

Continuarea memoriilor col. (r.) dr. Gheorghe (Geo) Stroe în ediția online pe site-ul ACMRR din SRI- revista Vitralii









223 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 223 din 223
Iulian Mareș spunea...

Ai și tu dreptate, dar sa-ti dau o veste...

*Eu ma rog asa:
Inger ingerasul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine si ma invata sa fac bine.

Eu sunt mic, tu fa-ma mare,
Eu sunt slab, tu fa-ma tare,
Totdeauna ma insoteste si de rele ma pazeste.
Amin

*De ce ma rog?
Ma rog sa ne facem Șef la NATO spre izbăvirea poporului roman!
**Este pe lista scurta!...
Așa să ne-ajute Dumnezeu! Eliberează-ne Doamne!
****A suferit destul poporul meu...este timpul sa renască!

Iulian Mareș spunea...

Airescu, un alogen, are și el un rezultat notabil obținând o victorie într-un proces internațional privind drepturile comerciale ale ROU în platforma de exclusivitate maritima...

Iulian Mareș spunea...

Insulele Bermude, draga mea pt că acolo sunt interzise pedepsele serviciilor! Problema este dacă reușim sa ajungem întregi? 🤣🤪😜

Iulian Mareș spunea...

monteoru,
Asa o fi, nu știu!
Înseamnă că am avut lanțuri, nu lanț?...🤣😂

Viorel spunea...

Helló, technokrata elvtárs! Alo, tovarășe tehnocrat, păi dacă tu te-ai metamorfozat din tehnocrat în rambo2021, înseamnă că ai calități extraterestre motiv pentru care structurile din spionajul românesc (până nu ești descoperit și racolat de un alt serviciu de spionaj) ar trebui să te activeze. Ai face un mare bine poporului român ca „un adevărat român ce ești și patriot” pe deasupra cum afirmai într-un comentariu cu ceva timp în urmă.

Viorel spunea...

Tehnocrat ascuns sub pseudonimul rambo2021. Ți-am scris într-un comentariu mai sus. Tu la înălțimea de 1,5 m și greutatea de 200 Kg (te-am văzut în mai multe postări pe facebook cu Andrei, Beatrice, Florica ce te bagă în sperieți dacă o vezi și amanta ta gonflabilă de 3 m) nu încăpeai în carlinga avionului sau în elicopter iar dacă prin absurd ai fi putut intra după ce colegii îți dădeau câteva baroase în cap ca la parul de la gard ca să intre mai adânc, nici avionul și nici elicopterul nu s-ar fi putut ridica de la sol. Lasă harta și ia cartea (nu păcălici, pentru că păcălici ești tu) ci cartea de citire, românească nu maghiară. Ai făcut cărări pe pistă, s-a tocit betonul pentru că tu ai lucrat doar la sol, la dat lustru la roti, la vopsit marcajele, etc. Deci la sol rambo2021 nu la zbor. Zborul nu a fost pentru tine decât un vis nerealizat.

Viorel spunea...

Tovarășe tehnocrat/rambo2021 cetățean român de etnie maghiară. Pomenind de Hohenzolern, deduc că nici acum nu ai înțeles că Ardealul, Moldova și Țara Românească sunt Provincii ale statului român. Ți-a rămas ca un ghimpe în inimă și suflet și-ți va rămâne până o să mori că ați pierdut Ardealul, Ardealul nostru și nu al vostru.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Dacă stii ce grad are Kiș, de ce nu i te adresezi regulamentar, ca de la subofițer la ofițer?
Sau, dacă nu regulamentar, cel puțin un mod decent de adresare.

Huhu Rezea spunea...

Este foarte simplu:
Sumele brute solicitate de la buget de Caele Sectoriale, inclusiv sumele controversate pentru LOV-iști, + sumele pe care bugetul de stat le plătește pentru pensiile din sistemul public, inclusiv pentru pensiile de serviciu, nu trebuie să depășească 9,4%

Huhu Rezea spunea...

Aurescu a fost doar un simplu avocat al Guvernului Năstase ân procesul cu Ucraina.
meritul intentării procesului a fost al lui Năstase.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Din respect pentru dumneavoastră am să mă adresez politicos domnului tehnocrat, doar pentru că m-ați întrebat și nu pentru că ar merita. Și nu ca de la Sof. la Of., ci ca de la pensionar la pensionar pentru că nu-l consider nici Of. nici Comandor. Șicane finuțe între noi mai merg pentru că uneori ne mai amuzăm, alteori ne inflamăm și astfel nr. comentariilor pe blog cresc iar noi mai aflăm câte ceva despre unul și celălalt, bune, rele sau hazlii. Umplem timpul zilei pentru a nu tâmpi. Doar atât îi spun domnului tehnocrat (poate citește și Don. Cezare prietenul meu). Viorel majurul de la CI are ochi, urechi știe să citească un comentariu (dovada cât de ușor l-am reperat și desconspirat dintr-o neatenție a dânsului / și conținutul comentariilor l-au dat de gol / asta ca să învețe). Și încă un lucru. Neam de neamul meu nu a fost sluga nimănui. Comuniștii i-au luat bunicului la colectivizare carul cu 2 boi, căruța cu 2 cai și 12 ha de pământ. În 1991-1992 ceilalți comuniști veniți la putere nu i-au restituit decât 5 ha de pământ. Împarte cele 5 ha la cei 5 copii (2 băieți și 3 fete / copiii bunicului). Un ha de fiecare. Iar noi eram 6 suflete (părinții + 2 băieți și 2 fete). S-a plimbat cu hârtiile îngălbenite de vreme pe la toate instituțiile statului. Mafia lucra din greu în folosul ei. În 6 luni a murit de cancer la plămâni (oftică în vocabularul moldovenesc). A murit cu dreptatea în mână și nu ca o slugă.

Iulian Mareș spunea...

Mintea ta puțină este și subțire, măscăriciule ...!

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Nu ai răspuns...la întrebări!

HALA spunea...

Nr.1,unii dintre noi am întrat pe ușa din dos si de aia avem vechime puțină în armată, zici tu. Află că unii dintre noi am întrat nu pe ușa din față ci pe dita-i mai poarta cea mare la vârsta de 14 ani și nu avem vechime matusalemică. Dar suntem militari, pricepi tu cum vine asta?

Viorel spunea...

Domnule monteoru. Având în vedere că ați fost prin Galați sper să vă aduceți aminte de Lt.col. Dondonici. Un Of. de art. micuț dar deștept foc. Urma să fie propus pe o funcție superioară și să ajungă general numai că, la nunta ficei dânsului (vă spun din ce am aflat în 1983 când am fost repartizat la U.M. 01247) a intrat pe șustache în biserică deși știa că nu are voie. Un coleg binevoitor l-a raportat la secretarul de partid care „și-a făcut datoria”, având ca urmare stoparea carierei militare (initial ceruse trecerea în rezervă). Cred că până la urmă a ieșit la pensie Col. Nu-mi mai amitesc. Un lucru însă am învățat atunci. Sunt oameni și oameni. Cu CI-stul unității nu am avut treabă niciodată. Multe lucruri importante m-a învățat (ce coincidență) Lt.col.(Intd.) Kiș Petru locțiitor pentru logistică la Anexa D2. Un român de etnie maghiară dar care m-a învățat intendența de pe teren și nu cea din Școala Militară, dânsul împreună cu Lt.col.(Intd.) Bortaș Gheorghe.

Huhu Rezea spunea...

Semnatarul PNNR este Guvernul Cîțu. Nu conteaza cine a fost imputernicit să semneze.
Este o navitate să aruncăm intreaga vină pe smecherul de Ghinea din grupul organizat de afaceri cu Cîțu, Pislaru si Laura Darie din Rm Vâlcea, mama fiului lui Cîțu.

M spunea...

@Iulian Mareș

L-am privit pe Putin la un interviu în care vorbea despre elementele care au dus la începerea celui de-al doilea război mondial.

Da, am semnat și noi un tratat cu Germania (Ribbentrop Molotov) dar înaintea noastră semnaseră și englezii (un tratat de neagresiune), și polonezii (un tratat privind teritorii în litigiu) și letonii (practic un dictat în care germanii au anexat niște teritorii).

Diliul de la Moscova a trecut rapid peste faptul că tratatul lor dezmembra România (de restul nu prea mă interesează) și îl prezenta natural, ca un tratat oarecare!!!!

Rușii au o memorie selectivă!
Mă întreb cum ar fi arătat un PNRR dacă făceam parte din Uniunea Economică Eurasiatică??????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, nu voi scrie din pozitia de bagacios sau sa iau partea cuiva, da nu ti se para ca a te lua de sotia camaradului in cauza e un act de razbunare infantilă si lipsita de orice sens? Indiferent cum a arata fizic, o sotie este o comoara de suflet pentru orice barbat postator de aici si de aiurea, adica ceva sfant, iubit si respectat in toata familia respectiva, fiind si mama de copii, in primul rand, si nu intra sotia nimanui in temele abordate pe aici, dar mai ales tipul asta de abordare golanesc, la urma urmelor, lasa oricui un gust amar si nimeni nu ti-ar savura aceste mitocanisme, te asigur! E o capra prea sarita de pe fix ideea sau macar gandul fugar de a balacari sotia cuiva, familia intr-un cuvant, ca s-o fumam cu zambetul pe buze, si eu am ramas surprins ca ai putut fi capabil de asa ceva! Trebuie sa fie ura prea mare si, ma intreb, de ce oare niste cuvinte intepate de dialog intre camarazi trebuie sa aduca raspunsuri cu astfel de jigniri, greu de digerat pentru o minte sanatoasa?! Eu as sterge asemenea opinii pline de noroi, pentru ca nu vor avea nici un ecou si iti vor atrage antipatii pe termen lung! De multe ori ma intreb de ce unii insista sa se remarce negativ cu badaranisme si mitocanii, cand in fond subiectele despre pensii nu abordeaza direct familia si nici macar personalitatea fiecaruia dintre noi, dar sunt si mai uluit cand descopac ca sub niste uniforme si caschete de oameni educati si rigurosi, cu diferite grade, de fapt au existat monstrii, si nu neaparat ma refer la tine, ci in general la toti cei care folosesc exprimari grosiere, care sa raneasca suflete si sa produca suferinte emotionale si morale celor care sunt vazuti ca adversari si nu camarazi! Daca as fi in locul tau, as retracta tot ce este evident o atingere la adresa familiei si mi-as cere scuze pentru grosolaniile care ar putea fi si penale, fiind insulte! Ce regret ca nu intelegem sa fim oameni civilizati si educati! Adica militari sau politisti, asa cum pretindem a fi...

Iulian Mareș spunea...

Dar a strălucit și si-a făcut treaba super...
Nici *pușcăriașul Năstase nu s-a lăsat dus de nas, asa este!

Viorel spunea...

Cornele. Te știu om serios, uneori un pic pamfletar (mare pentru mine a fost domnul Vadim Tudor cu bune și cu rele), cu comentarii pertinente, dar din sfaturile tale: „Daca as fi in locul tau, as retracta tot ce este evident o atingere la adresa familiei si mi-as cere scuze pentru grosolaniile care ar putea fi si penale, fiind insulte!”. Ce poate fi penal ? Nu eu l-am pus să posteze anumite persoane pe facebook fără să specifice că ăsta este fiul sau ginerele, fica sau nora, soția, amanta sau o vecină, prietenă din copilărie. Sincer nici nu știam dacă este el. Eu am un telefon Nokia cu butoane antic și de demul la care nici nu se mai găsesc baterii. Acum câteva zile venind de la Profi mă întâlnesc cu un vecin ce face Europa cu tirul. Vorbea la tf. (bengos) cu unul când trebuie să intre pe tură. Era în C.O. După ce termină îl rog dacă poate să-mi caute un fost coleg de Școală Militară cu care nu m-am mai întâlnit de la terminarea școlii. Îi spun numele și încep să apară o sumedenie de Kiss. În loc de 5 min. mi-a luat jumătate de oră ca să deduc prin comparație cam cine ar fi Kiss Viorel. Nu eram sigur când am postat comentariul. A fost tot la plesneală, tu fiind cel care prin comentariul postat mi-ai dat de înțeles că nu m-am înșelat. În plus. Pe cine am jignit ? Dacă ne întâlnim și te văd cu părul vopsit, cu un kg de rimel pe ochi, cu o tonă de ruj pe buze normal că îți spun că ești urâtă (nu mă refer la tanti Florica / am spus că o iau la fugă, poate pentru că nu vreau să o văd) că doar nu o să mint. Dacă te razi în cap și-ți stă urât, cu toată prietenia îți spun că ești și prost dar și urât (nu mă refer la tine). Dacă știi că ești mic și gras pentru că așa îți este gen ace ar trebui să te supere când îți spune unul. Pe mine cum m-au luat la mișto cu toate, inclusive cu bolile pe care le am și tu știi destul de bine ce înseamnă boala. Este de râs ? Dacă da, c ear trebui să fac, să ted au în judecată (nu pe tine). Deci Corneluș tată, dacă vrei să dai un sfat cuiva, dăile lui Kișș și Cezar. Eu unul am mai încercat să fiu politicos și o să continui pentru că i-am promis domnului Huhu Rezea, dar niciodată nu o să tac sau nu o să ripostez când îmi este încălcată de demnitatea.

raul spunea...

@M-ule ,lasa-l naibii pe Putin si propaganda ruseasca cu II RM!Citeste seria lui Victor Suvorov,-Spargatorul de ghiata ,Umbra victoriei ,Imi retrag cuvintele , si altele ca sa vezi adevarata fata a Rusiei in RM!Curios ca lumea inca pune botul la marele sacrificiu facut de poporul rus ,cand totul se datoreaza cretinismului si imperialismului rus ,sovietic!

Iulian Mareș spunea...

Padina,
P.P. vine de la Padina Petre sau Padina Pr....l?
Subțirică ți-e mintea....! Tocmai ce ti-am explicat ca pt aia mai am una, nesupusă atacurilor unor trecatori nesemnificativi prin drgătorii înalte!

Iulian Mareș spunea...

Sau, o lectura captivanta si autentica prin dimensiunea realismului rusesc si european ”Gazprom, noua arma a Rusiei”

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 223 din 223   Mai noi› Cele mai noi»