Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 05, 2022

Eugen Cristescu și femeile vârstnice; disensiunile dintre militarii și civilii din personalul Serviciului Special de Informații

65 comments

In Arhiva CNSAS s-au găsit documente importante privind funcționarea Serviciului Special  de Informații în timpul regimului Antonescu, documente ce au fost publicate de Gh. Buzatu și Corneliu Bichinet în lucrarea cu titlul de mai jos. Vezi AICI
Moda plicurilor galbene pentru completul de judecată, care adaugă la probatoriu, dar numai spre știința judecătorilor, nu a fost inventată de DNA-ul lui Moraru sau Kovesi.
Chiar și în Procesul Trădării Naționale din anul 1946  a exista un asemenea document despre Eugen Cristescu, seful Serviciului Special de Informații din perioada 1940-1944.






 




65 de comentarii:

Mihai spunea...

Ce vremuri am trait ! O mare victorie a echipei Steaua stropita cu osanale in cinstea Congresului al XIV lea
Oare tovarasii acestor vremuri cu stele multe pe umar in ce grupă de munca sunt incadrati.
Mares ,@ monteoru voi ce ziceti?

Absolut inedit !

https://fb.watch/a_k57cBgvD/

Mike Mike spunea...

Si astazi la 78 de ani toate serviciile de informatii sunt incadrate cu militari ca sa poata avea privilegii si avantaje, atmosfera de afacerism fiind acum de aceeasi amploare sau chiar mai dezvoltata totul pentru propasirea socialismului multilateral dezvoltat ca sa nu fie suparare intre lucratorii de intelligence din diferite servicii de informatii de sine statatoare sau departamentale, totul fiind pentru servirea cauzei nationale de izgonire a dusmanilor din tara si din afara totul pentru frontul invizibil totul pentru victoria "Deep State"

Mike Mike spunea...

FBI , CIA, incadrate cu functionari civili aflindu-se la o distanta intergalactica privind randamentul, anvergura si amplitudinea actiunilor de intelligence la nivel mondial.
Ei de ce nu sunt militari? Stie cineva? Raspuns:Nu le permite Constitutia U.S.A.
Concluziile le trageti dvs. mai departe.

M spunea...

Nu știu! Explicați-mi dumneavoastră!
Sunt convins că ați vizitat sediul FBI sau alte sedii ale instituțiilor "civile" din SUA!

anonim spunea...

Si de ce nu devin militari odata cu decizia de pensie...pe la vreo 50 si ceva de ani??
Niste nerusinati americanii astia...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a deschis un mormânt faraonic din al Istoriei cronic, al unui personaj mai mult sau mai putin cameleonic, gerontofil in relatiile amoroase sa traga foloase, caci trasul pe oase la babetele zbarcioase si zăbăloase, dar la pungi pantecoase, poate sa aduca si castiguri banoase... E totusi un nume cunoscut, acest super securan cam brut, inteligent, ciudat si ciufut, stiind de el din anii cand Magazinul Istoric era o oaza de informatii categoric in regimul despotic, si are totusi un merit ca-l evocam cu tot cu mediul emerit-istoric si burghez macar aici, pe Huhurez, ca doar nu o sa-l evocam pe nenorocitul care, cu Buha Fofoaia, isi tavaleau adesea copaia si baia si punand la cale cum sa mai nenoroceasca alte persoane cu niste dosare penale, o alegere idilica pe comanda politica si basistică, cat despre acest Comisar, Cristescu, macar in teorie, merita sa intre definitiv in Istorie, sa aiba cu ce se mandri si făli cei de la SRI!

reddog spunea...

Dl Mares cred ca putea face cariera si pe la servicii.
Il admira pe Cristescu in unele privinte.
Dar trebuie sa inteleaga ca Brenda vrea doar in Hawai.
Cu pletele in vant intr-o decapotabila cum fac si cei de la haihui in 2. 😁


https://youtu.be/rgytE-ln8BY

BatistaPeTambal spunea...

Dle M, pentru FBI scrie aici (si nu numai) https://work.chron.com/can-fbi-agent-hold-military-rank-27471.html. Despre CIA aici https://en.wikipedia.org/wiki/Central_Intelligence_Agency. Sunt agenti civili cu statut special si salarii/ pensii bune. Cum mi-as fi dorit sa fie si la noi.

anonim spunea...

Ma puse dracu si citii cate ceva pe SCMD
"Dastepti" rau baietii astia
Zice nea Dogaru la sfarsitul articolului,citez:
"P.S.: Nu am mai dat numele vicepresedintilor zonali ai SCMD si presedintilor de filiale implicati, ca sa-i protejam de “binevoitorii” cu “glas de sirena” care i-ar inoportuna, susurand serpeste si degeaba… “ideile ciuce”! Coloneii Mircea Dogaru, Valeriu Pricina, Ilie Truta, Caloian Monica, Adrian Deac si alti cativa, suntem deja “obiective”! "

....si in dreapta paginii sunt trecute toate datele de contact inclusiv "fonctia" M-am amuzat un pic,ca prea erau una langa alta:)

PS Mai bine zicea ca i-a fost lene:))

Mike Mike spunea...

Felicitari. Keep going.

monteoru spunea...

Avianyc@te onorez cu raspuns.Cu mapa si fara mapa.In masina si pe jos.Cu stele si cu trese.Ce viata domnule.Sa ai lautar primar,politist ospatar nu se intampla in fiecare zi.
Privind Mares:microfonul ii apartine.

M spunea...

@BatistaPeTambal

Eu zic să îl lăsați pe onorabilul Mike Mike să ne explice!

Domnia sa spune că ai noștri sunt militari pentru a avea "privilegii și avantaje".

Ați prins cam ce vreau eu să spun?

Mike Mike spunea...

Pana la aparitia legii 153/2017 coeficientii de functie si salariile celor din sistemul nationala de aparare erau onorabili pentru a beneficia de o pensie militara de serviciu corespunzatoare rolului in societate a militarului de profesie si nu parvenit. Acum datorita variantelor de reforma a pensiilor militare de stat ce invoca trecerea pe contributivitate a pensiilor militare, similar legii pensiilor civile trebuie sa reformezi anvelopa bugetara a pensiilor. Cum? Simplu. Politistilor, politistilor de penitenciare, pompierilor, angajatilor din serviciile de informatii prin lege de functionare sa fie stabilita functionarea cu agenti civili cu statut special similar americanilor, carora le calculezi prin contributivitate pensiile ce se vor bucura de drept de paternitate si ajustari in plus prin marirea punctului de pensie ca la civili ramanand pensii militare de serviciu doar componentei militare pure ce apartine MApN si MAI(doar jandarmi si atat).
Cu condescendenta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa nu mai comparam boborul hamerecan, țăran si văcar, cu cel nobil din Romanistan, viță de daci dar plin de draci!

csej spunea...

Manki ma doare fix in pix.Din parte mea pot sa fie si clerici.

Paul Puiu spunea...

Despre calitatile profesionale ale lui Eugen Cristescu le-am aflat din romanele lui Haralamb Zinca cu spionul A-39!!!! A colaborat in calitate de sef al SSI atat cu regimul Antonescu cat si cu cel fascist din perioada 1941-1944!!!! Comunistii nu i-au apreciat calitati de spion si de aceea l-au condamnat la detentie pe viata si a murit in penitenciarul din Vacaresti in 1950!!!

Viorel spunea...

Batista Pe Tambal. Păi ei au și solde și condiții.
Prin 2011-2012 Of. cu PSM (protecția și siguranța militară) Lt.col. iese la pensie pe caz de boală. Este înlocuit cu un tânăr Lt. Ce s-a prezentat în cazarmă (erau 2 U.M. în aceeași curte) venind din T.O. (ce o fi căutat acolo nu știu). Nu se subordonă la nici o U.M. ci altei structuri din altă garnizoană (eșalon superior). Răspundea de cele 2 U.M. Avea asigurat un birou cu tot mobilierul necesar. Corespondența o primea și trimitea prin CDC-ul unității vecine, cu poșta militară. Evidența și-o ținea singur, plicurile trimise-primite nu trebuiau desfăcute. Tranzacția plicului se făcea pe Borderou. Concluzie de final: Tânăr Lt., funcție de Col., încadrat în grupa de muncă = ALTE CONDIȚII = 2 ani / 1an. Vi se pare corect funcție de Col. și ALTE CONDIȚII ?

M spunea...

Altul care a luat lumină de la Licurici!!! 😂

Ia mai zi cum reglementezi dumneata pe toată lumea!!!!

Mă uitam la un idiot pe un forum al polițiștilor care și el avea o problemă cu sporurile primite de militarii care "stau în cazarmă și o dată la 5 ani trag câteva rachete la Capul Midia!"

Constat aceeași capacitate nesfârșită de a îi organiza pe alții!

anonim spunea...

E deja de mult,dintotdeauna..

Calinmihaib12 spunea...

CFI:
..cam"exagerezi":ignorând..REALITATEA.."ISTORICĂ"(?):
COMPARAȚIA de care vorbești..NU ne-ar avantaja..în nici un domeniu..!!(nici măcar în "domeniul":
.."țărăniei" și..al
"văcăriei..!!��..!

anonim spunea...

...ca sindicat si drept de greva au deja,ca orice civil care se respecta

Huhu Rezea spunea...

Cristescu a fost numit director de Antonescu si si-a dat demisia după arestarea lui Antonescu.
Voi publica un material din care rezultă că seful Secției a II-a de contrainformații din SSI, Traian Borcescu, rămas interimar după fuga lui Cristescu, a fost recrutat de cei din MStM pentru a complota impreună cu palatul regal.
Chiar Borcescu isi aminteste ultima discutie cu Eugen Cristescu în care îi spune că știa de activitatea sa clandestină:
" D-ta ai poziția cea mai bună. Stiam că lucrezi cu Marele Stat Major și te-ai ascuns de mine. Nu uita că te-am ajutat atât la dezinformarea nemților și chiar a mareșalului, că ți-am dat bani să faci lucrarea "Infiltrația germană în economia românească, ca am ajutat pe evrei susținându-ți toate referatele, că în problema comunistă am licrat numai informativ prin Siguranța Generală"

M spunea...

@Viorel

Mda...

Doar o observație pe care o fac cu toată considerația și prietenia: oamenii sunt mai fericiți când se pun pe ei înșiși în centrul propriei atenții!

Eu mă bucur ori de câte ori un camarad, oricare, o duce bine. Sincer!!!!

În viață avem răspântii, luăm decizii, poate că uneori le regretăm, dar gândul care ne întărește este că la acel moment am luat cea mai bună decizie pentru noi.

Viața este atât de scurtă! Am pierdut recent pe cineva drag! Poate ați remarcat că nu am postat câteva zile.
Să nu ne otrăvim viața cu prostii!!!!

Cezar spunea...

All/
Si din postarile pentru cele doha materiale..VEDEM CLAR CÎTI MANÎNCA PÎINE ALBA PE SPINAREA MILITARILOR PREGATITI SA DUCA LUPTA
OARE DIN CEI PREZENTI ACUM AICI CÎTI IES CU PUSCA IN MINA..CU TUNUL.RACHETA..TANKUL ETC IN FATA RUSULUI
DOAR DOI TREI..
TE APUCA GREATA....

Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Viorel,
-și în TOpEx sunt ofițeri PSM, kiar si subofițeri!
-administrativ se subordonează Cdt, însă operativ structurii lui...asa este acum! Maine poate fi altfel! Să știi ca sunt structuri și cu dublă subordonare...

Iulian Mareș spunea...

Cristescu a tras cu câștigătorii, lucrând cu Antonescu si inclusiv cu reprezentanții PCR, antrenați în Rusia, pt "Rebeliune" !
Scopul a fost atins și pt implicare Malaxa a pierdut atunci totul, nu xa i-au confiscat comuniștii în 47!

Viorel spunea...

Domnule M. Aveți perfectă dreptate, dar având în vedere că actualul și penultimul topic prezintă situații și comentarii despre Of. CI, Sioni, Contraspioni, etc., am prezentat 2 comentarii cu și despre ei din propriile U.M. în care am lucrat. În rest să le fie de bine. Însă, dacă fostul Lt.col. pensionat era un băiat finuț, te aborda pe un subiect sensibil și datorită experienței și ochiului fin de psiholog își dădea seama că nu ești dispus să „ciripești”, ducea discuția pe un alt făgaș și se termina într-un mod ca și cum discuția nici nu ar fi avut loc. Tânărul Lt. însă a căutat să mă abordeze mai direct și pe subiect cu fel de fel de exemple, dar dacă ai ști, dar dacă ai afla, a ști și a tăinui este o infracțiune, etc. și etc., profitând de faptul că trebuia să-mi dea avizul pentru Certificatul privind accesul la documente clasificate nivel Secret ce urma să fie trimis spre aprobare la organele competente din capitală. Îmi mai trebuia pentru 2 ani și nu 4 pentru că era în 2014 și în 2016 la vârsta de 55 de ani mi-am propus și i-am și spus că ies la pensie.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Vezi ce înseamnă să fii subiectiv din cauza MLR?
Cristescu a jucat cu Antonescu, adică cu perdantii, în timp ce Borcescu a jucat cu MStM și Aliații, adică cu învingătorii.
Rebeliunea, din 1941 au făcut-o exaltații, talibanii, extremiștii din MLR, conduși de Horia Sima.

M spunea...

@Viorel

Vă înțeleg! Evident nu aveam toate datele!

Dar, mai puteți să schimbați ceva?

Am ajuns la vârsta înțelepciunii! Să ne bucurăm de zilele astea.

Nu observați că cei care postează aici negativ sunt și cei mai nefericiți dintre noi?

Vă spun cu drag asta! 🤗

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș. Aveți perfectă dreptate. Când veneau în control (pentru că veneau și la ei) de la eșalonul superior (îmbrăcați civili) îl întrebam pe cel de P.C. (care îi lua în evidență). Majore, cine erau civilii respectivi, de la primărie sau CJ. Iarăși au venit după terenul pe care se află (afla / B.Tc.=desființat) Poligonul de tancuri ? Nu, ăștia sunt de la CI (IS / aveau o structură și la SV). Barosani, barosani. Un Col. și 2 Sof. Când îi întâlneam la chioșcul unității (mergeam anume) încercam să-i tragem de limbă despre când se măresc soldele, norma de hrană, echipament, etc. Ioc. Nici o vorbă. Muți ca mutul în realitate.

reddog spunea...

Si dl Mares a fost in Japonia dar cu avionul.
Cezar a fost cu vaporasul pe Bega.

reddog spunea...

Unii pot fi dotati cu drone si pot lupta si de acasa.
Dvs puteti iesi la o adica cu caloriferul ala.

https://ziare.com/drona-israeliana/firma-isrealiana-dezvolta-drona-infanterie-poate-trage-mitraliera-pusca-cand-zboara-1721746

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa ranjâm acum flenchi cu mestecătorile pana la urechi de doi geolgăi mai vechi... Deci, doi berbeci tari in dovleci, USR si Plus, s-au pus cu dosul in sus pe un scandal venal si aproape international, din prințipii de ciolan, care dintre Barda si Ciolososderos e taman mai baban sa detină monopolul pe ban, pe membrii din clan, pe furaciunile toate si pe amante, amândoi revendicand si plîngând pe fălceaua de tun, cu ocarinele aprinse si incinse ca niste carbuni, intaietatea la bunaciuni, si de aici a izbucnit, zău, un tambălău cu căcărau ca a inceput sa pută rău, si se pare ca fiecare vor acum un divorț la disperare care sa-i separe, caci acuzatiile reciproce si caduce cam aici i-ar aduce, ducă-se terci unde s-a dus tata mare de-n veci n-o sa se mai scoale sa mai sufle in lumanare! Deci gasca paraditoare, care fusese la guvernare, in loc sa faca ceva pentru Tara asta care tot ei au adus-o in stare de ruinare, au facut-o de o(l)aie, si stim ce au facut fiecare, si se pare, tataie, ca la starea de partid va dispare... De Ciolososderos cel hidos si bubos nu prea se stie pe față si pe dos sa hi facut fro penală jmecherie sa stea la Jâlava-n chirie, dar in mod sigur, ca cioara cu cașcaveaua pe care a fentat-o vulpoaia, că mafiotul de Barda, specialist cu ciordeaua in orice jonglerie in situatiile de pandemie, sunt sigur ca in curand isi va muta domițiliul la puscarie si, atunci, daca tot se sparge buboiul sa curga puroiul, la ce naiba se mai bat cap in cap pentru un partid ratat si-n sondaje retrogradat si care nici in viitorul indepartat nu o sa-l mai vedem intrat la Palat?! Eu cred ca in schizofrenia lor politica, la o adică, s-au paradit la bibilică, au orbit si surzit, tălică, si nu mai au, cum se spune pe bune, nici ratiune, adică nici realism si nici frică, si chiar fie intrati in puscarie ei nu vor realiza sa stie vreodata ca existenta lor limitată in politică e de muuult timp ratată si terminată! E mișto, rău de tot, ca n-o sa mai vedem caștoc de la ei nici un bagabont idiot in bancile șparlamentare sa ne mai faca vietile un calvar si amare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca Simion de la AUR vrea sa fie un fel de balaur, crezându-se aievea un fel de Horia Sima, si daca nu i se pune in rât sârma să nu mai poată scurma ne trezim ca deja a zgarmat toată tara atragand populația, si mare minune sa nu savarseasca vreo rebeliune cu miros de foc si taciune, apoi sa aiba planeta ce spune ca Romanistanul e țara loviturilor de stat cele mai nebune din lume!
Morala: Doamne, fereastră crăpată si-o bucată de ușă spartă cand Spitalul Bălăceanca isi lasă poarta neferecată din cauză că portarul a fost incorporat in armată, pentru că mă-sa era atat de săracă incât n-avea nici ce sa-i mai gătească pe vatră!

Iulian Mareș spunea...

reddog,
este adevarat ca si Cezar a fost, dar nu cu vaporașul si nici pe Bega ci cu gioarsa aia împuțită și ruginită de calorifer (produs în 1975-iarna) la un REMAT!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sa stii ca ultima ta fraza din postare incepe sa se zdruncine si ceata sa se ridice....Țigani de prin mahalalele Bucurestiului au fost ekipati in camasi vezi, aduse din Rusia, de comunisti!
Si mai este ceva: ”Cristescu a jucat cu Antonescu, adică cu perdantii”
Nu, ei au castigat atunci, au eliminat MLR de la guvernare si au interzis-o!
De tinut minte: si in MLR erau infiltrati agenti/SIS, B2, rusi si britanici! Fiecare cu interese speciale...deturnarea actiunilor, controlul deciziei...etc!
Marele Șora cerea voie lui Codreanu sa se casatoreasca cu o evreica....și i s-a raspuns ca dragostea este dincolo de politică si nimeni nu il poate opri; si s-au casatorit, la nunta participand kiar nr.1, daca nu a fost kiar si naș!

Calinmihaib12 spunea...

CF.IFRIM:
P.S.1:
..mi-a scăpat să scriu că pe vremea dacilor,înainte de cucerirea lor de către romanii lui TRAIAN= nu existau "DRACII"= care,au apă rut în..BIBLIE,care a fost scrisă cam prin aceeași perioadă( +/-o sută de ani..!).
[sunt "voci",inclusiv gl.Chelaru, din "coru l" celor care susțin că noi, românii NU ne "tragem" din combina ția daco-"traiană"-romană..,și că limba română (actuală) ar fi=LIMBA TRACĂ.. "fugită"/emigrată din TROIA TRACĂ (=dis trusă de greci) în ITALIA prin supravie țuitorul ENEA și tatăl său..ANCHISE!; cu al te cuvinte cam toate LIMBILE LATINE ACTUALE ar fi "urmașe le"LIMBII DACO-ROMÂNE = ANTICO-ACTUALĂ..!;
TOTUȘI:limbile europe ne ACTUALE (vorbite.. și)mai ales SCRISE,nu par a fi = aceleași cu LIMBILE (vorbite și) SCRISE în MILENI UL I: în perioada de formare a noilor "popoare"..DE DUPĂ
marile migrații..!, din limba " latină= italică și LIMBILE triburilor.. migratoa re..!??)].

P.S.2.:emoticoabele
sunt:..😜..👍..!

Iulian Mareș spunea...

Ca sa-ti aperi tara nu mai ai nevoie de BOATA de cioban! Ca sa iesi asa ca prostul in fata ”rusului”!!!, inseamna ca nu porti niciun gram de creier la tine! Gandire de primată: eu in deal si tu in vale, sa vedem cine-i mai tare! :))
ROU si nici EU nu se poate bate de la egal cu Ursul din Rasarit, nici acum si nici maine!
Dar...cu armele iesi si trebuie sa ai stiinta sa le intrebuintezi, nu asa ca pe sabia medievala ...
...”pregatiti sa duca lupta”? Sigur sa fie multi din aceasta categorie, insa ea este exclusivista si tu te-ai refuzat de foarte mult timp!
Deci nu greața sa te apuce ci regretul ca ai ars resursa financiara in van!

Leo spunea...

Era din gașca de la DIA a lui ĂĂĂ..ÎÎÎ..
CUIBUȘOR DE SINECURI pt. neveste , și neamurile lor.

Iulian Mareș spunea...

Pentru cei interesati repostez evoluția Ucrainei in timp si spatiu:

https://orientalreview.org/wp-content/uploads/2021/08/Ukraine-historical-map.jpg

Huhu Rezea spunea...

Harta este pe blog în topicul cu gluga de coceni de la Deveselu.

monteoru spunea...

Viorele evidenta separata nu indica ca esti ceist.Noii nascuti nu se nasc dela inceput cunoscatori.Nasol cu avizul.Pune-te in pielea celui care da aviz.Nu-ti tremura mana?

monteoru spunea...

Mai erau si alte categorii care aveau evidenta separata.
Sa-ti tremure mana cand dai un aviz favorabil.

CEZAR spunea...

Fiecare la rindul lui ! La 45 de ani ..in NATO se lasa locul !Acum avem o situatie data ...
Este de vazut cum au venit ..rusii cu hartile in brate si cariocile in vint ! Punct pentru Mares Double Oskar
Paznicul de puscarii ..sta in fotoliu cu Tigarile "Altora "..pe masa si lupta cu ..dronele ..Brava "paznic de puscarie " Deci un pare Plus si pentru javra !...mai baga-ti botul prin televizor daca altceva nu cunosti
Apropo
Un pronostic....de ce credeti ca a crapat "paznicul saf ..general" de puscarii..taman la un hotel ...??
Mai are si Dumnezeu grija....

CEZAR spunea...

Toata lumea..stia ca marii cadristi soarecii de birou care faceau si desfaceau ..nu erau CI-sti ci ERAU SLUGILE PREA PLECATE SP PREA UMILE ALE CI-stilor ! Mult mai periculosi....,.,

reddog spunea...

Intre rusi si ucrainieni sunt lupte la baioneta pe tema care a fost primul: oul sau gaina? 😁
E adevarat ca geneza triburilor slave a avut loc aproximativ cam pe teritoriul actualei Ucraine. Rusia Kieveana.
Apoi au venit altii mai puternici peste ei: hunii, mongolii etc.
Asa s-a mutat centrul de putere dinspre Kiev spre Moscova, aproximativ cum a fost cu Roma si Constantinopolul.
Rusii au oricum sange mongol si fino-ugric la greu in ei.
Ucrainienii au profitat de conjunctura aia favorabila de dupa al doilea razboi mondial.
Dar nu poti avea noroc intotdeauna, trebuie sa ti-l mai faci si singur.
Pe de alta parte oricat ai fi de puternic intotdeauna se va ridica altul mai puternic, asa a fost cu toate imperiile din istorie.
Plus, bonus, oricat te-ai considera de sarac intotdeauna vor fi altii si mai saraci in lumea asta.

Iulian Mareș spunea...

Și sa lupte cu ruginatura aia ii trebuie ceea ce nu are: minte!

reddog spunea...

Eu am si postat acum cativa ani pe huhurez.com de la 11000 m altitudine cand eram in cursa Roma-Tokyo.
Nu trebuie sa fii neaparat bogat pentru a vedea partea aia de lume.
Ma rog, daca vrei sa stai la ***** e mai costisitor. 😁
Dar oriunde in lumea asta poti trai si cu putini bani.
Si mai aveam putin pana in Hawai. 😁
Daca aliatul strategic ne da ok la vize ma bate gandul sa merg prin Florida si Hawai. 😂

Ar cam fi timpul, am fost aliati loiali. Am putea sa le bagam putin si sula-n coaste vorba unui clasic in viata mai ales in contextul asta cu conflictul asta dintre rusi si ucrainieni.
Am avea niste carti bune in mana dar trebuie sa stim sa le jucam.

CEZAR spunea...

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.defenseromania.ro%2Fde-ce-se-teme-rusia-un-mare-mit-privind-incercuirea-doar-6prc-din-granitele-terestre-ale-rusiei-sunt-cu-state-nato_614878.html%3Ffbclid%3DIwAR3JNThbBnpwpz_1qRPHMoWMYlFtFgfW6xvvxzbvY0iOwSnOSaBZtf_6C8U&h=AT1kkbCxnUPdFv7f504Ar1pchGPX4ELCkZrt35uhdEfRTlv3SjMJbH15u_lVG5wUAkUxBwLcM6RXG2Kug4SXSg-hy8qzJ2qJ0LzRAVW6CgsMZXG1d43YZtbWO62Jv0hNit7orjJfzlIsksjDu09x&__tn__=H-R&c[0]=AT2MYV2UoP4LmcZKzlJAJhyL9ArLLQLx8tRjWcBIvLfrcXmLJIYFSG5fuuHVPLXH6p6RmRhinjSXJ7iUWZD62A6_UUAXAPIr2bb3tgYSg2KZjkH4tQ_jn6l-rJQCRF1Y7RyHGGAuh-O2cMkNNwSbMwEJYFXYKf8lXjTQNtCW1EGp6cQx52z_JYLv

Arfy spunea...

Reddog, de unde știi că n-a făcut?

Cezar spunea...

QED
Dar vezi ca nu.i convine marelui "m"
Adica cum sa nu aiba si el grad militar la pensie?

monteoru spunea...

Sa-i lasam in pace pe noii "ceisti" eventual sa-i si ajutam cand ne sta in putinta fie ca sunt dela DGIA,SRI sau SIE.Daca stam bine sa ne gandim munca lor in conditiile democratiei este infinit mai grea.
Cu cativa ani in urma discutam cu o frantuzoaica si am ramas ca la dentist cand mi-a spus ca se traieste mult mai bine in Romania decat in Franta.Cand i-am cerut explicatii am inteles ca se referea la siguranta mersului pe strada.

monteoru spunea...

Viorel exclus ca lt.pe functie de colonel.Amintirile mele din jurul anului 2000 imi spun ca functia era de lt.col.
Dupa 1990 pe oricare ceist din munca campului il puteam face porumbelul pacii.
M@Da-mi o mana de ajutor cu un raspuns la o intrebare la care eu nu gasesc raspuns.Poti sa fii loial mai multor tari?Stiu ca in unele tari se practica cand primesti cetatenia sa depui un juramant de loialitate ce este intarit juridic.

Luc 3 spunea...

După cum văd,iar a început "războiul" MAPN-M.A.I.(Steaua-Dinamo)! Tot nu ați înțeles că, dacă e mai bine în partea cealaltă,VINA VĂ APARȚINE!Nu ați știut ce să alegeți! În viață cand alegi, trebuie să te gandești bine,nu să arunci în spatele altora alegerea greșită pe care ai făcut-o!Aia au,aia nu au,etc.! Valabil pentru ambele "echipe"!!!Se pare că unii oameni înțeleg greu problemele,care ar trebui să-i unească! Asta este,toate cele bune vă doresc la toți,indiferent de structură,sau...... numai la ai mei!Nu știu cum e bine! Unii ...știu!

M spunea...

@monteoru

😁 Cam tot atât cât poți să fi loial mai multor femei odată!

Eu însă mai ridic o problemă și sau exemplul de mai sus! Te căsătorești, ești loial, fidel dar constați că nevasta te înșeală! Continui să îi fi loial?

Eu așa văd relația cu statul român! 😁 Am impresia că aici bătea întrebarea domniei tale!
I-am fost loial, loial până la sacrificiul suprem dacă era nevoie. Acum am îmbătrânit și statul român, ca o curvă mă înșeală!

Loialitatea e unilaterală? Nu e biunivocă? Numai eu am îndatoriri? Jurământul militar nu e un contract intre părți?

Viorel spunea...

Domnule monteoru. Doar ca un ex. În 2010 când am primit noul stat de organizare, funcția Contabilului Șef (Financiar) a dus-o de la Mr. la Lt.col., funcția Șefului S.1 Personal și Mobilizare și a Șefului S.6 Com. și Infm. le-au făcut de la Cpt. la Mr. Probabil, tot atunci s-a făcut și funcția CI de la Lt.col. la Col. Comandantul s-a interesat de curiozitate, cum se face că (,) Contabilul Șef are funcția la fel ca dânsul. Dând timpul înapoi, dânsul a făcut parte și din Corpul de control al MApN. Deci avea relații. S-a interesat și a aflat că DGFC (atunci au fost emise mai multe state la nivelul ministerului) a condiționat ca toate funcțiile de Contabil Șef din cadrul U.M. să fie de Lt.col. Vă puteți interesa la orice structură nivel U.M., nu Bg., D., etc. Afost perioada domnului Gl. cu Avansările la foc automat (a/au cuplat una cu alta, măriri funcții / avansări).

Viorel spunea...

Poate că da domnule monteoru, numai că 25 de ani din cei 35 de cadru militar am lucrat numai cu documente secrete (BDS/CDC; OM; Personal). Dacă aș fi fost biban în materie aș mai fi zis. Mai mult. Probabil și mai mult ca sigur, când a luat funcția în primire a fost informat de fostul Lt.col. despre activitatea celor de la CDC, OM, CIFRU, cât și de a celorlalți cu funcții importante din ambele unități. Probabil i-a dat și lista cu cei ce știau să cânte pentru că zilnic erau câte 2-3 persoane care îi vizitau biroul fără nici un motiv personal. Noi deja îi știam pe marea majoritate șii ignoram.

Liviu PO spunea...

Si uite asa se-nvata militarul dresat de niste panarame.Avizul de securitate o mizerie inventata de niste panarame si aprobata de niste jeguri.A fost si va fi un filtru pentru a-i impiedica pe militarii adevarati sa acceada la locurile ce li s-ar
fi cuvenit...

Viorel spunea...

Domnule Liviu PO. Și „Evenimentul deosebite” a fost un rahat inventat de sistem pentru a schimba comandanți de U.M. sau chiar și mai sus când voiau mușchii lor și a-i înlocui (când voiau mușchii lor) cu fel de fel de guguștiuci cu dare de mână sau nășiți. Stătea U.M. cu un eveniment deosebit în evicență câte 3-4 ani și la fiecare bilanț Cdt. trebuia să facă genoflxsiuni sus / jos cu critici la adresa dânsului (conducerii) și a personalului unității.

Iulian Mareș spunea...

Padina P, si Nu Petre....
Rusii vin, se pregatesc si vor actiona intr-o conceptie unitara stabilita si reprezentata grafic de sefii lor!
Pentru cei mai putin dotati exista doar ordine verbale si scheme/crokiuri simple....
*Numai un necreștin putea scrie asa ceva despre un fost sef al unui penitenciar!!!
Dumnezeu va avea grija si de tine....

Iulian Mareș spunea...

reddog,
pentru deplinul adevar ai uitat de khazari si regatul lor, care cuprindea mare parte din Ucraina actuala si mai mult decat atat! Daca afli si la ce religie au trecut prin porunca regala se keama ca ai mai aflat ceva...

Iulian Mareș spunea...

Decat sa umbli pe ”site-ul de cultura” Facebook, mai bine nu te duci direct pe: https://www.defenseromania.ro?

Iulian Mareș spunea...

@M,
Camarade, eu cred ca el, STATUL, ne-a inselat de la inceput, nu numai prin acel Contractul social al lui JEAN-JACQUES ROUSSEAU, kiar din prima zi, insa noi nu am dorit sa vedem si sa credem adevarul......