Un produs Blogger.

luni, februarie 14, 2022

Greii structurilor asociative pun piciorul în prag în privința pensiilor militare

160 comments

Am mai precizat de câteva ori pe blog că varianta preliminară a Pl x 199/2020, adoptată de Comisiile raportoare din camera Deputaților, se află la reavizare la Guvern din 29 decembrie 2020 și nici până astăzi Guvernele Cîțu și Ciucă nu au dat un aviz.

Desigur că, după 2 ani, proiectul este perimat în unele din dispozițiile sale și este necesar ca structurile in drept din sistem sa aducă corecturi abdatate situației prezente.

Comunicatul domnului col.(r) M Tudor prin care anunță că s-a ajuns la concluzia să fie respins PL x 199/2020, fără alte precizări, pare cam belicos. Nu tot ce era prevăzut în acel proiect era rău.

Așa cum s-a procedat și în Raportul Preliminar, noile dispoziții trebuie sa ignore total cele 3 ordonanțe modificatoare ale legii, actul normativ nou putând aduce modificări directe textelor din lege modificate/abrogate de ordonanțe.

Este greu de crezut că MApN și MAI vor renunța la etapizare măsurilor de reașezare a pensiilor militare. Dacă renunță, structurile ar trebui să insiste pe abrogarea articolelor 59 și 60, in locul lor urmând a fi inserate dispoziții care să prevadă doar recalcularea pensiilor militare la indicatorii și dispozițiile aplicate în anul 2022 din legea salarizării si actualizarea  lor de fiecare data când se majorează salariul minim pe economie.

S-ar elimina astfel indexarea pensiilor militare și calculul pensiilor militare în varianta cuantumului net introdus prin OUG 59/2020.

Este greșită referirea din comunicat la OUG 59/2017.Această ordonanța trebuie eliminata prin modificarea textelor din lege introduse în lege prin ea 

Știm că în Camera Deputaților zace de câțiva ani un Raport de respingere a ordonanței și, că atare, ar trebui cerut vot pozitiv, nu negativ, pentru respingerea ordonanței.Nu este suficientă doar respingerea OUG 57/2017 pentru realuarea actualizării pensiilor...  în condițiile care ea a fost completată cu OUG 114/2018.

Eliminarea actualului art.  60 din Legea nr.  223/2015 presupune recalcularea pentru viitor a tuturor pensiilor militare stabilite după 15 09 2017 numai în cuantum brut...potrivit algoritmului de calcul pentru pensiile stabilite anterior datei de 15 09 2017 .




(în curs de redactare)

 Comunicat din 14.02.2022

În data de 11.02.2022, la Cercul Militar Național a avut loc o întâlnire a liderilor celor mai active structuri asociative ale pensionarilor militari, după cum sunt menționate în adresa de mai jos. Subiectul întâlnirii l-a constituit stabilirea unui punct de vedere comun în ceea ce privește PLX 199/2020, Ordonanțele 130 și 132 din decembrie 2021 și viitorul pensiilor militare de stat.
În urma discuțiilor s-a concluzionat că PLX 199/2020, nu poate fi acceptată de către asociațiile prezente la întâlnire în varianta propusă de MApN și dezbătută/pasată de la Comisia pentru muncă la cea pentru apărare a Camerei Deputaților până la data de 14 August 2020.
Soluția convenită a fost întocmirea și înaintarea către ministrul apărării și prim-ministru a unui proiect de Ordonanță de Urgență care să cuprindă modificări și amendamente agreate de toți semnatarii, la L223/2015 în varianta modificată prin OUG 57, 59 și 114. În principiu se va urmări eliminarea pct. VII din OUG 59 și se va solicita vot negativ la discutarea proiectului de lege pentru aprobarea în Parlament.
A fost de asemenea agreată și semnată o adresă către prim-ministru în vederea realizării unei întrevederi în format lărgit la care să participe reprezentanți ai structurilor asociative semnatare, miniștri/ directorii cu drept de avizare și consultare privind pensiile militare de stat, cu invitarea liderilor partidelor aflate la guvernare. Prezentăm mai jos adresa:
Președintele FORUMULUI SAOPSN
Col.r Marian TUDOR

Documentul semnat de lideri poate fi citit AICI






160 de comentarii:

Paul Puiu spunea...

Noul proiect la PLX 199/2020 va fi caduc, istorie sau mort din fasa,asa cum s-a nascut si pana atunci se abroga L 223/2015 si L 153/2017 si vor fi adoptate noile legi ale pensiilir militare si a salarizarii bugetarilor!!! Mai s-ar interesa reprezentantii acestor organizatii reprezentative de soarta noilor legi pentru a-si exprima un punct de vedere si sa se implice la intocmirea noilor norme metodologice de calculare a pensiilor militare dupa de va fi afoptata noua legislatie si sa lase proiectele moarte ca PLX 199/2020!!!!!!

Leon spunea...

NU este suficienta Abrogarea OuG 59/2017, deoarece ramane in vigoarea Art.84 din OuG.nr.114/2018, care se refera NUMAI la Pensiile militare de stat:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect%3Fidp%3D16499&ved=2ahUKEwiH1YCDiv_1AhWZt6QKHctFCDAQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw39omHI6eNm2qTEgWfe-Heg

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ei latra, eu lupt: Pentru petitii, pe care eu altele am facut la noi adrese, pentru cei curajosi ca mine, ca sa scrie doamnei Ursul &comp:
- ec-president-vdl@ec.europa.eu
- CAB-SCHMIT-ARCHIVES@ec.europa.eu
Lasati-i pe Coloneii (gușteroii, nu toți) si Generalii de mai sus ca ei nu lupta pentru pensiile mici si medii, ci doar pentru cele de peste 15.000 lei sa aiba peste 30.000 si ii dor pe ei la vipusca de pensiile noatre! Vorba lui Leo: MIMA CU MORFINĂ! LĂTRĂI DE DOI BANI PENTRU INTERESE DE GUSTERI, NU PENTRU ,,PULIME!''
Il vedeti pe Dogaru, Bahnareanu sau Tudor sa zica vreodata din gura lor cuvintele gretoase pentru ei, pana la vomă, ,,pensii mici'' si ,,pensii medii''? Ne-ar impusca sa scape de saracii armatei ca sa-si dubleze ei pensiile! La cat au ei acum, nu le ajung? Ai? Le put asa tare pensiile mici si medii? DUSMANILOR PLINI DE URA SI VENIN ASUPRA SARACILOR ARMATEI, ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU! SA VI SE MAJOREZE CAND O VENI HRISTOS PE PAMANT, ZGARCIOGARILOR!

Liviu PO spunea...

Daca l-au lamurit si pe dl.col.Dogaru ,inseamna ca e de bine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doar Dl General, Gropan, care l-am auzit sa ceara si pentru amarati, in rest doar interesele unui grup satelit, privilegiat, ca doar de la acea inaltime dintre stele nu se vad si gradele mujicilor palmasi, ca daca ei nu se bagau mereu pe felie cu asociatii, gasti, grupuri, franari de sedinte, adunari, colocvii, discutii, tratative, evident pentru turtoiul lor baligos de mare, pana acum aveam si mama rezolvarilor, dar nu le ies lor sumele alea imparatesti si devin dintr-o data curcani gata de lupta, franari! De ani de zile de cand ne zbatem nu i-am auzit, nu i-am vazut, nu au luptat pentru amarasteni niciodata, dar cum au mirosit ca si lor a venit vremea sa li se inghete porcoaiele sa mai primessca si amaratii, au scos repede capul sa amane orice rezolvare, ca asta fac ei acum, sa ne mai amane cativa ani ca nu li se mai da si lor! ASTA ESTE ADEVARUL CU DOMNII GENERALI, CARORA SI DE CATE 5 ORI LI SE ACTUALIZAU PE AN PENSIILE, DE A SCRIS SI PRESA DE ASTA, SAU ANUAL, CAND NOUA NI S-AU INTERZIS ACTUALIZARILE DE AM RAMAS LIPITI PAMANTULUI CU PENSII DE MARE MIZERIE! Te pomenesti ca nu au cu ce trai din alea 15.000-20.000-30.000 lei, etc, dar eu sa traiesc cu putin peste 1000 lei ca asa vor ei, nu ca asa vor politicienii, ca de la ei ni s-a tras tot raul asta in care ne zbatem, o lacomie infioratoare si diabolica! Lasa ca si petitiile mele pe unde o sa le trimit si le-am trimis nu o sa le mai permita atata ignoranta criminala, lipsa de mila si lipsa de empatie cu clasa mica si mijlocie si atat de uriasa lacomia aia enervanta!

mosmartin16 spunea...

Se cam conturează cele precizate în topicul de ieri !

Cezar spunea...

De asta stătea si se lingea ..la outa..maKiSs..🤣🤣🤣🤣
Cei cu pensioaie gonflate nu se lasa !
Trag pe 223..lege neaplicata din 2015 ?????
De cee?
1.cresc niste cuantumuri la unii exponential
2.costurile financiare sînt ..ENORME!
EI AU FACUT..SA FIM IN ACEASTA SITUATIE..BLOCATI CU OG...PESTE TOT
SPER CA MINISTRUL SI MApN sa le taie morcovul de la radacina
In caz contrar..este foarte posibil sa mai incasam cîteva OG...pentru limitarea costurilor
Parerea mea!

ifrim spunea...

Legenda spune că militarii OTANiști nu au considerat nedreptățiți pe militarii varșoviști,comuniști până la întinderea copitei ultimului dintre ei.Apoi au răsuflat ușurați!

BONIFATIE spunea...

Unirea face puterea.
Le-au trebuit vreo 10 ani ca să vorbească aceeași limbă și să treacă peste interesele meschine și orgolii, cel puțin unii dintre semnatari.
Mai bine mai târziu decât niciodată.
Să vedem cât de „impresionați” vor fi politrucii și generalii de la putere.
Dincolo de dreptatea amânată „sine die”, de care mii de rezerviști nu vor mai beneficia, decât poate la cer, moralitatea și bunul simț ar trebui să le canalizeze gândurile de „etică și echitate democratică” (că aia socialistă nu mai poate face parte din propagandă) ale celor care ne-au tot amăgit.

Cezar spunea...

Are dreptate Corneliunson...!
Nu inteleg...de ce nu mi.ati publicat opinia!

ifrim spunea...

Vedem ce se-ntâmplă la sfârșitul PNRR!

Leon spunea...

Pai ce facusi nene Dogaru, iar vrei sa iei fata Generalilor cu care ai stat la aceeași masa acum 2 zile ??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, da, da de la ei, Generalii, ni se trage tragedia, de la lacomia lor exagerata ca nu-i ma satura sătănica de bani sa fie indesati! Vezi ca si Viorel Kis e intr-o situatie proasta cu pensia, cea mai mica dintre toti pilotii, ca asa au vrut domnii Generali! Ei profita rau de tot de pe urma mancatoriilor dintre noi, jignirilor si ura asta diaboloica de parca am fi dusmani, nu camarazi, si de aia isi permit sa se indese, vazand ca in loc sa fim uniti si sa contraatacam... Iulian Mares s-a scarbit de atata ura, venin si dusmanie gratuita si sta mai mult retras... Nu s-ar putea termina acest balamuc fraticid? E totusi o frana, la un momenta dat, daca exista si ratiune!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

I-am trimis Dlui Huhurez doar o parte din dovezile, in numar de patru, pe unde mi-am trimis petitiile la NATO si UE, in limba romana si engleza, sa se convinga si domnia sa ca nu stau cu mainile in san, si acele petitii sunt insotite de probatorii sa fiu crezut acilo ,,sus!'' L-as ruga pe domnia sa sa le posteze pe un topic sa se vada ca eu lupt pentru pensiile mici si medii, urmand sa mai trimit si la alte adrese, inclusiv Congresului SUA, presedintia SUA, presedintii europeni ai statelor din NATO, etc! EU NU DORM, NU MA CERT AICI CA SA JIGNESC CAMARAZII SA MA AMUZ CA UN CIOCLU MASOCHIST, DOAR POSTEZ PAMFLETE, TOT CA NISTE MESAJE DE REVENDICARI PE PENSIILE MILITARE, DAR TRIMIT SI PETITII, CU SUTELE CHIAR, PENTRU DREPTURI, PESTE TOT SI FARA PAUZA! Ia sa fi fost cateteva mii ca mine...

mosmartin16 spunea...

Prin raportare la topicul de ieri, cred că previzibila OUG va avea în vedere : 1. Baza de calcul formată exclusiv din cele 4 elemente actualizate ( SF, SG, G, SC) ! 2. Eliminarea cuantumului avantajos ! Am încă îndoieli că vor pune în practică și : a) eliminarea indexărilor cu rata inflației ! b) utilizarea exclusivă a vechimii în serviciu la stabilirea / recalcularea / actualizarea pensiilor militare de stat !!

Leo spunea...

E MIMĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ...........
Până la toamnă e doar MIMĂ și MORFINĂ.....

Leo spunea...

BRAVO Flavius , mare bucurie le-ai făcut guleraților.
Destinatarii vor afla ce le poate pielea clocarilor coordonați de dottore.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domnilor, Generali, egoismul si lacomia Dv ne-au distrus pe toti! Nu sunteti sucariti ca unul ca mine, Plutonier invalidant, in limita de varsta cu pensie de rahat, din 2011 neactualizat, abia acum am 1241 lei pensie, dupa ani si ani in care am lancezit cu 1100 lei, din care nu pot trai, sau precum Comandorul Kis Viorel, pilot de elicoptere cu pensie de tot rasul si multi altii zdrobiti si cu pensii de muritori de foame, sunteti sucariti ca la pensiile imense mai vreti dublari sau triplari si politicienii nu mai sunt dispusi sa va mai dea milogeli in plus, fara sa tineti cont ca cei cu pensii mici si medii de prin 2011 nu au mai pupat actualizari care sa le ridice pensiile, lancezind pe loc, dar Dv ati primit indesat in toti acesti ani, ba inca pe ordine secretizate de ministru sa nu stie prostimea, cum ne considerati, unii actualizati de 5 ori pe an, sau anual cinci ani la rand, pana acum doi, trei ani in urma ca prea batea la ochi! Noi v-am dat gradele, prin munca noastra, prin sudoarea noastra si prin tot ce am facut sa va ridicam la gradele acestea inalte, iar acum ne tradati si ne vreti distrusi total, bagandu-ne bete in roate sa ramanem cu pensiile inghetate, iar supararea Dv este ca ati aflat despre faptul ca se vrea calus cu frana pe lacomia Dv, ca sa mai primesca si pensiile mici si medii, asa ca lasati-o mai moale cu strofocarile ca ne-am prins ce vreti Dv, caci prin ceea ce vreti iar ne tineti pe noi cu pensiile inghetate, asa ca vedeti-va de treaba, spargeti gasca si duceti-va unde vedeti cu ochii, dar sa nu va mai apropiati de pensiile militare, ca cel putin eu macar am sa fac panarama rau de tot sa fiti drujbariti pentru lacomia care nu se mai opreste! O data nu ati cerut majorari la cei cu invaliditati căpatate in timpul serviciului, drepturi pentru acestia, fiind acum in limita de varsta cu cele mai mici pensii de fomim si fara medicamente, si ati luptat ca in legi sa le taiati anii lipsa la vechime, deci nu mai avem absolut nii un drept ca ne-am schilodit in armata, ca niste criminali ca sa murim de foame, sa aveti Dv pensii de gusteroi nababi uriase din drepturile noastre, noi fiind altii decat cei care sunt mercenari cu o droae de drepturi si pensii uriase, plus 1000 lei de mercenariat, ca civilul Ciucă, cel care le-a acordat aceste sume cat si siesi, si o data nu ati zis nimic de saracii armatei care mor de foame, o data nu ati ridicat problema pensiilor mici si medii, care sunt un dezastru de discriminari, inegalitati si nedreptati, doar sa vi se dubleze Dv pensiile alea uriase si restul sa crape de foame! Sa va fie rusine pentru aceste sabotaje si indiferenta criminala care ne-au revoltat la maxim!

monteoru spunea...

Daca nu ai scris pe hartie igenica nu ti le citeste.
Pentru vechime de militar reala nejustificata sub 25 ani nu trebuie statul sa accepte pensie militara.
Ce treaba e asta ca dupa 15 ani de militarie prizand o functie bina platita 6 luni sa dai fuguta la pensie militara?.Asta inseamna sa inseli statul.Uitati ca asta e escrocheria cu legea 223.

Laleaua neagră spunea...

Vrabia mălai visează...vor creste pensiile mari (nesimtite) iar cele mici și medii vor creste foarte puțin..
Toate aceste asociații și și ce or mai fi sunt conduse de generali și colonei ...vorba proverbului...Cine împarte parte- și face.
...Asta a făcut și Gabita a lui Ifrim și LG 223/2015...sunt sigur aproape 100% pt ca mi-a șoptit o pasarea ce va urma...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cezararica, ti-a publicat-o, te-am felicitat, mai putin cu Viorel K si ,,boasele!'' Hai s-o lasam moale intre noi cu rautatile ca le dam astora apa la moara!

Leo spunea...

Unde sunt restul până la 47 de secte ale Mitropoliei MFA-ului ?

Viorel spunea...

Don Cezare. V-am mai spus în repetate rânduri că citiți comentariile de pe blog sau anumite legi și OUG pe sărite sau mai rar (una da și două nu) ca scândurele de la gard. Redau: „Trag pe 223..lege neaplicata din 2015 ?????”. Legea nr. 223/2015 a fost emisă pe data de 24.07.2015 dar cu intrare în vigoare începând cu data de 01.01.2016, deci la care 2015 vă referiți ? Ea nu a fost aplicată nici o zi așa cum a fost promulgată pentru că a fost modificată de OUG nr. 57/2015.

Ionel spunea...

Excelenta scurta introducere ! Felicitari tuturor semnatarilor ! Poate se "trezesc" si presedintii asociatiilor rezervistilor din celelalte structuri din sistemul de aparare ordine publica si siguranta nationala.
In esenta:
- renuntarea la plx 199;
- la indexarea pensiilor militare ;
- la gaselnita cu " pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei",
respectiv:
- gasirea unei baze de calcul stabila care sa fie aceiasi pentru toate lumea, indiferent de anul iesirii la pensie;
- recalcularea tuturor pensiilor militare ;
- legarea cresterii pensiilor militare de salariile celor aflati in activitate, cu respectarea unui principiu de baza conform caruia pensia nu poate fi mai mare decat salariu unui activ - lucru care poate fi realizat usor prin noua baza de calcul a pensiei.
- pensii militare pentru vechime exclusiv realizata in armata, adica in slujba tarii (pentru anii din civilie pensie civila la respectarea conditiilor din civilie pe contributivitate)
Toate acestea pot fi realizate in maxim 2 luni printr-o ordonanta de urgenta care sa modifice actuala lege a pensiilor militare.
Cu riscurile de rigoare cei care vor pierde intr-o prima faza, vor castiga pe termen lung prin stabilitate, dar, CEL MAI IMPORTNANT , vor castiga institutiile statului , PRIN PREDICTIBILITATE.

raul spunea...

Iar ma freci cu vechimea in serviciu mosule!Bai tataie daca tu ai frecat-,o 30 de ani intr',un birou ,nu te poti compara cu 20 de ani la un pilot ,genist ,rachetist,scafandru,radiolocatorist ,Mai taci si tu si alti birocrati ca tine!De aia sunt conditii si conditii!Si la civili se respecta si vii tu si te pe tine ca si alti papagali de prin minister care ati frecat doua hartii 30 de ani !Hai ca ai reusit sa ma enervezi!Vedeti numai interesele voastre de mari vechimisti !Pentru ca vreti sa platiti polite unor alti papagali care au intrat in armata pe usa din dos si au vechime de rahat ,vii si demolezi mii de oameni care au lucrat in conditii vai mama lor ,iar unii chiar au fost nevoiti sa plece din armata ca n au avut alternativa!Hai ,ura sila gara!

Cezar spunea...

MaKiSS..are 4000.si..allalt pe care l.ai pomenit are 17.000 !
Pe astia îi plîngi??
Asa efecte grave a avut praful de turba?

Cezar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Sa speram ca domnul VASILE DÎNCU..nu se lasa îmbrobodit de acesti..nehaliti fara rusine
Este indicat sa.i transmiteti semnale..cu fum negru
CorneliunSSon îi ocupat sa.i scrie presedintelui SUA..si celor din galaxia Andromeda🤣🤣

Trofin spunea...

Dacă acele 4 elemente se vrea a fi definitorii , atunci putem vorbi de modul de calcul stipulat în mult hulita Lege 164 din 2001 . Nu v-ați referit la ce se întâmplă cu aportul condițiilor de muncă și despre aportul contribuțiilor la fondul pentru pensia suplimentară / contribuția la buget. Referitor la indexări , cred că nu trebuie să fie eliminate fiindcă nu se știe ce se poate întâmpla cu actualizările.

Huhu Rezea spunea...

Trofin
Dacă se reglementează că actualizarea se realizeaază din oficiu ori de câte ori creste valoarea salariului minim pe economie, ce rost mai are indexarea, câtă vreme valoarea salariului minim se cunoaște de la începutul anului.

Nu vezi câtă bătaie de cap le-a dat contabililor din sistem regularizarea cu actualizarea?

Ionel spunea...

Trofin - Indexarile stau in pixurile premierului. Vezi ce a facut catu anul trecut cand a sarit peste indexare......recalcularile stau in majorarea salariului minim pe economie, care este ceva ce priveste intreaga societate.

Cezar spunea...

@/Viurel majore de la CI
Daca faci pe prostul risti sa ramîi asa !

reddog spunea...

Sa nu se uite de ajutoare.
Trebuie platite retroactiv pentru cei care nu au beneficiat.
Altfel principiul pensii egale pentru functii si grade egale indiferent de anul iesirii la pensie nu are fundament.

M spunea...

Culmea prostiei:

Să insiști cu o lege când structura veniturilor s-au schimbat!

Încep să cred că ăștia bătrâni nu înțeleg cum e cu legea salarizării. Ei nu au prins sporuri deci nu acceptă că alții au!

E ca și cum ai explica unui boșiman ce e ăla televizor!

Cred că am să pun punct! Mă axez pe a discredita pe toate site-urile ideea năstrușnică a acestui "proiect". E mai util decât să îmi pierd timpul să explic la un zid!

Huhu Rezea spunea...

Semne proaste!
Remarcasem că domnul Dogaru își pusese semnătura pe același document, impreună cu ceilalți sefi ai marilor asociații de rzerviști, deși lipsește semnătura celui de la ANCMRR din MAI.
Astăzi domnul Dogaru scoate la înaintare de la naftalină, pentru a fi opus PLx 199/2020, tocmai proiectul care a constituit baza Plx 221/2020, proiect ridiculizat pentru că din prostia inițiatorilor, SCMD si LPADM, care încă nu deosebeau baza de calcul de procentul de calcul al cuantumului pensiei militare, cereau să se legifereze ca baza de calcul să fie 80% din veniturile brute iar procentul de pensie să fie 80% din baza de calcul.
Cu alte cuvinte , din prostie, cereau ca pensia militară să aibă un cuantum de 64% din veniturile brute.
Nimic nu se prinde de oamenii ăștia! Sunt incorigibili.
Astăzi domnul Dogaru defilează pe site cu același proiect!î
��

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare, daca erai pilot si aveai 4000 lei ca femeia de serviciu, erai fericit? Cap ai, dar foloseste-l taică! 4000 ca s-au indexat, dar o avea sub 4000 lei. E corect? Si inca la gradul sau de Comandor, cand sunt si Plutonieri Adjutanti cu peste 10.000 lei! Foloseste-ti judecata! Continuam sa ne mistocarim intre noi, sa ne acuzam sa aiba gusterii ce sa puna saua pe pensiile noastre de rahat, in loc sa-i tocam pe ei ca pe varza! Mai acuza unul pe cei cu vechime de parca cineva e vinovat ca nu are vechime: Unii ca au avut accidente, altii ca i-au fortat la pensionare in bataie de joc de i-au nenorocit, si toti doream vechime, dar asta ne-a fost soarta potrivnica impotriva vointei noastre si vad ca solidaritatea noastra este sabotata de voci dusmanoase, de parca n-am fi toti pentru unul si unul pentru toti, adica camarazi! Pacat ca ne dam in stamba pe lucruri foarte serioase si care ne afecteaza, caci sunt ochi si urechi care ne urmaresc macinarea coeziunii din interior sa ne atace si mai rau la pensii, stiind ca suntem dezordonati, imprastiati si cu venin unul pe altul! Au reusit dezbinarea cu cativa intrigosi si egoisti de doua parale... Pacat, pacat, pacat!

Huhu Rezea spunea...

Rambo
Spune-le amicilor tăi de la Sindicat să șteargă naiba rușinea aia de proiect cu care s-au făcut de râs acum doi ani si a fost respins în Camera Deputaților. Parcă il periaseți de nărozii, dar uite că il scoateți din nou ca să mai compromiteți o dată reluarea ACTUALIZARII pensiilor militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ministrul Dancu trebuie sa-i dea afara si sa faca ceea ce stie domnia sa sa faca in urma constatarilor si cercetarilor, caci Generalii acum se duc cu jalbe si plocoane sa-l deruteze! Sa nu mai aud de acesti Generali fara simtul logicii si al masurii! Lasa ca nici eu nu voi sta cu mainile in san, si acum cand @Onorabilul a vazut ce-mi poate capul din ceea ce i-am trimis, voi incepe atacul la grofi si gusteroi sa le temperez elanul, ca LE AJUNGE GHIFTUIALA DE PANA ACUM, CAND AU FRANAT INVALIZII, PENSIILE MICI SI PENSIILE MEDII CA SA-SI FACA EI BURTILE MARI, NICIODATA NELUAND ATITUDINE SI PENTRU CEI IN MARI LIPSURI SI NEVOI, BA INCA EI PROPUNAND CA CEI CU VECHIMI MICI, INVALIZII SI CEI SILITI SA PLECE DIN ARMATA CU OCAZIA NATO, SA FIE EXECUTATI CU ALTE TAXARI DE PUNCTE SA RAMANA IN CONTINUARE CU PENSIILE MICI, SI SA NU MA FACA CA O SA FAC MARE PANARAMA SA LI SE SCADA PENSIILE CU CUANTUMUL AVANTAJOS RETEZAT! CU MINE VOR AVEA UN MARE RAZBOI, DE ACUM INCOLO, PE ACESTA SITUATIE DRAMATICA IN CARE EI NE-AU BAGAT SI VOR SA NE TINA!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😍
Ce "M.AM MAI RÎS"
CE HABARNISTI...

Cezar spunea...

Conform refrenului frumoasei Saaaabrina
- ULA -ULA - ULAAAA....

Cezar spunea...

Am vechime pura 26 de ani..nu 15 ca tine.....

Cezar spunea...

Ca maKiSS...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sa ma scuzati, dar nu v-a picat fisa: Ce face Dogaru este la comanda Generalilor de paie, deci deliberat ca sa se mai amane cativa ani dreptatea, deci e facuta cu intentie criminala, ca prosti nu sunt, si daca o fi prostie atunci sa zboare toti si sa-si vada de treburile lor, ca SUNT SPECIALIZATI NUMAI IN SABOTAT PENSIILE MILITARE, SA NE AMANE DREPTATEA PANA CAND CRAPAM CU TOTII! Dar lor le convine ca merg inainte cu pensii nesimtite, noi cu ele saracite! Asta trebuie sa stie Dl ministru Dancu! Dar o sa am grija sa-i trimit si aceasta informare de taraganare criminala!

Ein Stein spunea...

Indemnizatia de conducere, aka solda de comanda, nu are ce sa caute in calculul pensiei. Daca ai avut o functie care presupunea conducerea/comanda, atunci aia ai facut, conform fisei postului, nu trebuie sa primesti o astfel de indemnizatie pentru ca ti-ai facut treaba, pentru care ai fost platit. Singura situatie, in care indemnizatia de conducere are o logica, este atunci cand un salariat este incadrat pe o functie care nu presupune conducerea insa duce prin cumul o functie care o presupune si trebuie sa primeasca un bonus pentru ca o face, in plus peste atributiunile de baza. De ce sa primesti un spor pentru ca-ti faci treaba? Nu vad de ce sa nu se introduca si sporul de stampila alaturi de sporul pentru comanda, ce e rau in asta?
Calculul pensiei militare doar din grad, functie, vechime, ATAT! Terminati cu tot felul de jonglerii. Solda de comanda, din punctul meu de vedere e o mizerie, ai primit-o pentru ca ai comadat ceva, pe o perioada definita de timp. Acum ce mai comanzi ca acel spor sa faca parte din pensie, forever, cand nici in activitate nu ai primit-o dintotdeauna. Calculul pe contributivitate, asta e tratamentul pentru lacomie, aia care ne-a adus in situatia de acum.

Viorel spunea...

Don Cezare. Eu nici nu o fac pe prostul, nici nu sunt, explic unui ….. cum e cu Legea 223/2015 care pe lângă faptul că nu știe, nici nu vrea să învețe.

Huhu Rezea spunea...

Tigrosule, păi nu citiși documentul de astăzi publicat de Dogaru care nu este altceva decâi proiectul lui Gropan, prluat de niste habarnisti parlamentari, proiect care a trecut tacit de Senat. Unde vezi corecturile?
Cumva vrea să spuna ca Domnul Cazanciuc a elaborat proiectul?

Ionel spunea...

Ramb0 2021- Un plutomier cu 37 de ani vechime poate sa aiba o pensie mai mare decat un colonel cu 11 ani vechime. Primul are OMM - 20 % colonelul nu are nimic. Plutonierul are gradatia 7 de vechime in armata, colonelul are gradatie 3 .....trebuie sa ai studii juridice sau ceva cunostine financiare ca sa realizezi asa ceva. Sa joci in filme cu rambo nu iti trebuie multa carte...

mosmartin16 spunea...

Huhu, nu știu cati dintre cei care citesc ce ai spus în topic o și înțeleg ! În esență...situația ar trebui să fie așa ( rezultă și din topicul de ieri ) : 1. Actualizarea celor 4 elemente salariale ( SF, SG, G, SC) ! Dacă s-ar actualiza și celelalte elemente, cunoscute generic drept "sporuri"...ar rezulta un necesar bugetar suplimentar pentru pensiile militare ce s-ar numi "Gargantua"...iar totul s-ar reduce la...vorbe...vorbe...vorbe ! 2.Eliminarea cuantumului avantajos în urma celor rezultate din aplicarea propunerilor din topicul de ieri ...e o necesitate ...dacă se dorește "intrarea în matca firească" ! 3. E evident faptul că - așa cum o susții și tu - e musai...făr' de indexare ( art.59 ) ! Argumentele sunt mai mult decat clare ! 4. Normal ar fi ca pensiile militare să fie recalculate numai prin prisma vechimii in serviciu ( ca militar, cu constrangerile care sunt evidențiate în Legea 80, 223 și 153 ),iar perioadele de timp - anterioare, intermediare ori posterioare acestei vechimi - să fie valorificate exclusiv în sistemul public de pensii ! Cat privește abrogarea art.60 din 223, în comunicat trebuia precizat - așa cum e în topicul de ieri - adică : abrogare din perspectiva atat a OUG 59 cat și a 114 ! Seară cu bine !!

Calinmihaib12 spunea...

Rambo:
CEZAR îți scrie că are 26 de ani vechime efectivă = pură,..și nu îl crezi..?
Cât privește"prostia"
.."ea" e o"trăsătură" ..greu "de măsurat", a..cam a TUTUROR.., inclusiv a celor care se cred.."dăștepți".!

Arfy spunea...

Din unsprezece președinți, unul singur n-a fost "lovit" de OUG 130 și 132/2021. S-au trezit pentru buzunarul propriu! Au cam pierdut între 500-1000 de lei unii! Recuperează din retribuțiile de președinți! Auzi: "...situația incertă, criza epideomologică, energetică și de securitate! Afectează ce? Starea de stres a pensionarilor și militarilor activi! Te pufnește râsul când vezi ce baliverne au tras la justificare! Trebuia să-l pună și pe caba-linul agramat să contrasemneze! Drepturile militarilor vor fi respectate atunci când la vârf vor urca militari de carieră nu "fentoși" sprijinit politic! Ceva palid a fost Gl. Popescu Mihail, dar și ăsta a picat în politică!(era să spun, rahăçiucă).

Cezar spunea...

Corect CFI...ASTA.I MISCAREA JEGURILOR...AMÎNARE.....AMÎNAREEEE...CA EI MERG PE PENSIA NESIMTITA ..!!

Viorel spunea...

Domnule rambo2021. Chestia cu „pliscul mic” este valabilă pentru dumneavoastră care împreună cu alți 5 sau 6 comandori și colonei ați înființat un partid în care s-au înscris în jur de 150 de pensionari. Trebuia să-l consultați pe Ioan STOICA fondatorul Companiei Caritas cum a procedat de a atras milioane de deponenți din toată țara, poate așa ați fi adunat și dv. câteva sute de mii și acum erați mare gușter în Parlamentul României, poate chiar prim ministru. Ați ratat șansa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, sunt toti la balamuc, pe motiv de senilitate! MIMĂ SI MORFINĂ!

Paul Puiu spunea...

Plx 199/2020 este un proiect esuat din fasa!!!!! PSD si PNL nu au dorit niciodata sa aprobe actualizarea pensiilor militare pentru ca stiu toti ca nimeni nu poate ramane inghetat cu pensia neta timp de 10-12 ani la nivelul stabilit la trecerea in rezerva!!!Astfel de minciuni sunt usor de combatut de politruci si proiectele rezervistilor prada usoara!!!!!!!

raul spunea...

Va faceti ca nu pricepeti!Un prost de pilot ,cu toata functia lui ,daca are 20 de ani vechime va avea pensie ca un subofiter cu 35!Sunteti de coma!
Iar de ar fi cu PLX lui peste ,in etapa I ,care poate dura ani ,dupa vechimea in serviciu de 20 ia pensie minima mielu.dar dupa recalculare in etapa II poate avea pensie dubla !Cu ce e el vinovat ca voi sustineti aberatii?Calculati mai domni ...calculatoristi!

Huhu Rezea spunea...

Rambo
Ce să discut cu niste diversionisti care baga un proiect în Parlament ca pensiile si fie calculate cu 64% din venitul brut?
Tu esti de-a dreptul tîmpit dacă aduci ca argument ca fostul ministru Cazanciuc a semnat proiectul vostru.
Păi...a semnat in calitate de presedinte interimar al Senatului un proiect adoptat tacit, prin trecerea termenului prevăzut de Constituție.
Ar trebi să reacționeze la dezinformarea voastră!

Leo spunea...

Deja gazeta e un fel de dealer de MORFINĂ.
Sectele sunt ocupate cu MIMA și care potențează MORFINA.

ifrim spunea...

Când spuneți HOP că nu puteți fi manipulați abia atunci sunteți pe mâna specialiștilor!

Leon spunea...

Huhule, Dogaru ori este prea "istet" si nu-l intelegem noi, ori este un maestru al manipulării...!

mosmartin16 spunea...

Raul...ai priceput ,,de prin parti,, cum e aia cu vechimea in serviciu ! Cat despre M...nimic nou...e tot in confuzie totala !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Ha, ha, ha!... Nu ma las injectat si o sa vada ei asta!

mosmartin16 spunea...

Raul, ești "de prin părți" cu vechimea în serviciu ! "Cetește" omule ...apoi aruncă cu vorbe ! Cat despre M...nimic nou...el e tot "între șine" ! Poate ...ambii...mai recitiți topicul de ieri...ș-o să înțelegeți...măcar puțin acolo !!

Viorel spunea...

Domnule rambo2021. Vă explică Viurel majurul de la CI cum este cu analiza și vă dau un singur exemplu din prostia postată de domnul Col. și gândită de „cel mai bun jurist din Parlament” (fără nume și prenume deocamdată pentru că nu are cotizația plătită la zi).
1. Articolul 28 din lege: DECI, ATENȚIE DOMNULE RAMBO CE SPUNE LEGEA:
Articolul 28(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c), în care nu se includ:
2. Articolul 28 din lege cum îl vrea Col. DOGARU și „CEL MAI BUN JURIST DINTRE PĂMÂNTENI”:
La art. 28 alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este stabilită ca 80% din veniturile brute, impozabile, în 6 luni consecutive, din perioada cea mai favorabilă din întreaga activitate, în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c).
3. Domnule RAMBO. Domnul Col. și domnul jurist le au cu aritmetica ? Deci, Legea îmi dă 100% din soldele lunare aferente celor 6 luni, iar COLEGII DV. ÎMI DAU 85%. ÎN NUMELE CUI ȘI CU CE DREPT ÎMI FURĂ DIN PENSIE ? CINE LE DĂ DREPTUL CELOR 11 LIGI, ASOCIAȚII, SINDICAT SĂ NEGOCIEZE ÎN NUMELE MEU ȘI A ALTOR PENSIONARI, PENSIILE ACESTORA. CELE 52 DE ADUNĂTURI AU PROBABIL ÎN JUR DE (cu indulgență) 5.000 de pensionari. Ceilalți sunt de acord cu prostiile scrise pe blog. Doar întreb pentru că pensia este dreptul meu și numai al meu fără a plăti cotizația la zi și fără a solicita să fiu reprezentat de cineva (mă refer la toți) care timp de 6 ani nu au realizat nimic, nici un proiect legat de pensii.


Viorel spunea...

Scuze. M-am enervat pe viață și am greșit: „ÎMI DAU 80%”.

monteoru spunea...

Ciocul mare traita goala.Dragi subofiteri ma uit si nu-mi vine sa cred cati subofiteri semneaza drept sefi de asociatii.Dece nu sunteti alesi in structurile de conducere?Dati-va singuri raspunsul.Dece v-ati limitat la studii militare cu doua clase mai mult ca trenul sa invartiti si voi doua hartii?

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Păi... nu ai înțeles totul.
Conform modificărilor propuse la art. 29, îți mai ia 80% din baza de calcul deja redusă redusă cu 80%, astfel că rămâi cu o pensie de numai 64% din venitul brut.

raul spunea...

Bai frate ,da' o tii si tu si altii ca gaia matsu cu vechimea de serviciu!Ti am mai spus o si o repet !Nu poti sa te pui tu ,frecator de hartii 30 de ani ,cu 20 de ani de SLP in Ap AAT,cu un pilot rachetist,radiolocatorist!Voi pifanii astia care ati ,zica -se ,comandat armata chiar nu intelegeti????Cum sa tai drepturile unui om care in 20 a muncit mai mult ca tine in 30???Repet ,si civilii tin cont de asta!Citeste L263 ,127 sa vezi ca balerinii ies la 45,minerii la 50 ,etc etc cu recunoasterea vechimii grupelor si calculul aferent!Sa va spun cum sunteti...?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Halal gandire de ramolit! Comentariile sunt de prisos...

anonim spunea...

Calinmihaib
Cezar are vechime 26 ani IN SERVICIU(vechimea efectiva este/poate fi mai mare dar doar el stie.Eu nu intreb ca-i treaba omului "pe unde si cum a dat cu sapa"
Nu mai confundati vechimea in serviciu cu vechimea efectiva.Am observat ca intotdeauna le cam ametiti aceste 3 vechimi definite simplu(in serviciu/efectiva/cumulata)...ce dreak!!

raul spunea...

Ps Corect ar fi fost ,vechimea in serviciu cumulata cu vechimea datorata grupelor de munca,nu simpla vechime in serviciu cum e ea definita in lege!O lege proasta pe care voi vreti s o faceti si mai proasta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, ,,Specialisti'' care confunda indexarea cu actualizarea, si carora @Onorabilul le scoate carentele la iveala, facandu-i de tot rasul! Ori sunt prosti cu doctorate copy paste, ori maniPULEaza cu intentie criminala, vorbesc de gusteroii beneficiari de pensii nesimtite, sau clocarii gulerati, cu humerusii hei-rupisti in avantajul lor!

Huhu Rezea spunea...

raul
Măi... neterminatule, nu mai jigni tu camarazii care au servit patria până la limita de vărstă legală!
Ia spune-ne, cum ai ieșit la pensie: clasat medical sau la limită redusă de vârstă?
După deciziile de pensii militare din ultimii 5-6 ani ai zice că avem armată, poliție și servicii alcătuite din foarte mulți inapți sau apți limitat.

anonim spunea...

Cezar
CFI are 7 in serviciu NU 15
@CFI
sunt de acord cu ce ai spus.... sa-i dea afara!!
"Ministrul Dancu trebuie sa-i dea afara si sa faca ceea ce stie domnia sa sa faca"
Ii poate inlocui pe toti cu aaaa....cu tine.
Valabil si pentru Ciuca pentru ca si el trebuie sa-i dea pe toti afara.
Deci ai de unde alege dintre potentialele oferte
PS KWJ-u' n-a zis inca nimic,nimic???

anonim spunea...

Si daca ar fi sa fie
pana intra peleicsu 199 in vigoare ohooo de mult va fi gata deja legea pensiilor.Nu-si mai bate nimeni capul cu peleicsu ca si daca ar intra in vigoare ar fi valabil nu mai mult de max 5-6 luni....dupa care guleratii vor trebui sa se apuce iar de lucru cu noua lege.Si lor numai de munca nu le arde:))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De mult spun eu ca Generalii lucreaza manipulator la amanarea masurilor de dreptate ca sa nu fie afectati cu nimic! Acum, dar si de prima data, buba neagra, cancerul si vinovatii pentru nedreptati si amanari sunt doar acesti crocodili cu gradele de aur, 90% dintre ei nemeritand aceste grade! Trebuie sa stie de asta si NATO si Europa! Ehei, cati Generali sunt penali si cu doctoratele copy paste, n-am par pe cap, si mai vor si saci de bani! Dar va veni si ziua aia a judecatii sa dea socoteala fiecare dupa fapte! Au savarsit genocid prin atitudinea lor si au pe constiinta oameni care au murit din cauza nedreptatilor ce au rezultat din manipularile lor la pensii!

anonim spunea...

Sunt doar interesati,nu sunt incorigibili
rambou 2021 este comandor si nu prea.A fost avansat la gradul de comandor cand era deja in rezerva de ani de zile.A iesit la pensie cu gradul de lt-cdor.Acum daogaru l-a transformat in trompeta scmd-ului ca sa-si plateasca datoria
Diferenta e doar pe livret.
Sa-i multumeasca lui daogaru(daca ar avea pentru ce) ale carui interese le imprastie acum "pe toti peretii"

raul spunea...

Huhule ,vorbesti prostii!Nu sunt neterminat ,una la mana !Am 26 de ani ,dar am si ceva IQ in plus!Am vecini piloti cu 20 ,21 de ani !De ce flocii lui mamaia aia sa ia pensie mai mica decat un subofiter cu 35 de ani????Ca vreti voi sa nu i considerati conditiile de munca????Tu habar n ai ca in armata ,pe vrea lui nea Nicu ,eu in DL ,capitan ,aveam solda mai mare decat un colonel ce freca sula intr un comandament de armata ,pt ca atunci se respecta munca adevarara nu ca acum ,dupa rahatul ala de revolutie ,toti contopistii si frecatorii de tsipar au facut si fac lwgile astea de rahat!
Si apoi mai iesiti naibii in lume si aflati ca o educatoare are acum pensie 2500,un miner care a muncit 20 de ani ,in conditii speciale are 4-5 000,un siderurgist are 4000 ,iar eu ,dupa 26 de ani de speciale am 3 000!De ce ?Ca ala e pe ,,contributivitate"?Ce vina am eu ca statul e imputit?Si voi sustineti aberatiile lui si va freaca grija de buget!Sunteti r8dicoli sa nu spun mai mult!

anonim spunea...

mos martine
ulterioare bre! ulterioare!....nu posterioare 😃 (nu ca nu ne-ar place)

raul spunea...

Mosule ,nu i vorba de topicul tau ci ce scrie in lege ca reprezinta ,,vechimea in serviciu"!Eu am citit !Reciteste maria ta !Restul ,iti apreciez puterea de munca ,dar,doar atat si pt ca tor suntem in capitalism ,plys valoarea tinde catre zero!

M spunea...

@Huhu

Plecarea prin clasare medicală are două cauze:
1. Condițiile bune oferite,
2. Lipsa unei atractivități a carierei.

Dacă pentru un an în plus lucrat (peste vârsta de pensionare) primești 1% numai un idiot ar rămâne, mai ales când vede că pensiile civile se indexează dintr-un foc cu 10% sau 15%!!!!
Adică lu' ăla civilu' îi dai din prima cât ar lua militarul dacă ar muncii încă 15 ani peste vârsta de pensionare!

E o panaramă la Dcnews pe nume Murgoci care vitupera azi cum că vechimea minimă este de 15 ani și că militarii și polițiștii pot reduce vârsta de pensionare cu până la 13 ani. Ce nenorociți!
Păi cum fă? Nu așa e și la civili?

Deci, ce vreau să spun: nu fiți deranjat! E părerea domnului raul! Vă simțiți jignit? De ce? A făcut ceva ilegal? Ăla căruia îi spune cineva că 60% din salariul lui e nesimțit că e luat din sporuri să nu fie jignit? Ce? A făcut legea el?
Suntem foarte sensibili când ne identificăm cu cel atacat! Vorbeam de empatie mai ieri....

raul spunea...

Pss Huhule,cred ca eu am fost destul de fin pana acum!Ti asa spune mai multe dae respect faptul ca esti din Rm Valcea ,de unde e si locuieste cel mai bun coleg al meu din LM!Sanatate iti doresc!

M spunea...

Ați zis că îmi dați exemple privind marea realizare a proiectului! V-am dat datele! Aștept să îmi demonstrați că sunteți deștept!

Adică dumneata te caci pe jumate din venitul meu, faci un calcul din care îmi iese o pensie mai mică decât cea contributivă și eu să aplaud măreția gândirii?

Ai deschis cutia Pandorei! Fiecare o să zică: păi eu nu am vechime!!! De ce să intre la pensie dacă eu nu am?
Altul o să zică: eu nu am IC!!!! IC e chiar o nesimțire!!! Să nu intre la pensie!!!

Ăsta e rezultatul "gândirii"! Porcăria asta de internet pentru oricăruia să posteze orice!

Să fii sănătos cu proiectul dumitale de tot râsul făcut pentru o minoritate agresivă și inflexibilă!

M spunea...

Te-ai ramolit de tot! Și mai postat o dată mai sus același lucru!
Ești numai bun să faci proiecte de legi!!!!
Bilomag forte!!!!

M spunea...

@Ein Stein

Și gradul de ce ar fi? Nu numai că în balanță atârnă foarte ușor dar el nu se dă legat de vechime și funcție? Păi amândoi parametrii sunt deja incluși!
O prostie!

reddog spunea...

Practic, asadar si prin urmare impotriva vointei noastre dam mereu de dracu'.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. I-am prezentat domnului rambo2021 (cum am specificat și în comentariu) doar un singur exemplu, adică modificările solicitate la art. 28. Nu am mai continuat cu art. 29, etc., pentru că am vrut să văd din replică dacă l-a înțeles cel puțin pe 28. Dacă l-a înțeles, atunci citind Proiectul de lege postat pe blogul SCMD, cred și sper că va înțelege întregul conținut al proiectului cu bune și cu rele și-l va atenționa pe domnul Col. Dogaru pentru a fi retușat conform așteptărilor noastre. Asta dacă îi va băga cineva în seamă. După cum ați observant din cele postate pe blogul SCMD, autorul Proiectului lucrează sub acoperire / învăluire pentru a-i lua pe guvernanți / parlamentari prin surprindere.

Huhu Rezea spunea...

Da, este legal să iei pensie anticipată parțială cu clasare medicală, dar poate fi legal si să-ți recalculeze pensia si să nu-ți acorde cuantumul mai avantajos.
Fiecare își evaluează riscul.

anonim spunea...

Ca sa concluzionam "umpic" din preluare
........................
PRELUARE.
Să recapitulăm:
un pensionar (civil) are la începutul lui 2020 o pensie de 3000 lei brut, un rezervist la fel 3000 lei brut...OK!.. În septembrie 2020 civilul primește 14 procente și ajunge la 3.420 lei brut, rezervistul merge pe burtă că e apa mică și primește tot 3000 lei brut! În Ianuarie 2021 civilul și rezervistul nu mai primesc nimic (civilul mai avea de primit pană la 40 procente conform legii iar rezervistul 3,8 procente (ciucă al nostru ne dă măciuca) CORECT?!!... trece anul...plandemia!... Vine Ianuarie 2022... civilul primește 10 procente și ajunge la 3762 lei brut iar rezervistul 2,6 procente și ajunge la 3078 lei brut!... o diferență în favoarea civilului de 684 lei la brut!..OK!!!
Azi anunță guvernul o mărire de 7 procente din septembrie pentru civili deci civilul ajunge la o pensie de 4025 lei brut!... rezervistul ia doar 3078!... o diferență de 947 lei !... asta în 2 ani!
ciucă!!!!!!!!!...FMM!... AI CURAJ SĂ MĂ CHEMI LA RĂZBOI?

mosmartin16 spunea...

Pentru Raul ! Ce se laudă cu IQ-ul lui...dar care...se pare că-i dă mari rateuri ! Vezi că te faci de ras ! Bai nene...tu pricepi diferența intre vechimea în serviciu și cea cumulată ?? Fie că vorbim de vechime în serviciu ( ca militar, art.3 lit.e) din Legea 223 ), fie de vechime în muncă ( pentru viața civilă )...ambele reprezintă vechimi efective ! "Belește ochii" in art.3 lit.f) si g) ! Vechimea cumulată înseamnă în plus sporurile pentru condiții / grupe de muncă, de le ai ori poate că nu ! "Belește ochii" iar și o să pricepi..."dășteptule" cu IQ..."nepămantean" ! Măcar încearcă să nu mai arunci cu vorbe...pană nu "cetești" ori pricepi !! Fii sănătos și...de cu cei 7 ani de la ai tăi părinți !

mosmartin16 spunea...

M, eu aș spune despre tine că ești analfabet funcțional ! Și...nu mă aștept, bineînțeles, să pricepi ce e aia ! Păcat că ai astă "calitate"...la cei vreo 50 de anișori ! "Bagă capul în nisip" ! Ha,ha,ha ! Fii sănătos și...să-ți dea Dumnezeu minte !!

reddog spunea...

Asta plecand de la premisa ca pensiile militare si civile sunt egale.
Media pensiilor militare este de aprox 3 ori mai mare decat cea a pensiilor civile.
In democratie e cu voturile cred ca stiti.
Aia cu pensia medie de 1600 sunt majoritari. Stiti ce zic.

La razboi pot merge cei care au primit ajutoare.
Au luat pensie vreo 20 de ani si unii par foarte vioi. 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, coane, @Leone, Polcovnicul Doagă Rablagită a maniPULAt si inca o mai face cu ardoare! De ce? Pentru ca in luptele sale ,,pentru noi,'' la sanki balamaua, si-a obtinut pentru sine si altii plata doctoratelor copy paste cu bani căcălău, contra promisiunii sa nu deranjeze cu cererile sindicaliste ale fraierestenilor pe gunoaiele politice, el avand deja o pensie despre care a zis la tv ca este foarte multumit si nu se plange de asta pentru bunastarea lui, deci de ce ar lupta el pentru mine, pentru altii sau dumneata in acest caz? El are doua obiective clare: Protejarea pensiilor cufuriților cu vipusti duble, ba chiar gomflarea lor in continuare, dar si tinerea noastra pe loc cu amageli, taraganari de oug-uri si legi care ne-ar putea avantaja, procese la fente din burice si sabotaje cu perdea sa nu-si piarda cotizantii, caci asta e misiunea lui de sluga si lacheu, primita de la stapanii cu vipusti double hors si lingaii din Șparlament... Imi vine sa vărs, nu alta, la ce se intampla cu mafia asta a parazitilor intestinali!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Don Corleone, efectiv 10 ani, 8 luni si 6 zile, cu un total de peste 18 ani! Pai, se poate atata scadere? Si cine o sa-mi plateasca diferenta? Iar Dancu le stie pe toate, si-a adus specialistii lui si n-are nevoie de satane prin preajma sa-l baraie si saboteze! Daca ai cifrele in fata, situatia centralizata la pensii si ai constatat cum au cresut artificial pensiile mari furand din cele mici, poti face pensii majorate si cu contabila CAP-ului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Don Corleone, e bine ca ai ajuns la vorba mea si imi dai dreptate! Felicitari ca esti de partea cui trebuie! Asa mai venim si noi de acasa!

Calinmihaib12 spunea...

Don CORLEONE:
..cred că mă confunzi ..!(..?)
CEZAR NU a precizat ce fel de vechime are..!? ;..a scris:.. vechime "pură"(!)= ceea ce presupun că e ..fără GRUPE de MUNCĂ ..!]
1.VECHIMEA EFECTIVĂ în esență e vechimea CUMULATĂ (stagiile de cotizare) rezultată din nr.de ani: civili și militari,(+ anii de școli militare /facultăți militare =stagii asimilate), FĂRĂ GRUPE de MUNCĂ;
2.VECHIMEA CUMULATĂ:e vechimea "completă"= EFECTIVĂ + GRUPE de MUNCĂ..!
3.VECHIMEA de SERVICI U=e cea realizată în CALITATE de MILITAR: elev/student,cadru militar și alte situații..(din art.3,lit.e,pct.1-6..!), + GRUPE DE MUNCĂ..!( exclus liceul militar..!).

Leon spunea...

La intalnirea de ieri or fi discutat si despre Pl x nr.199/2020 ?:
https://www.g4media.ro/armata-vrea-modificarea-unor-legi-esentiale-din-domeniul-securitatii-pentru-intarirea-capacitatii-de-lupta-ministerul-apararii-vrea-modificari-si-la-rezervele-de-stat.html

Leo spunea...

Aici este marea problemă.
Dîncu se bazează pe aceeași clocari jiganu ,red , ciripaipu , scârbu , dr.luK croitoreasa . De fapt ne-a spus că "învață în această perioada timp de 2 ani".
Deci este la grupa mică , iar în sept. va fi la grupa mijlocie exact când trebuie născută legea nouă de pensii militare.
Deci , marea problema asta e , că aceeaşi clocari care au conceput oug 59 şi 84 , acum vor elabora noua lege. Iar dottore este tăticuţul lor coordonator.

Leon spunea...

Rasunsul corect in privinta Raportului intre Pensia Medie, Militari/Civili:
-in Dec.2017= 3,73. (4000 lei/1071 lei)
-in Dec.2022= 2,45. (4350 lei/1771 lei)
Dupa urmatoarea majorare, acest Raport va fi aprox. 2,....!!

M spunea...

@mosmartin16

Aș răspunde dar cred că deja ai uitat! 😁

Ești incapabil de a răspunde la niște întrebări simple! Te-am întrebat de 6 ori, tehnic, fără miștouri să detaliezi ce ai avut în cap!

Ai răspuns doar cu jigniri, arogant, suficient, obtuz! Și răbdarea mea are limite!

Leo spunea...

E ca şi cum ai întreba dacă croitoreasa mai e fertilă.............

M spunea...

@Leon

Ehhhh.... sunt multe de spus la aceste medii!!!! Multe elemente OBIECTIVE fac media pensiilor militare să fie mai mare decât cea a pensiilor civile (sau care ar determina o diferență semnificativă și dacă ar fi calculate strict contributiv).
1. În SNAOPSN raportul bărbați/femei pensionari este diferit. Dacă media pensiilor (contributive) la bărbați e de 2.093 lei și la femei 1.567 lei putem spune că asta influențează și media mai mare a pensiilor militare!!!!

2. În SNAOPSN raportul condiții speciale/deosebite/normale este diferit. Asta ar face ca ORICUM pensiile militare, chiar calculate contributiv, să fie mai mari!

Mai sunt și alți factori sociologici IMPORTANȚI care duc la această diferență!

Când se face un studiu comparativ se iau elemente cu aceleași caracteristici: pe bază de sex, de studii, de perioadă activă, de condiții de muncă etc. Altfel compari mere cu pere!

M spunea...

@Huhu Rezea

OK!!! Dacă și dumneavoastră acceptați că pensia militară să se calculeze cu toate sporurile la cei care le au! Vă evaluați riscul!!!! 😁

Schimbările trebuie să îți permită să te conformezi! Ai acceptat ca unul să iasă anticipat (o mare idioțenie din partea statului - poate cu excepția intrării în NATO când nu prea am avut de ales)? Păi din acel moment trebuie să te îngrijești de el!

Poți să schimbi condițiile dar astea se vor aplica numai celor care vor ieși anticipat la pensie de acum în colo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-am acrit de discutii si oparadiscutii, de intruniri, colocvii, sedinte, agape, dezbateri si ciocofoneli, fara precizarea unui timp limita in care sa se decida clar: Pe 1 Septembrie anul curent, sau 1 Ianuarie 2023 se va aplica punerea in plata a tuturor pensiilor proaspat recalculate, actualizate, majorate, indexate, terciuite, belite, rahatate sau jupuite, dar asa se intind la vorbe fara termene de aplicare si vadit ca eu in acest caz ii acuz de taraganare si amanare voita, de rea credinta criminala si sabotaj perpetuat, si cred ca sunt 99% de acord cu mine ca este l mijloc un sabotaj orgamizat al gusteroilor cu pensiile nesimtite, ca sa nu ma mai leg si de vipustile lor, calcate de accelerat! Asta e realitatea, si cat timp aceste agape cu ceiuri dansante si fufe pe genunchi vor trena, noi vom lua la pensii vula!

Leo spunea...

PS
"Fertilă" în domeniul siluirii pensiilor militare , ca să fim bine înțeleși.....( și nu la ce te-ai gândit tu Leoane , Leoane ....)

monteoru spunea...

Ma repet.Cine este vinovat ca tu acela cu doua clase mai mult ca trenul ai ramas la coada sapei si ca altul a pus burta pe carte ca sa invarta doua hartii?Esti sarlatan.Ai prins slabiciuni ale legii 223/2015 ,te-ai invartit in ultimile 6 luni cu cu Oscar pe oua si damigene ,ai acumulat 25 ani vechime cumulata si fuguta din armata ura si la gara.
Cei ce au fost disponibilizati pana la intrarea in NATO nu fac obiectul afirmatiei.Ar fi bine sa stie asta si ministrul Dincu.

Huhu Rezea spunea...

M
Legea 153 a avut inițial un plafon al sporurilor la 30% din salariul/solda de funcție.
Smecherii au diluat plafonul raportându-l la o anvelopă salarială de 30%. Așa că... se pot lua sporuri de 1a 1 la 99%, după mărimea pilelor, important este să nu se depășească media de 30%.

Leon spunea...

Leo, d-na Mihaela n-a participat la aceasta intalnire, era ocupata cu studierea propriului Dosar de Pensie..!
In curand isi va semna Decizia de pensie militara !
Ia spune-mi cu ce Grad va trece in rezerva ??

Leo spunea...

Generaleasă maioareasă , ca toate vedetele indispensabile .
Dottore ar lua-o şi pe ea pe sinecură ca recunuștință pt. majorarea cu 14% în 2020 a pensiei cristinucii

CEZAR spunea...

Foarte COOOORECT...
Nu credeam ca poti sa fi asa de profund ..IceParu !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, o sa iasa cu carpe de GENERAL, pentru meritul de a fi plagiat doctoratul, de a fi bagat strambe criminale si a-si pune haitasii clocari ca pensiile sa nu fie actualizate sau majorate, pentru ,,meritul'' de a fi cea mai mare criminala de pensii militare, pentru meritul de a fi divortat, pentru meritul de a fi anume numita de Fiola, prietena ei olteanca, de viata si familie, sa distruga pensiile militare din cauza ca cordaciul, pardon, amantul ei Maior a lasat-o cu buza umflata si cu un plod pe cap! Asta e viata amaratei de Pupăza Andropauza! Pensie scurta, ca si mintea ei de praz, ca si poalele de la fusta!

CEZAR spunea...

Marele "m'
Imi esti dator cu o clarificare !
Sau esti un "MINCINOS MORBID"??

SorinDaniel spunea...

Chiar nu va puteti abtine sa nu va mai jigniti? Citesc si alte persoane acest blog.Vesnica,,mancatorie"din armată.In loc sa strângeți rândurile va improscati cu ,, noroi".Sper sa se simta cei vizați si sa lase comentarile pline de jigniri.Domnilor nu sunteti Averescu,Prezan etc....

raul spunea...

N -am chef de polemica cu tine ,nici macar cordiala,iti repet ,citeste tu legea!Vechime in serv iciu ,ca MILITAR,efecti v ,ca MILITAR +CEVA CIVIL ,iar cumulat,MILITAR +CIVIL +GRUPE DE MUNCA!Asa ca efectivul tau scartie!Hai ,pa si succes la joaca prin excel!

Leo spunea...

Iar am râs de ce yice concurenţa despre Amabilul într-un răspuns dat lui napoLEON....
"Ușurel, ușurel!...
Important este si CINE a vorbit MAI INTII acea limba!
Asa ca...NU eu vorbesc aceeasi limba cu marele onorabil maestru, ci cam invers!"

CEZAR spunea...

Cind te apreciaza..injura dusmanul..este de bine !!!

rambo202114 februarie 2022, 17:12
@Capitane criminal,te vad tare putintel la minte,ai un vocabular redus si primitiv, la vreo judecata abstracta nu ai cadere.practic esti un munte de prostie pe care si Himalaia il invidiaza.Cum crucea si altarul ma-ti ai ajuns ofiter mai retardatule? Ai biblioteca acasa, ai citit vreo carte la viata ta?
Fac ceva pe mormintele celor dragi tie si cred ca ar fi mai nimerit sa iesi odata din sistem ca faci degeaba umbra pamantului.Mi-e scarba de cate ori trebuie sa ma confrunt cu tine, imi vine sa vomit, spurcaciune umana!

M spunea...

@Huhu Rezea

Sunt 100% de acord cu slăbiciunile legii 153.

Dar vă rog să fiți consecvent!!! Cei care au ieșit pe actualul context legal nu sunt cu nimic mai nevinovați decât dumneavoastră care ați ieșit pe contextul de la momentul respectiv!!!!! Puteați știi dumneavoastră că o să se facă peste 15-20 de ani o Lege 153????? NU!!!!!

Exact așa și cei ieșiți anticipat!

De aceea în alte țări modificările la legea pensiilor privesc numai pe cei care vor ieși în viitor pe noile prevederi și nu și pe cei în plată!

În ceea ce privește sporurile date după pile eu aș evita să mă pronunț! 😁

În teoria socială se numește "capacitate de adaptare"! Adică dacă legile scrise sau nescrise, cutumele sau obiceiurile, cer un anumit comportament pentru a avea succes, iar aceste cerințe sunt cvasi-generalizate, neadaptat e ăla care nu poate să le îndeplinească iar teoria spune că ar trebui să plece și să își caute ceva mai la nivelul lui!!!!
Clar? 😁

Huhu Rezea spunea...

Vorbim de lucruri diferite!
In ce țara vezi d-ta că o pensie stabilită în urma cu zeci de ani a rămas pironită în acelasi cuantum?
Orice sistem de pensie are un mecanism real de actualizare a pensiilor.

Huhu Rezea spunea...

Tennocratule, tigri2 de Hurziceni, eu zic să cam părăsești conversațiile pe blog, așa cum te-ai jurat în cursul nopții. ADIOOOO!

Șoimul spunea...

Te contrazic, niciun fost militar ajuns ministru nu a fost capabil să impună legi favorabile pentru militarii activi sau rezerviști.
Nu în ultimii 32 de ani.

Calinmihaib12 spunea...

IONEL:
(20:50'/14.02.a.c.)
..cam rarisimă situa ția..ca un COLONEL să aibă 11 ani vechime.!(cred că numai dacă insul.."e luat" din "civilie" și a primit acel "grad",sau eventual= A fost subofiter/MM..și absolvind o facultate ,civilă sau militară, a intrat târziu în CORPUL OFIȚERILOR(.?) Știu o situație cu cea pe care o descrii : în care..la GRAD
și FUNCȚIE, i se"dau"
și GRADAȚILE corespun zătoare gradului= a 7-a..!,..și eventual și SOLDA DE COMANDĂ, după caz..!
..dacă ce scrii: e un caz real, GRADUL ace lui COLONEL cu 11 ani vechime,..e mai mult "onorific"..și mă întreb: DE CE ar mai fi "intrat" în armată ..cu o SOLDĂ mai mică decât a unui plutonie r "experimentat"..?!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ptiu, cat de departe s-a ajuns cu ura asta viscerala! Potoliti-va, oameni buni, ca suntem urmariti de zeci de mii de ochi! Eu am zis ca-i gluma, dar nu-i asa! Pacat, fratlor, pacat... Dar ce dracul om avea de impartit intre noi ca sa ne flagelam reciproc, pana la fragezire?, si unul macar nu cedeaza, s-o faca pe ignorantul ca sa se mai stinga focul! Ce pacat!

M spunea...

@Huhu Rezea

Mecanismul de actualizare este inclus în lege. El nu e respectat, nu că nu există!

Multe țări nu au legat pensia de venitul activilor ci de inflație. Anual se acordă inflația (adică indexarea).

Nu era mai bine cum am spus eu ca actualizarea să se facă nu pe creșterea SF ci pe media creșterii veniturilor pe ramură sau pe economie? (În valoare fixă, nu procentuală)

Dar, nuuuuuuuu!!!!! Au zis unii că e mai bine să ne ciondănim de 5 ani ce să se ia și ce să nu se ia din sporuri!

Contează pe faptul că suntem fraieri și că din când în când mai vine un decrepit cu "proiecte" închistate în gândirea lui comunistă!

Și uite așa noi ne certăm, timpul trece.... Canci actualizare!

Formula unică de calcul este o himeră!!!! Nu ai cum să bagi într-o formulă situații diferite, date de legi diferite de salarizare!
Poți doar dacă o legi de contributivitate. Dar pe măsură ce timpul trece punctajul scade pentru că veniturile din SNAOPSN raportate la venitul mediu au scăzut!


Câte o lege a pensiilor pentru fiecare lege a salarizării (ca în alte țări!) Cum bine spuneți dumneavoastră!!!! 😁

Militar de la 14 ani spunea...

"Intrarea în matca firească" nu este de a elimina cuantumul avantajos. E ca și cum aș pretinde returnarea ajutoarelor la trecerea în rezervă de la cei ce au beneficiat. Bineînțeles, așa ceva nu se va întâmpla.

Huhu Rezea spunea...

Leo
Pe vremea când nen'tu Biluță Maciu se juca prin țărână, pe acest blog era ridiculizat proiectul lui Gropan și Dogaru.
Până și CES-ul a indreptat eroarea de la propunerile văzând art. 28 din lege, dar la sindicat prostia este constantă.

https://www.huhurez.com/2020/02/proiectul-b5862019-de-modificare-l.html

https://www.huhurez.com/2020/02/ces-eliminat-gafa-initiatorilor.html

Cezar spunea...

@/All
Vedeti vreo asemanare cu Cazul Cofariu din incaierarea de la Tg.Mures?
NB
Pentru cei care au uitat sau nu cunosc
Hoardele iredentiste au iesit la lupta in 91..parca !
L.au prins pe ghinionistul de Cofariu in plina zi in plin centru..in mijlocul strazi si l au facut..arsice
Tot mapamondul a vazut imaginile crîncene contrafacute de catre IREDENTA MAGHIARA IN CARE ROMĂNII "CASAPEAU" UN MAGHIAR
AU TREBUIT ANI..REPORTAJE CU COFARIU..ETC CA SA SE POATA DEMONSTRA CA UNGURII MÎNGAIAU CU DUIOSIE UN ROMÅN LAT IN MIJLOCUL STRAZII
VEDETI PE YOUTOBE!

Leo spunea...

NUUUU e nenea al "mău" .
E al lui Leon și Anonimus/Unknown şi încă câţiva.........
Dar Leon este cel mai împăciuitor și constructiv.

Leo spunea...

Da' bine i-ai mai jălbărit în limba lui Shakespeare..........
Să te pomenească când le-o veni returul........

monteoru spunea...

Pentru cei ce nu au parasit din motive obiective sistemul militar fara 25 ani de vechime de militar pe

monteoru spunea...

Pentru cei ce nu au parasit din motive obiective sistemul militar fara 25 ani de vechime de militar pensie civila.Asa zisa vechime cumulata la cosul de gunoi.Vechimea cumulata reprezinta o inginerie de inselare a statului roman.
Mai terminati cu vaicareala ca ati muncit de v-ati spetit.Dupa intrarea in NATO dupa 8 ore ati rupt portile UM lucru ce se intampla si in prezent.

Viorel spunea...

Cornele. Astea sunt comentarii ca de la Ofițer la Ofițer (unii dintre ei pentru că marea majoritate sunt oameni care merită tot respectul). În fond, indiferent în ce unități sau regiuni ale țării ne-am desfășurat activitatea până să ieșim la pensie, am mâncat aceeași pâine sau din aceeași gamelă cum se spune. Respectul ar trebui să fie reciproc indiferent de grad și funcție.

anonim spunea...

Ma tot f*te la cap M-ul ca eu caut scandaluri in MAI si vaaai saracii de ei.
Nu le caut!!Vuieste presa si vin ele peste noi asa brusc incalzite
Se mai spune inca odata ceea ce de fapt stie toata lumea.Inclusiv si mai ales @M si @Iulian Oskar Mares
Scandal uriaș pe salariile de excelență la MAI

https://www.national.ro/news/scandal-urias-pe-salariile-de-excelenta-la-mai-676784.html

Luc 3 spunea...

PACE,PACE,nimeni nu pleacă de aici,decat cu ceea ce a acumulat sufletește! Ura,dușmănia,gelozia,mandria,lacomia,nu fac bine la suflet,deci trebuiesc pe cat se poate,evitate!Impacați-vă oameni buni,sunteți oameni cu școală,rad civilii de noi,și așa nu prea ne halesc!!!

Leo spunea...

Și concurența nu se lasă și contraatacă invocând un răspuns cuiva cu nume englezesc de LEU.
Nu ai zice că-i moș deloc.
Iarăși am râs, concluzionând că nișa domeniului este cam strâmtă pt. doi competitori care-și cam împart și "electoratul" fluid.
Totuşi , să nu uităm că ţinta sunt CLOCARII şi nu gazetele.
CLOCARILOR , vi se strânge lațul în frunte cu al vostru "cărturar dottore" de DJ.

Skoda 4x4 spunea...

Dobitoci de cea mai joasa speta ,daca asa se reprezinta uniforma militara ,va doresc succesuri,eu ma retrag de pe acest blog. Sanatate tuturor.

raul spunea...

Tovule ,e plin Buzaul tau de oameni cu 20 de ani ,aviatori ,piloti,tehnicieni ,oameni de valoare iesiti cu OG 7,s o duci tu bine in NATO!Mai taci!

Ein Stein spunea...

@mili
Nici nu ma asteptam sa pricepi, ai idee daca se poate iesi sau daca s-a iesit la pensie de pe o functie care nu e specifica gradului? In Romania nici acum functiile nu sunt corelate cu gradul, asa cum e normal. In tarile alealalte, normale la cap si neparazitate de smecherasi, savanti si doctori, calculul pensiei se face doar din functie si vechime, la noi nu prea se poate.

raul spunea...

Vad ca mosu nu mai raspunde ,s a retras in chilia lui pt meditatie!Sa i fie cu folos gandurile bune catre Dumnezeu!

Ein Stein spunea...

@raul
Daca tot plange inima-n tine de mila pilotilor, asa la deruta, poti sa-i intrebi daca au indemnizatie de conducere, aka solda de comanda, zic de aia care au plecat de la mansa direct in pensie? Apropos, pe legea in vigoare, e practic imposibil sa iesi la pensie cu 20 de ani vechime, mai usor cu pianul pe scari, nu se stie de unde sare vreo reglementare, intr-o eventuala noua lege a pensiilor, care sa stabileasca ca si pensionarii in plata sa aiba o anumita vechime, obligatorie, impusa celor in activitate. Nu se stie ce poate iesi de aici.

raul spunea...

Premiatule cu Nobel ,se poate iesi!Si daca nici pe piloti nu i pretuiti ,nu am ce sa va spun!Armata de pe vremea lui Pazvante Chioru ,cu infanteristi la baza!Sa fiti iubiti in bula voastra!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dacia 1300, nu se merita! Trebuie sa mergem inainte! S-or impaca ei intr-o zi, cand s-or satura si innăcri de injuraturi! Fac apel la ratiunea tuturor sa fim oameni cu judecata! Asa s-a cam retras si @Iulian, si nu e bine pentru grup! Ne ducem la fund pe mana noastra...

Cezar spunea...

Cfi
Ala avea 17.000
Poti sa justifici? Ce cauta ala pe aici???

Leo spunea...

Flavius, vezi şi pe la Moş Alecu poate -ți alocă un spațiu ...........
Și pe FB

Huhu Rezea spunea...

Domnul Flavius are o pensie militară nereprezentativă în sistem, fiind o pensie de invaliditate cu numai 11-12 ani vechime in serviciu, pensie transformată în pensie pentru limită de vârstă.
Petiția este destul de superficial redactată, cerând doar eliminarea Legii pensiilor militare. Ce punem în loc?

nr. 1 spunea...

Ciudat mod de a pune piciorul in prag. Singurul rezultat ar fi pe moment -totul ramane cum e acum-, cu alte cuvine cei cu pensii mici si medii raman la fel , cei cu pensii de 5 cifre raman si ei la fel. Ghiciti cine castiga !?Pe moment! Pana pe la toamna!

Huhu Rezea spunea...

Etapa 1, cea privind cuantumul minim, poate fi impusă imediat prin OUG. Dacă nu au bani suficienți vor fi nevoiți să introducă și un cuantum maxim.
Recalculările și actualizările pot fi reglementate ulterior printr-o lege de modificare a L 223/2015, lege care să corespundă cerințelor PNRR.

nr. 1 spunea...

D-le Huhu, aveti dreptate, Etapa 1 poate fi pusa rapid in functiune si cred ca pe moment nu va fi nevoie de plafonare. Pentru Etapa 2-actualizare cred ca nu va fi posibila fara plafonare(stabilire cuantum maxim pe grade si functii )!

Huhu Rezea spunea...

Etapa 2 este o recalculare pentru aducerea tuturor pensiilor militare la un algoritm unitar de calcul, cuantum actualizat la data aplicării recalcularii.
Etape 3 este actualizarea, din oficiu, a pensiilor militare ori de câte ori se majorează valoarea soldelor de funcție și de grad.

Cezar spunea...

Monteoru...
Astia te iau de ...prrrost!
Ce mama draku..ei habar nu au ca tu ai facut la..Frunze
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

ifrim spunea...

Ei nu s-au apucat de etapa întâi iar dacă între cele 3 etape există o perioadă de 2-3 ani au scăpat de varșoviști,ici,colo câte-un haighlander!

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

A fost greșeala noastră!

"Trecându-i într-una cu vederea, faci din prost un obraznic."

din Sentințele lui Publilius Syrus.

E foarte trist că unii nu sunt capabili de mai mult! Am ajuns de râsul civililor care văd cum înjură unii pe aici!

Leon spunea...

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/251629

Leon spunea...

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/251628

Leon spunea...

Observ ca NU va intereseaza sa faceti parte din acest Consiliul de mediere al personalului militar în rezervă și în retragere..!!

Leo spunea...

E MIMĂ !

Viorel spunea...

REGULAMENT din 7 februarie 2022de organizare și funcționare al Consiliului de mediere al personalului militar în rezervă și în retragere.
Articolul 1. Consiliul de mediere al personalului militar în rezervă și în retragere, denumit în continuare Consiliul, își desfășoară activitatea ca organ consultativ în scopul asigurării ministrului apărării naționale a consultanței de specialitate în domeniile de interes specifice militarilor în rezervă și în retragere.
Domnule Leon. Ce Consiliu de mediere domnule, ce suntem la divorț și ne trebuie un Consultant în medieri ? Și ce să-i asigure ministrului Ap. ? Consultanță în domeniile de interes (poate ale lor personale) specific militarilor în rezervă și în retragere. Păi 6 (ȘASE) ani de zile ce au făcut acești domni ? Au tăiat frunze la oile și caprele lui Don Cezare pentru că măgarului nu-i plăceau frunzele ci doar iarba. Asta este o tragere de timp ca și tergiversarea procesului de către CPS prin fel de fel de manevre și solicitări de suspendare, amânare, prelungire a termenului de punere în practică a prevederilor din Decizia nr. 4/2020. Credeți că sunt chiar atât de pregătiți în varii domenii ?

Leon spunea...

"2) Consiliul este format din câte un reprezentant al asociațiilor și fundațiilor care au dobândit statutul de UTILITATE PUBLICA și care își desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naționale și un reprezentant desemnat prin acordul celorlalte asociații și fundații care își desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale instituției militare."
Domnul Dancu doreste pdv si al Rezervistilor militari deoarece si-a dat seama ca "Guleratii" il cam pacalesc !
Eu cred ca este un pas inainte, mai ales ca este o munca voluntara si neremunerata !
Imi pare rau ca D-ul G-ral Balaceanu, presedinte AORR, nu poate trimite un Reprezentant in acest Consiliu, deoarece Asociatia nu are statut de utilitate publica !

Dan B. spunea...

Din păcate, consiliul este constituit din Jianu, Roșu, Cipu, Andrițoiu, yesmanii din ONG bugetate de MApN și doar de un singur reprezentant din partea celorlalte structuri asociative. Și cum deciziile se iau prin vot în acest consiliu, majoritatea covârșitoare aparține liderilor DLÎPM și yesmanilor arondați lor.
Așadar, ce motivație aș avea să mă lupt „cu morile de vânt”? Dacă la CCMRR am mai avut o pondere de 50%, acum, când „gulerații” și-au perfecționat metodele de subjugare, ............

Huhu Rezea spunea...

Dacă tot ați adus în discuție Consiliul înființat pentru Dîncu, nu pentru rezerviști, singura constatare este că au schimbat denumirea doar pentru a avea motiv să schimbe componența fostului Consiliu Consultativ.
Este nefericită denumirea pentru că acest organism numai de mediere nu este. Ce mediază și între care părți?
Structurile asociative negociază în numele rezerviștilor cu instituțiile din sistemul de apărare, nu le poți integra intr-un organism de tipul CPUN, cum a făcut în 90 CNFSN cu opoziția din acea vreme.

anonim spunea...

Are dreptate Dan B
CATE UNUL de la fiecare asociatie de "utilitate publica"(vreo 10 cred)+(plus) cei ce constituie"frana"... si DOAR UNUL de la TOATE CELELALTE .
Halal vot!!

Ein Stein spunea...

Consiliul, dupa cu ii e si numele, va fi inca o piedica in rezolvarea problemelor, va trebui consultat, o sa de niste avize, o sa solicite timp pentru studiu, modificari, nebunii, retrimiteri, eheee. Cu alte cuvinte, nu vor sa se lepede de naravuri.