Un produs Blogger.

duminică, februarie 27, 2022

Javelin impotriva blindatelor lui Putin

194 comments
Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că, până acum, au fost distruse sute de vehicule blindate ruse, dintre care o sută sunt tancuri. Ucraina a achiziționat recent sute de arme antitanc de ultimă generație.
Javelin și NLAW fac parte dintr-un tip de lansatoare numit „fire and forget” (trage și uită) întrucât, după ce au fost stabilite coordonatele țintei cu ajutorul unui radar, proiectilul își atinge ținta și fără ca trăgătorul  să ochească vehiculul cu acuratețe,  întrucât racheta este ghidată prin infraroșu.
Până la finele anului  trecut, Ucraina a cumpărat 377 de lansatoare Javelin împreună cu 1.200 de rachete aferente, la care se adaugă 2.000 de sisteme NLAW, acestea din urmă putând fi folosite o singură dată.


În cazul Javelin, este nevoie de doi infanteriști, însă lansatoarele pot fi folosite de mai multe ori. Odată fixată ținta prin radar, racheta va urmări vehiculul țintit, timp în care cei doi soldați pot reîncărca lansatorul sau se pot ascunde înainte ca inamicul să riposteze.
Cele două sisteme pot distruge atât transportoare blindate sau vehicule de luptă pentru infanterie, care au blindaj mai subțire, dar și tancuri, iar raza lor de acțiuni variază de la maximum 4 kilometri în cazul Javelin la 600 de metri pentru NLAW.

Javelin, modelul mai performant, are o rachetă cu o dublă încărcătură: prima explodează la contactul cu blindajul reactiv al tancului, iar a doua o fracțiune de secundă mai târziu când lovește blindajul de bază astfel încât să ucidă echipajul din interior.  

194 de comentarii:

Cezar spunea...

Superbe.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Romania a promis azi armament Ucrainei: Cand orasele sunt inconjurate? Si cui le dati, băi, intarziatilor?! Lent si molâu presedinte, puturos si gângav prim ministru, incete treburile! Vai, mama lor de treburi fara cap! S-a nimerit acest razboi in timpul unei guvernari de lenoși! Occidentul sa-si spele pacatele cu aceste Javelin, daca se mai poate sa se faca ceva, dar mai ales cu munitie usoara pentru luptele urbane si anti tanc.

Cezar spunea...

China si.a redus semmificativ importurile de orice natura dinspre Rusia..odata cu instituirea embargoului

Leo spunea...

Prima încărcătură este destinată să anuleze efectul autodetonant/exploziv al protecției blindajului ( în cazul în care blindajul are așa ceva) , iar a doua încărcătură este menita ca să distrugă blindajul efectiv fie prin efectul cumulativ fie prin efect perforant cumulativ. Dacă blindajul tancului nu are protecție autodetonantă/expozivă efectul celor 2 încărcături ale rachetei se însumează. Din ce am văzut eu tancurile au protecție ceramică autodetonantă , foarte eficient la încărcătura cumulativă a rachetei.
Pt. distanțade 4Km,lansatorul și racheta au calculatoare carteziene de încadrare a țintei pe lângă principiul de urmărire termo (infra roșu).
Este începutul sfârșitului lui putina.

Laleaua neagră spunea...

Germania aloca 100 miliarde euro 2% din PIB pentru înarmate...a început lambada inarmarilor după 30 de ani de dezarmare...o fi bine o fi rău...
.

Al spunea...

Ma gandesc ca este o rara oportunitate pentru toate companiile producatoare de armamament sa testeze real performantele echipamentelor pe care la produc impotriva celor rusesti. Asa ceva e de neratat!

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liviu PO spunea...

Spuneti-mi va rog ,plecarea cum se realizeaza?Nu sunt in pericol servantii la pornirea motorului ,pentru ca e o miniracheta,nu-i asa?

Cezar spunea...

Javelin loveste de SUS IN JOS
ALEGE TINTA IN FUNCTIE DE PERICULOZITATE
NU LOVESC 2 RACHETE ACEIASI TINTA
O BG DE TANCURI POATE SA FIE NIMICITA ON 30 MINUTE..DE LA O DISTANTA APRECIABILA..3000 M

csej spunea...

Un animal de prada este imprevizibil. Trebuie tot timpul sa stai in alerta.

M spunea...

@Leo

Am văzut că tancurile rusești au deasupra o "cușcă". Unii zic că e chiar improvizată de echipajul tancului (adică nu e standard în dotare).
Cușca e făcută din forma unui grilaj de bare metalice sudate.

Este cu adevărat eficientă?

Leo spunea...

1. Plecarea și croaziera se face pe principiul reacției (cum era ca la AG 7 și AG 9). Spre deosebire de AG 7 și AG 9 pt. care era un pericol să fie cineva în spatele lor lamaipuțin de min. 15m , acest sistem este cu recuperator/inversor de flux de gaze ceea ce le face mai sigure înnapoia lor + că potențează lansarea rachetei care funcționează cu combustibil solid.
2. Cușca este pt. facilitarea aplicării camuflajului în principal.
Cea mai sensibilă zonă pt. echipaj este legătura dintre turelă și autotractor deoarece acolo nu se pune protecție autodetonantă. La tancurile mercava acea zonă este protejată de niște lanțuri grele speciale .....
putina e pe topogan...........

Anonim spunea...

Fiecare cu ce poate,ucrainenii cu Javelinu,rromii cu jula(tot cu J începe)
Le'au furat tancul să'l ducă la fer vechi probabil!😆🤣🤣
https://www.romaniatv.net/rusii-n-au-stiut-cu-cine-se-pun-tanc-rusesc-furat-de-romi_6278768.html

M spunea...

Celebrul Grup V blindate rus a fost nimicit de artileria ucraineană la trecerea prin localitatea Bucia.
Putin ec disperat. Altfel cum sa ameninți cu armele nucleare?
Nu e ăsta cea mai bună dovadă că NATO are dreptate și că Scutul de la Deveselu nu e numai util și necesar dar se pare că nu e suficient!

Urmăriți cum arată o coloană de blindate (și alte vehicule) ce se îndreptau spre Kiev!

https://t.me/dsszzi_official/1140

monteoru spunea...

Rusii au mai luat-o urat in Afganistan fata de americani care au fost mangaiati numai pe crestet.
Sunt ramas in urma privind tehnica noua aparuta.Nici AG-9 nu era rau.

Cezar spunea...

@/LIVIU
PLECAREA se face cu jmecherie..pentru an demasca locul tragatorului si pentru a nu.l afecta
O incarcatura mica de azvîrlire din teava si apooi aprinderea rachetei propiuzisa la peste 150 de m

mosmartin16 spunea...

Dincolo de grozaviile si dramele unui razboi...
In raspunsul Ministerului Apararii Nationale ( prin Departamentul pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului ) - cu nr. DP 383 / 14.02.2022 - la petitia presedintelui Asociatiei ROMIL, col.(r) Tudor Marian...iata ce e la punctul nr.4...
Intrebare... ,,Care sunt masurile luate sau preconizate pentru eliminarea discriminarilor si inechitatilor din sistemul pensiilor militare de stat,, ?
Raspuns... ,,Adoptarea unei noi legi privind salarizarea personalului militar, o lege supla, care sa asigure elemente comune de stabilire / reincadrare / actualizare a pensiilor militare de stat pentru toti pensionarii militari, indiferent de perioada in care au fost trecuti in rezerva / retragere,,.
Ce credeti ca presupune ori ar presupune - IN MOD CONCRET - aceasta ?!
Sanatate tuturor...si ratiune decidentilor pacii in lume !!

M spunea...

@Leo

Am înțeles! Mulțumesc! Văzusem în filmuleț în care se testa Javelin împotriva acestei invenții rusești (care cică ar fi protejat tancul).
Vedeți aici și poate mă lămuriți!

Poza are comentariul:
"Following the conflict in Nagorno Karabakh, where Azeri drones destroyed Armenian tanks from the air, some Russian T-72B3 were recently spotted with bar armor to protect from aerial top-attacks."

Iar linkul este asta:

https://defense-update.com/20220127_ukraine-anti-armor.html

Vă rog frumos.... 🙏

M spunea...

Mă uitam la prizonierii ruși capturați. Militari în termen sau rezerviști concertați cu două săptămâni mai înainte.

Îl întreabă pe unul din ei din ce unitate e?
Zice ăla: unitatea 12786 din regimentul 6.

Îl întreabă pe al doilea: tu din ce unitate ești?
- La fel ca tovarășul meu!
- Spune unitatea!
- Nu mi-o amintesc că abia am fost concentrat acum 2 săptămâni dar sunt șoferul de pe blindatul cu tovarășul meu!

Vai de capul lor! Copii aruncați în luptă. Au rămas fără motorină, fără mâncare.
Asta e armata lui Putin?

Liviu PO spunea...

@Cezar
Multumesc.

M spunea...

Eu nu înțeleg și poate cei dintre dumneavoastră cu experiență și pregătire pot să îmi explice:

Putin nu avea cum să nu fie la curent cu pregătirea armatei ucrainene. La dracu! 40% din ucraineni sunt ruși.
Deci el a trimis armata doar ca să aibă ăia cui să se predea!!

Cum intră cu blindatele printre blocuri fără să aibă infanteriști la acoperire?
Cum dracu de mai zboară avioane ucrainene? De unde decolează? La atâtea rachete trase chiar nu au putut distruge pistele? Au zis că au distrus 800 de ținte militare!!!!

În 4 zile a avansat câțiva kilometri. A pierdut momentul de surpriză, ucraineni s-au organizat deja, au adus rezerviștii, au organizat apărarea.

Nu pot să cred că sunt rușii din stafful de comandă toți incompetenți, că au intrat ca boii fără niște planuri exacte, fără obiective zilnice, fără evaluări de risc, de pierderi etc.

Deci? Nu vi se pare nimic ciudat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se zice ca celebra unitate de ,,elita,'' formata din bătrâiori ceceni, acum s-ar afla langa Allah al lor. Stiam ca sunt negocieri la granita cu Polonia. Apa de ploaie, ca Putin nu va ceda nimic. Doar abureala sa mai atenueze presiunile occidentale, dar Putin va face tot ce stie el si si-a propus. Disperat de esecurile care se tin lant ameninta cu lovituri nucleare. Spunea Base ca n-apuca sa atinga butoanele ca americanii deja le ating frezele! Se discuta tot mai mult pe subiectul suprimarii lui Putin si eu cred in asa ceva. Au picat toate in Rusia si asta este doar inceputul. Au totusi suficiente banci cu culoare deschise catre occident caci aia nu vor sa piarda prea mult. Chinezii se limiteaza in a ajuta Rusia comercial, stiind ca pot fi si ei atinsi pentru complicitate si colaborare, ca o data li se taie si lor macaroana si raman doar cu gazul rusesc sa se uite la el, sa sa si-l bage-n piuă! Pe fb s-au inmultit pro rusii si am facut o smecherie sa-i elimin pe toti: Am postat contra lui Putin si a Rusiei, i-am lasat sa injure si sa-si faca de cap, dar multe postari, dupa care i-am luat pe toti la rand cu blocari vesnice, ca intr-un final sa sterg toate postarile anti sovietice si anti putinile! Misto, nu? Am razuit in carne vie si, uite asa, am ramas fara panaramele sovietice la coada mea! Mai putini, dar mai buni si fara tradatori si cozi de topor! Dar sa vedeti ce limbaj si ce atitudini aveau de stalinisti de te durea capul, cu o ura viscerala, acuzand si Romania la modul bestial, mai rau ca pe ucrainieni, si am dedus ca erau rusi sadea, mai ales ca scrisul era plin de carente gramaticale! Pă ei si pă mama lor, pă unde-i văd! Sunt si pe aici, din păcate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rusii jefuiesc magazinele de foame, vai de mama lor! Putin a turbat de tot: A ordonat azi pregatirea armamentului nuclear! Militarii flamanzi, speriati si prost instruiti, dar mai ales lipsiti de determinare, au inceput sa clacheze si Putin stie asta, de aceea a ordonat pregatirea loviturilor nucleare! Pro rusii, daca au si creiere, stiu ce inseamna aceasta amenintare a unui nebun psiopat, bre? Si Hitler dorea asta, noroc ca atomul radioactiv n-a reusit sa fie aplicat la arma nucleara! Deci psihopatul trebuie neaparat neutralizat pentru salvarea planetei! Pana atunci, doar sârma-n rât! Sarma de baloți! Nu cumva acest nebun trage pe-o venă sau pe-o nară? Si noi avem unul asa, care s-a ridicat ca sef de Guvărn, dar le stingea dracului cu vodca si le neutraliza, sau cadea in agonie pana il lua politia manga de la volan sa-l bage la bulău, dar asta nici nu bea, smintitul! Mare-i gradina Sovietului Suprem! Mari cretini sunt cei care-l sustin! Pupatorii de moaște nu vor muri, niciodată!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mosule, Dumnezeu stie ce se vrea! Analistii nostrii sa ne explice, @Onorabilul, @Leon, @Leo, @Nostradamus, @Carmen Hara, @mama Omida, cineva... Multumesc pentru veste! Dar se mai face ceva la pensiile astea?!

Alexandru spunea...

Dronele de la turci fac toți banii...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ieri, in Belarus, s-a efectuat un referendum pentru acceptarea de transfer ale unor arme nucleare din Rusia, fiind ,,votata'' aceasta idee cretină (asa cum castigau voturile Basescu si Iohannis cu serviciile mucles) cu 65%! Dupa parerea mea, n-au votat nici 10 % dintre belarusi! Pe de alta parte, NATO transfera in noaptea asta si in regim de urgenta, prin Polonia, pe coridoare speciale cu eicoptere si avioane Hercules C 10, tone de armament performant, Grecia avand deja 10 greci morti la Mariopol se razbuna si ei trimitand lansatoare anti tanc, kalasnicovuri si munitie. Daca pica Ucraina, se considera ca rusii trec la atac asupra tarilor baltice, Moldova si Romania, in primul rand. Eu zic asa, ca se merge prea departe cu aceasta idee, ca daca se intra in zona asta NATO s-a zis definitiv cu rusii, dar si cu planeta, dat fiind amenintarile lui Putin. S-a constatat ca militarii rusi, recent recrutati, habar nu au ca se duc la razboi, afland pe drum sau la destinatie, de aia sunt si asa de nauciti, deci nedeterminati si rau speriati, parintii lor din tara deja incepand sa scheaune cu maraieturi la adresa lui Putin... Sunt intre 44 si 47 milioane de ucrainieni, au fugit cateva sute de mii, si eliminand rusii si rusofonii sa zic ca mai raman 30 de milioane, chiar si 25 de milioane, dar e greu, tataie sa-i extermini pe toti, astia chiar sunt idioti sa creada ca o pot supune la acest imens numar cu 120.000-200.000 de soldica speriati de moarte? Dar cand vor sosi javelinele si alte jivine performante de la unchiul Sam, Germania, Franta, Romania, Grecia, Anglia, etc, va fi vai de soldica in blindate, si cine stie ce le mai trimit natoistii de o sa-i puna pe fuga! E greu de voi, rusofonilor si rusofililor! Greu de tot, taică! E vorba de inapoiat pielea si stiti cum se face manual! Si cand te gandesti ca e doar inceputul... In Rusia a picat rubla si sunt cozi kilometrice la banci, miliardarii brusc au devenit boșcheți si cand vor plati cu aur racheții sa-l unga cu mir pe Putin atunci sa vezi păcănele pe capul lor, caci tot ei vor finanta pe mucles iesirile masive pe strazi cu pancarte si ragete si alte daravele... Alo, pro rusilor, daca vi s-au aprins ouțele in cofraje aveti gheață la frigidere: Tineti gheata pe ele pana se fac sloi, apoi cu lama le transati cu grijă si grijanie mare ca-s casante dupa inghetare, retezate deci din cotor si, asa reci, vi le puneti pe frunti sa va racoriti de bolsevisme si putinisme, si care sunteti mai bengosi, dupa ce va racoriti bine, bagatle la tigaie pentru o cina romantica, cu lumanari si arome alese, la o sampanie roze! Nevrozatilor li se recomanda consumul ca pe galusti, crude si in sange ca face bine la bibi, in loc de haloperidol, majeptil, plegomazin sau alte butoane de fenobarbitale si napotoane cu burice-barbiturice! Ce viata grea va fi in maica Rossia narodna, offf, viața mea, Natașa!

Calinmihaib12 spunea...

..ar putea fi..o "putiniadă",cu SACRIFICII..UMANE,cu scopul de a forța omenirea: EUROPA, AMERICA,..CHINA..etc.să schimbe.."ordinea
mondială"..!= adică să o supună "MOFTURI LOR" LUI NEBUNE,după ce "reface".juridic teritoriul URSS..!
..Vrea să fie..în lume= "dirijorul"..și VIP= NUMBER ONE..!??,(în numele ROSSIEI.!)

Leo spunea...

Tancul T72 , unul dintre cele mai reușite tancuri ale perioadei tinereților noastre , era fabricat la Harkov UKraina.

CEZAR spunea...

M...strategule ..nu-i nimic ciudat !
Este ..tipic RUSESC!!!

Alex spunea...

Sfântul Javelin, protectorul Ucrainei! 😁

M spunea...

Ar fi cazul ca Armata Rusă să se ridice la înălțimea obligațiilor ce îi revin și să "dePutinifice" țara!

Dementul îi târăște într-o aventură nucleară care nu va avea învingători ci doar învinși!

Русская армия, проснись!

Arfy spunea...

CFI- unde mai găsești "sârmă de baloți"? Poate sârmă ghimpată NATO! La baloți se folosește sfoară ecologică tip rafie. Poate fi rumegată de orice bou fără să-i producă daune intestinale. Eventual ar putea și da lapte!

E. Cristescu spunea...

Armata rusa pare la fel de pregatita ca a noastra. Sa-i trimita pe generali in prima linie...

ifrim spunea...

Să le dea mai multe drone,javeline!Ori dronele nu se pot opera de pe teritoriul altei țări în spațiul aerian ucrainean?

M spunea...

@E. Cristescu

Armata rusa inca se bazeaza pe militari in termen!
E o mare diferenta!

In rest... obsesia asta cu generalii cred ca vine de la o dorinta neiimplinita si care inca va macina! Nu toti militarii ajung generali cum nici toti dascalii nu ajung decani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravo, @Arfi, sarma ghompata! 10 pentru idee! Aia e buna la Putina in rât!

Anonim spunea...

O coloană a armatei ruse în drum spre Kiev se oprește lângă un deal. De după el se aude dintr-un megafon: „Un soldat ucrainean e mai tare decât 10 soldați ruși!”. Iritat, comandatul rus trimite 10 soldați peste deal, se aud împușcături, strigăte, apoi liniște, nici unul nu se mai întoarce. Iar megafonul: „Un soldat ucrainean e mai tare decât 100 de soldați ruși!”. Enervat, comandantul rus trimite 100 de soldați peste deal. De data asta se aud și mai multe împușcături, zgomot de lupte, apoi liniște și nimeni înapoi. Aceeași voce: „Un soldat ucrainean e mai tare decât 1000 de soldați ruși!”. Scos din sărite, comandantul rus trimite o mie de soldați peste deal la atac! Urmează zgomote de mare bătălie, strigăte, răpăituri de gloanțe, apoi iar nimic, liniște. Apare însă acum un soldat rus grav rănit târându-se spre ai lui. Reușește să ajungă aproape de ei și le strigă cu ultimele puteri: „Nu vă duceți! E o capcană! Sunt doi!”.😆😅

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha, ha! ,,sfantul!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cristescu: Zau ca asa este! Unul mai prost ca celalalt! Unul mai flamand ca celalalt! Noi suntem pe locul 1 cu pensiile ciuruite, daca la ei macar asta e bine...

BONIFATIE spunea...

Pe un post Tv de la noi (n-am voie să-i fac reclamă) a fost postat un clip cu un tractor care remorca un tanc rusesc abandonat.
Am văzut clipul, este pe bune.
În continuare, cu acordul tacit al colegului nostru, șugubățul domn CFI, intervine fabulația... pentru a face haz de necaz și a scăpa de stres și insomnii.
Forțele de Operații Speciale (FOS) ale rromilor din Ucraina au revendicat operațiunea de tractare și au declarat că urmează ca tancul să fie burdușit cu țigări și vândut, prin intermediul traficanților din Maramureș, rromilor de la noi, astfel că tancul va fi dezmembrat în România, după verificarea și cu acordul autorităților (in)competente.
Putin a fost informat de pierdere.
Rromii noștri se deplasează și ocupă poziții în zonele strategice de la granița cu Ucraina și vor să cumpere un număr, care este confidențial, de tractoare, în sistem barter, un tractor contra două căruțe.
Putin a declarat că nu mai are nicio pretenție cu privire la Scutul de la Deveselu și, în general, față de România.

Alexandru spunea...

@Cornelius
Păi gluma aia de prim-ministru și alaiul lui au venit în vama Siret în ziua 3, după-amiază, după ce deja trecuseră aproape 10000 de refugiați, ajutați fiind la sosire doar de ONG-uri și persoane fizice. Urma să instaleze corturi pe stadion etc, în rest, din declarațiile anterioare, erau pregătiți să primească 500.000 de oameni. Ce să mai comentăm?!

Huhu Rezea spunea...

Alexandru
Ești neinformat, dar vrei sa informezi.
Ciuca a mai fost la Siret în urma cu 3 zile.

Alexandru spunea...

Într-un stat corupt și de ce nu, bazat pe cumetrii (parcă ne regăsim și noi, nu?) de ce armata ar fi competentă? Să ataci și din Belarus, să chemi și cecenii și să ai rezultatele astea, și-au cam dat cu firma-n cap. Și încă ceva: Polonia nu doarme😏.

M spunea...

A fost o oarecare dezorganizare în ziua 1 dar când în România au rămas sub 100 de ucraineni. Majoritatea au căutat transport spre un aeroport cu curse spre Italia, Spania etc.

Companiile aeriene, inclusiv cea națională, și suplimentat numărul de curse de pe aeroportul Suceava.

Majoritatea refugiaților se îndreaptă spre Polonia unde, ce să vezi, tot voluntari îi așteaptă (un pic mai organizați decât ai noștri).

Alexandru spunea...

@E. Cristescu
Nici la motivație nu cred că-s tare diferite, din păcate.

M spunea...

😂😂😂👍

M spunea...

Eheiiiiii, tancul ăla e de mult ceaoane....

M spunea...

Echipa de scrimă a Ucrainei a refuzat să dispute semifinala de la Cairo împotriva echipei Rusiei.

S-a retras în aplauzele publicului lăsându-i pe ruși să sărbătorească victoria!

👏🇺🇦

https://youtu.be/U_XTawDX9zs

M spunea...

O navă rusească comercială a rămas fără combustibil în Marea Neagră. A cerut ajutor vaselor din zonă. A răspuns o navă georgiană!!

Dialogul radio înregistrat:

Secund navă georgiană: Păreți ruși. Sunteți din Rusia?

Nava rusească: Da, echipaj rusesc.

Secund navă georgiană: Înțeleg, navă rusească. Păi, băieți, refuzăm să vă alimentăm cu combustibil!

Nava rusească: Cu cine stau de vorbă?

Secund navă georgiană: Cu secundul căpitanului, din Georgia. Nu vă aprovizionăm cu combustibil, navă rusească!!!

Nava rusească: Hai să nu implicăm politica în asta. Am rămas fără combustibil!!!!!!

Secund navă georgiană: Ei bine, dacă nu mai aveți combustibil, atunci vâsliți! Slava Ucraina! Putin e un nenorocit!

😂😂😂😂

Șoimul spunea...

E.Cristescu, atunci cine ar mai gândi,soldatul?
La absolvirea unei forme de învățământ,cine susține examenul,profesorul sau elevul?
Lasă funcțiile și atribuțiile așa cum sunt că devi penibil.

Alexandru spunea...

@Huhu Rezea
Da, la vizita de vineri, 28.02, mă refer și eu. Ce este neclar?! Sunt din BT, știu ce vorbesc.
https://www.g4media.ro/un-antreprenor-botosanean-catre-premierul-nicolae-ciuca-ce-ati-facut-nimic-n-ati-facut-stiti-cine-trebuia-sa-fie-primii-aici-institutiile-nu-noi-voluntarii-nu-trebuia-noi-sa-mergem-sa.html

Alexandru spunea...

Scuze, evident că vizita din 25.02 am vrut să spun.

M spunea...

@Șoimul

👍

Școala românească e la fel de varză! Să predea elevii și să stea în bănci profesorii!!!
Hmmmm.... Nici așa nu e bine! Luna asta am avut doi dascăli arestați pentru pedofilie!
Școala românească e ca un târg în care obsedații își aleg "mielușele".
Nu văd nici un fel de revoltă în societatea românească! Ținta este SNAOPSN că îi stă în gât lui Putin!

Apropo, felicitări (până acum) colegilor noștri care sprijină efectiv apărarea Ucrainei de atacul sovietic!
Cine știe ... Știe!!!

spiritul lui Haret spunea...

Cred ca rusi au ramas cu organizare din timpul URSS.Poate nu stiti ca fiecare ostean avea o ranita si la ranita era atasat un semn de identificare(o placuta cu un numar)Probabil ca soldatul a fost instruit sa nu spuna unitatea din care face parte si atunci spune numarul de identificare.Cine a lucrat la mobilizare stie.
Cand traia Hrusciov, rusi pe neve au transportat focoase nucleare in Cuba.Cand au aflat americanii acestia l-au amenintat cu arma nucleara si atunci rusii si-au luat jucariile acasa.
Tribunalul international dela Haga ar trebui urgent sa-l declare pe Putin criminal de razboi.

Alexandru spunea...

@Unknown
Bună rău 😁

Huhu Rezea spunea...

Statele Unite, Rusia, China, Israel și Irak nu au semnat Tratatul Tribunalului Penal Internațional de la Haga.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tancul tras de un tractor albastru de catre gâgani e pe toate ziarele on line, am ras de m-am topit!
REAL: In Marea Neagra a ramas un vas rusesc fara combustibil si a cerut ajutorul unui vas georgian. Secundul afland ca sunt rusi le-a spus SA VASLEASCA PANA LA MAL, ca nu le da nici un combustibil, ocarandu-i pe rusi si pe Putin pentru ocuparea Uctainei, si a strigat in telefon: ,,Slavă Ucraina!'' Gasiti in ziarele on line

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca mai sus am relatat si eu cazul pe scurt, fara sa stiu ca aici este redat fidel, mot a mot! Felicitari georgienilor!

M spunea...

@spiritul lui Haret

1. Puțin probabil!!! De ce? Pentru că era un întreg echipaj de blindat, toți unul lângă celălalt, primul a zis numele și unitatea, al doilea a zis numele și unitatea etc. și ultimul a zis că e "driver" (era subtitrat în engleză că naiba vorbește klingoniana) pe blindatul în care erau și colegii lui și că e din aceeași unitate!!!!

Deci mă îndoiesc că din 4 tanchiști doar unul era acoperit!!!

2. Da, SUA a trecut pe DEFCON 2 în timpul crizei rachetelor dar era o acțiune unu la unu. Adică SUA contra Rusia, două puteri nucleare egale ca forță!

SUA nu a amenințat niciodată global, întreaga planetă că vor lăsa să cadă pe pământ stația orbitală sau că plasează armele nucleare în stare de alarmă la grămadă!

3. SUA și Rusia au semnat Statutul de la Roma și apoi și-au retras semnătura iar Ucraina a semnat dar nu a ratificat Statutul.

Bill Clinton a semnat statutul în 2000 dar nu l-a trimis la Senat spre ratificare,
George W. Bush a retras semnătura în 2002

După 2014 când Rusia a ocupat Crimeea și ICC s-a pronunțat împotriva anexării Crimeii în 2016 Rusia lui Putin s-a retras mai ales că începuse o investigație cu privire la crimele Armatei ruse din timpul invaziei Georgiei (Osetia de Sud) din 2008.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-i nevoie de Tribunal International pt Putin, ar fi inutil: Ai lui il vor judeca cu un glont in ceafa, pe neveu, POC, su drogatul va cadea! Un medic britanic i-a analizat ultima infatisare a dictatorului si a constatat ca nu si-a bagat botox in muian, ci ca se drogheaza cu steroizi, substante care nu o data au dus pe cei care le ingurciteaza la crime odioase, ele fiind luate de culturisti, de obicei, fiind interzise. Sunt pline puscariile lumii cu sportivi care au luat stroizi, au inebunit si au savarsit crime, consumul eliminand foarte mult testosteron care dau dezechilibre psihice foarte grave cu violenta nestapanita. In aceste secunde s-a ordonat romanilor de catre Ministerul de Interne sa paraseasca urgent Rusia! Se precipita trebuirile grav? Rubla a picat cu 40 procente, dobazile de depozitare sunt de 22%, cozi mari la banci sa se scoata lichiditati sa le converteasca in euro, haos total la rusi, iar un dizident rus indeamna rusii la revolte si Revolutie sa scape de Putin. Toate capacitatile nucleare sunt gata de lansare, asa s-a raportat la Kremllin, deci acum toti rusii sunt capiati si asculta un terorist nebun! Tratativele bilaterale ruso ucrainiene sunt gargare cu mustel la acest cancer in metastaze. Zelenski nu crede in negocieri si bine face. Putin ameninta statele ostile care trimit armamente in Ucraina, si bine fac, pentru ca asemenea actiuni trebuia sa se faca intr-un secret desavarsit, dar noi si altii le-am spus in gura mare, dobitocii! In padurea Baneasa s-a gasit un pachet cu armament ascuns sub frunze, acolo fiind si o geanta diplomat, printre altele, cu balamalele ruginite, fiind si o grenada. Geanta diplomat parca-mi zice mie de perioada Revolutiei? O fi de atunci. Fleacurile unui inaimit...

Huhu Rezea spunea...

Nu te iluziona!
Nu vezi câți putiniști sunt in Romania, chiar și printre rezerviști. Sunt suficienti și în Rusia care justifică agresiunea împotriva Ucrainei

Burebista spunea...

Ce spuneți de știrea asta...

,, Cei 13 soldați ucraineni care au întâmpinat amenințările navei de război rusești cu o înjurătură ce a contrastat cu atitudinea ofensivă a atacatorului sunt în viață, potrivit Statul Major al Armatei Ucrainei. Aceștia sunt ținuți în captivitate de către forțele militare ruse.

Pe Insula Șerpilor, care nu are mai mult de 16 hectare, erau staționați 13 grăniceri. Joi, în prima zi a invaziei ruse, o navă de război a bombardat insula.

Se credea că soldații ucraineni au murit după ce au refuzat să se predea. Legătura cu ei a fost pierdută din momentul atacului.

Vineri, generalul rus Igor Konashenkov a declarat că 82 de soldați ucraineni "au depus armele și s-au predat unei unități a Forțelor armate ruse".

Mass-media ruse au raportat că soldații ucraineni de pe insulă ar fi fost trimiși la Sevastopol, în Crimeea.

Înregistrarea convorbirii cu rușii care amenințau folosind un discurs militar de manual, căruia grănicerii i-au răspuns destul de simplu, a devenit un simbol al rezistenței ucrainene, invocat chiar și de Casa Albă."
Știrile TVR

M spunea...

@Huhu Rezea

Mulți nu sunt neapărat "putiniști" ci pur și simplu cred că dacă sunt "contra" sunt mai deștepți, nu sunt cu gloata, sunt șmecheri!

Oameni care nu s-au realizat în viața reală, oameni care nu au avut nimic de spus demn să fie luat în seamă au dezvoltat.

Nu putem să îi confundăm cu Școala filosofică din Megara care s-a dezvoltat tocmai pe "arta controversei" pentru că majoritatea nu au nimic în cap. Ei nu vin cu propriile controverse ci sunt ușor de influențat de propaganda pro-rusă care le gâdilă nevoia lor de importanță și de a se da "cunoscător al unor adevăruri absconse"! Fie că e vorba de tunelul dacic ce unea Carpații cu Piramidele, de efectele uluitoare ale ceaiului de rostopască asupra Covidului ei se cramponează în sistemul lor de valori fără a putea fi mișcați!

viorel spunea...

Comunicat Radio România Actualităţi: Preluare de la Ministerul Apărării din Ucraina: Toate persoanele de pe insula Şerpilor sunt în viaţă. Nu se precizează locul de deţinere. Legendele de presă intoxică zdravăn ciumpalacii.

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

Da,dar acel tribunal
a judecat un număr de "conducători"politico -militari..implicați în războiul din..
Yugoslavia..!,chiar dacă:SUA,CHINA ISRAEL , URSS(ROSSIA),IRAK,.
.etc. nu au semnat TRATATUL..TRIBUNALULUI de la HAGA..!

M spunea...

O veste bună!!!!

Pușcașii marini și polițiștii de frontieră din Insula Șerpilor nu ar fi morți ci prizonieri!!!!! (anunțul a fost făcut de partea ucraineană)

Să de-a Dumnezeu să se întoarcă toți cu bine acasă la familiile lor!

Laleaua neagră spunea...

Analistul Radu Tudor zice ca nu bai ca America are mai multe arme nucleare decât Rusia...

M spunea...

@Burebista

Am zis și eu mai sus! O veste bună că nu sunt morți!!!! S-a lămurit și că erau acolo pușcași marini și polițiști de frontieră!

Faptul că Ministerul Ucrainean a dat comunicatul e îmbucurător!

Mai bine un tată/fiu/frate/soț care se întoarce viu acasă decât un tată/fiu/frate/soț care e erou mort!!!!!

De aceea este mai corectă depresia "missing in action" care înseamnă " missing and unable to be confirmed as captured or killed following military action"

Deci o veste bună!!!! 👏🙏

Huhu Rezea spunea...

Observ că pe unii bucureșteni i-a prins panica după ce au auzit că Putin a pus în alertă forța rusă de descurajare nuclerară, apreciind ei că România este în pericol, fiind cea mai apropiată de Rusia.
O fi nebun Putin, dar nici așa încât să dea cu bomba nucleară chiar lăngă el.Ar fi ca și-n zicerea cu a scuipa în sus.
Putin ar expedia rachetele nucleare în primul rând spre țările NATO care posedă arme nucleare, cu prioritate SUA. La Deveselu nu trebuie să foloseacă nuclearele.

M spunea...

@Calinmihaib

Nu confundați ICC (International Criminal Court) cu ICTY (International Criminal Tribunal for the Former Yougoslavia). 😁

ICC a fost acuzat că nu a judecat decât africani.

De altfel ICTY a fost dizolvat în 2017.

Simdum spunea...

Tancul ala luat de romi era un MLI, ce dracu ori suntem militari ori ageamii... si daca nu ma insel era ceva de reparatii MLI, poate ma insel..

Simdum spunea...

Dar ce, Radu tudor e guru mondial sau altceva ce nu vreau sa spun???
Eu nu ma incred in spusele lui

Huhu Rezea spunea...

De ce nu-ți place Radu Tudor? Cumva pentru că îi spune lui Putin criminal de război?
Mă îngrozesc când citesc comentarii ale unor rezerviști rusofili sau care sunt atât de incuiați că nu pot pricepe cine este agresorul în acest război.

Simdum spunea...

Nu sunt rusofil, dar nu ma incanta necunosterea si impartialitatea. realitatea e groaznica acum. sa speram ca va triumfa ce ne dorim cu totii!!!

Simdum spunea...

parerile nu sunt axiome universal valabile si nu aduna sau risipesc, sunt doar pareri...

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Simdum spunea...

Ati luat o unilateral ca radu tudor il considera criminal, e parerea dumneavoastra. Eu sustin ca nu am incredere in radu tudor, si atat.
restul ma priveste...

Simdum spunea...

Respectul nu se impune, se CASTIGA!!!

mosmartin16 spunea...

Oare cum ar putea fi definiți - într-un singur cuvant - cei care, în pofida evidenței neagă realitatea ??! Iar aici mă refer la cei care au postat în topic ! Aștept pronunțări in ăst' sens ! Gand bun, oameni buni !!

Ein Stein spunea...

Pana cand Odesa nu e cucerita si nu se creaza o fasie care sa uneasca Donbas de Odesa nu e nicio sansa ca Putin sa se opreasca. Razboaiele se duc pentru resurse nu pentru arogante. Cine are timp si chef, il indemn sa citeasca urmatorul articol:

http://johnhelmer.net/the-crimea-effect-whoever-controls-crimea-controls-huge-reserves-of-offshore-gas-but-maybe-that-wont-be-exxonmobil-or-nathaniel-rothschild/

Au aparut, ca si in cazul COVID, tot felul de analisti cu idei care mai de care ciudate, un lucru e clar, senilul de la Kremlin trebuie oprit.

Lacomia o sa faca de petrecanie omenirii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am avut cateva luni de zile un MLI pe inventar, nu l-am plimbat deloc ca se facea economie de carburanti, si apoi l-au transferat la alt Divizion care se ocupa cu cercetarea in adancime si meteorologie artileristica. Toata dracaria la toate aceste blindate, care le faceau zilele grele subofiterilor, ca si la Dac-uri, dar de fapt cam la toate masinile, era pornirea iarna, cu baterii deosebite de grele, ce trebuiau duse mereu la SIE la incarcare, toti avand coloanele vertebrate deplasate sau fisurate de la greutatea acestora. Erau masini la care dadeai in jur de 100-200 de manivele si reglai delcoul pana lesinai sa porneasca, avand o data un Buceag cu numarul ce n-am sa-l uit niciodata, A 23505, la care am dat peste 500 manivele, dupa care m-am dus la Biroul Auto, am raportat Lt Col Anania Aurel de Auto, Dumnezeu sa-l ierte de mic Basescu al UM 01267, si cred ca-l stie bine camaradul @Monteoru, si cu Lt Col Carsote, si pe el sa-l iete Dumnezeu, pe care iar il stie foarte bine @Monteoru ca a lucrat multi ani la Div 67 Mec 01030 Braila, om de mare caracter si iarna lucram cu el birou la acte si faceam amandoi inventarieri in Regiment pe linie de auto, am hotarat ca Satana trebuie casata cu tot cu manivela, si personal i-am facut actele de casare. Tehnica aia de atunci era prapadita rau, iar MLT-urile astea erau niste trufandale lustruite si periate, dar foarte rar scoase in aplicatii. Dupa mine, erau si sunt inca foarte bune si robuste.

Ein Stein spunea...

Aprpos, ca tot s-au luat masuri economice impotriva Rusiei, chipurile pentru a lovi in camarila lui Putin si a pune in cur economia Rusiei. Piata crypto parca a luat-o razna, cu toate ca ar trebui sa cada dramatic, creste vertiginos. Daca Rusia va fi ingenunchaata din punct de vedere economic, singurii care vor suferi vor fi rusii de rand, ceialti au avut grija.
Cei care aveti nitel curaj, si nu numai, ar fi bine daca ati incerca piata crypto, acum e un moment bun.

M spunea...

@Alexandru

Retorica lui Putin este că Ucraina nu e stat și că ucrainenii abia așteaptă să se unească cu Rusia.

Deci era nevoie de-o victorie rapidă, cu victime puține, instalarea unui guvern marionetă și apoi, tot rapid, ridicarea sancțiunilor economice.

Ce vedem în teren este o imensă greșeală strategică și de informații! O armată încă nereformată (la nivelul Armatei Române din 89 când trăgeau unii în alții) haotică, care cu fiecare ucrainean ucis îndepărtează visul lui Putin de a trăi fericiți până la adânci bătrâneți!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ONORABILE, Simdum se refera la Radu Tudor cu pensiile militare tratate cu gurul de catre acest grețoi, si strambele la politicieni, refuzul de a dezbate serios pensiile militare, refuzul la orice privesc rezervistii si din acest punct de vedere, daca e asa, il indreptatesc, ca eu de cate ori l-am sunat, i-am dat mail-uri, etc n-a vrut sa-mi raspunda.
Printr-o adresa, Procuratura militara ma anunta ca toate sesizarile mele, foarte multe si repetitive la Ministerul de Justitie, DIICOT, Parchetul General, DNA, Parchetul de pe langa ICCJ, etc, au fost preluate pentru analiza si rezolvare, urmand sa fiu anuntat rezultatele anchetei. Pe aceasta cale ii anunt pe madamma Sacâz Balcâz, clocari, jigodeni, padureni, maciuceni, rosiori ca nu ma opresc pana ce nu se incep anchetele serioase la felul cum s-au majorat doar unele pensii foarte mari, si 70% au ramas inghetate, distrugand Sistemul de Aparare Rezervist al Romaniei prin sabotaj, poate ca, SI AM DREPTUL SA CRED ASTA, la ordinul rusilor si e bine sa se caute acest lucru cu SRI. Reamintesc faptul ca poate li s-au dat anchetatorilor un impuls si de la Uniunea Europeana sau NATO, unde i-am potopit cu plangeri, cat si Directia Sociala a UE, EU CONTINUAND SA POMPEZ PETITII, PANA SIMT CA SE IAU MASURI CONCRETE DE ANCHETARI LA CASA SECTORIALA DE PENSII A MApN CU TOATE ORGANELE DE CONTROL ALE STATULUI. Nu-mi fac decat datoria... Bai, de dracul mai scapati voi, dar de mine si de gura mea NICIODATA IN ACEASTA VIATA!

mosmartin16 spunea...

Aici sunt de acord cu tine, M !

csej spunea...

Daca e MLI cu atat mai mult de ras.Un tanc are echipaj 3-4 persoane in timp ce un MLI 7-9 persoane.Daca e atelier are si acesta ceva personal.
Situatia reala din teren nimeni nu o cunoaste nici macar cei aflati in cauza.Ce se spune pela TV sa le luam cu rezerve.Razboiul e o mizerie.Vai de familiile nevoite sa plece in pribegie.Putin e un criminal.

M spunea...

@Simdum

Am mai zis că pentru civili orice vehicul pe șenile e tanc.

Clipul cu "furtul" a fost dat pe Twitter de Oleksandr Scherba, Ambasadorul Ucrainei în Austria cu textul

"If true, then this will be the first tank that a farmer has stolen."

Multe agenții de presă au titrat "vehicul blindat" alții au mers pe "definiția" generală a tancului = vehicul de luptă închis, puternic blindat, dotat cu armament, ce se deplasează pe șenile (Dicționar Merriam - Webster).

E adevărat că ar trebui să fim mai exacți dar cred că faza e mai mult haioasă și o lăsăm așa pentru efect!!!

mosmartin16 spunea...

M, nu-i tarăște...dar...o poate face ! Încă nu e tarziu pentru rațiune, chiar dacă "pedala" psihologică e maximizată către delir...

M spunea...

Radu Tudor e printre jurnaliștii care mai știu ceva despre SNAOPSN!!!!

Dacă vă place mai mult puteți să îl admirați pe Morsa Competentă (Bogdan Chiriac) care făcea spume cum că nu avem ministru de interne competent pentru că lasă să se formeze coadă la frontieră pe partea ucraineană!!!!
Grăsanul nu înțelegea că România nu are ce face dacă ucraineni verifică 20 de minute, pe partea lor, pe cine iese din țară!!!

anonim spunea...

Cred ca ar trebui sa o lase mai moale Radu Tudor sau macar sa-si pregateasca mai bine emisiunile nu sa vorbeasca ca tzatzele de pe blog
1"Vaaai eroii politisti de pe I Serpilor" vaaai cei mai mari eroi!!
dupa doua zile:
2Vaaaiii eroii politisti de pe I Serpilor vaaai ce bine ca sunt in viata!!
Adevarul e mult mai simplu dar unii sunt propagandisti din nastere si serpuiesc asa cum au facut toata viata lor.
A venit o nava de razboi,i-a somat sa se predea si ucrainienii s-au conformat urgent.Nici nu aveau alta alternativa.Moartea sau prizonieratul.
Asa ca au ridicat labutele si s-au predat.Lucru absolut logic stiind ca si daca trag toata munitia o trageau in vant.Eventual puteau sa se opuna debarcarii rusilor pe insula si cam atat.Dar n-au facut-o!(macar trimiteau cat de multi puteau pe lumea ailalta)
Radu Tudor cu "americanii au mai multe"
Exista Tratatul START II de limitare a armamentelor nucleare,imbunatatit cu New START II(SUA-Rusia) care limiteaza numarul focoaselor nucleare intercontinentale(indiferent de vector) de peste 1kT la maxin 1550 de bucati pt fiecare parte.(NATO fiind vazut ca "parte" in integralitate)
Daca pana la semnarea primului tratat incarcaturile nucleare globale puteau distruge planeta de vreo 3000 de ori acum s-a ajuns sa poata fi distrusa "doar" de vreo 2-3 ori
Logica ne spune ca O DATA este mai mult decat suficient,ha,ha!
Asa ca Radu tudor sa mai lase aburelile si macar sa se informeze la minim ca-l platesc aia degeaba
Bine ca pe voi nu va plateste nimeni la cate enormitati spuneti.Sunteti voluntari "la spus"
tampenii,dar macar nu mai luati stirile idioate spuse de toate fustele la stiri si le aduceti cu copy /paste aici
Mi-a placut si cu "grilajele" de pe tancuri "ce ie ele si la ce foloseste",mi-a placut si cu "dronele Javelin":)))M-am distrat bine pana acum."Pompieru" stie tot!:)))
Apropo sunt vechi aproape expirate,uzate tehnologic si moral tocmai bune de vandut fraierilor.Pun pariu ca pana la sfarsitul anului cumparam si noi cateva sute de "drone javelin" cum le zicea un colonel(???) pe aici
Javelin(la trupe din 1978) functioneaza in principal in sistem IR foarte usor de combatut cu o simpla perdea de fum
Cand un idiot sustine ca o coloana de 15 tancuri a fost distrusa intr-un singur atac ala-i prost sau nu gandeste nici macar cat il mint "jurnalizdele" de la tv
Cine minte? rusul sau ucrainianul? ...in mod sigur amandoi
Ucraina se bucura in plus de "bonusul"retelei de tv ale lui nea Biden si ale celorlati
Voi ii credeti arhanghelii dreptatii si ei isi fac doar interesele
Asa de repede ati uitat manipularile TV de la circoteca din 1989? V-ati senilizat rau de tot
Si apropo uitucilor.Puteti vedea bombardamentele din Irak(Bagdad) Libia,Liban sau Yugoslavia sa vedeti cat de "chirurgical" a lovit acolo B-52
In Liban(i se spunea Elvetia Estului-oare de ce?) Israelul urmarea o zona tampon intre ei si arabi exact ce urmareste putin azi pe alte coordonate
Hai pa si n-am cuvinte ca m-am lamurit .Mai bine citesc "Urzica" din anii '70:))

Simdum spunea...

imi cer scuze ca l aperi pe RT, e dreptul tau. renunt la dreptul de replica!!!!

csej spunea...

Cornelius tu si nu numai plateai hotararea lui Ceausescu de a face economie cu orice pret.Acumulatorii aveau un termen de durata care vrand nevrand era depasita.In 1976 ma chinuiam cu primele TAB cu doua motoare pe benzina.Am intrat cu ele in lacul de antrenament de trecere a tancurilor pe sub apa dela R.Tc din Galati.La Cincu mi s-a rasturnat un TAB si nu a avut nimic nici el si nici oamenii.Ceva mai tarziu TAB au fost modificate cu motor pe motorina.Motor de SR-244.Alta viata.Mi-a mancat zilele trenajoarele de antrenament mecanici conductori si ochitori mitraliera dela Focsaniul lui Badalan.Sunt lucruri pe care le voiam uitate.M-am lovit cu capul de multe greutati.

mosmartin16 spunea...

Dincolo de ceea ce e la ordinea zilei !!

Asadar...adevar, minciuna sau incompetenta ??!

In raspunsul Ministerului Apararii Nationale ( prin Departamentul pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului ) - cu nr. DP 383 / 14.02.2022 - la petitia presedintelui Asociatiei ROMIL, col.(r) Tudor Marian...iata ce e la punctul nr.4...
Intrebare... ,,Care sunt masurile luate sau preconizate pentru eliminarea discriminarilor si inechitatilor din sistemul pensiilor militare de stat,, ?
Raspuns... ,,Adoptarea unei noi legi privind salarizarea personalului militar, o lege supla, care sa asigure elemente comune de stabilire / reincadrare / actualizare a pensiilor militare de stat pentru toti pensionarii militari, indiferent de perioada in care au fost trecuti in rezerva / retragere,,.

Prin urmare...
1. Daca este adevar... asta inseamna ca se lucreaza la o noua lege privind salarizarea personalului militar ! Dar, de ce ar trebui o noua lege... atat timp cat personalul militar beneficiaza - in prezent - de o salarizare in baza Legii nr.153 / 2017, cu componenta distincta pentru militari si rezultata din anexa nr.VI ??!
2. Daca este minciuna... inseamna ca acele ,,capete luminate din MApN,, nu au facut nimic in ast sens...iar asta e similar cu...minciuna institutionalizata la nivel de stat !
3. Daca este vorba de incompetenta... ea este crasa...si asta pentru ca, tot acei ,,specialisti,,... habar nu au de ceea ce prevede legislatia in vigoare si ca demersul lor poate fi pus in practica fara a fi nevoie de o alta lege a salarizarii !
Asadar... cata minte si timp iti trebuie ca sa constati faptul ca - din perspectiva raspunsului susmentionat al Departamentul pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului - elementele salariale comune de stabilire si actualizare a pensiilor militare de stat pentru toti pensionarii militari, indiferent de perioada in care au fost trecuti in rezerva / retragere...nu pot fi decat solda de grad, solda de functie si gradatia ??!
Cine va impiedica sa stabiliti - doar printr-o Ordonanta de urgenta cu cateva modificari fata de ceea ce e in legislatia prezenta - o baza de calcul actualizata a pensiilor militare si care sa includa - exclusiv - acele elemente comune, respectiv solda de grad, cea de functie, gradatia, si, dupa caz, solda de comanda ??!!
Iar dintr-o astfel de baza de calcul actualizata ar rezulta...nu numai pensii decente... ci si eliminarea inechitatilor si discrepantelor majore existente in cadrul sistemul pensiilor militare de stat !!

Da-le Doamne...si minte...si caracter !!







Huhu Rezea spunea...

Nu ești rusofil, dar nu vrei să acuzi Rusia de agresiune. Aici nu este vorba de opinii ci de a vedea corect realitatea.

Huhu Rezea spunea...

Te-ai prostit Serbane!
Il acuzi pe Radu Tudor de parcă el a dat informația că militarii ucrainieni ucisi pe Insula Șerpilor. Pâna nu s-a dat comunicatul de azi, de catre rusi, că militarii sunt luați prizonieri la Sevastopol, tu știai că nu erau morți?
Pașol na Urzica!

anonim spunea...

N-am zis nimic in legatura cu radu T si I Serpilor
Era vorba despre altcineva cu sira spinarii tip plastelina
HUHU
Da-ti cu parerea si aici: Asa o parere obiectiva de la DW.Trei dintre ele le stiu eu demultisor.Niciodata nu m-au enervat mai mult decat tipii cu ochelari de cal si cu creier de gaina...sau mai grav :Cu interese!
Pe scurt: Rusia e stat agresor Chiar acum ma uit la unii(la tv) care nu stiu cum sa injure mai tare in nadejdea de a apuca un "os de ros".Pur si simplu se concureaza intre ei care e mai tare in critici
Intotdeauna am fost de parere ca trebuie cautate informatii din toate sursele...Rusii cu propaganda lor sunt blocati pe aici si airea peste tot in Europa dar uite ce si-a adus aminte DW
inclusiv jocuri pe calculator(Arma3)pe care spre rusinea lor le-am vazut pe Digi 24 urmate apoi de epava elicoterului prabusit si filmat
https://youtu.be/UO2F8nUi3oA
Asta fac "reporterii de razboi" in ziua de azi
Stau la birou,cauta pe internet si apoi scriu articolul senzational la calculator dupa care urmeaza "Bun de tipar"
Acum ma bucur ca m-ai adus la acelasi nivel cu tine:))
Esti politicos bo$$ ce mai!!:)

anonim spunea...

"Pâna nu s-a dat comunicatul de azi, de catre rusi, că militarii sunt luați prizonieri la Sevastopol, tu știai că nu erau morți?"
si atunci de ce se 💩 unul pe el cu eroi in sus si eroi(de frontiera) in jos in primele 10 minute??.Cand ei de fapt au ridicat labutele si au scapat de razboi...Acum beau ceai la samovar.Cand se va termina razboiul in cateva zile/saptamani o sa-si ia posturile in primire si vor fi eroi?
Toata ziua buna ziua nu mai ai loc de "eroi".Care cum trage o basina apare erou la TV...altii nici macar atat nu fac
Avem si noi din Afganistan.... cam toti
O tara de eroi!
Aud?

ifrim spunea...

Dorule,nu te doare pe tine capu' ce politică externă face RT.Tu ia în calcol că acesta ca un bun militar acoperit,descoperit a fost pentru soldele și pensiile militare.L-ai auzit vreodată zicând de tăierea pensiilor militare?Nu!Atunci să nu greșim față de el!

Leo spunea...

Motoarele DIESEL erau de tipul SAVIEM 135 HDMS și nu SR 244. ( corect SR 225) care era cele pe benzină cu carburatoare și cu "delcouri" (ruptoare -distribuitoare).

Simdum spunea...

SMBE inmultit cu coef fct plus ce e in PLX 199 25 ani vechime si scazut impozit 41,5% rezolva si CONTRIBUTIVITATEA PENSIILOR MILITARE fara complicatii si zeci de mii de procese in instante. e doar o opinie...

monteoru spunea...

Traiti pe alta lume.Nimeni nu stie cu adevarat pierderile in oameni si materiale nici macar beligerantii pana nu se incheie nenorocirea.Si atunci pagubele vor fi mistificate.
TV fac si ele ce pot.
Cert este ca rusilor nu le-a iesit cum au vrut.Cand ajungi sa ameninti cu lovituri nucleare inseamna ca scartaie rau lucrurile.
Ati invatat si voi ca in ofensiva ca localitatile se incercuiesc si mergi mai departe.Sa intri cu tancurile neinsotite de infanterie in localitati e sinucidere mai ales cand populatia iti este ostila.
Incurcate sunt caile domnului.Rusii prin actiunea lor determina inarmarea tarilor in detrimentul unui trai mai bun.Incepe un razboi mondial economic.Vom avea toti de suferit.Un rau nu vine singur.Nu era suficient pandemia.

Leon spunea...

TAB 71: 2 Motoare Saviem SR-225, benzină, 8 cilindri în V, răcire cu apă, max. 3600 rpm., 2× 140 CP
1 Martie, Ziua Automobilistului !
La Multi Ani Soferilor !

Huhu Rezea spunea...

Este îngrijorător să constați că avem rezerviști care răspândesc în online materiale de propagandă rusească și antieuropene despre agresiunea lui Putin din Ucraina.
Nu știu dacă este o coincidență, dar mulți dintre acești rusofili s-au remarcat și ca antivacciniști.

Simdum spunea...

Este trendy, trikky, piky ca ani in sir analistii politici, economici, medicali si de razboi sa fie tot aia care ma directioneaza ce si cum????? si la final ce sa vezi????

Leon spunea...

TAB-71M/TAB-72 având două motoare diesel Saviem 797-05 a câte 130 de cai putere fiecare.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

putina e pe topogan.
Va fi răsturnat de propia camarilă în maxim 3 luni.
Va fi mai repede de 3 luni , dacă continuă să avanseze cu codurile de la valiza nucleară....

Simdum spunea...

Rusofilia e o forma de refulare a nemultumirii rezervistilor umiliti de aberatiile sistemului militar de pensii din ultimii ani. Daca vrem sa dam in extreme, nu stiu cui foloseste... NEVACCINATII Romaniei sunt majoritari...

Simdum spunea...

STATISTICA NU MINTE

Simdum spunea...

Suma nemultumirilor unui sistem social care doar mimeaza rezolvarea problemelor cu care se confrunta, da in mare masura reactia celor din sistem si care reactioneaza rational sau radical. Deci cam asta e rezultatul...

BONIFATIE spunea...


Îl rog pe domnul HUHU să posteze, eu nu am mijloace, un mărțișor și o floare pentru toate femeile care accesează acest blog ... și pentru femeile și fetițele care, cu lacrimi în ochi, au plecat în pribegie.

CEZAR spunea...

Jeguri de motoare...bune de fiare vechi ..de acum 30 de ani !
NB
Nu mecanicii aveau "prostul obicei " ci faptul ca nu aveau alta sursa de energie pentru pornire ..mai alesw iarna...

Leon spunea...

Leo, lasa motoarele in seama automobilistilor si spune-ne cate ceva despre LOTA..!!

M spunea...

Eu am mai explicat dar ...

Cum se face propaganda pe internet?

Postezi o știre "anti" pe mai multe conturi cu mici variații.

Se face o bază de date cu cei care au dat "like" și cu cei care au distribuit mai departe!
Aceștia au 3 motivații distincte:
1. Credințe și preferințe pre-existente,
2. Incapacitatea de a se informa corect din cauza unor carențe intelectuale,
3. Dorința de a fi "altfel", de a fi considerați mai bine informați pe fondul unei acute dezamăgiri față de ratarea lor pe plan personal sau profesional. Adică, dacă în realitate nu au reușit nimic, atunci speră să se "realizeze" într-un spațiu virtual oniric.

Odată făcută această bază de date ea este folosită iar și iar.

Deci aveți dreptate că anti-vacciniștii acum susțin Rusia pentru că reprezintă vectorii de dezinformare "zombi" ai vecinului nostru de la est!!!!

Dacă mâine Rusia decide că e benefic pentru ei să răspândească zvonul că Pământul este plat sau că Soarele e un bec cu led, exact tot aceeași vor posta, iar și iar, noile "informații".

Veți vedea că aceeași sunt și antivaxeri, și proRusia, anti NATO, anti America etc. dar sunt și nemulțumiți de viața lor, de lipsa lor de realizări, de succesul altora....

M spunea...

@monteoru

👍👍👍

Și eu am zis că "Sa intri cu tancurile neinsotite de infanterie in localitati e sinucidere mai ales cand populatia iti este ostila."

😂 Aștept să văd cum o să fiți bălăcărit că nu aveți habar!!!!

M spunea...

Acest Akord-75 e complet morbid și rupt de realitate!!!

Deci e supărat că militarii ucraineni nu au fost măcelăriți??

Wow!!!!! Câtă ură pe acest om! Cum le știe el pe toate!! Cum suntem toți niște proști și niște inculți iar el ar fi fost mare dacă era lăsat, dar "veața" i-a fost potrivnică și a rămas de căruță!!!

Observați că sunt mereu aceași postaci care nu au nici o replică în care să nu înjure pe cineva??????

Da, Rusia nu e agresor! S-a dus să îi elibereze pe ucraineni de ei înșiși!!!

Toți suntem niște proști!


M spunea...

@Simdum

Și "ce ne dorim cu toții"?

E posibil ca unii din noi să ne dorim altceva decât voi, pro-rușii!

Rusia e stat agresor și criminal. Sunt printre noi demenți care sunt nemulțumiți că nu au murit destui militari ucraineni!
Eu zic că și în singur mort e prea mult!

Rusia nu are ce căuta în Ucraina. Nu sunt un fan al Ucrainei dar măcar cu ei te poți duce la Tribunalul de arbitraj, mai poți negocia pentru a găsi o soluție.

Rusia este barbară, acționează animalic și criminal! Au însă fani care apreciază comportamentul animalic și criminal.

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Statul georgian din păcate se opune unor sancțiuni împotriva Rusiei.

Cred că ăsta este punctul final al integrării Georgiei în NATO și al relațiilor speciale cu UE.

Huhu Rezea spunea...

M
Excelentă radiografie, mai ales dacă îți și aparține.

M spunea...

@mosmartin16

Cineva spunea că se poate face cucerirea Kievului în două moduri:
1. Ori ca SUA în 2003 când au intrat în Bagdad și irakienii aplaudau și dărâmau statuile lui Saddam.

2. Ori ca Armata Roșie în 1945 în Berlin când au ras orașul și au cucerit ruină cu ruină.

Comandanții armatei ruse sunt acum în fața unei realități. Nu soldatul are pe umeri decizia de a spune "Nu"!!!!

Aveți însă dreptate! Sunt într-un delir naționalist?
Mai gândesc, mai au conștiință?

M spunea...

@Alexandru

Da, am criticat și eu intervenția greoaie și mai ales fără să prevadă ce va urma!

Să nu uităm că deși semnele erau clare nici măcar Ucraina nu s-a pregătit!!!!

Nu înțeleg de ce nu s-a acționat!!! Sunt planuri de intervenție făcute după manualul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați condus acum de italianul Filippo Grandi pe care l-am cunoscut la Geneva.

Da, unele materiale erau stocate în sud-vestul țării încă de pe vremea exodului sirian.... Dar totuși!!!!

magda spunea...

Despre Radu T.vedem comentarii care mai de care mai....In primul rand raducu este un mercenar de presa.Nu il vad in stare sa renunte la un leu din simbrie chiar daca la tv si pe retele mimeaza un patriotism exacerbat.Daca chiar ar vrea sa dea informatii cu un grad de veridicitate ridicat,ar fi mai atent la surse pt.ca nu tot ce zboara...In al doilea rand,prezenta sa mai mereu in siajul lui Geoana si bineinteles a mai marilor din aparare da bine mai mult pentru el,pentru ca noi cei care am dat cu sapa prin armeti stim bine cu ce tehnica suntem inzestrati.Nu intamplator vin forte Nato la noi,ei stiu bine ca 24 de ore de riposta nu sunt suficiente din partea noastra pt a apara flancul sud estic.Aici raducu are dreptate cand preamareste alianta stiind de fapt starea actuala a tehnicii de lupta in multe cazuri deplorabila,ca si a rusilor dealtfel.Nea Ion ,un batran de circa 86 de ani,veche cunostinta,care a cunoscut ,,binefacerile'' ocupatiei sovietice in Romania se intreba retoric,,ce facem taica cu Deveselu daca ivan trage rachete cu nemiluita ca doar nu or fi in Oltenia rachete de raspuns fara numar.''Eu ii zic ,,da tataie,dar mai e si n in Polonia un scut'' iar nea Ion raspunde hatru,,da de unde stii tu ca il vor folosi,daca se va defecta sau al nostru se va defecta? Eee,,uite ca la asta nici nu vreau sa ma gandesc''.

M spunea...

@Huhu Rezea

O să vă trimit la un moment dat CV-ul. 😁 Deși am impresia că nu ar mai fi nevoie.....

monteoru spunea...

M@sunt meserias de moda veche.Nevoia m-a obligat sa pun burta pe carte.
Acest Serban s-a limitat la numai ce i-a fost de stricta necesitate.

monteoru spunea...

M@sunt meserias de moda veche.Nevoia m-a obligat sa pun burta pe carte.
Acest Serban s-a limitat la numai ce i-a fost de stricta necesitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Niste tampiti: Doua motoare pe TAB-uri, ca la Păcala, in loc sa adapteze un motor pe compresie, caci aceastea cu aprindere prin scanteie sunt mult mai vulnerabile si câcâite la pornire, adica atunci erau ca acum sunt cu mult mai versatile si mai usor de pornit. Mie imi era frica de un razboi, ca la o alarma cand au scos SR-urile, cu chiu, cu vai si vai si amar din parcul rece, pana sa ajunga pe stationul unitatii pe alei erau numai caroserii putrede si surubaraie ruginite insirate de ma pufnea rasul, tiganie curata, radeau civilii din balcoanele de prin imprejur de scheleticele camioane, un Lt Colonel, Carsote, luand masuri apoi sa le schimbe caroseriile cu altele noi, iar prelatele se facusera fasii si zdrente de nu puteai alege 1 metru patrat sa faci ceva din ele, putregaiurile! SR--urile erau excelente, doar noi noute, dar cum se rodau sau faceau prima reparatie curenta, ori bateriilor incepeau sa imbatraneasca, ca pe urma incepea nunta, platinile erau aliaje ordinare si trebuiau mereu frecangite si cate multe si marunte, adicatelea lucru made Romanistan, caci Gaz-urile, Maz-urile, Craz-urile, Zil-urile Zis-urile si alte caravele rusnace erau ele robuste si din bardă, dar te bizuiai pe ele. Asa-i cand faci masini autohtone din furtisaguri de la americani, dar te strangi la gur si bagi in ele materiale proaste sa faci economie la tărâțe... Mi-au mancat sufleul si cand aud de ele ma intristez, bine ca am avut mai mult functie de comanda si nu m-am damblagit la panaramele alea de ciurucuri, desi ne mandream si ne bateam cu caramida in chiept ca sunt romanesti. Azi le-as da pe mana acestei generatii de beizadele de bani gata sa fac oameni din ei, precum manelistilor, cocalarilor si bombardierilor, ,,flebetile'' mele, sa dea la ele milioane de manivele sa le cada de tot goaiele si sa li se inmoaie turloaiele!

Simdum spunea...

Am intrat intr un CUL DE SACK - A dead-end street, especially one ending in a circular turnaround. b. A circular turnaround at the end of a dead-end street.
Cum iesi??? o intrebare...

Simdum spunea...

MULTUMESC MAGDA!!! ESTI TARE!!!

M spunea...

@monteoru

Cum dracu am avut eu noroc să lucrez numai cu oameni ca dumneavoastră de la MApN lucru care a sădit în mine un imens respect și camaraderie față de colegii din Armata României?

Respect! 👍

Simdum spunea...

Principiul "Checks and Balances" poate ne diferentiaza in DEMOCRATIE: RUSOFILI, NEVACCINATI sau ALTCEVA ca asa e in voga acum... Asta e solutia????...

Laleaua neagră spunea...

Oare Maia a aflat ca acum e oportuna unirea cu România sau spera la încă un mandat în fruntea Moldovei...

anonim spunea...

@M
Nu n-am nimic cu "supararea ca n-au fost macelariti"
Am doar cu MINCIUNILE TALE duse dincolo de orice limita
Am intotdeauna o rubrica unde injur "arogantul prost"(cele doua cuvinte sunt intotdeauna inseparabile)
Da Rusia este agresor:Am spus-o mai sus la randul nr 7 nu asa cum (DIN NOU) minti cu nerusinare
Si da! esti manipulator si "sarpe" in continuare
Nu "toti suntem prosti" asa cum incerci sa atragi oamenii de partea ta.Nu am spus nici un cuvant despre ceilalti.
In privinta ta DA!!.. e adevarat, te-ai autocaracterizat perfect.
Din pacate nu e singura "calitate" pe care o ai.Multe altele sunt la fel de grave!
Termina cu generalizarile la adresa tuturor.
M-am referit doar la tine pt ca iesi tot timpul "ca paduchele"Ti se pare ca ai ajuns mare scula la pompieri?Te inseli! esti doar detinator de beneficii nemeritate.Las ca-ti trece!...si cu oskar si cu toate "beneficiile" unde a trebuit sa furi(plagiezi) si sa minti,in acelasi timp cu linsul clantelor la usile sefilor.
"Toți suntem niște proști!"-afirmatie total neadevarata si manipulatoare.E valabila doar la singular,singularul ref. la tine,asa ca nu-i amesteca si pe ceilalti in troaca ta
Te compatimesc!


Simdum spunea...

Atat timp cat politistii fac parte din sistemul militarizat de pensii, nu va iesi o lege aplicabila in sistem hibrid. E TUSE SI JUNCHI... SAU UNU hais SI ALTU cea, SAU BRAMBUREALA

Simdum spunea...

A nu asculta reactia paturii sociale nemultumite, presupune riscuri pe masura, pe care un stat si le asuma sau nu, cu consecintele de rigoare. vreti exemple??? Analizam, daca vreti... Natura umana poate oferi si REVERSUL MEDALIEI...

Simdum spunea...

Radu Tudor are vreo conexiune financiara sau de alta natura cu RAED ARAFAT via SMURD???

Simdum spunea...

ROMANIA E SLUGA LA STAPAN din 2007 incoace. oricat as fi de rusofil si nevaccinat, pot discerne ca e adevarat. nu pun la socot cererea SUA din 2002 ca daca nu ma sustii cu Afganistan, nu intri in NATO!!!
nu tin neaparat sa publici asta, dar stiu din surse sigure ca in 2002 asa s a intamplat, CERERE ULTIMATIVA

Leo spunea...

Flavius, păi au fost fabricate prin 1992 și TAB-uri cu un singur motor CATTERPILAR. Nu le-ai prins ?

M spunea...

Constat 3 narative lansate de propaganda rusă:

1. Ați văzut? Georgia și Moldova nu se alătură sancțiunilor deși sunt candidate pentru a intra în UE și NATO pentru că și-au dat seama că Occidentul îi va abandona!!!

2. "Refugiații" ucraineni caută de fapt să impresioneze Occidentul pentru a primi avantaje materiale și a lua locurile de muncă ale cetățenilor UE pentru că în Ucraina situația nu e atât de rea!!!!

3. Sancțiunile împotriva Rusiei nu vor lovi oligarhii sau pe Putin ci pătura săracă, oameni fără posibilități materiale.

Se adresează de fapt sentimentelor puternice occidentale cu privire la "trădarea și neîncrederea în fostele state ale URSS sau sateliți ai acestora"
"reducerea ajutoarele sociale și consumul acestora pe niște oameni care nu le merită" (idee folosită și la ieșirea UK din Uniunea Europeană).
"nedreptatea sancționării nevinovaților și a celor care nu se pot apăra".

Constat că nu s-a pus până acum problema urmăririi penale a comandanților ruși invadatori. Probabil se încearcă încă atragerea lor care o atitudine cel puțin pasivă dacă nu chiar de opoziție.

Viorel spunea...

Don Cezare. Cum să nu aibă mecanicii sursă de energie. Când eram în București la UM 02666 Cdt., Mr. Munteanu avea un obicei când trecea prin birouri așa ca de plictiseală șii întreba pe toți, tu ce produci ? tu ce produci ? Cu o zi înainte a fost ziua mea. A doua zi eram cam bine dispus și mă pregăteam să merg cu corespondența la Bg. Intră dânsul și mă întreabă. Ce faci Viorele ? Plec la Bg. Altceva, altceva, ce mai produci. Fiind vessel după cum am precizat i-am răspuns. Produc SCÂNTEI domnule Cdt. L-a bufnit râsul și a plecat mai departe. Era un Cdt. foarte bun și de gașcă pe românește, prindea la o glumă. Așa și mecanicii conductor TAB, dacă nu aveau sursă de energie, trebuia să-i puneți să producă SCÂNTEI și astfel motorul pornea, doar ei erau feblețea dumneavoastră comparative cu ceilalți scribe de pe la birouri.

Huhu Rezea spunea...

Lipsa de informare duce la asemenea percepții exclusiviste.Un om bine informat, din surse diverse, nu robul unei singure televiziuni, nu poate fi manipulat.
România a intrat în NATO la 29 martie 2004, când premierul Adrian Năstase a depus la Washington instrumentele de ratificare, după o așteptare de 10 ani. Nu ne-a forțat nimeni!
Ieri a prezentat la Radu Tudor(sic) stiloul cu care a semnat documentul de aderare.
Romanii ar trebui să le ridice statui lui Iliescu si Nastase pentru integrarea României în NATO si UE. Altfel, eram acum cu frica în sân că vine Putin să ne "elibereze" ca pe ucrainieni.
Nu degeaba părinții noștrii, ai celor mai în vârstă, și bunicii vostri, ai celor mai tineri, au murit cu speranța că vor veni americanii .
Vin niște mucoși, care n-au prins ocuparea României de către ruși, până în anul 1958, și ne agresează cu propaganda de tip sovietic a regimului Putin.

Cezar spunea...

a/Viurel
Uita.te la tembelizoare....vezi cine moare....

marin spunea...

Am trecut prin doua misiuni in Afganistan ,una chiar in prima serie.
Ceva cumplit si de nedescris , am ramas socat până in ziua de azi. Atat suferinta ,foame ,copii haituiti ,etc. As povesti de subteranele acelor vremuri dar nu am voie si nu vreau sa -mi complic existenta.
Mi-au dat lacrimile cand am vazut cel mai groaznic exod din sec 21 , cel din taberele de rufugiati din Turcia , cand civilizata Europeana le refuza intrarea pe teritoriile lor si le-o punea pe spinare pe unde ii prindeau. Copii bolnavi si infometati, in ploaie ,in frig , de care nu-i pasa nimanui. Si acum traiesc in cea mai crunta mizerie in taberele din Turcia.
Cat am fost in aceste misiuni am mai observat un lucru dureros ,cenzurarea stirilor care nu convin. Erau demonstratii de amploare in toata Europa cu sloganuri ”usa ,teroristul nr 1 ” , ”nu razboiului” si nimeni din Europa si de peste ocean nu trasmitea . In schimb vedeam pe televiziunile asiatice necenzurat si orientul Mijlociu tot ce se intampla.
Asa este si acum , de aia nici nu ma uit la televiziunile romaneste. Profita si fac bani din propaganda mincinoasa aservita si unilaterala.
Mă inspaimanta deciziile de trimitere de ajutor militar in Ucraine ,lucru care v-a intarata si mai mult Rusia.
Ca si parere personala , la cum au abordat si tratat UE si USA cerintele rusilor de creere a unui coridor de securitate in jurul lor rușii nu se vor lasa pâna nu fac Ucraina una cu pamântul. Toate nesabuintele lor in tratarea acestei probleme va duce la un razboi nimicitor in Ucraina sau cine stie ce se intampla daca -i mai intarâtă.
Iar al nostru nu se lasă din slugărit până nu ne implica si pe noi.
Felicitari Ungariei ca este cu capul pe umeri si-si protejeaza poprul , la fel Moldovei si Georgiei ca raman neutri.
Ce-am vazut si prin ce am trecut in Afganistan cu o tehnica rudimentara la dispozitie nu doresc nimanui.
Cine vrea pace ,sa negocieze ,sa trateze fiecare stat de pe pozitii de egalitate ,nu sa bage continuu batul prin gard in treburile interne ale altora si sa caute resurse provocând cele mai mari nenorociri si suferinte.
Cat timp lumea este la discretia unui club select care poate stabili sanctiuni petru toti cei care nu-s in barca lor nu va fi pace in lume. ONU parca nici nu mai exista. Ei sunt totul si jandarmi si judecatori.

anonim spunea...

@Simdum
Si "terminati" versus "neterminati" plus cele enumerate de tine asa fac unii tot posibilul sa "ne uneasca"
Si uite asa naivii cad ca bobocii de rata fix in plisc
Mai apare si cate un "tine calu" manjit cu oskar si devenit papagal propagandist...ca deh banii nemeritati obliga la slugarnicie.Intra deja in "fisa postului" sa aperi pe cine te plateste/mituieste ....ce conteaza ce fac daca "eu m-am descurcat"
PS Noi la motoarele Saviem le spuneam "s'aviem rabdare!" Tot de la of si sof de auto o stiu.Bine ca la noi era un singur camion DAC la Bt Tp Aprovizionare.Pana pornea ala ...iti crestea barba:) Oprirea se facea inteligent.Se proptea cu botul intr-un obstacol si se taia contactul ca dracovenia se "dadea la ulei". CFI stie si are perfecta dreptate in privinta asta.Noroc cu ATS-urile 52(fabricate in 1952) originale care alea macar isi faceau treaba.Porneau din scurt chit ca scoteau fum ca Vezuviul la eruptie...In rest nu s-a dus lipsa de baterii sau piese de schimb niciodata.
In caz de .....trebuia sa trecem urgent cu toate hangaralele pe una din cele 2 pozitii de rezerva.In urma noastra ramanea doar un emitator mic care emitea pe frecventa "de pace"(de serviciu) pe post de momeala
Mi-a placut! CFI a descris exact situatia auto le vremea aceea(asa o stiu si eu) Poate la altii erau "cai naravasi" dar TAB cu motoare de SR am vazut...Vai mama lor! de abia suportau propria greutate dar pai sa mai faca si performanta:) Ceasca vroia sa faca din rahat bici si sa mai si pocneasca.
Oare exista vreo lucrare de oskar pe tema asta,sau doar copy/paste de pe net cu harti cu tot Asa o fi dom' iulian oskar mares, sau preferi pe scurt M ?

Simdum spunea...

Istoria ultimelor doua secole nu se scrie in presa...

Simdum spunea...

ROMANIA NU MAI E INDEPENDENTA SI SUVERANA!!!!
Domnule ADMIN poti sa ma stergi din site ul matale....

M spunea...

Nu sunt un fan al uniunii europene. De multe ori am criticat intervenția în economie, atacul la justiție etc.

Dar, să ne uităm la Belarus (sau credeți că România ar fi mai bine tratată decât această țară, 90% rusă??)

Cum ar fi ca Johannis să se declare președinte până în 2035?

Cum ar fi ca Armata Română sa fie trimisă să ucidă civili in Ucraina?

Cum ar fi dacă în loc de scutul de la Deveselu ar trebui să primim armament atomic?

E Ucraina "neprietenă"? Așa este! Dar Rusia ne este dușman!

Cu Ucraina ne-am judecat pentru Insula Șerpilor! Rusia a rupt direct Republica Moldova în două!!!
E o diferență! Nu credeți?

Nu mai vorbesc de ocuparea României, de Ribbentrop Molotov, de Ana Pauker, de Tezaurul României!

Simdum spunea...

Cand va avea cineva curaj national sa recunoasca ce si cum in Istoria ultimilor 40 de ani...cel putin in privinta tarii noastre...

Cezar spunea...

Las ca mai si exagerezi si tu
Ai ramas..socat..dar cu banuti
Am cazut ce ati facut SUA SI VOI...IN 20 DE ANI
A PICAT IN 3 ZILE..

Simdum spunea...

Eu sunt militar de la 15 ani si imi iubesc tara, chiar daca la un moment dat am muncit in strainatate, atunci am fost mandru ca sunt ROMAN si nu mi am denigrat originea de ROMAN!! Nu cer respect decat STATULUI ROMAN pentru Contractul meu cu TARA ROMANIA!!!

Calinmihaib12 spunea...

Radu TUDOR,"dându-se" din zona..CONSTANȚEI, ar fi bine să explice cum "a ajuns" în dec. 1989..în TIMIȘOARA,în "complexul studențesc "..?,și.."în ce cali tate"..,[mai ales.. manifestându-se cu preponderență..în.
zona militară..?]
A fost și el,alături de alți "militari"din CONSTANȚA, veniți.. temporar cu.."ceva misiune",și apoi,după câteva luni,reintorși
.."la vatră"...?!!

Simdum spunea...

Domnule ADMIN, de cate ori ati stat in fata unui sef de major al apararii sau de cate ori v ati intalnit cu MIHAIL POPESCU???? va spunea ca respectul pentru militari e SACRU

anonim spunea...

@Marin
Vaiiii!! Ati indraznit sa va luati de politrucii de tip nou?
Nasol!...:)
Imediat o sa va "iesplice" un "pompier oskarist" cat de dictator este viktor orban ca-si pune poporul la adapost.
A pune propriul teritoriu(al nostru) la dispozitie pt tranzitarea cu armament si munitii catre o tara NE-membru NATO consider ca este o pozitie deosebit de riscanta atat politic cat si militar.Probabil ca Orban se gandeste la eventuale posibile consecinte(am zis eventuale) Noua nu ne pasa ca invrajbim si mai rau pe unul care ne e deja dusman in speranta unui iluzoriu articol 5
Sper sa nu fie nevoie sa vedem cat valoreaza "pe teren" acest articol 5...ca asaaa propagandistic e stors ca un burete.Sa vedem si aplicabilitatea???!!! Doamne -feri!!

Simdum spunea...

imi cer scuze de limbaj, dar ideeile sunt originale

anonim spunea...

@Simdum
Stai asa nu pleca si am sa-ti spun cine cand si unde a folosit real munitia termobarica pentru prima data
Tot niste campioni ai democratiei:))
Faptul ca CNN a pus poza unui lansator senilat multiplu cal.120mm numit TOS-2 nu inseamna nimic.Acesta poate fi echipat cu multe tipuri de munitie reactiva
Nici macar ucrainienii nu am auzit sa spuna ca a fost folosita munitie termobarica impotriva lor(ei care sunt cei mai interesati si indreptatiti sa acuze)In schimb se trezesc tot felul de ciocoflenderi sa vorbeasca gura fara ei
PS munitia termobarica este eficienta in spatiile inchise.
Ce m-ati auzit pe mine vorbind vreodata despre furtune,robineti si scari?...sau despre stingatoare cu CO2? Neee eu sting tabloul electric intotdeauna numai cu apa ....se si spala de praf cu ocazia asta:)))

anonim spunea...

De pilda Elvetia nu mai e neutra.A inghetat activele rusilor.
Cu Hitler a fost neutra.A dispus ala de toti banii din Elvetia.Puneti-i si pe altii sa citeasca istoria!(aia neoficiala)
Si pe elvetieni nu i-a condamnat nimeni.Pfuiii ce pute a bani!!

Cezar spunea...

A se retine
Majurul de neam de manivela CFI...a avut mai mult functii de comanda in indelungata sa vechime de..8 ani
Ptiu...🤣🤣🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Le stiu, dar nu le-am apucat, dragul meu! Vad ca esti pe felilie cfu auto si ai nominalizat bine motoarele cu SR 225 si alte amanunte: Pluridisciplinar, sau ,,doi bocanci si-un cur afara e masina militara?!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asa va fi dat jos Putin, prin constrangeri drastice care se rasfrang pe populatie, deci presiuni sa se ajunga la o revolutie

Viorel spunea...

marin. Gândești nu prost ci foarte prost, ca marea majoritate a românilor în următoarele cazuri (doar câteva ex.). O doamnă se plimbă pe stradă. Un hoț îi fură poșeta din mână, trece pe lângă marin dar pe acesta îl doare în cur de strigătul femeii. Unul își bate nevasta până o umple de sânge și leșină pe stradă,. Pe marin îl doare în p..ă și de data aceasta. Marin e șmecheraș și s-a încurcat cu golănași / interlopi. Ăștia îl iau la bătaie. Marin strigă după ajutor. O mulțime de alde marin stau și se uită. Ăștia sunt tot un fel de alde marin, marele luptător din TO cu 1.000 lei la pensie.

Viorel spunea...

marin. Uite un exemplu concret ca să întăresc cele spuse anterior. Unul își bătea mama iar proștii de pe margine stau și se uită în loc să intervină. Nu aveau nici cum că doar nu erau în TO. Tot despre marini e vorba (deschide linkul și vezi fotografia).
ŞTIRIASTĂZI, 11:37
SCANDAL în Centrul Vechi: Un botoșănean și-a bătut propria mamă, polițiștii l-au încătușat
La fața locului a ajuns și un echipaj de ambulanță care a transportat-o pe femeie la spital.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/scandal-in-centrul-vechi-un-botosanean-si-a-batut-propria-mama-politistii-l-au-incatusat/

Huhu Rezea spunea...

@Sim
Aici nu ai intrat cu contract.
Liber ai intrat, liber poți să pleci.
Pentru că duci o lipsă evidentă de informare, nu ți-ar strica să mai citești din când în când și acest site.
Nu vrem sâ te convingem, dar vrem să ai cel puțin îndoieli față de informațiile pro-ruse pe care le citești.
Securitatea României nu a fost niciodată apărată de Rusia. Amenințată, DA!

Calinmihaib12 spunea...

AKORD:
(14:57'/01.03.a.c.)
(..& Co.)= care nu înțelegeți/sau vă faceți că nu..înțele geți.."jocul"lui V.ORBAN/=HUNGARIA=) :
.."JOCUL"/MIZA HUNGA RIEI..este grija pt. VIITORUL..TRANSILVANIEI..!,adică vor să capteze "bunăvoința"
ROSSIEI..pt. ca aceas ta "să sprijine"..re dobândirea..TERITORIILOR "PIERDUTE"..din "HUNGARIA MARE"..!
(..cam ce face și ROSSIA..ACUM.., cu fostele "posesiuni" ale URSS..!)●����☢

Viorel spunea...

Simdum. Și cu ce mă încălzește dacă stau față în față cu Șeful SMG, a primului ministru, a președintelui dacă acesta nu mă bagă în seamă. Mă ascultă sau se face că mă ascultă după care ura și la la gară (Gara de Nord). Cu ce i-a încântat pe marii generali sau colonei, Președinți de Sindicate, Asociații și Ligi că au stat 6 ani de zile în fața acestor „MARI PERSONALITĂȚI” pentru a rezolva chipurile problemele pensionarilor militari, adică ALE LOR PERSONALE și nu ale marii mulțimi și nu au rezolvat nimic pentru noi și poate prea puțin sau nimic și pentru ei. Ce afirmați dv. este ca și o fotografie alături de marele actor Florin Piersic cu care mă laud la toți că este prietenul meu, fotografie făcută ocazional pe stradă fără nici o tangență cu prietenia ci doar cu admirația mea față de dânsul ca un mare actor și om ce a fost, este și va fi.

Viorel spunea...

Am uitat. Nu intru în amănunte pentru că este foarte mult de scris. Legat de Gl. Mihail Popescu, ați pus cumva și dumneavoastră semnătura pe contractual încheiat cu SC Tofan Steel SRL ? Doar întreb, nu acuz.

Calinmihaib12 spunea...

M:
(14:28'/01.03.a.c.)
Mă "surprinde"(vorba vine..!) grija pt...
"INJUSTIȚIA"..română,care,pe BUNĂ DREPTATE .., e "arătată"..cu degetul..de UE.!
Eu pot PROBA că "justiția".ROMÂNĂ.. NU E JUSTIȚIE, atât timp cât..."ACOPERĂ" FURTURILE..din SOLDE și PENSII MILITARE..!

Calinmihaib12 spunea...

EinStein:
(21:10'/28.02.a.c.)
DACĂ rușii ajung la ODESSA..,vor continua "drumul" criminal,cel puțin, momentan,până aproape de..CHILIA și DELTA DUNĂRII..!

Leo spunea...

Abea-l așteaptă biluță ......:)

M spunea...

@marin

Există 3 tipuri de oameni care scriu așa prăpăstii!!!
1. cei care sunt deștepți dar nu au informații,
2. cei care au informații dar sunt proști,
3. cei care sunt deștepți au informații dar sunt rău intenționați!

Cum dumneata ai atins întreg punctajul propagandei mizerabile rusești cred că ești și informat și deștept. Faptul că ești lăudat de prostul forumului ar trebui să te pună pe gânduri dar mă îndoiesc! Postacii nu au timp să se simtă rușinați sau jenați!

Interesant că Rusia nu are probleme că are graniță comună cu USA într-o zonă a globului în care e cam greu să faci războaie! Problema ei e bogata în resurse Ucraină!

Interesant că o țară de categoria a doua ca Rusia are pretenții de a dicta altor națiuni cu cine să se alieze, în ce alianțe să intre, pe cine să aibă președinte!
Interesant de ce toți vecinii Rusiei nu se simt în siguranță!???
Iar asta treceți cu vederea tare ușor pentru că, nu e așa, aveți un punctaj de atins!

Păcat că un "luptător" ca dumneata are niște standarde morale atât de scăzute (repet, nu cred că sunteți nici prost, nici neinformat ci doar mișel).

Leo spunea...

putina este pe un drum fără întoarcere pt. el.
După cât a mințit (că rusia face doar exerciții la granița Ukrainei) și după cât prăpăd a generat, el a dovedit că este în stare de orice privind şi nucleara. "După el potopul".
Eu cred că ameninţările lui cu nucleara , trebuiesc privite cu FOARTE MARE ÎNGRIJORARE .

Leo spunea...

Flavius, "la Chirigiu" se făcea carte ca lumea pe vremuri , nu ca acuma doctorate fără număr peste tot şi despre tot...........
Iar "La doi colonei", se dezvoltau adevărate seminarii ..........

M spunea...

@Calinmihaib

Eh, dacă ar "repara" justiția nu mi-ar părea rău! Tare îmi e însă că se folosesc de termeni din ăștia filosofici pentru a ne ține sub control.

Ce e justiția? Mereu sunt două părți și mereu o parte o să fie nemulțumită!

Dar eu dădeam diferențele față de Rusia. Aveți cea mai mică speranță că justiția din Rusia e mai bună???????
Eu intuiam o poziție a României într-un mare imperiu rus undeva sub cea a Belarusului. Credeți că justiția lui Lukasenko e mai bună ca cea din România?

Simdum spunea...

VIOREL raspuns "eu am apreciat OMUL MIHAI POPESCU, generalul e un grad cum si noi avem grade, dar suntem OAMENI CU CARACTER sau fara

Simdum spunea...

Eu in cariera mea fara automobilisti eram fara cariera. era simbioza perfecta

BONIFATIE spunea...


Domnule LEO, din păcate trebuie să vă împărtășesc temerea!
Nu există nicio logică elementară între dorința de a cuceri o țară și a pierde întreg PĂMÂNTUL dar în momente de cumpănă ale istoriei, de multe ori, rațiunea a fost a celor care nu dețineau puterea iar cei puternici au fost iraționali.
Să sperăm că Dumnezeu nu își va întoarce fața de la această minusculă planetă din univers.
Vă doresc noapte bună! Poate ne vom convorbi și mâine.

Viorel spunea...

Simdum. Ăsta este OMUL MIHAIL-EUGEN POPESU (Mihail și nu Mihai), OMUL CU CARACTER ? „Pe 29 iunie 2012, Mihail Popescu a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare”. https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihail_Popescu

Nico.tnt spunea...

E deranjat ca multi oameni din presa, printre care si Radu Tudor, care au avut un rol in distrugerea Armatei Romane, acum sunt mari cunoscatori in probleme si tactici militare. Sunt uimit cat de repede se adapteaza si emit analize pe harti, explicandu-ne miscarile din teren ale armatelor, etc. Tot asa, ani de zile, acesti oameni de presa, au fost experti in pensii militare, stabilind daca avem dreptul la pensie sau nu. Rezultatele acestor experti in de toate, patiti cu salarii grase si afaceri prospere in presa, se vad mai bine acum: distrugerea grava a armatei. Cand realitatea a venit peste ei si șefului NATO Jens Stoltenberg le-a spus, la conferinta de presa, ca fortele NATO vin sa se alature ARMATEI ROMANE, au ramas cu ochii bulbucatii de groaza! Stiau ca armata romana este viteaza dar...cam mica si prost echipata. De ce? Pentru ca acesti "mari" oameni de presa au sustinut in fata poporului romana ca nu avem nevoie de armata, pentru ca ne apara NATO! Mai pe scurt, soldatii NATO vor lupta cu inamicul si noi vom sparge seminte si ne uitam! Acum dorim sa recuperam cei 20 de ani de nepasare si ne-am aruncat cu capul inainte si adunam cele mai mari...rable din europa si de unde se poate! Acesta este iar o mare greseala!

mosmartin16 spunea...

Și dacă ai fost în fața lor, ce ? Le-ai ținut umbrela ? De asta "respectul" lor pentru militari a fost ...sacru ? Cați ani ai fost militar ?...asta ca idee....și ce "te recomanda" să fii în fața celor doi ??

M spunea...

@Leo

Așa este!!!!

Butonul nuclear e în mâna unui nebun! E ca atunci când un cimpanzeu a pus mâna pe un Kalașnikov încărcat!

Vedeți însă că și printre rezerviștii Armatei Române sunt aiuriți care se bucură de morți și sunt alături de propaganda dementă rusească!!!!

Leo spunea...

Biluță a dat de multe ori semnale că este needucat (TROGLODIT) și că a avut o copilărie grea fiindcă mămicuţa lui se pare că nu a avut timp de el.
O fi fost orfan ?
Faptul că utilizează înjurăturile cu o voluptate asociată unui cretin , dovedește asta.
Bravo , biluță înjură cum ști tu mai bine ca să-ți etalezi "cultura"....

magda spunea...

de acord dar rezerva din ce o mai faci ,pentru ca armata operativa este efectiv redusa numeric.Prin lege se poate face orice,dai una scurta de trei randuri in care scrii ca politistul nu mai are pensie militara nu mai e rezervist,nu mai e nimic si gata s a terminat.Doar intr o singura privinta as fi de acord..doar cu cei care nu au fost vreodata militari adica sinecurile incadrate pe diverse cai,asa da.Si asa suntem putini...mai dam apa la moara si lu ivan?Sau vrei sa se puna de o razmerita acum inainte de Paste?

Simdum spunea...

Da domnule VIOREL statistic ai dreptate si ti o acord fara rezerve pt ca concilierea e cale spre consens.
Dintre generalii cu care am stat la aceeasi masa, mie mi s a parut un OM OK si il apreciez post mortem ca pe un om adevarat. Condamnarea e la fel de reala si eu mai am cunostinta de unii implicati, dar nu e cazul sa publicam ce stim... DESPRE GENERALI ONESTI??? Pentru MIHAI POPESCU TOATA STIMA!!!!

Simdum spunea...

Domnule Viorel, daca esti sau sunteti din BOTOSANI, va provoc la un pescuit de BREHUIESTI...

Huhu Rezea spunea...

Sa fim noi sănatosi câte mii de militari, din toate structurile militare, au dat declaratii false si au obținut la pret modic toate apartamentele avute in garnizoanele prin care au fost "plimbați" cu serviciul.

Simdum spunea...

DA domnule admin, MINCIUNA face diferenta dintre REALITATE si...nu mai stiu....
Acum e dificil de prognosticat...

Simdum spunea...

SINCER VA MULTUMESC!!! ca mi acceptati postarile!!!!

Leo spunea...

Au făcut consultanță cu unul Dobrițoiu , ajuns din întâmplare sef la MFA

Simdum spunea...

Viorele: ascultai pe la usi??? sau erai la masa??? ca cu mine nu erai...

Simdum spunea...

DAAAA!!! si eu am avut apartament singur !!! in doua garnizoane SA MOARA ROMEO???

Simdum spunea...

Cand ma plimba pe tritoriul national un general... vrei nume???? HORTOPAN ION care mie mi a spus: "te duci acolo sau te trec in rezerva" ... si m am dus... ca nu era cale de intors in 1986 ce am impus lui nu priveste opinia publica de atunci.. eu oricum vorbeam singur, dar... incercam...

Simdum spunea...

ce vremi erau si ce caractere... infrunti realitatea sau mori era o lupta in 1986 cu Mitroescu TAiche GENERAL ADEVARAT !!! SA I FIE LOCUL BINECUVANTAT!!!!

Simdum spunea...

Era mucalit si erudit si mie mi a starnit ADMIRATIA ca am avu asa COMANDANT

Calinmihaib12 spunea...

Akord:
(22:05'/28.02.a.c.)
..LIBANUL..nu e "zona tampon"..între ISRAEL și TERITORII ARABE(ci , cel mult..numai la NORD.., dar și statul LIBAN are o "mixtură" politico-religioasă cam agitată și insta bilă..??!;
ISRAELUL are vecini direcți ARABI la EST și SUD!,așa că NU prea are"ZONE TAMPON"
..nicăieri,nici măcar la WEST:..la MAREA MEDITERANĂ..!