Un produs Blogger.

vineri, februarie 11, 2022

Gavriliță îi promite lui Ciucă: drumul R. Moldova spre Europa trece prin România

70 comments
Sedință comună de guverne la Chișinău. 
România acordă un ajutor financiar Moldovei de 100 milioane de Euro.

Astăzi, 11 februarie, Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a invitat echipa Executivului român în Găgăuzia pentru „a ne cunoaște mai bine”. Totodată, în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României, șefa regiunii autonome a mulțumit autorităților române pentru suportul financiar acordat la construcția blocului nou de studii pentru liceul Mihai Eminescu din Comrat, solicitând ajutor financiar din partea Guvernului României pentru a finaliza construcția.

„Sunt foarte bucuroasă să fiu parte la acest eveniment deosebit. Vreau să încep de a mulțumi Guvernului României pentru suportul esențial în construcția blocului nou de studii pentru liceul Mihai Eminescu din Comrat. Este un liceu cu predare în limba romană și ne confruntăm cu o problemă acută - avem mulți copii, care vor să facă școala în limba română, dar nu avem suficiente locuri și folosim chiar și coridoarele. Dacă în 2014, în clasa I, în acest liceu învățau 13 copii, în 2021 avem 75 de copii. Acesta e rezultatul efortului nostru de a convinge oamenii să învețe limba oficială a statului.

Am convins oamenii că, cunoașterea limbilor este un avantaj mare în lumea modernă și lărgește spectrul de oportunități. Țin să mulțumesc Excelenței Sale, dlui Ambasador Ioniță, pentru susținerea proiectului nostru la toate etapele. Calculele costului proiectului au fost făcute în 2019, până la pandemie. În perioada ce a urmat, au crescut esențial costul materialelor de construcții și al lucrărilor. Suplimentar, au fost identificate volume de lucrări scăpate la etapa licitației inițiale. Astfel, ne-am pomenit în situația în care avem o insuficiență de 4 milioane 400.000 lei pentru a încheia construcția blocului de studii. După cum am menționat, liceul are un deficit acut de locuri și nu putem satisface cererile doritorilor de a face școala în limba română. Criza economică, prin care trecem acum, nu ne permite să alocăm resurse din bugetul nostru. În acest context, stimate domnule prim-ministru al României, vă rog să examinați posibilitatea de a ne ajuta să încheiem construcția blocului de studii și să-l transmitem copiilor, începând cu ziua de 1 Septembrie a acestui an. Va fi un cadou frumos pentru cei ce urmează să fie viitorul Republicii Moldova”, a declarat Vlah.

70 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Drumul catre stomac trece prin esofag, si daca asta inghite in sec se opreste curgerea din șnec, sau drumul catre birt poate fi oprit de un politist, si un loc de cocârțuri la insetatele guri sa fie serviți cu pulăneli cu strigaturi si cu arsuri pe schinari, asa ca drumul ocolit este socotit si inteles ca fiind cel mai de succes, caci ce poate fi mai misto si mai hacana decat drumul care duce la Moscova, via Putina pentru o racheta intercontinentala varata undeva, o portie de icre negre si-o halva?! Ha?

monteoru spunea...

Cam scumpa Gavrilita.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Îîî, ăăă, ng, ng, bâl, bâl... si gata discursul ciudat al mmarelui decedat din cortul nesimtirii, plimbat cu năsălia si prin Nassiria pentru bugineală in pualele Lui Allah! Dupa care se intoarce pe pernă pe partea perenă de pernă pentru o hibernare eternă... Prea Fericite parinte peste spagile sfinte, ca atare in numele Catedralei Nationale, ada-ti aminte si de raposatul Ciucale Malaimare, care si-a batut joc de pensiile militare sa-i faci slujba de inmormantare, caci fiind un netrebnic de pacatos, lacom si nesatios, i s-a uscat laba cu care a dat cu jmangla, si nu mai poate semna cu ranga pe decretele si legile care sunt pregatite de majorare a pensiilor militare, caci dupa ce le semneaza aprobarea cu majorarea poate sa-l ia si dricul sau Salvarea ca pe noi de el nu ne-ar mai interesa!

Cezar spunea...

Are Ro..bani de aruncat in vint!
Peste 60%..dintre moldoveni nici nu se gîndesc la o unire cu Ro
Procent luat dintr.un sondaj..daca.i manipulare imi cer scuze!

Cezar spunea...

NB...
Da..drumul spre Evropa..trece prin Ro.
Ca sa ajunga cu douapasapoarte in Austria Hungary..Germany...etc
I.a invatat..dresat bine BASESCU..2000 rezidenti intr.un apartament..si un ot fiecare pentru jupînul Quasimodo !

Huhu Rezea spunea...

Hai să nu amestecăm problemele noastre interne cu interesele de perspectivă ale națiunii române și de politică eternă ale României.

Andrei spunea...

Romania nu poate face nicio unire cu Moldova din cel putin doua aspecte:

- R. Moldova are diferende teritoriale nerezolvate (Transnistria), iar prin unirea cu Romania ar intra automat in NATO si UE, ceea ce ar face ca Romania sa iasa din NATO si UE (Roexit, respectiv ceea ce militeaza AUR in acest moment);

- Romania nu este pregatita sa primeasca R.Moldova in acest moment, deoarece nu avem o impartire administrativa care sa faca naturala integrarea R. Moldova in administratia actuala. Pentru asta trebuie la o administratie pe regiuni istorice, R. Moldova putand fi ulterior a 8-a.

Cat despre vointa cetatenilor, ea poate fi oricand manipulata intr-un sens sau altul. Nu aceasta este problema.

Asa ca sa nu mai speriem lumea cu o unire imposibila in conditiile actuale.

Insa sedinte de guvern cu TOATE statele vecine sunt foarte importante pentru armonizarea divergentelor dintre tari.

Spre exemplu Bulgaria vrea inca 5 poduri peste Dunare, noi vrem sa curete canalul navigabil al Dunarii pentru a ajunge cu transportul naval pana la Viena.

Serbia vrea conectarea prin autostrada la Banatul Romanesc, la fel si Romania, dar si administrarea canalului Bega pana la Dunare.

s.a.m.d.

Leo spunea...

Abea citește cu capul numai în jos și tot se mai gângăvește. La cest nivel e rușinos.
Dacă ar fi forțat de împrejurări ca să vorbească în franceză sau engleză (nu în moldovenească), ce-ar fi făcut acest individ ?
Și când te gândești că N. Iorga a învățat limba turcă fluent pe timpul cât a durat drumul până la Ankara.

Liviu PO spunea...

Omul e emotiv...Ce aveti cu el?

Viorel spunea...

Don Cezare. Nu mai fiți atât de zgârcit. Când treceți pe stradă, vedeți un om amărât, băgați mâna în buzunar (dv. însă nu băgați ca să nu dați de) să-i dați 2-3 lei vă uitați la el sau îl întrebați dacă este rudă cu dv. Nu. Îi dați de plăcere pentru că este sărac. Așa și cu Moldova care mai mult decât omul sărac a făcut parte din trupul țării numită România. Avarul tot avar rămâne.

Viorel spunea...

Domnule Leo. Eu nu vreau ca să mă laud, nici că vreau să vă-n spăimânt. Țin să vă aduc aminte însă că Nicolae Iorga s-a născut la Botoșani. Vedeți statistica oamenilor de valoare din toate domeniile și o să constatați că Botoșaniul se află pe primul loc. Când vom avea un Președinte și un Prim ministru moldovean, România va intra pe drumul cel bun. Nu vreau să jignesc concetățenii din celelalte provincii istorice, dar mare parte din cei ce ne-au condus în ultimi 32 de ani și-au bătut joc de poporul român.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Parchetul General s-a deschis un dosar penal pe numele inculpatului Nicolae Ciuca pentru plagiat la Doctorat. Pe timpul procesului este posibil sa trimit si eu prin mail un material de sustinere a invinuirii. Viitoarea clienta sper sa fie doamna Andritoiu, dupa judecarea recursului la Tribunalul Bacau, caci ii fac plangere penala, si asa voi face cu toti clocarii Casei de Pensii a MApN, incet si pe rand, unul cate unul, pana la ultimul dintre toti cei care au jurat sa-mi inghete pensia militara, atunci cand am fost in audienta la MApN! O sa-i coste scump o afirmatie criminala de vatafi de pe mosia Armatei si a statului, dar si faptul de a-mi distruge deliberat si prin abuz in serviciu pensia militara de invalidant, iesit in limita de varsta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, m-am uitat cu mijloace tehnice avansate si am vazut ca are in fața un ABECEDAR de clasa intai, din clasa pregatitoare! Cum si-a dat un Doctorat acest gangav analfabet?! Dar la dus mintea sa distruga toate pensiile militare mici si medii! La brutaria Jilava cu el!

Nea Nicu spunea...

Pe 27 august 1991, la două ore de la declararea independenței R.S.S. Moldovenească, România a fost primul stat care a recunoscut noul statut al Moldovei.
Așa că juridic, e cam greu cu mult clamata unire.
Acesta este cel mai adânc cui bătut împotriva unei ipotetice uniri...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Valeriu Zgonea procesul l-a castigat, fiind achitat! Ziarele spun ca si Marian Vanghelie asteapta acelasi deznodamant la vecernie, dar dupa ce Malaimare Ciucale va intra doi ani la parnaie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aveti dreptate cu eternitatea, cand in PNRR scrie ca pe sicrie 9,4 pana in 2074!

Leo spunea...

"Republica" eșuată Moldova , să renunțe la cangrena numită Transnistria şi s-o dea gratis înapoi Ukrainei ca să se descurce Ucraina cu această cangrenă.
România a bagat inutil din 1990 cam 2 miliarde de dolari într-o gaură neagră , hrănind lichele ca snegur , lucinski , voronin , dodon votaţi care au fost votaţi într-o veselie

Huhu Rezea spunea...

Vorbești cu păcat. Da' rău de tot.
Basarabenii simt mai mult românește decât mulți dintre românii cosmopoliți din Romania.Si asta vine și din puținul pe care guvernele României l-au făcut pentru Basarabia.
Nu vă huliți rudele lăsate în pribegie de părinții noștri, după ce străbunicii au luptat pentru eliberarea lor.

Leo spunea...

snegur și ilici ar fi putut intra în istorie ca fiind reunificatorii României.
dar au preferat să rămână 2 cele mai mari lichele , că din motive mici de orgolii personale politicianiste , au RATAT cea mai mare șansă de UNIFICARE care apare poate o dată la 2 secole.
Unul voia să fie președinte pe 7 județe iar celălalt exersa cu voluptate mineriadele. Acestea erau preocupările celor 2 și nu fructificarea MARII OCAZII care a avut o fereastră de oportunitate din aug. 1991. până în martie 1992 când Rusia nu mai știa de capul având atenția ocupată cu problemele ei.

Leo spunea...

Flavius , uită-te cu aceleași mijloace avansate și să ne spui ce sex are Huhurezul din pozâ , căci "anonim" zicea pe undeva pe la ureichea unui moş că este fetiță , iar tu ai fi băiețel plecat în căutare de şoşoi şi potârnichii.....

Liviu PO spunea...

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Nu a fost o plangere din partea unui autor de lucrare ,carte etc. plagiata,ci a fost un denunt.Asa ca are valoarea unei scurte ploi de vara,pentru ca partile se vor impaca si "case closed",iar domnul CIUCA va iesi intarit din aceasta ambuscada,numai bun pentru a candida la presedintia partidului PNL si ca reprezentant al acestuia la presedintia Romaniei... O fi bine? O fi rau?

sds spunea...

Foarte corect.

sds spunea...

Am vrut să zic: Foarte corectă afirmația dl. Huhu.

Huhu Rezea spunea...

Bine că nu am avut atunci un presedinte aventurier
Ne unea Lebed pe toți cu Federația Rusă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce sa facem cu Transnistria rusificata, fara nici o sansa de a mai fi romanizata si reintregrata ca atare la Romania Mare? De ce sa nu renuntam la un bun spurcat de hoardele care au ocupat parte din Regat? LA CE NE-AR FOLOSI ALTE CONFLICTE ADAUGATE LA CELE MAGHIARE? Am avea un teritoriu conflictual, dar si un arsenal gata de atac sa ne sara-n cap! Sa stea fiecare pe locul ce-l are si poate ca Istoria vreodata o sa ne dea inapoi teritoriul acesta intre hotare!

Sorin spunea...

@ Viorel
E greu sa faci o departajare statistica a zonelor cu inteligenta nativă. Astfel, sunt recunoscute două zone: Brăila și Botosani. Ordinea e alfabetică. Colegiul din Brăila are personalitățile pe site. Probabil ca si cel din Botoșani.

Skoda 4x4 spunea...

Ce naiba urlam noi dupa unirea cu R.Moldova cand pe ei nu-i intereseaza? Doar cetatenia romana..si le mai dam si bani + altele (nu e prima oara),banii astia nu puteau fi folositi in tara? Intreb doar...ca in rest,doar vorbe.

monteoru spunea...

Ifrim dece nu ti-ai aratat nemultumirea atunci cand ai suferit accidentul?A naibii pielea pe tine.Atunci iti era frica?Zi multumesc ca primesti pensie militara
Om care a muncit la CAP ,30 ani primeste pensie 1000 lei iar tu pt. 10 ani in MApN primesti 1200 lei.Asta e dreptate?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, e un huhurezoi bărzoi si hâtru si are sexul neutru din cauza ca e la andropauză, deci cu scula facuta varză!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu Po, nashpa misto, si... Cred ca e ca la Bacau: Foarte rau daca nu intra si la BULĂU!

M spunea...

Și în Moldova sunt patrioți și cozi de topor.

Mulți dintre moldoveni se consideră pragmatici. Vor o relație bună cu România, și cetățenie poate, dar își trimit copiii la studii la Moscova.

Deseori ofițerii moldoveni preferau compania rușilor dar și pentru că o parte din ei au făcut studii aprofundate la Moscova.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O problema mai putin ca sa avem complicatii azi cu tavarasci Putin!

Viorel spunea...

Sorin. Deschide linkul cu personalitățile născute în Botoșani: https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_personalit%C4%83%C8%9Bi_din_ora%C8%99ul_Boto%C8%99ani și linkul cu personașitățile născute în Brăila: https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_personalit%C4%83%C8%9Bi_din_ora%C8%99ul_Br%C4%83ila TRIPLU Sorine la Botoșani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Malaimare Maciucale minte tare! Este dur criticat de jurnalisti ca este minicinos si nu se tine de cuvant: Promisese ca va acorda un interviu la intoarcerea de la Chisiau si nu l-a acordat, motivand mincinos si cu un obraz foarte gros ca a intarziat la sosire avionul, de parca trebuia sa se urce in altul, asa cum a mintit sindicalistii din invatamant in Ianuarie ca vor avea o intrevedere la care nu s-a dus nici pana acum! Sa fii General din paie putrede si sa minti ca un grohaitor, este destul de graitor!

anonim spunea...

Ati citit? ....atunci cititi!!
Celebrul general SRI Florian Coldea și asociatul său Dumitru Cocoru, fost director al Institutului pentru Tehnologii Avansate, au decis ca societatea Strategic Assets SRL, pe care au înființat-o în toamna anului trecut, care activează în zona agențiilor imobiliare, să își extindă obiectele secundare de activitate.

https://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/fostii-capi-ai-sri-dau-consultanta-financiara-pentru-companii-893409.html?fbclid=IwAR24t7_fU9TXhl5ZsHdAHuKZierIbKt9MH9AKxfLs5s8AiDoTkQCaOQ-zh0

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Petitiile trimise de mine si altii la conducerile NATO si UE, nu sunt ca ei sa ne rezolve ceva, dar cu siguranta vor redictiona acest petitii catre ministrul Apararii, seful Guvernului si membrii Guvernului, dar poate si catre seful statului, cu precizarea ca acestor petitii sa li se dea atentia cuvenita de rezolvare, si nu-i de colea ca acesti mari sefi sa le bata obrazul, si cel mai impoertant este ca din acestea afla seful Armatei despre mecanismele mafiote care au dus la aceste uriase nedreptati, altfel o petitie normala n-ar ajunge in mana domniei sale, ci la gunoi direct, acolo fiind atasate o serie de decizii de pensionare graitoare, adica probe palpabile, exemple, cat si unele calcule si formule pe intelesul acestora, cu specificatii clare ca multe majorari ilegale s-au facut pe ordine de ministru secretizate, ceea ce este ilegal, anticonstitutional si penal, astfel ministrul si membrii guvernului sa poata sa declanseze anchete si cercetari, ca precis sefii mai sus amintiti vor cere si rezultate care sa le fie comunicate cum au fost ele de fapt rezolvate fata de petenti! Aici este toata chintesenta acestor petitii, si daca ele ar fi trimise cu miile, fiecare cum considera ca e bine sa comunice ce doreste, atunci chiar ca va fi o mare problema la nivel european si NATO si vor cere ei anchete penale serioase, si de aceea ma zbat sa-i fac pe toti sa inteleaga de necesitatea trimiteriii acestor petitii, cat mai urgent posibil, pana la discutiile din Martie cu FMI, inaintea carora voi trimite si la Banca Mondiala o petitie, asa ca sunt smecher si vreau si pe acestia sa-i informez cu MAFIA DIN ARMATA SI CE AU FACUT Ei DE AU DISTRUS PENSIILE MICI SI MEDII CA SA CREASCA CELE MARI ALE GENERALILOR SI CLOCARILOR, ALESI PE-O SPRANCEANA! REPET: EU VOI TRIMITE IN CONTINUARE PETITII PESTE TOT, PANA STARPESC MAFIA DIN ARMATA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tataie, sa ne intanlim la o cinzeaca sa sporovaim subiectul, ca aici n-am loc de intors! Am aratat-o din prima zi problema, pana la ultimul centimetru, dar nu i-am saturat pe toti, fiind prea lacomi, mai ales ca mafia e grea de cap, bre! N-am facut comanda sa am accidente, asa ca ce sa mai discut cu dobitocii? Ei stiu ca doar Generalii sa se bucure de toate cele, cat si ei, clocarii, restul sa moara ca nu le pasa ca-s bolnavi si saraci!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, Skodiță 4 x4 plus remorca! Nu vor unirea nici moldovenii de la noi din tara, care mulg vaca en gross, stand de vorba cu cei din Bazar nici unul nu vrea la saracanii de noi, ci cu maica Rusia, care le dadea gazul si curentul gratuit, etc! Noi ce sa le dam? Facturi scumpe? Scumpiri la toate? Saracie, salarii si pensii mici? Ihai! Bidon zice ca incepe rezbelul...De unde sa fiu eu convins ca nu ma trezesc noaptea cu moldoveni calare peste mine sa-mi ia maul pentru ca-s prorusi? Ai?! Si asa cu ei nu poti avea o prietenie ca-s cu ochii numai pe ciordeli si pacaleli! Ehei, ce am avut de tras cu niste vecini care au fugit din bloc noaptea, lasand in urma datorii uriase la utilitati si chirie si le vin plicuri de la bancile de unde au luat credite de le arunca femela de serviciu la gunoi cu sacul! Cu banii la tescherele, valea prafului de pusca la Chișălău, de unde au venit!Te pui cu jmecherii astia?

reddog spunea...

Stiri de pe frontul de Est.
Israel a lansat o alerta de calatorie pentru Ucraina la pachet cu evacuarea familiilor diplomatilor.

https://www.timesofisrael.com/israel-issues-travel-warning-for-ukraine-amid-russian-invasion-fears/

reddog spunea...

Noi ne bazam pe Adela care e doctor in stiinte militare si informatii. 😁

http://sutu.ro/cu-saliva/adela/

Cineva in ultimul comentariu spune ca Adela e fiica unui colonel de la cercetari penale.
Cineva din Fratia Coloneilor care sa confirme?
Iar mama era cu hartiile si matrapazlacurile lui Oprea.
Poate sunt rautati.
Omul chiar daca e excroc e de-al nostru deci e bun. 😁👮💂🙊🙉🙈

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Israel are cel mai tare serviciu de informatii de pe planeta, asa ca stiu ei ce stiu, dar si o multime de ofiteri evrei in armata rusa, care probabil le livreaza ,,limbi'' la pachet! Se pare ca Rusia vrea sa intre blitz in Ucraina prin patru fronturi largi, pana in Jocurile Olimpice din China, si cred ca o vor face intr-o viteza uluitoare, precedata de bombardamente masive pentru brese si curatarea premergatoare a traseelor de atac. Vor folosi armament si munitie grea, caci undele acustice, de soc, sunt cu mult mai nocive decat cele explozive, putand sparge timpane, globi oculari si produce hemoragii interne si cerebrale combatantilor din defensiva. Faptul ca numarul urias de blindate si alte vehicole vor patrunde masiv, in numar foarte mare si noaptea, va coplesi armata ucrainiana. O data ajunsi sa se intanleasca la mijloc, de abia atunci vor incepe marile probleme pentru risi din partea echipelor de partizani, careii vor hartuii atatde tare incat si cu pierderi de vieti omenesti atat de uriase incat chiar opinia publica din Rusia vor cere retragerea, cat despre embargourile impuse de restul tarilor lumii, aceastea ii vor aduce sfarsitul lui Putin, si aici vor fi in prima linie marii industriasi care-si vor pierde afacerile si banii si vor dori capatana asezata la zidul Kremlinului pentru marea nechibzuinta. Vor fi in stare sa ne dea gaz si gratuit, numai sa-i iertam si sa normalizam relatiile cu ei! Presedintele SUA e un mos ramolit, fara ecou in ce spune, aproape senil, rusii stergandu-se cu el acolo unde nu intra lumina Soarelui, dar politicienii din jur il vor aclama ca a tras el o băjină de a stins comutatorul rezbelului, europenii urmand sa primeasca doar ordine de la Unchiul Sam sa le indoape militarii stationati in Europa, cat si livrari de femele rapite din Caracal si de aiurea, instruite la Deveselu si Kogalniceanu in actiuni militare cu profil mumu, pipi si caca sa le mearga bine armata! Romanul cu duodenul chiorlaind de fomălau va sta la codalau alene sa-si ia alimentele pe cartele, apoi halindu-le noaptea la lumini de lanterne! Adio, arme, cu foamea-n garlejele goale si bateti din palme cand defilează pe stradă harmata hamericană, caci trebuie ca supusii amerloci sa aplaude si micii ,,soldatei'' din budigai, plini de stafilococi, carcalaci si gonococi!

reddog spunea...

Cornelius Flavius Ifrim
Israelul nu are asa de multi ofiteri de informatii.
Dar are foarte multi informatori evrei in toata lumea care ajuta benevol si fara plata Israelul.

https://military-history.fandom.com/wiki/Sayanim

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru noi, cei cu pensii pana in 3000 lei, ministrul Budigăi pregateste cu precadere sa ne de in loc bani niste vauchere-cartele sa luam alimente cu ele! Pai, măi, nea Budigăi, sunt bune aceste vauchere sa platesti lumina, intretinerea si chiria cu ele?! Nu ca n-ar fi bune si ele, dar imi amintesc de vremurile grele cand luam haleala cu ele, si atunci, ca solutie, de ce a mai fost acea Revolutie si s-a incins hora cand am intrat in Europa? Doar sa traim in acest marasm de fals erect priapism si dualism ca in comunism?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, se scrie corect escroc, nu cu x, dar nu e! Dna Adela merita ce are, asa ca UNPR va merge impetuos mai departe! NU MOR CAII CAND VOR... DOGII!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, I-o mai da pompe cu ciocănoaia alde Fofoaia lui Sere Codlea!? Ce s-or face ei fara frunze de viță pe butuci cand si-o trag prin blugi, la Ghiță la Cramă, pana i se crapă si prinde zamă bucatica de pastramă?

reddog spunea...

Aveti dreptate!
In limba lui Eminescu avem si alte sinonime. 😁

Escroc
Escroc, substantiv masculin
Sinonime: şarlatan, impostor, înşelător, pungaş, hoţ, coțcar, borfaş, potlogar, şnapan, (rar) pârlea, (popular şi familiar) pezevenchi, (învechit şi regional) mafler, pârlaci, (regional) pasmarghiol, potcaş, (Moldova, Bucovina şi Dobrogea) şalvir, (învechit) calpuzan, (învechit, în Moldova) şuler, pehlivan, pișicher, (figurat) panglicar, papugiu, scamator.

Dogii de la Venetia sau aia din limba lui Shakespeare? 😁

ifrim spunea...

Sincer să fiu ,după părerea mea,fără să jignesc pe nimeni ori să fiu răutăcios și fără să provoc vreau doar să spun că nu am nimic de zis!

monteoru spunea...

Afurisita pielea pe tine.20 ani ai batut-o in cap furand dela Alimentara ca la MApN nu aveai ce si acum vrei pensie mare,mare.Nu ti-a placut covrigul nici manivela ci laptele Raraul si puiul dela Fracedo.Ai trait ca in Pampai in comunism.Se umfla pipota in tine cand era coada mare la Alimentara cand erai Big Seriff.

Sorin spunea...

@ Viorel. Nu facem concurs. Nu aparțin nici unei zone. Doar m-a interesat subiectul. Pagina de wiki pt Brăila e cam goală. Dar exista date de la unul din colegiile din zona. Fără nume din politica de azi.

http://www.cnnb.ro/index.php/acasa/personalitati/membri-ai-academiei-romane
http://www.cnnb.ro/index.php/acasa/personalitati/membri-ai-altor-academii
http://www.cnnb.ro/index.php/acasa/personalitati/alte-personalitati

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Reddog: Nu conteaza, doage de butoi sa hie cu zama tare de la vie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, Tacerea e ca mierea, numai ca se aduna in borhaie hierea, daca nu vorghesti sa te racoresti!

magda spunea...

Bascana Gagauziei IRINA VLAH...VLAH...unde am mai auzit noi acest cuvant? Tactica asta cu ne mai dati ceva ca sa inauguram la 1 septembrie nu stiu ce,seamana mult cu tactica ruseasca.Pe de alta parte,sa fim seriosi cat va exista un prezident ca Putin..deci nu neaparat Putin...Moldova cat nu are rezolvata problema Transnistriei,nu va putea sa se exprime liber nicaieri si in nici o privinta.Nu stiu daca pentru noi dar si pentru cei de peste Prutnu ar putea fi o solutie crearea de puncte comune de frontiera ,astfel Prutul ar avea apa mai dulce si pentru unii si pentru altii.In fine cu privire la banii alocati Moldovei de catre Romania,cred ca este un lucru corect dar guvernul nostru sa fie exigent precum institutiile europene cu Romania atunci cand vorbim de finalitatea banilor acordati.Pana la Moldova de peste Prut se pare insa ca guvernantii nostri, galbeni sau rosii,uita sau se fac ca uita de Moldova din dreapta Prutului.Daca vreti sa vedeti Moldova din vremurile lui Stefan cel Mare si Petru Rares ,mergeti de la nord la sud pe malul Prutului si stati de vorba cu satenii.Sa nu i intrebati cum o duc ca le ati stricat ziua.

CEZAR spunea...

1.000.000 x 20 euro= 20.000.000.euroi
Se distrug prin ardere 1 milion de doze de apa chioara de la Pfizer !
Ce paguba...si de vina sint doar ..vaccinosii..!!!!
Trebuia sa faceti cite 10 pe o mina si 10 pe fiecare picior
Mai scadea din paguba...hi..hi..hi !
NB
Pifizer si-a dublat profitul.....

Viorel spunea...

1. Anul de grație 2017. Aoleu, se aude în Guvernul României. Era glasul doamnei LOV care striga în gura mare. Săriți domnilor guvernanți și parlamentari și haideți rapid să facem o nouă Lege a salarizării pentru că ne pleacă medicii și asistentele din țară. Toți s-au executat și la foc automat au gândit, editat, aprobat și promulgat Legea nr. 153/2017 cu prioritate la sistemul din Sănătate prin acordarea acestora în anul 2018 salariul la nivelul anului 2022 (deștepți sunt ei, proștii suntem noi).
2. Antena 3 / teletext 127 / 12.02.2022, 00:33: „Poveștile românilor angajați în starea de urgență. Medici și asistenți la un pas de a fi dați afară. Mii de angajați din sistemul medical și-ar putea pierde locul de muncă în curând. Toți au intrat în sistem în regim de urgență iar contractele sunt doar pentru perioada stării de alertă. Medici, asistente / asistenți, pompieri, personal la Ambulanță vor fi disponibilizați. Absurdul este că ar fi nevoie de ei și după starea de alertă, însă nu există o lege care să le permită angajatorilor să-i păstreze”.
3. Exact ca la nebuni. Păi doamna LOV, ce face partidul dumneavoastră majoritar aflat la guvernare ? Poate dă imediat o lege cu un text ce se încadrează pe cel mult o pagină / coală hârtie A4, la fel cum ați dat și OUG nr. 13. Într-o seară a fost gata, gata de tot, chiar de tot.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, da, acelei vieti ii duc dorul, mai ales acelor fufe care imi alimentau la scula amorul! Regret, jur, ca n-am invatat atunci sa fur ca azi aveam sa ma pipi pe pensia lor de kiki! Nu-i rau nici acum, bag sama, cat din pensia ei ma alimenteaza mama! Dupa ce o muri si nu o mai fi, atunci sa te tii, caci la 90 de ani, cat o mai trăi?!
@Rambo, ferit-a sfanta sa nu te prinda raceala sau gripa in orasul Chișălău, peste a Prutului pârău, ca-n cotloanele de farmacii pustii nu gasești macar o sticluță de frectii, zau, iar spirtul l-au baut pana si din Muzeu! Numai cine bea si papucii Maicii Domnului are drept de sedere in zona Chișălăului, abstinentii ca nemtii migrand in raza regiunii Găgăuzia, ca de aia s-a dus Ciucale Malaimare in regiunea etniei găozare ca sa le dea abstinetilor apa de ploaie la butoaie, ramasa de la actualizarea pensiilor militare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Magda, traiasca vodka, devușka si Pravda! Li se strică dziua daca inainte de a-i intreba ceva nu le-ai dat si stecla zdarova cu vodka si n-ai parușka vorbii adusă si spusă in limba rusă, in rest mediul medieval si ancestral in care traiesc le priesc intrucat ii fac sa se simta ca in evul moldovensc pro rusesc! Mi-e dor de-o devușka moldoveancă, zdarova, sa-mi cante inhirbântată si pe genunchii cu gropițe melodia ,,Ce frumos e la Moscova!'' Cred ca as mai trăi din cauza asta ceva mai mult decat cioara!

HALA spunea...

Ce rușine pe bietul popor român să ajungă să fie apărat de soldați străini desi el plăteste o armată națională nouă, înființată prin Irak și Afganistan după spusele ministrului Dâncu, o armată de tip NATO, cu cel puțin 60% din efective experimentate în teatrele de operații și beneficiare a unor privilegii salariale și de cuantum al pensiei conform legii 168!
Toți străinii promit obsesiv românilor că vor fi apărați de par'că ei ar fi cu adevărat o simplă populație din teritorii, care nu are armată, nu are structuri statale cum au statele vecine care spun răspicat că nu au nevoie de soldați străini ele având proprii lor soldați NATO.
Unde sunt cohortele de colonei și generali români degrabă săritori de cur în sus când le spui că sunt niște mâzgălitori de hărți și profesioniști ai linsului oricărui fund de satrap național sau străin?
Chiar nu vă crapă obrazul de rușine să băgați în mațele voastre nesătule sudoarea poporului furată cu legea 168? De ce, inclusiv cei din acest grup de discuții, nu ieșiți public să vă oferiți în calitate de militari NATO.cadorisiți de Ciucă al vostru cu suplimentul legii 168, sa vă apărați poporul și a nu-l lăsa la mila și sula soldatului străin? Nu vă ajunge cu violul și dispariția fetițelor de la Caracal, vreți să urmeze și cele din familiile voastre? Vorbiți de politicienii și justiția trădătoare dar pe voi nu vă vedeți, nu aveți pic de rușine, voi care din vorbe sunteți deștepții pământului și vitejii universului dar în faptă, roiul de muște de pe mormanul de rahat.
Huhurez de nu publici spre rușinea împricinaților, înseamnă că nici tu nu ești un român adevărat.

reddog spunea...

Mai bine ne spuneti cat cheltuiti cu vaccinarea caprelor, ce vaccin folositi si ce faceti daca o caprita mai sprintara refuza vaccinarea?
Puteti economisi bani daca nu le vaccinati.
De ce credeti toate minciunile veterinarului?

https://agrointel.ro/211073/indemn-la-vaccinare-de-la-un-cioban-care-a-facut-o-seringa-pe-pasune-cu-oile-si-caprele-sale/

M spunea...

Constat că va este neclar ce e aia "alianță". 😁

NATO = 1 miliard de oameni și 52% din PIB-ul planetei.

Reflectați un pic!

Cezar spunea...

Ifrimeeee...treci repede la vaccinaree..sa mai reduci din paguba...

anonim spunea...

M
corecte si seci constatarile dvs
Poate ar mai trebui adaugat unele mai putin palpabile dar poate cu acelasi efect/importanta
-care ar fi motivatia soldatului strain de a lupta pe/ si pentru coclaurii altora(de pilda dvs cat de motivat ati fi sa fiti trimis la vreo 2-3000 km pt a apara o oarecare tara membra a "aliantei".Eu nu as fi deloc entuziasmat.Probabil ca sunt aia 1000 de americani ajunsi in RO!!??...de abia asteapta sa lupte impotriva rusilor "vacarii" din Texas asa in numele Aliantei....da asa pe bune cu raiduri de aviatie si bombardamente de artilerie grea nu in "drill-uri"
Cineva spunea pe aici ca poti sa ai tancurile puse senila langa senila,daca tanchistului "i-e lehamite" tancurile alea(si orice altceva) sunt degeaba, sunt fier mort.
Cred ca aici s-a actionat cu maxima eficienta asupra armatei si poporului roman
-In concluzie miliardul ala nu stiu cum v-a reactiona intr-o "alianta" de 30 de state.Am mai vazut /auzit toti de aliante de 2-3-4 state dar ma intreb cat dureaza pana sa ia o decizie militara conducatorii si guvernele a 30 de state.E posibil ca razboiul sa fie de mult terminat pana termina ei discutiile alea sterile,fiecare cu gandul de a obtine cat mai mult investind cat mai putin in "alianta" pe seama "aliatilor" Si nu-s "decat" 30 !!
Daca mai vin si 300 de francezi plus vreo 100 de turci,50 de belgieni si 30 de olandezi ,eu deja sunt linistit....Deci Romania este o tara "super aparata".Eu sunt "linistit".....

HALA spunea...

M, prin alianță între iepure și elefant nici într-un caz nu se înțelege procedura prin care elefantul se șterge cu iepurele la cur.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ministrii hapararii din mosia Licurici si gubernia Slavonevici au ciocofonit in limbile english si ilici in secret la telefon, asa cum au vorbit beton Hitlecler cu Satanlinel in jargon sa-l ocupe pe polon facandu-si-l de plocon, ca pe closca de pe oua in 1939... De ce, bă, la secret, cu ochii-n patru si discret, fara ziare si internet? Ori vreti estul la gramada sa le fie cu pomana fara ca sa cada o boambă, sa pomanagiti Banatul cu tot orasul si tot satul cu autonomie largă sub tutela belgradeană, Moldova sub tutela made Putina din Moscova, Ardealul sub jug la honvezii de ungari si Dobrogea sa fie ceafă lată la bulgari? Ce pramatii, lăturoi si gunoi sunteti voi, vătafii si stapanii ce va credeti peste noi, doar ca ne-au vandut niste lichele pentru un pumn de tinichele!

M spunea...

@Don Corleone ( Cu e surdu, orbu e taci, campa cent’anni ‘mpaci )

Pe vremea lui Ceaușescu se îmbrăcau soldații de la trupe de securitate la costum și erau plantați pe traseu din 100 în 100 de metri. Ei nu urmau să facă mare protecție sau asigurarea traseului, erau acolo să fie văzuți și să țipe după ajutor dacă erau atacați!

Aveți dreptate! Art. 5 se activează numai prin consens! Dar dacă un soldat american aflat în România este înjunghiat de o baionetă rusească este chiar o problemă!

De la 1877 toate războaiele au fost "pe alianțe". Nu?

M spunea...

@HALA

😂 Plastic!

Facem parte din cea mai bună alianță posibilă! NU perfectă!

Să reformulez: într-o lume profund imperfectă facem parte din cea mai bună alianță posibilă!

HALA spunea...

M eu nu contest perfecțiunea alianței ci imperfecțiunea iepurelui

Calinmihaib12 spunea...

RAMBO:
(11:17'/12.02.a.c.):
..ar fi o.."soluție", dar..cam..pe la o.. extremă.."margine" ..(!),și cam..UTOPICĂ ..la românii de AZI!?
ÎNTÂI..cam ar trebui schimbat imnul:.. CUVINTELE:.."deșteaptă-te române"..!?, care ne arată..lumii, cam CUM suntem (?!),.
.iar "restul"..rămâne de văzut..!!(?).

Calinmihaib12 spunea...

Aseară,la REAKITATEA TV: era afișată o hartă a "zonei ruse"..: cu Republi
ca MOLDOVA, HUNGARIA..și ROSSIA.. = COLORATE CU.."VERDE"=,iar un general ..comenta..perspectivele evoluției situației actuale..?!!

Calinmihaib12 spunea...

Da,dar aventurierul Lebădă.."ar fi atras"
"evenimente" de tipul celor din..Jugoslavia ..!??,și ar fi avut.. mâinile legate..!

Leo spunea...

BRAVO Flavius,
Dacă primești vre-un răspuns de pe unde ai petiționat , să ne zici și nouă ce și cum , deoarece să fi sigur că acolo nu prea se știe de ce au fost în stare gulerații să facă din sistemul de pensii militare.
Oricum , nu le va pica bine clocarilor care sub coordonarea lui dottore au generat astfel de dezichilibre în sistem avantajându-i pe unii ( mai ales pe ei pe clocari) .