Un produs Blogger.

miercuri, februarie 02, 2022

Protestul din 02 02 2022

75 comments

75 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Agentul cu "lănțișor" la glezne o fi făcut răni?
Dar pe polițistul-scriitor, Godină, l-ati văzut cumva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ati citit ultimul Comunicat al SCMD? Merita citit, dar nu si aprobat per ansamblu, caci mie imi put multe acolo... Ar vrea 10% pentru cei cu pensii sub 2500, dar si pentru cei cu pensii cat ale lui Ciuca! Asa vrea domnia sa dreptate si echitate? Ala cu 1000 lei ar lua 1100 lei, Gen Ciuca ar lua cat cateva pensii de 1000 lei, pe langa cei 1000 lei ce si-a tras cam de pomana! Halal propuneri catre Dl ministru, cat si alte ineptii!

ifrim spunea...

Foarte bine polițiștii,arătați-ne și nouă demonstrativ cum se face!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, trompetele ministeriale, cu lantisoare la picioare si rujurile in buzunare, sunt scutite de activitati sindicale indreptate catre stapanii care-i miluiesc cu carnoase ciolane!

Iulian Mareș spunea...

Susțin marșuri, greve, proteste legale!
Numai ca, o foarte mica parte din protestatari gândesc la pensii și pensionari, majoritatea zdrobitoare la salariile lor!
Și bine fac! Ce, toți au talentul lui Godina! Toți scot bani din lansarea de cărți?
Vinovații sunt cei care i le și cumpără...

totoiany48@gmail.com spunea...

TOATA STIMA pentru demonstrația făcută!
Corecta cerință, sa împărțim în mod egal și sărăcia și bogăția !
Felicitări conducătorilor și participanților.

Leo spunea...

Oare câți or fi ca cel din https://www.huhurez.com/2022/01/inca-exista-judecatori-care-nu.html
care are aproape dublu ;i dec\t cristinuca care oricum are mai mult ca Degeratu Constantin ..?

Gicu spunea...

Vecine..
-.ți-a mărit pensia?
...da după 3o ani de armată +zece în civilie,net 1768lei.
-hai nu mă minți...

Mihai spunea...

Ce respectam aici ? Marcajele ? Sunt acestea amplasate corect ?
Cum trebuia negru si rosu sa procedeze corect in sensul giratoriu ?

https://youtu.be/wc2WhzCuPxs

Leon spunea...

Protestul de astazi are deja un efect...Negativ, avem un nou Presedinte la Comisia de Aparare din CD, deputatul liberal Pavel Popescu...!!
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?idc=12&cam=2&leg=2020

Ionel spunea...

Punctul 1 in solicitarea SCMD
"Aplicarea, in integralitatea sa, in forma promulgata, a Legii 223/2015 si abrogarea amendamentelor aduse ulterior prin OUG-uri;"
Daca nici acum nu au inteles ca aceasta lege a dus la ce avem astazi inseamna ca vorbim degeaba ! Se lupta cu morile de vant !

Ionel spunea...

"Singura sansa de aplicare a legii pentru dl Andreica ar fi sa se faca un schimb de ministrii intre interne si justitie. Dl Predoiu va emite un ordin intern de aplicare a legii pentru a preintampina eventuale decizii judecatoresti de plata a unor penalitati de intarziere !!! In acest fel s-ar face si economii la bugetul statului !"

Șoimul spunea...

O lună la MAI și o lună la MApN, atât ar trebui să fie Predoiu ministru și gata,legea se aplică.

Leo spunea...

https://www.libertatea.ro/stiri/sefa-de-cabinet-a-premierului-ciuca-nu-a-trecut-un-teren-de-550-mp-in-6-declaratii-de-avere-explicatia-paulei-cristea-3926729

reddog spunea...

Le zice bine Basescu. Si nu de ieri de azi.
A fost cel mai bun politician de dupa Revolutie.
A trecut nava numita Romania prin furtuni cu bine.
Asta pentru cine a inteles cate ceva.
Si pentru basarabeni a facut cat nu a facut toata clasa politica. Fapte nu gargara. La gargara sunt buni multi.
Mai ales pseudo patriotii aurolaci ai lui Simion.




https://www.libertatea.ro/stiri/traian-basescu-amendat-de-cncd-pentru-afirmatii-care-fac-legatura-dintre-apartenenta-etnica-si-infractionalitate-3958264

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo asta-i infractiune si autorii sunt infractori penali! Punct. Astia sa ne mareasca pensiile de rahat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, accept si aprob!

M spunea...

@Leon

E bine sau e rău? Nu îl cunosc pe stimabilul! Am văzut câteva intervenții la TV de mult bun simț ale lui!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, In oceanul de nedreptati umilitoare la pensiile militare, insula cadrelor justitiare apare ca o fata mare, cu himenul din oțel de bindaj neprezentand nici un deranj de foraj, pe cand la noi, la foița de tigară, e flendurit si zdroghit ca o oghială la gurgui, asa ca sa ne punem pohtele-n cui!

ifrim spunea...

Iok șansa Rambo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gicu, Subtire subțirică ca o scandurică, neneacă, că ce e prea gros inneacă!

Ein Stein spunea...

Ce ti-e neclar? Ala rosu avea obligatia sa iasa din sens pe prima la dreapta sau sa se deplaseze inainte si sa iasa din sens pe banda unu, ceea ce nu a facut. Ala negru avea obligatia sa nu faca la dreapta si sa iasa din sens pe oricare directie insa numai pe banda doi.
Negru corect, rosu incorect.

Ein Stein spunea...

Basescu a bagat nava numita Romania in furtuna ca sa o scoata el cu bine. Asta pentru cine a inteles cate ceva, tu nu ai inteles, esti doar un parlit de paznic de puscarie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, dar poate sa fie si Papa de la Roma, insa cum dictează ăia cu vorba sa se faca reforma, asa se va aproba de catre toti norma sa se acreasca ciorba!

Ein Stein spunea...

Toate masurile asumate in PNRR, legat de pensii, au rostul de a reduce cheltuielile, vrajeala cu eliminarea inechitatilor e dor gargara de politruc. Daca se va face ceva in sensul eliminarii inechitatilor, se va face doar in interiorul anvelopei bugetate, vorbesc de alea militare. Ce presupune asta, e simplu de imaginat, o noua formula de calcul, identica pentru toti. Nu se va lua de la cineva si se va da altcuiva, fiecare va primi cat ii iese din calcul, fie ca e vorba de calcul contributiv sau alta modalitate. Trebuie sa existe un moment zero de la care sa se inceapa cu reforma pensiilor, marea problema e ca grupurile de interese nu prea sunt de acord si ce este rau in toata povestea e ca ei sunt consultati pentru viitoarele acte normative. Sper ca ministrul Dincu sa inteleaga viclenia gastilor si sa nu se lase imbrobodit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, Ce explicatie ,,sublimă''... la felul cum il ai pe junghiul de Băsănău in inima, ca pe-o amanta chioara, asa iti este si pensia militara de ocara! Daca si turnatorul asta ordinar iti este ghid si far, inseamna ca ti-e lupta in zadar si-ar fi cum ti-ai dori o pensie din foițe de ziar!

Leo spunea...

Greșești "material" o dată , de 2 ori , hai de trei ori , dar de şase ori este altceva care pute.
După aşa zise 6 greşeli care deja ar trebui să alerteze perchetul , tu o cocoți în guvern ca să cumuleze pensia de 3000 de euro cu SINECURA de la guvern.
Păi și dacă ar fi greșit (să zicem) , asta înseamnă că este INCOMPETENTĂ şi NEADECVATĂ pt. o pozițieăn guvern. La privat nu o ținea nimeni o săptămână.
De Mărțișor se va pronunța CNATDCU și LA REVEDERE ĂĂĂ..ÎÎÎ.. cu toată gașca ta.

Calinmihaib12 spunea...

Reddog:
.băsescu al tău = agent al..estului, "cârtiță provocatoare"="PETROV",HOȚ de pământ agricol..și de SALARII și PENSII,în CONFLICT de INTERESE,și în că multe alte asemenea "năzbâtii"=în timpul mandatului său de președinte = "ăsta" e "cel mai bun politician" ..??
.te înșeli..și ÎNȘELI..amarnic,amice din..""galeria"".."dinamovistă,"..!

Leon spunea...

Dupa debarcarea Col.Sovaiala de la Presedentia Comisiei de Aparare, sa vii cu un tanar de 34 de ani, cu siguranta n-a facut armata, cu vasta "experienta" capatata prin Oslo, probabil ca numai vechimea in PNL il recomanda sa conduca aceasta comisie importanta, mai ales in aceste vremuri tulburi !
Om trai si om vedea..!
PS. Ce bine se va intelege cu Secretarul Comisiei, deputatul Coarna, care prin studiourile Tv se "mângâiau" destul de des..!

HALA spunea...

Am o curiozitate declanșată de dorința unora pentru contributivitate.
Vreți să ne spunem aici cei care comentăm pe blogul lui Huhurez, ce vechime avem în armată, de pe ce funcții am ieșit la pensie și dacă susținem contributivă?

Calinmihaib12 spunea...

Rambo:
..ce tot vorbiti de..
"EURO",atât timp cât MONEDA NAȚIONALĂ e..
"pisicuța"(="leoaică" = bătută,violată și.. SLEITĂ)..!?,iar veni turile medii ale românilor..sunt cele mai mici din Europa.?
"Guvernanții"..noștri ne tin de ~ 77 de..în condiția de IOBAGI MODERNI..ai HOȚILOR INTERNI, precum și ai.."altora",..de "aiurea"..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa Dl General, Gabriel Oprea, Dl ministru Dâncu este cel mai de incredere dintre toti care s-au perindat pana acum la MApN, si stiu ce spun cand afirm asta, pentru ca din prima zi a venit foarte hotarat sa puna in ordine pensiile militare si sa rezolve aceasta problema spinoasa. Este un om titrat, un om serios cu o coloana vertebrala verticala, bine vazut in Europa, SUA si in sferele inalte si din stanga si din dreapta esichierului politic, avand relatii bune cu presedintia tocmai ca nu este un hingher veros si indoctrinat in dogme fixiste, fiind maleabil, de bun simt, inteligent, cult si flexibil in toate relatiile interpersonale, departe de tumultul mafiot al coruptiei, un ardelean get beget si serios si mai ales de cuvant. L-am citit, l-am umparat si am incredere in domnia sa, singurul impediment care ar putea sa-l franeze n-ar fi decat banii insuficienti, dar daca ar cere sprijin parlamentar sau prezidential, atunci dreapta politica nu i-ar sta in cale si l-ar sprijini neconditionat, si nu degeaba merge la sigur cu promisiunile, si o sa vedeti ca va face tot ce ii este cu putinta sa ne rezolve cat de bine posibil cu ce are statul la indemana de oferit. E POSIBIL CA FIE PACALIT INTR-UN FEL SAU ALTUL DE CLOCARIME, DAR DEJA FIIND PUS LA CURENT CU GRADUL LOR DE INFECTIE SI INFLUENTE NEFASTE, PE CARE IN REPETATE RANDURI I LE-AM TRIMIS PRIN PETITII DE ATENTIONARE, DAR SI ALTII, CRED CA DEJA SI-A LUAT MASURI DE PRUDENTA!Ciolacu este foarte constient ca orice esec personal l-ar aduce pe Dancu in fruntea PSD! Doar si numai ca este competent si are stofa de lider, asta sa se stie! Eu merg pe mana lui Dancu, la sigur, ca va face ce bun pentru noi! Este prima data cand apreciez un ministru al Apararii in functie, si nu o faceam daca din analizele personale nu ajungeam la concluzia clara ca este un om de incredere si foarte serios in tot ceea ce face! Dixit.

Viorel spunea...

Domnule Călinmihaib. Pun și eu o întrbare de comentator apolitic în secunda de față. Conform unor date prezentate în topicurile recente de către domnul Huhu Rezea, dumnealui afirma (sper să nu mă înșel) că, în 2016 când s-a trecut de pe Legea nr. 263/2010 (Legea Boc / Băsescu) pe Legea nr. 223/2015, peste 60% dintre pensionari au rămas cu pensia în plată mai avantajoasă adică cea pe contributivitate. Și acum vă întreb. De ce-l blamați pe fostul președinte Băsescu, dacă și acum băgați în buzunar pensia propusă de el și nu cea a guleraților, respectiv Legea nr. 223/2015 ? Asta lăsând deoparte celelalte năzdrăvănii ale dânsului. Ne referim strict la pensiile militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calinmihai, dar ce turnator si tradator ordinar acest Petrov si a putut sa fie bahicul asta conflictual, neserios, hlizit, ober mafiot si golan de duzina, impreuna mafiota mumu, Mooe Woodrea, amanta de spetacol de vodevil, mereu mirandu-ma cum a putut sa prosteasca milioane de romani cu golaniile si minciunile lui perverse!

Tano Cariddi spunea...

Incredibil! Popescu asta e un pacalici! Noroc ca e Coarna acolo care e un militian uns cu toate alifiile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, la liberali, de cand lumea, valoarea o constituie obiala si lătura, cum a fost si la Min Muncii Capra Turkana, care l-a lasat pe unsuros si urduros sa traca in PNRR cuantumul de finantare in jos, ca dracku, de numai 9,4

Huhu Rezea spunea...

Nu e meritul lui Băsescu că gulerații au tuns Legea 223/2015 prin ordonanțe de urgență încât au făcut-o mult mai defavorabilă pentru pensionarii în plată decât L 119/2010.

monteoru spunea...

1)Politisti ne dau lectii.Noi suntem departe de ei.Cei din siguranta nationala sunt la distanta de ani lumina.
2)Oprea prin demersul adresat lui Dincu s-a umilit.Din acest punct de vedere ar trebui sa-l apreciem pozitiv si sa-i minimalizam pacatele.
Faptul ca Dincu cu s-a deranjat cu un raspuns personal spune multe.
Cand eram un amarat de maior obligat sa gasesc raspunsuri multumitoare la intrebari prostesti am fost martor la situatii in care unii erau tratati precum Oprea.Concluzia.Cand esti mare sa-i futi sa te tina minte si sa aiba motiv sa te injure.

reddog spunea...

Huhu
Asta e gargara.
Nici nu stiti cat semanati cu aia pe care ii criticati. 😂
Si nu doar dvs.

M spunea...

@Leon

Sovaiala era pus de Orban...

reddog spunea...

Ha ha , e spectacol total cand unii vorbesc de principii. 😂
Alea cu " la grade si functii egale pensii egale indiferent de anul iesirii la pensie"
Asta nu se aplica la ajutoare, evident.
Si nu e vorba doar de acele ajutoare, sunt mai multi factori care pot face diferenta.
Dar deja intram in meandrele concretului cum spunea un clasic in viata. 😁
De fapt gandesc ca "guleratii", astea cu echitatea si printipurile inalte e gargara. 😂

Sincer mie unii de pe aici imi par mai venali si periculosi decat " guleratii" aia.

reddog spunea...

Huhurezul are aproape 100 de ani cumulat. 😁
Eu zic sa ne spuna fiecare si ce ajutoare a luat. La valoarea de astazi.
Mai ales ca multi dintre astia tari in plisc sunt din aia care au luat si mormane de ajutoare. 😁

Viorel spunea...

Cornele. Te contrazici. Scrii cam mult și nu ești atent la text sau nu-l mai recitești înainte de al posta. Atenție aici: „Este prima data când apreciez un ministru al Apărării în funcție”.
Și cu fostul ministru al Apărării (feblețea ta) domnul Gl. Oprea, cum rămâne ? Te dezici de dânsul ?

raul spunea...

Termina mai tovarase caine rosu!De la nenorocitul de Basescu ni se trag toate!Pana la el,nenorocitul crescut dintr-un salariu de militar apoi ma-sa traind dintr-o pensie de uraas de militar ,nimeni dar absolut nimeni nu a ridicat problema pensiilor militare!Asa ca scuteste-ne de imputitul si nenorocitul ala!Daca vrei detalii in plus fata de ce deja a scris presa ,sa ma contactezi!Un tradator de tara si mai nenorocit ca asta nu vom gasi!Istoria o va dovedi!Nu stiu de o vom apuca dar ,adevarul va ramane!

Elisav spunea...

Astăzi încă odată s-a văzut de ce situația polițiștilor a fost mereu mai bună decât a noastră. Ei știu să se implice în luptă pentru drepturile lor. Astăzi protestul a scos în evidență că militarii pensionari sunt mulțumiți de pensiile lor. Simplu daca erau nemulțumiți erau în stradă. După ce am văzut eu, raportul polițiști -militari a fost 10 la 1. Cred că cei din București și Ilfov și care nu sunt bolnavi puteau să facă măcar act de prezență la protest. Avem ce merităm. Calculele pe care le facem, discuțiile, nu fac doi bani. Guvernanții de stradă se tem, nu de judecățile de pe internet.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La emisiunea lui Ciutacu, plagiatorul de doctorate, Jeneralul de carton asfaltat, Malaimare Ciucale, cel care si-a fabricat singur o poveste de lupte greco catolice intr-un cort bine aparat de o companie de puscasi la 100 km departare de frontul real, in Irak, fiind si un mare luptator de trante pe burta in ape mici ca sa fie avansat Colinel, cel mai mare dusman al pensiilor mici si medii, terciuind legile ca sa gomfleze privilegiatii de casa si clocarii guleratio cu pensii nesimtite si nemeritate, ca un veritabil cap de famiglie mafiota, a fost facut praf si pulbere de cativa jurnalisti pe seama la ce am spus in aceste randuri... O rusine ca asta doar in Romanistan se poate intampla, dar rusinea fiind o simpla notiune pentru acest personaj incult, luat in bascalie de jurnalisti ca este analfabet functional, fara macar sa stie sa citeasca cateva randuri de pe o hartie, daramite sa mai si fie ,,orator,'' noi cunoscandu-i îîî-ăăă-aaau-rile prelungite din discursuri, asa cum ii cunoastem si crimele de la pensiile militare in toata plenitudinea lor, ca si avansarea toartei de la Plotoner cu dos de hier la Lt Colinel miner in minereul aurifer si cu pensie de guster! Cata jena si cat de penibil sa fie gratulat pe faptele lui in fata a milioane de telespectatori! Halal ,,comandanti'' de carton am mai avut cu raspundere pentru ,,calitatea'' si ,,bunastarea''vietilor noastre, recte penziile brotacare!

M spunea...

@Elisav

Nu comentez decât că da, aveți dreptate, cam 1 la 10 am fost.
Păcat că militarii au avut probabil un alt program. Era bine daca eram mai mulți!

Calinmihaib12 spunea...

VIOREL:
Am scris de repetate ori că nu sunt "BENE FICIARUL"..recalculării pensiei..de către Boc-Băsescu..!(în DE CIZIA de RECALCULARE a PENSIEI pe baza.. OUG.1/2011, emisă în dec.2011 și primită în ian.2012,cu pen sia militară tăiată cu..vreo 700 de lei brut:din 3.400 de lei
..!, în subsolul deciziei: scria..ÎN BĂTAIE DE JOC, că sunt:.."BENEFICIAR",când hârtia vorbea.,și în realitate = eram PĂGUBAȘ..!!?).
În 10/2013,în baza lg .241/2013=am reprimit pensia din dec.2010, tăiată de Băsescu-Boc ..!= adică cei 3.400 de lei..!
În 2017, pensia de 3.400 lei neindexată din 10/2008 până în 2015, a fost recalcu lată și indexată=cres când cu vreo 1.000 de
lei BRUT..!
..DECI..indivizii ăia
nu mi-au dat NIMIC.!, ci dimpotrivă= mi-au TĂIAT=DREPTURI LEGALE ..ORICUM..FURATE=încă din..10/1999.!,PENSIE BRUTĂ FURATĂ..și ÎN PREZENT = câteva sute de lei lunar..!
EXISTEN

Iulian Mareș spunea...

Le-au luat legal, pe lege....
Mircea lua mormanele ca mita pt el și fratele sau, Betivul Kior

Huhu Rezea spunea...

Am 100 suma punctajelor anuale pe Legea 263/2010 iar la pensionare pe vremea mea primeai 6 solde de baza, nu solde lunare.
In afara disponibilizaților conform OG 7/1998, doar cei pensionați după L 138/1999 puteau să primească un ajutor 20 de solde lunare dacă aveau 30 ani vechime. Iar cei care se pensionau înainte de implinirea limitei de vărsta mai primeau căte 2 solde anuale pentru fiecare an până la limita de vârstă. Ajutoarele prevăzute de L 284/2010 nu s-au acordat pentru că au fost suspendate chiar din ziua in care legea s-a publicat în MO... prin altă lege.

reddog spunea...

Iulian Mares
Si pensiile alea de care vorbesc unii tot pe lege sunt luate. Legal.
Fratele lui Basescu a fost condamnat in speta aia.
In rest supozitii.
Eh, asa sunt comandantii, nu pot fi iubiti de toti. Ar trebui sa stiti asta.
Mai ales ca Basescu nu a fost orice fel de cdt ci chiar cdt suprem. 😁💪💂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, citeste primele cuvinte din text si vezi ca zic:,,Dupa Dl General, Gabriel Oprea,'' si sfarsesc cu ,,Este pentru prima data cand apreciez un ministru al Aparării,'' si acum atentie, ,,în funcție''... Corect, nu?! Cine a gresit, prietene?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@monteoru, Gen Oprea nu s-a umilit deloc, a facut un demers de bun simt in interesul nostru, dar umilinta aparenta e data de nesimtirea celor care i-au raspuns, @Iulian avand dreptate ca unui General tot un General trebuia sa-i raspunda, dar cum Generalii in functie in clocarimea de azi au studii, practica si avansari pe principii de cumetrii si famiglii, au ramas la mentalitatea si comportamentul analfabet cu care au intrat in scolile militare si mintea de sublocotenenti intrati in armata ca gasca prin apa, absolvind acele scoli impinsi de la spate de proptelele care i-au bagat acolo... Am curaj sa ma iau la tranta la cunostinte, macar generale, la scris si la mai multe cu oricare General activ din clocarime, si pariez ca-i depasec la nivel pluridisciplinar din pozitia mea de Plutonier, sa le demonstrez ca ocupa niste functii doar ca au fost propulsati fiind impinsi de la spate de pile, relatii, legaturi, cumetrii, amantlacuri si famiglii organizate, ca in Scilia, nu degeaba 20.000 de rezervisti fomind din cauza lor, cu niste pensii la fel de mizerabile ca si actiunile lor mafiote de la pensiile militare, care au afectat peste 68% dintre pensionarii militari, multi dintre noi murind din cauza acestor actiuni nesabuite si criminale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot respectul, onoarea si pretuirea mea pentru participantii la miting! Felicitari si mii de multumiri, onorabili si curajosi camarazi!

Iulian Mareș spunea...

Sa ne fie clar...: Gl.Oprea s-a adresat Gl.Dîncu!
Intre cei doi exista o ekivalenta acceptabila cu o oareșcare diferenta specifica:
-1-Oprea a si facut ceva pentru militari, in vremuri foarte grele, in care Betivul Kior si Nebun, SUGACI LA LICURICIULUI MARE (el s-a definit așa) era in plin razboi mișelesc cu propria-i Armata;
2-Dîncu are posibilitatea să-l și întreacă!

*Sa vedem, sa vedem ce-o sa iasa?...fredonați melodia si *trageti pantalonii mai sus!

Iulian Mareș spunea...

reddog,
ce este legal este legal....legea face si desface, nu?
Referitor la Mircea....crede-ma ca mi-e si greată de el cand îi scriu numele...
Sa ne cautam idoli doar dupa ce puterea ISTORIEI le-a decis locul! Intelegi?

Iulian Mareș spunea...

Am puncat mare, am avut si funcție buna, multi ani la rand, de la gradul de cpt sunt cel putin pe functie de col si lt col, Cdt/Șef B/S/Sv/Locțiitor insa nu vreau pensii contributive in Armata! Este dezonorant!

reddog,
da-mi un singur motiv, o calitate a lui Basescu Traian pt care l-aș aprecia?...poate doar pt ca a dat foc unui port, salvand ROU de la un scandal diplomatic, daca este asa cum a spus el! Aici am mari indoieli totusi...in urma oricarui incendiu raman urma de arme si/sau materiale periculoase....

Iulian Mareș spunea...

monteoru,
Ca sa tii minte si sa nu mai uiti, asta pt ca imi esti drag:

https://www.huhurez.com/2022/01/ministrul-dincu-insista-pe-adoptarea.html

1 februarie 2022, 06:56

HALA spunea...

Îmi răspund mie însumi dar văd că solicitarea mea nu prea este agreată de matusalemici din motivele bine știute, vor contributivitate pe milităria de birou.
Eu vreau doar lege militară pentru cei 23 de ani de militărie la cataramă fiind disponibilizat de pe funcție de comandă de Lt. Col. Și nu vreau decăt puținul meu drept militar dar militar să fie chiar dacă pe legea militară Mareș, ofițer de comandă și el poate avea și de 10 ori căt mine. Oricum pe legea civilă sunt mulți tot de 10 ori cât mine numai că aceștia au fost doar lucrători prin armată.

CEZAR spunea...

@/ HALA
Plx-199..rezolva corect aceasta situatie !
Am aceiasi situatie ca tine cu mentiunea ..26 de ani la catarama si NU AM FOST DISPONIBILIZAT
Am plecat singur facind cerere si semnind " ad labam"..nu are rost sa mai amintesc motivele !!

M spunea...

@HALA

Eu am mai spus (și mi-am atras multe înjurături) că cel mai corect ar fi ca fiecare să beneficieze de legea pensiilor pe care s-a pensionat (sau, la rigoare, pe legea care a fost în funcție atâta vreme cât el a fost activ).

Plec de la premisa că pensia calculată într-un mod preferențial a fost o motivație pentru a desfășura serviciul. Adică, dacă mi se spunea că pensia mea va fi contributivă aș mai fi lucrat? Mi-aș fi dat demisia și aș fi căutat o carieră cu alte satisfacții (inclusiv de natură materială).

Vă repet, am căutat foarte atent țări care au schimbat sistemul de pensii militar (aici incluzând și pe cel specific poliției și pompierilor - ce să fac?, sunt subiectiv) și NU AM GĂSIT ȚARĂ CARE SĂ MODIFICE LEGISLAȚIA PENSIILOR ÎN PLATĂ!

CEZAR spunea...

ASTA AM FACUT 26 de ani exceptind cursurile ...mina..!
Ar fi bine sa le dorim sa fie doar" o plimbare "!

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fstirileprotv.ro%2Fstiri%2Factualitate%2Fministerul-apararii-nationale-doua-convoaie-militare-pleaca-de-la-bucuresti-spre-medgidia.html%3Ffbclid%3DIwAR2DEtVIAseMMeOyMIlzaQGSrFMBe92zlbiDocE3afIV6ldwfJYVUoWW_kI&h=AT2eKvfSA8p3QmBqItVG7PaYivdCrpZ1x4bHQb6GGFKr6kj34AEPLmG5RpPiqG9jsZ6fe-0i5nZfSq-FpmHf2osisaWZvWqUN29vR-UTOoaM0DyDw-SWg_ZlbjsinmFA2QP4XUMAHJSZYUfJSGr-&__tn__=H-R&c[0]=AT3OZ4rQvaV8K_uPqDzhBYwMUvSg2ABpyV4I7q6kCPXQg_1RlCKGEazIBNavlqtqsItBkAxI3w8dFkFvyP08m-dSKT8lbNPNnovMrqs73nWZbvL3Pyz8w9ht-6RcXFWqub1fmAYzVOAb_UCeP4UgPnYBGw

Iulian Mareș spunea...

Hala,
Mulțam că sunt eu referință...
Ce funcție de comanda ai îndeplinit?
Dacă nu știai...funcție se comanda sunt toate care au IC!
23 de ani? ...cam putini, totuși...
DC?

monteoru spunea...

Caine intr-un comentariu propriu ai afirmat ,drept replica,precum ca ofiteri si subofiteri au sustras din drepturile de hrana a militarilor in termen.Iti spun ca este exclus.Nu se putea,nu aveai cum.In plus din nimic nu puteai lua.Nu stiu cum era la voi in penitenciar dar intr-o UM nu puteau nici cei ce manuiau alimentele sa sustraga.Pana ajungeau in cazan alimentele erau vizualizate de multi ochi si erau cantarite in prezenta multor persoane.Nu puteai sa pui botnita maistrului bucatar si ajutorului sa serveasca mancare gatita.Cred ca nici voi nu puteati in penitenciar.Atentie ca eu am intrat in sectorul administrativ a cateva penitenciare in virtutea faptului ca am executat cercetare penala speciala timp de 5 ani..Lucru neplacut.Nu intru in amanunte.
Privind Basescu in 2004 l-am votat iar mai tarziu mi-am dat palme.Nu-mi place comportamentul tip ca la usa cortului.Nu contest inteligenta lui nativa si experienta de viata.Lipsa de caracter cat vagonul.Pacat ca este fiu de militar si educat intr-un institut militar.Vina ca a fost turnator o dau pe mintea de tanar nematurizat.

magda spunea...

Mai usor cu,,nu se putea lua''.Se lua la greu si chiar pe fata.Sa fi vazut la controale de fond cum zburau rotile de cascaval de Ialomita si pulpele de porc,cutiile cu masline d'alea bune,etc.pentru ca nu i asa domn cdt...sa iasa unitatea FB si el sa fie promovat.Multi CDT.cu pensii,,adevarate'' STIU BINE METODA.Am vazut un general de asemena..fie-i tarana usoara care si la un an dupa pensionare venea sa il tuna frizerul unitatii iar ,,din obisnuinta'' mai cerea si cate o conserva de fasole cu carnati spunand mai in gluma mai in serios ca,,nu se compara cu ce e in comert''.Asa ca s-a furat de la efecte de tot felul pana la....nu mai spun ca s-au furat pana si bocancii militarilor de la garda drapelului in noaptea dinaintea depunerii juramntului.Ce circ a fost,,,dar a trecut,privim inainte nu?

magda spunea...

Nici PSD nu mai sustine propria lege adoptata in timpul lui Ponta,altfel Goarna fostul lider a peste 40.000 de luptatori MAI( mama ce efectiv pe flancul estic) se jertfea pe altarul din fata ministerului sau de ce nu acum in fata Parlamentului din care face parte.Dar nu stimati pensionari,mitingul organizatiilor adunate ,a avut un singur scop justificarea cheltuielilor organizationale de genul cumpararea de bunuri diverse,bonuri de carburant pentru liderii de aripi sindicale,congrese si conferinte trimestriale tinute in locatii de minimum 3 stele la care participa doar nomenclatura.De beneficii....ioc sansa.Coarna nu a fost si nu va fi niciodata un diplomat,la tv el arata ca stie ceva carte dar avem in tara multi cunoascatori si rezultatul...nu mai avem loc de plagiate.

Viorel spunea...

Cornel. Ce să înțeleg din comentariul tău, că atunci când domnul Gl. Oprea era ministru al Ap. în funcție (cum afirmi tu), nu l-ai apreciat niciodată ? Chiar dacă ai spus „după Dl. General Gabriel Oprea”, continui și afirmi: ,,Este pentru prima data cand apreciez un ministru al Aparării, în funcție'', făcând referire la domnul ministru Dâncu. Atunci cum rămâne cu Dl.Gl. Oprea că și dânsul a fost în funcție. Corect cred că ar fi trbuit să spui, primul ministru al Ap. pe care l-am apreciat cât a fost ân funcție și după a fost Gl. Oprea, domnul ministru actual în funcție Dâncu care îi calcă pe urme este al 2-lea pe care îl apreciez. Ceilalți……..etc.

Iulian Mareș spunea...

...atât, nemotorizate...tânăr?
Hm! La 17 ani unii făceau războiul!

Tano Cariddi spunea...

Cand eram in scoala militara o bucatareasa a incercat sa iasa pe poarta cu 10 pulpe de pui. A fost adunata scoala si CI-ul ne-a prelucrat cazul. Vinovati au fost tot elevii care erau de serviciu pentru ca nu au supraveghet-o!

HALA spunea...

Mareș, am ieșit prin desființarea funcției de pe cdt. ob. special și te-am luat de etalon din varii motive. Unul e că te tot atacă unii invidioși și probabil nevrednici cu oskaruri, habar n-am ce-s alea dar bănuiesc că e ceva spor de merit, pe vremea mea era solda de merit, pe care au și scos-o din calculul pensiei ca procent distinct pur și simplu din motivul că puturoșii și proștii au impus sloganul că solda de merit se lua pe pile. Dar pe pile se lua și se ia în continuare de toate nu numai în armată ci în toată societatea și cu toate acestea nu s-a renunțat la titularizări, examene, doctorate grade militare sau profesionale, asa cum s-a renunțat în armată la merit, extinzând-l asupra tuturor, proști și destepți, harnici și puturoși. Întreb și eu prostimea invidioasă, ce pile puteam avea eu un amărât de cdt. subunitate și apoi obiectiv, ca să beneficiez de soldă de merit 10 ani consecutivi sub mulți comandanți și șefi, fiecare cu exigențele și probabil și cu pilele sale? Nu cred căm fost singurul dar de ce trebuia să fim pusi la zid pe toate forumurile de discuții ale militarilor, până ce meritul a fost scos ca procent distinct la calculul pensiei și a devenit precum premiul întâi la toată grupa de pitici?
În fine, pe mine mă interesează pensia militară promisă părinților mei și mie la 14 ani, pensie pentru care mi-am sacrificat și copilaria și adolescența și viața familiei pe care mi-am întemeiat-o și vechimea în muncă a soției absolventă cu medie maximă a unei facultăți tehnice și apoi șomeră "socialistă" 5 ani până la ciorovăiala din decembrie '89.
Dacă voiam pensie civilă, contributivă cum îi zice acum, îmi alegeam altă profesie saudacă tot intrasem în "horă" mă reprofilam pe lucrător în uniformă până la adânci bătrâneți militare.
După cum am spus am fost deposedat de toate, acum trebuie să fiu deposedat și de pensia militară promisă de statul statul român, care prin vocea ministrului apărării spune că practic armata română s-a format în Irak și Afganistan, de par'că am fi un popor fără țară precum palestinienii sau kurzii și am format o armată în exil.
Însăși criminala lege 168 a fost dată ca expresie a acestei mentalități cu două armate succesive din care prima trebuie băgată la pensie contributivă, fiind considerată probabil o "armată" de civili.
Dacă matusalemicii nu au nici o problemă de moralitate cu această treabă, asa cum nu au avut nici cu statul în birou 35 chiar 40 de ani, eu am și de-aceea spun că nu mă deranjează militarul Mareș cu pensie militară înzecită, cât mă umilește lucrătorul militar cu vechime cât a poftit mușchiul său și doritor de pensie contributivă ca alt și ultim ghișeft a șobolăneștei sale treceri prin armată.

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
Cei 2: Găbiță și Trăienică..sunt..cam din același ALUAT..!

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BatistaPeTambal spunea...

Asa e, Magda. In unitatea mea un subofiter de la logistica a fost... lasat sa plece pentru ca sustragea din drepturile militarilor in termen care asigurau paza subunitatii. Iar despre escalele masinii care facea aprovizionarea popotei la domiciliul comandantului stia toata lumea.

Leon spunea...

http://ladpm.blogspot.com/2022/02/scrisoare-deschisa-catre-aliatul-nato.html?m=1

M spunea...

Ghinea mai dă un exemplu de prostie!!!

Avem undeva la sub 7,5% pentru pensiile din sistemul public și mai sunt pensiile speciale care înseamnă 0,8%. Dacă le-am aduna ar însemna undeva la sub 8,5% din PIB.

Anul ăsta s-au majorat pensiile cu 10%. Am ajuns la acest procent de 8,5% din PIB.


Deci:
- pensiile contributive erau la 7,5%
- pensiile speciale erau la 0,8%
- pensiile contributive au fost mărite cu 10% ajungând la 8,5% în 2022.

8,5% + 0,8% = 9,3%

Apoi javra ordinară se întreabă:
Stau să mă întreb de ce nu le-am majorat cu 20-30% așa cum era o promisiune anterior.

Acest vierme ar trebui arestat mâine! Sau mai bine azi!